Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gorbep

    senior tag

    válasz #09634560 #44013 üzenetére

    Lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett:

    A megoldás , amit tudnék küldeni, egy transzparens link. Az egyik végpontban felszereled a tetőre, antennatartóra, cserép alá stb. és levezetékezed a routerig, bedugod egy LAN portba a POE-n keresztül lentről kapja a tápellátást.

    A másik végpont van nálad, itt szintén pl a tetőn egy antennatartóra szerelve, levezetékezve a szobádba, egy POE n keresztül táplálva. Ami kijön végén egy ethernet, az logikailag a routel LAN oldalán van logikailag, mintha direktbe a távoli routerbe lenne dugva. Nálad csak egy switch kell, vagy ha csak egy géped van, mehet direktbe a gépbe.

    A teljes link logikailag csak egy kábel! (Talán Peak jobban le tudná írni, én a rádiós részéhez értek. :U )

    A képen a sárgás dobozok a link panelek az antennával egybeépítve vízálló kültéri kivitelben, nálam 4 évig a tetőn az UHF antenna mellett remeteszexeltek télen nyáron, jól bírják. A másik táp nem került elő, de tudok adni másikat.... 12V 1A. Csak a másikba bele kell kábelezni ugyanúgy az ethernet kábelt és a tápellátást.

    Szóval meg kell kérni valakit, akinél él a net, had szereljük fel, és dugjuk a routere LAN oldalára. Csak van valakinél 1 km-en belül rálátással....

    (Ha valamit nem jól írtam bárki kijavíthat.... csak mert úgy érzem Sanci nem erre gondol.)

    Működik ez AP kliensként is, fel tud csatlakozni egy wifi router AP-ra, de akkor a hatótávolság kisebb, mert az egyik oldali antennanyereség a 24dB helyett csak 3 dB.

    Szóval a link mindkét végén egy RJ45 van, mintha csak egy km hosszú CAT 5 kábel lenne.......nem tudom jobban megfogalmazni... HELP!

    [ Szerkesztve ]

    - Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

Új hozzászólás Aktív témák