Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Szereztem két ilyen hangfalat:
Sajnos nincs rajta típus jelölés, csak egy kis tábla a teljesítmény görbével és pár adattal (normal/max power 60/80w és, h 8 ohm).
Szeretném teljesen felújítani őket. Hol érdemes hangszórókat, hangváltót, kábeleket venni? Olyan 30 (max 50k) amit rászánnék a bulira.
-
shalafi66
veterán
válasz
lajthabalazs #20697 üzenetére
Középtartományban használt hangsugárzónál nem szerencsés annyira. Legjobb lenne egy ötszög alapú hasáb.
-
shalafi66
veterán
válasz
lajthabalazs #20695 üzenetére
Őszintén szólva nem annyira jó ötlet. Akkor inkább már ez a verzió: [link]
-
shalafi66
veterán
válasz
lajthabalazs #20693 üzenetére
Lehet álló is. Csak nincs olyan dobozom, így nem tudom megmérni. Jobbhíján marad a mostani váltó, csak a doboz cserélődik. 25 liter nettó térfogatig még el lehet menni. Ha abból még nem jönne ki egy álló, akkor egy-két beépített terelőlap segíthet csökkenteni a térfogatot. De akár le is zárható az alja. Tetszőleges.
-
-
shalafi66
veterán
válasz
lajthabalazs #20691 üzenetére
Most már gondolom nincs túltengés mélyben.
-
shalafi66
veterán
-
shalafi66
veterán
H&T = hang és technika
Altius valami Huszti Zsolt-féle hangsugárzó(terv) lehetett, amit a saját újságjában közölt. Gondolom csupa szenvedés. Majd utánanézek, mert nem hagyott bennem mély nyomokat.A váltóterv nem bonyolult, egyszerű harmadrendű, de nulla dokumentáció mellett miért hinném el, hogy jó? A kiválasztott hangszórók pedig változnak. Amit x éve csináltak, még ha pontosan mért és tervezett lenne, valószínűleg akkor sem működne ugyanúgy a mostani gyártású hangszórókkal.
Mindenesetre, ha az átlagot veszem, szerintem kevés a mélytartomány ezzel a szűrővel, és magasba húz.Ui: Azt nem is látom, mekkora a doboz, de 20 és 30 liter között jó a HA20-nak.
-
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Doki85 #20686 üzenetére
A http után hiányzik a kettőspont. http://spexcel.hangszoro.net/h2000.htm
-
gxyb
aktív tag
válasz
shalafi66 #20684 üzenetére
Ettől féltem
Már más is mondta, hogy ezek a tervek inkább olvasásra valók mint uránépítésre...
Én nem emlékszem sok különbségre a 464 és a 639 között, bár az is igaz, hogy 464-et kb 10 éve hallottam utoljára a 639-et meg pár napja, ha egymás mellett lenne a kettő nyilván más lenne a helyzet -
shalafi66
veterán
A cikktől csak jajgatni lehet.
Akkor már a másik hasonló megoldás normálisabb. [link]
A 464 és a 639 nem szól egészen ugyanúgy, pont a zárófedél miatt. De a gyártás eltérései miatt sem tökéletesen egyformák. Ezek a hangszórók főleg Videoton helyettesítésre készülnek, attól nem rosszabbak, nem jobbak.
-
gxyb
aktív tag
válasz
lajthabalazs #20681 üzenetére
Majd írj légyszíves, hogy mik a tapasztalatok!
-
lajthabalazs
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Baby design smart sportbabakocsi
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Szép! Lenovo ThinkPad P53s "Kis Tervező Vágó Laptop" -65% 15,6" i7-8665U 16/1TB QUADRO P520 2GB FHD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged