Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Asztrofotózás
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz robi-k #96056 üzenetére
Ebbe milyen típusú hangszóró van? márkára, gyártóra értettem...
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz robi-k #95941 üzenetére
T-12 témában velem nagyon korrekten jártak el. Kapok egy új kapcsolós erősítő panelt.
Már csak abban reménykedek, hogy sérülés nélkül túléli az újabb oda-vissza utat. Futár teljesen ki volt akadva, hogy megint cipelnie kell. Már múltkor is látszott a dobozon, hogy mennyire becsben tartotta._Smooth: Nem fontos a kalibráció. Mérőszalag, telefonon dB mérő app. Ennyi kell. Room EQ meg szerintem parasztvakítás ezen a szinten.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz robi-k #95082 üzenetére
Miért mondod mindezt? Kérlek, gyere át ebbe a témába, és ott válaszolj!
"Aquila non captat muscas."
-
bajnokpityu
félisten
válasz robi-k #93487 üzenetére
dac chip tipusát nagyon túl szokás ragozni, ebben a kategóriában nem sokat jelent.
MBL 20ezres dacja pl baromi jól szól, mikozben se nem diszkrét (pl DCS), se nem sabre (amit én 1 készülék kivételétől eltekintve ma már egyenesen utálok szintetikus hangja miatt)
MBL vagy burrbrown 17xx alapú, vagy wolfson a leírásából itélve. hangja alapján, ha tippelnem kéne wm8741)ami meg egyáltalán nem drága chip.
ha meg dac chip ára alapján állítanál fel sorrendet, akkor a pcm1704 perpillanat a legdrágább chip. természetesen DSD nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Sage83
aktív tag
válasz robi-k #92607 üzenetére
Akkor nézhettek új erősítőt... Már rég óta téma ez nálam,h melyik lenne a jó választás új erősítőből.
NAD T 748 vagy Denon x3100 vagy Cambridge Audio Azur 551R V2?? Onkyo annyira nem játszik néha zenét is hallgatok így kiesett a játékból...
Vagy használjam a Yamit amíg megy jó az is? Van benne akarat,ha megküldi az ember!!
[ Szerkesztve ]
-
hartyi
tag
válasz robi-k #92314 üzenetére
Köszi (mindenkinek)! Nem szokásom rossz helyen kérdezni, ezt benéztem bocs! Megyek a másik topicba. Egyébként tisztában vagyok ennek a rendszernek a korlátaival, de bizonyos élethelyzetekben bizony már átalakulnak a preferenciák. Én egy Bang&Olufsen-t adtam el és váltanék hangprojektorra (tudom, nem vagyok egy audiofil alkat ). Azaz az voltam (valamennyire), csak most felülírták a körülmények...
Szóval kössz és további jó fórumozást![ Szerkesztve ]
-
-
-
xtremetuning
addikt
válasz robi-k #92067 üzenetére
(#92065) liszi70 : Ez így rendben is van.
Csak pls felejtsük már el xt-t és azt, hogy neki hogy megy.
Sosem ez volt a lényeg. Ha egy kábelt, eszközt,rendszert lesz@rozok, az azért van mert annak hallottam és nem azért mert annyiba kerül, amennyibe.[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #91668 üzenetére
Rotel előfoknál nem nehéz jobbat találni, nem kell oda Halcro, amit az OPPO is bizonyít. Hasonlítsd össze egy Arcammal!
(#91672) bajnokpityu
OPPO BDP-105 analóg XLR kimeneten alig volt jobb, mint a NAD 545 BEE CD-játszóm. Tényleg csak árnyalatnyival.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz robi-k #91676 üzenetére
Én meg ezt fogadom kételkedve , hogy az arcam 350 jobban szólt mint az oppo 105!!! Mivel együtt hallgattuk meg robim-al az arcam 400-asát az oppo 95- tel , és ott bizony jobb volt a 95- ös! Másnap fel is adta eladóba a 400- as arcamot és beszerezte a 105-ös oppot.
Ezek szerint ennyivel jobb a 350- es arcam a 400-asnál? Vagy a 105- ös oppo ennyivel szarabb mint a 95-ös? -
hétalvó
addikt
válasz robi-k #91668 üzenetére
Persze jo elofoknak az oppo csak megse az igazi. Azert egy gyarilag illesztett procival nehezen veszi fol a versenyt, foleg ha a proci xlr-es.
500ert vegfokostol meg mindig a parasoundomat erzem ar/teljesitmenyben jobbnak, bar meg hozza kellene adni a htpc-t is...https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #91656 üzenetére
Hónapokig volt nálam és folyamatosan használtam a 95, 103, 105 modelleket, tehát testközelből ismerem őket. Ezt Te is pontosan tudod. Kipróbáltam 5.1 kimenettel és sztereó XLR-rel is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szkink
aktív tag
-
priusz
aktív tag
válasz robi-k #91225 üzenetére
Jó kis masszív doboz lesz. Egy ilyet szívesen meghallgatnék! Mindig is szívem csücskei voltak a szélessávú hangszóróval szerelt dobozok, a hibáival együtt tudnak olyat amit más doboz csak nagyon drágán tud.
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
Patice
nagyúr
válasz robi-k #91236 üzenetére
Semmi gond nincs ezzel, csak szimplán érdekelne, az út...
Én is sztereón hallgatok zenét, meg nézek filmeket. Nekem elég mozira is a sztereó. Mert nincs pénzem a mozira is.
A Flag-ről már olvastam. Böszme egy jószág, remélem lesz majd lehetőségem hallani egyszer.
A meghívásra emlékszem. Köszönöm! Igyekszem majd összehozni, hogy el tudjak menni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
-
nagyúr
válasz robi-k #90840 üzenetére
"ha a Denon le tudja venni a hangot HDMI-ről, amiről nem vagyok meggőződve"
Le tudja venni, a hang működik, sztereóban és 5.1-ben is, ha van kép, ha nincs.
"Hogy miért "nem kompatibilis" a Dune lejátszó szoftvere a Denon-nal, számomra is rejtély"
Fogalmam sem volt, hogy másféle szoftver működik BD lejászás esetén, mint az összes többinél, köszi az infót. Pedig úgy látszik, itt van a kutya elásva! Gyorsan kértem egy Sony BD-játszót, és azzal is, meg T-Home IPTV-boxal is megnéztem, mindkettővel tökéletesen működik. (Nagy kő esett le a szívemről, hogy nem a Denon AVC-vel van valami.) A Dune-vel viszont továbbra sem jó, csak a BD-lejátszás szoftvere esetén van kép.
Azt nem tudom még, hogy ez általános probléma, vagy az én rendszeremben van a hiba valahol? Használt valaki közületek Dune médialejátszóval Denon AVC erősítőt?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz robi-k #90838 üzenetére
"Akkor egy megoldás marad: venni kell egy HDMI splittert."
Hú, nagyon elvesztettem a fonalat. Miért jelentene megoldást egy splitter a gondomra?
"Mint írtam, a Dune-ben más-más szoftver játssza le az AVI/mkv és a BD tartalmakat."
És az előfordulhat, hogy a Denon nem kompatibilis az egyik Dune-szoftverrel, a másikkal meg igen? És a Dune-menüvel is ez a helyzet? Mert az sem látható az erősítőn keresztül. A Denonban nem lehet erre valami beállítás?
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz robi-k #89782 üzenetére
Nem kötözködni akarok esküszöm, de...
Valamit akkor sem értek. Ha valóban annyira jó Dac van a 3808-ban, akkor egy 50k-s külső eszköz elé kötése a hangminőség komoly visszaesését okozná, de mégsem így van, mert a 30e Ft-os is kb. úgy szólt, mint a sajátja.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz robi-k #89749 üzenetére
Foobart használok + ASIO4ALL
Barkácsolni nem szeretnék.Tudom, hogy irgalmatlan sok pénzt el lehet költeni DAC-ra is, de nekem "csak" a Nad 757-hez illő kellene, ami eleve nem High End, így szerintem nem kerülne többszázezerbe, de az is lhet, hogy tévedek.
Olvastam jó pár tesztet, nem a milliós árú DAC-ok köréből és van azért választék a 100-150 körüli ársávban is.
De mivel rongyos a kapca, így max. 50-100e-t tudnék még kipréselni magamból."Pont emiatt írtam, hogy egy jó DAC drágább, mint a NAD..."
Azt azért nem tudom elfogadni, hogy 300e-nél drágább egy olyan DAC, ami passzolna a 757-hez.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
bajnokpityu
félisten
válasz robi-k #89749 üzenetére
az, h a Lumin S1ben jó a sabre, sajnos nem jelenti, hogy 0.5M alatt jó lesz. eddigi tapasztalatom az, hogy kösse fel a gatyáját, aki sabréből normális hangszerhangokat ki akar hozni. egyébként én még mindig nem hallottam olyan sabret (S1et még nem hallottam,de többen mondták, hogy nagyon jó cucc), ami elérte volna nagyjából akármelyik másik chippel készült azonos árú dacot.
ezek után kinai sabret venni sztem kifejezetten nem ajánlott. villantani, kütyüzni való chip, ebben az árkategóriában. én is megettem,aztán pár hónap alatt meggyűlöltem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz robi-k #89726 üzenetére
no akkor lehet nem jól tudom
én eddig mindig is úgy tudtam ahogy fentebb is írtam...
érdekes...
akkor a blu-ray méret és egy adott "minőségi" mkv között azért van méretbeli különbség, mert az adott mkv filén nincsenek rajta a további hangok...stb?
látod, mindig tanulok tőletek ..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Il Dottore
tag
válasz robi-k #89613 üzenetére
A 3D nem fő szempont, én sem rajongok érte és a DUNE eddig mindent vitt, kiváló minőségben.
Korábban volt popcorn-om és WD LIve Tv Hub-om is, de a jelenlegi mellett sz@rt sem értek.
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #89503 üzenetére
"Dune-t csak HDMI futóműként, bitstream-ben szabad használni."
Pontosan ez a véleményem, tapasztalatom. Hiába jobb a Base 3.0 S/PDIF kimenetének hangminősége, mint a MAX-é. akkor is.
-
-
nagyúr
válasz robi-k #88830 üzenetére
de, a hdmi veszteségmentes. a szó, amit keresel, a hibakorrekció. mint minden modern protokoll, a hdmi is képes bizonyos szintű hibakorrekcióra. az ecc képességeit meghaladó hibák viszont minden esetben jelentkeznek megjelenítéskor, mivel újraküldésre az átvitel stream jellege miatt nincs lehetőség. az ecc miatt a hibatűrés jellegzetes letörést mutat - a hibátlen kép és hang, valamint a totál semmi közötti átmenet nagyon keskeny sávban valósul meg, amikor a kép artifactol. ami a hangátvitelt illeti, itt jobb a helyzet a dolby szabványok eccje miatt.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
törölt tag
válasz robi-k #88819 üzenetére
Pedig médialejátszók között is van hangminőség különbség, bitsream ide, bitstream oda. Minden elem azonos a láncban, kivéve a lejátszók, nem csak MP-k, HTPC szintúgy. Ritkán veszek részt vélt, valós különbségek vitatásában, legyen kábel, HDMI stb, de annyi eszköz megfordult már nálam és ordító különbségek is adódnak.
-
enricotoxic
tag
válasz robi-k #88830 üzenetére
"A HDMI nem egy veszteségmentes jelátviteli mód (nincs ellenőrizve. hogy a vevő oldali készülék hibátlanul kapta-e meg a küldött adatokat), tehát gyenge kábel esetében pl. egy magas bitrátájú (pl. LPCM, DTS HD-MA, TrueHD) hangsávnál nagyobb lesz a jelveszteségből adódó bithiba, mint egy jó minőségű kábelnél"
(#88819) hozzászólásban azt írtad, hogy: "Mind2 lejátszó bitstream beállítása esetén a hangban NEM LESZ különbség"
Akkor ezzel azt mondod, hogy az erősítő és a BD közt lévő HDMI kábel befolyásolja a hangminőséget, de a BD készülék minősége nem?
Ez nem tűnik logikusnak, szeretném megérteni ezért ragadtam le. Ilyen összehasonlítást még nem végeztem.
-
mandju
senior tag
válasz robi-k #88726 üzenetére
nálam így van és jó.
Kipróbáltam Denon 4308-cal és most az SVS-ben van.
Látatlanban, hallatlanban vásároltam meg, de nem bántam meg..gyári tápkábelt váltott.
tegnap összehallgattam Fapaci T3-mal, nekem annál is jobban tetszett. Bár ezt nem mondom 100 százalékra.. talán gyorsabb és ütősebb a mély.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
nagyúr
-
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz robi-k #88561 üzenetére
"Bár egy másik esetben az OPPO -> Lexicon proci -> Lexicon végfok nagyon bitangul szolt," - hát, ha az neked bitang volt...... Szerintem meg halovány szellő....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Csabroncka
addikt
válasz robi-k #88507 üzenetére
Értem én a hallgatózást, de most tyúkbélmadzagom van, tehát mindegyik jobb lesz bármelyikre cserélem, a fő cél, hogy merre induljak el.
Tamoo: amivel még szemeztem szerintem még alkudható is egy picit, ugyanakkor nem feltétlen gondolnám, hogy 2x3m-ben 50 ezer fölé kellene mennem szerelve (szerintem - de ti majd megmondjátok )
megj: tehát az irány a cél, utána már lesz mihez hasonlítanom!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
skoos
őstag
válasz robi-k #88114 üzenetére
Az megint csak építkezés. Sosem lesz ipari kivitel. Okosított BD lejátszó? Az olyan mint a v8 kispolski, amiben a BD rész csak ünnennapokon lesz használva, ezenkívül egy jó BD játékos megintcsak 130+ kategória...
Én nem érzek bizsergést
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- League of Legends
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851