-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz
I'am Dony #189722 üzenetére
Megmondom őszintén nem örülök, hogy ide jutott a beszélgetés. Pedig tök jól indult. Engem igazából nem izgat, hogy minden áron valakinek legyen igaza, vagy ne legyen. De ha megnézed a legutóbb linkelt ábrádat, a refis hangnyomásban mindenhol 1 vagy 2db-vel a zárt felett van. 100hz-től lefelé haladva ott van szinte végig minimum 1 kockányi távolság a lila és a sötétkék görbéd között. Több frekvencián 2dB is, kevés helyen 3dB, bár ezek csak rövidebb szakaszon. Ez abszolút nem elhanyagolhatatlan. Utózengési időben pedig akár 0,5-1dB elvétele vagy hozzáadása is már bőven meglátszik, nem hogy 2-3. Hiába hogy csak 1-1,5 dB a különbség, nem lehet könnyelműen legyinteni rá, hogy "á 1dB különbség semmi", mert bőven nem az. A zárt láda végig helyzeti előnyben van emiatt.
A tegnapi hozzászólásomban ami indította ezt a komment cunamit pedig azt állítottam "ha fognád a refis ládád és eq-val kihoznád ugyanarra a görbére, mint a zárt dobozé, akkor sok esetben lenne fejvakarás..." Ezt igazából most is tartom és szerintem nem sikerült neked sem megcáfolnod. Ha azt az 1-1,5dB-t ráadtad volna a zárt ládára, hogy amennyire csak lehet együtt fusson a zárt Rel és a refis Arendal SPL görbéje, és ne legyen folyamatosan 1-1,5-2dB-vel hangosabb a refis, akkor a különbségek az utózengési időkben még inkább eltűntek volna, és talán mindegy is melyik javára. Mert ugye a hsz amire először reagáltam, megint a zártak sebességét,pontosságát, tisztaságát kezdte el emlegetni, a másik konstrukcióról ennek ellentétét feltételezve. De erről nem lehet beszélni, ha szinte tök egyforma a kettő.
Ami számomra a legviccesebb az egészben úgy általánosságban mióta a 2000-es évek elején elkezdtem ezt a hobbit, az az, hogy szinte majdnem minden piacon levő álló hangsugárzó vagy polcsugárzó reflexes. Tök mindegy hogy Dynaudio Confidence, vagy Focal Utopia Evo, vagy Wilson Audio Alexandria,a legdrágább legjobbnak tartott dobozok szinte mind reflexesek. Nyilván nem mind, de a konstrukciók 99%-a az. Mégis soha senkinek sehol nem merül fel, hogy azt kezdje pedzegetni, hogy ezek a dobozok reflexesek, tehát emiatt szükségszerűen pontatlanok, nem elég precízek és lassúak kell legyenek. De amint elkezdünk szubládákról beszélni állódobozok vagy polcsugárzók helyett, well then everyone loses their minds.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Windows 11
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest