- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Kék ledes 12cm-es halk, de erős ventit keresek Zalman Z9 Neo házba. Néztem az összefoglalót, de nem tudok választani. Illetve elölre lehetne hasonló paraméterekkel 140mm-s. PWM gondolom nem árt, de nem is ragaszkodom hozzá.
Előre is köszi.
-
abdulka1
őstag
válasz
Mark023 #39794 üzenetére
Szia!
Ha arra gondolsz, az Alpenföhn WB3 140 kábele 30cm(+6,5cm a leágazás), és 120 mm-es ventilátornak megfelelő a rögzítő furatok távolsága. -
Mark023
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni ventiket 14cm. Tudom, hogy az összefoglalóba benne van minden, viszont nekem fontos lenne a kábelhosszúsága is. Tehát nem rövidet, hanem hosszú kábeles és nem utolsó sorban csendes és jó CFM legalább 70 fölötti. Az Alpenfhön látom jónak de nem tudom milyen hosszú a kábele és azt sem, hogy a felfogatása 12-es vagy 14-es. Azért fontos a kábel hosszúsága, mert amibe be kerül az igen nagy és széles lesz, ezért kellesz majd vásárolnom hubot... Megköszönném a tanácsokat.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Vettem anno egy ilyet:
Viszont a cpo huto bordamon egy lepa bolquiet van, ami sima piros ledes (es nem is olyan "teli" mint a vasarolt hanem latszik a ket led ami megvilagitja.
Nna nekem egy lian li o11 hazam van, az 5 ledes rgb venti mellett mostmar rgb videokartya is van, es szeretnem ha a procihuton is az lenne.
Vagy siman vegyek egy amd wraith rgb? Most esport freezer 33 van.
Tudtok ajanlani valamit?
-
demmer123
őstag
válasz
abdulka1 #39779 üzenetére
Sikerült elindítani a ventilátorokat, viszont sehogysem tudok őket szabályozni hiába állítom a sebességet akármennyire, dc módban is próbáltam pwm-be se akkor is fix órajelen megy. Lehetséges azért nem tudom szabályozni mivel 3 pinesek a ventilátorjaim? És ez az elosztó csak 4 pinest tud rendesen?
Arra is gondoltam az a baj hogy sys fan 6ra van rácsatlakozva nem cpu fan-ra...
-
abdulka1
őstag
válasz
demmer123 #39778 üzenetére
Szia!
RGB bemenő jelet is dugd rá(RGB IN), valaminta ventilátor vezérlést állítsd át DC-ről PWM-re. Lehet hogy a jelenleg beállított feszültség alacsonyabb, mint a ventilátorok induló értéke.Szerk: Lemaradt, hogy 3 pines ventiket kötöttél rá, de én is figyelmetlen voltam ,és nem néztem a csatlakozót.
-
demmer123
őstag
Segítséget kérnék nem tudom hogy jó topikba írok-e ez ügyben, ha rossz akkor bocsánat.
Rendeltem aliexpressről egy ventilátor "elosztót", rákötöttem a sata kábelt, ventilátorokat semmi nem történt, még csak nem is világítanak a ventilátorok. Olyan mint ha nem kapna áramot. Lehetséges hogy rosszat küldtek?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Már tegnap reggel jött az SMS, hogy cserélik a ventilátort egy teljesen újra. Ma vettem át, be is lett építve, tökéletes. Nagy pirospont az Alzának. :)
-
ADAM1337
nagyúr
Tippeket kérnék ki mire cserélné az alpenföhn brocken 2 ventijét ? (jelenleg csak 1 ventis felálás van ryzen 7 5800x-el.)
Illetve, milyen 2 ventit érdemes rárakni, amiket néztem hogy legalább legyen 90cfm de ne legyen nagyon durva zajszint.
akasa apache az első kiszemelt, ebből 2db szerintem már jó lenne rá teljesítménybe is. -
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Zörög az egyik Noctua NF-A12x15 PWM Chromax Black Swap ventilátorom. Feltételezem, hogy csapágyas lett. Az Alzában vettem novemberben. Van valakinek tapasztalta velük? Cserélik, javítják, mire lehet számítani?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
Na itt az új ventikirály , egy újabb Gentle Typhoon klón (Noctua NF 12x25 / TT Thoughfan stb) , ezúttal a Scythetől :
[The Best CPU Cooler Fans, Tested on NH-U12S: NF-A12x25 vs. P12, P12 A-RGB, Wonder Snail & ToughFan] -
-
törölt tag
Sziasztok, remélem tudtok segíteni...
Van egy ilyen hdd hűtőm: https://edigital.hu/merevlemez-huto/deepcool-icedisk-2-merevlemez-huto-p310271
Ezt egy molex csatlakozóval tudom csatlakoztatni a táphoz. (a molex egyik oldala tűs, másik pedig sima, vagyis, van mind2 fajta rajta).
Amit szeretnék, Az alaplaphoz szeretném ventilátor aljzatba csatlakoztatni. [asrock-z97-extreme4]
Csak kábeleket, nem tudom biztosra...
ilyen kábeleket találtam:
[link]Ez gondolom jó lenne, de akkor kellene még egy átalakító, molex-re....
[link]
vagy ilyesmire csatlakozó:
[link]De gondolom van egyszerűbb megoldás is...
A kérdések, egyáltalán elég lenne ez így táp ellátásra, egy ilyen alaplapi csatlakozó?
2. működne, ez, hogy alaplapból ventilátor kábellel kötöm össze a hdd venti molex-ét? Kapna így áramot?Vagy csak tápról lehetséges?
Nagyon köszönöm a válaszokat.
UI: Az is jó megoldás lenne (b terv), ha a molex-re tudnék egy kapcsolót rakni, és kívülről kapcsolni be ki, a hdd ventilátort. De gondolom ilyesmi nem létezik.
-
Jofi81
őstag
Sziasztok!
Összeraktam tegnap az új gépemet, viszont van egy kis gondom. A CPU hűtő mellé kapott Pulsar HP ARGB ventilátor fordulatszáma nem jelenik meg a BIOS-ban. Az alaplap egy MSI MAG B460M MORTAR. A ventilátor forog, csak visszajelzés nincs. Kipróbáltam a csatlakozót egy másik ventilátorral, ott rögtön látszott a fordulatszám is (az 3 tűs volt). Mi lehet a gond? Lehet, hogy a ventilátor hibás?
-
malacka87
őstag
Üdv! Tudnátok nekem ajánlani CM690 KWN2 házba ventilátort? Régi nztx fehér ledesek már csapágyasak. 2*140mm vezérelhető kellene a tetejébe. Meg az elejébe szintén vezérelhető 120mm. BE QUIET ventik a jók most?
-
-
duo
addikt
válasz
hoffman_ #39750 üzenetére
ezek az artic-ok tényleg tök jók. sokaig annyira nem biztam bennükm aztan most végülis csak vettem 2db p12 slimet, es az itx konfigomban koppra ugyanazt nyújtja (vagy fél-1 C fokkal jobbat) mint a noctua 120 slim cromaxok, csak halkabban és féláron.
pedig a számok alapján elmarad valamivel az arctic (az is igaz, hogy az én házamban a perforcióim miatt volt erős búgó szélzaja a noctuáknak. sima mesh - szerű helyre felapplikálva a noctua nyer többször. (volt optimumtech video is róla) de nálam az arctic nyert. gondolkodom hogy a bordan a ventit is lecserelem egy fehér p12-re. -
hoffman_
nagyúr
köszi mindkettőtöknek a megerősítést, megnézem a P14-et!
(2x P12 szellőztető végül a szekrényben az erősítőt, ha a 14 hasonlót tud, akkor már most örülök)
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
tudnátok tippet adni, hogy hol tudok gyorsan beszerezni itthon, nem aranyáron ehelyett a BQ venti helyett egy kiváltó darabot és esetleg javaslatot rá?
BQ SIW3 13525 HF
12V
0,56A
2100rp
2 vezetékesezt a típust nem találtam meg, de sürgősen cserélnem kell. a tápba szerintem 140mm is belemegy, szóval nem kell ezt az egyedi méretet tartani.
köszönöm előre is, ha van tipp
ui.:
de 135x135-ös is megfelel, sőt ha meg kell fúrni a házat a 120x120-ra, az sem gond. a két vezeték forrasztós lesz, szintén nem ügy. csak típusjavaslat kellene és beszerzési hely -
szabeska
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek, érdemes lecserélni 3 db P12-t 2 db P14-re egy 500DX elejében a zaj tekintetében? A HDD rack eleve előre van tolva a sok kábel miatt, így a legalsó P12 félig el van takarva.
Még egy kérdés, hátul 140-es Eloopom van jelenleg, de szemezek az új 0db RGB Arctic ventikkel, mennyit számítana, ha hátul csak 120-as venti lenne? Gyanítom nem sokat
Sajnos 140-est nem találtam ebből a típusból, és nem tudom, érkezik-e majd.
-
abdulka1
őstag
válasz
TechN7ne #39740 üzenetére
Szia! Van P14 value pack.
Sőt van P14 PWM PST value pack is. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
abridabri #39736 üzenetére
Kipróbálom ,köszönöm a tanácsot
steewcv65
Arctic p14 elég halkak ,nem fog búgni a házban ,gondolok arra hogy egyfajta rezgést kreál mozgás közben?
Be quiet pure wings 2 ventikkel is ez volt a gondom ,nem volt rajtuk gumi pamacs ,és hiába egy ajánlott venti volt ,nálam nagyon hangosak lettek tőle a házak... -
válasz
TechN7ne #39735 üzenetére
Igen hátul kifele szív nyilván.
Nem hibás egyik link sem, és nem ütközik semmi kábellel ,hiszen csak az egyik kártyádba lesz dugva hdmi .
Nálam egy alacsony fordulatú 12cm venti 5C-t hozott a VGAn ,és ez még csak nem is SLI/ CF ( [1] / [2] ).A mostani házamban már egy [14cm] -es is elfért hátul,itt már nem teszteltem előtte- utána .Szerintem nálad is elférne bőven.
És hiába raksz a ház tetejébe ventiket / AIO-t , attól még befulladnak a kártyák -
TechN7ne
nagyúr
válasz
abridabri #39734 üzenetére
Alsó linked hibás...
Felső linkes ábrán rakjak kívülre egy ventit ami szívja ki a meleg levegőt?
Ez mind rendben lenne ,de ütközne a monitor kábeleivel ,vagy próbáljak a kábelek alá illeszteni pl. egy 12cm es ventit?Gyakorlatilag a házam támogatja a 2 kártyás rendszereket ,ebből az ábrából ítélve...
Azért gondoltam ,lehet kompakt vízhűtéssel jobban járna a levegő a házban.
Elsőkörben MSI MAG CORELIQUID 240R -el tennék egy probát ,ha már MSI minden , -
duo
addikt
szóval az előző hsz-em ha TLDR, akkor milyen jó teljesítményű 120mm-es slim ventit ajánlanátok? (noctuák vannak, de az egyik oldalon az intake zajos.)
köszönöm mégegszer
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Zwiebi #39728 üzenetére
Én megvenném akár a Noctuát is, akármennyire őrültség hiszen a venti kb annyi mint amennyi a mai euró forint árfolyamon a loki ii lenne😁 Nem akarok másik bordát felszenvedni😅 Bq venti meg nem tudom jó lenne ehhez a felfogatóhoz. Olyan fura, hogy szabályos kör a keretnél és a Loki II-nek meg ilyen a felfogatása. teszt
-
abdulka1
őstag
válasz
TaylorXIII #39724 üzenetére
Sorry! Figyelmetlen voltam, töröltem a félrevezető hsz-t.
-
Zwiebi
tag
válasz
TaylorXIII #39726 üzenetére
Ez is egy erdekes kerdes ar / ertek arany tekinteteben.
Mint mar elottem is leirtak, a gyari adatokat el kell felejteni, nem csak hogy hazudnak, de egyseges meres sincsen, szoval jo esetben a gyarto sajat termekei osszehasonlithatoak, de meg az is gyakran megbizhatatlan.
A Scythe arkategoriajaban meg van a Pure Wings 2 PWM
Ha hosszu tavra kell, akkor a legtartosabb egy Noctua A9 / B9 Redux lenne, de az mar eleg draga.
Meglepo modon, lehet hogy a legjobb megoldas az az lenne, ha vennel egy ID-COOLING SE-213V2-t 4400-ert. Alig dragabb, mint egy uj venti, es jobb huto, mint a jelenlegi. Fel centivel magasabb, mint a Xigmatek, ha befer, akkor szerintem ez a legjobb megoldas. Es halkabb is lesz sokkal, mint egy 92-es venti.
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
CM MasterCase H500P Mesh házamba szeretnék felülre rakni 3db ventit ,hogy könnyebben tudjon távozni a meleg levegő ,ha jól tudom 12 és 14cm es ventiket is fogad.
2db kártyás rendszer van bele építve (RX 570 CrossFire) és gyakran az elsődleges gpu felszökik terhelés alatt 72-74 fokra ,ezen szeretnék egy kicsit segíteni.
Jelenleg csak a gyári ventik dolgoznak benne (2db 200mm elől és 1db 12cm hátul).
Az lenne a legjobb megoldás ,ha csak játék alatt (gpu k terhelése közben) kezdenének el mozogni ,alapjáraton nem szükséges ,erre nem tudom mennyire van lehetőség?
Adott alaplapra dugnám őket ,nem tudom mennyire ajánlott 1db fansystem re ráerőszakolni 3db ventit? De ha tudtok sokkal jobb alternatívát igazán megköszönném.Keret max. 15k amit rászánnék ,ha alatta is van alternatíva az még jobb lenne.
Fontos ,hogy halkak legyenek és hatásosak.
Érdekelne pár ajánlat ,ti hogyan és milyen termékkel oldanátok meg a jelenlegi szellőzést a helyemben?Köszöntem előre is ,
Üdv. -
TaylorXIII
őstag
válasz
chopin42 #39725 üzenetére
Igen, nekem is megakadt ezen a szemem. Amúgy nem akartam azt írni, hogy halk a mostani. Nem halk ezért nem lenne rossz ha halkabb lenne. Csak nem tudom mennyire fontos a statikus nyomás és, hogy ez sűrű lamellás bordának számít-e. Más ajánlatok is érdekelnének még, bár ez a Scythe a gyári adatok alapján elég jó. Bár ugye az előbb írtad, hogy ott túlozni szoktak.
-
chopin42
őstag
válasz
TaylorXIII #39724 üzenetére
A gyári adat szinte mindig hazugság, ennél a ventinél pedig különösen szánalmas mértékben túloz...2800 rpm ide vagy oda
Másrészt az tuti nem votl halk, de a 92-esek többsége megáll 2k körül, tehát valószínű halkabbak. Mindenesetre én ezt próbálnám be, ez közelít a gyári fordulathoz. -
TaylorXIII
őstag
Sziasztok!
Xigmatek Loki II cpu hűtőn [Xigmatek Loki II cpu hűtőn] már időnként el kezd berregni a ventilátor ezért szeretném lecserélni egy olyanra ami a gyári specifikációban látható számokat megközelíti. Olvastam, hogy a statikus nyomás fontos a sűrű lamellájú bordáknál. Már csak azt kéne tudnom, hogy a Loki II bordája sűrűnek számít-e. De amúgy 3.7 a maximum mmH2O ami az árukeresőn végignézve elég magasnak tűnik a többi ventihez képest. Ilyen maximum 2 mmH2O körül van a legtöbb és csak néhány több nála. Egyetlen 8 centis 3500 rpm-es ventit láttam ami 5.x mmH2O-s szóval az még több is. Persze az már biztosan nem halk😁 A másik problémám a CFM ami szintén nem alacsony a gyárinak. 52 CFM maximum. Olyan venti is elég kevés van ami ezt tudja. De igazából nekem csak annyi lenne a lényeg, hogy ez is bírjon majd ki több mint 6 évet mint most a gyári. Gyártó 40000 órát írt rá. Szóval szeretnék ajánlatokat 90/92 mm-es ventikből amik jók lennének. Nem lenne baj ha kevesebb fordulaton tudna hasonlót mint a gyári. Mivel a választék elég kicsi így az ár egyelőre számomra kérdéses. Ha a drágább tényleg annyival jobb(láttam 150000 óra MTBF-es ventiket is) akkor lehet az is.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
duo
addikt
sziasztok!
jelenleg Noctua NF-A12x15 PWM -et használok házhűtésre. (2 db-ot)
intake oldalról van turbulncia ami búgó hang formájában jelentkezik.
mit ajánlanátok helyette, ami légszállítás légnyomás szempotnjából hozza ezt a minőséget? titkos tipp esetleg?
arcticnak van hasonló slim változata, ezenkívül elférne 140mm-es is 120-as furattávval. ebből csak a prolimatech USV 14 amit ismerek és szívesen választanék, csak nincs. ( egy webshopnál van h rendelhető. rendeltem is, de felhívtak hogy amúgy nincs. csak a weboldalon nincs frissítve)
más ötletem meg nincs, bármit meghallgatok.
a másik:
a bordát egy noiseblocker eloop 120x25 hűti.
arra is kerenék alternatívát, csak olyan kellene aminek hasonlóan kicsi a motorja, hogy ne takarjon ki nagyot a bordából ( egy cryorig c7 cu-ra applikáltam rá. kicsit túl méretezett de jól hűti amúgy, csak kiváncsi vagyok. rápróbáltam lepát is, sőt 140mm-es arcticot is, de rosszabb eredeménnyel.köszönöm!
-
abdulka1
őstag
válasz
Grave_444 #39715 üzenetére
Mi a zaj forrása? Gagyi siklócsapágyas, nem karbantartott ventilátor, rossz beállítás?
Vedd rá az ügyfelet, hogy bővítse az ismereteinek körét, mert a bekapcsoló gomb megnyomásán túl is van élet.Mondjuk, hiába van beállítva hűtési görbe, egy zárt házban úgyis magasabb fordulaton fognak üzemelni a ventilátorok.
Sokan a zárt, edzett üveg előlapot ,és a csillámpónit részesítik előnyben az észszerűséggel szemben, aztán meg megy sírás a hőfokok és a zaj miatt. -
Grave_444
nagyúr
Nyugi srácok.
Nekem aztán nem probléma, mindig is 5V-ra kötöttem a házhűtőimet..
Egyik ügyfelemnek probléma, mert ha a gyerek bekapcsolja a gépét a szomszéd szobából is hallani. -
Zwiebi
tag
válasz
Grave_444 #39711 üzenetére
Van belole 1050 RPM-ben limitalt Silent valtozat is, ami azert mar nem teljesen nema, de relative halknak mondhato.
Sok ertelme nincsen, 1-2 szamitogepen kivuli felhasznalasnal lehet nemi haszna.Az pedig nem tudom, miert problema, hogy hozza kell nyulni egy ventihez, 200 es 1800 RPM kozott ugy szabalyozod ahogy szeretned (DC valtozatnak kicsit mas az alja talan). Autot sem ugy veszel, hogy csak varosba kell tehat gyarilag fixen 50 km/h-al menjen. Autopalyara pedig majd veszel fix 130 km/h-asat.
-
abdulka1
őstag
válasz
Grave_444 #39711 üzenetére
Mégis, milyen ventilátort keresel?
Ami fix fordulatú, hangtalan, nagy légszállítású, nagy statikus nyomású, és még olcsó is egyben, olyan nem létezik.
Azért vannak a vezérlési módok, és millió féle modell, hogy szélesebb réteg igényeit is kielégíthessék a ventilátorok.
Azért egy hozzávetőleges hűtési görbe beállítása nem agysebészet, ott az UEFI, meg az oprendszer alól futó gyártói programok . -
[Arctic P12 PWM PST A RGB 0dB vs Alpenföhn Wing Boost 3 ARGB]
[Arctic P12 PWM PST A RGB 0dB vs NB eLoop X Series 120mm]
Na akkor megérkezett az új ARGB király.
-
tasiadam
veterán
Van egy S400 házam, benne hátul egy F12 (nem a fekete, de az újabb motoros) és elöl 2db p14, CPU-n pedig bionix p120.
Volt régebben noctua ventim, betyár csendes volt (600rpm-es redux). Gondoltam arra, hogy a hangokat le kéne csökkenteni. Most hallani minden ventit, hogy megy, amikor felpörög akkor még inkább, ez nekem egy hülye szokásom, h utálom.
Néztem a Noctua Noctua NF-P12 redux-900 és Noctua NF-P14s redux-900 ventiket.
Zajszint 13db körüli mind a kettőnek, ergo alig hallani.
A 14-esek statik nyomása 0.8, a 12-esnek 1.2 mm H2O.
Ki tudnám váltani ezekkel az arctic fanokat, és hűvösen is tartani a gépet?
100%-on járatva is halkabbak, mint a P14-ek és a többi. Viszont a nyomásuk alacsonyabb is. -
steewcv65
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sorozatok
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest