Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -KP-

    addikt

    válasz PrinceHerceg #133018 üzenetére

    Nem lehet kapni, szervós, vagy dsp-s szuberősítőt külön. ez már előny a gyáriaknak. Aztán szintén ott van a tény, hogy a legtöbb gyári szubbal használnak eq-t hogy kiterjesszék az alsó határfrekvenciát. Egy akármilyen 30 centis hangszórót ha beteszed egy zárt dobozba, az f3(-3db) pontja kb. 45-50hz lesz. Írj csak be egyszer pár értéket bassbox pro-ba, vagy uniboxba. Ezt egy diy szub esetén hogy teszed meg? Hacsak nem vagy szaki és építesz egy saját Linkwitz áramkört. Ott viszont meg kalkulálni kell az extra membrán kitéréssel és erősítőteljesítménnyel. DIY esetén ez megint nagyon nehéz, vagy nem lehet. A paramterikus eq-val, mérőmikrofonnal rendelkező modelleket ne is említsük..

    Nézz rá a BK electronics áraira. Pl. XLS200 vagy XXLS400. Megépíteni nem tudod annyiért, amennyiért ők a gyári szubokat adják, beleszámolva az angliai postát. Aztán ott az SVS ami kb. 20%-al több, mint a BK hasonló modelljei, de jobb is annyival.

    Számoljunk picit, szubhangszóró jobb fajta 60 ezer (Peerless XXLS, vagy Seas L26ROY). Szuberősítő 50-60 ezer, doboz, csatlakozók, famunka is kb. 40ezer alsóhangon, de inkább több. 150-160-nál tartunk.

    Amíg egy BK XLS200 kb. 130-ból háznál van, vagy kb. 160-ért Németből egy SVS SB12NSD addig továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nemcsak értelmetlen, de hülyeségi is diy szubba belefogni. Ha pedig ennél jobb kell, tele a használt piac jobbnál jobb modellekkel.

    A megállni tudni kell gondolatoddal tökéletesen egyetértek, de a userek jelentős része előbb utóbb leépíti a rendszerét, vagy elkezd feljebb lépkedni, nagyon kevesen használják ugyanazt sokáig. Ilyenkor pedig igencsak kijön a DIY hátránya. Szerintem te is láttál AVX-en gyári dobozokat megszégyenítő, de azok árának töredékéért árult diy dobozokat, amik évekig nem találtak gazdára.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák