Új hozzászólás Aktív témák

• Jegesmaci81

aktív tag

válasz Valkűr #121156 üzenetére

Engem nagyon érdekel a téma ezért feszegetem, bár tudom hogy komoly vélemény ellentétek vannak a témában. Gondolom mindenki számára elfogadott, hogy a filléres HDMI kábel meg egy jó minőségű között van érdemben különbség. Ezt gondolom senki sem vitatja. Az lenne a kérdésem hogy ha egy digitális jelet nagyban befolyásol egy kábel, akkor maga az adatkordozó jellege vagy minősége miért nem befolyásoló tényező? Pl. Ugyanaz a kép vagy hang minősége miért nem változik ha pendriveról vagy HDD-ről játsszák le? Vagy miért nincs különbség mondjuk lemez és lemez tartalmi minősége között ha ugyanaz a tartalom? Vegyünk egy egyszerű fotót. Miért nem romlik a minősége amikor egy gagyi USB kábellel a fényképezőgépről a számítógépre másolom?
    Jó lenne ha ezeket valaki elmagyarázná mert igazolná egyik vagy másik véleményt. Én jelenleg szkeptikus vagyok a tekintetben hogy mondjuk van létjogosultsága egy 75ezer Ft-os 80cm-es USB kábelnek vagy egy 100ezer Ft-os HDMI kábel-nek. Persze mind a tapasztalatom mind a tudásom kevés ahhoz hogy egyértelműen megvédjem álláspontom. Az viszont kicsit igazolja a véleményem hogy egyetlen cikket nem találtam ami némi tudományos alapon megmagyarázná ezen méregdrága kábelek létjogosultságát. (persze lehet csak én nem találom)

Új hozzászólás Aktív témák