Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok.
Kültéri,wifi,1080p,ip kamerát szeretnék vásárolni,kocsim éjszakai megfigyelésére.
A kamera a társasház udvarán álló kocsitól kb 15-20m az erkélyen,a routertől 3m távolságra lenne elhelyezve.
Néztem egy pár kamerát (1,2) és ezekről szeretnék véleményt kérni.
Várok további kamera javaslatokat is. Azt megtudja nekem valaki mondani hogy a megfigyelés ezen fajtája mennyire legális,kell valakitől ehhez engedélyt kérni?
Köszönöm. -
JoeNet3
csendes tag
Kedves Fórumtagok!
Szeretném a segítségeteket érni. Adott egy router, amire rá van kötve egy switch, amin lóg 4 db IP kamera. Az lenne a cél, hogy egy mobilos app-el nézhetőek legyenek a kameraképek.
Fut egy webszerver a gépen, ezen a címen található meg, de csak egyetlen kamera képét látni: http://kenjihome.mypets.ws:88/Login.htm (admin, jelszó nincs)
Találtam a futó alkalmazások között egy CMS nevűt, amivel a belső hálón keresztül látom a kameraképeket, rögzíteni is tudom, de azt hiszem, hogy ez kifelé nem tud stream-elni.Sajnos az, aki összerakta ezt az configot lelépett, ezért nekem kellene ebből 1-2 napon belül kihozni valami működő dolgot, de egyáltalán nem tudom, hogy hogyan fogjak neki. Van esetleg valami GYIK vagy tutorial a témában nagyon kezdőknek?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Beltéri Hikvision csempe kamera (mert nem lesz fix helye, pakolgatnánk ide-oda néha) vásárlásán gondolkodom, wifi-s és legalább fullhd, tudtok ajánlani konkrét típust és ebay/aliexpress/stb eladót? Egyáltalán szabad venni ilyen "kínai" kamerát, a nem frissíthető fw miatt nem lesz később gond? Pl mi van akkor ha egyszercsak valami nem működik (szoftveresen) és csak fw frissítéssel javítható? -
Eastman
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani vadkamera javításhoz korrekt (esetleg budapesti) szakembert?
THX: Eastman
-
-
rooland
senior tag
válasz
jézusom #3486 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A 2mpxl 25fps nem lesz meg ez a kamerán múlik, vagy az AHD rendszer/box nem bírná?
Illetve a linkelt AHD rendszer központi egységének hátulján látok LAN csatlakozást, az nem azért van hogy routeren át netre csatlakozzon és én elérjem ugyanúgy mint egy IP kamerát? -
jézusom
addikt
válasz
rooland #3485 üzenetére
Ez nem ip rendszer.
Nincs baj az AHD-val, de nem lesz 2mpxl-el 25 fps. Szerintem csak az 1 megások tudnak 25 fpst.Veszel 2 db ip kamerát, alapból tudod őket neten nézni, ha boxot veszel hozzá, akkor tudod TVre kötni, meg ugye rögzíteni. Ha gépről nézegeted, az ugye rögzít is, csak 7/24-ben sokat fogyaszt...
AHD rendszerhez kihúzhatsz UTP-t, azon elfér a táp is. Ha ip rendszer lesz, azon is megy a táp, csak POE képes legyen.
50 ezerből 2db fullhd 25fps kamera kijön talán, de rögzítővel nem. Kínaiból lehet megoldani.
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Kamerarendszert keresnék kertes házunk biztonsági megfigyelésére. Semmi extra, csak 1 kamera előre a kapu megfigyelésére, 1 kamera hátra az udvar megfigyelésére, a plusz biztonság érzet kedvéért. ~50e lenne rá. Az igények a következők lennének:
- Ha lehet FullHD (sima HD is elmegy)
- 25 fps / kamera
- Széles látószög
- A kamerák vezetékesek legyenek
- Lehessen netről nézni/csatlakoztatni
- Lehessen TV-re vagy monitorra csatlakoztatni, hogy helyben lehessen nézni
- A kameratápot a jelkábellel lehessen vinni, tehát csak 1 kábel / kamera kelljenEgy ilyesmi rendszer megfelelő lenne erre, megbízható? [link]
Előre is köszi a válaszokat, véleményeket!
-
bigrock
Topikgazda
válasz
Játékos #3478 üzenetére
Akkor szokott kameránkénti LAN port lenni a rögzítőn, amikor PoE típusú a rögzítő (kiadja a tápot is az UTP kábelen). A leírásában viszont nem láttam, hogy tudná a PoE-t, bár nem lehetetlen. Ebben az esetben egy kamera, egy PoE interface, a központi LAN meg mehet a switch-be.
-
Gondwana
addikt
PoE NVR - a a kameràknak tàpot is ad, 4+1, 8+1, 16+1 csatlakozò van a hàtuljàn, a többi NVR-en egy, maximum két LAN port van. Egy jobb PoE nvr a kamera jelszavàt kivéve mindent képes magàtòl felprogramozni a PoE portokra dugott kameràkon. (kiderült, Videosec akciò, ahol 4 vagy 8 IP kameràhoz ingyen adjàk a PoE nvr-t)
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Jelenleg egy pc-re rögzítek Hikvison ip kamerával viszont kellene valami NVR-es megoldás, vagy usb-s router vinyóval ami állandóan működik? Hogy lehet ezt olcsón kihozni? Asusnak van ez a Download Master része de sok probléma van. Az olcsó NVR-ek milyenek? Használhatóak? Ki mit használ?
Játékos:
Igen elég egy a seggébe a pc-ből. -
Játékos
addikt
-
Játékos
addikt
válasz
bigrock #3475 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a választ! Jónéhány analóg rendszert telepítettem már, de IP-vel még nem sok dolgom akadt. Szóval a switchből megkapja a rögzítő a 10 kábelt, és meg tudom neki mondani, hogy melyik bemenetén melyik ip (vagy MAC) címmel rendelkező kamerát kezelje?
Gyakorlatilag minden bemenetén látja az összeset, csak ki kell válogatnom, hogy melyik melyik legyen?!
Innen nézve eszembe jut az is, hogy a switchből nem elég egy kábe a rögzítőbe???
Köszönöm! -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni.
Hikvision IP rögzítő "A" helyen, egy switch mögött.
"B" helyszínen 10-12 db kamera szintén egy switch-en.
A két switch (TL-SL5428E) optikai kapcsolatban egymással.
Az a kérdésem, hogy a rögzítő honnan fogja tudni az "A" helyen, hogy a switch-ből beledugdosott kábelek közül melyik melyik kamera képe? (talán a két switch ugyanazon portja a megoldás?)
Valószínűleg tök kézenfekvő a megoldás, de én nem találkoztam eddig ezzel a kérdéssel.
Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
pestisz #3469 üzenetére
Minimum hikvision. De ha így bekamerázod, és nem figyelmezteted őket, és nem egyeznek bele, hogy ilyen lakásba költöznek ahol az emberi méltóságuk, személyi jogaikat a főbérlő a sárba tiporja akkor ha van egy csöpp eszük feljelentést tesznek és még Te fizetsz nekik nem pedig Ők neked.
-
tibibi
őstag
-
pestisz
csendes tag
Sziasztok!
A házamat kiadnám bérbe és be szeretnék kamerázni 2 szobát, azért, hogy láthassam, hogy a szerződésben foglaltakat betartják-e. Leginkább arról lenne szó, hogy nem hoznak-e fel plusz embereket, ezért nem szükséges, hogy a kamerámak szuper felbontása legyen. Amire szükségem lenne:
-2 kamera, felbontás nem elsődleges szempont
-akkor rögzítsen, ha mozgást észlel. (ez nem lenne nagyon sok, mert pl az előszobában lenne a kamera, ahol keveset tartózkodnának)
-a rögzített tartalmat el tudjam messziről érni, mivel külföldön lennék közbenSzóval összegezve az a célom, hogy lássan hány ember tartózkodik a lakásban és messziről el tudjam a tartalmat érni. Árban minél alacsonyabb összegre gondoltam, kb 15000 körül/2 kamera, max 30000
Ezt néztem ki --> ECSAM QF002, bár itt visszaolvasva aggasztónak tűnnek a szoftveres anomáliái, nem mintha a többi kamera perfektül működne.
Ez jó lesz szerintetek? Vagy esetleg más ötlet?Előre is köszi a segítséget!
-
Minstrel
senior tag
A Hikvision szerintem is jó lenne, az normálisan kezeli az SD kártyát is, mozgásérzékelést is beállíthatsz és akkor nem kell folyamatos felvételt csinálnia és visszanézéskor is könnyebb, mert egy idővonalon jelzi a mozgásérzékelést. Írtad, hogy messzebbre kell nézni, akkor a 4mm-res lencsével vedd, ha kínából akarsz akkor ezt a boltot ajánlom [link] Már vettem egyet tavasszal innen és most úton van még egy.
De lehet elég lenne először egy kamukamera, hátha attól is megijedne az ember, obiban csak 2-3 ezer forint.
-
taip
senior tag
Ha komolyan gondolod a megfigyelést, akkor szerintem lehet telepíteni egy mobilnetet és wifivel rácsatlakozni. Ekkor bármikor ránézhetsz az élőképre és visszanézheted az előző éjszakát, volt-e esemény.
Persze ehhez kell vmi fedett létesítmény plusz ugye pénzbe kerül a mobilnet havidíja is, ha nem tudod megoldani vmi másik előfizetés megosztásával. -
Gondwana
addikt
... és mi garantálja, hogy nem viszik el a kamerát is az SD-re rögzített anyaggal meg a fával együtt? Ott nincs internet, szóval ha úgyis ott vagy, az árkülömbségért inkább kézzel forgatod, ha meg nem vagy ott, úgyse tudnád forgatni. Gyakorlatban a PTZ kamerák felárát tényleg csak ott érdemes kifizetni, ahol folyamatosan ül is valaki a monitor előtt.
Jelenleg a SONY IMX291 szenzorú kamerák adják a legjobb képet éjjel is, nappal is, ha nem valami elfuserált kínai DSP-t tesznek mögé, de ezt most nem részletezném. Az IMX322 se rossz, de majdnem ugyanannyiba kerül mint az IMX291. Ha veszel egy AHD / CVI / TVI kamerát és egy négycsatornás rögzítőt, kukázol bele egy HDD-t, nem biztos ám, hogy drágábban jössz ki, mint egy SD kártyás IP kamera egy vállalható élettartamú nagykapacitású µSD kártyával.Mindenki: az megvan, hogy végre lesz Magyarországon is valami biztonságtechnikai kiállításféle mindenféle IP kamerákkal, rögzítőkkel, prezentációkkal, fejtágításokkal? (Azt írják, előre reggelve ingyenes lesz, helyszínen meg 1kHUF)
-
Minstrel
senior tag
válasz
Gézengúz #3449 üzenetére
Amúgy mekkora területet akarsz figyelni vele? Mert mielőtt rendeled nézd meg, hogy a 4mm vagy 2.8mm lencse-e a jobb választás. [cctv-lens-object-distance]
-
bigrock
Topikgazda
válasz
Gézengúz #3449 üzenetére
Jó választás.
PTZ-t akkor vegyél, ha ülsz mellette 24/7-ben én mindig oda forgatod, amit látni akarsz, vagy fontos a zoom/széles látószög közötti váltogatás.
Ha meg beállítod őrjáratra, akkor tuti, hogy pont akkor nem fog odafordulni, amikor történik valami. PTZ-vel nézünk egy parkolót, egy hölgyikének pontosan akkor húzták meg az autóját, amikor fordult tovább a kamera. Mire visszaért, már megtörtént a dolog. -
Gézengúz
addikt
válasz
hzsolee #3443 üzenetére
Pont ezt a típust itthon nem találom, mennyi lehet itthon, vagy ennek a típusnak megfelelő példány mibe kóstálhat? Most már elgondolkodtam, hogy nekem is jöhetne 1 vagy 2
Esetleg nincs valakinek tapasztalata vele, hogy mekkora lehet a puffer 32-es, 64-es kártya esetén?
-
Gondwana
addikt
Ma hallottam, hogy lesz valami Dahua akciò, hogy 4db IP kameràhoz ingyen adnak négycsatornàs NVR-t is. Holnap utànajàrok, hogy melyik cég lehet, ha valakit érdekel.
-
Frenky89
addikt
Hello!
Totál laikus vagyok a kamera témában. Tudnátok javasolni valami nagyon egyszerű megoldást, amivel meg lehetne figyelni egy helyiséget akár éjszaka is? Nem szeretném felvenni a videó anyagot és hasonlók, csak annyi lenne a cél, hogy amikor éppen szükséges, akkor okostelefonról, vagy laptopról rá tudjak nézni, hogy mi történik éppen.
-
Gézengúz
addikt
Ismerős megfigyelné a háza elejét, olykor problémás az utcai rész (rongálás) Egy olyan kamera érdekelné amin kivehetők az alakok, illetve menne a rögzítés is valami úton-módon. Olvastam, hogy vannak olyanok is amik rögzíteni tudnak memóriakártyára, ez jó lenne mert ha problém van vissza lehet nézni...Mégha nem is sok a puffer csak mondjuk egy nap..
Ötlet?
-
jézusom
addikt
Hali!
Tudtok olyan eladót esetleg, aki EU-s raktárból küld árut? Anglia most már ÁFA köteles?
-
q13579
senior tag
Üdv,
A nagy kérdést szeretném feltenni. Mi most a legjobb ár/érték arányú 4 kamerás IP kamera szett, ami a piacon elérhető? (jó lenne fekete dómkamerás kivitel, mert sötétbarna párkány alá lesz rögzítve).
- 4 db IP kamera
- NVRJó lenne megállni egyelőre 120-130 körül, e fölé sajnos anyagiak miatt nem nagyon akarnék menni.
-
st6969
őstag
válasz
bigrock #3421 üzenetére
üdv, Androidról is működik Ezviz nélkül? Illetve munkahelyi hálózatról szeretnék még rájelentkezni.
@taip: néztem ezt a típust, abból a szempontból jobban tetszik, hogy nem dome, viszont drágább, és paramétereiben is gyengébbnek tűnik (960p vs 1080p, 1,3MP vs 3MP), kérdés, hogy a gyakorlatban ezek a különbségek egyáltalán észrevehetőek-e? Viszont adnak hozzá tápot és még SD kártyát is.
-
taip
senior tag
Nekem hasonló megfontolásokból kellett olyan kamera, ami wifi képes és képes a benne levő SD kártyára rögzíteni. Én a Wanscam HW0042-t vettem, ami vagy fél évig teljesen jól működött, most van vele egy problémám, nyomozom hogy hol a hiba (egyáltalán nem biztos, hogy a kamera, lehet a kliens szoftver vagy az internet). Felveszi amit kell, de csak belső hálóból tudom visszanézni, kívülről nem és ez ugye gond egy távfelügyeletnél.
-
Chabee
tag
Tisztelt Kamera Guruk!
Szeretnék segítséget kérni! A történet az, hogy az átalakítás/bővítés alatt álló családi házunkba szeretnék majd idővel kamerákat elhelyezni. Kb. 2 vagy 3 (max. 4) db kameráról lenne szó.
Nézegettem a netet és az alábbi megoldást el tudnám képzelni magamnak:Kamerák tekintetében:
MZ I20B 2MP kültéri IP kamera
vagy
MZ I20D 2MP kültéri dome IP kameraTovábbá ezekhez ezt, mint rögzítőt:
MZ 40W 4 csatorás mini IP rögzítő
Van valakinek erről tapasztalata, érdemes megvenni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
st6969
őstag
válasz
Minstrel #3417 üzenetére
Hopp, most látom, hogy "this camera don't support Ezviz"
Ez a bárhonnan belenézős funkció pedig kellene.
A fali tartó nem rossz, de falra nem igazán tudom rögzíteni, nikecell szigetelés van (esetleg valami spec tiplivel). A dome kivitelhez nem ragaszkodom, ez nincs nem dome változatban? -
Minstrel
senior tag
Ha memóriakártyára rögzít és csak visszanézed ha valami gond van akkor elég a wifis is. Nekem az van vezetékes változatban amit elsőnek linkeltél, szerintem azt vedd, volt már olyanom is amit másodiknak és harmadiknak linkeltél, de azok a Hikvisionhöz képest komolytalanok, ehhez ott van az ezviz is, tök egyszerűen bele tudsz nézni bárhonnan mobillal, meg az egész sokkal jobban egyben van, a kezelőfelület is felhasználóbarát, több beállítási lehetőség stb.
Arra figyelj majd melyik lencsést veszed, a 2.8mm-res jobb választás lenne talán, mert az belátja az egész udvart. Mondjuk nekem annyi gondom volt egy másfajta 2.8-cas dome kamerával, hogy az ereszre tettem és az is belelátszott, hogy rávilágít az infra a falra ami egy nagy fehér folt volt és ezért a kép többi része sötétebb lett, de hikvision dome-hoz van tartó, azzal talán jó lenne [link].
-
st6969
őstag
válasz
Gondwana #3415 üzenetére
OK, tehát ezek szerint nem érdemes wifi kamerában gondolkodni? Ha kicsit laggol, az nem zavarna, nem folyamatos profi megfigyelésre kell, csak alkalmanként rá akarok nézni, mi történik a kertben, ill. a bejárón, illetve visszanézni, hogy éjszaka vagy amikor nem vagyunk otthon, van-e bejárkálás.
Egy cső van a falban, amin lejön a tetőtérből a koax kábel (kábeltv+internet), de nem valószínű, hogy ebbe beleférne még egy UTP kábel is, de meg fogom próbálni. Kamera típusban van javaslatod? Esetleg a linkeltek közül? -
Gondwana
addikt
... vagy a két kamera mellé kiteszel még egy kliens módot tudó WiFI AP-t, vagy akadnak még módszerek a hálózat átlövésére, ha a táp már ott van. Ha viszont egy szál UTP kábelt tudsz odahúzni, keresel egy 12V-os 5 portos switchet, power-injektorral ráteszed épületen belül a 12V-ot (lehetőleg a kellő tartalék miatt egy 5A-es tápról) az egy szál UTP-re, eresz alatt leválasztod, három felé ágaztatod, és már nem is fog úgy lagolni, mint a wifi kamerák jelentős része (más olvasatban: nem láttam még kellően jól működő FullHD wifi kamerát - mert analóghoz szoktam, ahol gyakorlatilag nincs késés
).
-
st6969
őstag
Sziasztok,
sajnos kicsit halasztanom kellett az IP kamera beruházást, de most nekiállnék. Kültérre, eresz alá (kb. 4m magasság) kerülne 2db. A mellékelt kép szerint lenne a megfigyelés.
A tápot a tetőtérből meg tudom oldani, de LAN kábelt sajnos nem tudom odavinni (illetve egy routert oda tudnék, csak a tetőtérben -20/+60°C van, félek nem bírja ki a folyamatos üzemet). Ezért wifi kamerában gondolkodom, a rögzítés a benne lévő SD kártyára történne.
Segítenétek, hogy kitől és milyen típusú kamerát érdemes megvenni (magyar vagy külföldi is lehet)? Korábbi linkeket alapul véve pl. ezt néztem ki.
De találtam még ilyet, és ilyet is és ilyet is.
Elveszek a sok paraméterben, nem értek hozzá. Segítenétek melyiket vegyem? -
ezekiel
aktív tag
válasz
Impair1980 #3169 üzenetére
Hello!
Észrevettem! pont ma!
Viszont nekem az ip címmel sem működik amit adtál!
Tudsz valamit azóta?
-
Minstrel
senior tag
Ennél az NVR-nél, hogyan van a rögzítés?
Ott a 'decoding'-nál az van, hogy 'capability: 8ch@4cif, 4ch@720p, 2ch@1080p'. Ilyenkor csak ezek a variációk lehetségesek vagy pl. lehetne rögzíteni 2 kamera képét 1080p-ben és egyet 720p-ben?
-
Sziasztok,
Tudtok akkumulátoros, illetve microUSB-s tápról működő WIFI-s, éjjel is látó IP kameráról?
amit aztán tényleg bárhova ki lehetne tenni (a wifi lefedettségen belül)..
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok olyan kamerát keresnék,amit külső szoftverből lehet forgatni,tehát nem csak zoomol,hanem jobbra balra mozgatható!
Kültéri kéne mindenképp,és minél jobb minőséget tudjon!
Esetleg tudtok valamit ajánlani!?
-
hzsolee
őstag
Mostanában elég viharos az idő. Nem vágja haza a kamerákat a villámlás fénye? Rengeteg olyan mozgás felvételem van ami csak egy villanás. Van, hogy éjszakairól átvált nappalira. Tegnap este is jött a vihar és inkább lekapcsoltam a rendszert.
-
(Bundás)
addikt
válasz
(Bundás) #3395 üzenetére
És ez esetleg? Elvileg "márkásabb", 8e Ft-al olcsóbb, de hogy mivel tud kevesebbet...
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu AKCIÓ ,vil.bill,15,6"FullHd IPS,8.gen.i5, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- ASUS ROG Strix G512LI I5 144Hz/10300H/1650TI/24 GB ram/512 M2 SSD
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest