Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Everest / AIDA64 topik
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz mettek #139574 üzenetére
Az EVO3 egy jókora széria neve, beletartozik a Premier és a 469000 forintos Syncro is.
Hasonlítottam Premiert Optimumhoz, tisztán hallható volt a különbség. Igaz, nem házimozi erősítővel, hanem 850000 forintos Musical Fidelity sztereóval.(#139573) iTis
Milyen (pontos típus) készülékekhez akarod használni?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rottenbull
senior tag
válasz mettek #135645 üzenetére
Nekem egy tiz csatornas erositom van.
Ez mukodhet nehany modban. Ha bridzselem, akkor gyakorlatilag 2 csatornabol lesz egy. Viszont a 150W 8 Ohm helyett kapok 300W 8 Ohmot csatornankent, de 10 helyett igy csak 5 csatorna van.
4 Ohmon meg 600W-ot tudna, ha ki tudnam probalni. -
-
dhcodoki
senior tag
válasz mettek #135526 üzenetére
Pontosan. A szubbal elég sokat játszadoztam. Refissel, zárttal, dupla felállítással. Jelenleg csak egy darab zártat használok, azt is a saroktól távolabb, az oldalfal mentén.
[link]
A basszuscsapdák is hoztak pozitívumot. 3 darab 90kg/m3 sűrűségű van a sarkokban, a front oldalon pedig 4db 30x60x100cm-es bála. -
Patice
nagyúr
válasz mettek #135355 üzenetére
Nem tudom, te milyen hangerőn mozizol/hallgatsz zenét, de komolyabb hangnyomás esetén simán átterjed a vezetékre is egy csomó rezgés.
Ha meg már tény, hogy a DAC-ok órajel generátor oszcillátora - mily meglepő - érzékeny a fizikai rezgésekre, akkor szerintem nem olyan ördögtől való, hogy a kábelre - vagyis inkább az átvitt jelre - is káros hatással lehet/van ez.
Persze ez is rendszer érzékenység/felbontás függő. Nem a legolcsóbb rendszerekben lesz hatása.
Szerintem.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
dunkel
őstag
válasz mettek #135243 üzenetére
Igen, a suttogás és a robbanás hangereje nem egyenlő és ez így van kitalálva a házimoziban!
Aki nem referencia hangerő szinten/közelében mozizik az lemarad elég sok mindenről. Nekik találták ki ezeket a dynamic funkciókat, de a hangminőség ezt megsínyli.Ha azért nem hallod a dialógust mert -40dB-n akarsz mozizni akkor szépen kapcsold ki az erősítőt és hallgasd tv-n vagy fülesen. Nem neked találták ki a házimozit.
Vagy használd a dynamic izé funkciókat bevállalva a hangminőség csorbulást. Reklamáció egyik esetben sem elfogadott. -
Vicarious1
aktív tag
válasz mettek #135226 üzenetére
Próbáltad, hogy a Dinamic Volume-t Light módba kapcsolod? Úgy egész más a center szerepe, és hangja, pláne hogy mondtad hogy eleve halkabban mozizol. Mondjuk a dinamikatartományt azért zsugorítja rendesen, hirtelen jövő lövéseknél, robbanásoknál érződik...de a térérzet és a centerhang nagyon jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
válasz mettek #135209 üzenetére
Ugyan miért kellene? Ne a boltok szavára adj, hanem a füledére, így lehet, hogy spórolhatsz is egy keveset! Viszont a gondot ha dinamika és tisztaság hiányban szenvedsz inkább a argumentumod belsejben kezd el kikutatni, mert egy újabb centerrel is ez lesz a bajod, az szinte tuti fix!
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz mettek #135215 üzenetére
Nekem is ilyen Marantz erősítővel a CsiA6 centert az Audyssey alapból kicsit tompává hangolja, de ha kikapcsolom az Audysseyt, és manuálisan állítom a center EQ-ját azért ki tudok hozni egy nekem tetsző "kautzkyarmandos" öblös centerhangot. Ebből kiindulva kérdem én a centerben van a hiba, vagy az Audyssey által érzékelt szobaakusztikában? Kár, hogy bekapcsolt Audyssey-nél nem lehet az EQ-kat finomítnai.. Persze nyílván ez az Audyssey lényege, hogy ne lehessen, csak sokszor hátránya is. Sajnos. (Egyébként a mikrofontávolságokkal tényleg lehet játszani, volt már hogy "véletlenül" egész korrekt EQ-t hozott ki a centerre.)
[ Szerkesztve ]
-
Tonyka 2
tag
válasz mettek #135215 üzenetére
Jó kis szett, Termi cimbinek hasonló van, vagy lehet ugyanez. Nála jól szerepel a center, hasonló négyzetméteren mint nálad. Érdemes játszanod a vágásokkal, bár meg kéne fogalmaznod, h mit hiányolsz pontosan. Feljebb említették a leválást a centerről, ez mondjuk érvényes a többi dobozra is. Érdemes játszani a távolságokkal is. A nem megfelelő fázis egymáshoz képest, jó kis kalamajkát tud keverni. Sztem ez az egyik legkényesebb beállítás, van h teljesen más távolságoknál szól jól a cucc, mint ami amúgy a valódi távolság lenne.
-
Pazolini
senior tag
válasz mettek #135209 üzenetére
Amugy szerintem front sugárzó teljesítményű kellene legyen a center is hogy teljesen egységes legyen a hangkép.
Ilyen igényhez, sőt, hogy ki is adja mindhárom, ami bennük van, minimum dedikált moziszoba kellene.
Nem számokban, hanem megépítettségben, belső kábelezésben, hangváltóban, hangszórószettben kell (közel )azonosság inkább. Ha jól gondolom... -
BBéci
legenda
válasz mettek #134980 üzenetére
Lejátszók hangminőségéről volt szó, nem a nyersanyagokéról. Az sem szempont, hogy a lejátszó rendelkezik optikai meghajtóval, vagy sem.
Aki lemezeket vesz, gyűjtőszenvedélyből, birtoklási vágyból teszi. Azért, hogy egyszer megnézzük, óriási luxus kiadni 5-8000 forintot, vagy még többet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kenand
veterán
válasz mettek #134977 üzenetére
Ha passthrough-ban megy a hang az erősítő dekódol....de ha nagyon vájt fülű zenész vagy lehet meghallod a különbséget úgy is...(olvastam egy logout bejegyzést aki RPI-hez számos kiegészítőt kipróbált és egyik sem tetszett neki, végül egy hálózati audio lejátszót vett (5x-ös áron )
-
-
Dagidög
senior tag
válasz mettek #134756 üzenetére
és (#134758) arcitec: Nálam a Onkyo szintén 75 dB-re mér, de emlékeim szerint átugorható kisebb vagy nagyobb értékkel is, amit aztán utánállít.
(#134757) Bobolit: Az LFE csatorna komplett frekvenciatartománya 2 dB-lel halkabb lesz, az erősítő által megjelölt basszustartomány pedig 10 dB-lel. Ez egy előre meghatározott frekvenciatartomány, aminek a görbéjét módosítod, valószínűleg +10 dB csúccsal, a szélek felé gyengülve, ami a frekvenciagörbén egy fordított U alak lesz. A mélytartomány így komplexen fog megváltozni, nem egy fix számmal.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz mettek #134748 üzenetére
Ez olyakor okozhat gondot, ha "auto" módban van a sub.... ilyenkor gyengébb jel esetén nem kapcsol be vagy film közben az "eseménytelenebb" vs "akció" jelenetek alatt ki-be kapcsolgat.... "javasolni" pedig azt szokták, hogy bemérés/beállítás után, ha az AVR-en alacson vagy minusz a sub hangereje, akkor az AVR-en annyit fetekerni, hogy (bőven) pluszban legyen és ugyanennyit visszavenni a sub-on....ha a sub hangerejénél van dB skála akkor az alapján, ha nincs akkor fülre.... csak ez a "javaslat" általában "részleteiben" szokott újra és újra előkerülni....
(ezt a "jelerősség dolgot" pedig sub-ja válogatja, egyikben érzékenyebb a másikban kevésbé érzékeny a "bekapcsóló elektronika", de az mindig idegesítő tud lenni, ha az ember lemarad egy robbanás elejéről, mert éppen akkor kapcsol vissza a sub)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
arcitec
addikt
válasz mettek #134748 üzenetére
Ez jó kérdés, úgy egyébként én is kíváncsi lennék, attól függetlenül, hogy a T12-re mondják a nagyobb erősítő jelet. Egyébként pl nálam erősítő -4dB a sub van belőve 73-75 dB-re.Igaz, ez egy SVS zárt sub. Műszerrel lett bemérve, és ezt a bemérést megnéztem a mobilommal is és az is ezt az értéket mutatta.Tehát egy JOBB mobil alkalmas lehet, mindenképp irányt ad a "füles mellé" sőt. Azon túl szerintem még ezt lehet hangolni erősebbre , halkabbra, kinek mi.Van aki az erőteljesebb mélyeket szereti. Nálam a "finomabb" hangzás jön inkább be.Nem beszélve arról , ha kicsit túl van "lőve", ház bomlasztó lehet , ami nem is olyan jó ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz mettek #134530 üzenetére
1 méteres HDMI kábelek teszteléséhez hozzá sem fognék, mert csak akkor látható különbség, ha valóban hibás valamelyik. Ezért az a bizonyos összejövetel semmit nem bizonyított.
(#134531) bajnokpityu
Nagy divat, sőt, iparág a mítoszrombolás. Az emberek szeretnék azt hinni, hogy ami olcsó, az ugyanolyan jó, mint amit soha nem tudnának megvenni. Legyen szó ételről, italról, ruháról, műszaki cikkről. Ezért vevők az olyan cikkekre, tévéműsorokra.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz mettek #134530 üzenetére
akkor ott óriási nagy baj kellett legyen. vagy süketek voltak, vagy nem volt bekapcsolva a cucc, de 10rugós fejesekből is vannak olyanok, amikkel vaktesztelhető akár 700rugós fejeserősítő.
ez nem pszihológia, ez hülyeség.emlékszem, hasonló hullámra ült fel anno az Objektive 2, O2 szériával. ontotta a "tökéletes" dacokat, fejeserősítőket. aztán érdekes módon a fejestalikon rendre a rangsor végén végeztek. közben meg meggazdagotott a projekt kitalálója.
annyi mitoszverő teszt volt már, h nemigaz. lassan több, mint rendes teszt. persze vörös posztó, mert milyen jó lenne húszfillérből bekábelezni a highendet. persze, aki ebben akar hinni, higyjen, még meg is győzi az agyát erről.. persze hallottunk már bécsben 30millás aktiv cuccot cirka 30ezerből bekábelezve, jól is szólt, de ez inkább fogás volt. hogy mi igy is jól szólunk, és maradt a szajréban tartalék.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz mettek #134509 üzenetére
"Ha az Isotek egy 450 meg 900ezres hálózati szűrőbe is az evo 3 kábelt teszi gyárilag akkor rossz nem lehet"
Itt is a Premier-re gondoltál? Gyorsan szétnézve többet is találtam az "olcsóbbakból is": initium; premier; sequel-szereletlen;
Ezek a kábelek belsőleg különböznek egyáltalán[ Szerkesztve ]
-
válasz mettek #134515 üzenetére
Ezzel en is maximálisan egyet tudok érteni.
Vakteszt jó dolog, én magam is próbáltam, igaz nem 100%os módon sikerült es természetesen nem volt 'hiteles' a végeredmény.
Egy dologban egyetértek mint hívő ember - hifi es házimozi hívő - Liszi70 urral. Hogy nem jol használjuk mi, mint azon userek, akiket ilyen módon er a 'megvilagosodas', a jobban szól kifejezést le kellene cserélnunk a másképpen és/vagy tartalmasabb szól kifejezésre.
Ugyanis a kábel csere egy jobbra, az hozza vagy közvetíti azt a tudást amit a két eszköz tud, es a silanyabb kábel elvesz az élménybol...
En magam tudom most mit érzel és mit élsz át...
Anno en is igy voltam, irtam is róla[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
válasz mettek #134509 üzenetére
Előző posztomat értelmezd légy szíves. Az egész motivációdban hol lelhető fel a saját rendszerben, saját akusztikával, saját füllel vakteszten is felismerhető, valós és releváns hangminőség-jobbítás szándéka? Úgy érzem, minden mondatod önigazolás a kütyüzési-kedved alátámasztására. Ráadásul hiszel a boltnak, bolti tanácsra gondolkozol drága tápkábelen, meg hogy a 900k-s szűrőben is az van........ Remek kuncsaft vagy.....
Egyébként a 31k-s kábel használtan "csak" a fele (annyit megérhet a tudati nyugalom), és elég gyakran van a használtpiacon, úgyhogy ne kapkodd el.[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
válasz mettek #134506 üzenetére
Lehet nem jól fogalmazhattam. Nem azt mondom, hogy nincs a kábel cserének értelme. De igen is van. Csak mindent a megfelelő időben, megfelelő helyen kell kezelni. Ha úgy állítottam volna össze a rendszert, mint amilyen irányban itt néha megy a "terelés", akkor most nem lenne meg az egyik létfontosságú eszközöm, de lenne neves kábelem mindenhol. Magyarul nem lenne mozim, csak egy mozinak látszó tárgy.
Most kényelmesen hátradőlve válogathatok a kábelek között, mert tudom, hogy minden eszközöm évekig a helyén marad. Ha netán műszaki hiba miatt cserére szorulok, akkor is közel maradok a jelenlegi típushoz. A türelmem is megmarad, mert a mozi teljes egészében üzemel.
Tehát csak arra szeretnék kilyukadni, hogy ne egy-egy szeletre koncentrálva fejlesszünk, vagy adjuk fejlesztési tanácsot, hanem a teljes egészet, azaz a mozit helyezzük fókuszba. Nyilván ehhez mindkét félnek úgy kéne hozzáállni.
-
nagyúr
válasz mettek #134506 üzenetére
"Ebbe nem fér bele egy 30ezres subkábel vagy egy 30-50ezres tápkábel?"
Ha a 30k-s szubkábel vagy a 30-50k-s tápkábel az adott rendszeren, adott akusztikával, adott füllel vakteszten is felismert, VALÓS különbséget produkál, akkor belefér! Neki is beleférne, sokaknak beleférne. De erről nagyon sok esetben szó sincs. A baj (többek között) az, amit Tamoo telitalálata megfogalmaz : "Az a baj, hogy többnyire a "kihozom a maximumot" csak annyit takar, hogy bemondásra megveszek egy drága és/vagy éppen hájpolt' kábelt."
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz mettek #134422 üzenetére
Hobbi szinten érdekel a téma, tehát a válaszom is pongyola. Gyakorlatilag jól látod, a REW nevű program végigpásztázza a beállított tartomány egy mérőjellel, és a kapott választ rajzolja ki diagramon. A mért adatok alapján tudsz generálni parametrikus filtereket, vagy további programok segítségével FIR filtereket. A parametrikus filtert be tudod tölteni Yamaha vagy Pioneer erősítőkbe, de lesznek limitációk. A másik megoldás, amivel most kísérletezek, hogy a htpc segítségével rakom rá a hangra korrekciót. Itt az a szűk keresztmetszet, hogy PCM formátumra működik a megoldás, tehát ugrik az atmos/dts-x, mert azoknak bitstream kell.
Úgy is mondhatnánk, hogy ez a DIY audyssey, vagy dirac , csak olcsóbb mind a dirac és jobban bele tudsz nyúlni a végeredménybe mint az audyssey esetében. Mindezekért tanló idővel fizetsz cserében.
-
Joshi
titán
válasz mettek #134446 üzenetére
Én meg úgy döntöttem egyelőre nem váltok subot, nagyon gyenge az érdeklődés a 260p iránt és most inkább nem akarok több mint százezret kiadni egy olyan valamiért, ami nem biztos hogy megfelelne. Most itt nem arra gondolok hogy a T12 nem lenne jobb mint a 260p, hanem a panel nappali lehet hogy nem feküdne neki. Egy kis időre hanyagolom a témát, de mindenképpen elérkezik az idő a váltásra.
-
BBéci
legenda
válasz mettek #134446 üzenetére
Amikor hozzám került a Velodyne SPL 1200 Ultra, akkor éreztem hasonlót.
Csakis saját rendszeredben történő kipróbálás után vegyél tápkábelt![ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #134434 üzenetére
Érdekes, hogy mennyire máshogy élik meg ezeket a dolgokat az emberek.
Én is hallottam a különbséget, de sosem ilyen mértékben. Amikor Husky-ról ideiglenesen váltottam sima párezres Klotz-ra, nem dőlt össze a világ. Később amikor két szubom lett és még egy Husky vétele helyett inkább cseréltem két Boxerre, akkor se különösebben éltem meg visszalépésként. -
-
Quetz
őstag
válasz mettek #134412 üzenetére
Én Minidsp Umik-1 mikrofonnal mérek, a linkelt webshop-ból vettem kb fél éve. DHL-el küldték, ami magyar postát jelentet az utolsó szakaszon. Kellett vennem még egy átalakítót a fényképezőgép állványhoz, azóta azzal használom.
-
Tonyka 2
tag
válasz mettek #134276 üzenetére
Előre megmondom, h nem ér annyit, de ez a szó ebben a hobbiban pont semmit nem jelent. Nem kérdés, h jobb lesz, erről azért vannak infóim. Anyagilag meg sosem lehetett igazán kifejezni, h mi mennyit ér. Nyilván annyit ér amennyit kifizetnek érte. Sokszor irreálisan drágán mérik a nüansznyi változásokat.
-
Tonyka 2
tag
válasz mettek #134263 üzenetére
Több pont azért elég túlzás, Audyssey tudtommal 60cm eneged az elsődleges pont körül. Bár nem tudom a te Onkyo-d még Audyssey-s-e. A frontjaid megkapják a hozzájuk tartozó frekiket, ha csak meg nem vágod külön őket. Tehát nem fullba, hanem valahol megvágod. Ez esetben a sub kapja meg a frontokról levágott frekiket.
-
Pazolini
senior tag
válasz mettek #134112 üzenetére
Nekem már másodszor az asszony adott kölcsön, megnyugtattam először, hogy a Malac az övé, most meg már a Refi (Röfi?) is... Ja, és kulcsmondat, hogy, ...ha nagyon kell, eladáskor még jól is jöhetünk ki belőle..., s ez csak egy előrelátó, gondoskodó, családcentrikus befektetés. ....................
[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
válasz mettek #133858 üzenetére
Hú, én újonnan az első pár napban biztos nem írtam volna ilyen pozitívan, csak bámultam, h "Mi ez a szar, szól ez egyáltalán?" Aztán megjött a hangja...
Bizonyos erősítőknél szüksége lehet a jelszint emelésére, pol a Denon 2809-nél, 3808-nál is kellett. Most a 4520-nál nincs ilyesmire szükség.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz mettek #133758 üzenetére
Nincs itt esetleg vmi (ízlés- mélyhangmennyiségbeli) anomália? Biztos, hogy azért rezonál nálad minden, mert a sub refis, nem pedig azért, mert túl hangos? Zárt ládával is lehet "rezonáltatni" ha van elég teljesítmény és membránfelület, meg a reflexeset is lehet visszább venni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
alphamooncam
őstag
válasz mettek #133690 üzenetére
Ha már Oppo...
Megér 150k-t az Oppo 103 D, és CA CXU különbsége?
(Analóg kijáratot használnám, JBL LSR 305-öket hajtanék vele, ill. Epson-TW5350 projit néztem ki hozzá.)
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Quetz
őstag
válasz mettek #133682 üzenetére
Szerintem túl magasak az elvárásaid. egy 30 fontos eszközröl van szó, ami 1080p bluray remuxot képes lejátszani úgy, hogy a dts-hd 7.1-et dekódolja közben pcm-re. Ha a nas ilyen gyakran eldobja magát, akkor az a nas-t minősíti, nem pi-t.
(#133681) Tamoo: Egyetlen dolgot nem tudtam fixálni, van olyan, hogy egy filmet csak 5-10s után rak ki a tv-re, addig malmozik valamin. OSMC Kodi-t használok, simán lehet az OSMC problémája is. Amit nem tud a PI2, az a h265, illetve a hdmi 2/hdcp 2.2. Ezek miatt várom az új apollo lake nuc rendszert, arra lecserélném. a PI-ből meg csinálok egy hifiberry sztereó erősítőt akkor.
-
claire78
senior tag
válasz mettek #133680 üzenetére
Nekem is volt A210-em, A400 és most VTEN. Mindegyik típusnál szenvedtem a kezdeti firmware-ek kiforratlanság, türelem kell hozzá. Mostanra a VTEN is hibátlan már jóideje.
Egyedül azokat az felhasználói élményt nyújtó apró fejlesztések hiányát nem értem. Mint pl. a Jukeboxban a hozzáadás dátuma szerinti rendezés, látott-nem látott szűrő.Még egy dolog: az A210-es és a A400, VTEN képminősége egy napon nem említhető. Ég és föld az utóbbiak javára.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #133677 üzenetére
"Egy kodis RPI-t váltanék mert jelenleg ez a mozim "szégyene", mint leggyengébb láncszem és lassú is."
Miben nyilvánul meg a lassúság?
Nekem most egy alap pc-n pendrive-ról fut libreelec, egyedül a filmek közötti váltás/indítás lassú. Ha elindult utána hibátlan a dolog. RPi-n is ilyesmire kell gondolni? Melyik verziót használod? -
Pazolini
senior tag
válasz mettek #133677 üzenetére
Ha sávszél oké, nincs elvileg különbség.
Oppo mellett szólhat a az optikai lejátszás is, ha van elég BD, BD-ISO, DVD, DVD-A, vagy SACD a gyűjteményedben, a képminőség a Marvell Qdeo procinak köszönhetően tényleg remek, audio tekintetében a két (csak audio streamre is leválasztható) HDMI kimenet is jó dolog. Analóg hangját is fejlesztették a 103-asnak az elődökhöz képest, persze nincs benne referencia minőségű DAC, de jó, hosszan hallgatható hangot produkál analóg kimeneten is:
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz mettek #133674 üzenetére
A kérdés inkább fordítva él: mennyire marad el az Oppo hálózatos lejátszó képessége egy médiajátszótól.
Én is úgy tudom, hogy cfw-vel már egész közel jár, robi-k -t kérdezd meg miket nem tud még úgy sem.Azonban ha már itt tetted fel és nem a médiajátszósban, annyit még hozzátennék, hogy egy kis pc vagy s905 + libreelec mindent tudnak hálózati lejátszás címszó alatt, egy használt oppo 103 árának a feléért/negyedéért.
-
Pazolini
senior tag
válasz mettek #133674 üzenetére
Nálam két torrentező HTPC mind a sztereo, mind a HM integrált erősítőmhöz csatlakozik, az Oppohoz USB-n külső meghajtókon majdnem 9 TB-nyi tartalom kapcsolódik, ezért nem volt rá szükségem. Hálózatosan csak néhány telefonos tartalom és a beépített Youtube kliens tartalomelérése kapcsán használom az Oppo hálózatos funkcióit (ez nem valami sok), de tudtommal a hozzá - itt a fórumon elérhető fórumtárs segítségével - megvásárolható Cinavia-mentesített CFW mindenes hálózati szempontból, úgyhogy érdemes megvenni hozzá, ha mellette döntenél: DLNA-n kívül evvel a firmware-rel az SMB-t és az NFS-t is kezeli.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz mettek #133403 üzenetére
Ugyan annyira "melegszik", mintha a csatornák 0-án lennének, a hangerő meg "40 környékén" mivel ilyenkor az adott csatornát a beállított - értékkel alacsonyabb teljesítménnyel hajtja (alacsonyabb a bemenő jel) .... ha "pszihésen" nem tudsz megbarátkozni ezzel, akkor a legmagasabb - értéket állitsd 0-ra, a többi csatornát meg arányosan hozzá és máris nem kell 60-70-ig feltekerni a hangerőt ....
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz mettek #133244 üzenetére
Felesleges jó minőségű, drága erősítőt venned, ha fos minőségű jelet küldesz rá. A Bluetooth és az AirPlay sajnos behatárolják, visszafogják a hangminőséget. Nem kicsit, nagyon!
Utóbb vettem észre, ezt írta Ombe is.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz mettek #133244 üzenetére
Gondolom ott nem forgalmaznak Onkyot ...SZVSZ .. megint csak szubjektív ... ilyeneket nem szabad figyelembe venni.. Kereskedőnek akkor se higgy , ha ló legel a sírján ... ( Bár jól jársz azzal a Marantz-al a de a 7010-el ám!!).Meg kell hallgatni ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Filmvilág
- Milyen egeret válasszak?
- Elden Ring
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
- Samsung 55" QE55S90CATXXH 4K UHD Smart OLED TV
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- RME ADI-2 Pro AD/DA 2x AKM4490 768kHz 32bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest