Új hozzászólás Aktív témák
-
Piedon
tag
válasz Minstrel #1826 üzenetére
Az hogy általános-e, azt nem tudom, kimondottan ezt a HI3518 alapú kamerákhoz van, legalábbis annak a fórumán volt kirakva.
Az Ebay-en (de megkockáztatom, hogy Aliexpress és társain is) található "óccó" 720P-s 1MPixeles kültéri-beltéri kamerák nagy többsége ov9721-es CCDre és HI3518ra épül (fix fókusz, 3.6mm vagy 6mm M12 lencse, Wifi vagy POE), a 960P-sek már Sony Exmor-ral szereltek és HI3518C-vel, az 1080P-sek meg ha jól emlékszem Texas Instruments vezérlő alapúak. Az eddigi "óccó" 720P-sek amivel találkoztam, mind ugyanarra a szoftverkörítésre építkeztek (Internet Explorer ActiveX alapúak), csak esetlegesen a logó különbözött.[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
Egy kis információ a kínai hi3518 alapú kamerákról (ebay 1megapixel 720p kamerák, amikhez xmeye androidos program van) : a gyártó cég nem készített wifis verziót, de mivel usb ki van vezetve a panelon jópár kereskedő wifivel árulja, azonban az új firmware-ben már nincs wifi támogatás a kevés ram miatt. Ezért csak óvatosan a szoftverfrissítéssel, mert eltűnhet belőle a wifi!
[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
válasz Atesz.d #1901 üzenetére
Ha megnézed az első képet, akkor a nyák bal felső sarkában látsz egy "ov2710" feliratot, ami az Omnivision cég 2Mpixeles szenzorja. Na most vagy a kép nem stimmel, vagy az eladó nem állít valósat. Ráadásul, a képen nem C/CS foglalatú panel van, hanem panelkamerákhoz való M12-es optika foglalat.
Ez már jobban hasonlít arra, de itt is turpiskodás van, mert a panelon 50H20PL-AS van ami ugyanúgy OV2710-el szerelt, míg a leírásában már IPG-53A20PL van ami viszont Sony chipes.Kieg: Ennél viszont stimmel a kép és a leírás is. És még ebben az évben adtak ki hozzá szoftver frissítést is, szóval még esély is van rá, hogy támogatás is lesz hozzá ebben az évben, mert viszont a vezérlője (HI3516) már nem egy mai darab.
[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
Egyszer már láttam egy villámcsapott router belsejét, szépen lehetett követni, hogy merre haladt a villám, ott a Wan porton bement és az egyik Lan porton keresztül ment tovább a villám. Szóval előfordulhat, bár a kinai kamerákat már most villámvédettként hirdetik, ami mondjuk nem jelenti azt, hogy az is.
Nem lehet, hogy csak szoftveresen dobták el az agyukat? Resetet próbáltad már?[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
A harmadik valószínű táp hibás, az infra azért megy mert az direktben megkapja a 12V-ot, ellenben a többi (proci, ram, stb.) az feszültség átalakítóról kapja a delejt. Ha valamelyik nem megy akkor led sem megy. A másik kettőnél én rákötnék direktben egy gépet fix ipvel és megnézném hogy felismeri-e a gép hogy van-e a túlvégen valami, ha van akkor lehet hogy az agya szállt el, de innen ez már elektronikai témájú "mélyvíz". Ha nem lát semmit a gép akkor a bemeneti transzformátor lehet ludas. Átgondolva lehet, hogy jobban jársz egy új panel rendeléssel a kamerákba. A 3 panel aliexpressről kb. 10ezer (abból gondolom hogy ha jól emlékszem xmeye alapú kamerák). Onnan "már" csak át kell szerelni a panelt.
[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
Üdv!
Emlékezz vissza, mit kérdeztem tőled...pont ugyanez történt velem is, és kiderült, hogy neked anno régebbi surveillance station verziód (7.0-3775) volt, nekem meg újabb (7.1). Pont ugyanezt csinálta nekem is a kamerával, új verzió lefagyasztotta a kamerát, a régivel meg ment. Azóta viszont nekem az új verzióval (7.1-4152) is megy, de azt ne kérdezd, hogy mitől megy, mert passz. Most nálam azt csinálja, hogy folyamatosan veszi fel a képet, hiába állítottam át csak mozgásérzékelésre.
[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
1. Az IR azért kapcsol be, mert külön áramkör végzi a ki-bekapcsolást, a kamera szoftverétől függetlenül, ha jól emlékszem.
2. Ha nyomtál egy alapértelmezettre való visszaállítást, akkor fix IP címre áll be, ami 192.168.1.10 lesz, ezt a kamera oldalán is jelzik a címkén. Szóval ezért nincs DHCP...
3. Mivel zárt házban van és melegszik a procija rendesen, a lencse meg fémházban van, ezért jogos, hogy meleg...
4. Nincs hardveres reset ezeken, csak szoftveres.
5. "Olcsó húsnak híg a leve": az újabb Foscam kamerákban tippelj milyen proci van? És az nem nevezhető olcsó kamerának (viszont szoftveresen az árához képest, hagy némi kivánnivalót). Igaz, nem egy Axis kamera.[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
iSpy:rtsp://ip_kamera_cime/user=admin_password=tlJwpbo6_channel=1_stream=0.sdp
Vagy varázslóval Hisilicon: HI3518 kamera kiválaszt, és elérési címet módosítani a fentire.
Amennyiben az admin jelszó üres. Ha megváltoztattad, akkor onvif device manager feltelepít, kamera megkerestet, és az élő kép alatt megjelenik a link, azt kell forrásnak megadni az iSpyban.[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
Ez Win7 és IE11?
Nálam Win10 alatt simán megy quicktime nélkül IE11 alatt, Edge alatt nem mert ott nem megy az ActiveX kiegészítő, oda már kellene a Quicktime plugin. Most azon küzdök, hogyan tudom átvariálni VLC-re. Amúgy a Quicktime plugin azért kell neki, mert RTSP-vel kérné le a képet és gyárilag a quicktime van beégetve neki a weblapjába.Amúgy külső tárhelyre való mentést RTSP-vel meg lehetne oldani, mert a Synology Surveillance Station is ez alapján menti az adatfolyamot. Linuxos szervernél meg ffmpeggel meg lehetne oldani, de még soha nem próbáltam.
-
Piedon
tag
Neeeem, csak itthon nincs most Win7-es gép amin meg tudom neked nézni, legkorábban hétfőn leszek Win7-es gép előtt. Mondjuk utánaolvasva az egésznek, sok értelme nincs VLC pluginnal szórakozni, mert a Firefox is megszünteti az NPAPI plugineket, HTML5-ben meg nem lehet megnézni az RTSP adatfolyamokat. Szóval böngészővel való nézegetés szívás lesz. Marad a régi Internet Explorer és az ActiveX-es hozzáférés. És itt jön a kérdés:
Engedélyezted az ActiveX-et az IE-ben a NVR (rögzítő) oldalára belépve? Mert ha nem akkor jön elő a quicktime-os rész. Először ugyanis le akar tölteni egy ActiveX modult a kamera a gépedre, ha ezt nem engedélyezed akkor csak nézni tudod a kamerák képeit, de vezérelni, módosítani a beállításokat, azt nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
válasz marlboromen #4278 üzenetére
Ha jól értelmeztem, akkor mobilnetről a pingelés sem megy a kamerák felé?
-
Piedon
tag
válasz marlboromen #4283 üzenetére
Ip címet sem ad vissza? Tracert sem megy?
Ha lehet akkor küldd át privátban a címet, van itthon digis meg tcomos mobilnet, ránézhetek.
-
Piedon
tag
válasz envagyok #4870 üzenetére
Szerintem valahol van még egy rögzítő elrejtve, mert a 80-as porton csak egy kamera weboldalát látnád és nem mindkettőét. Vesd össze a kamerák belső ip cimét a forwardolt portok ip cimével hátha kiderül még valami. A 34598 és 34599 a két kamera mobilos elérésének a portja lehet, mondjuk akkor nem értem miért van egy ip címen ahogy írtad.
[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
-
Piedon
tag
válasz bigrock #15794 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy a kivétel erősíti a szabályt:
30méter fali CAT5E kábel (nem full réz, csak rezezett) teszterrel kimérve jó, gigabiten nem megy, 100Mbiten is dobálja a kapcsolatot, kicserélve minőségibb réz (Belden volt azt hiszem) kábelre szintúgy rossz az átvitel, sima teszter nem jelzett hibát. Aztán csatik kicserélve 3 késes csatira és azóta viszi a gigabitet is. Tanulság, hogy legközelebb már ezzel kezdek, de a mai napig nem tudom mi volt a probléma, max ha TDR műszerrel megmértem volna, talán akkor kiderült volna, hogy mi volt a bibi.
Nem ipari környezet, simán ház-garázs közötti kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- HP nyomtatók
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest