Hirdetés
Aktív témák
-
Thrawn
félisten
Folytatás itt: Link
-
dunkel
őstag
válasz
penene
üzenetére
A multix nek van pár hibája, amit korábban már leírtunk ide. Nem csak a mennyiséget kéne nézni. 5 kiló szója sem jobb 4 kiló tejsavónál pedig mind a kettő fehérje. Ezt a saját példámmal is tudom érzékeltetni: eddig normális ZMA ment este, most vettem egy nem noname gyártótól "valami hasonlót" csak éppen ebben a magnézium az magnézium-oxid (magyarul a legócsóbb szar). Dupla adagolás mellett is volt már, hogy reggel görcsölő vádlival ébredtem. Ma már 3szoros adag fog menni

A multiknál még ami ócsó és jó lehet az a dym super multi, de nem tartom valószínűnek, hogy ennyi pénzért normális alapanyagokból rakják össze - ráírva meg nincs. Mindenesetre aki ezt veszi: 1 kapsz reggelivel, 1 edzés után.
Váltogassátok 1-2 havonta a multikat és akkor nem lesz gond, nem kell túldramatizálni.
Aki nem akar kompromisszumokat az meg megveszi amiket leírtam, vagy utánaolvasgat magának, hogy mire is van szüksége
Ezekre az új szájtek multikra kíváncsi leszek én is.
Most néztem a kreaphx vagy mifenét, kamu a cucc
-
LOTR
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
szólj Vanditnak, hogy keressen olyan linket ahol leírják, hogy osztódik az izomsejt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az egészből azt akartam kihozni már a legelején, hogy a sejttérfogat növelő hatásához képest a sejtosztódásos hatása talán elhanyagolható
pont írtam a példákat is, ha lehetne érdemben plusz izomszövetet építeni, azt orvosilag valószínű használnák is, és erre pedig azt írtam, hogy vagy csak én nem hallottam róla, avagy nem is igen alkalmaznak ilyet -
penene
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Te meg ki vagy?
-
BÁ Nutrition
addikt
na visszatértem

bár kb észre se vettétek hogy nem írtam
voltam az Aréna kupán, most a bodysporttal együtt rendezték, elég király volt

-
LOTR
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
valóban nem írtál ilyet, és nem is olvastam sehol, hogy a semmiből lesz izom, nem véletlenül tettem idézőjelbe azt a semmi szót
-
nepszter1
addikt
Ójajjj . már 60Kgmal szériázok fekve

-
penene
őstag
válasz
penene
üzenetére
Mondjuk valszeg hülyeségeket beszélek.
Ha nyújtom a bicepszet, akkor is én tartom meg és préselem hozzá a falhoz a karom, tehát statikus... ha satuba fognám, akkor meg ellazulok, és nem veszek részt benne, ergo passzív?
De a falhoz préselést is addig csinálom, amíg az izom el nem lazul, ergo passzívba vált át egy idő után.
Asszem tök 8, minek hívjuk.
-
Jojo5
őstag
Siránkozás ON
Srácok a pöts kivan... Elfogyott a Daily One... shopbuilderen nincs is, de most fognak vmi új vitamint kihozni a szájtekesek elvileg...
De ez nem is lényeges csak nézegettem az Opti-Men-t erre 8k 2 hónapra
Külföldön meg 19dodó
Siránkozás OFF

-
penene
őstag
válasz
Vandit.
üzenetére
Izé.. Nem inkább a passzív nyújtást kéne a statikus helyett?
"A statikus nyújtás" egy megtartott pozíció. Ez az amikor a végsõkig nyújtasz és megtartod...
"Passzív nyújtás" az a technika amikor ellazulsz, és nem mûködsz közre a mozgásterjedelem kitolásában. Ehelyett egy külsõ erõ segít neked vagy manuálisan, vagy mechanikusan.Tehát a passzív nyújtás, ha pl. kifeszíted a melled a falnak támaszkodva, és próbálod lazítani.
A statikus meg a leírás szerint: kifeszítve próbálod ellentartani izomból.Úgy tudtam, hogy a nyújtás lényege az, hogy bár 3-4 mpig az izom ellenáll, tehát erőhatást fejt ki, de kb. 5 mp után "megunja", és ellazul, és ez az igazi haszon, nem az hogy dolgozzon.
De lehet, hogy pont én gondolom rosszul a testépítésben használt nyújtást, mivel nekem gyógytornán is mutattak fél perces nyújtást, az tuti passzív, viszont néztem egyszer BBTVben tuti statikus nyújtást, mert nem volt több 6-7 másodpercnél, és ott utsó 3 mpben jól rá kellett tolni (mondjuk a comb esetén a passzívot, a többi esetén a statikust,ill. valami átmenetet csinálom, jó 10-15 másodperces tartamban).
Mondjuk a kettő elég közel van egymáshoz jelentésben.

-
8nemesis8
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Van benne igazság sajnos

Vandit meg kezd el összeállítani a tesztsort.

-
8nemesis8
veterán
Elmegyek előadásra és mire visszaérek nem győzöm olvasni amit írtok.
Nem kéne a hszeket gyűjtögetni mindenkinek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vandit.
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Köszi, hogy száradjon le az 50-es karod.

-
penene
őstag
válasz
Vandit.
üzenetére
Valami hasonlót mondtam havernak múltkor a nyújtásra, és miután megcsinálta velem mellre, azt mondta, szabad fordításban:
"Basszus, így nem érzem annyira bedurranva az izmot, mintha nem is dolgoztam volna. Múltkor sokkal jobban beállt"
De teljesen lehangolva mondta, mintha most úristen szart se ért volna az edzése.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk jó kis bicepsz után először kell a képet lőni, aztán nyújtani.

-
Vandit.
addikt
válasz
macikos
üzenetére
~2.3.1 Miért nyújt a testépítõ
A legjobb idõpont a nyújtásra rögtön súlyemelés után adódik. Az elfáradt izmok statikus nyújtása (ld. 3.5 [Statikus nyújtás]) nem csak abban segít hogy fokozzuk a hajlékonyságot de az izomtömeg gyarapodását is elõsegíti, és ezzel megelõzheted a gyakorlat utáni izomfájást. Elárulom, miért:
Súlyemelés után elfáradnak az izmaid és megrövidülnek (felpumpálódnak). A rövidülés a sorozatos izommunka miatt következik be, és a mozgásterjedelmének csak egy részét tudod elérni. Ez a felpumpálódás nagyobbnak mutatja az izmaidat. Az ilyen felpumpált izom tele van tejsavval és más "melléktermékkel". Ha nem nyújtasz, akkor az izmod megmarad ebben a megrövidült állapotban (valahogy elfelejti, hogy milyen hosszú is volt korábban) és a tejsav felhalmozódása izomlázat fog okozni. A statikus nyújtás segít az izomnak regenerálódni és emlékezni, hogy milyen hosszúságú volt korábban. Ez segíti a tejsav és más melléktermékek eltüntetését is az izomból. Igaz, hogy a nyújtott izom kisebbnek látszik, de ez valójában nem csökkenti az izom méretét és nem akadályozza meg az izomnövelést. Csupán csökkenti az izom összehúzódását (feszülését), és emiatt nem látszik olyan "duzzadtnak".A fárasztó edzések gyakran okozhatnak sérülést az izmok kötõszövetében. A szövet 1-2 nap alatt meggyógyul, de úgy tudjuk hogy a gyógyult szövet megrövidül (csökken a rugalmassága). Azért, hogy ezt elkerüld azt ajánlják a szakértõk, hogy erõsítés után csinálj statikus nyújtást.

szerk: Ki lesztek kérdezve.

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Vandit.
üzenetére
Persze. Nem is azt mondom hogy max súllyal kell mindent csinálni, csak ha ki akarod tolni a határaidat, akkor szükséges ez. Csinálhatod 40kg-al a bicepszet, most még fejlődsz, de meg fogsz állni, és kénytelen leszel 45-re emelni, majd 50-re.
Először fejben dől el hogy tovább lépsz-e, utánna megnézed hogy az izom bírja-e, és ha ez összejön akkor szoktatod magad a nagyobb terheléshez, hogy még nagyobbra léphess. Ezzel törvényszerűen nagyobb lesz az izomtömeged is.
-
kovsol
titán
este ti szoktatok nyújtani, hogy lazább legyen az izomszerkezetetek ? az is segít szerintem, hogy jobb alakja legyen az izomnak
amúgy most jöttem meg tesi óráról ami mondjuk úgy kis átmozgatós kondizásból áll
durva követelmény rendszer van ha kinyomod a testsúlyod 90% -t fekve 6x akkor ötöst kapsz... itt is ez a fránya fekve nyomás, de ha 50% -t tudod csak akkor is megvan a kettes
próbáltam lábazni is egyet, de mikor kiderült, hogy csak 220kg súly van összesen a teremben akkor elkeseredtem kicsit
-
Vandit.
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Másrészt az erősödés lehet idegrendszeri adaptáció is és nem feltélenül az izomnövekedéstől van. Szerintem fontosabb az izomérzet, koncentráltság akár még a súly rovására is, minthogy most 140-be nyomkodjak 5-öt ( mondjuk ettől nem kell félnem
), de mellből kb 1 ismétlés megy a többinél már a segédizmok dominálnak. És ebben igaza volt bubinak szvsz. Mert most lehet nevetni fogtok, de csak max 40 kilóval csinálom a kétkezes bicepszet rúddal és mégis nő a karméretem és a többi gyakszival is eléggé stagnálok. Úh. a súly nem minden. 
-
macikos
addikt
válasz
Vandit.
üzenetére
"Lehet, hogy most itt megköveznek, de szerintem hagyd el a picsába a sima fekvenyomást és inkább kézivel nyomd (itt ugye nagyobb a mozgástartomány), ha nyomod, de legfőképpen döntött padon nyomjál, mert általában a mell felső része csoffadt mindenkinél, alul kap eleget a 30 fokos nyomásból is."
Az utóbbi idők legértelmesebb hozzászólása
Bár mintha én is írtam volna ezt nem olyan rég. Mindenesetre tényleg így van. Én még a Smith gépes 30 fokos nyomást tudom javasolni. -
LOTR
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
mivel a témában való jártasságom és háttérismeretem kb nulla, majd rákeresek a guglin, de azért kicsit szkeptikus vagyok ezzel szemben, lehet valamennyi osztódás van, de nem hinném, hogy olyan számottevő, ennyiből tudnának izmot gyártani a "semmiből" ez orvosilag elég nagy dolog lenne, aztán mégsem hallani ilyen eseteket, vagy csak én nem vagyok képben és szerintem lenne csak szenzáció?
most le kell lépnem, linkeljetek bőszen mire visszaérek

köszi -
penene
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Jéé, ez meg nincs letiltva.
Akkor cool. Csak a jelszavamra már nem emlékezem, meg a felhasználómra se.
wow, 9. próbára sikerült belépnem. Akkor már a képeket is látom.

-
penene
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Linket! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vandit.
addikt
Egy rövidke összefoglaló az "anyagokról"
Lotr: Miosztatin.
Bár ez csak izomnövekedést gátló blokkoló. -
LOTR
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
szeirntem az izomsejtek számát nem tudják növelni, akkor pl egy sérülés (izom szakadás, esetleg cápatámadás, vagy bármilyen baleset) után helyre lehetne állítani majdnem láthatatlanul az izmot, de ilyet szerintem jelenleg nem tud az orvostudomány
ha valaki máshogy tudja és talál ide vonatkozó linket mutassa már meg legyen szíves, érdekelne
köszi -
Vandit.
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Mert a metabolikus edzés más rostokat dolgoztat meg, mint a tenziós. Szóval, ahol végződik a tenziós, ott kezdődik a metabolikus izomrost aktiváció. Ezért célszerű a kettőt kombinálni, akár egy edzésen belül is. A metabolikus edzés többek között arra serkenti az izmokat, hogy több glikogént tároljanak, mivel hosszabb távú terhelésnek van így kitéve és ezzel próbál úgymond védekezni az izom. Ettől ugye sokkal teltebb is lesz és formásabbank is fog kinézni.

-
Woodslave
félisten
válasz
Vandit.
üzenetére
de arra még mindig nem adtok választ hogy miért leszel formás?
Induljunk ki az egyszerűsített megfogalmazásból? Mi a két módszer közti különbség az izomfejlődés biológiai szintjén? Ami ha jól emlékszem akkor az izomsejtek megnövekedése (csaak növi esetén növekszik a száma de ebben nem vagyok biztos).
-
Vandit.
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
1. Nincs, vagyis nem feltétlenül. Nyilván, ha nő a súly az izom is reagál vmilyen mértékben, de ez függ attól, hogy mennyire dolgozik a mell és mennyire a többi segédizom is.
2. Pl. bevonja a segédizmokat.
3. A tenziós edzés adja az erőt a metabolikus meg a formát. De ez nagyon leegyszerűsített megfogalmazás. -
glutamin
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Az szerintem nyilvánvaló, hogy ha valaki tudja emelni a súlyokat szépen egy gyakorlatban, az bizony izomtövegnövekedéssel jár együtt.

A fekbvenyomás mellé viszont tényleg jó a tárogatás. Nálunk a teremben is sok komoly fizikumú emberke inkább csak ezt csinálja és alig nyom fekve. Fekvenyomásnál is sokan inkább csak az alsóbb mozgástartományban dolgoznak (a kinyomás vége már csak tricepsz), akár kisebb súlyokkal is (80-100kg).
-
kovsol
titán
válasz
Woodslave
üzenetére
én úgy vagyok vele, hogy minél szabályosabban próbálom csinálni a gyakorlatokat és pl mellezésnél lassan engedem le majd gyorsan nyomom vissza és szerintem ha szabályosan végzed a gyakorlatot attól formásabb izmod lesz, mert rendesen átmozgatod, de persze néha kell nagyobb súllyal is nyomni fekve mégha nem is teljesen szabályos és azzal besokkolod az izmot, hogy szegény szokja a nagyobb terhelést nekem ez a módszer szokott segíteni
de én nem tartom magam testépítőnek, csak karban tartom épp a testem
-
Woodslave
félisten
válasz
kovsol
üzenetére
de itt nem ez a kérdés, az hogy dagadt voltál az más tészta..
A kérdés:
1. Gyúrós Józsi fekvenyomásban 1 RM-je (max) 100kg. Ahhoz hogy 140-et nyomjon szüksége van-e több mellizomra?
2. Ha nem akkor hogyan tud többet nyomni.
3. Mitől lesz formás az izom?
Tehát ha 140-el nyomsz 6-okat, folyamatosan emelve a súlyon és erősödve, akkor nem formás mellizomsejtek nőnek? Tehát van különbség izomsejt meg izomsejt között? -
Vandit.
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
Azt gondoltam, de fel is fogtad a cikkek lényegét?

Ez előbb lemaradt
Na figyelj! Leírhatunk itt 100 féle "okosságot" is akár, hogy kinek mi jön be, de nem bizti, hogy neked is be fog jönni. Jó lenne ha kisérleteznél és kipróbálnád, hogy neked mi a jó valójában.
A linkelt cikkekben benne van a segítség, ha ezek után nem tudod mit csinálj, akkor ÍJ.
-
8nemesis8
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nah igen ilyenre gondoltam ,eddig ugyanilyet csináltam csak több ismétléssel és ugye kevesebb súllyal, akkor most elkezdek ebbe az irányba orientálódni kicsit.
Majd látjuk mi lesz.
Kreatin vagy valami megy mellette?Ami erőt segít neked? -
Vandit.
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
Na jó...
Mell 1.
Mell 2.
Úgy általában...
Hirtelen ennyi. Van még, de lusta vótam kereseni, jó lenne, ha te is keresgetnél ám...
Wood: Nagyjából úgy értem, ahogy kovsol is mondja. Szerintem nem mindegy, hogy csak erőt akarsz vagy ténylegesen inkább formát v. mindkettőt egyszerre, ami szvsz nehezebb is, mert teljesen más edzés követel meg. Majd megkeresem az ehhez tartozó linket is, de most lusta vagyok.
Vagy te is megkeresheted, fent van tesztón vhol. 
-
kovsol
titán
válasz
Woodslave
üzenetére
hát az, hogy kinyomsz 160kg -t fekve nem jelenti, hogy formás is vagy és arányos
itt van God példája is
(na jó ez csak vicc volt, de nem bírtam ki) szóval valaki lehet formás ha nem olyan súlyokat használ amivel bent is lehet bontani már
régen én kurva sokat melleztem és erős is voltam de formára sehol nem voltam inkább néztem ki dagadtnak mint kigyúrtnak -
God Vazzeg
veterán
válasz
8nemesis8
üzenetére
Nézd:
Ha erősödni akarsz, maradjon a sima piramis rendszer, de alacsonyan kell tartani az ismétlés számot, hogy ne fáradj ki. Én most így nyomom:
60x10-12 x2
80x8
100x8 - eddig volt a bemelegítés, eddig kb 1 perces pihik, ezután már 3-4 perc is kell!
120x6
140x4
160x1
140x6-8 - hogy a méret is meglegyen, illetve tele legyen vérrel a mell, könnyebben regenerálódik.Hátha tudsz hasznosítani valamit

-
kovsol
titán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
ne legyél már ilyen szigorú hozzá
még kislány szegény tudod jól ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
God edzésével kapcsolatban infók itt: God Vazzeg 2009-2010-es tömegelése "majdmeglátjuk" topic
(#50023) Vandit. most én is elég sokat nyomok egykezesekkel, elég durván érzem is a mellem utána
-
8nemesis8
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Próbálom, de ugye nem fog azonnal hatása mutatkozni, és nem szartam le, mert nagyon hasznos tanácsokat adott.
Erre építem az egészet, majd ha lesz időm beírom ide is valamikor, de még csak papíron állt össze félig meddig. -
Vandit.
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
...hát mivel én havi egyszer nyomok fekve, így ebben nem vagyok túl autentikus, de azért leírok egy nagyon egyszerű módszert. 5x5.

Lehet, hogy most itt megköveznek, de szerintem hagyd el a picsába a sima fekvenyomást és inkább kézivel nyomd (itt ugye nagyobb a mozgástartomány), ha nyomod, de legfőképpen döntött padon nyomjál, mert általában a mell felső része csoffadt mindenkinél, alul kap eleget a 30 fokos nyomásból is. Ettől függetlenül, ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
8nemesis8
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Csak gondoltam tudsz tippet adni, és akkor a több gondolatot egybegyúrom és lesz ami lesz belőle.
-
8nemesis8
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Még nem próbáltam ki, csak leírta nekem amikor versenyszerűen ment fekvenyomásból, hogyan smiként edzett.
-
LOTR
addikt

-
8nemesis8
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ezaz, de hogyan.
Segítenél valami olyasmi mell edzést összerakni amivel erőben felhozhatom magam.
Van már pár tippem, meg korábban kaptam jó kis edzéstervet kovsol-tól. -
Myki19
aktív tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
De mindenestre gratula az 50hez
remélem télre nekem is meglesz,durranva. -
Myki19
aktív tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Vakok közt is a félszemű a király

-
kovsol
titán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
és betoltad az 50000. hsz -t
amúgy nem lehet valami nagy város ahol te laksz, ha így számon lehet tartani a testépítőket
Aktív témák
- SzoftverPremium.hu
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)