Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.zolka
aktív tag
Na, elkezdtem forrasztgatni.
Arra gondoltam felhasználom azt a 2-utas hangváltót, panelnak jó lesz, kiforrasztottam belőle ami nem kell és helyükre mentek a tekercsek és a kondi. A magas előtt maradtak kockacukrok és közöttük egy kis kondi. (?) Az maradhat, vagy vegyem ki és kössem össze a pontokat? És még azt is észrevettem, hogy a hangváltó dobozán lévő leíráshoz képest a magas fordítva van jelölve, a panelon a plusz a mínusz! Fordítva kéne rákötnöm a magasat?
-
törölt tag
válasz
Redneck #19794 üzenetére
Első körben talán tegyen próbát. Tegyen a hangszóró elé egy pamutot, az szűri a magas hangot. Ha úgy jobbnak találja, akkor vásároljon, de nem biztos, hogy a várt eredményt fogja kapni. Pl tehet elé vastagabb pulóvert is. Vagy pólót. Hallgassa sokáig figyelmesen. Azt is vegye figyelembe, hogy lehet, hogy nem a közép-magas a sok, hanem a mély hang a kevés. Ezt azzal tudja megnézni, ha az egész hangdobozt betakarja.
Ha így több mély hangot hall, s nem csak tompaság jön elő, akkor ok, de egyéb esetben lehet, hogy a doboz ennyire képes, vagy épp van egy rossz alkotó elem a láncában. nagyon sokat jelent, ha rossz azaz gyengébb dinamikájú az erősítő. Az említett doboz kifejezetten háklis erre. Pl nagyon sok Pioneer erősítő nem túl dinamikus, másban jeleskedik inkább. Yamaha táján szétnézhet, azok sztereói igen jól képesek (dinamika szempontjából) teljesíteni. -
Redneck
nagyúr
Üdv!
Gondoltam ide kapcsolódik. Közvetíteném egy kollégám kérdését, remélem jól értelmeztem a telefonban:
Adott egy Jamo Studio 180 hangfal. Szeretné ha mély hangszóróra (6 Ohm-os) csak a mély és a mély-közép tartomány menne és a magasat sikerülne "levágni". Ehhez gyári vagy elkészíthető hangváltót kell/érdemes beszerezni? Esetleg megoldható egyszerűbben a dolog? Mit kell tennie?
-
Ari18
őstag
válasz
t.zolka #19792 üzenetére
T/S-hez egy egyszerű kábel, frekimenethez pedig mikrofon. Igen megoldható.
A végeredményről meg várjuk a beszámolót
-
t.zolka
aktív tag
-
törölt tag
válasz
harcikoca #19788 üzenetére
A kettő közül a harmadik megoldás a legjobb: 60 ezerért már egész jó hangdobozokat lehet találni, amik tudnak hangerőt is, de mindennapi zene hallgatásra is megfelelnek. Az 5.1 kevés lenne. a Reflex meg alkalmatlan. Keress hifi dobozokat. HECO, MAGNAT, JBL, ezen gyártóknak vannak ilyen dobozaik.
-
harcikoca
senior tag
valaki esetleg meg tudná mondani, hogy pl egy ilyen hangszórópár+erősítő, és egy logitech z5500as 5.1 között milyen különbségeket lehet hallani,a 2.0 mélyebb lehet? melyikkel járnék jobban,vagy ez már összehasonlíthatatlanul nem egy kategória ?
szobámban használnám, vagy ha bulivan a házban akkor arra. A hangfalpárhoz milyen árkategóriában passzol erősítő?
-
Ari18
őstag
Mennyit szánnál az egészre? ha zenehallgatás, akkor a pa cuccokat felejtsd el. Innen válogathatsz.
-
Ari18
őstag
válasz
t.zolka #19775 üzenetére
Azért, mert az online kalkulátor az általad megadott 8 ohm-mal számol. Viszont egy hangszóró nem konstans 8Ohm-os, hanem frekvencia függvénye. A te esetedben már (ha jól látom azon a kis 400*120-as képen) kb. 19Ohm lehet 2kHz-nél. Shalafi tapasztalatból írt egy közelítő értéket, ami sokkal közelebb áll az igazsághoz. A tuti az lenne, ha tudnál mérni, bár így is jobban jársz, mint egy gyári univerzáslian mindenhezsz@r váltóval.
-
t.zolka
aktív tag
Értelek, akkor azzal nem foglalkozom.
Gondoltam megveszem itt Pesten valahol, és akkor nem kell rendelni Székesfehérvárról. Mert ott vannak, ha jól látom.De igen, belátom, azóta már biztos ideért volna. Mindegy, holnap megveszem a tekercseket, aztán hétvégén forrasztgatok.
Még egy kérdésem lenne, ez az online hangváltó kalkulátor azonos értékeket ad C1-2 és L1-2-re, shalafi66 pedig különbözőeket adott? Ez miért van, Ő más alapján számolt? Vagy hogy van ez? -
t.zolka
aktív tag
Na, ma volt időm és elmentem az Árwill-ba, a kondik megvannak! Remix típusú lett, ezt ajánlották. De tekercs az nincs! Azt mondta az eladó úr, nézzek gyárit, de nem lesz olcsó. Néztem, és találtam is kb. 800-tól egészen 4500 forintig!
Gondolom nekem jó lesz az olcsóbb is, nem?
Még valami, találtam otthon egy pár hangváltót, valami autós, talán JBL volt, már nem emlékszem. Ebből nem használható fel a tekercs? -
harcikoca
senior tag
valaki esetleg meg tudná mondani, hogy pl egy ilyen hangszórópár+erősítő, és egy logitech z5500as 5.1 között milyen különbségeket lehet hallani,a 2.0 mélyebb lehet? melyikkel járnék jobban,vagy ez már összehasonlíthatatlanul nem egy kategória ?
szobámban használnám, vagy ha bulivan a házban akkor arra. A hangfalpárhoz milyen árkategóriában passzol erősítő?
-
Ari18
őstag
-
Ebit
addikt
válasz
ozzy711 #19767 üzenetére
Jellemzően az azonos gyártás idejűek általában azonos szórásúak is.
Tény, hogy amit lehet, beépítés, felhasználás előtt, többször, és minél pontosabban,érdemes, megmérni.
Régebben árultak, olyan készülékeket, ami mellé csomagolták, az eredeti hitelesített, mérési jegyzőkönyvet.
-
Imo85
tag
Én ezen a szetten agyalok:
http://www.parts-express.com/vifa-xt25sc90-04-1-dual-ring-radiator-tweeter--264-1014
http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=3097
Mondjuk a wifa magasból hallottam egy hasonló felépítésűt és hasonló adatokkal rendelkezőt. Egyszerűen hihetetlen volt.
Vélemény?
-
blattida
nagyúr
válasz
darvinya #19765 üzenetére
Az eredeti kondenzátor sem jobb tűrésű, biztos lehetsz benne, hogy inkább 20%-os lehet, ezért nincs különösebben értelme ezzel foglalkozni.
Keresztváltóba tantál kondit nem rakunk, elsősorban azért, mert polarizált, másodsorban azért, mert a hangi kvalitásai nem megfelelőek erre a célra.
-
-
t.zolka
aktív tag
Akkor valahogy így fog kinézni, ha jól értem:
És a C2 ? Oda milyen kondit kéne vennem? És mi az a + opcionális imp. komp, és a szintillesztés? -
t.zolka
aktív tag
válasz
shalafi66 #19752 üzenetére
Köszi mindenkinek az infókat!
Még annyit csak, hogy pénteken kérdeztem az eladó srácot a hangszóró boltban, hogy melyik Monacor váltót ajánlaná ehhez a konfighoz. Előkapta a prospektust és azt mondta, hogy kb. 3000-s legyen a váltó, mert a magas 2000-től indul.(Nekem Kínai, hogy akkor miért.) Monacor-ból nem is volt raktáron, helyette ezt a VISATON-t ajánlotta. Úgy látom az lesz a legegyszerűbb, ha megveszem azt, ha azt mondjátok nem ér annyit az egész, hogy kísérletezgessek vele.
Még1x THX! -
shalafi66
veterán
válasz
#10726912 #19746 üzenetére
Ez most simán megoldható mérés nélkül is.
legalábbis én úgy látom. a 3000 körüli keresztezés nem kellemes, sokkal alacsonyabban kellene váltani, 2000 körül-alatt, így első ránézésre kb. 820uH kis ellenállású soros tekercs a mélynél + opcionális imp. komp, a magasnál kb. 4,7uF, vagy 6,8uF × 680uH + szintillesztés. Egyszerű verziónak ennyi, bonyolultabb meg nem nagyon kell, nem érnek annyit a hszórók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest