Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Greenbook
tag
válasz
bekes.andras #591 üzenetére
Üdv!
"Lehet a fókusz van elcsavarva, de egyáltalán nem olyan éles a kép, szerintem fakóbb is."
- Az adott kameráknál te állítod a fókuszt.Én csak a fehér verziót használtam annál nincsen ilyen jelenség.
- Nincsen "végtelen" állása.
- "Sajnos a rögzítőre kötött kamerákat nem látni a hálózatról, az IP-jüket felülbírálja és nincs átjárhatóság."
Gondolom a POE verziót használod. Személy szerint én mindig a POE nélküli verziót preferálom és POE switch segedelmével teszem rá a kamerákat, így elérhető mindegyik külön is.A szoftveres rögzítést csak és kizárólag különleges kérésre, illetve megoldások miatt javaslom és telepítem.
-
Becenick
tag
Arról nekem is volt sejtésem, hogy vedd és vidd termékekről van szó.
Csak tudod ilyenkor szokott általában jönni, hogy olcsó húsnak híg a leve. A "mindent" tudó ketyere...
... ami sajnos egyik funkciójában sem megbízható.
Van sejtésem, hogy az érzékenysége mennyire szabható testre. Téves riasztásokból lenne valószínűleg tisztességgel. Persze ez csak feltételezés részemről, de valószínűleg a márkanév mellett más oka is van annak, hogy a "szakik" által komolyabbnak tartott kütyük drágábbak is.
Nyilván a használat célja is fontos szempont. Van akinek szimplán megfigyelés, esetleg rokonyokkal való kapcsolattartás céljából történik a beszerelés. Mások biztonságtechnikai okokból keresnek eszközöket.
Ez utóbbira sajnos úgy gondolom, hogy alkalmatlan, mert ha egy lakást esetleg ki akarnak rámolni, akkor azt ettől a ketyerétől függetlenül is ki fogják. Max nézegethetem, hogy ügyesen teszik e.
Mire bármiféle beavatkozás lehetne, addigra sajnos már valószínűleg búcsút inthetek 1-1 értéknek.
De még mindig arra szavazok, hogy legyen ennyivel több, mint a semmi.... -
bigrock
Topikgazda
válasz
bekes.andras #595 üzenetére
Egy *****-i étteremben telepítettünk ugyanezeket, a látványkonyhát nézik és a képeket fullHD-s TV-ken nézik a vendégek. A tulaj hótt elégedett volt velünk, és szerintem is nagyon jó képminőséget produkáltak. A tiédnél valami nagyon nem OK.
-
bekes.andras
tag
A TC IP-D 52042 IR VF MDN 3,3-12 típusúakról.
-
bigrock
Topikgazda
válasz
Becenick #593 üzenetére
Nem annyira rosszak ezek a kamerák, amiket linkeltél, inkább szerintem a támogatással van baj. Tipikus vedd-vidd termékek, szerényebb képminőséggel (bár otthoni használatra egész tűrhető) Ha teheted, próbálj ki egyet valahol.
bekes.andras: Melyik Techson kamerákról van szó? -
Becenick
tag
Üdv !
Hozzá nem értőként érdeklődnék, hogy ha beltéri biztonsági kamerát szeretnék körülbelül azokkal a funkciókkal, amiket korábban syl5 említett, akkor a válaszként linkelt 60-70 ezres árkategória alatt is található használható eszköz, vagy az alatt nem is érdemes nézni ?
Az éjszakai üzemmód nálam csak plusz funkcióként szerepelne, mert elsősorban arra szeretném használni, hogy ha napközben bármi mozgás lenne a lakásban, akkor e-mailben vagy bármi más formában jelezzen és rögzítse az eseményt.
Körbenéztem kicsit és találtam egy Wansview NCM-624W típusú kamerát, ami körülbelül feleannyiba kerül, mint a korábban linkelt d-link.
A márkáról még nem is hallottam korábban, de laikusként mondjuk ez nem is csoda.
Esetleg tapasztalat valakinek ? A név és ezáltal megbízhatóság, támogatottság, garancia lenne a differencia ? Vagy csak szimplán más minőséget képvisel a termék ?
Link:
http://www.cameradepo.hu/ncm-624w-hd-forgathato-ip-kamera.html
Előre is köszi a válaszokat. -
bekes.andras
tag
Megvan a három TechSon kamera, mindegyikre feltettem a 3.3.5-ös FW-t, a HW revjük 1.3, még sincs olyan képük, mint annak a kamerának, mint ami nálam volt kipróbálásra... :/ Lehet a fókusz van elcsavarva, de egyáltalán nem olyan éles a kép, szerintem fakóbb is. Az optika nem maszatos, végignéztem mindent. Azonos fényviszonyok mellett is hamarabb váltanak fekete-fehérbe, mint a tesztpéldány tette.
Elméletileg van olyan állása a fókusznak, hogy adott ponttól végtelen?
Használok egy négycsatornás rögzítőt is, hogy lássam mire képes, illetve megnéztem annak a webpluginjét, illetve az NVS-1000-es szoftvert is... Hááát...
Lehet nem ártana leülni a készítőkkel egy kicsit beszélgetni.
Sajnos a rögzítőre kötött kamerákat nem látni a hálózatról, az IP-jüket felülbírálja és nincs átjárhatóság.
Az NVS-1000-nek nem látom értelmét, csak abban az esetben, ha dedikált gépen fut, és a gyári rögzítőt szeretnénk kiváltani valami kulturáltabb megoldással.
-
bigrock
Topikgazda
Tessék, ez mindent tud, amire szükséged van:
D-LINK DCS-2230 -
bekes.andras
tag
Szia!
- A mozgásérzékelő szolgáltatás az általam említett TECHSON-ban is egész jól működött, igaz én statikus háttér előtt próbáltam, egy szél fújta vegetatív környezetben nem biztos, hogy nem lesz téves riasztásod, érzékenységtől független.
- A mostanság divatos "felhő" szolgáltatás előtt is volt élet. Pl. FTP, ennek az az előnye, hogy rendszerint direktbe ismerik, mint protokollt, a hátránya, hogy kicsit macerásabb elérni, és nem minden cégnél nyitott a port, míg a felhős megoldások sok esetben webes portot használnak. Egyébként, ha a megadott rögzítés elérése, része a szinkronizálandó mappáknak, akkor a dolog működhet, de előfordulhatnak kompromisszumok.
- Én semmilyen körülmény között nem használnék vezeték nélküli technológiát biztonságtechnikai berendezés esetén...
- Amire hangszóró is köthető, az minimum 100.000,- Ft-os kamera, a SAMSUNG-nak van ilyen, nemrég bele is futottam, lehet itt is írtam a linket... Mivel nem áll módomban kipróbálni, így nem tudom, hogy eseményhez társítható-e olyan cselekmény, ami aktivizálna egy hangfájl lejátszást. Elméletben meg lehet oldani, a gyakorlatban szerintem ez egyszer vicces a haveroknak.
Nem biztos, hogy megéri a ráfordított energia, az biztos, hogy a kamera árát igencsak megdobja a kétirányú kommunikáció lehetősége.
- A többire majd a szakértők válaszolnak.
-
-
syl5
őstag
Sziasztok.
Szeretnék egy biztonsági kamerát.
Amit szeretnék:
- mozgásérzékelös, mozgás hatására képet, és hangot rögzít
- felhobe rögzít csak mozgás hatására, és ezeket a rögzített felvételeket távolról, melóhelyröl bármikor elérhetném, akár az élö képbe is bármikor belenézhetnék.
- Vezeték nélküli hálózatba kötés
- opció, hogy csak egy megadott idöintervallumba rögzítsen, tehát ha nem vagyok otthon
- Nem annyira fontos, de talán az is hasznos lenne, hogy ha mozgást érzékel, akkor egy elöre felvett szöveget lejatsszon elijesztésképp.
- Rejtettség nem fontos, ha felhöbe rögzit akkor ugyse lehet megsemmisiteni a felvételt.Milyet érdemes venni és hol, hogy a lehetö leghamarabb meg legyen?
Nagyon köszi!
-
bekes.andras
tag
... a Power Biztonságtechnika hozzáállásáról annyit, hogy a múltkori regisztrációm meghiúsulását követően - mivel én végfelhasználó vagyok, és nem telepítő -, az előbb hívtak fel, és kérdezték meg, hogy egyébként mire lenne szükségem. Ez igen pozitív dolog!
-
bekes.andras
tag
-
-
Greenbook
tag
válasz
bekes.andras #577 üzenetére
Amit kinéztél POE verzió is teljesen okés.
A kamerákkal sem télen, sem pedig nyáron nem volt semmiféle probléma.
Amennyiben megadod nekem a kamerád típusát nézek hozzá firmware frissítést.
( jó pár típushoz van 2014 verzió)
- bigrock PowerBizt 30 éves kereskedői tapasztalattal példaértékű támogatást és garanciális ügyintézést ad a termékeihez, ellentétben az említett "szitáztató nagykereskedők"-kel akik olykor nem kicsit pofátlanul képesek a dzsunka cuccaikat tyúktalpas leírással forgalmazni
-
bigrock
Topikgazda
válasz
bekes.andras #577 üzenetére
Azért nem találsz gyártót, mert nincs.
Úgy működik a dolog, hogy a PowerBizt képviselői ellátogatnak Kínába (vagy még azt sem) ahol a gyártónál rengeteg noname kamera kapható. Ezekből bekérnek egy-egy darabot, és a tesztelések után legjobban beváltat vásárolják meg, az általuk kért fantázia néven. (Ha kéred, 1000 darab felett akár a "Sany" vagy "PanasOanic" nevet is rászitázza neked a kiskínai
.- bár szerintem ez ma már náluk is ciki...)
Ugyanígy nem találsz "NAVID" gyártót sem, pedig ilyen kamerák is kaphatók komoly MO-i nagykereskedőktől 2 év garanciával.
Ezek miatt EZ az árkategória sajnos nem tartalmazza többek között a firmware frissítéseket sem, hacsak valami óriási gyári hiba miatt százasával kell visszahívni a kamerákat. A Techson-nál nem tudok ilyenekről. -
bekes.andras
tag
válasz
Greenbook #576 üzenetére
Szia!
Azért engem érdekelne, hogy van-e újabb firmware, illetve várható-e bármi fejlesztés, nem pedig egyszer megcsinálták, és kész... :/ Kicsit összeszedettebb, és bővebb szolgáltatású ActiveX vezérlő, gyorsabb firmware, néha elkalandozik és elkezd blokkosodnia a kép. VGA módban ne legyen anamorph a kép, stb.
Saját rögzítőnek ezt néztem ki, ha mégsem PC alapú lenne. Arra a rendszerre meg pláne szeretnék frissítéseket látni...
Tényleg nincs egy gyártói oldal? Esetleg más néven futnak?
A feltüntetett -10C fokos működési tartomány mennyire valós, illetve mennyire okozhat gondot a hidegebb időszak?
-
Greenbook
tag
válasz
bekes.andras #573 üzenetére
Üdv!
A választott TechSon kamera jó választás.
Ebből a típusból is nem kevés darabot telepítettem már, ezen nincsen mit faragni és karbantartani...
Működik és kész.
Nem érdemes gondolkozni pc alapú rögzítésben én inkább a ezt javasolnám hozzá.Üdv!
-
bekes.andras
tag
-
bigrock
Topikgazda
válasz
bekes.andras #573 üzenetére
Techson típusú ez a kamera. Nagyon sok rendszert szereltünk már ezekkel és nyugodtan mondhatom, ár/érték/megbízhatóság arányban talán a legjobbak közé tartozik. Van rendes magyarországi képviselete (a linkedben szerepel), 2 év garanciát adnak rá. A weboldalon ha beregisztrálsz, van letöltési link, ahol egy csomó info, driver, fw. megtalálható.
-
bekes.andras
tag
Sziasztok!
Beszereztem három ilyen IP kamerát. Volt nálam egy pár napra próbára, és az árához képest a tudása nem rossz, kétségtelen, hogy van tőle jobb, pl. ez, ellenben igen jó áron jutottam hozzájuk. A kérdésem az lenne van-e valakinek ezekkel régebb óta tapasztalata, és lehet-e tudni ki a gyártó, mert a legutolsó gagyi kínai kamerának is van weboldala, de ennek semmi. Se szoftver, se firmware letöltési lehetőség nincs, én pedig szeretem karbantartani a rendszert, illetve frissítéseket nézni hozzá, hátha kalapálnak valamit érdemben is.
A jövőben lehet, hogy kap egy saját kis rögzítőt, még tipródom a PC alapú és a dedikált rögzítő között.A válaszokat előre is köszönöm!
-
rover45
őstag
Sziasztok. Elmesélném mi nyomja a lelkem.
Odáig jutottam a nem olcsó D-Link DCS-2310L kamerámmal, hogy aki csak teheti, ne vegyen ilyet!
Mindösszesen annyira szerettem volna használni, hogy rádugom egy LAN kábelre, ami belemegy egy routerbe és az ugyanerre a routerre kötött, hálózaton megosztott D-Link DNS-320-ra, egy mappába rögzít folyamatosan. Nem is hangzik olyan bonyolultan
Az -ismétlem- nem olcsó kamera erre alkalmatlan!
Nem szeretnék még 50-70ezerért egy DVR-t venni hozzá, ami folyamatosan rögzít, így beérném azzal, hogy darabolja a felvételeket. De ezt sem tudja. Mert a maximális mérethatár az 5Mb. Maximum ekkora felvételeket tud készíteni. De a periodikus rögzítés menüpontban a minimális periódus 1 perc.
Vagyis 1280*720ban 1 percig rögzít. Ja, csak rögzítene, ugyanis 25-30mp elteltével eléri a maximális 5Mb-os mérethatárt, így lekapcsol. Majd várunk üresjáratban 30-35mp-et, mire letelik az 1 perc és újra indulna a periódus ...
Eléggé átb@szottnak érzem magam, hogy igyekeztem venni egy normális, jó minőségű kamerát, egyszerű, mezei, itthoni használatra.Valaki, tud ajánlani bármit helyette, ami normális, szép, legalább 1280*720as felbontásban megtudná oldani ezt a bonyolult feladatot?
Köszönöm, hogy végigolvastál -
club1
veterán
Lehet hogy kell neki visszirányú kommunikáció is, ilyenkor natolt hálózatból (WLAN-ok jellemzően ilyenek) nem fog működni a dolog. A dolgot úgy tudod kitesztelni, hogy a mobilnetet átállítod nat-oltra. Ha ott is működik, nem ez lesz a probléma, ha viszont nem, akkor igen...
-
enaki
újonc
tisztelt hölgyekurak! segítségre szorulok, kezd hullani a hajam: adott 1 dvr router mögött, portok átirányítva, noip ddns keresztül elérhető, a problémám androidos telefonomról vMeye alkalmazással be tudok jelentkezni, látom a kamera képet mindaddig míg mobil hálózaton vagyok, ha a telefonom felcsatlakozik bármilyen WIFI hálózatra onnatól server unavailable, ha lecsatlakozom a wifi--ről megint ok, telefonon android 4.4.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Tudtok ajánlani egy olcsó ip kamerát, ami tűri a kinti körülményeket, vagyis vízálló.
És éjjellátó. -
bigrock
Topikgazda
válasz
#68216320 #559 üzenetére
A hozzáadott rögzítő software sajnos csak Windows alatt működik. Linux alá keresni kellene valami rögzítő alkalmazást, ami támogatja ezt a TP-LINK kamerát. Vagy marad azt FTP megoldás a kamerában, de az csak eseményre indul be (pl. mozgásérzékelés) és csak adott méretű/idejű stream-et tud egyszerre elküldeni az FTP-re. Alternatív megoldás: a kamera folyamatosan rögzít az SD kártyára, és Linux-ra írsz egy script-et, ami megadott időnként letölti az SD kártyáról a video stream-et.
-
Immy
őstag
Ezekről mi a véleményetek?
Ubiquiti aircam
http://uv.ubnt.com/ -
cyber86
őstag
Helló. Tudnátok ajánlani valami ingyenes ipkamera rögzítő progit ami ddnsen keresztül tud rögzíteni? Mert ami hozzá van program valamiért nem hajlandó ddns címen kommunikálni a kamerával :S Erről lenne szó: [link] Segítséget a bolttól meg nem tudunk kérni legalábbis ingyen nem mivel ebayen lett véve a kamera.
-
törölt tag
Kinéztem egy ilyen IP kamerát. Wifi-n keresztül lenne használva és van egy linux-os folyamatosan üzemelő fájlszerver, amit szeretnék folyamatosan a videó tárolására használni. Jó lenne, ha mondjuk, ha pár óránként új fájlt kezdene. Ez megoldható ezzel a kamerával és egy linux-os számítógéppel?
-
-
bigrock
Topikgazda
válasz
mobilizmo #556 üzenetére
Az IP kamerák alapból nem tudnak korlátlan méretű video stream-et küldeni a hálózati rögzítő/Linux v. PC alapú tárhelyre. Max. annyit lehet beállítani, hogy esemény esetén (pl. mozgásérzékelés) egy megadott FTP-re pár percnyi videót, vagy állóképet elküld. Ráadásul lehet majd a NAS-on tallózgatni ezerrel, hiszen nem tudjuk mihez viszonyítani a keresést.
Ha korrekt rögzítőt akartunk, főleg D-Link kamerákhoz, akkor javasolt egy NVR (pl. D-Link DNR 322, vagy 326), vagy egy középkategóriájú PC, amire ingyen elérhető a D-Viewcam hálózati rögzítő software. -
Ha egyéb dolga nem lesz, akkor a router + HDD összeállítás is megfelelő. Én például akkor döntöttem a csere mellett amikor HD filmeket nem tudtam akadás mentesen lejátszani mert közben ment a torrent letöltés és/vagy feltöltés. De ha azt leállítottam, akkor még egy gyengébb 1080P is elment (média lejátszóval). Itt van egy emulátor N16-ra, ezen kell beállítani a dolgokat. Teljes kezdőként azért nem egyszerű, tudom mert kb. 4 éve én is így kezdtem. A fórumot bújtam, kérdeztem, bénáztam, aztán újra kérdeztem. Ennél azért a NAS-é jóval egyszerűbb, hisz erre van kitalálva és beszél magyarul.
-
gagyi69
újonc
válasz
mobilizmo #554 üzenetére
Köszönöm a válaszod, kimerítő volt de mint igazi kezdő amatőrnek (nem fényezném magam tovább) lenne még pár kérdésem.
A tisztánlátás érdekében felvázolom a rendszer funkcióját.
Egy üzletben teljesít majd szolgálatot a kiválasztott konfig, a NAS nak tényleg csak annyi szerepe lenne, hogy rögzítse az eseményeket, semmi más.
Nos ennek fényében még mindig a NAS az élhetőbb megoldás?
Bármelyik összeállítás elboldogul egy- két HD kamerával, folyamatos és egyszerű lejátszást biztosít?(ne feledd AMATŐR!) -
A legolcsóbb valószínűleg egy RT-N16. Nem új vas, de még most is vállalható, és nagyon megbízható, nekem is ez van. Elöl-hátul Gigabites, 2 usb-vel, mehet bele tápos hdd. Saját fw-el is jó, de custom-al még jobb, korábban én is használtam így. Vannak persze újabb, erősebb, gyorsabb routerek is, de jóval drágábbak is, például: RT-N66U. De most már NAS-om van, ezek közül nagyon tudom ajánlani a Zyxel termékeit. Mindenki ajnározza a Synology-t meg a QNap-et, biztos nagyon jók, de brutál drága mindkét típus és az a kis sebesség növekedés nem éri meg a dupla/tripla árat. Nekem ilyen van, de ez már nem nagyon kapható, az újat 320s-nek hívják, kicsit dizájnosabb és fém házas, a 310s az egylemezes változat. Ezek nagyon jó kis, megbízható gépek, fájl másolásban 50-60 MByte/sec sebességet tudnak átlagosan GB-es hálózaton. Ha van már egy normális routered én mindenképpen a NAS-os megoldást ajánlanám. Ha megcsinálod ezt a hálózatot valószínűleg előbb vagy utóbb úgyis nem csak a kamera hálózati rögzítőjének akarod majd használni, a fájl elérés sebessége miatt viszont sokkal jobb a NAS (routernél max 8-10 MByte/sec).
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Van egy IP kamerám.
A kamera programjával csináltam egy FTP szervert, belsőhálózatban működik.
Milyen program kell hozzá vagy mit kell csinálnom hogy más is lássa a neten keresztül?
Előre is köszi.Kamera: [link]
-
gagyi69
újonc
Sziasztok!
D-Link DCS-2132L kamerát szeretnék telepíteni, valamilyen hálózati rögzítővel, ez ügyben szeretném a segítségetek kérni.
A legegyszerűbb és természetesen a legolcsóbb megoldást keresem.
Szóval NAS, NVR, esetleg ha létezik nagyon okos router amire közvetlen HDD t tudnék kötni.
Vagy még egy alternatíva az elképzelésem szerint, a Shuttle XS35V3L barebone PC.
A leírt eszközök közül nincs semmi kőbe vésve, csak bátran ötleteljetek.
Előre is köszönöm .Üdv.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Ha egy kamera vásárlásra adja fejét az ember melyek azok a paraméterek amire oda kell figyelni? Ha mondjuk fontos a minőség.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Kékes525 #544 üzenetére
Saját app-ja van a store-ban, nézz rá ediview a neve asszem androidon is.
De a trendnetek is jók, előtte egy ilyenem volt ez olcsóbb ugyan, de a nagyobb felbontás miatt váltottam inkább, ez is lát a sötétben is és szintén app-ja is van, de neten is ránézhetsz -
huzat
csendes tag
Sziasztok,
TP-Link 3130-ashoz keresek egy szoftvert, aminél megoldható:
- mozgás esetén rögzítsen FTP-re vagy bármilyen felhő tárhelyre
- legyen hozzá Androidos applikáció a be- és kikapcsoláshoz, hogy ne az otthoni mozgásaimat rögzítse, csak ha elmegyek a lakásbólTudtok ilyet mondani?
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Tudtok e abban segíteni, pontosabban ajánlani egy olyan biztossági kamerát(kat), amelyet(eket) a lakásban felszerelve Wi-Fi kapcsolaton keresztül a mobilomról (Galaxy S2) ellenőrizni tudom a lakást. Esetleg kell e hozzá még valami kütyü?
Köszi a válaszokat!
-
spiritex
veterán
válasz
andras3189 #537 üzenetére
Nekem DCS-930L van, és nincs uPnP használva, mégis elérem külső hálózatból a mydlink oldalon ill. okostelóról (tabletról) is a mydlink Lite applikációval. Nem szakadozik, nem riaszt tévesen! Ha mozgást érzékel, küldi az e-mail-t, az applikációra meg a figyelmeztetést. Egy hibája van, nem lát sötétben, de a tiéd fog!
-
bigdady
nagyúr
Meg is van az edimax 3110w, jo kis kamera, de
-x264-ben ios rol nem lehet ranezni mert csak internet explorer tamogatja
-az ios app egy rakas szar. 1,3 megapixel helyett 320x240 felbontasban streamel beallitasi lehetoseg nincs, audio atvitelt sem tamogat
-eleg sok a false email riasztas ha kisut a nap stb, de erzekenysegi beallitas nincsTrendnet 751wic jobb volt szoftverugyileg, de szarabb hardverileg (kep zajos volt, csatlakozoja kontaktos, hang beszart)
Nem tudtok univerzalis ip cam viewer progit ios-re ami mobilnetrol is megy? Az se baj ha fizetős.
-
BaLee
addikt
válasz
andras3189 #537 üzenetére
Ha a router támogatja az UPNP-t meg a kamera is akkor elvileg nem kell külön portot hozzárendelni ha bekapcsolod ezt, mert megoldja a router.
-
andras3189
újonc
Sziasztok.
Van lehetőség úgy elérni egy ip-kamerát külső hálózatból, hogy ne kelljen portot hozzárendelni a routerben?
Elsőként egy Foscam FI8918W-t szerettem volna venni, de ahogy láttam a beállításáról szóló leírásokban, itt szükséges volt a port forwarding.
A D-Link DCS-932L-ről írták, hogy valamilyen cloud szolgáltatást használ, és itt nem is láttam, hogy bárhol portot adtak volna meg. De nem derült ki egyértelműen számomra, hogy külső hálózatból is elérhető-e így.
Erről viszont több rossz véleményt találtam, pl. akadozik a kép, tévesen riaszt.Tudnátok segíteni ezzel kapcsolatban? Más típus is szóba jöhet hasonló árkategóriában.
-
rover45
őstag
Mit jelent a Primary WINS server?
Ilyet kéne beállítanom a kamera menüjében.
Egy helyi hálóban lévő nasra szeretném menteni a felvételeit. -
bigrock
Topikgazda
Mechanikusan day/night: Egy mozgatható szűrő segítségével a kamera képes alkalmazkodni a nappali és az éjszakai fényviszonyokhoz is. Jó megvilágítás (pl.: napsütés) esetén a CCD előtt lévő infraszűrő kiszűri az infravörös fényt, hogy az a színhűséget ne befolyásolja. Éjszaka vagy sötét helyiségben a szűrő elmozdul a CCD elől. Ilyenkor a kamera érzékenysége jelentősen megnő, így 0,001 Lux vagy annál is kevesebb megvilágítás elegendő lehet a működéséhez.
Az elektronikus day/night kamerában nincs mozgatható IR szűrő, gyengébb fényviszonyok esetén elektronikus úton, erősítő áramkörök alkalmazásával jelenik meg a fekete-fehér kép.
(forrás: globalbhg.hu) -
bigdady
nagyúr
Mit jelent az hogy a day and night funkcio elektronikus?
Edimax milyen márka? ez jóféle? Nem látom hogy tudna emailben képet küldeni...
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy ip kamerát tipus kivalasztasban szeretnek segitseget kérni leginkább egy pontos tipust tipusokat várnék amiket ajánlotok!
Igényeim feltételeim:
- WIFI mindenképp
- SD kártyára tudjon rögzíteni videofolyamot amit vissza lehessen nézni (távoli elérés)
Alternativa van a hálozaton szerver tehát ha tud megosztott mappába menteni jó lehet az is bár SD-nek jobban örülnék!
- egy szobában lesz elhelyezve (beltér) ami téglalap alakú 3mx6m -es
- HD képfelbontás hát itt nem tudok dönteni szükségem van e rá.
- Mozgatható legyen e - nem feltétel de láttam ezeket a kis gömb kamerakat többség itt ilyet használ ha ilyet ajánlotok nem döl össze a világ.
- mobil app vezérelhetőség - szintén szoba jöhet de nem feltétel
- árban kifizethető kategória legyen , ahogy láttam elég nagy a szórás..köszönöm a segitseget
-
bigdady
nagyúr
-
Immy
őstag
Trendnet kamerákkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Nagyon tetszik a TV-IP310PI [link] $259.99 -
Sziasztok!
Használ valaki közületek Fisotech rendszert? Kaptam egy NVR-t meg (egyelőre) két analóg kamerát, és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. -
regos
tag
Uraim
megvadult a kamerám (FoscamFI8904W).
a jelenségek: hol megy-hol nem megy.általában este megy :-(
ha megy akkor szépen működik...
a gyári progján sem látszik ,csak néha randomszerűen.
sorban ezeken a progikon sem látható mindiglue Iris,Ispy,Foscam client,Sighthound,IP camera tool.
Általában IP camera tool-ra kattintok és ha ott látszik az IP cím akkor megy is szépen a kamera bármelyik progin,de általában fehér üres ablak van :-(
reset megvolt, kábelen és wifin is ugyan az a helyzet.
valakinek valami ötlete,tanácsa?
nem vagyok profi igy ha kérhetném érthetően :-)
köszönöm -
rover45
őstag
válasz
Greenbook #510 üzenetére
Nah, megvan (ritkán) az előnye a vidékiségemnek
Bár korábban már 2szer elküldtek egy helyi számtek üzletből, mondván, hogy ami a polcon van (TL-POE150S) cirka 1 éve, az nekem nem jó, mert a kamera adaptere 5V-os ez pedig 48V. De erőszakos voltam és hivatkoztam a 802.3af szabványra, ami a kamerám manualjában is és ennek a TP-Link POE injector manuáljában is szerepel.
Azt mondta az üzletvezető, hogy ő kibontja és összedugja nekem, de a konnektorba csak a saját felelősségemre dughatom be
Kicsit vaciláltam, de végül bedugtam. Annyi, hogy a led nem azonnal villant fel a kamerán, hanem csak 5-6 másodperccel a csatlakoztatás után.
Következő az ár voltÁrgépen nézegettem és olyan 4ezer fölé lőttem, de a dobozon 3200,-Ft volt
Szóval este otthon összedugom, és bízom benne, hogy feláll hálózatra aztán akkor holnap ki is fizetem
Nagyon köszönöm a segítséged -
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Ma beszereztem egy Eminent Em 6220 [link]
A hálózatra már sikerült megcsinálnom. Minden gépről rá tudok csatlakozni, ha telepítve van a programja.
-Böngészőből nem tudom elérni, egyik böngészővel sem.A kérdésem, ezt hogyan tudom megcsinálni?
De leginkább az érdekel hogy tudom a kamerát elérni nem hálózatról, Más gépról, más hálózatról, teljesen más helyről.
Egy web címen keresztül.
Lehetséges megcsinálni és hogyan? -
rover45
őstag
Sziasztok, a d-link dcs-2310L kamerámat szeretném poe-n keresztül táplálni. Kaptam egy hozzáértőtől egy ilyet, aki esküszik arra, hogy ennek működnie kell, ha a kamera saját adapterét dugom be. Viszont a kamera semmit nem csinál vele, még a ledek sem villannak fel vele. Jelenleg csak ilyen 30-50 centis kábelekkel próbáltam ki, a kábelek biztosan működnek.
A kamera gyári adaptere csak 5V-os. Ezzel tökéletesen működik.
Ha vennék hozzá egy ilyen poe injectort, azzal megoldódna a problémám?
Új hozzászólás Aktív témák
- Creative Sound Blaster X AE-5 eladó
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- ASUS ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO Alaplap
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Fotó állvány eladó