- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz #10726912 #20795 üzenetére
Közben 600 forintért vettem átalakítót először RCA-ra, majd onnan JACK-re. Így többfunkciós, ez volt a legegyszerűbb (csak itt a faluban nem lehet megvenni, ezért akartam maszekolni). Köszi azért
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
-
lajthabalazs
senior tag
válasz #10726912 #20445 üzenetére
Le is egyeztettem telefonon egy csütörtöki átvételt, nehogy más is kedvet kapjon itt a pozitív visszajelzések után
Amúgy mennyire rossz a többi? Olvastam a házimozi erősítő topikban, hogy csatornánkénti árat kell számolni, és az tükrözi a minőséget, tehát adott kategóriájú házimozi két és félszer annyiba kerül, mint a sztereo, de tényleg ennyire rosszak ezek a belépő házimozik?
-
bzoley
veterán
válasz #10726912 #20429 üzenetére
Először egy koncertnél tűnt fel, hogy mintha valami furcsán szólna. Akkor több másnál is előfordult gyengébben. Később a filmnél találkoztam vele újra. Ma végighallgattam mindenféle zenét, de nem igazán sikerült előhozni. Frekvenciákat is hallgattam, semmi. A láda mögött van 3m2 üveg, az majd kiesett a helyéről, de semmi. A filmnél viszont egyből. Persze lehet, hogy problémás a film, de két dts-hd hangsávon is. Valami olyasmi, mint amikor áramot kötök a hangszóróra. A membrán mintha megugra, mély pukkanással.
Viszont egy ilyennel nem tudom kiakasztani, csak a berendezés akar szétesniSÖ:
Tudom milyen a leszakadt tekercs, volt olyanom.shalafi66:
Gondoltam nem húzza, hanem tolja a membránt, vagy mi, de ehhez annyira nem értek.[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
válasz #10726912 #20424 üzenetére
Csak egy darab pc-m van, semmi más
De az abból a szempontból problémamentessé teszi, hogy a hang érintetlenül jut az erősítőbe, az előtt nem nagyon van hibalehetőség. Kivéve persze YT, de ott még nem találtam olyan anyagot, amivel elő tudtam hozni a hibát. Az említett filmnél elég sokszor, halkan is előfordul, pedig dts-hd ma. De majd még próbálkozom, amivel tudok. A semminél az is több, ha nem a membrán, vagy a hangszóró a rossz. -
bzoley
veterán
válasz #10726912 #20422 üzenetére
Egyszerű válaszokat, ha felismerhető a jelenség, mint a leszakadt tekercsnél. Csak én nem szoktam ilyen eszközökkel foglalkozni, így nem is nagyon ismerek minden hibát. Jobban nem tudom leírni a jelenséget, mintha valami nagy lökést kapna a membrán, vagy nem tudom.
Egy yamaha yst-sw515-ről van szó, egy denonon lóg. Más erősítő nincs, másik forrás sincs csak a pc, de az meg lényegtelen, az erősítőig semmi nem szól bele a hangba. Kicsit meghajtottam, de semmivel nem tudtam előhozni a jelenséget. Bömböltettem tuc-tuc zenét, Gentleman-t, nem hallottam semmi furcsát. Viszont a feláldozhatók 3 elején, amikor a vonatról lőnek ágyúval, vagy a végén, amikor ketten pofozzák egymást, már nagyon halkan is pufog. Lehet a hangsáv is rossz, de lejjebb véve a hangerőt már jobb. Majd még keresek még más anyagokat. De pl. a minap kicsit a Gentleman-ből is előhoztam, most semmi. -
shalafi66
veterán
válasz #10726912 #20289 üzenetére
:-) mivel nekem ez a kedvenc szakteruletem, ezert szinte barmire talalok megoldast. De van, amit egy atlagfelhasznalo is kepes, kis segitseggel kivitelezni.
[ Szerkesztve ]
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
shalafi66
veterán
válasz #10726912 #20284 üzenetére
Mondjuk biztos nem a márkanévtől rossz egy hangszóró sem. Mindennek van racionális oka. Tehát feltehetőleg megoldása is.
(#20281) sonomaus
VT 13-as szélessávú a csöves rádiókban volt utoljára. A hatvanas években kb. Azok nem voltak olyan rosszak. Mostanában csak 125-ösök vannak, az adatlap szerint általános autó-teremhangosítási célokra megfelelnek.[ Szerkesztve ]
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
shalafi66
veterán
válasz #10726912 #20258 üzenetére
ORION 50 centis? A doboza volt akkora?
(#20255) Turbina33
Most más dolog a tartósság (tartós tej? ), más a hangszórójavító kontárkodók általános hanyagsága (szinte bárhol az országban), megint más a gyár technológiája, meg az is más, amit a felhasználó elvár.Azt tudom/sejtem hogy igazam van, de ettől a hangszóró még nem javul meg, szóval valakinek meg kell csinálni. Dolgozz nyugodtan, ne velem foglalkozz.
A lehetőségek korlátozottak, csak kétféle kínai membránt+szélt árul ebben a méretben B. Viktor. A pille is kérdéses, de itt most eleve nem az audiofilság a cél, a működőképesség viszont ezekkel is helyreállítható mindenképp. Szerényen erre gondoltam volna korábban is..
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #20256 üzenetére
Fotózgathatok,meg is beszélhetnénk,de minek? Arra kiváncsi volnék,hogy te mit várnál el egy 50 centis hangszórótól. Csak őszintén,akár számokat is mondhatsz!
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
-
-
-
manu75
aktív tag
válasz #10726912 #20095 üzenetére
Köszönöm, és megfogadom a tanácsod, nekem ez magas. A hátulján elég sok cin van oda biztosan kell a cinszedő amit írsz, közben van egy ismerős aki szokott forrasztani hasonló dolgokat már beszéltem vele délután, segít megcsinálni, de nem tudom van e cinszedője azt nem kérdeztem, ha nincs majd valakitől szerzünk kölcsönbe egyet.
-
daninet
veterán
válasz #10726912 #20004 üzenetére
Itt a projekt jelenlegi állása, ebben a mappába mindent beledobáltam, ami kb fontos az elejétől. Így kb láthatod mi lesz ez. 6mm MDF a doboz, képen levő hangszórók csak mintának voltak, jobbak kerültek bele azóta. 15W-os erősítő hajtja, 5Ah akku van benne, és egy előerősítőt is összeraktam hozzá, hogy legyen hangszín szabályzásom. RCA és Bluetooth csatlakozási lehetőségek vannak, egy feltöltéssel kb 6 órát zenél félhangerőn, maximumon kb 1,5 óra.
Ma rávágtam a két reflex nyílást a két oldalra (máshova már nem fért), kivágtam a rácsot az elejére, felraktam két bőrszíjat rá fogantyúnak. Viszonylag jó lett a basszus a csövektől. Nem volt PVC csövem, egy törött horgászbot végéből vágtam le két darabot, 19mm a lyukátmérő
A képeken is látszik, hogy kinyomtam faragasztóval még miközben készült az egészet, de az ovális lyukakat elég nehéz volt kivágni, lett egy-két hézag. Ma kerítettem fekete szilót, mindent vastagon tömítettem, reggel megnézzük mi változott. Kicsit dübörög a basszustól és vissza kellett venni, úgyhogy kerítek bele vatelint.
Holnap rákerül a fólia, és a rács, ha minden igaz készen lesz.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz #10726912 #19977 üzenetére
Még egy kérdés:
A két hangszóró gyakorlatilag külön van választva. Nem teljesen hézagmantesen, mert a drótok futnak át egyik oldalról a másikra, de nagyrészt megvan a saját terük. Ilyen esetben két kisebb külön nyílást nyissak, vagy az egy col környéki lyuk az valami minimum érték?Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
őstag
válasz #10726912 #19872 üzenetére
Nem tudom mekkora az a doboz amibe kötötted, nekem elméletben mély-hang vezetéssel készült 87literes hangfalban vannak és a PC mellé egész jól mennek. Mondjuk van egy önálló 30centis Magnat subláda is az azért hozzátesz, de nélküle is vállalható a cucc, csal kevesebb egy kicsit a mély. Mondjuk a Magnat és a SAL tényleg nem egy cég
1ébként 8Ohm erősítőm van és a továbbiakban is 8Ohm sugárzókat akarok rátenni. Esetleg ha tudsz 30centisbe más komolyabb márkában 8Ohmosat linkelni azt megköszönöm, és figyelembe veszem a vásárlásnál. Aztán jönnek is a bökkenők, mert ha a mély profi, akkor magas és közép is profi kellene legyen, profi erősítővel, egyedileg tervezett hangfallal és hangváltóval. A hangfal még csak meg is oldható ha sikerül programmal tervezni, de hangváltót az életbe nem rakok össze, ahhoz mindenképp külső segítség kellene.
Így gondoltam azt hogy ha a mostani hangfal lemegy pihenőbe/alkalmi használatra, mert arra sztem még nagyon sokáig jó erősítőstül. Térfogatban ugyanazt a hangfalat építeném de áttervezett előlappal és már SBX3040/BK-val amihez társulna valamilyen zárt légterű közép, és egy DP35 magassugárzó, HV328 hangváltóval. Tudom hogy nem a legszerencsésebb megoldás, de játékokban és filmekben remekül szolgált a mostani kiépítés is. Az mp3-nál vannak anomáliák de ott is erős a gyanúm hogy a tömörítés tökéletlenségei miatt van a legtöbb anomália és nem a hangkeltők miatt.
Fogok még írni, most még elég friss az új hangrendszer ötlete. Tervben volt de nem az idén
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
shalafi66
veterán
válasz #10726912 #19823 üzenetére
Erről én nem vagyok meggyőződve ennyire. Ír azért néha érdekes dolgokat, de erőteljesen gyomlálni kéne a tapasztalatait/eszméit/meggyőződéseit. Fene tudja, mik ezek.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz #10726912 #19820 üzenetére
De mért probálnám mi értelme volna? mit érnék vele? igen tudom "kéne" ellenállással sorba kotöm egy 2ohm-os 10W-ossal és mit érek vele azt hogy torzul a hangja és az elllenálláson elektromágnesseség keletkezik ami befolyásolja a minőséget de ha két ládát sorba kötöm az nincs olyan nagy hatással a minőségre hogy az hallható legyen próbáld ki és megtudod, a pocskondiázás magad butaságának köszönheted mégis nem tudom mire vélni hogy leírod az erősítőmet anélkül hogy bármit is tudnál rólla ennyi erővel én is irhattam volna hogy a sony egy Xar vagy a yamaha de tudom hogy a yamahák jók a nadok is de a sony csak az volt ugy a 80-as években azóta csak a neve nagy a playstation miatt!
(sorosan nem fog lefüstölni az erősítőd) képzeld évek óta így használom nem szokol hangjavan hanem minőségi. De hát persze a grundigot se tudnám vissza építeni még ha akarnám se ugy kaptam hibásan hogy magas halott volt mind a 2-ben igy azt meg csináltam szubb ládának a közép domból lett a magas mert a vidiben is csak közép és mély müködik így most van 4 mély nyomóm és 2-2 magas kozép hogy értsed mért kellet sorba kötnöm a hangfalakat de magamat se értem hogy ezt mért éppeneked regélem.
Egyébként az mondvalamit hogy erősítő torzitása 0,08% és hogy tranzisztor fűtéses gondolom nem vagy még is? akkor elárulom hogy a 70-es években HIGH-END-nek számított és annyit is elérulok hogy ez egy PHILSONIC AK-635 gondolom nem mond semmit helyes akkor guglizzrá! "sherWood a belseje és kézzel gyártották és az illata tiszta 70-es évek imádom as hangaja egy Feteshez képest mennyei![ Szerkesztve ]
Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz #10726912 #19812 üzenetére
Nem utolsó sorban a válogatott minőségi alkatrészek is jó hatással vannak a hang minőségre, Itthon készítettem magamnak réz kondenzátort ami még nagyon ritka és szerintem még nem is kapható sehol a fujitsu kisérletesett vele és szuperszámitogépekehez készítették azt! A belső impedencijája kicsi és 15x gyorssabban feltöltődnek és kisülnek mint egy át lagos tantál vagy folia kondi! fizika könyvet üssél föl és tanulj egy kicsit mert rád fér az elektronika fizikára alapszik és nem légből kapott butaságokra vagy 3. féltől szerzett téves informálciókra! minthogy a hangfalat sem a teljesítménye alapján választ a tudatos felhasználó hanem a dB-alpján minéltöbb annál jobb!
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz #10726912 #19812 üzenetére
Csak szólok hogy ez egy sherwood erősítő 1978-as példány a kondiknak nem lehet bajuk mert már az összeset lecseréltem fél éve és hadászati tranyók vannak benne eszem ágában sincs lecserélni egy A kategoriás tanyós erősítőt ,apropó ha párhuzamosan kötsz két 4ohm-os az akkor 2ohm-os lesz ami el haláloztatja az erősítőt úgy hogy kösz nem
vezeték ről jut eszembe 1mm vastag tömör vörösréz huzalnál jobbat nem találok max ezüstöt vagy aranyat de az számomra megfizethetetlen!
Alaplapi hangkártyám nincs de viszont van egy saját építésü 24bit/192kHz csöves erösítésü cuccos a hangcsip tipusát most pont nem tudom megmondani mert ahoz szét kéne szedjem de ha jól emlékszem devices analog a gyártója ami nem rossz! sztereót tud, be és egy ki menettel rendelkezik a kimeneten 4 darab ecc83-as csővan párhuzamosan kötve és fülhallgató erősítőnek sem utolsó!
Jó hír hogy van itthon mérő műszer és nincs kiszáradva egy condi sem!
Meg leplek mert épp készülöben van itthon egy csöves erösítő KT88-as csövekkel készül és a meghajtó fokozat ecc82-es hadi iprnak készült példányok! amugy meg ha végig olvastad volna amit írtam akkor tudnád hogy a hangfal védelem kiktatásával megszünt a villogás mivel nincs rajata a műterhelés és ami a hangot illeti minéltöbb alkatrészen megy át a hang annál nagyobba veszteség és a torzitás ez ép úgy vonatkozik a legjobb minőségü hangváltóra is, az igazi megoldást az aktív hangváltó jelentené ami 3 utas hangdoboz esetében 3x több erősítőre lenne szükség ami igencsak megnövelné a költségeimet![ Szerkesztve ]
-
shalafi66
veterán
válasz #10726912 #19746 üzenetére
Ez most simán megoldható mérés nélkül is. legalábbis én úgy látom. a 3000 körüli keresztezés nem kellemes, sokkal alacsonyabban kellene váltani, 2000 körül-alatt, így első ránézésre kb. 820uH kis ellenállású soros tekercs a mélynél + opcionális imp. komp, a magasnál kb. 4,7uF, vagy 6,8uF × 680uH + szintillesztés. Egyszerű verziónak ennyi, bonyolultabb meg nem nagyon kell, nem érnek annyit a hszórók.
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
válasz #10726912 #19748 üzenetére
Melyik impedanciát kell megadni? Elég a névlegeset (általában 8 vagy 4 ohm), vagy azt, amit az adott hangszóró, az adott frekvencián mutat az esetlegesen a hangszóróhoz tartozó grafikonon?
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
t.zolka
aktív tag
válasz #10726912 #19742 üzenetére
Hmm... valahogy sejtettem, hogy ez nem lesz olyan egyszerű. Néztem ezt a hangváltó tervező oldalt, itt 2-utasból számtalan lehetőséget kínál fel, ezek közül melyiket kéne választanom? Beírtam, 8 - 8 - 3200 és más-más eredményeket adott ki tekercsre, kondenzátorra, darabszámra egyaránt. Mérni nem tudok, forrasztgatni csak-csak, de hogy ezek alapján kondiból meg tekercsből milyet kéne vennem, na az egy nagy dilemma! Mint már írtam, nem értek hozzá, és így azért egy picit nehéz.
Esetleg nem ismersz vagy ismer itt valaki olyan céget, vagy egy magánszemélyt, aki foglalkozik ilyen mérésekkel, hangváltó gyártással? -
zeix
senior tag
válasz #10726912 #19725 üzenetére
Az sajnos nem jöhet szóba, a csomagtartóban kell a hely.
A kalaptartóba akartam 2db 25cm-es sub-ot, de mint kiderült, alulról kellene vágnom a kalaptartót ami alatt fémlemez merevítés is van. Szóval nem egyszerű, meg egy kicsit gányolásnak is tűnik...Megépítem ezeket, rosszabb talán nem lesz tőle a rendszer.
Azon agyalok még, hogy hátrafelé legyenek a reflex nyílások, vagy oldalra. -
zeix
senior tag
válasz #10726912 #19709 üzenetére
Köszi a választ!
Nem tudom egy légterűre csinálni, mert középen ott van a bizt. öv.
Az autobox AB1011-et pedig ismerem, régen volt nekünk is olyan a kocsiba, tényleg jól szólt.Viszont ez adta az ötletet, hogy 13cm-es hangszórókban gondolkodjam.
Sőt, van otthon egy Pana mikro hifi, annak 10cm-es hangszórói vannak egy kb 4-5 literes reflex dobozban, egész tűrhető mélyeket produkál, a méretéhez képest, gondolom minőségi hangszóró van benne.A dobozt úgy gondoltam, hogy a fejtámlával párhuzamos oldala 28cm, magassága 12cm, mélysége pedig 20cm, viszont a teteje az a hátsó szélvédővel azonos szögben állna. Így hátsó magassága kb 6cm lenne.
Ebből a dobozból kellene kihozni a legnagyobb basszust.Csináljam a hátulját nyitottra, vagy rakjak bele reflex csövet?
A hangszóró amit kiszemeltem:
[link]Vagy egy szett:
[link]
Ebből a magas menne előre a visszapillantóhoz.
A hátsó és első ajtókban is vannak hangszórók 5x7-es 2 utas. -
daninet
veterán
válasz #10726912 #19687 üzenetére
Én elég gyorsan döntök dolgok között, 10 oldalon olvasgatok folyamatosan Nagyon nem értek hozzá, de ez érzékenyebb (90dB) 4ohm az ellenállása szintúgy, szerintem ugyanolyan könnyen kellene hajtania. A súllyal kapcsolatos bajaimat kb 2 órája feladtam, nehéz lesz mint a sár
Megosztom a tervet lássátok mit akarok igazából, akkor jobban el tudjátok képzelni, szakértsétek meg ezeket kb ma délután dobtam össze, elektronikához nem értek, azt majd Router kolléga lektorálja nekem
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz #10726912 #19681 üzenetére
valami autós ovál lesz a megoldás sztm, ugye az a köztes út bármennyire nem szerencsés vagy éppen az. 10e körül vannak már alpine oválok 45-21000Hz frek. tartománnyal 90db érzékenységgel, szerintem az már elég kellemes, és lesz mély hangom is. Mindössze 9x18cm a mérete, így ha valami fekvő dobozom lesz még akár jó is lehet. Innentől jön a tervezés, nyitom a CAD-et
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz #10726912 #19679 üzenetére
írtam árat, 10ezer a kettő
Alapvetően azt kell szem előtt tartani, hogy lesz egy 5Ah akku a cuccban, és az fogja az egész rendszert kiszolgálni, és méretileg is szűken leszek, én ezt hátizsákban akarom vinni. Az erősítő is kicsit többet fogyaszt ha 8ohm-os hangszórót kell meghajtania. A hangerő növekedést inkább az érzékenyebb jobb minőségű hangszórókkal akarom elérni Lehet felőlem kétutas is
20W az nem fix, de 20-30W-nál erősebb hangszóró a nehéz mágnes miatt növeli a súlyt[ Szerkesztve ]
-
axwel18
senior tag
válasz #10726912 #19653 üzenetére
Volt Cat7-esem ráadásul egy drága 1200Mhz-es kb fél évig használtam mert igazán jónak tűnt de egyik ismerősöm áthozta a Supra Ply 3.4-esét és kb más dimenzió. És ezt ugy mondom hogy cat7-esre épült a rendszer tehát tápkábelem is olyan volt ami a Cat7-esehez legjobb volt. Ic kábelem is egy drága Audioqest volt. Az UTP kábel egy helyen jó a modem és hálozati kártya között, ott jobb mintt a Supra efelől kétségem sincs.
-
-
-
Engineer086
Modder
válasz #10726912 #19615 üzenetére
Természetesen kicseréltem a magas sugárzót a hangfalban azzal, amit a rossznak hitt hangváltóra kötöttem rá és minden hiba nélkül szólt, ezért biztos vagyok benne, hogy a hangváltóval van valami gond.
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
fero02
nagyúr
válasz #10726912 #19604 üzenetére
Van ám itt asztalos topik kis, több szakemberrel.
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19508 üzenetére
Annyira nem,nem elég hideg!
Nemistudomigazán,hogy mit kéne mondanom,előttem ellőtték a lényeget! Mindenki arra törekszik,hogy megalkossa az ideális gömbsugárzót,te meg irányítottat akarsz. Neked egy tölcsérest kellene építeni sztem,alattam beraktak egy rajzot,valami hasonlót kéne csinálnod.Abban segíthetek.
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
blattida
nagyúr
válasz #10726912 #19501 üzenetére
Az asztalra vagy polcra rakott hangdoboznak nem lesz több mélye, csak kiemelést érsz el vele, csakúgy, mint a sarokba tolva.
Közös előlap esetén nem sok értelme van ennek a felépítésnek, mindenesetre masszívabb lenne a doboz, ami azért hozna magával pozitív hatást is (nagyobb terhelhetőség, pontosabb mély és középtartomány, jobb impulzus viselkedés).Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19501 üzenetére
Lehet,hogy én(is) mondtam,de nem én találtam ki!
Figyumá! Magyarázd már el mégegyszer azt a rajzot itt lentebb,mert vesszek meg ha értem! Azt mondod,hogy zárt doboz,de az előlap az közös.Akkor mit hangolunk a nagyobbik dobozon?"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Tomacko
őstag
válasz #10726912 #19484 üzenetére
Azt tudom, hogy a csodákat mesekönyvekbe írták gyerekeknek
Olyasmire gondoltam, hogy reflex nyílás, vagy akár cső is bele ? Ilyesmi nem segítene rajta ?
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Revox66
tag
válasz #10726912 #19472 üzenetére
Hű pedig az a Bose igen jó tud lenni, unokatesóm 4.2 s8-asában valami igazán csodálatos dolgot művel. Egy Depeche Mode concert dvd -t hallgattunk meg az autóban, de meglepő volt a színpadkép, valahogy minden a helyén volt. Gondolom ennél már csak a B&O lehet jobb a kategóriában. Szó mi szó, remélem megszerzed azt a hangszórót magadnak. Nekem meg, majd csak lesz valami a saláta helyett.
-
Revox66
tag
válasz #10726912 #19465 üzenetére
Jahh, régóta megvolt már nekem ez a hsz, hol a szekrényben, hogy a polcon porosodott Aztán jött az ötlet kell valami a kocsiba, így felhasználtuk. Kis helyet foglal, elfordítva tudok pakolni bele legalább. Mindenképp szeretnék bele jobbat majd, de most ez is jó addig. Ami jó lenne az egy Gladen Audio SQX 08, de ahhoz meg komolyabb erő kell...ördögi kör nem
-
Imperius
csendes tag
válasz #10726912 #19465 üzenetére
(#19457) Giot
ezer köszönet hogy választ kaptam végreneked is köszönöm, hogy foglalkozol a kérdéseimmel -a magad módján
Arra nem tudok mit mondani h "hangszóró nélkül akarok ládát építeni", írtam, hogy pio ts-w m van és h cserében gondolkozok...
Az, hogy a sal mérései nem hitelesek valódi körülmények között... számtalan ilyen gyártó van és ha nem is pontosak, jobb híján erre fogom alapozni a döntésem.
Alpineról meg nagyon jól tudom, hogy mekkora márka, de tartom a véleményem, hogy hiába vennék nagy gyártótól olcsó árkategóriás hangszórót, mert a minőség rovására megy ígyis-úgyis. Ha megnézed dld alpine pio alig találsz paramétereket a 20k alatti kereplőihez, írják h hány watt,ohm és hogy hangszóró, mert egyébként azt hinném babakocsi.. a 60ezres hangszórókra keress rá, oda mennyi paramétert feltüntetnek. Tudják mekkora fos, de legalább PIONEER úgyis az kell a népnek
Nekem arra kell, hogy az autóban élvezzem, nem pedig, hogy 2 háztömbbön belül szórakoztassak vele... toyota yarisba kerül (egyébként nem mondtam, mert lényegtelen volt a kérdésemnél), de gondolhatod, hogy nem ba****ok bele egy 40 ezres hangszórót, aminek akkora láda kell mint a csomagtartóm, plusz a 9 éves akksija sem örülne erősebb szettnek.Sok ismerősömnek anyagiak miatt sal cuccok vannak autóikban és azért nem rosz dolgokat kielhet hozni egy 100k alatti settből ha okosan válogatja az ember
A Salátás ötletet elvetettem, egy kenwoodot fogok venni itt németben, mellesleg dupla áron, mint a sal-t néztem...további szép hétvégét
-
zeix
senior tag
válasz #10726912 #19460 üzenetére
Na ja, ez egy 1979-ben gyártott Grundig R1000-es erősítő, valószínű hogy nem volt jó választás sub erősítőnek.
A régi, házilag készített erősítő sokkal jobb volt sub erősítőnek.
Na mindegy, ez nem való ilyen célokra.
Eladom és keresek másikat.A gyárival semmi gondom sincs. Ami az Onkyo-ra csatlakozik.
Igaz emelni kellet a jelszinten 10dB-elt, de alacsony hangerőn hallgatva megkapom a kellő mélyhangokat.
A sub kb fél hangerőn. Sony sa-wm 500. -
Imperius
csendes tag
válasz #10726912 #19450 üzenetére
Tudom nem autós topic sry, de sajnos olyan nincs ahova írhattam volna.
A lényeg az lenne, hogy a winISD-es eredményeket mennyire vegyem komolyan ha építek, mert olvasok olyan írásokat, ahol szentírásnak nézik.a szobai 8 ohm os sal ok már képen sem túl kecsegtetőek ha utánam dobnák esetleg foglalkoznék velük
viszont autóba tudnak normálisat is alkotni
lemaradt h külföldön vagyok, azért akarok újonnan rendelni, hogy mire hazaérek tudjam is összedobni az a pár nap alatta winISD es kérdésemre senki többet harmadszor?
[ Szerkesztve ]
-
Imperius
csendes tag
válasz #10726912 #19442 üzenetére
karakterisztikát addig hangoltam winISDben h 30Hzen -3dB ig ment a sal, a piot -9 ig tudnám csak...
arról nincs tapasztalatom és nem találok infót, h ez mit is jelent a valóságban ha megépítemmostani dobozában a pio nem nyűgöz le, hozzáteszem egy nem hozzá való ládában van
20k alatt ajánlhattok a saláta helyett más 10" ost ha tudtoksalról tapasztalatok? hogy ennyire tiltakoztok... építettünk már hozzá ládát és ár-értékben nem tűnt rossznak
-
törölt tag
válasz #10726912 #19447 üzenetére
A sárgával jelölt a belső doboz. A külső és a belső doboz között van 5-10 centi. A belső doboz és a külső doboz egy előlapon van. A fekete körök a belső dobozon a hangszórók, a külső dobozon alul a kettő a sarkokban a reflex csövek nyílását jelzik. Nem tudom, kellenének e hozzájuk reflex csövek.
A külső doboz egy szekrényben a polc szerepét töltik be. ha betesztek egy hangdobozt (kisméretűt, pl polc sugárzót) a szekrény polcára, akkor sokkal több mélyhangot fogtok hallani. Erre épül ez a két dobozos elméletem.
Ennyi az egész lényege, Van egy pár hangdobozom, 13 centisek a mélyközepek, van magas és szupermagas sugárzója (nem röhög, így írták ), szerzek anyagot ingyen rokontól, és mehet a barkácsolás.
U.i: Az arányok változhatnak, ez csak egy rajz, s a két doboz hátfalánál is ugyanaz a távolság, mint az oldalfalaknál.[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19442 üzenetére
TL-t csináltam már,vagyis azt hittem,hogy csináltam.Inkább barkácsoltam. Hangolgatni kell,szal nem egyszerű játék! Ez a doboz viszont nem(csak) TL,nemistudommiez... Kétkamrás BP+TL vagy mi a csuda! Mire ezt normálisan behangolod elmegy fölötted az élet! Szerintem lehetetlen vállalkozás,én biztosan nem fognék neki.Nincs hozzá elég tudásom,tapasztalatom,és ezt keményen méregetni kell,ahhoz meg eszközök is kellenek. Ez túl nagy falat földi halandónak!
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19437 üzenetére
Drága barátom! Nem áll szándékomban elvenni a kedved semmitől,sőt,támogatni szoktalak mindenben,de ezt a dobozt felejtsd el!
Inkább csinálok neked valami "fajin" szórót,csinálunk egy háromutast neked,de azt a dobozt felejtsd el!(#19438) Imperius: Miért akarod a Piot lecserélni egy Salra???
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz #10726912 #19402 üzenetére
Valami ilyesmit gondoltam ki a fejemben:
Az vajon okoz gondot, hogy a reflexcső kimenetét szeretném pár centivel bentebb süllyeszteni az előlap síkjától? Anyagának 12mm vastag rétegelt lemezre gondoltam (bükk, tölgy vagy nyír), mert azt lehet szépen lakkozni. A Genius doboza kb. nettó 3,5 literes, ezt is akkorára csinálnám (természetesen a süllyesztés és a merevítés térfogatát is beleszámítva).
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
válasz #10726912 #19374 üzenetére
Igen erre gondoltam én is. Igen a gond az, hogy ezez a "retek" távol keleti cuccok úgy vannak össze szerelve (ragasztva), hogy csak szét robbantani lehet őket, sehol egy csillag csavar vagy hasonló.
Mindenesetre megpróbálom amit írtál, kompresszorom van, kontakt spay nem tudom, ha nincs, veszek.
Köszönöm!"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
törölt tag
válasz #10726912 #19369 üzenetére
Làtom, fiatal lehetsz... Maggie= Magneplanar. Sajna, eredeti ARC-t nem, csak utànépitetteket hallottam, ill. sok màs làmpàsat... Imàdom!
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19352 üzenetére
Megmérem neked vazze!
Elvileg a frontok 100Hz-től szólnak,a szub meg ez alatt. Igazad van,egy szubláda rendszerbe illesztése nem egy egyszerű feladat,itt sem volt egyszerű megtalálni a helyét.Most a lépcső alatt van,eddig ott a legjobb.Mozihoz kell a szubláda,mese nincs! Én szeretem az alattam robbanásokra mozgó kanapét,meg szeretem érezni a jó zenét.Ehhez kell egy szubláda,vagy egy olyan 3 utas ami ezt tudja.Az meg nagy pénz."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Vasinger!
nagyúr
válasz #10726912 #19324 üzenetére
Na, de az addig oké, hogy használt cucc, de most ha látok egyet, ami szerintetek jó, elmegyek oda, azt nem csinálhatom meg, hogy figyu, hallgatnék rajta 15 percig zenét, ha bejön elviszem, ha nem, akkor ott hagyom. Általában ha elmegyek már oda, akkor illik megvenni.
Tehát ezért kérdeztem azt, hogy hol lehet kipróbálni, tömegesen ilyet.
Giot:
Egy szóval össze lehet foglalni: Mindenfélét. Bár főleg elektronikus zenét, ez kb. 50%-ban (trance,dnb,Jumpsytle), 30%-ban pop/dance/rnb minden amiben vokál van, a maradék 20%-ban meg Scorpoinstól kezdv Within Temptation-ön át, Lindsey Stirling-ig kb mindent.
Viszont most szeretném jegelni az ügyet egy időre, 1-2 hónapig megpróbálom kihúzni így, aztán majd kitalálok valamit és jelentkezek itt, vagy valami hasonló topikban!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz #10726912 #19322 üzenetére
És itt jön a 40 milliós kérdés: Hol a fenébe lehet hallgatózni több ilyen rendszert úgy, hogy az ember nem nézik hülyének? (pl.: Mediában nem biztos, hogy örülnének, ha tekergetném az erősítőt és a fél bolt azt hallgatná amit én.)
Szerk.: Nehogy azt hidd, hogy nekem nem lenne élvezhetőbb a minőségibb mély, egyszerűen ilyet még nem hallottam. Úgy általánosságban az ilyen kalapáló mélyekből van elegem, ami csak úgy zörög, de nem érzi az ember, hogy tényleg van....
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz #10726912 #19303 üzenetére
Mint ahogy írtam eléggé mély orientált zenétket hallgatok, így az erős és sok mély nekem elengedhetetlen, még ha így nem is egy valósághű hangzást fogok kapni. Ha azt akarok, akkor veleszem a fülhallgatómat és kész, de ha hangfalon vagyok, azt akarom, hogy szétszedje a házat, LINK (nem ma készült a videó, de azért jól látszik, hogy kb. 1/4 hangerőn mennyire sok mély volt már itt is), persze az se baj, ha az ének és a magas hangok se szorulnak nagyon háttérbe. Ezért is lett cserélve a szatelit.
Tehát én kétlem, hogy egy 2.0-ás hangrendszer tudna hozna olyan hangerőt és erős mélyet 100 alatt (erősítővel), amilyet a mostani, de ha tudtok valami jó alternatívát írhattok!
-
villamos
őstag
válasz #10726912 #19313 üzenetére
Igazából mindenhogyan hallani, úgy is, ha a jack vége a levegőben van. Sőt, ha hozzáérintem a jack dugót a fűtőtestre, akkor sokkal hangosabban szól, tehát olyan, mintha antennaként viselkedne.
A ház többi részén is próbáltam, hol erősen, hol gyengébben hallani.
Ez egy létező jelenség, volt egy vezetékes telefonunk, abban akkoriban a Calipso rádiót lehetett hallani, ha éppen nem volt tárcsahang, de volt egy NDK erősítős borzalom is, amin meg a Kossuth szólt csak úgy magától (pedig direkt kiszedtem belőle a rádió részt).Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Iqos cigaretta
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- lenovo yoga 7
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Noctua NH-U12S redux - 120mm (NH-U12S redux) Proci hűtő