- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Új hozzászólás Aktív témák
-
magery
tag
válasz
Rolibácsi #24998 üzenetére
A magas van ellentétes polaritással bekötve. Vezetéknek szerintem jó a sima 1.5mm-es somogyis hangfalkábel. Attól hogy ezüstözött ezen nem fogod meghallani. A kondikat cseréld le azonos értékű MKP kondikra. És kész. Nem ártana bele egy normális váltó, de ha eddig tetszett a hangja akkor elég lesz a kondi csere is.
-
Rolibácsi
csendes tag
válasz
Dißnäëß #24976 üzenetére
Erről mi a véleményed? A magas fordítva lenne bekötve? Úgy döntöttem csak megveszem bele az új kondikat.
Ha már úgy is kábelt és kondit cserélek célszerűbb lenne "normálisan" bekötni?
(tudtommal ha csak simán kondit tesznek azt úgy szokás h a "+" szálba)
Továbbá merjek ezüstözött kábelt venni a belsejébe vagy rizikós? Mi a véleményed?
http://www.hangtechnikakft.hu/
Itt nézelődök és itt ezüstözöttbe találtam olyat ami tetszik. (1,3 mm2)
Olyanban ami sima réz és minősített csak nagyon vastagat találtam,olyat meg nem akarok...túlzásnak tartom (2,5 mm2)Szerk.
Akarom mondani a közép van fordítva.... -
perempe
veterán
válasz
Dißnäëß #24993 üzenetére
a komolyzene, főleg a szimfonikus zenekar kitűnő tesztelésre, pl. Tannhäuser nyitány. az üstdobnak lehet mélyebb komponense, de kb. 100 és 200Hz közöttre vannak belőve. (az ESL-eket is azért váltják 200Hz körül, a mellett, hogy egy bizonyos nagyság pont 200Hz felett visz át.)
persze szóló zongora se rossz. nagy kedvenc Brahms Hat zongoradarabjának (op. 118) másodikja.
komolyzenére jó a hifi: rengeteg koncertet hallottam élőben, ami csalódás volt a felvételekhez képest, egy-két kivételtől eltekintve. (a BFZ Brahms 3. "nagyot szólt" pl. a hó elején, idáig csak Miskolcon hallottam. az Egy kiállítás képeit negyedjére vagy ötödjére hallottam Miskolcon két hete. szinte vártam, hogy vége legyen, pedig bátran ajánlhatom a Miskolci Szimfonikusokat, de előtte az Operában, a Zeneakadémián a bécsiekkel/Dutoit-val és a MüPában is hallhattam.)
-
magery
tag
válasz
Irmscher 353 #24953 üzenetére
Szia! Én meg tudom mérni a TS-t, impedanciát, átvitelt és torzítást. Mondjuk én Aszódon lakom, de a posta elér mindenhová.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
perempe #24992 üzenetére
Tesztelni van egy egész sorom, mindenféle zenével (persze amit szeretek is hallgatni).
Knopflertől is csak olyat, ami SACD-n is kijött, elképesztő dinamikájú anyagok a CD-hez képest. Ilyen a Shangri La c. album, vagy a jó öreg Dire Straits-től a Brothers in Arms, ami szintén kijött 2005-ben SACD-n (20th Anniversary Edition), pfűh hát azt sem lehet egy lapon említeni CD-vel, de még faterom LP-ivel sem. Elképesztően tiszta, szuper anyagok. Meg van csomó hi-res anyag a netről innen-onnan, pl. hdtunes.com-ról, vagy nativedsd.com-ról (főleg klasszikusok), érdemes nézelődni. Már egy 48KHz/24 bit Vangelis is űrkorszak minőségben egy 16 bithez képest, pláne ha még a sample rate is magasabb, 88.2/24, 96/24, .. még Madonna is akkorát szól annyira szépen hi-res verzióban, hogy jaj.. nagyon fincsi. Örülök, hogy elkezdett virágozni egy ideje a nagyfelbontású audio mint olyan.
A Latest Trick valóban egy jó tesztalany amúgy, de a Money for Nothing elején a hosszú into-ban az az erősödő dobszóló, na az megmutatja, mikre képesek a mélyek.
Amit észrevettem viszont, spektrumanalizátort sokáig bámulva Foobar alatt, hogy nem is a régi-mai elektronikus techno és house zenék azok, amik legmélyebbre mennek frekiben.
Hangfaltervezésem előtt napokig néztem és hallgattam mindenféle kedvenc zenémet, hogy melyiknek a mélytartománya meddig megy le, hol üt be, hány Hz-en, mit mutat a spektrumanalizátor csúcsérték-mintája, amit otthagy kicsit ugye a progi... mert ehhez próbáltam belőni az alsó határfrekvenciát, hangolni úgy a ládát, hogy átvigye a számomra kritikus és fontos zenékben a szükséges mélyeket is még - nyilván némi doboz méret növelésért cserébe, ha mélyre akarok menni.
Hát elképedtem, hogy nagy, igen komoly tüctücök, triphop-ok, deep house és dubstep-ek mellett egy Mahler üstdob konkrétan sokkal mélyebben üt be, azaz van nagyon mély komponense is és számtalan klasszikusnál találtam ezt. Hinnye. Jean Michel Jarre dettó, pedig őt elsőre az ember inkább mélyközepes puttyogónak hinné az ember (már ami alsóbb tartományokat illeti). Vagy Vangelis ? Meg nem álmodtam volna.
Hát érdekes mindenesetre, mivel tesztel az ember.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
mpierre #24988 üzenetére
Amit csak tudsz, tegyél alá. Ideális esetben mint valami mágneses bonsai növényt, a levegőben kéne lebegtetni őket
Se a padlórezonancia, se a polc-rezonancia, asztal, bármi egyéb, nem előnyös.
Jarre: hát ja.
De Vangelis - 1492 se holnap lesz.. és mennyi minden régi jó zene van még, amit élőben már sosem hallunk..
-
mpierre
veterán
válasz
Dißnäëß #24987 üzenetére
Még egy kérdés:
Rakjak-e a hangfalak feneke alá kis szilikon tappancsokat? Most az asztalt rezegteti... Kell-e? Érdemes-e?Jarre koncert: tengelyben, középről, 4.-ik üléssor. A gyerekkel nem megyek le a "darálóba". Equinoxe, de best of tour se lesz szerintem. Max Franciaországban.
-
mpierre
veterán
válasz
Dißnäëß #24980 üzenetére
Nagyobb doboz nem lesz a szobájában. Nincs hely.Dübörgésre ott a nappali a 4 db Technics SB-T200-zal, meg az Technics Sa-dx 930-cal. Csellózik a lelkem, még nem szereti a hangos zenét, meg irgalmatlan jó hallása van. 12 éves múlt.
@Goose-T: Azt megtaláltam, de nem tetszett, hogy 6 ohm-os, míg a mély meg 8... Mondom nem értek hozzá.
-
Goose-T
veterán
válasz
Dißnäëß #24978 üzenetére
Egyelőre nem, ezt a modot csináltam meg végül helyette, ebből lettek az asztali dobozaim. Egészen pontosan nincs még kész, csak kb. 9 hónapja csinálom, és már csak annyi van hátra, hogy beapplikáljam a kész hangváltókat.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
mpierre #24977 üzenetére
Hát ha WinISD volt a játékban, akkor annyira nem volt az mák, legalább már irányban állt a hajó orra..
GPS-nek kevés, de szektánsnak már jó a WinISD
Sok sikert a kütyühöz, sok jó zenét. Ja és ahogy cseperedik a fiad (nem tudom, hány éves), gyűjtsetek nagyobbakra is. Én anno Prodigy-vel '94-98 között apám régi 30-as bulgár papír mélyeit úgy odavágtam az ősrégi Karlson ládáiban meghajtva, pfff..
Nem örült az öreg, bár nem kaptam nagyot érte, de na.
Idővel megcibálja az ember a potit.
-
Goose-T
veterán
válasz
mpierre #24977 üzenetére
Ez a legjobb vétel a minitweeterek között, ha legközelebb keresnél ilyesmit.
-
mpierre
veterán
válasz
Dißnäëß #24968 üzenetére
Óóóóó. Ez nekem mély víz. Sajnos semmit.
Mérnök vagyok ugyan, de ehhez nem értek....
Nos a méretezés úgy történt, hogy:
1., Standing wawes megtalál a neten, majd az audioengine a2+-t bele raktam méretei szerint.
2., Jött a felismerés, hogy hát az két utas, meg az erősítő is benne van a dobozban. Ehh.
3., Azért megpróbáltam keresni kis méretű tweetert. Na azt nem találtam, de jött a kis monacor hangszóró... Hmmm.
4., Kezdjük újra. Youtube. Hopp kis doboz! Hozzászólások között a winisdbeta megemlítve.
5., Hangszórót be a winisdbeta-ba a monacor adatlapja szerint. Megnéztem mit mutat. Jónak tűnt.Audioengine a2+ méreteiről van szó.
6., Standing wawes-be az adatokat, hogy lesz-e a dobozban 60Hz-nél, vagy 50Hz-nél állóhullám, ami ugye nem túl jó. Nem tetszett az eredmény, mert a középtartományban itt-ott alámetszett a kritikus résznek. (piros vonal a progiban)
7., Ezt 3× játszottam el és meglett.Na most, ha fentiek alapján azt mondod, hogy b@zi nagy mákker vagyok, akkor val'szeg igazad van... Belekontárkodtam egy olyan dologba, amihez nemcsak lövésem, de hallásom sincs.
A fiam imádja az egészet. A családnak szét lettek dobva az alkatrészek, így minden darabot mástól kapott. Olyan fejet vágott a felismerés pillanatában, hogy na... Kb olyan érzés volt, mint a Madagaszkárban, amikor a zsiráfnak sikerül tüzet gyújtani. Csak az égés maradt le a végéről.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Rolibácsi #24973 üzenetére
Sok mély termel annyi mechanikus zajt vagy kerül bele felharmonikus, hogy hiába enged rá az ember egy mondjuk szinusz mélyhangot, akkor is meg tudja állapítani, honnan szól. Nagyobb, komoly, jól megépített ládáknál, jó erősítőnél és szűrőnél nincs ez nagyon és akkor tényleg lehet nézelődni, jé, vajon honnan jön. De amúgy az agyunkat is könnyen meg lehet vezetni
-
Dißnäëß
nagyúr
Amúgy ilyen picike méreteknél én simán hengereznék, tök szép !!! És még gazdaságosan kijön
Lásd Courbé hangfalak dél koreából. Ha lentebb görgettek, látszik a belső szerkezet. Elég kemény menet ennyi gyűrűt kivágni egy rahedli bútorlapból, mdf-ből, akármiből, majd a belső felületét sablon mentén felsőmaróval hullámosra faragni, egymáshoz elforgatva kicsit összeragasztgatni őket... de rohadt unikum, ahogy kinézés klasszul is szól sokak szerint.
Sajna nekem nagyok a mélyeim, esély sincs rá, hogy megépítsem őket. De kicsi projektben marha jó..
-
Rolibácsi
csendes tag
válasz
Dißnäëß #24971 üzenetére
Értem.Tök érdekes!
"mivel iránykarakterisztikájuk nincs nagyon úgy 80Hz körülig (saccra)."
Teljesen átver... Ennél a zenénél a dinamikus dob...szinte biztos voltam benne h a két mély sztereóban nyomja.Jó zene amit linkeltél! Holnap megnézem picit nagyobb hangerőn is
https://www.youtube.com/watch?v=6tTQ_tThE2Q
Másik kedevencem.Ez olyan szépen szól rajta am h behidaltam
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Goose-T #24970 üzenetére
Hát ez sem az az elefánt méret
Hallottad már szólni ? Jópofa.
Nálam amúgy az a hangsugárzó jön egyáltalán szóba, aminek a gyártó közreadja a TS paramétereit és a frekimenetét is. A Monacor frekimenete amúgy tök használható sztem, rengeteg vacak van hozzá képest, jó márkákban is.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Rolibácsi #24969 üzenetére
Pár gondolat:
- Dire Straits alapmű, pláne ez a szám. Én is ezzel fogom először megfújni a mélyeimetha elkészülnek tavasszal az új ládák. Az ízlésed hibátlan
- valszeg 3 utas úgy, hogy a mélyek sub-ként kötve, mono. Még egy bizonyíték erre a halkulás, ha balance-ot váltogatod: jelösszegzés történik a mélynyomókra és az egyik csatona jele eltűnik kvázi, ergo az összegzett jel behalkul, "fele" akkora lesz. De mélysugárzó esetében a jelösszegzés annyira nem katasztrófa és a sztereó hangkép se hal bele nagyon, mivel iránykarakterisztikájuk nincs nagyon úgy 80Hz körülig (saccra).Kóstoltad már Knopfler-től a Shangri La albumot ? Egy gyöngyszem: [link]
-
Goose-T
veterán
válasz
Dißnäëß #24967 üzenetére
Egy időben ezt akartam nagyon megépíteni, szerintem jobb, mint a Monacor. Mondjuk Vifa TC9 kell hozzá, amit viszont nem lehet itthon beszerezni.
-
Rolibácsi
csendes tag
válasz
Dißnäëß #24964 üzenetére
Köszi az értékelést és h ilyen precízen leírtad!
A következőket már csak érdekesség képpen írom (nem azért h mindenáron tuningoljuk)
Szal érdekes a cucc amikor a balance-ot áthúzom bármelyik oldalara inkább csak lehalkulnak a mélyek.Eddig én is úgy voltam vele h mono jelet kapnak,mintha egy szubláda ként üzemelne a 2 db mély.
állványokon vannak a hangfalak faltól 60 cm-re egymástól kb 1 -1,2méterre én pedig velük szemben ülök egy fotelben, (így szeretek zenét hallgatni) a szoba közepén kb.A kicsik teljesen egyértelmű h sztereóban szólnak.
Na és akkor az érdekesség:https://www.youtube.com/watch?v=RzZyyEZ011I
Ennél a zenénél (vettem észre mert már figyelem) 1:15-től szólal meg a dob kb amit "váltogat" jobb-bal....Ott tutibiztos h a nagyok nyomják.A lényeg h sztereó fejhalgatóval ugyanazt hallom mint a 2 hangfallal.Szal mégiscsak sztereóba szól...itt határozottan lehet hallani...ki érti ezt....
Am a magyar közép és magas elírásokra visszatérve..
A mélynyomók nélkül is ugye ki lehet próbálni és ezt már régebben meg is tettem.Ha nincsenek bekötve a mélyek akkor bizony semmi mélyet nem ad.A kis 6cm-es (amin 2.2-es kondi van) meg h közepet adjon.... olyan szépen csak a cintányért adja szinte.Ez a 4 utas rendszer marketing,parasztvakítás jól mondod
de mivel benne van a 4 hangszóró és szól is mind a 4 így persze rá lehet mondani.Gondoltam am ezt én már régebben is csak ha már így bele mentünk kíváncsi voltam mit mond rá egy olyan aki ért hozzá
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
mpierre #24963 üzenetére
Érdekességképpen beütöttem a hangszóró Thiele-Small paramétereit egy tervezőprogiba, mi lenne, ha... csak nagyjából ránézni, támpont (nem készpénz):
Szerintem nagyjából kihoztátok ezzel a dobozzal a maxot belőle. Játszogattam a paraméterekkel, de jobbat nem tudnék lőni hozzá. Ha tök laposra hozzuk ki a frekimenetet, akkor már 70Hz körül letörik erősen, így meg még azért hallható valami lentről. (Nem teljes görbe, csak a teteje)..
Szerk.: respect, legjobb ajándék !!!
Tervezőprogi akkor pipa. Hát ja. Jó ez így.
Szerk2.: fenébe, be is inspiráltál. Nekem is kell a géphez valami két kis polc-izé amúgyis.
Régóta akarom, csak a nagy cuccra fókuszáltam, pedig ez ilyen könnyű kis projekt igazából, instant öröm
-
mpierre
veterán
válasz
Dißnäëß #24965 üzenetére
Méretezés után készült a terv, majd jött a gyártás. (standing waves v1.0 + winisdbeta) A kapott eredmények 3× ide-oda ellenőrizve a két progival. Mondhatni "mérnöki iterációval..."
Amúgy igen, szgéphez készült, mert tele lett a hócipőm, hogy 30k körül van olyan zajkeltő amiből kinézem a ráírt tudást. Ez is lett majdnem annyi, de az élmény megfizethetetlen volt, mert a fiam megkapta karácsonyra darabokban. Szereld magad. Amúgy is imádja az ilyen összerakós dolgokat.
Lakkozni, azt ma már nem fogjuk, a fiam szundimódba kapcsolt.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
mpierre #24963 üzenetére
Hát ez eskü tetszik, csinos kis cucc. Számgéphez használja ?
- port jó, hogy előre néz, ez ideálisabb, mint amikor hátra a falra néz
- reflex port átmérője ránézésre is nagyobbegyenlő, mint a hangsugárzó felületének 1/3-a, ez is jól el van találva / méretezveLelakkoztátok már ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Rolibácsi #24962 üzenetére
4-utasnak mondja magát adatlap szerint, de 2 keresztezési freki van megadva. 4-utas váltónál 3 keresztezési frekit várna az ember, itt 2 van, .. szerintem ez egy 3-utas rendszer, extra mélysugárzóval kiegészítve, ami valahogy le van szűrve a sztereó "mély" indulásával egy időben. Ezt az extra mélysugárzót igazolja a mono elvű működés is és hát igen, végülis negyedik útnak felfogható, csak akkor valami még hiányzik az adatlapról - vagy rá van engedve minden a hangsugárzókra, mondván, elbírja. Hát ebbe nem látunk bele
A kondit cserélheted, de nemigen hozna hallható eredményt. Azért megpróbálható, de szerintem ne költs rá feleslegesen, szerintem ha olaj-papír alapú über hifinek mondott kondikra cserélnénk őket, akkor sem hallanánk meg a változást.
A magyar fordítás nem biztos, hogy helytelen, csak kicsit magasra van a sima mély hangolva, azért hallod őt középnek és olyannak, ami mélyeket nem ad nagyon. Közép dettó.. [link] - itt az angolja.
Szóval jól van ez, ahogy írja is a könyve, a piezo a magasad. De a fül már eléggé magasnak érzékeli a középtartomány felső részét (simán tweeter kategória), szóval ez normális szintén, ha magasnak hallod.
Nem lenne ez a motyó nagyon vacak amúgy, csak 70 Watt-hoz 4 (3+sub) utat megcsinálni ilyen piciben, ilyen extravagáns(nak mondható) design-ban, szerintem ágyúval verébre, esetünkben annyival árnyalva, hogy az ágyú nem öntöttvas, hanem fa.
Ezt a teljesítmény-igényt elvinné egy kétutas is ugyanebben a méretben, vagy ha nagyon hajtani akarja az ember, egy izmos, nagylökető mélynyomóval valami háromutas is. De 4 ? Inkább csak marketing fogás, vagy nem is tudom, mi.
Nnna, szóval ha a hangja tűrhető, használd, amíg él, ha pedig nagyon kezd betojni a cucc, vagy add el apróért, vagy használd fel belőle amit csak lehet, alkatrészeket, a többi pedig akkor kuka.
Sokáig kötődtem én is érzelmileg műszaki cikkekhez, saját épített motyóhoz is, gyerekkoromból / kamaszkoromból. Aztán végül szétkaptam őket, felhasználtam amit lehetett, a maradékot kidobtam. Nem szabad kötődni. Ezek eszközök, szolgák. Ha már nem olyan, vagy minőségben nagyot lépnél felfele, inkább építs tök újat !! Nagy élmény kitanulni.
-
mpierre
veterán
válasz
Dißnäëß #24961 üzenetére
Teljesen megfelel az online, meg a teló konfig. Sajnos süketszobám nincs, de mérőmikrofonom se. 1W RMS-t meg belőni se tudnám...Amúgy reflex, 60Hz-re hangolva (a fiam szerint a 48-Hz-es hang még kijött belőle... én már nem hallottam, építőipar nyomai a hallásomon), 4,045 literes dobozban. Anyag: 1 cm vtg rétegelt lemez. Csillapítás: 1,0 cm vatelin.
Lakkozás előtt így néz ki:
-
Rolibácsi
csendes tag
válasz
Dißnäëß #24960 üzenetére
Tehát a kondikat nincs semmi értelme kicserélni ha jól értem. Igazából nekem a közép és magas hangzása teljesen megfelelt csak úgy voltam vele ha már kábeleket dobozt cserélek veszek bele jobbat
A +/-5%-os kondik azért nem olcsók,ha nincs értelme akkor azt hagyom.
Erről mondanál még nekem valami véleményt? Ha tudszItt a magyar fordítás helytelen....
a 12 cm-es teljes mértékben közepet ad (semmi mélyet)
a 6cm-es pedig magasat -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
mpierre #24959 üzenetére
Attól függ, mije érdekel. De leginkább mérőmikrofon, 1 méterről, tengelyen mérve, visszhangmentes környezetben, 1W RMS teljesítménnyel hajtva (8 Ohm-ra értelmezve). Ez kiad egy frekvenciamenetet. A polcon, szobában, vagy bárhol mástól nagyban függ a hangja a környezettől, elhelyezéstől, stb.
Zárt, reflex ? Hány liter ? Milyen anyag ? Hova van hangolva a reflexcső, ha reflex ? Hát kb. ilyenek. A hangszóró paraméterei alapján jó kis modell, korrekt frekimenettel, semmi dráma, alul sovány a mérete miatt, dobozzal ezen lehet némileg korrigálni, de amúgy jó hangja lehet.
Esetleg egy online hanggenerátor [link] és a mobilod mint mérőmikrofon, a szoftver neve (Android-on) Spectroid, egy spektrum analizátor, ami a csúcsokat otthagyva (megjelölve) némi infót adhat arról, mennyire egyenes a teljes doboz frekimenete, figyelembe véve azt, hogy egy vacak kínai mobil mikrofon nem biztos, hogy a legideálisabb eszköz ilyen mérésekre (finoman szólva)
de hát egyszerűséget kértél.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Rolibácsi #24958 üzenetére
Nem fogsz tudni érdemben tuningolni ezen a motyón, szerintem. Komplex tervezés nagyon egy ennyi hangszórós, ilyen összevissza alap setup-ot tökprecíz jóra kikorrigálni. A kondik tűréshatárának szűkítése sem jelent semmit, a jó váltószűrő pedig nem azért jó, mert van benne ellenállás...
Szerintem Neked egy háromutas szetted van 6 hangszóróval, a két mélyed pedig 1 végfokról egy mono sub konfigurációban szól, vagy a bal, vagy a jobb oldal legmélyebbjeit leadva, jobb esetben az összegzett sztereó jel mindkét sub frekije benne. Passzív szűrő vagy az erősítőházban van valahol nekik, vagy aktív szűrő a végfok előtt jelszinten, vagy semmi. Nem tudjuk.
Ez így marha komplex design, nagyon egyszerűen kivitelezve. Így messziről eléggé nem merek többet nyilatkozni róla, nem látunk bele ..
Én tényleg nem bántanám a cuccost. Nem bántásból. Ezt szerintem nem ilyen egyszerű megszakérteni távolról, hogy utána értelmes eredményt kapj.
Fogadd el, ahogy szól. A gyári dobozt kicserélheted, megpróbálhatod .. de .. alapvetően, kábelbűvészkedés és ilyesmik nem igazán fognak sokmindent hozni szvsz.
Ha minőséget szeretnél hasonló méretben, két ekkora dobozból, egyedi építés kell, normális passzív váltó (gondolom 4-6 végfokot nem akarsz üzemeltetni), rendes erősítő és preamp rész, frankó DAC, stb. Össze lehet hozni egy fényévekkel jobb szettet, de az totál nulláról új építése.
Ezt viszont nem nagyon akarnám a helyedben tovább tuningolni, mert JÓL megcsinálni marha bonyi lenne, összegagyizni meg hát lehet éppen, csak nincs értelme sztem.
-
mpierre
veterán
Üdv!
Végül is témába vág, mivel megépítettem első könyvespolc hangfalam, illetve egész pontosan a fiamnak. Amit a jelenlegi kiépítésben egy muse m20 ex2 hajt. Az érdekelne, hogy mivel ellenőrizhetőek a végtermék tulajdonságai... a legegyszerűbben? Meglepően szépen cseng-bong a kicsike a kis erőlködővel hajtva, pedig nem számítottam ilyen "sikerre".
Mondjuk úgy, hogy a "referencia" egy magnat vintage 105 páros volt, amit szintén megkergettem a kis t-amp-pal és ahhoz viszonyítva meglepően jó lett. Noha a magnat 2 utas, míg a polchangfalakban sima szélessávú hangkeltő van.(Monacor spx-31m) -
Rolibácsi
csendes tag
válasz
Dißnäëß #24952 üzenetére
Goose-T
Köszönöm.Így már jogosnak tartom a szarozást
(ha valaki lenézi)
Dißnäëß
Mélyen semmi ja de viszont a mélyek külön jelet is kapnak,szal 1 hangfalba 4db vezeték megy.Elképzelehtő h oda már valamilyen szinten szűrt jel megy szted?A mélyeknek egy végfokuk van.A mélyeknél bármelyik oldalnak bármelyik kábelét kihúzom elhalgat mindkettő.... A többi szórónál nem így van,azok mennek egymástól függetlenül.
Elsősorban ez az egész "tuning"-ba nekem az lett vna a legfontosabb h mélyet fejlesszem egy masszív dobozzal a gyári helyett.
Felmerült bennem h a kondikat is kicserélem a gyári +/-10% -ak helyett +/-5%-ra.
A hangváltó amiben már ugye tekercs és ellenállás is van az lenne a tuti,de attól féltem h az erősítője nem díjjazná + így h a mélyek külön jelet kapnak nekem nagyon megbonyolítja a dolgot mert egy hangváltó bekötése nekem már egy kicsit bonyolult alaphangon is. Nem még ígyEzt én úgy értelmeztem h az erősítője egészen addig csak 1%-ot torzít amég a leadott teljesítmény 70w-on belül van.... (én így is szeretem halgatni... feles fölött kicsivel,itt még kiegyensúlyozottnak hallom)
Ha ez úgy van ahogy a saját kútfejemből gondoltam akkor van értelme a jobb minőségű kondinak.(persze a legtutibb a hangváltó lenne jahh... van is itthon 2d videoton 2550-em hangszórók nélkül.. abban ott figyel a hangváltó)
Jól gondolom? Az erősítőjére vonatkozóan... -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #24956 üzenetére
Én is építek, de többet is, eszközt tavasszal veszek, ezért ajánlottam fel (ha ráér addig). Ha nem, mást kell találnod.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #24953 üzenetére
Ha nem sürgős és márc-ápr környékéig ráér, jelen. Bp-n élek, de havonta-kéthavonta meglátogatom szülőket Debiben..
-
Irmscher 353
aktív tag
Van köztetek debreceni, vagy valaki Debrecen környékéről, aki egy pár hangszóró T/S paramétereinek mérésében tudna majd nekem segíteni?
A díjazást privátban természetesen megbeszéljük.Előre is köszönöm!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Rolibácsi #24949 üzenetére
Hát figy, így elmondásod alapján, hogy mélyen semmi, többiek előtt 1 kondi, talán a váltószűrőn lehetne még okosítani valamerre, az 1 kondis 6dB/oktávos indulások és az előtte lévő hangszóró hangja miatt egy marha "fura" frekimeneted lehet. Mondjuk úgy, hogy egyszerű konstrukció mint a faék. Egy négyutas másodfokúra be lehet nevezni, de ha a magas típusát megírod, közép típusát is, lehet okosabbak leszünk és talán lehet kísérletezni ezzel-azzal .. egy új szűrővel (max visszarakod a kondikat)..
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest