-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThePeter
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy 5.1-es házimozi vásárláshoz. Egy 25 nm-es nappaliról lenne szó. 250 ezer ft, vagy egy picivel többet szeretnék rászánni, és erősítőre, hangdalszettre, kábelekre is szükségem lenne. Hangfalakba az állók nem tetszenek , inkább polcsufárzók. Előre is köszi a segítséget! -
mettek
addikt
válasz devil-k #158552 üzenetére
Az dts hd egy tömörített formátum, az lpcm pedig tömörítetlen ergó az lpcm kellene a jobb legyen azonban a gond az az hogy a kitömörítést az apple tv végzi. Alap esetben ez az avr dolga ami nyílván jobb munkát végez. Össze nem hasonlítottam ugyhogy ez csak feltevés.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #158555 üzenetére
Pontosan úgy látom én is, ahogy mettek.
Egy bizonyos szintig lehet jó, vagy akár jobb az Apple TV dekódolási képessége, mint egy AVR-é, ám felső közép- vagy csúcskategóriájú esetén már erősen vitatható. Megette a fene azt az erősítőt, processzort, aminél jobb hangot ad egy 64000 forintos tv box. Nem tesznek bele csúcsminőségű processzort, mert a felhasználók döntő többségének nincs rá szüksége, nem tudnák értékelni, kihasználni.
Egy OPPO dekódere más tészta, az bizony simán jobb hangot ad PCM/LPCM kimenetén, mint egy 5-600000 forintos házimozi erősítő bitstream jellel. Próbáltam, tapasztaltam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #158557 üzenetére
Nem próbáltam, mert a PCM dolog miatt szóba sem jöhet, valamint a 4K/UHD egyáltalán nem érdekel, mókusvakításnak tartom.
Lehet kapni használt OPPO-t.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #158559 üzenetére
Sokszor leírtam, miért tök felesleges a 4K/UHD.
Ha látni akarod a plusz pixelek által nyújtott részletességet, ahhoz olyan közel kell ülni a tévéhez/vászonhoz, ami kényelmetlenséget és más problémákat okoz. Egyrészt forgatni kell a fejedet, szemmozgatással nem belátható a kép két széle, másrészt a házimozi rendszer LCR hangdobozaihoz annyira közel kerülsz, hogy azok az arcodba üvöltenek. Valamint nem tud összesimulni a frontsugárzók 3-4 hangszórójából érkező hang.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mettek
addikt
válasz devil-k #158559 üzenetére
Azért mert ahhoz hogy a 4k előnye valóban látható legyen minimum 80-100 colos kép kell amit csak egy projektor tud. A többségében 50-65 colos tv-ken teljesen felesleges filmek esetén.
Játékoknál más a helyzet, ott jól látgató még monitoron is a full hd és 4k kozotti különbség.
Hozzáteszem én 100 colt vetítek és tökéletesen elég a fullhd, a projwktoe tud 4k-ra felskálázni illetve 4k-t megjeleníteni de őszintén szólva vakteszten nem biztos hogy megmondanám melyik 4k vagy fullhd anyag.
A 3d szintén proketoron nyer értelmet de valóban kissé zsákutca az is.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz BBéci #158560 üzenetére
Nem véletlen találták ki a fullhd felbontást. 35-45 fokos nezesi szoghoz idealis felbontás, míg 4k 60° felett kezd igazán élni. Egy kezemen tudom megszamolni hány filmet lennék képes 60 fokos szögben nézni.
Általában már a 35°-ra vett nezesi távolságon is a szemüket forgatják hogy senki nem nezi olyan közelről, nem tudom mit szolnanak 60 fokhoz./人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
válasz Gaben360 #158564 üzenetére
Elhanyagolható, nélkülözhető mindkettő. Az emberek döntő többsége a Rec.709-et sem használja ki nem kalibráltatják arra a megjelenítőjüket.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hohocali
aktív tag
A 4k előnye azért nem jön ki filmeknél, mert a 4k-s filmek valójában nem 4k-sok. A játékoknál meg azért jön ki, mert azok valóban 4k-sok.
Ijk: a nézési szögeddel az a probléma, hogy az ember majdnem 180 fokban lát a való életben. A mondatod: "nem tudom mit szolnanak 60 fokhoz", szerintem rendesen anyáznának az emberek, ha buvárszemüveget adnál rájuk az életben. Ez szokás kérdése egyébként, alapból mindenki kis képernyőhöz van szokva, hogy átlássa az egészet. Pedig a való életben sem látod át az egészet.
[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
mettek
addikt
válasz Hohocali #158571 üzenetére
Azért nem teljesen így van. Egy 1080p film nem pixeles és nem recés mígy egy játék élsimítás nélkül baromira az. 4k-ban pedig ez kb megszűnik, élsimításra sincs szükség. Filmeknél ez nem oszt nem szoroz..kicsit élesebbnek látszik a kép és ennyi.
-
veterán
Azért egy Netflixen pl a 4K-s tartalmak főleg ha még HDR-el is párosul ,igen jelentős különbség van az 1080p tartalmakhoz képest🙄
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz N.YCityBoy #158576 üzenetére
Mekkora tv-n milyen messziről nézve.
Meg szubjektív is, kinek mi tetszik.
Én a retina égető tv-n amúgy is természet ellenesnek látom a 4k-t.
Akkor inkább egy jó full hd proji, jó kép megjelenítéssel, szvsz.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #158577 üzenetére
Csak ez is relatív. Kinek mit jelent a jó FHD vetítő?
- mozi bolondéria -
-
veterán
válasz ctrlaltdel13 #158577 üzenetére
78"-os LG Signature tévém van és kb 3 méterről nézzük...
-
Ijk
nagyúr
válasz N.YCityBoy #158576 üzenetére
Ami még mindig elmarad egy bd50 minőségétől.
Nem rossz a netflix de nem streambol kell megítélni a fhd minőséget./人◕ ‿‿ ◕人\
-
veterán
-
Ijk
nagyúr
válasz N.YCityBoy #158581 üzenetére
Sajnos az összes tv-n parányi méretű egy 2.39:1-es film, uhd vetítő meg nincs emberi áron.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Hohocali
aktív tag
válasz mettek #158573 üzenetére
Véleményem szerint a filmek rögzítése nem natív felbontásban történik, hanem pl. 3,4k kamerával. A képarány is kérdéses, sokszor az open matte verzió több infót tartalmaz. Legtöbbször az utómunka is 2k-ban történik, akkor egy ilyen film mitől is lesz 4k-s?
De ez mind "elmélet", a lényeg, hogy sokszor azon csóválom a fejem 4k-s film nézése közben, hogy nemhogy a 4k, de az FHD sincs meg. És ezen nem segít se a grain, se a 4:2:0, és "társai" sem."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
renatto
őstag
Kinek mi a véleménye a bikábelezésről és banándugó (vagy villa) használatáról?
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
veterán
-
mettek
addikt
A DIY szub építés egy magasabb szintje. Emberünk nem sajnálta bele a melót.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz N.YCityBoy #158587 üzenetére
A külön meghajtást kettős erősítésnek (bi-amping) nevezik, nem bikábelezésnek. Annak százszor több értelme van, mint a kettős kábelezésnek.
A villa általában stabilabb, de macerásabb is. Nálam villák vannak a hangdobozok felőli oldalon és baromira utálom, mert szintén villásak a jumper kábelek, a kettőt iszonyú nehéz rendesen beszorítani.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
renatto
őstag
válasz BBéci #158589 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek!
Ha jól értem a hangdobozoknál jumper-t használsz, de a kettős kábelezésnek nem sok értelmét látod. A jumper nem ugyanazt a hatást/célt hozza rövidebben (csak a kábelszorítók között)?
MÁS: Az SVS sub kábel milyen szintet képvisel? SB12-NSD-hez érdemes lehet drágábbat? Mi jobb ennél, ami még megérheti ehhez?KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
válasz Borisz76 #158591 üzenetére
Nem kettős erősítésről volt szó, hanem kettős kábelezésről, aminek nem látja értelmét, de a jumper miben másabb? Mivel ezek szerint, azt alkalmazza, tehát annak látja értelmét.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
veterán
-
BBéci
legenda
válasz renatto #158590 üzenetére
Nem ugyanaz a hatása és nagyon nem mimdegy, hogy 4x10 cm, vagy 2x3 méter kábelt kell venni pluszban. Utóbbi felmerülése esetén inkább vennék duplájába kerülőből szimplát, ami tutira többet hozna hangban.
De mint mindent ebben a műfajban, ki kell próbálni, úgy lehet tutira menni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
arcitec
addikt
válasz kezo0 #158545 üzenetére
Pont úgy jó 1-2 hete, próbáltam a tv-t az erősítőn keresztül és némaság volt. Néztem beállítást, erősítőn,tv-n, optikai kábelt, semmi. Le is tettem róla, max a kábelt még tesztelhettem volna, de úgysincs nagyon ez a funkció használva. Most már a firmware csere után megért - véletlen gondolat - egy próbát. Működik. Nem tudom mi lehetett. Talán a kábel lehet sérült? Járt már így valaki? Néztem a GT60-on nem igazán találtam erre némítási lehetőséget vagy bármi mást.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása