Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tuninger

addikt

válasz Kis Tigris #7453 üzenetére

Igen, az Insta360 kamerák nem tudnak 10 bitet, de itt most nem is számít.

Ahogy írtam fentebb is: Ha van egy 1080p 25fps 8 bit h264-es felvételed egy kamerából, akkor is 4K 25 10bit h265-be exportáld ha youtube a cél. Nem lesz jobb minőség mint az eredeti, de a youtube máshogy paraméterezi a saját encoderét az így feltöltött videókhoz. Ergo a végeredmény amit megjelenít, jobban fog közelíteni az eredetihez.

Elvileg mégjobb ha 10bit h265 4:4:4-ben töltesz fel (teszteltem, nem láttam különbséget) 4:2:0 helyett. Ha ezt a mondatot nem érted, ne foglalkozz vele, a 10 bit fontosabb mint a 444.

Nem használom a CapCutot, nem tudom mit enged állítani. A lehető legmagasabb minőségben exportálnék, majd azt tömöríteném Handbrake-kel

Illetve én pontosan ezt csinálom, Resolveból 4K60-at 130Mbps 10bit h265-ben exportálom, majd handbrakel tömörítem, CRF20 körüli beállítással 10 bit h265be, ami akciókamera felvétel esetén olyan 35-55Mbps közötti eredményt ad tartalomtól függően, de szinte megkülönböztethetetlen minőségben a 130Mbps-es forrástól. (ami egyébként overkill, hiszen a DJI felvételem olyan 60Mbps tájékán van felvéve)

Logikus a kérdés, ha 60Mbps a felvétel, miért nem 60Mbps-en exportálom: Mert a Resolve 60Mbps-en még nem ad ki magából olyan jó minőséget. Persze ezen a szinten is 600%on kell vizslatni hogy látszon a minőség különbség. De 130on már nem látszik.

Új hozzászólás Aktív témák