Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbina33
senior tag
válasz
tzsolesz #19549 üzenetére
Ha mindegy hogyan szól,(és két-három sör után a bogrács mellett már végülis mindegy) teheted refibe.Csinálj neki 80 liter körüli dobozt rendes merevítéssel,hagyj rajta helyet egy 105-ös pvc csőnek,később majd legfeljebb betömöd vagy eltakarod.Az a baj,hogy refiben sem fog lentebb szólni,csak csinál neked egy jó nagy púpot 100Hz környékén.Hangosabb lesz,viszont sz@rul fog szólni.
Tudsz még mérni? Impet mérhetnél rajta,meg esetleg a szóró seggére egy mágnes taszításban... -
Turbina33
senior tag
válasz
tzsolesz #19547 üzenetére
Ittenvala!
Zárt doboz,70-80 liter körül,sok "vattával".Reflexbe ne rakd,nagyon "púposan" fog szólni. Csodát ne várj tőle. -
tzsolesz
nagyúr
Üdv.
Ha lenne 2db ilyen okádék zajszórótok, hogyan építenétek belőlük mélyládát?
Van 2db hangfalam ( a noir 2-őt kell nézni), ami nagyjából 55Hz-től 15.5khz-ig szól. Nem HIFI-re használom, bográcsozás, karaoke buli itthon az udvaron, stb....Na már most kéne nekik ( a két top ládának) egy kis segítség, az alsóbb tartományban is. Úgy 35-200Hz-ig.
Nem ismerem ezt a hangszórót, így nem tudom hogy ebben a tartományban mennyire erős.
Adatlapot sem találtam hozzá.
-
Üdv!
Valaki esetleg tud-e Fostex 10F07C hangszóróhoz hangfal tervet?
Jelenleg egy SP7 nevű alu öntvény házba vannak a hangszórók de szerintem többre képesek. -
válasz
blattida #19544 üzenetére
A linkelt 2013 novemberben elkelt
.
A Ceeroy 4040 hangfalpár volt 18e szállítással (bár eléggé leharcolt állapotban).
Akkor majd még túrom a netet hangszóró kapcsán.Tudsz esetleg javasolni konkrét modellt, ami kapható?
Ha javításról van szó, akkor kihez lenne érdemes fordulni? -
blattida
nagyúr
A linkelt ebay-es hirdetés is korrekt árú.
Nekem voltak ilyen magasaim, de az régen volt (20+ éve), de ma már itthon újonnan biztos, hogy nincsenek, ezért marad a net túrása itthon vagy külföldön vagy beraksz egy jobb magasat az eredeti nokiák helyére, egyébként is mindkét magasat illene cserélni. -
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
Házilag szeretnék hangfalat építeni és lehetőségem lenne vásárolni egy Garry Joy szettet (csak mély-közepek, magasak, tölcsérek és a hangváltók, doboz nélkül).
Kérdésem lenne, hogy szerintetek ez eredeti, vagy házilag összeeszkábált hangváltó, illetve Garry Joy dobozának a műszaki rajzában tudnátok segíteni? Keresgéltem már külföldi fórumokon, de nem találtam róla semmit...Köszönöm!
-
Sziasztok!
Nem rég vásároltam használtan egy pár Ceeroy 4040-es típusú hangfalat (ilyet).
A szállítás során az egyik magas hangszórájának "leesett" a mágnese.
Látni, hogy a mágnes letört, mivel apró kis mágnesdarabkák is maradtak a dóm-ot tartalmazó fém részen és látni is, hogy hiányzik a mágnesből.
Visszatettem a mágnest és így működik is a magassugárzó, de egyértelműen halkabban szól, mint a másik hangfalban lévő magas hangszóró.
A kérdésem az, hogy van-e mód esetlen a hangszóró megjavítására?Hagszóró típusa: LPKH 100/25/145 FTF 49131 (netes források alapján: ITT Nokia márka, ilyen)
Képek a hangszóróról: https://www.dropbox.com/sh/ji9lhq0o2p3exz8/AAA7Ww-CnRKy4iFuuj30rDXWaKöszönettel,
Soproni Péter -
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy az ellenállásoknál az ohm érték mit befolyásol?
-
vojsz
újonc
A Monacorokhoz:Az SPH 165 KEP zeneibb, de ha 10 volt párja megéri.
-
therón
tag
Sziasztok.
Nem feltétlenül ide tartozik de:
Van egy dell lautide d430 notebook amibe tönkre ment a hangszóró. (mono)
Az alaplapon egy két tűs csatira volt kötve.
Hol lehetne beszerezni másik notebook vagy laptop hangszórót?A válaszokat előre is köszönöm mert fontos
-
fero02
nagyúr
válasz
Turbina33 #19519 üzenetére
Ugyan-ugyan, dehogy van. Csak igyekszem jól látni a dolgokat, azokat helyén kezelni és a múltban szerzett tapasztalatokat is felhasználni. Veled nincs semmi bajom, sőt. Tulajdonképpen Te voltál ebben a fórumban a 3., aki hangot mert adni a problémáinak a mozigépésszel szemben.
Egy valamit ne felejts azért el. Kulafing valóban eléggé ért a hangszórókhoz, de pont emiatt tudja is, hogy mit és hogyan kell manipulálnia 1-1 mérés kedvéért. Igaz a mondás: nem minden arany, ami fénylik!
-
Turbina33
senior tag
válasz
fero02 #19515 üzenetére
Neked üldözési mániád van,menj el vele orvoshoz sztem.Ha pedig személyesen velem van a problémád,megbeszélhetünk egy találkát,olyan kibeszélőset.
Az,hogy neked életed végéig tartó problémáid vannak Pázmándival nem tartozik rám,old meg vele.Én lezártam két éve az ügyünket,azóta nem érdekel sem ő,sem a téma.
Mindazonáltal a linkelt szórókról minden létező paraméter látható,aki pedig valamicskét konyít a dologhoz az látja amit kell. -
User64476
őstag
Én hallottam egy kettőt, szerintem nem akkora szám. Az egyutas sugárzók egy másik világ, szerintem tipikus vagy bejön vagy nem hangzás. Én a magashiányos uborkásüveg hasonlatot használnám, de aki meg erre esküszik biztos el tudná mondani, hogy na persze aki egybasszusos reflexhez meg fülsértő alu magashoz szokott az itt ne beszéljen.
-
Revox66
tag
válasz
blattida #19503 üzenetére
Kérdésedre válaszolva ez a hangszóró lesz.
Tiger.huhhhh :
Az akusztikus mocsárról a H. H. Klinger hangtechnikás kövében olvastam még. Amúgy mi lenne, ha úgy helyeznéd el a mélyet mint a házimozis suboknál lefelé nézzen. Tehát a hangfal aljába kéne tenni, nem tudom mennyire lenne jó ötletNem tervezed meg sketchupban a dobozod ? Annyira nem nehéz ám
-
Tomacko
őstag
Nem ide való kérdés tudom, de hátha van róla infótok:
Számomra teljesen ismeretlen márka (mivel sok minden mást sem ismerek, amiről azt olvasom sok helyen, hogy nagyon jó) a Cerwin Vega. Találtam egy egészen jónak tűnő darabot. De amennyire én teljesen laikus módon, neten található fotók alapján utánna tudtam nézni ebben cserélhették a mélyeket. Ezt abból gondolom, hogy a CV logó nincs benne a közepén, illetve a pereme sem az a piros amit minden fotón látok, valamint a "felette" lévő hangszórón sincs rajta a "védőrács". Ez így mennyire lehet csalódás vásárlásnál? Tudom, hogy nekem kell hallani, hogy mit veszek. Egyéb vélemények érdekelnének, hogy mire kell esetlegesen oda figyelni még ennél a konkrét márkánál.
-
Turbina33
senior tag
válasz
#10726912 #19508 üzenetére
Annyira nem,nem elég hideg!
Nemistudomigazán,hogy mit kéne mondanom,előttem ellőtték a lényeget!
Mindenki arra törekszik,hogy megalkossa az ideális gömbsugárzót,te meg irányítottat akarsz. Neked egy tölcsérest kellene építeni sztem,alattam beraktak egy rajzot,valami hasonlót kéne csinálnod.Abban segíthetek.
-
törölt tag
válasz
blattida #19510 üzenetére
Az mitől függ, hogy milyen frekvenciákat emel ki? Ez lenne a cél, a kiemelés is egyfajta hangosítás, pontosan erre gondoltam. Minden frekvenciát kiemel, vagy csak bizonyos tartományt? (ha jól sejtem, ezt már nekem kell majd kitalálni, mert jellemzően akusztikai kölcsön hatásokról van szó...de csak meditülök) S a polcot ne mint egy darab lap gondold el, hanem egy zárt polcban gondolkozz, aminek van teteje alja, oldala és hátulja.
Turbina: Már megérte!Egsön!
-
blattida
nagyúr
válasz
#10726912 #19501 üzenetére
Az asztalra vagy polcra rakott hangdoboznak nem lesz több mélye, csak kiemelést érsz el vele, csakúgy, mint a sarokba tolva.
Közös előlap esetén nem sok értelme van ennek a felépítésnek, mindenesetre masszívabb lenne a doboz, ami azért hozna magával pozitív hatást is (nagyobb terhelhetőség, pontosabb mély és középtartomány, jobb impulzus viselkedés). -
törölt tag
válasz
Turbina33 #19505 üzenetére
na ez az...mi a
ráknakfenének hangolnál, nem citera húr ez
Nincs hangolás. A második doboz csak egy sarok pótló. Vagy polc pótló. ha beteszek egy kis méretű hangdobozt polcra, a szekrény polcra, akkor több mély hang halható. ha ruhák közé teszem, akkor kevesebb a mély, de pontosabb is. Míg ha leteszed valahol egy asztalra, akkor hallasz mély hangot de se eleje se vége, nem megfogott, szól, de sehogy. Ez egy Sharp mini hifi hangdoboza, 100Hz alatt szinte semmit nem tud mérés szerint, persze a ráírt adat 20Hz-től 20 KHz-ig tolja a PMPO-kat...
Az elméletem az, hogy a második doboz az első doboz oldalán és hátulján "elvesző" mély hangokat vissza irányítsa feléd. Mint mikor a sarokba teszed a földön. Hallasz egy csomó mély hangot a hangdoboz háta mögött. Ezt a hangot akarom hallani elől.Azon is gondolkodtam már, hogy a két doboz közé teszek nikecellt. De lehet, hogy más anyag még jobb lenne. Majd kísérletezem. Hm. Pl homok...na, alakul ez, lesz itt barkácsolás
Magyarán egy akusztikai panelt készülök tervezni (ez lesz a második doboz, s ami a két doboz közt lesz), csak ez mobil lesz, a hangdobozzal együtt lehet arrább rakni -
Turbina33
senior tag
válasz
Imperius #19468 üzenetére
Dobj már meg a Pio adataival,nem lelem sehol!
Kocsiba felesleges nagyon alacsonyra hangolni,35-40Hz bőven megteszi! A SAL adatai szerintem hanyagolhatók,ez a mérés nem mérés. Ha az adatok valósak lennének,akkor a 27 lityis dobozod 40Hz-re hangolva 37Hz-es f3 pontot adna.A hangolás kettő darab 50-es csővel történne,mindkettő 25-27 centi hosszú lenne.
3dB jelen esetben kétszeres hangnyomást jelent,ezért 7dB különbség elég jelentős. -
blattida
nagyúr
válasz
Revox66 #19495 üzenetére
Milyen 5"-ös hangszóróban gondolkodsz?
Giot
A TL dobozok hangja kifejezetten jellegzetes, még kisméretű hangszórók esetében is tisztességes mély tartománnyal rendelkeznek, de ahhoz, hogy az erőteljes mélyek tiszták, pontosak, megfogottak és valóban mélyre menjenek, pontos tervezés és kivitelezés szükséges, különben egy döngő hangú produktum lesz belőlük, melyeknek szép a közepe és elfogadható a magasa (bár, még úgy is megvan a varázsuk, hiszen a jelenlétérzetük, a nagyon élő előadásuk magával ragadó tud lenni).perempe
Oké, hogy az általad említett reflex konstrukció kivitelezése egyszerűbb, de nagyon más hangja is van, mint egy TL doboznak...aki TL-t akar, akinek annak a hangja tetszik, annak nem jó a reflex. -
perempe
veterán
válasz
t.zolka #19494 üzenetére
én nem erőltetném ezt a konstrukciót. nagyobb dobozba nem érdemes viszonylag kis szórót rakni, mert terheli a membránt. volt szerencsém méteres magasságú, szűkülő TL-t hallgatnom 18W/8535-tel (csúcskategória), de szenvedett pl. a Boogie Street-en.
legegyszerűbb, nehezen elrontható doboz a ~ 12-16 literes reflex.
-
törölt tag
válasz
Revox66 #19500 üzenetére
Ezt az akusztikus mocsarat szerintem Turbina írhatta
Nem ismerem sem a jó sem a rossz oldalát sem a TL sem a Sonido dobozoknak. Amit meg én akarok csinálni...na olyan nincs sehunse
De próbáld ki Te is, amit én akarokNézd meg egy kis doboz mély átvitelét (csak kis méretű dobozról van szó!) szimplán le rakva asztalra, vagy nézd meg polcba rakva könyvek közé, esetleg sarokba téve a földön...én ezeket az akusztikai hatásokat kívánom hordozhatóvá tenni. Semmi egyebet nem akarok tenni, a második doboz csak egy polc szerepét tölti be, vagy egy sarokét a szobában. Az is lehet, hogy nikecellel kitömöm majd a két doboz között rést, még vannak elvetemült ötleteim
Jah, egyébként én is 13 centissel fogok vacakolni
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tenisz topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Külpolitika
- További aktív témák...
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest