Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
olyan létezik hogy a kamerában nem működik a PTZ vezérlés vagy nincs is egyáltalán beépítve? vagy csak én állítok be valamit rosszul?
-
krealon
veterán
válasz
hzsolee #1894 üzenetére
"A kamerák a router lan csatlakozóira mennének, egy PC-n rögzíteném a kamerák képeit ami a wan csatlakozóra kapcsolódna. Wifi-n pedig bele lehetne nézni a kamerák képébe, esetleg a rögzítő pc-n lévő mentett felvételt visszanézni. Tehát a kérdésem, hogy ez így megoldható, vagy rossz az egész gondolatmenet."
Megfelelo tudasszint es eszkozok mellet megoldhato, de az esetek 99.9%-aban nem mukodne, ha csak siman osszedugnad az elkepzelesed szerint.
"Ha valaki tudna tanácsot adni, akkor a felhasznált UTP kábelekre is kitérhetne, hogy hol milyen típust kell alkalmazni (kereszt v. egyenes). "
Kereszt kabelt manapsag mar sehol sem hasznalnak, az interface-ek Auto MDIx funkcioja megoldja ezt a problemat. Category 5e (Cat5e) vagy jobb kabelt erdemes hasznalni, mert olcso, es az 5e a minimum kovetelmeny a gigabites linkhez. Folied UTP (FTP, arnyekolt) kabel hasznalta eseten, a kabelvegi csatlakozoknak is foldeltnek kell lenni, valamint a csatkalozo-ajzatoknak is. A kepen lathato ajzatok nem foldeltek.
(#1896) hzsolee
"Ha a wan csatlakozóba nem dughatom a "rögzítő pc"-t, akkor a kamera jeleit egy switch-el összeszedve továbbíthatom a router felé?"Pontosan. Egy nem menedzseleheto (olcso, hazi hasznaltra szant, SoHo) switch tulajdonkeppen csak tobb csatlakozasi pontot biztosit a halozathoz.
"Feltételezem a switch önmagában is elég lenne, de a router kell a wifis elérés miatt."
Eleg lenne a switch is, de ha nem lenne a halozatban router (DHCP szerver), akkor minden eszkozon kezzel kellene beallitani IP cimet, hogy mukodjon a halozat. Ez ugye eleg maceras dolog lenne.
-
hzsolee
őstag
válasz
hzsolee #1894 üzenetére
Ha a wan csatlakozóba nem dughatom a "rögzítő pc"-t, akkor a kamera jeleit egy switch-el összeszedve továbbíthatom a router felé? Így a router lan csatlakozóiban 2 kábel lenne. Egy a switch (kamerák) felől, egy a rögzítő pc-től. Így később még több kamerával is lehetne bővíteni a rendszert. Feltételezem a switch önmagában is elég lenne, de a router kell a wifis elérés miatt. Ez így talán jobban hangzik...
-
hzsolee
őstag
Üdv!
Némi segítséget kérnék. Volna egy elképzelésem, nem tudom megvalósítható-e úgy, ahogy én gondolom.
4 IP kamera lenne, az alábbi képen ábrázolt elrendezésben.A kamerák a router lan csatlakozóira mennének, egy PC-n rögzíteném a kamerák képeit ami a wan csatlakozóra kapcsolódna. Wifi-n pedig bele lehetne nézni a kamerák képébe, esetleg a rögzítő pc-n lévő mentett felvételt visszanézni. Tehát a kérdésem, hogy ez így megoldható, vagy rossz az egész gondolatmenet. Ha valaki tudna tanácsot adni, akkor a felhasznált UTP kábelekre is kitérhetne, hogy hol milyen típust kell alkalmazni (kereszt v. egyenes). Előre is köszönöm a segítséget.
-
bigrock
Topikgazda
válasz
aron197206 #1890 üzenetére
A leírt paraméterei alapján ez egy jó ár/teljesítményű kamerának tűnik. 2 év garancia, magyar forgalmazó. Újabb piros pontok. Javasolt.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
egy ismerős megkért hogy állítsak be egy 4 kamerából és egy DVR-ból álló rendszert, ebben kérnék segítséget. a kamerák IMP-RH6216-IR-FS típusúak, a DVR pedig egy NVR-4100, nem tudom ezek a típusok ismerősek-e valakinek. egy UC nevű szoftver van mellékelve hozzá, meg dokumentáció. az alapján egész jól meg is találtam a dolgokat, bár nagyon ismerkedek még a témával, sose csináltam még ilyet
hálón belülről a kamera képét látom, azonban a parancsaimat valamiért nem veszi be (pl mozgáskövetés bekapcsolása, ilyenek), van valakinek ötlete hogy ez mitől lehet? esetleg a routerben kell beállítanom valamit hogy ez menjen?
-
aron197206
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni kültéri IP kamera vásárlásával kapcsolatban. Egy jó barátom ajánlotta a Sensbase AIT-22060 IP kamerát, otthonunk védelmére.
Ő már 1 éve ezt használja, nagyon elégedett vele, semmi gondja nem volt vele. Én meg soha nem használtam semmiféle kamerát, ez lesz az első vásárlásom.
Elvárásaim: FullHD felbontás, p2p támogatás, nagy látószög
Ennél a kameránál minden adott, de érdekelnének mások véleményei is ezzel a készülékkel kapcsolatban.
Nektek mi a véleményetek, mit ajánlanátok egy laikus számára?
Köszönöm előre is segítséget mindenkinek!!!
Üdv,
Áron -
taip
senior tag
Mondjuk nekem annyiból nem magától van, hogy közben kattintgattam mindent a szoftverében (amit az IP címén érek el), de nem sikerül direkt összefüggést találnom a beikszelt opciók és a működése között. Szóval volt olyan, hogy elvileg ugyanabban a beállításban másképpen viselkedett, amiből az egyik az volt, ami nekem kell, akkor nem nyúltam hozzá többet, nehogy elromoljon.
-
taip
senior tag
Aha, bevittem a munkahelyemre, hogy az ottani vezetékes hálózatban is kipróbáljam, de nem működött. Hazavittem, kipróbáltam, működött. No comment.
Kicsit olyan érzésem van, hogy szoftveresen nem áll a helyzet magaslatán. Pl. beállítottam tesztelési célból, hogy mozgás esetén vegyen fel videót, küldjön képet, erre fel elkezdett fél perces videókat felvenni néhány másodperces szünettel, akkor is ha nem volt mozgás (konkrétan egész éjszaka). Következő nap pedig már jól csinálta, csak akkor vett fel, ha tényleg mozgás volt.
Tudom, hogy nem lehet ilyen, de az az érzésem, hogy mindent csak másnap csinál jól, elsőre nem -
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Ismertek olyan NVR-t, ami rögzít, távolról más eszközzel megtekinthető élő képet ad (mobiltelefonról is) és felhőtárhelyre is fel tudja tölteni az anyagot?
Köszönöm: G.
-
Atesz.d
csendes tag
Időközben felfedeztem az e-bay-t
a következő kamerával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
12 rugó körül van. Kérdés, hogy erre jön-e sarc.
És tényleg Sony chip van-e benne.Volt szerencsém látni a különbséget egy Sony és egy noname között. Nappal még nincs nagy gond, de éjszaka zongorázni lehet a különbséget.
Valamint ezekhez a modulokhoz hol lehet esetleg a csatlakozót magát beszerezni, van ezeknek valamilyen szabványa?
-
hramon94
tag
Sziasztok, szeretném bekamerázni a házat de elvesztem a kamerák sokaságában...legalább 2 kamerát szeretnék és egy 8 csatornás nvr-t kezdésnek..130-140.000Ft-ot szánnék rá. Melyik gyártótól milyen kamerát és NVR-t tudnátok ajánlani?
-
taip
senior tag
Próbálom beállítani az új kameráimat, nagyjából megy is, de pont a lényegi része nem működik.
A hozzá adott androidos app-pal nem tudom elérni a kamerákat kívülről. Ha wifin csatlakozok (tehát belső hálón vagyok), akkor látja a képet. Ha kívülről jövök, akkor nem látja. P2P csatlakozok, a portforwardos megoldás nem jön szóba.
Mitől lehet ez? Számít, hogy mobilnet mögött vannak a kamerák? Elvileg nem kellene, hogy számítson. Most nagyon ideges vagyok emiatt, mert így pont semmire nem használható. -
Sanyi19
őstag
Sziasztok.
Az mitől lehet, hogy van egy CCTV IP Kamerám (fullhd, infrás, dome) aminek a képe egyik este teljesen jó a másik este meg nagyon fakó. Ha kocsival valaki elé áll pont szembe, akkor a legjobb a kép éjszaka, akkor látszik jól minden egyéb tárgy is körülötte. Tápot már cseréltem, most egy 12V/2A-el tolom.
-
válasz
BrandonXXV #1870 üzenetére
Köszi a tippet, nézem a termékeket.
Sajnos a vezetékes csatlakoztatás nem megoldható a távolság és az elrendezés miatt, szóval csak a WiFi jöhet szóba. Ettől függetlenül gondolom van olyan készülék, amely stabil kábel nélkül is. -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
TigerCat #1868 üzenetére
Ha már céges, akkor megbízható, stabil cuccban kellene gondolkodni. A legjobb megoldás, ha vezetékekkel csatlakozik az összes kamera, mert az megbízható működést garantál, míg a wi-fi ingadozó lehet és nem feltétlenül stabil. Az szerintem idegőrlő tud lenni, hogy amikor kellene és szükség volna rá, akkor hagy cserben a wi-fi miatt. Másrészt, a vezeték nélküli megoldásokat fel lehet törni,persze ez már radikális dolog,de a pakliban benne van. Hazai forgalmazásban a Hikvision egy megbízható és jó márka, minimum 1,3 megapixelesben kell gondolkodni, az már tudja a 720p-t. Alapból ezek a kamerák nem mozgathatók minden irányban, az más kategória és 30e körüli összegben nem igen fogsz találni olyat!
-
Piedon
tag
Egy kis információ a kínai hi3518 alapú kamerákról (ebay 1megapixel 720p kamerák, amikhez xmeye androidos program van) : a gyártó cég nem készített wifis verziót, de mivel usb ki van vezetve a panelon jópár kereskedő wifivel árulja, azonban az új firmware-ben már nincs wifi támogatás a kevés ram miatt. Ezért csak óvatosan a szoftverfrissítéssel, mert eltűnhet belőle a wifi!
-
Igen, valóban céges használatra keresek beltéri IP kamerákat. A feltöltés egyelőre baromi lassú, de ez idővel változni fog. A routert szintén cseréljük mindkét helyen, mert csak a baj van velük. Pl.: 10/100-as drótos hálózat és isten tudja milyen WiFi sebesség. A beltér nappal viszonylag jól meg van világítva, de azért 720p-vel nem ártana rögzíteni a dolgokat, valamint éjjel is működjön infra támogatással. Hang szintén kell. Ha nem is kerül rögzítésre, de "real-time" megfigyeléskor igen. Látószög? Passz. Nincs szükségünk halszem optikára, idővel inkább többet kihelyezünk. A távoli pozíció állítás gondolom alap. Jobbra-balra, fel-le. A készülékeket WiFi-n szeretnénk csatlakoztatni, azonban a hálózat felhasználónév-jelszó párossal van védve, tehát a konfigurálást követően így kell működnie, illetve automatikusan csatlakoznia egy esetleges áramszünet után.
Remélem nem hagytam ki semmit... Köszi! :-) -
taip
senior tag
válasz
TigerCat #1866 üzenetére
Ha jól értem, a meglevő 2 kamerát nem akarod használni, hanem újat keresel.
Valahogy az az érzésem, hogy nem otthonra a személyes hobbid miatt keresed, hanem még az is lehet, hogy céges felhasználásra. Azért nem mindegy, mert otthonra jó lehet az olcsó kínai, nem igazán érvényesíthető garanciával és hosszú szállítási idővel, de céges felhasználás esetén szempont a magyar, számlás beszerzés, a garancia és a támogatás megléte.
Nem vagyok egy guru, de szerintem az éjjel látás, a mozgásra aktiválódó felvétel már alap egy kameránál (persze le kell ellenőrizni, ne egy régi vackot sózzanak rád).
Viszont azt látom, hogy sok magyar webshopban régi analóg kamerákat árulnak 640x480-as felbontással, amiket messzire el kell kerülni, minimum megapixeles felbontás kell, ha valami kivehetőt akarsz azon a képen látni.
Ugyanakkor a "bűn lassú" feltöltés nem hangzik túl jól, ha távolról akarod nézni a videót vagy az élőképet.Szerintem ez még eléggé sok változós kérdés, nem látom, mik a szempontjaid (milyen messzire kell ellátni, milyen látószög lenne jó, kültérre vagy beltérre lenne telepítve, kell-e wifi vagy jó a vezetékes).
-
Sziasztok!
Nem igazán találtam értelmes összefoglalót a felszerelésről, szoftveres beállításokról, ajánlott típusokról. Jelenleg 2db kamerát kaptam (valami kínai cucc mindkettő). Kábellel az egyiket megtaláltam (routerbe dugva sikerült csak), de WiFi-re így sem tudtam csatlakoztatni, a másik weboldalát egyáltalán nem sikerült megnyitni. Szóval, ha veszek újakat, mire figyeljek? Szoftveresen és hardveresen is...
2 külön címre telepítenénk, 2-2 kamerát. Távoli elérés kell, ehhez biztosított a fix IP cím, viszont a router típusáról nincs információm. Valami egyszerű, 3-4 éves típus lehet mindkettő, 10/100-as LAN-nal, 2,4-es WiFi-vel. A központban egy NAS-ra szeretnénk küldeni a rögzített anyagot, vagy képeket, amelyeket mozgásra aktiválva készítene. Ennek a funkciónak éjjel is működnie kell. Ha állandó a rögzítés, akkor 2-3 napnál nem kell több. Az internetkapcsolat 4-5 megás csak, sajnos a szolgáltató nem tud többet. A feltöltés bűn lassú, de hogy pontosan mennyi, arról szintén nincs infóm. Egyelőre...
Szóval, mit keressek?
Maximum 30 ezer Ft bruttó / db amit rászánnánk...
Köszi! -
Hippo
aktív tag
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Én is tervezek egy kis kamera rendszer kiépítést a családi ház körül.Még kezdő vagyok a témában és nem teljesen tiszta pár dolog.A kamerák,nvr és egyéb kiegészítők valószínűleg kintről jönnek majd.
A kamerák Escam,Dahua gyártmány lesz valószínű...az NVR még nem tudom és erről lenne kérdésem.IP rendszer esetén jól értem,hogy kb úgy áll össze a rendszer,hogy kamera-switch-nvr-router ? 4 kamera lenne egy hét erejéig kell max. tárolni,netes -mobilos elérés kamera képpel az kellene főleg riasztás esetén.
Jól látom,hogy NVR -be pl.ilyen esetén kell ugye a switch ,mert az fogadja a kamerákat vagy nvr-ből van olyan is ami direktbe tud fogadni 4 kamerát?NEM néztem még utána ezért is kérdezem.... -
Bigyo13
őstag
Valaki tudja esetleg, hogy kültéri kameralencse elé mit lehetne rakni, ami a nagyon erős napsütést szűri? Egy nagy fehér kép van csak a monitoron, ha full kisüt a nap!
Köszönöm az ötleteket előre is! -
taip
senior tag
Sziasztok, lenne egy általános kérdésem.
A kültéri kameráknál általában hangoztatják hogy milyen IP védettségük van, vízálló meg egyebek. Ugyanakkor nem nagyon van szó arról, hogy mi van a hidegtűrésükkel? Ha egy kamerát felszerelek kültérre, azt még meg tudom oldani, hogy ne ázzon el, de azt nem, hogy ne érje télen a hideg.
Szóval mi van ha fagyok vannak? Nem működik, amíg nem lesz fagymentes az idő, vagy bedöglik és dobhatom ki? Lehet, hogy Kínában ez nem akkora probléma, de itt igen.
-
zsinor008
tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni egy megbontott vélhetőleg IP kamera rendszer helyre állításában.
A probléma az lenne hogy az előző tulaj elvitte az NVR vagy RVN-t az ért nem tudom pontosan mert a kameráktól UTP kábel vezet oda ahol eddig volt az eszköz de a kábelek végére BNC átalakító van fel helyezve.
Tudnátok ajánlani egy meg bízható de NVR-t (hogy ha ez kell) 4 kamerát kellene fogadnia a kamerák márkája Eurovideo a típust nem tudtam le olvasni mivel nem volt lehetőségem közelebbről meg vizsgálni.(hamarosan meg történik)
Ha tudtok még jó tanáccsal el látni azt meg köszönöm. -
pusszycat
nagyúr
D-link dir-615 le lett cserélve Asus RT-N56U -ra. Kell változtatni valamit az IP kamera beállitásában, vagy csak a routerben megadni a kamera ip cimét és port. számát a port forwardban. A dlink-el tökéletesen müködött.
-
masterwindu
újonc
válasz
Treshold #241 üzenetére
A P2P "Peer To Peer"-t jelent, nem "Plug and Playt". Itt jól leírják szerintem:
[IP kamerák P2P funkcióval]
Szóval ez arra van, hogy az IP kamera port forwarding nélkül is elérhető legyen
kívülről. -
Atesz.d
csendes tag
válasz
bigrock #1845 üzenetére
Tudom, hogy riasztás bemenet, de miért van a beállításokban 8, ha fizikailag csak 4 van. A hátlapon Alarm in néven futnak, a beállításokban érzékelő néven, ez sem túl következetes.
Bár van egy RS485-ös port is, amire még nem jöttem rá, hogy mire való.
Jut eszembe a IP (esetleg PoE-s) panelkamrákat miért nem találok sehol?
-
bigrock
Topikgazda
válasz
Atesz.d #1843 üzenetére
Az olcsóbb NVR-ek nem tudják utasítani a szünetmentest, hogy kapcsolja a le őket áramszünet esetén.
A komolyabbak, főleg amelyek nem embedded Linux-ot futtatnak, tudják ezt a funkciót (de csak korlátozott, főleg APC szünetmentesekkel)
A 4 db. bemenet nem video, hanem érzékelő, vagy riasztás bemenet. A vas csak ennyit kezel, a szoftver többet tud. -
Arti1
aktív tag
válasz
Atesz.d #1843 üzenetére
Szerintem nyaralnak a hozzáértők, vagy kihalt a topic
NVR esetén elég lehet 1 db LAN csatlakozás, a kamerákat lehet egy switch-en gyűjteni és elég egy utp kábel összekötni a switch-et és az NVR-t. Nem lehet, hogy POE képes csatlakozó az a 4 ami rajt van, azért került rá? (És akkor tud 4 POE kamerát meg 4 külön tápláltat, vagy külső poe feladósat)? -
Atesz.d
csendes tag
Van valami módja annak, hogy ezeket az NVR-eket áramszünet esetén biztonságosan lekapcsolja a szünetmentes?
Ja és még egy kérdés a Provision NVR-ről van a beállítások között 8 db érzékelő bemenet, de fizikailag csak 4 van. Ez meg hogy lehet?
-
bupemko
senior tag
válasz
BrandonXXV #1838 üzenetére
Ez PoE-s vagy külön tápja van?
-
Atesz.d
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Provision NVR4100 rögzítő + egy I3-380IP04 és egy I3-390IP04 kamera
valamint egy Qihan QH-NW357 kameraA Qihan elvileg ONVIF-es de nem hajlandó csatlakozni hozzá a rögzítő. Mivel amúgy is egy gagyi kamera, annyira nem bánt a dolog, majd lesz vele valami.
De az már erősen bosszant, hogy a rögzítő rendesen rögzíti ha ütemezett felvételt állítok be, de mozgásra nem működik. Akármit állítgatok semmi sem történik.
Valaki le tudná írni, hogy hogy s mint kellene ennek működnie? -
BrandonXXV
aktív tag
Én végül egy ilyet rendeltem, próbaképp: [link]
Ha megjön és települt a rendszerbe, írok a tapasztalatokról... -
Sanyi19
őstag
Sziasztok. Tudtok nekem olyan IP kamerát mondani, ami jól lát éjszaka és nem feltűnő, tehát nem virítanak pirosan az infra ledjei? Rejtett infra led, vagy milyen más technológia van még éjjellátóra.
-
Minstrel
senior tag
Ennél az olcsó kínai kamerámnál azt nem lehetne beállítani, hogy a jpeg ne 704x576 legyen? Mert ilyet küld emailben, de ez egy összenyomott 16:9 kép, jobban örülnék egy 1280x720 screenshotnak.
Ha egy NVR küldené az emailt akkor az is csak a kicsi felbontásban tudná a kamera miatt?
-
Arti1
aktív tag
Közben letelt a szerkesztési időm.
Megvan az átverés, 10/100-as a hálókártyája.
Találtam egy másikat, itt már 10/100/1000 a LAN
13 eFt szintén ebay
itt meg talán az lehet a bibi, hogy csak 4 csatornát tud 1080p-ben tárolni (ha a dárga kici kinaiak a compression alatt azt akarték érteni, máshol meg nincs róla szó), de 8 csatornát tud 960p-ben, az meg pont az 1.3MP-es kamera?
De szóljatok ha sok vagyok, akkor eldugulok -
Arti1
aktív tag
+1 kérdés, hátha kapok választ:
Ez itt 8 csatornás, kínából, 10 eFt
itt mi lehet az átverés? végigolvastam a specifikációt, mind a 8 csatornát rögzíti 1080P-ben, és közben lehet nézni őket kicsit kisebb felbontásban, teljesen jó lenne 6 kamerához.
OK, venni kell hozzá HDD-t, de azt mindegyikhez kell.
Amit még nem értek, az, hogy a streameknél mit jelent ,hogy pl.:
stream type: 8x(1280x960)+sub(640x480)+4Ref+1Play
Itt mit jelent a Ref és a Play?
próbálok beszúrni egy képet róla:
Köszönöm:
Arti1 -
Küldtem neked egy ilyet, de ha az nem jó akkor POE kamerák között keresgélj.
-
Arti1
aktív tag
Sziasztok,
kínából tervezek 1.3-as IP kamerákat (még nem tudom pontosan, milyent), azokhoz melyik NVR-t ajánlanátok (olcsó kategóriában):
Ez 25
vagy
Ez 30
Ezek olcsónak számítanak? (google alapján nem nagyon találtam itthon olcsóbbat)
Vagy inkább az is kínából jöjjön?
Van ezekkel valakinek tapasztalata?
Vagy esetleg másik NVR, amit 6 kamerához ajánlanátok?
Köszönöm:
Arti1 -
BrandonXXV
aktív tag
Na,alakul a dolog, úgy tűnik egy synology nas lesz betéve, amire szeretnék ip kamerát rátenni. Létezik olyan nem túl drága kamera, ami beltéri,esetleg lát a sötétben is,csak kábeles csatlakozású és nem kell neki külön táp, csak amit az utp kábelen keresztül kap?!
-
-
Piedon
tag
válasz
Minstrel #1826 üzenetére
Az hogy általános-e, azt nem tudom, kimondottan ezt a HI3518 alapú kamerákhoz van, legalábbis annak a fórumán volt kirakva.
Az Ebay-en (de megkockáztatom, hogy Aliexpress és társain is) található "óccó" 720P-s 1MPixeles kültéri-beltéri kamerák nagy többsége ov9721-es CCDre és HI3518ra épül (fix fókusz, 3.6mm vagy 6mm M12 lencse, Wifi vagy POE), a 960P-sek már Sony Exmor-ral szereltek és HI3518C-vel, az 1080P-sek meg ha jól emlékszem Texas Instruments vezérlő alapúak. Az eddigi "óccó" 720P-sek amivel találkoztam, mind ugyanarra a szoftverkörítésre építkeztek (Internet Explorer ActiveX alapúak), csak esetlegesen a logó különbözött. -
motrola
aktív tag
válasz
BullZeye #1823 üzenetére
Az elmúlt évig gazdája voltam 1 DS410J-nek de nem volt megfelelő kamerám a Surveillance Station kipróbálására nem volt lehetőségem. Van saját jól működő http://synology-forum.hu/?oldal=termektamogatas itt talán többet tudnak mondani.
Azt, hogy a Te kamerádhoz milyen URL-t kell beírni, azt nem tudhatom, kérdezd a gyártót, nézd meg a kézikönyvét! A Surveillance Station-ben a kamerák kiválasztásánál az első lehetőség az „Egyedileg beállítható”, utána jönnek a márkák. Az egyedit kell kiválasztanod, de tudnod kell legalább a videóstream címét természetesen.
-
BullZeye
veterán
Vettem egy PR-PT737 típusú PNV kamerát, viszont nagyon nem vagyok vele megelégedve.
HD létére egész jó képet ad, viszont szoftveresen a béka segge alatt van, úgyhogy valószínűleg megy vissza a boltba.Nem szeretnék sok mindent, csak egy pár apróságot:
- Wireless kivitel
- Legalább HD, de inkább FHD képet, és felbontásnak megfelelő minőséget is (upscale kizárva)
- Böngészőből IS tudjam nézni az Androidos program mellett (kell mindkettő, Provisionnél nonsense, hogy Windowsos PCn nem érem el)
- Legjobb lenne, ha simán polcra rakhatnám, mert nem szeretném felfúrni, és ehhez jó lenne, ha távolról legalább 4 irányba mozgatható lenne.
- Ha mozgás van automatikusan rögzítsen felvételt Synology NAS-ra (szóval jó lenne, ha alapból támogatná, de legalább samba elérést lehessen beállítani rögzítés mappájának)
- Bruttó 50k körül jó lenne, ha megállna, de ha 60-70k-ba kerül egy minden tekintetbe tökéletes, akkor természetesen megveszem azt.
- Tetszik ez az Infra dolog, úgyhogy ez is kellene.Létezik ilyen termék? Akár itthonról (áfát vissza tudom igényelni, így nettó ár a döntő), akár külföldről?
-
motrola
aktív tag
Nem sértésnek szántam a hozzászólást de 2500Ft-os kameratápokat nem szokás szervizelni, jómagam inkább újat veszek. Igaz én is jártam már úgy, hogy csak 1 bekapcsolásra volt jó az adott eszköz.
Ezeket bele kell kalkulálni a vásárlásba. A márkás kamerák tápjai sem sokkal jobbak.
Sokan csak a képeket nézegetve vásárolnak kamerát és utána csodálkoznak, hogy a felszerelt kamerán nem olyan kép van mint a netes hirdetésben látszott. ( szívás )
Nálam leginkább noname eszközök vannak, 2 db Apexis, és 1 db Easyn aminek van talán neve.
A kamerák száma nem publikus de belátható, hogy ennél a 3 nál több van.
Utoljára egy lengyel vásárlásom volt ami azon a helyen ahol felszereltem még éjjel is szines. ( külső fényforrás ) ( ezzel is volt aki kiröhögött )
Ez is a 7000 forintos kamera kategória, de meglepően komoly tudással. ( ki kell fogni )
A kamera ha meghibásodik, ami nem sűrűn fordul elő veszek hozzá pcb-t amit sokszor kábellal, cd-vel ellátva szállítanak és kicserélem. A meghibásodó infra diódákat szintén cserélem veszek nagyobb tételben és úgy olcsóbb. Az is hozzá tartozik persze, hogy én egy vén javítóiparból (TMK) kiesett emberke vagyok, és amíg dolgoztam addig bizony nagyon sokféle eszköz belsejében kellett turkálni. -
makro
senior tag
válasz
bigrock #1818 üzenetére
A táblázat jó ötletnek hangzik, én támogatom. Eddig webkamerákkal ügyeskedtem, aminél nagyon korlátozottak a távolságok. Viszont sikerült egy elég ügyesen összerakni mögé egy Zoneminder konfigot
Itt azért megjegyezném, hogy számomra csak hobbi szinten lenne a dolog, még nincs tervben 24/7-es megfigyelés felhős archiválással meg egyéb finomságokkal.De ha már itt firkálok, mit tudnátok ajánlani, amit eresz alá tudok rögzíteni, min. 720p felbontás, megfigyelt terület kb 10-15m távolságban, infra, IP kamera, jó lenne dome sötétített üveggel. Az sem gond, ha darabokból kell összeépíteni. A célom, hogy az említett távolságról egy rendszámot le lehessen olvasni.
-
bigrock
Topikgazda
Igazság szerint én nem nagyon tudok érdemben nyilatkozni, mert - nem akarok nagyképűsködni- de mi ipari kamerákkal foglalkozunk főleg (AXIS, Panasonic, Bosch) és ezek minimum 5-6x kerülnek többe az Ebay-es olcsó kameráknak. Ha én javasolnék, minimum Hikvision, Dahua, Novus (esetleg jobb Foscam) termékekben gondolkodnék. Ezek is drágábbak, mint a szóban forgó kamerák, de legalább magyar forgalmazójuk van, 2 év garancia, elfogadható support, még talán firmware frissítési lehetőség is. Ezek megfordultak a kezeink között és jól teljesítettek.
Biztos, hogy van jó és elfogadható olcsó Ebay-es kamera is, nem kétlem, de -ha az autós hasonlatot nézzük- nem a legolcsóbb noname futózott gumit teszem fel az autómra, mikor éles helyzetben reagálnia kell-.
Lehet, hogy létre kellene hozni egy publikus Google táblázatot, amibe mindenki írhatna, hogy milyet vásárolt, mennyiért és mi a tapasztalata. Ez sokat segítene azoknak, akik most akarnak beruházni. -
makro
senior tag
Sziasztok!
Eddig csak olvasója voltam a fórumnak, de most igazán érdekel a véleményetek ezzel a témával kapcsolatban.
bigrock és motrola: megkérhetlek benneteket, hogy fejtsétek ki jobban mit tapasztaltatok eddig?
Érdekel a téma, mivel én a közeljövőben szeretnék pár kamerát venni a minőség/ár arányában. ( gondolom sokan vagyunk így ezzel )
Félreértést nem szeretnék, nem célom összeugrasztani benneteket, csak jó lenne tisztázni mi a valóság. Úgy érzem mindegyikőtöknek igaza lehet, csak pontosítsátok mely márkákról és típusokkal találkoztatok. -
motrola
aktív tag
válasz
bigrock #1815 üzenetére
Semmilyen szervizes véleménye nem érdekel, magam szoktam szervizelni a kameráimat. Általában az olcsó és a még olcsóbb kategóriába tartoznak, nevenincs kamerák. Mint írtam éjjel nappal mennek van olyan amelyik már 5 éve. Van olyan is amelyik csak 1 hónapot bírt, igaz az egy nem vízálló kamera ami vízbeesett.
Eddig összesen csak 3 kamera hibásodott meg azok hasonló beázásos okokból. A víz az nagy úr. -
motrola
aktív tag
válasz
bigrock #1812 üzenetére
A 7000 forintos kamerák mennek gond nélkül éjjel-nappal. Ha megfelelő az elhelyezésük pontosan ugyan az érhető el vele mint a márkás kb 2x annyiba kerülőkkel, aminek a belseje sokszor pontosan ugyan az a pcb ami az 5-7000 forintosban van. Egy rakás hülyeséget írtál róluk.
-
zex
aktív tag
válasz
bigrock #1812 üzenetére
Hát nekem FOSCAM kamerákkal sincs vlaami nagyon jó tapasztalatom. Ráadásul az egyik FOSCAM-em 640x480-as képet ad csak, ezek a kínai 7000 Ft-osak meg 720p vagy kicsit többért már 1080p-s képet is adnak. Tervezem lecserélni a jelenlegieket kínaira, mert ha van mellettem egy jó NVR, akkor a kamerának nincs más dolga, mint a megfelelő minőségű képet továbbítania.
(persze ez is csak a sajnát magánvéleményem, illetve majd ha megjön a kamera, és le tudom tesztelni, aztán tudok első kézből adni választ!)
-
bigrock
Topikgazda
Szerintem a 7000 Ft-os kamera mellé nyugodtan lehet venni egy műanyag lakatot is a játékboltban.
Fogja hozni azt a biztonságot. -
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni. Olyan kamerát keresek, ami fényképet készít x percenként, SD kártyára ment, akku-s és legalább 1 napot elmegy. Felbontás igazából mindegy SVGA-től felfelé bármi jó. Valami nagyon olcsó kéne, pár hetet kell, hogy kibírjon. Nem kell, hogy kültéri legyen, fedett helyen lenne.
Esetleg ha WiFi képes, és FTP-re tud menteni, akkor szánnék rá többet.
De nem nagyon találok ilyet értelmes árban csak ilyen 50-80k körül.
-
hzsolee
őstag
Sziasztok!
Ilyesmi PCB-t rendelt már valaki? Van ajánlott eladó/típus, vagy nagyon nem lehet mellé lőni?
MOD:
Kb fele áron is van drónhoz, a spec.ben nem nagyon látok különbséget... -
Tibi1218
csendes tag
7000 forintért kapsz kamerát ami lépcsőhában tökéletes full sötétben is.
12000 forint egy nvr amibe kell egy winyó mondjuk legyen 13000.
tápegység kameránként legyen 1000. kábel, végekkel együtt, fogóval szállítással 10.000.összesen 14.000(két kamera)+12000(nvr)+13000(winyó)+10000(100m kábel, krimpelő. 30 RJ45 csati)=49.000.
kijön az összegből amit mondtál -
Tibi1218
csendes tag
válasz
Minstrel #1792 üzenetére
xmeye programnak vinnie kell belső ip vel is és jól beállított dyndns el és nyitott 34567 es portal bárhonnan akár mobil netről is. gépen azért szaggat mert nem bírja a dekódolást, nem a legjobb a hozá kapott progi windows alá. nvr el tökéletesen megy a 720p Stream akadás mentesen. kétmagos laptopon nappal nagy bitrátánál be be akad.
reset nincs rajta tudtommal sem, majd rákérdezek gyártónál.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Horgász topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Honda topik
- További aktív témák...
- Creative Sound Blaster X AE-5 eladó
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- ASUS ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO Alaplap
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia