- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
croma84 #7797 üzenetére
Ha használtban (is) gondolkodsz, akkor egy pár pl. ilyen [link] front, egy hozzávaló [link] center és háttereket is lehet találni 20e körül ebből a szériából (most pont nem találtam)
He ezekhez veszel pl. akár csak egy ilyen [link] AVR-t, máris jobban fog szólni, mint bármilyen "egybeszett"és árban sem egy "elszállt összeállítás" és sub-ot ráérsz majd később is venni hozzá.
Persze ezek csak ötletek,a teljesség és a szolgáltatások teljes igénye nélkül, van még több(száz) lehetőség. Ha viszont újat akarsz venni, akkor egy valamirevaló belépő összeállítás is belekerül 150-250.000Ft-ba, de ebben a kategóriában nem biztos, hogy a "nagyobb jobb".
Szóval ha egy jobb rendszert akarsz összerakni, akkor "ilyen lehetőségek" vannak, ha valami szép szobadíszt szeretnél és a hang (és a kihasználhatóság) nem számít akkor gondolkozhatsz "egybeszettben".
-
-
BBéci
legenda
-
croma84
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #7792 üzenetére
Nem is azt kértem, csak gondoltam mivel ti értetek hozzá, csípőből tudtok ajánlani alternatìvákat, én viszont mivel nem vagyok jártas benne, vaktában lövöldözök csak.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
Sz.Miki #7770 üzenetére
Hello! Én azt mondom HECO mert nekem is az van.
Kinézetre is jobban tettszik és állítólag mások szerint is jó [link] Bár miértis írnának rosszat.
Ahogy barátkozom saját Heco victa prime 502esemmel. Nagyon dinamikus, hangszeres zene nagyon jó rajta tehát Rock, Jazz. Dinamikája révén techno műfajban és filmekhez is jó választás lehet, bár sehol se kell félteni. Mindenképp füleld meg ha lehetőséged van.
-
313313
addikt
válasz
Nemir Ombe #7784 üzenetére
Melyik felét?
-
croma84
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #7784 üzenetére
Ok, szép lassal csak rádumáltok, hogy el se menjek megnézni az LG-t, pedig a marketigeseik kiváló munkát végeztek, aramid sárga színő hangszórók, stb, (tudom, lakberendezési tárgyak olcsóbbak, de a paraszt úgy van vele, ha szép, biztos jó is lehet)
"az ilyen szettek ár/érték arányához képest bőven lehet jobbat venni hasonló áron (ok, lehet, hogy nem lesz benne BD lejátszó, de tegye a szívére a kezét az, aki folyamatosan veszi a lemezeket és csak azt nézi)"
Írnál egy pár példát?
Onkyo HT-S4505 75-ért, ezt már érdemes lehet megnézni? Más alternatíva?
-
-
Dorian
félisten
Aki egy kábelátdugdosás alatt elfelejti az előző kábelé hangját, annak nem érdemes kábelcsereberével foglalkoznia, mert számára nincs olyan jelentős különbség a kábelek közt ami miatt számára megérné.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #7781 üzenetére
Az első részhez: az ilyen szettek ár/érték arányához képest bőven lehet jobbat venni hasonló áron (ok, lehet, hogy nem lesz benne BD lejátszó, de tegye a szívére a kezét az, aki folyamatosan veszi a lemezeket és csak azt nézi)
A "kultúrához és ismeretterjesztéshez": írtam korábban, elrettentő példának teljesen jó. (ígérem, hogy ezentúl csak "végszükség esetén" linkelem)
(#7783) 313313
Remélem ezt viccnek szántad!!??
(#7782) Sanci38
Az a JBL még a korábbi Heco/Magnat szintjét sem éri el szerintem, régen (a jobb) JBL dobozok ajánlhatók voltak rockra, az újak (főleg a belépők) teljesen "mozira" készülnek, ugyanazt tudják, mint a hasonlóan árazott más márkák termékei.
-
313313
addikt
válasz
croma84 #7778 üzenetére
Amit még nem írtak, hogy az erősítős rendszereken bármit(értsd bármit) tudsz állítani. Csak 1 hangfal szóljon, mind, bal jobban... Ilyeneket az LG-n soha nem fogsz beállítani.
Esetemben is jól jönne egy olyan rendszer, amit kedvemre variálhatok, hogy mi szóljon, néha jó lenne csak surround adna hangot tv nézés közbe... -
válasz
croma84 #7778 üzenetére
Itt többen azonnal rávágnák, hogy igen, fos. De ők sem, és én sem hallottam, nem ismerjük konkrétan. Árából és a többi hasonló ilyen szett hangjából azt következtetem, hogy ez sem igen váltja meg a világot, de én eléggé nehezen mondok ki verdiktet, mert lehet, hogy valakinek bőven elég ez a szint is, és nem is vágyik jobbra. Tehát meg kellene hallgatnod, hogy tudd, NEKED van-e igényed jobbra. Az is kérdés, hogy mennyiért jutnál hozzá, mert ha nem tetszik (amire nagy esély van), akkor jól kell tudni kiszállni is belőle. Az a legjobb, ha el tudod hozni kipróbálásra.
Szerk.: Na, mire elküldtem, már Nemir le is írta, hogy fos!
Nemir Ombe : Terjeszted a kultúrát? Gratula! Tényleg nincs az ismeretterjesztésnek más módja???
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
croma84 #7778 üzenetére
Erre a kérdésedre válaszolva: valószínűleg igen. (konkrétan ezt nem hallottam, de sok másik hasonlót igen, csak dizájn különbségek vannak általában)
A korábbi kérdésedre is válaszolva: amit pl. ajánlottam, ott kapsz egy normálisan összerakott erősítőt (ami nem "egybeminden központi egység") normális teljesítménnyel, kapsz egy aktív sub-ot beépített erősítővel (az egyberendszerek passzív szub ,megoldásai helyett) + nézd meg ezt [link] + olvasd innen a topikot [link]
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
lajthabalazs #7752 üzenetére
Múltkor épp a Tube-on láttam egy leosztót tápkábelre nézve, ahol egy Y-betápdugó volt installálva és úgy váltogatták az épp aktuális kábeleket! Azt nem tudom, h mennyire szerették a készülékek a dolgot, de tesztelni máshogy nem igen érdemes szvsz, mert az ember hajlamos a felejtésre, hacsak nem kirívó eltérés van két kábel között, de az meg elég ritka esett!
-
croma84
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #7761 üzenetére
Köszi a javaslatot, valakitől tényleg szívesen venném ha elmagyarázná egy laikusnak, hogy mitől éri meg jobban megvenni egy ilyen konfigot mint pl amit te ajánlottál (Harman avr 151 + HKTS 5) vagy akár egy Onkyo HT-S4505-t, mint az általam említett LG BH7540TW-t.
A fenntartásaim a következők: ránézésre a Harman-Onkyo szetthez tartozó hangfalak "teljesítménye" kisebbnek látszik mint pl az LG (ugyebár itt iszonyatos Watt számokat írnak). Hogyan kell ezt elképzelni, ezek kevésbé erőteljes hangot tudnak kiadni viszont nagyságrendileg jobb minőségben?
Tényleg örülnék, ha bárki felhomályosítana -
válasz
lajthabalazs #7774 üzenetére
"A teszt, ami úgy kezdődik, hogy "Most meghallgatom a jobbik kábelt.", nehezen tekinthető hitelesnek"
Igen, általában nem tekinthető objektívnek, ez a vesszőparipám.
"Ameddig a tesztalany ismeri az éppen szóló rendszert, addig a teszt nem teszt."
Ezt nem értem.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
liszi70 #7773 üzenetére
A teszt, ami úgy kezdődik, hogy "Most meghallgatom a jobbik kábelt.", nehezen tekinthető hitelesnek egy ilyen szubjektív, és részrehajlástól sem mentes területen.
Ameddig a tesztalany ismeri az éppen szóló rendszert, addig a teszt nem teszt. Úgyhogy biztosan valaki más tekergette a balance-t. Még úgy is necces, mert a két kábelt két különböző térbeli ponton szólaltatta meg - hacsak nem mozgatták mindig a hangdobozokat is.
-
"Kipróbálni a kábeleket egyszerre kell, jobb egyik fajta, bal másik fajta és mono hanggal, hogy egyszerre halljuk ugyanazt."
Nekem is vannak fenntartásaim ezzel a tesztmetódussal kapcsolatban. Viszont írtad, hogy cserélgetted is a kábeleket a hangfalak között, így végül is kiszűrhető volt a két oldal akusztikai különbsége, és a hangdobozok esetleges eltérése is. Így, ha nem is professzionális volt a teszt, de azért használható. A szokásos "tesztnél" (szóval a nemtesztelésnél) bőven jobb.
Két kérdésem van, milyen erősítőd-hangdobozaid vannak, és a balance-ot távirányítóról állítgattad, vagy odamentél tekerészni? -
eldorado8
csendes újonc
válasz
Ragadozó #7763 üzenetére
Igen, már belátom én is lehet jobb lett volna egyből olyat venni ami hd-s.. de ennyire előre nem gondolkodtam hogy miket is akarok/kellene rákötni.
Így kezdésnek azért nem bántam meg (újszerű volt, dobozos és nem utolsó sorban ez fért bele a szűkös keretbe)
Tanulom, olvasgatok és gyüjtögetek... -
Sz.Miki
őstag
válasz
Nemir Ombe #7764 üzenetére
Jo lenne valahol meghallgatni. Filmre és zenére kellene. Zenei stílus rock/heavy metal, (Nightwish, Therion stb) a illetve elektronikusból Mike Oldfield, Jean Michel Jarre.
20nm szobába lenne. Center es hattersugarzok már megvannak. Boston CS 225 II és CS 223 II -
BBéci
legenda
Nem más tészta és nem mindegy. Más is beleszól, de aki csak az általad vázolt módon képes kábeleket összehasonlítani, inkább hagyja a fenébe az egészet. Volt már erről szó, aki akkor felvetette, szintén megkapta a magáét pár fórumtárstól.
Az sem elfogadható álláspont, hogy a magashangokhoz színtiszta ezüst kábel való. Hatalmas butaság!
Nem baj, hogy nem értesz a házimozihoz és a hifihez de legalább ne tegyél kinyilatkoztatásokat, amikkel másokat félrevezethetsz! -
Buckey
őstag
Az ember olyan buta, hogy mire kicseréli a kábeleket, elfelejti az előtte hallottakat. Amit én írtam, nem a színpadképre, és a térábrázolásra írtam, hanem a kábelek különbségére.
A térábrázolás és a többi nyalánkság, megint egy másik tészta, de mindegy. Ott nem csak a kábelek szólnak bele a végeredménybe.
Azért is írtam azt a bizonyos mértéket, mert egy 100 ezer forintos cucchoz elég a 300 ft-os hangfalkábel, de az 1 millióshoz meg illik 10000 Ft-oasat venni. És jobb, ha a mélyekhez 99,99% tisztaságú réz megy, a magasokhoz pedig színtiszta ezüst. De ez már nem kezdőkategória és nem a kétkezi munkásoknak való, akik másra is el tudják költeni a fizetésüket.Részemről a téma lezárva, és bocsánat, hogy szóltam a hamis rézkábel ügyében.
-
BBéci
legenda
"Kipróbálni a kábeleket egyszerre kell, jobb egyik fajta, bal másik fajta és mono hanggal, hogy egyszerre halljuk ugyanazt."
Na, ez egy hatalmas butaság! Ugyanis a kábelek egyik meghatározó tulajdonsága a térábrázolás, a színpadkép befolyásolása. Az általad leírt módszerrel ez nem mutatható ki, de más szempontokból sincs semmi értelme.
"Egy bizonyos mértékig van hallható különbség, de utána már csak pénzkidobás."
Ez akkor igaz, ha az adott rendszer képességeit már meghaladja, felülmúlja a kábel minősége és ára. De egy drágább, magasabb színvonalú rendszerben bőven lehet hallani annak vezetéknek a pozitív hozadékát. Oda betenni már véletlenül sem pénzkidobás.
-
Buckey
őstag
Én csak abból csináltam problémát, hogy rezet akartam venni és nem azt kaptam. És a boltos sem tehetett róla.
És mint kiderült, nekem volt csak új, mivel utoljára 6 éve vettem hangfalkábelt.Kipróbálni a kábeleket egyszerre kell, jobb egyik fajta, bal másik fajta és mono hanggal, hogy egyszerre halljuk ugyanazt. Természetesen az erősítő 1 darab, a hangfalak meg ugyan azok a fajták.
De mindegy is, a lényeg, hogy sokan nem hisznek a kábelek minőségében, összetételében. Egy bizonyos mértékig van hallható különbség, de utána már csak pénzkidobás. És nem mindegy, hogy hangfrekvenciás kábelnek milyen minőségű, összfelületű és milyen sodratú kábelt használunk.A villyanyászat is egy szakma, meg a hangtechnika is egy másik. Én mind a kettőt űzöm, bár, csak az egyiket tanultam (villanyszerelés), de a hangtechnikában igencsak sok mindenen múlik a végeredmény. És elég, ha csak egyetlen kábel nem illeszkedik a többihez, máris változik a végeredmény. És az emberek 90 %-ának csak az a lényeg, hogy szóljon.
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #7764 üzenetére
+1
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
croma84 #7759 üzenetére
“Mennyi volna az a minimum összeg amennyiért már elfogadható minőségű kezdő cuccot lehetne venni/összerakni?”
Újban kb. 140-150.000Ft (Harman avr 151 + HKTS 5) én ez alatt nem vennék,de használtban sem jön ki sokkal olcsóbban egy már “valamire való” belépő szett.
(állódobozos szettel sem leszel előbbre ebben a kategóriában,bármennyire is ajánlják majd
)
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Nemir Ombe #7758 üzenetére
Nekem a Heco Victa Prime 702 a szimpatikusabb, a héten elmegy meghallgatni. Nagyon kíváncsi vagyok milyen. Mindenhol jókat irnak róla.
-
croma84
csendes tag
válasz
#09634560 #7757 üzenetére
Köszi. Az LG-t felejtsem el? Az volt az első kiszemelt áldozat. Ha jól gondolom valamivel fiatalabb konstrukció lehet. Azt mondod a hangzása a kanyarban sincs az említett Onkyohoz képest?
És azt is számoljuk bele, hogy ha a frontokhoz hozzá kell nyúlni akkor az is plusz pénz.
Na jó, felteszem másképp egy picit a kérdést. Mennyi volna az a minimum összeg amennyiért már elfogadható minőségű kezdő cuccot lehetne venni/összerakni?
Tudom, ez jóval összetettebb kérdés a részletek ismerete nélkül, de leegyszerűsítve az a lényeg, hogy nem egy őskövületet szeretnék, ha esetleg van valami jól bevált belépő szintű akár új konfig, akkor arra lehet kicsit több pénzt is áldoznék akár. -
croma84
csendes tag
Sziasztok,
Véleményeket szeretnék kérni, első házimozi vásárláshoz. Kb. 80000 Ft a keret, egy belépő szintű házimozit szeretnék összerakni, természetesen a használt cucc is játszik, van-e valami okos megoldás/javaslat arra, hogy a legjobbat hozzam ki ebből? Ennyi pénzből lehet-e jót összerakni vagy felejtsem el, vegyek bármit úgyis gagyi lesz?
A házimozi szettekből szabad-e ilyeneket használtan megvenni mint pl.: LG BH7540TW 75 ezerért, vagy Onkyo HT-S4505 hasonló áron?
Értelmes és nem fikázó hozzászólásokkal segítsetek ki kérlek
Köszi -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Csak nekem tűnik nagyon hasonlónak a két hangfal?
Még az adatok is nagyon megegyeznek, a Heconak a doboza másképp van alakítva. Kicsit olyan érzésem van, mint ha a hangszórók egy helyen készülnének..Ha jól tudom mind a kettő német cég
szerintem van ott némi átjárás.
Mindenesetre melyik az ajánlottabb a Magnat vagy a Heco?
-
válasz
lajthabalazs #7745 üzenetére
Van némi igazságod, valóban sokszor túl van hájpolva ez a kérdés. De az analóg kábelek hatását elvben nem érdemes vitatni, mert az egészen biztosan számít. Nyilván nem annyit, amennyit egyesek sugallnak, és egyes beszámolókból olvasható, de annak lehet, és van jelentősége. Ezt is csak normálisan kivitelezett, vaktesztet is tartalmazó tesztekben lehet objektívan megítélni.
-
Dorian
félisten
Nem műszaki beállítottságú ember villamossági boltban:
-Szeretnék segítséget kérni, de nem tudom, mi a vezeték neve..
-A keresztnevem nem elég? -
lajthabalazs
senior tag
Örököltem az erősítővel néhány méter csinos lapos, furcsán szőtt rézkábelt, az első gondolatom az volt ,hogy na most jól meghallgatom a különbséget a rezezett hengeres és a réz lapos kábel közt. De az alatt az idő alatt, amíg kikapcsoltam az erősítőt szereléshez, aztán visszakapcsoltam, teljesen elfelejtettem, milyen hangja volt az előző kábelnek. Pedig számszerűen a koromnál még jobb is volt legutóbb a hallásom - persze a memóriámra sajnos ez nem igaz.
Olvastam, hogy régen voltak ilyen teszt-alkalmak, amikor meg lehetett hallgatni egyiket, másikat, szakszerű körülmények közt. Vannak még ilyenek? Egyre szívesen elmennék Budapesten.
-
BBéci
legenda
válasz
lajthabalazs #7745 üzenetére
Tipikus "antiházimozis" a hozzáállásod, nem kellene ezt erőltetni, nem a Te világod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest