- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Sziasztok!
A cpu_fan2/wp-re rá lehet dugni házventit?
-
TIT
veterán
válasz szabeska #40872 üzenetére
Köszi,szerintem se gond,nekem m9g9tte ne mlehetett,ezért ér hozzá,de állítólag ne molvad meg a kábel.
Más: A szerelú szerint ez a venti nem kompatibilis az Asrcock B560 Pro 4-el,mert nem lehet rákötni mindkét ledes csatit.
[link]
Rádugta a cpu fan2-re a házventit,ez a mániája,jó az úgy vagy inkább egy ch fanba dugjam?[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Ha a ventikábel hozzáér a vrmhűtéshez az gond?
-
TIT
veterán
Helló!
Ezek jó ventik felülre 2 és hátra 1?
Phanteks PH-F120SK 120MM FAN (PH-F120SK_DRGB_PWM)
Phantex P400 rgb-be menne.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Remélem jó helyen vagyok,az a gondom,hogy van egy silent base 600 házam és nem én raktam össze,de szerintem nincs benne távtartó és azzal ijesztegetnek,hogy az alaplap zárlatos lehet ha hozzáér a házhoz.
Mivel 1 hónapja lett az új konfig összerakva ez a veszély nem fenyeget szerintem,de logikusan azért vannak a kis kidudorodások,hogy ne kelljen távtartó és mivel 2-őt adtak a házhoz nem is lehetne használni mert túl nagy lenne a távolság a többi csavarhelynél.
Remélem jól gondolom. -
TIT
veterán
válasz wmarci #35284 üzenetére
Nyugi jó a 36 fok,bárcsak nekem lenne annyi,enyém 41 fokos és már parázok mikor olvad el,mert úgy tudom 42 fok már kritikus.
abdulka1: Nálunk is azon az áron kellett adni,volt is balhé sokszor,de mióta nem dolgozom azóta már mindent lehet sajna.
Max.fogyvéd vagy békéltető megtévesztésért.
Melyik ez a 220Volt?[ Szerkesztve ]
-
-
TIT
veterán
Hát az lesz aerocool darkforces,aztán remélem jó lesz azért darth vaderrel.
abdulka1: Tájékozódnék én csak még el se kezdték gyártani ami nekem kell ha lesz egyáltalán B550 de ahogy néztem mind pwm-es és max.a pwm-re nem lesz rákötve a venti és a biosba kell állítani 12V-ra ill.valószínű át is lövi magától,múltkor havernál az asus ezt csinálta.Grózi: Na igen már rájöttem szerencsére Vagyis 1 marad szabadon nem?
ui: Köszi mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Hát csak tudni szerettem volna milyet lehet rákötni?
Venti még nincs meg de ahogy látom ez 4 pines nem pwm-es feszültségszabályzós venti megy rá,de ilyet nem találok,csak 4 pines pwm-eset.
A baj az,hogy a mostani 10 éves lapon ezen kívül van még 3 pines és egy powerfan vagyis 3 pines mehet rá,viszont 1-2 hónap múlva alaplapcsere amin biztos csak 4 pines pwm-es aljzat lesz és ha jól tudom arra is rámegy a 3 pines venti,csak a pwm lábra nem lesz kötve semmi és akkor 12V-on megy nonstop. -
TIT
veterán
válasz Pécsi gyerek #35242 üzenetére
Ja 4-et rendeltél? Akkor malacod van.
-
TIT
veterán
Ez jó lenne felülre vagy kevés?
[link] -
-
TIT
veterán
Nekem is van alul egy venti hely,csak ott a tápkábelek vannak sajna,mert hátra nem fér el,vagyis nem megy rá a ház oldala a kábelektől.
Nekem nincs a táp elszeparálva,úgyhogy a vinyó nincs elzárva,viszont előtte van egy rács ami akadályozhatja a levegőt sajna,max.veszek oda a gyári helyett egy 1600-as ventit.
Igen a +1 felső biztos segít mert a mostani is levitt 1-2 fokot mindenből. -
TIT
veterán
Hát igen de az nem is zavar annyira mert 55 fok fölé nem megy játék alatt,1 hónap kb.aztán cserélve lesz,csak a mostani 10 éves alaplapon csak 3 pines csatik vannak,az új meg pwm-es lesz,ezért azt meg kell várnom a venti vásárlással.
Én a hdd hőmérsékletével nem vagyok megelégedve mert a cm elite 330-as házba egy 800Ft-os cooler master ventivel hűvösebb volt. -
TIT
veterán
Na igen a proci PhenomII X4 925 gyári pici hűtővel,pont kérdezni akartam számítana még 1 venti felülre de jól sejtettem,hogy igen.
Hát igen sajna a venti fele van kivágva a tetőn a másik fele a ház tetejének ütközik,ezt nem tudom,hogy képzelték a német preciz szakik.
De akkor 2-nél a háta felé tudja lökni aztán ki.
Gondolom valami egyszerűbb 800-900-as venti elég felülre nem kell pure wings 2 és csak 14-es mert a másik 14-es mellett nem fér el 12-es a furatok miatt.
Arctic biztos nem lesz mert az cicereg pár hónaposan.
A vinyód neked is jó meleg,nekem 38 de neked egy térbe van a táppal és lehet le van zárva előlről és nem éri az 1.venti.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz tankraid #35189 üzenetére
Aha akkor azért melegebb.
Hát igen az enyém is 2-3 fokkal melegebb,de csak a vinyó,ssd hűvösebb 1-2 fokkal és az alaplap is,de nem ért 30-at ez se,a 10 ropis 330-as cm 10 éve jobb volt,ennél még az előlapot levenni is kínszenvedés,hát még a tetejét.
Haver zalman Z1-e se túl jó mondjuk,az oldalát nem lehet levenni csak keservesen és abba csak 1 venti van elől. -
TIT
veterán
Sziasztok!
Pár hónapos az arctic F14-es silent 3 pines ventim és egy Silent base 600-ba van felül és cicereg,de ha rárakom a kezem a ház tetejére abbahagyja,rezonál a ház vagy a venti vacak?
Az se tetszik,hogy a vinyó most 37 fokos 2 pure wingsel elől.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz abridabri #34372 üzenetére
Igen? Valakinek kimondottam jót tett a vgának ebben a házban.
Befelé fújja.
A Cooler Master 330-ba is 37 fokos volt alapon meg itt is ill.ha fullon mennek a ventik akkor 34,játék közben is normál 75 fok fölé nem megy.
Ha a kis ablakot kiveszem nyerek kb.3 fokot csak jobban porosodna talán.
Még jó,hogy ez egy kiselejtezett csapágyas zalman venti.
Igazából felűlre tettem egy 14-est és attól hűvösebb lett minden 3-4 fokkal,gondolom a huzat miatt,majd később lesz még egy felülre,csak megvárom az új alaplapot mert az 4 pines lesz.
Mondjuk jól megszivatott mert ezt a zalman 12-est akartam felülre,de nem lehet a 14-es mellé csak 14-est tenni. -
TIT
veterán
Beszereltem oldalra egy 12-es ventit de semmit nem ér,vga se hűvösebb,elég érdekes.
De legalább kiderült,hogy a 4 pines pwm-es aljzatra lehet kötni 3 pines ventit,csak a pwm-re nem kell kötni. -
TIT
veterán
Na az szép ha az arctic egy hulladék,pont pár napja vettem egy 14-es silentet felülre,mert a pc boltos arra esküszik 800-as fordulattal,halk és jól is hűt,még a vga is hűvösebb.
Igaz 2 nap után cicergett,de azóta abbahagyta.
Pedig az arctic cooling hűtő de jó volt az X-1950-en 2007-ben. -
TIT
veterán
Nekem a pure wings2 ventik csavarjai se voltak jók mert túl vastagok és túl rövidek.
-
TIT
veterán
válasz abdulka1 #34179 üzenetére
Szia!
Ja tényleg bocs,sok ez már 3 napja.
Most veszek majd egy 3 pines ventit,viszont pár hónap múlva lapcsere és ahogy látom mindegyiken már csak 4 pines aljzatok vannak,ha jól sejtem 3 to 4 pines átalakítóval működne.
Csak nem tudom azok között van-e pwm-es vagy sima vagy lényegtelen mert nincs megkülönböztetve.dqdb: : Ha jól értem azt mondod,hogy felülre elég 1 venti a procihoz közel és felesleges még egy.
Csak mert hasonló cipőbe járok,hogy 1 vagy 2 ventit tegyek felülre. -
TIT
veterán
Akkor az asus h-97 pronak se biztos,hogy a 3 aljzat pwm-es?
pwm-et el lehet osztani? -
TIT
veterán
válasz abridabri #34143 üzenetére
Azt is hallottam,hogy a felső ventik a vgá-t is hűtik,ami elég érdekes,mert elég messze van.
Nekem mondjuk azt mondták a Phenomhoz ne vegyek felülre ventit mert pici a teljesítménye és a gyári hűtő is,de épp azért kéne,hogy ne 55 fokos legyen szerintem.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Silent base 600 házhoz néznék felülre 2db.14-es ventit,gondolom 2 kéne mert 1 lehet kevés,de az furi,hogy a szellőzőnyílás félig takarja a ventiket.
A felső ventikkel ha jól sejtem a cpu-t hűtené jobban,vagy jobban járnék oldalra egy 12-essel?
A power fanra mit lehet kötni?
A 4-esre mehet ha jól tudom 3 pines venti csak a grnd-t hagyjam ki vagy a reservet?
A pure wings 2-nél az a gondom,hogy amit adnak hozzá csavarokat az túl vastag és túl rövid a rögzítéshez.
Ezeket néztem még: Arctic P14 ház hűtő ventilátor 14cm fekete /ACFAN00123A/
AeroCool Dark Force ház hűtő 14cm fekete /EN51349/ nem szabályozható az mit jelent?Alaplap szabályozza elvileg.
Xilence XF050 Performance C ház hűtő ventillátor 14cm (XPF140.R)Ahogy nézem ezek a pure wings2-höz képest kevesebb levegőt mozgatnak meg és kisebb a ford.számuk is.
Egyáltalán érdemes felülre is pure wings 2-őt tenni vagy oda mehet gyengébb venti is?Igazából innen szemezgetnék: [link]
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
A Be quiet silent base 600-nak az előlapját,hogy kell levenni mert 2 óra után se sikerült,lehetséges,hogy gyári hibás a nagy német minőség?
A jobb felső fülnél nem akar lejönni.
A vga meg 4-5 fokkal melegebb mnt a Cooler Master 330 Elite-nél ami harmad annyiba kerül.
A power led+ csatiból meg kijött a kábel,visszadugtam de ez elég gáz egy 30 ezres háznál,mellesleg nem sokkal halkabb mint a régi házam,úgyhogy sokat nem ér ez a hangszigetelés vagy csak reklámduma. -
TIT
veterán
Értem köszi,gondoltam,hogy valami sántít,csak sok hülyeséget tudnak írni.
Az a gond,hogy van egy 9 éves Cooler Master 330 Elite házam és egy ideje béha elkezd rezonálni,ha odateszem a lábam az oldalához abbahagyja,gondolom a 12-es első ventitől,volt vagy 800.- az is coolermaster.
Múltkor írtam dvd-t szét akart esni az egész úgy rezonált,eddig ilyet nem csinált.
Mióta ssd-m van azóta rezonál inkább. -
TIT
veterán
Köszi.
Igen én se láttam a honlapon slimeset,nem tudom akkor valaki miért írta el,végülis a strapabíróság miatt nem jó a slim,mert nem bírja azt a légáramlatot.
Vettem egy 140-est de csak csavarokat kaptam,semmi gumipöcköt ami tompítja a zajt,remélem nem fog nekem rezonálni mint a mostani házba,mert akkor harakiri. -
TIT
veterán
Silent base 600-hoz 900-rpm-es a front venti,de csak 1000-es pure wings 2-őt lehet kapni,gondolom az a 100rpm nem lényeg.
Azt nem látom,hogy a pure wings 140-es slim vagy nem ,mert az nem ajánlott. -
TIT
veterán
válasz abdulka1 #33241 üzenetére
Köszi.
Igen én is sejtettem,hogy a légáramlást befolyásolja ha felülre teszek ventit,csak régebben egy videoban azt ecsetelték,hogy 2-3 fokot lehet vele nyerni,ami mondjuk nem sok.
Ahogy Grózi írta max.a 4 pinesre kötök egy elosztót és 3-at rákötök.
A légáramlás meg lesz oldva mert elől lesz 2db pure wings2 140-es,hátul meg egy 120-as.Grózi: Köszi,én is így gondoltam,elöször veszek egy 140-est előre mint a gyári aztán megnézem a hőfokokat.
Csak jobb lesz mint a mostani Cooler Master 330 Elite ami már 9 éves és néha rezonál.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz abdulka1 #33239 üzenetére
Szia!
Köszi.
Nekem elég a 2-es elosztó mert az első 2 és hátsó venti a ház vezérlőn lesz és a felső 2-höz veszek egy 2-es elosztót.
A lapon alul van egy 4 pines fesz,szabályzós aljzat.
Gondolom jó ha van 2 venti felül,az is pár fokot jelent,főleg a cpunak.
A táp mivel nem szeparált mennyire sül meg a vgától? -
TIT
veterán
Köszönöm a kimerítő ismertetőt.
abdulka1 is köszi.
Gondolom amit a házhoz adnak 2 ventit azok csak kompatibilisek a vezérlővel,vagyis működni fognak.
Az a baj,hogy a lap 4 pinesére csak 3 ventit tudok kötni és van még 2. Fene ezt a sok ventit.
Vagy azt meg kössem a 3 pinesre?[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz abdulka1 #33189 üzenetére
Köszi vagyis bekrepál a pwm-es venti erre a lapra kötve?
Akkor veszek nem pwm-est aztán szabályozza fesz.alapon.
Ezek úgyis csak a felső ventik mert a ház szabályzója elvileg pwm-es,akkor az lesz elől.Grózi: Köszi.
Belenéztem az összefoglalóba de nekem az kínai,kicsit túl vannak bonyolítva ezek a dolgok.
Azt nem értem,hogy ne vegyek pwm.-es ventit mint a pwm-es venti esetén?
Fenének ennyi ventillátorszabályzás és még véletlen se kompatibilis.
Vagy egyszerűbb a házvásárlást elnapolni az új alaplap vásárlásáig.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Köszi.
Akkor az elosztót a 4 pinesre kössem?
A feszszabályzós is több fokozatban változtatja ford.számot mint a pwm-es?
De azért pwm-e ventiket vegyek?
Majd a jövőben lesz fejlesztés és a Giga B-450 pro alaplapját néztem,ott sincs pwm-es vezérlés?
Ha nem teszek egyenlőre felülre ventit mennyivel lesz melegebb a házban? Gondolom 2-3 fokkal a procinak.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Köszi.
Mondjuk a ház szabályzója 3-at tud kezelni,úgyhogy akkor 2 ventit kell vegyek,de akkor az ne is legyen pwm-es?
A feszültségalapú nem változtatja a fordulatszámot ill.mi a különbség közte és a pwm-es között?
Ha a 3 pines nem szabályoz akkor miért vegyek 3 pines ventit? Vagy az alaplap 4 pinesére kell az elosztó ami 4 to 3 pin? -
TIT
veterán
Sziasztok!
Giga 770TUD3P alaplaphoz szeretnék 3 ventit venni a silent base 600 házhoz,viszont gondolom pwm-es venti kéne pure wings2-ből ami 4 pines,az alaplapon pedig 1 db 4 pines csati van és 2db 3 pines.
A ház szabályzója 3-at tud kezelni,úgyhogy akkor a 2 felsőt kéne bekötni,de csak az egyiket tudom vagy létezik 3 pinről 4 pinesre átalakító? -
TIT
veterán
Üdv!
Vettem egy Cooler Master 12cm hűtő /NCR-12K1-GP/.milyen tápcsatija van,mint az ide-s hddnek és írónak?
Gondolom(mint laikus)nem lehet rossz tápcsatira dugni,ami erősebb áramot ad le és elfüstöl a venti?
Azt olvastam nem árt egy 'y'elosztó,ez akkor kell ha kevés a csati a tápon gondolom,de ha ez tényleg az ide-s(molex)csati akkor nincs gond,mert az szabadon van.A ház elejébe a csavarokat kívülről kell becsavarni vagy belülről kifele?Ez nem fordulatszám szabályzós de gondolom ha az lenne se érne semmit mert tápra van dugva,vagy az is tudná szabályozni?Az nem gond ha emiatt fullon pörög állandóan?Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Diablo IV
- PR-Telecom
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Lian Li UNI Fan SL Infinity ARGB / Asus TUF 120mm / Aerocool Mirage / Phanteks vezérlő
- Corsair iCUE QL120 RGB PWM 3-pack (CO-9050104-WW)
- Lian Li SL-INF 120mm aRGB ventilátor hármas csomagban
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Eladó Noctua NF-A12x15 PWM Chromax
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest