Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eddie1978

    aktív tag

    válasz goldnarmz #2263 üzenetére

    Közben kitöröltem a filozófia részt, de beírom mégis.

    Sokat gondolkodtam már azon, hogy mire fel ez a rögzítsen mindenki mindent és posztolja az életét. Mikor van idő egyáltalán normálisan megcsinálni az anyagot vagy visszanézni (kivétel az, aki ebből él). Mi értéket képvisel a 128 milliomodik akármilyen témájú ugyanolyan amatőr videó. Én bringázom. Ott is dunát lehet rekeszteni a szarul beállított, a kormányt bámuló DH szerű gorulós videókból (max alácsűrnek valami pörgős zenét és kész a fasza vagyok videó). Egy haszna biztosan van, sok-sok felszerelést el lehet adni a gyalogparasztnak, aki azt hiheti hogy profi lett az új szerzeménytől. A valóság az hogy elenyésző százaléka az embereknek aki tesz is bele további energiát a megvásárlás után a hobbijába, hogy fejlődjön. Tudás vagy kreativitás hiányában nem sokat ér az egész. Én például azt tapasztaltam, hogy nem igazán nézem vissza sem a képeket vagy a videókat. Minimális azoknak a száma amiket igen. Felveszed a fél életed és utána azzal megy el a másik fele, hogy visszanézed?
    Nálam megölte már a bringázást teljesen az, hogy ha véletlen vittem a hátizsákban az egész kócerájt. Aztán mindig felszerelni magamra a mellkasheveder/gimbal/kamera kombót. Kész. Ebből elegem lett. Inkább telefont viszek csak és azzal lövök pár képet és videót. Bőven elég. Hasonlóan vagyok a fényképezőgépel is. Most már ott tartok, hogy nagyon max egy olcsó Fimi Palm (bár ez utóbbi jelen állapotában egy félkész termék) vagy Feiyu Pocket kategória 60000-ért aztán ezzel kimaxoltam. Telefonon megvágom a rövid videót és jónapot (nagyon komoly amit ma egy androidos/ios telefon/tablet tud, köröket ver az üzleti notebookokra amik a kezem között megfordultak eddig). Egy céllal kezdtem el néha régebben vidókat lőni, hogy inspiráljak másokat, hogy menjenek ki a szabadba és éljék át ők is a természet csodáját. Viszont ehhez nem kell 30000 dolláros Red kamera szerintem. Úgysem adja vissza soha azt amit ott kint tapasztalhat az ember. Miért jó az ha a kép szélén a bokor alatti árnyékra is jut még 8 bit felbontás. Hurrá.
    Egy fotós oldalon írta valaki, hogy nem a keresőn keresztül kell végignézni a nyaralást/kirándulást. Mennyire igaz. Fejben megvan és kész. Elég pár kép.

    Amit még most tapasztaltam, konkrétan a Fimi Palm kapcsán, hogy a népszerű megmondó/tesztelő emberek hallelujáznak róla nagyon nagy arányban. Míg ha az ember megnézi a fórumokat, ahol a végfelhasználók írnak, kiderül, hogy félkész a termék. Sajnos ez egyre gyakoribb a felgyorsult termékciklusok miatt, hogy félkészen kijön a termék és utólag csepegtetik a funkciókat mint valami hatalmas fícsört, ha egyáltalán. Ott van a Polar Vantage széria is kitűnő példának.

    Ellőttem egy rakás pénzt arra hogy végigmenjek a Yi1/4k és Hero4/5/6/7Black vonalon. Majd vettem egy Feiyu WG2-t. Macera volt. Ezek a kis kézi gimbal kamerák szimpatikusak nekem. Nagyjából buktam egy aktuális Hero Black árát ezen a mutatványon. Igazából a Yi 4K elég lett volna. Bőven. (Úgy sem lesz a többség YouTube sztár vagy abból megélni képes)

    Én most már inkább kimegyek az erdőbe tekerni és megállok ahol kedvem tartja nézelődni esetleg lövök egy képet vagy rövid videót. Ennyi. Nekem többet ér. Nem biztos hogy abbahagyom teljesen, de minimumra veszem a dolgot.

Új hozzászólás Aktív témák