Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sunnysys

    tag

    Sziasztok!

    Nincs valakinek eladó JBL Northridge E30-as hangfala? :) Vagy valaki ismerősének? :)
    Tudom, hogy ez nem ad-vesz topik, csak egyszerűen már egy éve nem találok sehol egy eladó, lehetőleg cseresznyeszínű E30-ast. (A hifipiacon láttam nem olyan nagyon régen egyet, de az meg volt fúrva, olyat nem vennék.)

    Szóval nem találok ilyen hangfalat, pedig nagyon szeretnék. Egy Onkyo 608 + JBL SCS 178 páros mellé kellene, hogy 7.1-em legyen. A 7.1 nekem nagyon bejött. Eddig kétféle megoldást próbáltam:
    1. Egy Phillips mini-hifi hangfalait hátsó surroundként használva. Tök jó volt, csak mégsem egy család, de még csak nem is egy márka és ez azért hallatszik rendesen.
    2. Egy barátom JBL E60 hangfalait frontként használva. Ez is tetszett, de nagynak éreztem mind a JBL SCS 178-hoz, mind a szobámhoz. Viszont itt kiderült számomra, hogy a Northridge sorozat hangja nagyon jól illik a kis SCS 178-as szett hangjához, ezért gondolkodok az E30-ban. (Bár a lényeg nálam a mozi, zenét is hallgatok a rendszeren. A JBL E60 sokkal jobb zenére, mint a jelenlegi kis szett, ezért is gondolkodok ebben a kategóriában, és nem veszek mondjuk két SCS 178 hangfalat (láttam már ilyen hirdetést).)

    Ha senkinek nincs tippje, hogy honnan tudnék szerezni ilyet hangfalat, akkor viszont lassan el kell gondolkodnom azon, hogy más hangfalat keressek. Van még olyan JBL monitor hangfal, aminek a hangja hozzáilleszthető lenne a jelenlegi rendszerhez? Amit eddig néztem:
    1. JBL E20: Mennyivel lehet ez rosszabb választás, mint az E30? Hátrány: hátul van a reflex-nyílás, márpedig elég közel kellene elhelyeznem a hangfalat a falhoz (kb. 20 - 30 cm.))
    2. JBL ES30: Erről olvastam, hogy sokkal jobb minőséget képvisel, mint az E30. Nem szólna nagyon ki a rendszerből? Hátrány: hátsó reflex-nyílás, ár.
    3. JBL E50: Azt olvastam róla, hogy az E60 hangszórókészletével rendelkezik? Nem szólna nagyon ki a rendszerből? Hátrány: méret, ár, ritka használtban.

    Van még valami, ami szóba jöhet?

    Megjegyzés:
    Tudom, hogy egy sokkal jobb 5.1-es rendszerrel akár jobban járhatnék, de nem szeretnék többet költeni rá, másrészt tényleg szeretnék 7.1-et. :)

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák