Hirdetés

Aktív témák

  • Vandit.

    addikt

    válasz macikos #50064 üzenetére

    ~2.3.1 Miért nyújt a testépítõ

    A legjobb idõpont a nyújtásra rögtön súlyemelés után adódik. Az elfáradt izmok statikus nyújtása (ld. 3.5 [Statikus nyújtás]) nem csak abban segít hogy fokozzuk a hajlékonyságot de az izomtömeg gyarapodását is elõsegíti, és ezzel megelõzheted a gyakorlat utáni izomfájást. Elárulom, miért:

    Súlyemelés után elfáradnak az izmaid és megrövidülnek (felpumpálódnak). A rövidülés a sorozatos izommunka miatt következik be, és a mozgásterjedelmének csak egy részét tudod elérni. Ez a felpumpálódás nagyobbnak mutatja az izmaidat. Az ilyen felpumpált izom tele van tejsavval és más "melléktermékkel". Ha nem nyújtasz, akkor az izmod megmarad ebben a megrövidült állapotban (valahogy elfelejti, hogy milyen hosszú is volt korábban) és a tejsav felhalmozódása izomlázat fog okozni. A statikus nyújtás segít az izomnak regenerálódni és emlékezni, hogy milyen hosszúságú volt korábban. Ez segíti a tejsav és más melléktermékek eltüntetését is az izomból. Igaz, hogy a nyújtott izom kisebbnek látszik, de ez valójában nem csökkenti az izom méretét és nem akadályozza meg az izomnövelést. Csupán csökkenti az izom összehúzódását (feszülését), és emiatt nem látszik olyan "duzzadtnak".

    A fárasztó edzések gyakran okozhatnak sérülést az izmok kötõszövetében. A szövet 1-2 nap alatt meggyógyul, de úgy tudjuk hogy a gyógyult szövet megrövidül (csökken a rugalmassága). Azért, hogy ezt elkerüld azt ajánlják a szakértõk, hogy erõsítés után csinálj statikus nyújtást.
    :K

    szerk: Ki lesztek kérdezve. :Y :DD

    [ Szerkesztve ]

    A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

Aktív témák