Hirdetés

2019. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi haladó szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-19 08:32:07

PROHARDVER!

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39) Patice


Patice
(PH! nagyúr)

(Már csak így tudok válaszolni az új topik miatt.)

(#50433) mp54

Köszi az alaprajzot, így már kicsit könnyebb ötletelni.

Én azt a szobát mégis csak átrendezném a helyedben!

Kanapét megfordítanám 180 fokkal, és a TV-t átraknám a szemközti falra. A kanapét beraknám majdnem középre, annyira legyen távol a hátsó faltól, hogy az ajtókat ki tudjátok nyitni. A fotelek lehetnének a kanapé két oldalán. Az íróasztal és a szekrény maradhat a mostani helyén.

Így meglenne a távolság és a hely a frontoknak, hallgatási szögeknek is. Ne feledd, ha álló frontokban gondolkodsz, ha állványos hangsugárzó lesz, akkor is ajánlott kb. 1 méterre elhúzni a faltól. Legalább addig amíg hallgatod őket!

Ha 5.1 lesz a vége,akkor is lesz helyed a hátsó dobozoknak is, az általam javasolt elrendezésben. Amúgy az sem jó, ha a kanapé egészen a falra van tolva, mert sok korai visszaverődött hangot hallanál a falról.

Az akusztika miatt az erkély ablakaira ajtóira mehet vastag, nehéz függöny, ha még nincs ilyen. A hangfalak mögé esetleg falvédő made by nagyi v. anyós. :)

Remélem tudtam segíteni. :)

Szerintem.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi haladó szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.