- LG LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttfgyb10
csendes tag
Sziasztok. 2 db pwm-es, rgb-s ventit szeretnék venni 120mm méretben felülre,"kifújónak",de az ajánlottak között nincs rgb. Tudnátok javasolni? A két cooler egy csatlakozóra lesz kötve, gondolom kell hozzá y kábel is.Köszi előre is a segítséget.
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Mitől hibásodat meg egy ventilátor fordulat számlálója?
Van egy ARCTIC Freezer 13 processzor hűtöm. Állandóan CPU FAN failure hibát ad a BIOS a gép indításkor. Ahogy megnézem a fordulatát a BIOS -ban össze vissza ugrál 0 és 1500 között, pedig a fordulata nem változik hang alapján. Ha kikapcsolom hogy ne figyelje, akkor is ugyan azt a hibát nyomja. Gyári Intel hűtővel kipróbáltam nem-e az alaplap hibája, de ott jó volt.
Megnéztem szakadás vizsgálóval, nem -e szakadt el a 4 ér körül valamelyik de az is jó volt. -
steewcv65
őstag
válasz
scott_free #40591 üzenetére
Noctua,artic
-
scott_free
senior tag
Üdv,
egy Radeon Instinct MI8 videókártya hűtőbordájára milyen 92mm-es, pwm-es ventit ajánlanátok?
Így néz ki kb: [link] -
sün
tag
Sziasztok!
Adatlapomon levő gép fog egy Fractal Node 605-be beköltözni.
Van 3 SWIF2 120 ventim, amik majd szépen szívják befele a levegőt, de gondolom a sima túlnyomás nem a legjobb megoldás a meleg kitessékelésére, tehát a 2 hátsó 80mm helyet is illenék benépesítenem. A procit egy AMD Wraith prism hűti.Sajnos a SWIF2 mára kb beszerezhetetlen, így az ajánlóban levő Xilence Red Wing 80-at nézegettem, illetve ARCTIC F8 PWM PST.
Melyik lenne a jobb megoldás, illetve van-e még másik ajánlott 80mm-es ebben az árkategóriában?
-
attilla84
tag
válasz
chopin42 #40588 üzenetére
Sajnos nem tudok most csinálni képet, be van rakva a házba csak nincs összekötve.
Az első linket amit betettem, az emagon, ott rá lehet kattintani a képre és kinagyítani...abból a szögből nem lehet rájönni, hogy milyen átalakító kellene hozzá?Az adatlapján ezt írja a csatlakozásról: small 4 pin
-
chopin42
őstag
-
attilla84
tag
Sziasztok! Még az ősszel vettem 2 ventit, nem tudtam összekötni a géppel. Elég korlátozott a tudásom ezen dolgokhoz, kérlek segítsetek, hogy milyen kábellal tudnám ezt megoldani.
Ventilátor: [link] [link]
Alaplap: [link]
Ház: [link]
Házról egy belső kép: [link]
A gépházban lent van egy elosztó, aminek áramot molex-el kell adni és ventiket lehet rákötni. De ide sem lehet, mint ahogy az alaplapra sem. Hátha kivehető ez az utolsó linken.Köszönöm a segítséget!
-
lavorka
aktív tag
Üdv szakik! A mai napon újítottam egy BeQuiet Light Wings ventit. Minden frankó, de jó lenne még egyet jó lenne beépíteni. A kérdésem az, hogy ha már a ventilátor saját ARGB kábele önmagában is Y-kábelként funkcionál, az alaplap elbír e két ventilátorral, vagy mindenképp ARGB Hub kell, amit pl. a Light Wings triple pack-hoz adnak?
-
abdulka1
őstag
válasz
Erunosta #40578 üzenetére
Ott nem nagyon tudsz olajozni. Ha tönkrement a csapágyazás(tömítetle lett a rendszer) akkor nincs mit tenni.
Illetve hivatalosan nem is szétszedhető, de volt már itt aki megoldotta erőből.#40583 TeeJay
Az Arctic P12 PWM (PST) kell neked amit a kolléga is ajánlott, az kimondottan bordára van optimizálva, ne az "F" sorozatot nézd! -
TeeJay
félisten
válasz
Richard! #40581 üzenetére
Na most ha nekem a procihűtő bordán ez a 9 lapátos 1500RPM 111m3/h Alpenföhn ventiltátor van amit éjszaka 850-900RPM-en használok és már búg a folyadékcsapágya
Akkor nekem az Arctic P120 PWM nem lesz kevés az 5lapáttal?
Ott 1800RPM-re ad meg ~96m3/h-t
Arctic F12 PWM 1350RPM 90m3/h és az szintén 9 lapátosHűtőbordára a több lapát kell ezek szerint mert ott nem statikus nyomás a fontos hanem a légszállítás?
-
TeeJay
félisten
Üdv szakik.
Van egy PC-m amit még 2015-ben raktam össze,
Alpenföhn Broken ECO CPU hűtő van rajta, 24/7-ben megy és a CPU hűtő ventilátor brummog meg élesen visít halkan sajnos.Mire érdemes cserélni?
120mm PWM kellene, BeQuiet Pure Wings PWM-et néztem de 4500 Aqua-ban, hátha van jobb ajánlat ettől -
munky
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Be quiet Pure Rock V1 processzorhűtőt használok. A rajta található 120mm-es ventillátort szeretném lecserélni a következőre: Alpenföhn Wing Boost 3 ARGB High Speed 120mm
Ha jól látom ezek a ventik is 4 pines 12V-os csatlakozóval vannak szerelve, illetve van egy 5V-os águk is az RGB-nek.
A kérdésem az lenne, hogy működhet ez a csere, úgy hogy az RGB világítás vezérelhető legyen alaplapról, illetve a PWM fordulatszabályozás is működne? Az alaplap egy B460 TOMAHAWK, amin van 2 JRGB csatlakozó.
-
Erunosta
tag
Én egy Arctic Alpine 11 Plus procsszorhűtőt használok (2016 óta). A ventillátorja már berreg. Érdemes/szabad azt beolajoznom műszerolajjal? Fluid Dynamic Bearing csapágya van.
-
válasz
qpakcovboy #40573 üzenetére
Na , örülök . Szerintem fordítva raktad be a ventit. Az eredeti kifelé szìv !?
-
Erunosta
tag
Sziasztok!
Most szereltem bele a gépembe két Arctic F9 PWM ventillátort. GA-H77-DS3H Rev 1.1
Hogyan tudom megoldani, hogy az egyik a GPU hőmérséklet szerint működjön?
Eddig csak az Argus Monitor programot találtam ami ezt tudja, de az fizetős. Van ingyenes ilyen program? Lehetőleg ne a SpeedFan-t ajánljátok, az nekem túl bonyolult.
Most az EasyTune6-ot használom, de ez csak a sys temp alapján állítható.Másik kérdésem, hogy melyk sys fan csatlakozó melyik hőmérsékletet nézi? az alaplapom user manual-jában nem találtam infót erről. Annyit találtam HWInfo alapján, hogy 3 sys hőmérséklet van, az alaplap, a PCH, és CPU (gondolom az a VRM a proci körül).
-
qpakcovboy
őstag
válasz
abridabri #40571 üzenetére
Szuper lett, szinte hangtalan. Keresek hozzá hoszabb csavart és a védőrács is vissza fog férni.
-
qpakcovboy
őstag
-
válasz
qpakcovboy #40570 üzenetére
Talán így megoldható :
[2/3/4 pin Átalakító Fehér 30cm 93628] + slim 80mm venti amit találni a nagyobb gond lesz.
Vagy veszel egy normál vastag 3pines 80mm ventit ( Arctic p8 pl ) és kívülre rakod :
[link] -
válasz
qpakcovboy #40568 üzenetére
-
qpakcovboy
őstag
Van egy Icy Box külső HDD házam, aminek a gyári ventije elég hangos. Szeretném lecerélni, de tanácstalan vagyok, hogy milyen típusra és honnan rendeljem meg.
80X80 mm és 20 mm "vastag". Ilyen típusből többet is láttam, de mindengyik 3, vagy 4 pines csatlakozású, nekem viszont 2 pines-re lenne szükségem.
Tudnátok olyan típust ajánlani, ami megbízhaó és csendes? A gép egyébként 0-24 órában megy. -
Mitchell
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy bequite silent base 802-es ház gyárilag 3 140-es ventivel (2 elől, 1 hátul). A házban van gyárilag egy hub amire ezek csatlakoztatva vannak, összesen 6 db-ot tudna fogadni és onnan megy egy 4 pines csati az alaplapra. Vettem hozzá még 2 db ugyanilyen be quite ventit pwm (4pines) viszont a hubon csak 3 tüskés csatlakozási lehetőség van. Rádughatom az új ventiket is a hubra, ha igen, hogyan? Vagy inkább közvetlen az alaplapra dugjam a 2 szabad sys fan lehetőségre. Nincs sok tapasztalatom még ebben, szóval bocsi ha láma kérdés, de nagy segítség lenne.
Köszi
-
steewcv65
őstag
válasz
SkyTrancer #40562 üzenetére
Noctua tud adni, keresd fel oket,de lehet a merlinhardveren is van..
-
Sziasztok!
Ma beszereltem a DeskMini x300-as gépembe egy Thermalright AXP-90R CPU hűtőt a mellékelt TL-9015R ventilátorral. Venti adatai:
TL-9015R FAN Spec:
Dimension: L92 mm x W92 mm x H15 mm
Rated Speed: 2700 RPM±10% (MAX)
Noise Level: 22.4 dBA
Air Flow: 42.58 CFM (MAX)
Air Pressure: 1.33mm H2O (MAX)
Ampere: 0.18 A
Connector: 4 Pin (PWM Fan connector)
Bearing Type : HYDRAULIC BearingViszont nagy meglepetésemre BIOS-ban még Silent profile mellett is! 1740 RPM környékén duruzsol amit (természetesen az ehhez társuló zajjal együtt) kicsit soknak tartok, illetve a matek sem jön ki...
Kapott egy custom curve-ot de semmi, ebben az esetben is a FAN spec-töl eltérő értékeket kapok: 2700RPM-es ventinél a 10%-kos fordulat ~850RPMVan valami ötletetek mi lehet a probléma? Ennyire gyatra lenne ez a Thermalright ventilátor?
-
VibeX
tag
Üdv sziasztok!
Kernek szepen egy kis helpet.
Adott egy SilentiumPC Signum SG1 ház, benne 3db Arctic F12 venti (1 exhaust 2 intake), illetve a procihuton (pure rock) egy Phanteks F120MP. Jo kis izzasztos game kozben a gpu altalaban 72 foknal, a CPU pedig 56-nal megall. Azonban ha lekapom az uveg oldallapot, akkor 60 fole nem megy a gpu. Na most akkor a fanok nem eppen korrektek, vagy csak finomhangolni kene az rpm-eket? Uj ventiket nem szivesen vennek, de ha megerne lecserelni oket P12-esekre, akkor hadd szoljek.
Esetleg mas fan pozicionalassal javithato a szitu? Pl nem hatul lenne az az 1 exhaust, hanem felul. Viszont akkor a cpu hutot is felfele lokosre mountolnam.
Hozzatennem meg, hogy a case hatuljan levo lemez le lett veve, igy jobbnak veltem (remelem igy jobb is).
Elore is koszi a segitseget.
-
válasz
r6man123 #40556 üzenetére
Arctic P14 pwm pst +arctic P12 pwm pst . Igaz inkább statikus nyomásra van tervezve a P széria (befújó > mesh - rács-porszűrő -hdd keret stb),de kifújónak is jó ,főleg ebben az ársávban nincs ellenfele.
Akár egybe is kötheted őket (PST kábel ) és 1 fan header -ről vezérli mindet , fordulatszámban is hasonlóak (1700 /1800 rpm) -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
2 db 140-es és 1 db 120-as házhűző ventilátort kellene vennem (4pin). A rendszer tuning mentes, a ház jól szellőzik, alap legszállítású, csendesebb, olcsó ventik kellenének. Világítás / egyéb cicomára nincs szükség.
A régi ventik néha elkezdenek kerregni és már hangosak, gondolom megadja magát a csapágyazás.Ilyen elvárások mellett most mi a BB?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
CactuS #40552 üzenetére
Az Apache-t felejtsd el-az egyik legkényesebb pwm-s venti fesz. alapú szabályozásra.Ugyebár usb-n fix 5V-t adsz neki,tehát olyat kell találni aminek az indulófeszültsége alacsony és rendelkezik számottevő légszállítással 5V-n.
Helyből egy P12-t(nem pwm-st) ajánlanék ilyen célra és keress egy forrasztásban jártas embert-pillanatok alatt megoldja az usb-s táplálást. -
Perillustris
senior tag
válasz
Vismajor01 #39925 üzenetére
Hát, nem kapkodtam el, csak pár hete tettem be az új ventilátorokat. Felülre nem is fért volna el három, mert az alaplapi csatlakozó túl merev. Kiszedtem az utolsó HDD-t is a házból, így a rack-et is ki tudtam venni. Mivel optikai meghajtó sincs, annak a tartóját is eltávolítottam, így jó nagy hely lett a házban. Ebből kifolyólag van egy olyan érzésem, hogy a bejövő friss levegő egy része úgy megy ki felül, hogy sokat nem marad a házban és így fel sem melegszik annyira, hiszen a hőtermelés a CPU és a VGA környékén jelentős (de addigra már ki is tolja a felső. Igaz, ebből az áramból friss levegőt tud elszívni a processzor hűtője. Emiatt - a hőfokok alapján - megfelelő a ház hűtése. A hátsó 120-as, a többi 140-es.
Ha bármi tanács még van, örömmel olvasom!
Köszi!
-
Sziasztok!
Bekerült egy DS918+ NAS + egy konzol a nappaliban a szekrénybe, kapott rácsos ajtót a gyerkőcök miatt. Viszont így már jóval kevésbé szellőzik, mint amikor nem volt bezárva (ezt sejtettem). Szeretnék a szekrény hátára szerelni egy ventilátort, hogy mozogjon a levegő. Elsőre valami olyasmire gondoltam, hogy USB-s átalakítóval meghajtani egy nagyobb 120+ mm-es ventilátort, de itthon ilyen átalakítót nem is nagyon találtam. Létezik ez a dolog, vagy nem ajánlott? Milyen ventilátort nézzek? (Azt hiszem van elfekvőben egy Akasa Apache-om még valahol, ha az jó lehet erre).
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Gyúrósok ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- LG LCD és LED TV-k
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Revolut
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- További aktív témák...
- Ventilátorok (IDC fehér LED, Sunon 9cm), rácsok
- Lian Li Uni Fan TL 140 RGB Fehér (x3) + Uni Fan TL Series Controller
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest