- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Micro Four Thirds
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcee
addikt
Sziasztok!
Egy lassan nagykorú Cooler Master Stacker 810-es házam van, az elejében 3 db winchester fiókkal (ilyen), aminek darabja 3x5,25"-os helyet foglal és 4-4 winchester szerelhető bele, de nálam 2-essével vannak a légáram miatt. Mindhárom fiókot 1-1 db 12cm-es cooler master venti szellőzteti (előtte porszűrő) és a gép hátuljában is van 2db kifújásra. Van továbbá egy Vantec NXP 4 csatornás fordulatszám szabályzó, ami annyira öreg, hogy már infót sem találok róla, de emlékeim szerint 7-12V között szabályoz. Ennek az első csatornájára van kötve a három első venti és a negyedikre a két hátsó. A gép szinte állandóan be van kapcsolva, és minimumra tekerve mennek a ventik, ha nagynéha játszom, vagy renderelek, akkor felszabályzom maximumra.
Kb. 14 éve laknak ebben a setup-ban a konfigurációm. A befújó ventik sosem voltak igazán halkak, és ahogy elhasználódnak, kellemetlenné válik a hangjuk, úgy cserélgettem őket, de nagyon ritkán, talán kb. egyszer lehetett lecserélve mindegyik. Soha nem volt benne igazán jó venti, eleinte az amivel a házat és a fiókokat adták, aztán pedig hasonló kategóriásra lettek cserélve.
Most rászántam magam, hogy lecserélem mind, és azt szeretném, hogy halkabb legyen, (és a tisztításon kívül) nem szeretnék a házhűtéshez hozzányúlni utána megint kb. 5 évig. Néztem a Noctuák árait és elhűltem. Azért 5db ventiért nem szeretnék 60e Ft-ot kicsengetni.
Korábban sem volt néma a gép soha, ezért most is valami köztes megoldás érdekelne:
- ne legyen zavaró a hangja 7V-ra letekerve sem (volt venti, ami alacsony fordulaton búgott),
- nem kell hatalmas légszállatás, csak mozogjon a levegő a winchesterek körül illetve kiszívja a videokártya/proci felől a meleget,
- legyen tartós,
- br. 5-7e ft-ot tartom reális árnak egy jó ventiért, 8-9 fogcsikorgatva, 12 kizárt.BE QUIET! Pure Wings 2 alkalmas lehet erre (kb. 5e)? Vagy a Shadow Wings 2? (kb. 6e)
[ Szerkesztve ]
\m/
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Egy Chieftech CI-02B-OP házba előre 120 vagy inkább 140 mm pwm csendes ledes ventit szeretnék. Erről az alaplapról szeretném vezérelni, Asus TUF Gaming B550M-Plus.
Milyen ventit kell vegyek? ARGB-s?
Hátra, egy sima pwm 120 mm venti lesz.
Esetleg valami ajánlás? -
Zwiebi
tag
válasz
morfondőr #39697 üzenetére
Ez is egy jo problema...
Miert kell pont 20mm vastag ventit hasznalni? A Noiseblocker pedig miert tudja a sajat cuccait osszekeverni, annak ellenere, hogy jo nevu gyarto?
A gyari kepen (https://www.blacknoise.com/datas/luefter_it/blacksilentpro_80x15/large/bsp80x15__spot-01__large.jpg) 3 pin-es venti van, 3 pin-es hosszabbitokkal, mikozben a mellette levo dobozon rajta van, hogy PWM. Meg csak nem is arrol van szo, hogy frissitettek a regi tipust es nem csereltek le a kepet. Egy kepen belul keverik ossze a dolgokat...
Kicsomagolos videon latszodik, hogy minden 4 pin-es a dobozban. Argh... Ettol fuggetlenul, ha sikerulne a 4 pin-es csatlakozot bedugni, akkor birna a feszultsegalapu szabalyzast is. -
morfondőr
addikt
Köszi mindenkinek a tippeket! Sajnos nem fér be a 25 mm-es, próbáltam. A 4 tűs csatlakozó sem fér el, mert ott is pont annyi hely van, amennyi kell. Hátul a védőrács kilóg kicsit, emiatt nem tudom simán felszerelni kívülre, mert bele lóg a ventibe. Van itthon egy Be Quiet Pure wings 2 80x80x25 mm-es ventim, lehet végül az lesz, hogy csinálok egy kör alakú "tömítést", ami kicsit eltartja a háztól és nem engedi falsot szívni sem, és úgy lesz megtákolva!
Végülis el van dugva a pincében a nas, nem számít hogy néz ki.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Zwiebi
tag
válasz
morfondőr #39694 üzenetére
25mm-es biztos nem fer bele? Es ha kivulre teszed ra?
En jol megneznem, hogy nem fer-e bele nagyobb, mert akkor sokkal olcsobban megusznad. Ha mindenkeppen slim es belso kell, akkor a gyari araval egy szinten kapsz ilyet is: https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/noiseblocker/nb-blacksilent-pro-pc-p-p117045094/#
P.s.: PWM-esnek is irjak, de 3 tus csatlakozot is adnak hozza, es a Noiseblocker oldala szerint 5V es 13.8V kozott feszultseggel is szabalyozhato. +6 ev garancia.
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
addikt
Üdv!
80x80mm-es és 20 mm vastag 3 pines ventit keresek NAS-ba, de nem látok sehol. Hang nem számít, mert olyan helyen van a NAS, inkább szellőztessen jól. Ha valaki találkozott ilyennel, megköszönném ha megosztaná!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
-
-
Jofi81
őstag
Itt is megkérdezem, mert a hír topikja eléggé kihalt. Tudtok itthoni készletet az új Arctic P12 PWM PST A-RGB ventilátorokból? Mindenhol azt látom, hogy csak megrendelésre hozzák, az Arctic oldaláról meg 11€ lenne a szállítás.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
steewcv65 #39681 üzenetére
Első két kérdésedre a válasz igen, a harmadikra meg azt tudom írni, hogy remélem erre nem kerül sor, mert az UEFI default szar, legalább is nálam, indul együtt a Windowsal, fusson a háttérben, és remélem, hogy nem lesz gond vele.
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
steewcv65
őstag
válasz
Hegyirabló #39680 üzenetére
Jól tudod vewle szabályozni a dolgokat? Tudod vele állítani,hogy szofetveres vagy bios módban üzemeljen a venti?Illetve ,ha nem indul program akkor bios deafult vagy háttérben alapból fut és az lesz amit a program mond?
#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Hegyirabló
veterán
válasz
steewcv65 #39679 üzenetére
Most már gyógyultnak tűnik a Windowsom. Argus elég jó, most tesztelem, ha Argus beválik, akkor megveszem.
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
steewcv65
őstag
válasz
Hegyirabló #39678 üzenetére
Amugy a folyamatjezeloben le is tudod tiltani.
#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #39676 üzenetére
Itt valami nem kerek.
A négy ventiből (3xház+CPU) hármat hellyel-közzel lehet állítani manuálisan UEFI-ben. A negyedik viszont nem hajlandó elmozdulni 100 százalék fordulatszámról. A szoftver - ami jelenleg Argus Monitor próbaverzió - le tudja szabályozni, de a kérdés az, hogy az UEFI-ben miért nem lehet?
#39677 steewcv65
Talán sikerült törölni, legalább is nem indult el a rendszerrel, de mint látod, most más gond akadt.
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz
Hegyirabló #39676 üzenetére
Csokkentett modban sem tudod torolni?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
steewcv65 #39675 üzenetére
Igen, a Dragon nagyjából ugyanaz, mint a Suite, csak pepitában. Más kérdés, hogy ezt a Suiteot tényleg nem nagyon lehet törölni, fél órája próbálom. Idézvén Asus fórumról: AI Suit 3 is worse than a virus to get rid of.
-
steewcv65
őstag
válasz
Hegyirabló #39664 üzenetére
Nekem az msi dragon center csinalta azt,hogy feltelepitettem es hiaba kapcsoltam ki a progiban a ventik vezerleset,hogy a biosbol megadott parametereket alkalmazza, de nem csinalta.Toroltem aztan minden jo lett
-
abdulka1
őstag
válasz
GIORGIONE76 #39672 üzenetére
Lehet PWM ventilátort DC módban vezérelni, de hosszútávon nem érdemes.
A PWM úgy van kitalálva, hogy folyamatos 12V-on működjön.
Alapból lesz egy motorhangja, és idő előtti meghibásodás várható.
A felső kategóriában vannak modellek amik jobban tolerálják(Be quiet, Alpenföhn) de azért a típus jelölésben mégiscsak a PWM szerepel.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Hegyirabló #39671 üzenetére
Igen és a grafikonon behangolod
Nekem az egyik hub-on is van kizárólag dc-vezérelt pwm-eshttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Hegyirabló
veterán
válasz
GIORGIONE76 #39670 üzenetére
Nem gond, örülök minden ötletnek. Megpróbálhatom, csak hát mindenki azt mondja, hogy a DC azért nem annyira jó vezérlés, mint a PWM. Mit tegyek? UEFI-ben átállítom DC-re, és kész?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Hegyirabló #39669 üzenetére
Bocsi hogy beleböff, de dc-vel próbáltad már vezérelni?...
Csak egy próba és kiváncsi is leszek mert olyan arcticok nekem is vannak..https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Hegyirabló
veterán
válasz
abdulka1 #39668 üzenetére
Lassan kezdem érteni, hogy működik ez, vagy hogyan kellene működnie.
Ez itt a Arctic P14 PWM (Chassis Fan 2). A gyári érték nem stimmel, mert az 200-1700, de mivel azt írja, hogy csak 20% fordulatszámtól lehet vezérelni, és 320 körül megy, ezért mondhatjuk, hogy ez így jó.
A gond itt kezdődik, mert ez is egy Arctic P14 PWM (Chassis Fan 3), vagyis teljesen megegyező modell az előbbi képen láthatóval, még is, ha ugyanakkora értékekre állítom be, jóval gyorsabban forog, lásd a második képet fent.
A végső csapást meg az egésznek az adja meg, hogy itt az Arctic P12 PWM (Chassis Fan 1), ami elméletileg nulláig levihető, a szoftver még sem engedi 14 százalék alá vinni. Teljes káosz.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz
Érdemes megnézni hogy a Fan tuning mit mutat.
Az előttem levő gépben egy Alpenföhn Wing Boost 120-as venti van, ami a gyártó szerint 500-1500 között pörög, és ezt mutatja a program.
A minimális fordulatban van eltérés a gyári adathoz képest, aminek több oka is lehet. (alaplapi szenzor, ventilátor elektronika, vezérlési mód beállítás)
Színárnyalattal is meg van különböztetve, ezért jól látszik, hogy ezt a modellt, csak 30% fordulatszám felett lehet vezérelni.Ez hogy áll nálad, megközelítőleg egyeznek a program, és a gyártó adatai?
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
tasiadam
veterán
válasz
Hegyirabló #39666 üzenetére
Én nekem szinte csak rossz tapasztalatom van velük. A zenbookomnál az volt a probléma, hogy nem működött a gyári akksi kímélő cuccuk sem, sem a boostolás. Beállítottam, hogy 80%on menjen akksiról, 100%-on töltőröl. Na ez kedve szerint felcserélúdött. Akksi kímélés miatt pedig 60 és 80% között kellett volna lennie a maximum töltöttségnek. Asusék azt írták, keressem az intelt, intel azt mondta, ők csak a cpu-t adták, keressem az asust.
Zenfone: 3 max, azaz a nagy akksis takarékos mobil, okés, jó is volt. Jött frissítés, és amint elérte a 15% a töltöttség, 2-3 másodpercenként esett 1%-ot. És volt h random kikapcsolt. Garisan sem tudtak vele mit kezdeni, meg meghalt a kijelző töltés közben
Egyéb: aura. munkatársamnak ajánlottam b450 tuf lapot a 3600hoz, mondta hogy 5 különböző verziót próbált ki, mindig más volt a baj vele.
Korábban szerettem az asust, most csak a halál egyszerű IPS panel monitort vagyok hajlandó venni tőlük. Aztán a gigának simán am inőségével volt problémám, mégpedig a szar ventik és a hibás alaplapok miatt. És lám, egy giga eagle 3060am van, pedig az MSI-t csípem. Nekik viszont a dragon center hulladék, pont az, amit a giga roahdt jól megcsinált az RGB fusion/BIOS beállításokkal.
Szóval nem egyedi szerintem, hogy rossz egy ilyen vezérlő. Az MSI pl képes rá, hogy bekapcsolja alvó állapotban a fényeket, meg hibernálás után beragad a piros szín, mert az a gyári.Még mindig másodrangú állampolgár
-
Hegyirabló
veterán
válasz
tasiadam #39665 üzenetére
Többen azt írták itt, hogy hibátlanul megy nekik ez az AI Suit, így most már nem kizárható, hogy tényleg csak én vagyok béna.
-
tasiadam
veterán
válasz
Egyik ok, amiért kerülöm az asus termékeket, kivéve a monitorokat
volt zenbookom is, az is szar volt szoftveresen, meg volt zenphonem is, az is.
[ Szerkesztve ]
Még mindig másodrangú állampolgár
-
Hegyirabló
veterán
válasz
tasiadam #39663 üzenetére
Szia!
Köszönöm, olvastam a privátot is.
Nem ez lesz a gond. Hanem a hulladék AI Suite, nem a beállított értékeken járatja a ventiket. Hiába volt levéve 20 százalékra, mert akkor is 40 százalék körül forgott, ez okozta a zajt. Volt erről egy vitám a többiekkel februárban, mondták, hogy kapcsoljam/irtsam ki az AI Suitot, és állítsam be BIOS alapon a vezérlést, sajnos senki nem akarta elhinni nekem, hogy az AI Suitot nem lehet csak úgy kikapcsolni, törölni, felülírni BIOS vezérléssel, úgy beleeszi magát a rendszerbe, hogy csak a Windows újratelepítés segít. Viszont azt most nem tudom bevállalni, mert benne vagyok valamiben, és nem akarom, hogy elvesszen. Szóval ez sakk matt.
-
tasiadam
veterán
válasz
Hegyirabló #39660 üzenetére
Van egy PWM jel vagy van a DC jel. Egyik x alkalommal kapcsolja fel és le 100%-ra a ventit, a másik a 12v-nak ennyi %-át adja át a ventinek.
-
tasiadam
veterán
válasz
Hegyirabló #39655 üzenetére
nekem s400-ban van, ugyan az a felfoagás, méret.
-
tasiadam
veterán
válasz
Hegyirabló #39651 üzenetére
mondanám hogy tegyél be valahonnan ventirögzítő gumit. Én csak azzal rakok be mindent mindenhova
-
Hegyirabló
veterán
válasz
abdulka1 #39658 üzenetére
PWM-en van mindegyik. Az érdekesség viszont, hogy a P12-t hiába veszem le minimumra (14%), 650RPM-en forog. Nem vagyok jó matekból, de az 1800-nak a 14 százaléka nem 650. Ez mitől lehet?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
abdulka1 #39658 üzenetére
Egy-két hónapja ellenőriztem, akkor PWM-volt, de semmi sem kizárt. Meg is nézem akkor.
-
abdulka1
őstag
válasz
Hegyirabló #39657 üzenetére
Még egy ötlet!
DC vagy PWM vezérlés van beállítva?
Anno az F12-F14 PWM PST ventikkel jártam úgy, hogy figyelmetlen voltam és átállítottam DC-re a vezérlést. Elvileg nem kéne, hogy túl nagy gondot okozzon(rövid távon), de érdekes motorhangot produkáltak miatta.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
abdulka1 #39656 üzenetére
Hát ez az, hogy 500 körül, de inkább alatta, olyan 450, ennyi netezés közben. Játék közben gondolom több, de akkor nem zavar a hangja érthető okok miatt.
-
abdulka1
őstag
válasz
Hegyirabló #39655 üzenetére
Milyen fordulaton járatod? 900-1000rpm körül azért már hallható a működésük.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
abdulka1 #39654 üzenetére
Köszönöm megint!
Sajnos attól tartok, ez valami szélzaj lesz.
A ház Cooler Master NR600. Nem annyira rossz.
Érdekesség, nagyon kérem senki ne gúnyoljon ki, tegnap óta hallom ezt a búgást. Tegnap kaptam oltást, amitől fáradt és levert vagyok. Lehet, hogy a fáradtság/levertség miatt hallok meg olyan hangokat a gépből, amit normál állapotban észre sem vennék?
-
abdulka1
őstag
válasz
Hegyirabló #39653 üzenetére
Ha nem akarsz házat cserélni, akkor a rezgéscsökkentő gumi"csavar" sokat segíthet.
Én a ház talpaira is szilikon gumi lapot ragasztottam.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
abdulka1 #39652 üzenetére
Szia!
Rögtön meg is próbálom, bár az is igaz, hogy eddig nem búgott..
De ha tényleg, akkor mit lehet tenni?
Köszönöm!
-
abdulka1
őstag
válasz
Hegyirabló #39651 üzenetére
Szia!
A búgás leggyakrabban a ház vékony anyaga, és a műanyag előlap miatt alakul ki. Vedd le az előlapot, vagy tedd rá a kezed az oldallapokra, esetleg a ventilátor körül levő lemez részekre, és akkor is fog tompulni a búgás.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Nem szeretnék senkit megbántani, és kérem, ne is haragudjon meg senki, de úgy néz ki, hogy nekem nem válik be Arctic P14 PWM. Kettő van elől a képen látható módon, és búg(nak). Ha lefogom a kettő közül akármelyiket, akkor abbamarad a búgás. Lehet, hogy csapágy, vagy rezonancia, de akár az is, hogy kettő így egymás alatt/felett ilyen búgó szélzajt produkál, már 500 fordulat alatt is.
Szerintem Silent Wings 3-akat fogok venni, kerül amibe kerül, de persze meghallgatok tanácsokat.
Köszönöm.
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Venti szabályozás kapcsán van kérdésem. PWN ventiket aquasuite-on keresztül szabályoznám. Úgy akarom beállítani, hogy csak egy bizonyos hőmérséglet felett induljanak. Viszont ha leviszem 0-ra a pwn jelet akkor a venti ugy érzékeli mintha nem lenne szabályozva és elkedt teljes forulaton forogni. Ha 1-9%-ot adok neki akkor a lapátok.
Lehet ettől a beállítástól baja a ventinek?
Köszi, Pakmara
-
boogie84
veterán
válasz
Találtgyerek #39647 üzenetére
Ha jól látom ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)-d van. Ha ez igaz, akkor 8 csatlakozód van.
Egyébként tetszik is az az ARCTIC Case Fan Hub.
#39649 Találtgyerek
Csak tudod állítani a defaultot amikor már a vezérlést állítod, nem?
Q fan-ban biztos lehet állítani, nem hinném h fixen megy full speed-en. Vagy ha igen, akkor ez valami biztonsági dolog, hogy ne álljon meg a pumpa soha?[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Találtgyerek
veterán
5 darab aljzatom van.
-Cha_fan1 pumpának.
-Cpu_fan 3db Vadar elosztóval.
-Cpu_Opt 3db Vadar elosztóval.
-Cha_fan2 2db NOISEBLOCKER elosztóval.
-Cha_fan3 2db Akasa Apache elosztóval.
Lenne még 3db Lepa Bol Quiet amit már nem tudok hova kötni.boogie84 :
Lehet ez lesz a megoldás végül.
Találtam közben egy [másik vezérlőt] . Ez is jó lehet? Amit linkeltél már nem igen kapható.06-3o/9759I39
-
boogie84
veterán
válasz
Találtgyerek #39642 üzenetére
ID-Cooling FH-07 ventilátor tápkábel elosztó - (7 db 4pin)
Ez csak 1 venti alapján vezérli a többit. Én 3 magasabb fordulatszámú ventit pull, a kisebb fordulatszámút push oldalra tenném és kész. Százalékos arányban ugyan úgy forognak.
Vagy úgy ahogy Grózi írja!
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Találtgyerek #39644 üzenetére
Ha van a lapodon 2 db pwm-s aljzat,akkor 3-s elosztókábellel külön tudod őket szabályozni.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Találtgyerek
veterán
válasz
GIORGIONE76 #39643 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Nekem pont az lenne a lényeg, hogy 2 különböző típusú ventilátort is tudjak külön vezérelni.
Ha nem találok akkor lecserélem őket, de jobban örülnék, ha megoldódna egy vezérlővel.06-3o/9759I39
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Találtgyerek #39642 üzenetére
Nekem Deepcool FH10 van, teszi a dolgát mint a többi hasonló, de érdemes caak hasonló/azonos karakterisztikájú ventiket rá aggatni...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Tudnátok olyan ventilátor vezérlőt ajánlani amire legalább 6 darab 4pin-es pwm-es ventilátor rá lehet kötni és külön lehet őket vezérelni? Ez azért lenne fontos, mert nem mind a 6 darab ventilátorom egyforma. 3db EK Vadar és 3db Lepa Bol Quiet.
06-3o/9759I39
-
geckowize
őstag
válasz
GIORGIONE76 #39639 üzenetére
Szia,
Köszi a választ!
2) Thermaltake Commander GS-III + ASRock H97M Anniversary (1x4pin)
Akkor szerintem ebbe a gépbe veszek 2 db Arctic P12 PWM PST-t (ACFAN00170A).Remélem elég hosszúak a vezetékek, hogy az intake és exhaust venti kábele is elérjen a connectorig. Ha esetleg nem így lenne, kellene egy 4 pin fan hosszabbító? Vagy mi a pontos neve ennek?
1) Sharkoon VG5-W + Gigabyte B460 HD3 (3x4pin)
A LED-es ventivel kapcsolatban akkor az előző meg is adta a választ, mivel jelenleg a fenti gépben 2 db Arctic P12 PWM (ACFAN00131A) van, akkor ez a kettő szépen átkerül a ebbe a gépbe, mive lennek 3 db 4 pines connectorja is van. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
geckowize #39638 üzenetére
Ua. csak a PST változat, veszel egy másikat (sztem sima is jó) és összekötöd sorba és a PST-ről vezérled:
LINK
Ja a másikra én csak egyet tudok ajánlani ami van is, a Corsair ML120 Pro sima ledes, nagyon szép selymes kék (vagy van még piros is) hatása van[ Szerkesztve ]
-
-
bartos96
tag
válasz
GIORGIONE76 #39635 üzenetére
Irj a noctuanak hogy kuldjon.
-
GIORGIONE76
őstag
Sziasztok, adott egy NH D-15, ha veszek egy Noctua NF-A15 PWM ventit, amilyen van rajta egyébként, és az újhoz (harmadikhoz) nem kapok rögzítő fület, akkor honnan tudok beszerezni? Előre is köszi
Giorgio
-
-
steewcv65
őstag
válasz
geckowize #39631 üzenetére
Ezek helyett ha rgb kell ott az arctic argb p12 verziója 12e ft 3db
-
geckowize
őstag
válasz
tasiadam #39630 üzenetére
Melyikre gondolsz ezek közül pontosan? Egyébként úgy látom elég drágán mérik ezeket az EKWB fanokat...
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne:
1) Adott a következő ház: Sharkoon VG5-W
Használtan veszem ismerőstől és adna hozzá 2 db-ot a következő ventiből, de ezekről nem sok jót olvasok, valamint nem PWM-esek, úgyhogy gondolom ezeket inkább ne kérjem a házhoz:
Corsair Air Series™ AF120 LED Blue Quiet Edition High Airflow 120mm (CO-9050015-BLED)Hátulra exhaustnak már megvan egy 120mm Lepa BOL.Quiet PWM Blue, intake fannak kellene 2 db 120mm PWM-es venti.
A téma összefoglalóban úgy látom, hogy 120mm PWM ajánlott ventikből ami LED-es az csak ugyanez a Lepa, viszont sajnos már nem kapható. Tudnátok ajánlani 120mm PWM ventit intake-nek ebbe a házba? Ha nincs nagyon ilyen, akkor megelégszem LED nélkülivel is, gondolom ezesetben Arctic P12 PWM-et válasszam?
2) Másik géppel kapcsolatban lenne kérdésem, ahol az alaplap egy ASRock H97M Anniversary, amelynek sajnos 1 db 4 pines hibrid csatija van, viszont én 2 db (1 intake, 1 exhaust) Arctic P12 PWM (ACFAN00131A) ventit akarnék használni. Lehet hülye kérdés, de létezik 4 pin PWM-es Y-elosztó? Ha igen, mire kell figyelni, milyet vegyek pontosan?
A válaszokat előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz
Pityu. #39626 üzenetére
En az ilyen hutoket ami a kepen is van soha nem hasznalnam.Persze,ha megteheti az ember...
-
Pityu.
nagyúr
válasz
steewcv65 #39625 üzenetére
Hát szerintem a gyári se nagy max a hűtőborda rész van felette
De ha a másikat felrakom ami ráadásul réz teljesen hőcsövekkel+ MX4 paszta akkor lehet jó? Illetve ami még lényeg nem forogna 5000-ret mert a gyári agyramenős.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
steewcv65
őstag
-
bartos96
tag
Sziasztok! Két kérdésem lenne van egy tt core v21 es hazam es az elejen van egy 20 centis venti es kicsit hangos bar nagyon nyomja be a levegot van egy zalman szabalyzom 12v rol 11-5voltig lehet allitani az jo lenne erre a celra? A masik kerdesem vennek egy nh d14 et es a rajta levo ventit eladnam az nf-p12 ot mennyiert lehetne tul adni rajta ugy hogy uj?
-
tasiadam
veterán
válasz
geckowize #39621 üzenetére
Nekem furcsa, vagy hát egyértelmű, a motor más mint a sima p12-ben, mert asszem mindene alacsonyabb. Ebben a formában fogalmam sincs mennyire lehet jó ennyiért. Még nem néztem utána, mert ha ugyan az lenne a tudása mint egy bionix p120nak, meg is venném és menne daisy chainbe.
-
geckowize
őstag
válasz
chopin42 #39617 üzenetére
chopin42:
A P12 PST alatt erre az új P12 PWM PST RGB-re gondolsz ugye (ACFAN00186A)?Csak mert a (non-RGB) P12 PWM PST (ACFAN00170A) 56.3 CFM-et tud, míg a P12 PWM PST RGB ugye 48.8 CFM-et, tehát az Arctic Cooling saját bevallása szerint az RGB-s kb. 13%-kal kevesebb airflow-t tud, emiatt gondolkoztam, hogy úgy még ajánlott kategóriának számít-e itt a P12 RGB.
#39618tasiadam
Köszi az infót, de engem konkrétan a P12 RGB változata érdekel, hogy
1) A P12 RGB beletartozik-e a topic által ajánlott kategóriába? (szinte 90%-ban non-RGB P12 ajánlásokat látok)
2) Mennyire lenne hülyeség lemondani egy ~6000 Ft-os Scythe Kaze Flex 120 RGB PWM 1800RPM ventit és helyette egy majdhogynem feleannyiba kerülő Arctic P12 PWM PST RGB 0dB ventit venni?
Mindezt úgy, hogy a kiválasztott egy Lepa BOL.Quiet PWM Blue ventit cserélne le.Nincs semmi bajom a Lepával, csak kell egy ismerős RGB nélküli gépébe egy jó exhaust venti ezért a Lepát oda szánnám, ezzel együtt meg kihasználnám végre a saját gépem alaplapján a második RGB headert az új RGB-s exhaust ventivel.
-
Remus389
veterán
válasz
abdulka1 #39619 üzenetére
Valószínűleg maradok a Noctua mellett és akkor csak az van a gépben (táp és chipset már Noctua, egyéb venti nincs, de csak netezek a géppel, a táp pedig felső valamennyit kilök), nagyjából egyforma korúak lennének a ventik mind. Megnézem majd hol a legolcsóbb BP-n, dupla ár de akkor nincs gond. Pont jó lenne az NF-A9 FLX
Próbaképp levettem a Silent Knight-ot a minimálisra leszabályzott Zalman Fanmate-ről és temetői csend volt a két noctuával, amúgy nem rossz a Silent Knight ventije se, de azért picit hallani. Akkor legyen temetői csend.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz
Remus389 #39616 üzenetére
A Nanoxia nem véletlenül van az ajánlottak között. A Noctua ventik biztos, hogy magasabb minőséget képviselnek élettartamban, anyagminőség, és talán teljesítmény szempontjából is, de azt neked kell eldönteni, hogy megéri-e a dupla/tripla árat.
Ezekből nincs ledes, de ami esetleg érdekelhet:
Noctua NF-A9 FLX vagy az NF-B9 Redux-1600Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
tasiadam
veterán
válasz
geckowize #39614 üzenetére
A p14 és bionix p120 van a gépemben és hát amikor tekered, nem halk, hiába írnak oda pofátlanul alacsony értékeket. Ami halk az a noctua redux, de annak nincs nyomása, viszont levegőt szállít eleget. Na ott a VRM volt a hangos, nem a hűtés.
-
-
abdulka1
őstag
-
geckowize
őstag
válasz
barry26 #39582 üzenetére
Sziasztok,
Rendelt már valaki ebből az Arctic P12 PWM PST RGB 0dB-ből, van esetleg valakinek már tapasztalata vele?
Már elég rég megrendeltem a Lepa BOL.Quiet PWM Blue leváltására hivatott Kaze Flex 120 RGB PWM 1800RPM -et, de a rendelésemnél megint azt látom, hogy eltolták április végére a szállítását.
Ahogy nézem a P12 PWM RGB papíron nem nagyon hozza azt, amit a Lepa és a Scythe:
Lepa BOL.Quiet PWM Blue:
8 - 18 dbA / 600 - 1600 PRM / 30.61 - 81.45 CFMKaze Flex 120 RGB PWM 1800RPM:
4 - 35.8 dbA / 300 - 1800 RPM / 16.60 - 79.76 CFMArctic P12 PWM PST RGB 0dB:
0 () - ? dbA / ? - 2000 RPM / ? - 48.8 CFM
Inkább maradjak nyugton és várjam ki azt a pár hetet mire megjön a Scythe?
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Sziasztok,
Tudnátok olyan ventit ajánlani ami LED-es világítású (zöld vagy kék, piros akármilyen) és 9 cm-es? 3 pines is jó, mert szabályzóra kötném.
A Nanoxia Deep Silence 92 - 1400 jól hangzik, de az ledes? Mennyire tartós?
-
Forraszto
tag
Üdv.
A házikóval adott ventik kezdenek hangosak lenni, főleg a felsők, gondolkodom a cseréken. Zalman Z9 Neo a ház. Alaplap MSI Tomahawk MAX b450. Amit szeretnék:
- 120mm átmérő
- PWM vagy fix molex (ez esetben max. 1000-es fordulat szerintem)
- lehetőleg olyan átlátszó, hogy nem csak a lapátok, hanem a kerete is
- RGB (ARGB nem fontos, elég egy szín), e miatt a PWM jobb, vagy ha külön van rgb header az is jóAz utolsó 2 pont tudom, hülyeség, de tetszik ahogy felül kiszűrődik egy kis fény, így ha nem túl nagy kompromisszum akkor ez is a cél.
Néztem az ajánlott Arcticokat, pl. ez jónak tűnik, csak a keret nem átlátszó. Ha más nem lesz, lehet ez marad, de szeretném tudni van-e még alternatíva. Vagy ez Xilence XF062 PWM RGB?
[ Szerkesztve ]
-
oneal1
senior tag
elnézést, hogy megint külön komment de megvan a csatlakozó pontos típusa:
micro jst 2.0 -
-
abdulka1
őstag
válasz
oneal1 #39603 üzenetére
Szia!
3 vezetékkel nem PWM, hanem DC vezérlésű.
Érdekes darab, mert még az alin se találtam 3 pines csatlakozóval.
(4 pines PWM-es ott lenne 15mm vastag)Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Zwiebi
tag
válasz
Nerazim #39598 üzenetére
Ezzel kapcsolatban mar irtam a fejlesztonek, talan majd egyszer javitva lesz.
Innen le kell toltened az utolso verziot ami meg belefer az 1 eves keretedbe, siman ratelepited a jelenlegire, kikapcsolod a frissitest es mukodni fog reklamalas nelkul.
Sajnos csak indulaskor ellenorzi a licence-et, szoval meg letolti a legujabb verziot, frissit es utana a kovetkezo inditaskor rajon, hogy lejart a licence. Amikor nezi a frissitest, akkor nem ellenorzi elore, hogy arra meg ervenyes-e a licence.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kilenc Redmi és Poco készülék érte el támogatási idejének végét
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vallás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest