Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gsx-rr
veterán
Milyen olcsó ,de azért nem valami ultragagyi kamerát ajánlanátok kültérre.
Max 10 méter amíg el kellene lásson.
Nem baj ha van saját ddns szolgáltatása. -
pyth
tag
-
pyth
tag
válasz
#81556480 #1993 üzenetére
Ez csak próba üzemmód volt, úgyhogy csak kb 1 m-es volt a kábel. Különben is csak kb. 15-20 m-re lesz a táp a kamerától.
Gondolom jól kötöttem be: A Poe adapter LAN csatlakozóját a routerbe (ASUS RT-AC56U) a POE csatlakozóját pedig a kamerába csatlakoztattam, táp be a konnektorba a visszajelző led világít. 2 db ilyen táppal is próbáltam, nem hiszem hogy a táp lenne rossz.
A router nem érzékel semmit, a dugó melletti led sem jelzi hogy csatlakoztatva lenne valami.A hozzá kapott adapterrel rendben működik. Lehet hogy a kamera hibás? Használtan vettem, nem garis!
-
pyth
tag
Van egy Hikvision DS-2CD2032-I IP kamerám, aminek POE-n szeretném a tápot adni. Vettem egy ilyen POE adaptert, de meg sem nyikkan vele. Én úgy néztem ez nem csak egy táp-feladó hanem ezzel már közvetlen kapja a delejt UTP-n keresztül a kamera.
Valamit benéztem? Mi lehet a gond? -
motrola
aktív tag
válasz
#81556480 #1984 üzenetére
Nem vontam kétségbe, hogy össze lehet kötni a riasztót a kamerával.
Mindössze bátorkodtam rávilágítani az ezzel járó hátrányokra. Az Apexis, A Foscam, és a Wanscam is gyárt olyan kamerákat amiknek van riasztásra huzalozható kimenete és a megfelelő opció bekapcsolása esetén megtörténik a riasztás. Valószínűleg más gyártók is.
Az általam leírt probléma valós.
A legyek, pókok, és más rovarok nagyon kedvelik a környezetnél általában melegebb kamerákat és riasztásokat produkálnak, jelentős mennyiségben akár 20-30 riasztást is óránként.
A riasztóval összekötött kamera így produkál olyan riasztásokat amik nem kivédhetők.
De nem csak a rovarok az én környezetemben sok a feketerigó jelentős mennyiségű kameraképet produkálnak az állandó röpködésükkel.
Ha ezekre mindég kaptam volna egy riasztást a riasztótól, esetleg a szirénát is beindítva biztosan szóvá tették volna a szomszédok.Csak leírtam mit NE tegyen. Egyébként azt köt össze amit akar.
Szerencsére nem a szomszédom!
-
bozoli
tag
Sziasztok,
Egy közelgő problémát szeretnék megosztani veletek.
Történt, hogy telepítettem magamnak egy pár IP kamerát. Aztán jöttek az igények, hogy távolról elérjem. Ment is egy darabig, (No-IP-n keresztül) Aztán egyszer csak hol elértem, hol nem, de inkább már nem. Nemsokára jött a szolgáltatómtól egy e-mail, hogy beteltek az ip4-es IP címek (kis cég), és előfordul, hogy ketten is megkapják ugyan azt az IP címet. Internetezni, e-mailezni így is lehet vele, de az IP kamerák távoli elérése már probléma. Vennem kellett fix IP címet (akciós áron, tényleg nem volt sok). Azóta nincs problémám az eléréssel. Lehet, hogy lassan mások is belefuthatnak ebbe a problémába.
Üdv. -
206 cc
senior tag
válasz
bigrock #1981 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen az információkat.Esetleg pontos típusokat is írnál , vagy jó link is adott forgalmazói oldalhoz.
Esetleg érzékelőket is tudsz ajánlani?..szóval egy komplett szett jól jönne...mondjuk 50-100K intervallumban ha lehet.motrola:
Neked valami gondod van a tulajdon védelmével??Értsd már meg pont nem a szomszéd kényelme érdekel!!!..amikor a saját dolgaimról van szó!Az emberek így is közönyösek ...senkit nem érdekel egy üvöltő autó riasztó,még egy elesett embert is többen kerülnek ki mint aki segítséget nyújt.Szóval ne gyere nekem itt ezzel a dumával.Én pont ezért akarok megtenni minél többet a saját védelmemért.Amennyiben tudsz segíteni az hálásan fogadom,de ha csak cseszegeted az itteni tagokat szólok egy modinak inkább. -
motrola
aktív tag
Végül is azt kötsz össze amit akarsz, csak nehogy fordítva süljön el.
"A pásztorfiú a réten őrizte a nyájat. A juhok csak legeltek és legeltek, a fiú pedig egyedül volt és unatkozott. Gondolt egyet, s torkaszakadtából kiabálni kezdett: – Farkas, farkas ! Itt a farkas a juhok között ! Segítsetek ! Meghallották a falubeliek a segélykiáltást, otthagytak csapot-papot, s lóhalálában futottak a fiú segítségére. Amikor odaértek, a juhok békességben legelésztek, a fiú pedig a hasát fogta a nevetéstől.
– Ha-ha-ha ! Becsaptalak benneteket, ti meg milyen rémült képet vágtok!
Az emberek fejüket csóválva visszatértek munkájukhoz. Néhány nap elteltével a pásztorfiú megint sikoltozni kezdett:
– Farkas, farkas! Itt a farkas! Segítsetek!
Meghallották a falubeliek a segélykiáltást, s lóhalálában futottak a mezőre. Amikor odaértek, a fiú megint csak a hasát fogta nevettében. Így ment ez még néhány alkalommal. Egy napon a farkas valóban megjelent, s rögvest el is kapta első áldozatát. – Farkas, farkas! Itt a farkas a juhok között! Jó emberek! Segítsetek!
A farkas tépte-szaggatta a juhokat, egyiket a másik után. A fiú pedig hiába kiabált torkaszakadtából, nem érkezett segítség. A farkas mind egy szálig végzett szegény állatokkal.
– Nem hallottátok, hogy segítségért kiáltozok? – kérdezte a fiú sírva a vetésről éppen hazafelé tartó falusiakat.
– Sokszor becsaptál minket, honnan tudhattuk volna, hogy most valóban veszély fenyeget?"A szomszédok is így tesznek, ha a riasztód feleslegesen riasztgat. Sőt elmesélik a boltba, a gyógyszertárban, a piacon és a munkahelyükön, hogy a szomszéd riasztója örökké megszólal és nincs nála semmi gond.
Azután ha gond lesz akkor sem érdekli őket a riasztás!Ja ha így nézzük akár igazam is lehet ?
-
-
206 cc
senior tag
válasz
motrola #1975 üzenetére
Ja ha így nézzük igazad lehet,DE...pont nem a szomszéd dolgozott meg az autómért,a kerti tárolóban levő szerszámokért a garázsban levő gépekért.Szóval uram bocsá,de pont lesza...om,hogy ha megakadályozza a tárgyaim eltulajdonítását az hogy szól a riasztó és ő nem alszik nyugodtan.
Nem járok túl sokat buliba viszont elég sokat dolgozom,hogy a családnak meglegyen mindene.Nem szeretném ha ezt más csak úgy lerombolná,eltulajdonítaná.Mellesleg gondolom ilyen profibb riasztó telefonról,netről kezelhető.
Szóval kérném inkább a hasznos infókat,nem a felesleges megjegyzéseket. -
törölt tag
válasz
motrola #1977 üzenetére
Mivel ez egy szakmai topic, én leírtam hogy a kettőt össze lehet kötni , mert technikailag lehetőség van rá. te meg ide jössz okoskodni, ahelyett hogy leírnád hogy egy légyre is beriaszt. mert egyébként igazad van.
a stílusodat én ötösre értékelem ! jár a keksz ! innentől kezdve kinevezlek topicgazdának, te válaszolsz majd mindenkinek !
Jöhet az ajánlás 1978-hsz-re
irónia off
-
206 cc
senior tag
válasz
#81556480 #1972 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infókat.Tudnál segíteni milyen riasztó központot kellene akkor beszereznem,ha egy 4 kamerás kinti szettet kellene rákötni plusz a házon lenne két-három nyitásérzékelő és egy a garázson.Illetve még mozgásérzékelő is lehet kellene rá 2-3 db.Jó kintről is,ha több típust-modellt ajánlanál nagyon örülnék.Mire kell figyelni a kiválasztásnál,a kábeles megoldás megfelel nekem.
Jó privátban is.
Köszönet előre is! -
Sanyi19
őstag
Sziasztok.
Találkozott már valaki olyannal, hogy a Fisotech (BGLR40) kamera nem kommunikál a dvr-el? Nincs video jel.
Ez nem ip kamera hanem sima, de hátha van itt olyan aki tud nekem segíteni. A kábel jó, többel is néztük. Bevittük közvetlen a dvr mellé és egy rövid kábellel is lepróbáltuk.
Áramot kap, ha letakarom az infra is bekapcsol rajta, de video jel akármit csinálok nem jön. Eddig működött csak rossz volt a kép eléggé ezért kábelt cseréltünk, nem lett jobb a kép, után próbálgattuk, átnéztük a csatlakozókat, leszedtük az átfeszítésről és egyszer csak elment a kép és azóta bármit csinálok nem jó. Pár hónapos kameráról van szó. Video jel nélkül lehet-e resetelni. Mitől lehet ez? Mit lehet ilyenkor csinálni?Előre is köszönöm!
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Van itt valaki aki otthoni riasztók beszerelésével-értékesítésével foglalkozik.Érdeklődnék milyet érdemes ami esetleg valamilyen módon összehozható akár kamera rendszerrel is, főleg kinti mozgásérzékelők kellenek ! -
navinavi
újonc
Üdv Néktek!
Kérdezem, hogy van-e tapasztalata valakinek az alábbi kameráról?
http://orkodo.hu/IP-kamera-Acesee-IP-23-Ledes-kulteri-ejjellato-IP-kamera
SONY szenzor van benne ...
-
FireKeeper
nagyúr
ebay-en ha rákeresel hogy "waterproof rj45" akkor kiad pár ilyen vízhatlan csatit, de ezeket nem tudom mennyire lehet szépen igényesen felszerelni.
LaciCRM: lehet ám hogy a vinyó átviteli sebessége fogja vissza. gondolj bele annyi stream-et írni meg egyet olvasni is ki. pláne ha valami mezei green vinyó van benne. ilyen teljesítményű felvevőbe már valószínűleg lenne értelme WD purple vinyót venni amiket elvileg direkt ilyen környezetbe terveztek (nagy teljesítmény, 24/7 üzem, hőingadozás, stb).
-
pyth
tag
válasz
FireKeeper #1963 üzenetére
Igen használt! És ez sajnos lemaradt
Esetleg valami alternatív megoldás hogy vízhatlanná tegyem a csatlakozást?
-
törölt tag
Ismeri valaki annyira a nuuo main console-t hogy megmondja a körülbelüli gépigényét ?
Milyen gép lenne neki a legoptimálisabb? használ több processzor szálat? magasabb órajel, vagy elég neki a normál? 8gb ram vagy több kellene?
Szerintem egy i5 8gb ramal és egy fapados alaplappal elég kell hogy legyen de úgy gondolom a hálókártya a szűk keresztmetszet. vagy ez hülyeség ?
Rögzítéskor ha vissza is nézem akkor a rögzítés folyamatos de a képe már nem. ( visszanézve igen) ez gondolom a lemez adatátviteli sebessége miatt ilyen. viszont a sokszori irás /újraírás miatt alacsony fordulatú vinyó van benne.
Ilyen kérdések merültek fel bennem. Jó lenne erről egy konstruktív csevej, hogy kitalálnánk rá a legoptimálisabb gépet. Jelenleg egy 25 kamerával felszereltet tudok tesztelni.
Másik: még egy low-end konfigot is kitalálhatnánk mondjuk 2 -3 kamerára.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bigdigit #1960 üzenetére
kis hekkeléssel meg tápegység kammibalizálással meg lehet csinálni házilag is poe-szerű táplálást, bár UPS ugyanúgy kell valahol/bárhol, ha szünetmentes táplálást akarsz. a helyi akkus megoldás akkor lehet jó ha nem sok elemből áll a rendszered, de ha mondjuk van már 2-3 kamerád meg felvevőd/non stop futó PC-d akkor érdemes beruházni egy szünetmentesre is.
-
taip
senior tag
válasz
bigdigit #1957 üzenetére
Én nemrég vettem két IPCC "típusú" kamerát de az éjszakai képe használhatatlan és egyébként is elég szeszélyesen működik, ezért épp most készülök visszaküldeni őket.
Amit kinéztem helyette, az beltérre a Wanscam HW0041 vagy 0046, kültérre pedig a 0042. (Persze ez igazi kamera, álkamerát passzolom, de pár dolcsiért ki lehet nézni valami szimpatikusat.) Ezek SD kártyára rögzítenek, nem kell hozzá NVR.
Szakértők, a Wanscam jó márka?
-
bupemko
senior tag
válasz
bigdigit #1957 üzenetére
Áramtalanításra egy megoldás lehet PoE switch UPS-ről. Többivel még nincs tapasztalatom, mert én is még csak nézelődök. UPS mellett betörés esetén pozitívum lehet, hogy elég hangosan szoktak csipogni ha nincs betáp (bár a betörők is gondolom így könnyebben megtalálják, de akár el is ijesztheti őket) - persze sima áramszünet esetén már annyira nem vidám...
-
bigdigit
addikt
Üdv!
Mivel a környéken az egyik házba benéztek éjszaka hajlandóságot mutat a párom kamera telepítésére.Olvasgattam itt már elég sokat de maradtak kérdőjelek számomra.Kintre pár jobb minőségű állkamerában gondolkodom csak amin természetesen valami led is világítson.Beltérre egyenlőre csak egy ip kamerát szeretnék mivel van egy olyan helyiség ahol mindenképp mozognia kell annak aki benézne.Olyat keresnék ami rögzít SD-re és emailben küld képet ha netalán megrongálnák..
Ennél egy fokkal jobb lenne ha androidos kliensen is riasztana mozgásra akár képpel is.Nem tudom,hogy működik a NAS-ra mentés de egy popconrhour a-410 van a lakásban esetleg.Ami még eszembe jutott mi van akkor ha áramtalanítanak mivel nálunk kint van a villanyóra? -
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
gondolkodom a ház bekamerázásán, mondjuk egyelőre még csak a költségfelmérés szintjén, nagyjából tudom is mik az igények, és hogy mit vennék a nagyobb helyiségekbe és kintre, de van pár olyan szekció, ahová sajnálnék 20+ ezres kütyüt telepíteni. mennyire életképes mondjuk egy 1,5*5m-es folyosóra egy VGA felbontású kamera?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bigrock #1954 üzenetére
a gond az hogy ennek a szutyoknak a webes felülete csak IE alatt működik (edge sem eszi meg), az USB-s elérés meg nem igazán megoldható mert az ország másik végében van a cucc
de elvileg zároltam az érintett fájlt, ami remélhetőleg azt jelenti hogy nem fog felülíródni.
-
bigrock
Topikgazda
válasz
FireKeeper #1953 üzenetére
Esetleg próbáld meg másik böngészőből letölteni az adatot. Vagy marad a helyi USB-s mentés az NVR-ről.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
provision NVR-rel van valakinek tapasztalata? fontos lenne lementenem róla távoli eléréssel egy videófájlt, de amint kijelölöm és rányomok a letöltésre, konkrétan semmi nem történik. gondoltam rá lehet a forrás helyen lassú a net ezért távoli asztalról megpróbáltam egy helyi gépre leszedni, ami ugye az ottani helyi hálón van, de ugyanúgy semmi, a célmappába semmilyen fájlt nem hoz létre. valaki ötlet?
-
sch7246
újonc
Üdv xXxian!
Ha az alábbi linkeket végig olvasod, akkor eléggé átfogó képet fogsz kapni az IP kamerákról:
Hálózati alapismeretek
Működés és használat
Fogalmak, rövidítésekÖsszegyűjtöttem azt a pár alap cikket egy kis gugli után, amelyek nekem hasznosak voltak, és szerintem egy kezdőnek is segítségül lehet.
-
xXxian
senior tag
Sziasztok!
Ebben a topicban új vagyok...s nem látok topikösszefoglalót.
Tudnátok abban segíteni, hogy hol magyarázzák el (mint egy hatáves gyereknek) hogy működik ez a dolog?
A cél: egy vidéken lévő ingatlan (saját) 0-24 megfigyelése 2 vagy max 2 kamerával. Ha nem muszáj, nem tartanék ott PC-t, de gondolom lehetséges az adatok valamilyen tárhelyre töltése. Gazdaságos (4k videó nem kell
megoldást keresek, de olyat ami megbízható.
Köszönöm előre is,
X -
Piwi
veterán
Azt hozzá kell tennem hogy közvilágítás nincs mivel éjfélkor lekapcsolják,tehát full sötétben készült a kép,a videónál meg látszik ahogy bekapcsol a mozgásérzékelős 150Wattos lámpa
Éjszakai pillanatkép
Éjszakai videó -
gyula20
tag
Üdv.Mindenkinek !
Pár hónapja villámügyek miatt DVR-t cseréltem.
Az új DVR LN 4016hyb8 , sajnos van vele egy- két problémám, mármint a beállitásokkal.
Ha valakinek van ilyen tipusú készüléke , szeretném felvenni a kapcsolatot , pár kérdés erejéig.
Pl. ilyen gondom van SPOT kimeneten nem látom az IP kamerát . -
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen laikusként apósomnak keresek kamerát: egy kb 4x4 méteres horgászboltba kellene (szétlopják az öreget). Ami fontos: jó lenne, ha sd kártyára tudna rögzíteni, wifis legyen, távolról vezérelhető, esetleg forgatható. Az még szuperebb lenne, ha a wifi hálózaton lévő otthoni gépe is tudna felvételt rögzíteni. Max 15-20 e Ft-ja van rá, akár az E-bay-ről is tudok rendelni, onnan is ajánlhatnátok. Bármilyen tanácsot meghallgatok. Létezik olyan megoldás, hogy akár én is, távolról visszanézzem a felvételt?
Köszönöm:
Tamás
-
Piwi
veterán
Akkor csak én vagyok a balfék hogy nem találom meg a felvett videók hosszának beállítását...
Felraktam mindkét programot, egyik sem csatlakozik a kamerámhoz.. Sebaj, írtam a gyári program készítőjének mailt, hátha tud valami okosat írni hogy lejátsza a felvett videókat a mobilom
-
taip
senior tag
Köszi.
Úgy látom, a pillanatkép elég jó minőségű, de a videó alacsony bitrátájú, eléggé kockásodik, maszatolódik. Nyilván a kamera jobbat tud.
Az enyémnél az állókép sem ilyen jó, de amiatt még nem gondolkodnék a visszaküldésen. A múltkori éjszakai képről nyilván nem látszódna, hogy ez van a képen.Amúgy én a P2Pwificam nevű progit használom, a CamHi-t nem ismerem.
-
Piwi
veterán
Használja valaki a CamHi androidos alkalmazást a kamera nézésére? egy bajom van csak vele,az elkészített videókat ha vissza szeretném nézni,csak fekete képernyő van,gondolom valami codec probléma lehet,felraktam az MX player lejátszót és a codec packot a telefonra,de így sem változott. Számítógépen nézve tökéletesek a videók,tehát a telefonnak nem tetszik valami
-
Piwi
veterán
Íme az ígért kép és videó:
-
taip
senior tag
Tudnál küldeni példát (akár priviben)? Főleg az éjszakai kép érdekelne kinti és benti egyaránt.
Persze ha nincs rajta nagyon személyes/titkos.Amúgy érdekes az alin a specifikáció. Igazából azt sem írja, hogy wifis, meg azt sem, hogy van benne kártyafoglalat (de fényképet ad róla). Ezek után nem tudom mennyire igaz a SONY lencse...
Ezért is utálom ezt a keresgélést, elegem van a sok félrevezető infóból. -
Piwi
veterán
a 4 nagy infra elvileg 30 méteres éjjeli képet is tud adni,ezért is választottam ezt.
Kicsit szenvedtem a beállításával hogy elérthető legyen wifin,de amióta be lett állítva,szépen végzi a dolgát. A felvett videók szerintem elég jók,szépen kezeli a 64 gigás memkártyát is és a hozzá adott programmal is elég jól tetre lehet szabni. Mobilos elérése is frankón működik,így bármikor ránézhetek a kamerára és akár a riasztás képeit és videóit is megnézhetem szintén mobilról -
taip
senior tag
válasz
motrola #1927 üzenetére
Köszi.
Sajnos jelenleg adottság, hogy wifiset keresek kültérre, saját SD kártyával, mert nincs vezetéket fogadni képes routerem (persze vehetnék, de a kábel elvezetése akkor is probléma).
Azon is gondolkodtam, hogy lehetséges-e, hogy nem csak a kamera a hibás? A wifi átvitel leronthatja ennyire a minőséget? (1 megapixeles kameráról van szó). Illetve számít-e hogy milyen routerhez csatlakozik a készülék?
-
motrola
aktív tag
http://www.ebay.com/itm/HD-4mm-Bullet-CMOS-Day-Night-IP-Camera-Mobile-APP-Support-Motion-Detection-/151685313383?hash=item2351263367
http://www.aliexpress.com/item/HD-1280-720P-1-0MP-Indoor-Dome-IP-Camera-Security-CCTV-Surveillance-ONVIF-2-0-P2P/32226558957.html
Ezek nálam megbízhatóan működnek. Az elsőből 2 db is van és azt lengyel országból küldték.
NVR-rel mindegyik együttműködik. -
taip
senior tag
A típusa IPCC-B11NW-SD.
Piwi: Van jelentősége, hogy 4 nagy infra LED van benne, nem sok kicsi? Jó képe van, megbízhatóan működik?
Sajnos jóval drágább, mint amennyiért én vettem, de valószínűleg nem véletlenül.Jó lenne találni ott ahol ezt vettem, mert van kedvezményes kuponom.
-
taip
senior tag
Most komolyan gondolkodom abban, hogy visszaküldjem a kamerákat, azt már tisztáztam, hogy a pénzt visszakapnám.
Csak nem tudom, hogy ez a konkrét darab ilyen vacak, vagy ez a típus ennyit tud? A szoftveres háttér nyilván másik készüléknél sem lenne jobb és ha az optika gyenge az sem fog változni.Ugyanakkor az visszatart, hogy 1 hónap, mire megjön az új, ha Kínából rendelem, plusz találok-e olyat, ami ezeket tudja, csak jobb minőségben?
Az elvárásaim: legalább 1 megapixeles, jobb, ha 1,3. Kültéri, víz- és fagyálló, wifis, port forward nélkül elérhető legyen kívülről (tehát tudja a P2P-t), és ami leszűkíti a kört: legyen benne SD kártya foglalat, ne kelljen NVR-t is venni hozzá.
Árat most nem írok, kíváncsi vagyok, mennyiért lehet egy ilyenhez hozzájutni, akár külföldről, akár itthonról.Köszi
Ja és egy példa, nem hiszem hogy ilyennek kellene lenni egy éjszakai felvételnek.
-
hzsolee
őstag
válasz
bigrock #1915 üzenetére
Köszi. Nagy nehezen telepítettem a Netsurveillance-t, és bejött a hálózatnál ez az ablak:
Nincs dhcp-n. Nem tudom, hogy íródott át. Ha beírnám az új IP-t és le okézom akkor egyből meg is szakad a kapcsolat igaz? Ez nem fog okozni valami problémát?
Még egy kérdés aztán tényleg befejeztemAzt tudom, hogy a kép kicsit késésben van az IP kameráknál a valósághoz képest. Ezt mi befolyásolja? A képen van egy "nagysebességű letöltés" opció. Érdemes bekapcsolni ? A 100-as vezetékes hálózat csak 4-5 százalékban terhelt a proc meg 20-35% megy. (Core duo 1,8ghz 2gb ram) Így van kb 1 másodperces csúszás. Próbáltam egy szerényebb gépen (1,9 P4 1Gb ram) ott a proci 100%-on van és késik is rendesen a kép. A hálózat ott is kb hasonlóan terhelt. Ott valamit nagyon számolnia kell...talán a video része gyöszös.
-
hzsolee
őstag
Hogyan tudom az ip kamerában átírni a címét? Valahogy a vége .10 helyett .103 lett...
-
Piwi
veterán
Végre üzemel a kamerám
vesz is minden kis mozgást a 64 gigás micro SD kártyára,viszont a tartalmát csak a böngészőben érem el,ahol nincs törlési lehetőség. Van erre valami megoldás?
-
bigrock
Topikgazda
válasz
FireKeeper #1911 üzenetére
Valami lehet benne, most üzemeltünk be egy ~600K-s Supermicro video szervert, abban is Purple WD-k voltak.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bigrock #1910 üzenetére
van különbség hogy win alatt vagy linux alatt csinálom? a fat32 az fat32 mindenhol?
bár lehet hagyom a francba, már felkészítettem lelkiekben a tulajt hogy ebből csere lesz.
vinyóból nézegettem ezeket a wd purple-öket, amiket elvileg direkt ilyen környezetbe csinálnak... az csak marketing rizsa vagy tényleg megéri?
-
bigrock
Topikgazda
válasz
FireKeeper #1909 üzenetére
Próbáld meg linux alatt particionálni és formázni, de mindenképpen csak az elérhető kapacitás 90 százalékára. (Én nem sok reményt fűznék hozzá...)
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
vinyót meg lehet úgy formázni géppel hogy azt egy provision nvr megkajázza? (4100-as típus, ha számít)
az történt hogy összefosta magát miközben az eszköz formázta, 95%-nál meghalt... kikaptam, átraktam gépbe erre a hd sentinel közli hogy ez már hulla régen, de azért jó lenne ha valami életet ki tudnék még csiholni belőle. ha az nvr-el formázom, ugyanott, 95%-nál meghal, pc-vel hiába próbáltam eddig ugyanazt csinálni mint az nvr, nem veszi be a drága. valaki tipp? -
taip
senior tag
Lassan kedvem lenne a kamerákat hozzávágni a kis kínai fejéhez.
A képminőség sem éppen csúcs, de hogy szoftveresen mennyire trágya, az hihetetlen. Beállítok valami, leokézom, majd legközelebb már más van beállítva.
A felvétel minősége sokkal rosszabb, mint az élőképé és nem tudom, hol lehetne rajta állítani. Max. a fájlméretet tudom növelni, de a minőség nem lesz jobb.Teljesen random, hogy mit vesz fel és mit nem, hiába állítom be az érzékelési területet, időszakot, nem nagyon érdekli. Tegnap éjjel is 273 db rövid videót vett fel, amit persze nem néztem végig, de amibe belenéztem, nem volt semmi. De oké, lehet, hogy ha fúj a szél és mozognak a fák, akkor érzékeli. Akkor már csak azt nem értem, hogy azt miért nem érzékelte, amikor hazajöttünk, meg amikor elmentünk, ugyanis arról nincs felvétel. (Nem magamat akarom nézegetni, csak tesztelek, még mielőtt...) Olyankor is veszeget fel, amikor garantáltan semmi mozgás nincsen.
Ráadásul a felvett képeket, videókat nem is tudom törölni, mert nem látok a szoftverben erre lehetőséget, csak az egészet egyben tudnám törölni. A képeket meg sem tudom nézni, csak listázza egy böngészőnek tűnő ablakban, mint egy ftp szervert. Persze direktben, fájlkezelővel nem lehet elérni, így sem lementeni, sem letörölni, de még normálisan megnézni sem tudom. (Beépített SD kártyája van).
Lehetséges, hogy más szoftverekkel tudnám kezelni ezt az egészet, főleg a felvételek visszanézését/törlését? Ez így nagyon gagyi, pedig még ebből a hardverből is ki lehetne hozni többet ha normálisan megírnák hozzá a szoftvereket.
-
Piedon
tag
válasz
Atesz.d #1901 üzenetére
Ha megnézed az első képet, akkor a nyák bal felső sarkában látsz egy "ov2710" feliratot, ami az Omnivision cég 2Mpixeles szenzorja. Na most vagy a kép nem stimmel, vagy az eladó nem állít valósat. Ráadásul, a képen nem C/CS foglalatú panel van, hanem panelkamerákhoz való M12-es optika foglalat.
Ez már jobban hasonlít arra, de itt is turpiskodás van, mert a panelon 50H20PL-AS van ami ugyanúgy OV2710-el szerelt, míg a leírásában már IPG-53A20PL van ami viszont Sony chipes.Kieg: Ennél viszont stimmel a kép és a leírás is. És még ebben az évben adtak ki hozzá szoftver frissítést is, szóval még esély is van rá, hogy támogatás is lesz hozzá ebben az évben, mert viszont a vezérlője (HI3516) már nem egy mai darab.
-
Atesz.d
csendes tag
Nálam a következők vannak: 720P CBR minőség:higher 1024kbps.
Nekem 7,6 MB/perc a letárolt adat mérete.Most egy kicsit elkezdtem turkálni a rendszert és azt vettem észre, hogy hiába állítottam be 1 fps-t semmivel sem kisebb a letárolt adatmennyiség, mint a többnél. És ez így nem oké. Hogy lehet azt elérni, hogy 1 fps-nél arányosan kevesebb legyen az adatmennyiség, mint mondjuk 25 fps-nél? Így 25-ször több adat férne a vinyóra.
-
taip
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy 1280x720-as felbontás mellett mekkora az a fájlméret, ami már élvezhető minőséget eredményez a felvételen?
Az élőkép minősége szerintem rendben van (legalábbis ebben az árkategóriában), nem pixeles, nem kockásodik, stb. A probléma az, hogy a felvételek borzalmas minőségűek, de nem tudom milyen paraméterei vannak (pl. bitráta). Az egyedüli kiindulás, hogy 1 perc kb. 6 MB. Gondolom ez lehetne több, ha jobb minőséget akarok.
Mit érdemes beállítani, hogy jó legyen, de ne foglaljon túl sok helyet? -
Atesz.d
csendes tag
válasz
motrola #1902 üzenetére
Az lehet, de abban biztosan nem Sony lesz a szenzor. És elég látványos a különbség éjszaka.
Én egy Provision 1,3Mp-est és egy Qihan 1,3Mp-est láttam egyszerre. A Provisionban a gyártó szerint Sony Exmort chip van a Qihanban ki tudja. Az más kérdés, hogy a Provision majd kétszer annyiba került...
A teszt alatt két Provision és a Qihan nézte ugyan azt (tehát volt IR világítás rendesen) a Provisionök szép tiszta képet adtak, a mozgó alakokat is szépen fel lehet ismerni. A Qihan képén erősen látszott a termikus zaj és kicsit pixeles volt a hatás. Ember felismerés? Háát esetleg közelről.Ezért lenne érdekes, hogy ebben vajon tényleg Sony-e a chip. Lehet-e ennyire bízni a kis sárgákban?
Amúgy érdekes, hogy itt a fórumon senki sem foglakozik ezzel a minőségi paraméterrel. Ha csinálja a képeket akkor már jó. (Legalábbis nekem ez jött le.) Nekem van összehasonlítási alapom, évekig dolgoztam képfeldolgozó rendszereket gyártó cégnél. Csak sajnos azok a kamerák nem igazán alkalmasak biztonságtechnikai feladatokra.
Az éjszakai képeknél nem a megvilágítás a legfontosabb, hanem a fényhasznosítás. Mert ha felcsavarom a megvilágítás, akkor a közeli képek fehérek lesznek.
A fényhasznosítás pedig a szenzor és az optika minőségétől függ. Pl. az általánosan elterjedt M12-es kicsi optikák csak a méretük miatt legalább egyharmaddal kevesebb fényt engednek a szenzorra, mint a CS mount-os optikák.
Új hozzászólás Aktív témák
- Creative Sound Blaster X AE-5 eladó
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- ASUS ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO Alaplap
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- PS Plus előfizetések