- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbina33
senior tag
Ha jól emlékszem a JBL-en 0.35-ös van,de már régen vót,hogy olyat javítottam. A "nullanyócas"-t meg szerintem érted!
Nem bűn az önkritika,sőt!
PP-t adjál neki,meg hozzá ragasztót.
15"-os habperemed van?
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
Melyiket? 60 lter reflex doboz 30-35 Hz-es hangolással jó lesz. Honnan rendelted? A "fészen" elég sokat látni belőle,most is volt egy 20-ért dobozzal együtt a környékeden!
Nekem is külön erőlködő van a szubhoz,igaz,hogy házimozi erősítőn van szub kimenet,ezért nekem könnyebb.Mindenképp aktív váltáson gondolkozz,nagyobb lesz a mozgástered.
[ Szerkesztve ]
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
Hát igaz,ezen csak két mágnes van,nem nyóc,és nem műgyantával van kikenve a nullanyócas huzal... De ár-érték arányban verhetetlen,jól összerakott szóró! 50 literben,a gyári ajánlás szerint is jól szól,persze illeszteni kell a szobához.Azért mondtam 50-60 litert. Ha 25 Hz-es f3 a cél,azt is el lehet érni 80 literben. Ez nem hangnyomás verseny.
-
Turbina33
senior tag
Nemtom a többi milyen,arról nemtok nyilatkozni,de a 184-es az korrekt. Én úgy vagyok ezzel,hogy mélyből sosem elég! :-) Sztem nézzél szét használt HM aktív szub ügyben,Yamahát ajánlanám.Ha barkácsolni akarsz mindenképp,akkor meg a jól bevált JBL Cs1214 50-60 literben 30-35 Hz. Nem lesz több gondod a mélyekkel!
-
Turbina33
senior tag
-
Turbina33
senior tag
válasz AllTheBest #24857 üzenetére
Miért akarod 25Hz körül a hangolást? Mire akarod használni?
-
Turbina33
senior tag
válasz lajthabalazs #22641 üzenetére
Addig fogod bizonygatni saját magadnak,hogy ez tényleg jó szubnak,amig a végén elhiszed.Talán még segítenek is elhinni,hogy ez bizony ilyen,de te azért gondolkozz el rajta egy kicsit,hogy tényleg ezt kell produkálja egy szub?
-
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #22611 üzenetére
Igen,az igényről van szó.Ez mozi,itt vannak tartósan 30 Hz alatti hangok,és egy rosszul méretezett dobozban nem erre való hangszóró gyorsan elvérzik.
Igen,igazad van,szörnyű,hogy miket árulnak hangszóró név alatt.Iszonyat pénzeket kérnek el a rakás sz@rokért,a névvel és a marketingel meghülyitett szerencsétlenek meg megveszik.Aztán hozzád kerül,vagy épp hozzám.Van most nálam egy hangszórónak nevezett ipari hulladék,arra akár rá is ülhetnék,nemigen lenne baja. A habszélet csak darabokban lehet leszedni,viszont a pp porvédőt szilóval próbálta ragasztani a nemnormális.
Látod a piacot,látod az igényeket,tessék tenni érte valamit!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #22605 üzenetére
Nem siklottam el semmi felett,szépek azok a számok leírva,de a 422 nem alkalmas házimozi szubnak. Egy szerethető hangú és viszonylag érzékeny mélyközép a maga korlátaival. Ha nagy dobozba kerül akkor nem lesz terhelhető,ha pedig az optimálisba akkor nem megy elég mélyre. Remélem,hogy ebben azért még egyetértünk. Hiába érzékenyebb,mozihoz ez kevés.
Én nem azt mondom,hogy mindenképp vegyen egy autós szubot,azt mondom,hogy ne költse megint a pénzét baromságokra."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz lajthabalazs #22593 üzenetére
Ugye az megvan,hogy ez a szóró +-4mm xmax,6mm-en a mechanikai kitérés max van? Vagyis attól többet nem tud mozogni.
Kérj kölcsön egy autós szubot meghallgatásra,ne vegyél baromságokat senkitől.Nem mind arany ami fénylik!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz lajthabalazs #22588 üzenetére
Nem tudom,hogy milyen késztetés vagy tapasztalat vezette erre a döntésre azt,aki a 422-est ~100 liter zárt ládába ajánlja...Szerintem az semmiképp sem jó.Ha van progid szimuláld le,hogy mit fog szerencsétlen szóró művelni ha megkapja a wattokat! Nagyjából 30W környékén eléri a 6mm-es kitérést,ami ennél a szórónál a határ. Én inkább választanám a 30 Hz-re hangolt refit,bár ebben a térfogatban az is kissé sántit. Jóval mélyebbre fog menni,és a kitérést is megfogja,vagyis terhelhetőbb lesz.
-
Turbina33
senior tag
válasz xxlongikaxx #22544 üzenetére
Azigaz,ez itt épitős.
Köszke!
-
Turbina33
senior tag
Jóreggelt! Hallott már valaki ilyet szólni? Valakinek van esetleg ilyen? Megéri megvenni,vagy ebben a kategoriában van esetleg jobb?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
Oksa,köszönöm mindenkinek a válaszokat és a tanácsokat!
-
Turbina33
senior tag
Jó. Akkor a konkrét kérdés az,milyen mélyközepet vegyek 15-20 centiben,kétutban mozihoz frontnak.Az emberi ár az max 10K/db. A másik kérdés az,hogy hol lehet idehaza Vifa magasat venni? DX,XT,BC mindegy.
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #22080 üzenetére
A hangjára! Láttam az adatlapot,tudom értelmezni,de mások tapasztalatai néha többet érnek az adatlapoknál.szvsz. Azt sem tudom,hogy azt kapom é amit rendelek,hol érdemes váltani.Nem találtam róla olyasmi leírást mind pl. a 634-ről,ezért gondoltam,hogy megkérdezem a nagyérdeműt.
Miért nem csinálsz mostanában 17-eseket? Ha lenne 626 vagy 634 akkor gondolkodóba esnék,de igy nem nagyon van alternativa. Igazából nincs a piacon 13-20 centisben normális hsz,persze emberi áron."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
Ezzel volt már valakinek dolga? Érdemes foglalkozni vele? Két frontok kell csinálnom,ez a kiszemelt áldozat.Magasnak DT-99 van kinézve,jelenleg Vifa-t nem látok sehol.
-
Turbina33
senior tag
válasz lajthabalazs #22019 üzenetére
-
Turbina33
senior tag
válasz Goose-T #22015 üzenetére
Az a 422 nem fog szólni 30 Hz-en "teljes hangerővel" 70 lityiben,-8 dB-en talán. Laci nem azért irt 30Hz-es hangolást az adatlapjára mert az a szóró lemegy olyan mélyre. Szubnak az a szóró felejtős. A 25r672n jó lenne,már ha jó lenne...
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #21766 üzenetére
Bocsika,az infó az volt,hogy van minden,csak nincs mivel. Én azt nem tudhatom,hogy ti mit beszéltek privátban,és sajnos nem mindenki van abban a "szerencsés" helyzetben,hogy hozzájusson a kék ragacshoz.Ha tudsz neki adni egyben készletet,nyilván az a legjobb út,de szerintem igy lemarad a javáról.
Tákolás? Már mi? Nem látok esélyt arra,hogy újraélessze a TVM minden volt jellemzőjét,ezért akkor az is tákolásnak számít,ha az általad küldött készlet beépítésre kerül. És nekem ne mond azt,hogy neked van mindenből olyan,mint a gyári volt.
Én tudom,hogy te tudod,hogy én tudom!
Azért egy 10 centis furat egy 30 literes dobozon okozhat meglepetéseket 40Hz alatt
Boldog Karácsonyt!
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
-
Turbina33
senior tag
válasz User64476 #21760 üzenetére
Dehogynem! Csináld csak meg,nagy örömet fog okozni amikor megszólal,hidd el!
Membránt,pillét a csévéhez szilárdra kötő ragaccsal,lehetőleg birja a meleget is.Pl. műgyanta. Membránszélet ragaszthatod Palmaval,hasonlóval.Porvédőt faragasztóval."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz Goose-T #21749 üzenetére
Elolvastam ezt a "befelé mozdul..." dolgot,eszembe jutott pár dolog régről. Olyan van,legalábbis nekem volt,hogy egy teljesen hasraütött dobozba tettünk egy szórót,csináltunk rá egy lyukat oszt hadd szóljon.Az csinált hasonlót,bekötéstől és hangerőtől függően hol kijött az alaphelyzetéből,hol be. Láttam ilyet régi Vidi dobozokon is,amiket reflexesítettek "hozzáértő" kezek.Itt a fórumon is volt egy emlékezetes szóró ami hasonlót művelt,azt volt alkalmam saját szemmel is látni.
Nem szőrözésképp,de mai napig nem tudom,hogy mi okozta azt a jelensége. Laci,te tudod? Azt mondtad,hogy a cséve miatt biztosan nem lehet,akkor mi volt?"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz xxlongikaxx #21553 üzenetére
Ott a pont! Egy 2X~500W-os erőlködőn szoktuk hallgatni Jarre bácsit,persze csak pár wattocskával.Elképesztő a dinamika,a részletesség.A Yamaha házimozi cuccból(RX-V350) ugyanezt hallgatva teljesen más,ég és föld.
-
Turbina33
senior tag
-
Turbina33
senior tag
Hali! 18-as hab/gumi membránszél nincs valakinél elfekvőben esetleg? (18"-os,nem centis)
-
Turbina33
senior tag
válasz Bennedek #20590 üzenetére
Miért akarod "csillapítani"? Alacsony frekin nincs rá szükség,fentebb Shalafi kifejtette részletesen ennek okait.Ha a doboz rezeg akkor azt merevíteni kell,nem bevonni vattával.
Egyébként a vatelin tökéletes erre a célra,csak utólagos mérés kell,mert a csillapító anyag elhangolja a dobozt."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
-
Turbina33
senior tag
válasz Bennedek #20326 üzenetére
Csak mondom,hogy nálam a 7x8-as nappaliban egy 30-as szóró van 50 literes dobozban 35Hz-re hangolva,60W-al hajtva,és bizony a kanapé mozog alattam! Nem kell elszállni,a kevesebb néha több! Ott a JBL Cs1214,tökéletes a célra és nem kerül vagyonokba.
-
Turbina33
senior tag
válasz Bennedek #20308 üzenetére
Nem tudom,hogy mekkorák az igényeid,de szerintem ez bőven jó.Esetleg tervezel hozzá egy másik dobozt,egy kicsit lentebb is hangolhatod ha akarod.
Szerintem ez is megteszi,olcsóbb is.[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #20254 üzenetére
Nos,asszem ilyen biztosan nem lesz,28-as BL nem fér bele a légrésbe.Fazonhuzallal biztosan,de olyanom nincs,a mágneskört nem szívesen bontanám meg.Innentől az eredmény borítékolható.
Foglalkozom veled,ugyanis válaszaidból,hozzászólásaidból-függetlenül attól,hogy milyen az előjelük- kiszűrhetőek azok az infók amikre szükségem lehet. A kritika mindig jó,már az is jó,hogy van mit kritizálni.Én nagyon remélem,hogy nagyon sok negatív kritikát olvashatok még tőled,ugyanis ha az embör tanul,akkor azt a hibáiból teszi.
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #20256 üzenetére
Fotózgathatok,meg is beszélhetnénk,de minek? Arra kiváncsi volnék,hogy te mit várnál el egy 50 centis hangszórótól. Csak őszintén,akár számokat is mondhatsz!
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #20254 üzenetére
Igazad van,mit akarok én gyári paramétereket? Melyik gyárét? Ez az eredeti hangszóró másolatának a másolata,többször javítva,azt is kontár módon és eszetlenül.Valószínű igy voltak ezzel az elődeim,jó lesz az... Nincs ezzel semmi gond,hisz nem az enyém,csak dühít egy kicsit,mert egy pici odafigyeléssel egészen más,talán sokkal használhatóbb és tartósabb eredmény születhetett volna,ha a volna ott nem volna.
Szabad kezet kaptam,dolgozhatok vele. Az elképzelés megvan,a lehetőségek korlátozottak.Megpróbálom kihozni belőle a lehető legtöbbet(jobbat). Ha elkészül megmutatom mit alkottam! Akkor is ha ezt is lefikázod
Köszönöm a segítséged!
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #20252 üzenetére
Valaki nagyon hasonló gondolatmenet alapján esett neki szerencsétlen szórónak,aztán ezt egy másik mester próbálta kissé jobbá tenni. Most nálam van,összegányolva,jobb sorsra várva. Én azt mondom,hogy az eredeti felállás megközelítése a cél,a lehetőségekhez mérten. Persze ha nem sikerül hozzájutnom az eredeti paraméterekhez,akkor megcsinálom saccra.
Azért köszi!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek esetleg 18"-os Mccauley szóróról mérése? Igy néz ki. Van itt egy javítani,de nemtom milyen volt eredetileg.
-
Turbina33
senior tag
válasz villamos #19749 üzenetére
A névlegeset kell,de ez így csak egy mankó,elindulni segít.Mérések nélkül nem lehet normálisan váltót csinálni.
Tiger.huhhhh:Üveggömb??? Én nem úgy szoktam,bár az üveg az stimmel!
-
Turbina33
senior tag
válasz fero02 #19731 üzenetére
Semmi baj nincs a javítással,nem sérülnek azok olyan könnyen. Annyira nem köll aggódni. Én inkább a többi szóró állapotáért aggódnék,mert ha azokkal is baj van,akkor csak egy dobozt árulnak.
-
Turbina33
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz tzsolesz #19551 üzenetére
Próbálj meg használtan venni valamilyen autós szubot,azok erre valók.Néha egészen olcsón lehet "kincseket" találni.Azzal a Dibeisivel nem jutsz előrébb,szerintem ne vedd meg.
Köszönöm kérdésed,jól vagyok,a többi hosszú történet.
-
Turbina33
senior tag
válasz tzsolesz #19549 üzenetére
Ha mindegy hogyan szól,(és két-három sör után a bogrács mellett már végülis mindegy) teheted refibe.Csinálj neki 80 liter körüli dobozt rendes merevítéssel,hagyj rajta helyet egy 105-ös pvc csőnek,később majd legfeljebb betömöd vagy eltakarod.Az a baj,hogy refiben sem fog lentebb szólni,csak csinál neked egy jó nagy púpot 100Hz környékén.Hangosabb lesz,viszont sz@rul fog szólni.
Tudsz még mérni? Impet mérhetnél rajta,meg esetleg a szóró seggére egy mágnes taszításban..."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz tzsolesz #19547 üzenetére
Ittenvala!
Zárt doboz,70-80 liter körül,sok "vattával".Reflexbe ne rakd,nagyon "púposan" fog szólni. Csodát ne várj tőle."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz fero02 #19515 üzenetére
Neked üldözési mániád van,menj el vele orvoshoz sztem.Ha pedig személyesen velem van a problémád,megbeszélhetünk egy találkát,olyan kibeszélőset.
Az,hogy neked életed végéig tartó problémáid vannak Pázmándival nem tartozik rám,old meg vele.Én lezártam két éve az ügyünket,azóta nem érdekel sem ő,sem a téma.
Mindazonáltal a linkelt szórókról minden létező paraméter látható,aki pedig valamicskét konyít a dologhoz az látja amit kell."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19508 üzenetére
Annyira nem,nem elég hideg!
Nemistudomigazán,hogy mit kéne mondanom,előttem ellőtték a lényeget! Mindenki arra törekszik,hogy megalkossa az ideális gömbsugárzót,te meg irányítottat akarsz. Neked egy tölcsérest kellene építeni sztem,alattam beraktak egy rajzot,valami hasonlót kéne csinálnod.Abban segíthetek.
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19501 üzenetére
Lehet,hogy én(is) mondtam,de nem én találtam ki!
Figyumá! Magyarázd már el mégegyszer azt a rajzot itt lentebb,mert vesszek meg ha értem! Azt mondod,hogy zárt doboz,de az előlap az közös.Akkor mit hangolunk a nagyobbik dobozon?"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz Imperius #19468 üzenetére
Dobj már meg a Pio adataival,nem lelem sehol! Kocsiba felesleges nagyon alacsonyra hangolni,35-40Hz bőven megteszi! A SAL adatai szerintem hanyagolhatók,ez a mérés nem mérés. Ha az adatok valósak lennének,akkor a 27 lityis dobozod 40Hz-re hangolva 37Hz-es f3 pontot adna.A hangolás kettő darab 50-es csővel történne,mindkettő 25-27 centi hosszú lenne.
3dB jelen esetben kétszeres hangnyomást jelent,ezért 7dB különbség elég jelentős."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19442 üzenetére
TL-t csináltam már,vagyis azt hittem,hogy csináltam.Inkább barkácsoltam. Hangolgatni kell,szal nem egyszerű játék! Ez a doboz viszont nem(csak) TL,nemistudommiez... Kétkamrás BP+TL vagy mi a csuda! Mire ezt normálisan behangolod elmegy fölötted az élet! Szerintem lehetetlen vállalkozás,én biztosan nem fognék neki.Nincs hozzá elég tudásom,tapasztalatom,és ezt keményen méregetni kell,ahhoz meg eszközök is kellenek. Ez túl nagy falat földi halandónak!
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19437 üzenetére
Drága barátom! Nem áll szándékomban elvenni a kedved semmitől,sőt,támogatni szoktalak mindenben,de ezt a dobozt felejtsd el!
Inkább csinálok neked valami "fajin" szórót,csinálunk egy háromutast neked,de azt a dobozt felejtsd el!(#19438) Imperius: Miért akarod a Piot lecserélni egy Salra???
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz Revox66 #19430 üzenetére
Annak idején a "Tanácsháza" tetején voltak nagy és csúnya,kékre festett hangosbemondók."Halló,halló,figyelem!" Biztosan emlékszik rá valaki! Úgy emlékszem,hogy egyszer az egyik ilyen valahogy a kezembe került,csak azért,hogy megnézzem mi van benne! Valami ilyesmi volt benne,mint ez a 302-es.
Nekem is csak elvenni lehet a Yamahán,-10-en szokott lenni."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz Goose-T #19419 üzenetére
Érdekes dolog ez,nem egyszerű eldönteni a kérdést.Én kipróbálnám elől és hátul is,majd eldöntöd hogy jó neked.Ha hátul hagyod,akkor egy kicsit tedd távolabb a faltól.
Egy kis irodalom neked:[link]"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz Revox66 #19355 üzenetére
Próbáld ki a 33354-es drivert,eddig az szólt a legszebben(legjobban).Mind a három MNC drivert hallottam,csak azért mondom.
Jó kis szóró! Biztos,hogy mélyládába való?"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19352 üzenetére
Megmérem neked vazze!
Elvileg a frontok 100Hz-től szólnak,a szub meg ez alatt. Igazad van,egy szubláda rendszerbe illesztése nem egy egyszerű feladat,itt sem volt egyszerű megtalálni a helyét.Most a lépcső alatt van,eddig ott a legjobb.Mozihoz kell a szubláda,mese nincs! Én szeretem az alattam robbanásokra mozgó kanapét,meg szeretem érezni a jó zenét.Ehhez kell egy szubláda,vagy egy olyan 3 utas ami ezt tudja.Az meg nagy pénz."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz Revox66 #19341 üzenetére
Majd megmondom hogy szól ,a gazdája azért hozta,hogy dobozt tervezzek hozzá.
Szép dobozok,ügyes munka! Saját tervezés? Milyen szórók vannak bennük?(#19346) darvinya: Jónak mondod...
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz Revox66 #19329 üzenetére
Vagy dupla tekercses. Volt nálam mérni egy ilyen,igazán brutál egy hangszóró.A paraméterei már nem annyira azok,de valami hasonlót akarok összehozni. Ez nagyon a jövő zenéje,a mostani szub bőven megteszi.
Csak mondom csendben,hogy ez az LA15 ennyi pénzért jó vétel azoknak akiknek erre van szükségük.Lényegében anyagáron adják.Úgy tudom,hogy már nem forgalmazzák,(az utolsó darab volt a kezemben) használtan meg még olcsóbb.
-
Turbina33
senior tag
Örülök neki,hogy élvezed a sztereot,talán még irigy is vagyok egy kicsit! Én már csak mozizom,azt is csak néha,nem sok időm van ezekre. Azért tervben van a Yamaha szett kivizsgálása,mert a magasaival nem vagyok kibékülve,meg igazán az egésszel sem.Szól meg minden,de...Viszont ha belegondolok,hogy mi munka kiméregetni a szórókat,váltót szimulálni,megépíteni,megmérni és megint megmérni,az egésztől elmegy a kedvem. Inkább hallgatom igy,aztán majd egyszer elkap a harcikedv!
Addig meg csak irigykedem olyanokra,akik még élvezik a részleteket!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
Mindent 5.1-ben hallgatok,de van csak sztereo is. Egyszer hallgattam egy koncertet 5.1-ben,(Tiesto) azóta nemigen szól másként a cucc. Már régen volt,hogy az ütő csúszását meghallottam a cintányéron,már nem olyan a fülem.
-
Turbina33
senior tag
válasz Vasinger! #19299 üzenetére
Bocsi,csak jót akartam.Tapasztalat beszélt belőlem,nekem is 3X3-as szobám volt 20 évig,ott tényleg elég volt a kis láda. "Változik a világ,vele változom én is..."
Honnan szedtek 5.1-es zenét? Én azt hittem,hogy csak mozihoz van ilyen!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz Vasinger! #19297 üzenetére
5.1-et vegyél,majd meglátod,hogy jó lesz! A mostanit csináltasd meg,5k környékén cserélik benne az IC-t.Ha az a 20 centis szub neked full extra,akkor még nem hallottál igazit,mozihoz és 2.1-hez 30 centi alatt nem szabad beájulni. Nálam a nappali ~ 7,5X5m-es,és gondolkodom a 15"-os szubon.Illetve nem gondolkodom,csinálom.
-
Turbina33
senior tag
-
Turbina33
senior tag
válasz Vasinger! #19286 üzenetére
Cseréld meg a jobb oldali szatelitet a ballal.Magyarul az erősítőn cseréld meg a drótokat.Ha a hiba továbbra is ugyanazon az oldalon jelentkezik,akkor az erősítő,ha a másikon,akkor a hangszóró a hibás nagy valószínűséggel.
A bevezetőszál repedése szokta ezt csinálni,nem szól,vagy nagyon halkan,mozgatásra megjavul.
Csak a mélyközép szól halkan a hibás szatelitben,vagy a dóm is?"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz Vasinger! #19282 üzenetére
Az én véleményem az,hogy csak tisztázni kellene mi a hibás.Ezt egy bekötés cserével lehetne a legegyszerűbben megtenni. A tünetek hibás bevezetőszál gyanúsak. Csak a mély hallgat el,vagy a többi hangszóró is a dobozban?
-
-
Turbina33
senior tag
Teszek majd mindent,csak legyen rá időm. A T/S igy alakult:
Fs:26,2
Qt:0,374
Qe:0,406
Qm:4,8
Vas:93
Sd:491
Xmax:6mm
Xmech:20mm
SPL:88,2dB/1W
Re:3,2
Említettem,hogy lekoppant egyszer,de hála az égnek a dobozban a merevítés zörgött.Nem koppan le,alig mozdul, szépen dolgozik.52 literben van 35Hz-re hangolva.(#19267) paye: Hát,én sem számoltam a meneteket.Kicsit többet tekertem mint kellett,aztán leszedtem a felesleget.Re-t néztem.
-
Turbina33
senior tag
Amilyen sűrűn járok erre,nem csoda,hogy nem emlékszel! Pedig tőled kértem tanácsokat a láda beburkolásához Adós vagyok még azzal is,azóta be lett járatva,itt-ott változott kicsit.Ha lesz időm teszek fel róla méréseket,arra már lehetek egy picikét büszke! A láda változott,most~55 liter,viszont még mindig nincs beburkolva...
Apropó hangkártya! Terratech-ről van valami véleményed? Kaptam ingyé,most azzal mérek.A régi elpukkant."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
Innen van a membrán a széllel,a porvédő és a pille is. A szub alkatrészeit is tőle vettem.Nagyon segítőkész,korrekt ember.Köszönet neki!
Én már azt sem tudom,hogy mikor hallgattam CD-t utóljára! Ügyes munka,grat hozzá!
-
Turbina33
senior tag
Köszi,de nem olyan jó ez azért. Új minden,a kosár meg az a szutyok SAL mágnes a régi.
Soha nem hallottam még NAD-ot szólni,biztosan jó lehet ha megtartod!
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19256 üzenetére
Nem,nem akarok semmit.Csak szórakozásból csinálom.Régebben a fiamnak kellett volna,de már 15"-os kell neki.Az lesz a következő. Neo mágnessel,nem kínlódok ezzel a rengeteg vassal.
-
Turbina33
senior tag
12"-os PA szórót csináltam.Készen van,elcsesztem.Bontott mágnest tettem bele,nem kellett volna. 0,9-es Qts az nem valami frankó egy PA szórónak. Viszont még igy is 92dB ! Mindegy,sokat tanultam az elkészítése alatt,ez volt a cél.Majd dobok fel mingyá egy fotót róla!
A fickó nagyon ügyes,nagylábujj ide vagy oda. Én is kézzel tekerek,nekem egy kicsit nehezebben megy.
[ Szerkesztve ]
-
-
Turbina33
senior tag
Bár én úgy tudom,hogy jelenleg külföldön oktat...[link]
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz sambfan #19242 üzenetére
Mindenképpen csörögj meg valakit A H2000-nél. Ha az eredeti állapotot akarod visszaállítani,akkor a javítás miatt,ha pedig új hangszórókat akarsz bele,akkor meg azért,hogy megmondják melyik tipus hasonlít paramétereiben az eredetiekre. Ha tudod,akkor Pázmándit keresd. Vagy kérdezz a H2000 fórumán.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz darvinya #19211 üzenetére
Azt én nem tudhatom.Elmondtam neki azt amire kiváncsi volt,a többi az ő dolga. Én biztosan nem tennék a puttonyba egy 100 literes ládát két 12"-os szóróval. Egyszer volt benne egy 120 literes 15"-os szóróval...Egy élmény!
-
Turbina33
senior tag
válasz ThodEE #19208 üzenetére
Nem kell lentebb hangolni,főleg kocsiba. A megadott adatok egy darab szóróhoz érvényesek,vagyis egy szórót max 60 literbe tedd a megadott csőmérettel. Szerintem ez az egy is elég a kocsiba,de ha te mégis mind a két szórót bele akarod tenni,akkor teheted a kettőt egy nagy(100-120liter) dobozba,egy légtérbe,vagy elválasztva egymástól két 60 literesbe.Az utóbbihoz leírtam a hangolócső méretét,értelemszerűen dobozonként egy darab kell.Az előbbihez pedig találd ki,hogy mit szeretnél.Tehetsz egy nagy csövet,tehetsz kettő vagy több kisebbet.Mindenképpen mérned/méretned kell majd a hangolást,a program ezt nem tudja pontosan megmondani.
Nagyobb doboz alacsonyabb f3 pontot ad,vagyis mélyebbre megy,viszont lomhább,lustább lesz.Kisebb dobozban gyorsabb,pontosabb lesz,viszont nem megy olyan mélyre.Az említett ~60 literben 35Hz-es hangolással 32Hz az f3 pont,az már elég mély.
Persze ezek csak akkor igazak,ha a megadott adatok jók...
A csövet valszínű az oldalára fogod tenni,mert máshol nem fog elférni.[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz ThodEE #19205 üzenetére
Az oldal közli az ajánlott doboztérfogatokat:
Recommended Sealed Box Volume: The sealed box volume range recommended by Rockford Fosgate is 0.8 cu/ft to 4.0 cu/ft. Within this range, the ideal size recommended by Rockford Fosgate is 1.25 cu/ft, so this is the enclosure recommended by Crutchfield.
Recommended Ported Box Volume: The ported box volume range recommended by Rockford Fosgate is 1.75 cu/ft to 4.0 cu/ft. Within this range, the ideal size recommended by Rockford Fosgate is 2.0 cu/ft, so this is the enclosure recommended by Crutchfield. One 4" diameter x 10-3/4" long port, tuned at 35Hz, should be used with a 2.0 cu/ft enclosure.
Vagyis zárt dobozhoz 0,8-4 köbláb,reflexhez 1,75-4 köbláb. 1 köbláb ~28 liter. Véleményem szerint max 60 liter 35Hz-re hangolva bőven elégséges.A hangolás 100mm-es 25 centi hosszú csővel. Ezt meg kell mérned vagy méretned,a programok sem tudnak mindent.
-
Turbina33
senior tag
válasz fero02 #18665 üzenetére
Véleményt nem akartam mondani,én csak megmértem,mert megkértek rá.Egyébként eléggé egyezik a megadott adatokkal. Sok mindenre nem jó,refi dobozba biztosan nem tenném. 60-80 lityis zárt doboz,vagy egy sávszűrős.Abban viszont elég jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest