- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaguris
újonc
Tisztelt fórumozók!
Akciókamerák és azok stabilizátorai - témában írom a szakdolgozatomat.
Nektek 2-3 perc nekem hatalmas segítség ha kitöltitek a kédőívem
köszönöm és bocsánat a kis off topikért!https://goo.gl/forms/sdzCdddHrIVkZBIl2
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kk831228 #796 üzenetére
Én kartávolságra ülök többnyire a 17"-os fhd laptoptól (129 ppi), de nem látom szabad szemmel a pixeleket (teljes látásom van). Közel kell hajolnom úgy 15 centire a kijelzőtől, hogy meg tudjam különböztetni őket. Monitornál ha 60 centiről vagy messzebbről nézi az ember, akkor úgy 150 ppi felett már mindegy. 4K ilyen kicsi méretben? Ugyan már. Legalább 30"-os monitor kell a 60 centiméteres nézési távolsághoz.
De ez már nagyon off.Ha 4K-s anyaggal dolgozom és bele akarok pillantani a részletekbe, akkor 1:1 nagyítással megtehetem.
-
kk831228
addikt
na szóval a chrome -al nem stimmel valami... olyan mint ha nem használná a GF kártyát, hiába futtatom azzal... firefoxban ha azzal indítom leesik 30 %-ra a proci használat nekem is, ugyanannál a videónál... a chrome - ban viszont szerintem csak a procit használja +annak a videókariját... gondolom én...
-
kk831228
addikt
válasz
PartyNewl #762 üzenetére
Na megjött a noti és hát annyira nem vagyok elájulva 4 k 60 fps megfogta chrome - ban, youtube-on ... Na mondom ez szép...
Firefox - ban jobb a helyzet de, azért eszegeti rendesen... Kivancsi leszek majd premiere pro - ban mit mutat, de eddig nem vágom hanyatt magam... Bem gobdoltam hogy ennyie megeszi a 4k videó stb... Mondjuk a kijelző is 4k, lehet az is dob rá egy lapáttal a gyengeségre... -
WaterWave
veterán
Budapesten van olyan gopro üzlet, mint a képen? hogy bemegyek és gopros selfie botot, táskát, eszközöket tudok vásárolni a kamerához?
Kifejezetten gopro-s érdekel... -
kk831228
addikt
Gondolkoztam én is cserén, csak el kellene passzolni a 6-ot, és igazán még ezt se használtam...
-
gyerecske
senior tag
Én megrendeltem a HERO7 Black-et a gopro saját oldaláról.A szállítás ingyenes, 3-4 nap alatt itt van és most adnak minden kamerához egy 32GB kártyát is.
-
kk831228
addikt
válasz
industrial #774 üzenetére
4k azért más tészta...
Oda kell kraft, hero 3 - nál gondolom max fhd van...
-
industrial
tag
Sajnos nem igazán találok információkat vagy tesztet....hero 3 jól bírta a kiképzést...többórákat ment.
De az újjaknál a thermal shutdown esélyesebb a sok "felesleges" funkció miatt. -
kk831228
addikt
nem használtam még huzamosabb 4k felvételnel... meg majd mostanában lesz komolyabban tesztelve, eddig par perc 4k vetzem föl és érezhetően meleg volt... nem tudom hogy van - e ennél kikapcs...
Gondolom nem egészséges, azert kapcsolnak ki a milc - ek is vagy azett vannak lekorlátozva mindennel, hpgy kicsit tovább bírják...
-
kk831228
addikt
válasz
industrial #770 üzenetére
felbontástól függ, fhd - nél nem annyira, 4k - nál eléggé... hosszabban meg nem próbáltam a 4k - t, nem tzdom emddig bírja... (hero6)
-
industrial
tag
Hello
GoPro Hero6 Black esteleg a 7 mennyire melegszik? Kinek van ezzel tapasztalata? 1-1,5 óra folyamatos felvétel kellene. -
Teasüti
nagyúr
válasz
PartyNewl #756 üzenetére
Acer Predatort vettem tavaly. Számomra tökéletes. Igaz most lesz egy garis ügyintézésem, mert lett egy bit hibám a ramban és emiatt fagy a gép. (És ahogy elnézem a ram árakat, kicsit zsebbe nyúlós lenne itthon kicserélni.)
De ezt leszámítva imádom, nagyon jó gép.Ár/érték arányban nekem tavaly ilyenkor a Predator tűnt a legjobbnak. Ugyanezt a felszereltséget Asus-ban úgy +150k-ért kaptam volna meg. Ha a márka a fontos és van pénzed, akkor Asus (vagy akár Alienware, ha tényleg sok a pénzed). Ár/értékben viszont az Acer jobb. Na meg éppen melyik márkából van polcon IPS kijelzős laptop, mert vmiért ez tavaly hiánycikk volt. De arra számítani kell, hogy az 500k-s árkategória környékén nem tartanak raktárkészletet. Jó, ha van egy-két darab egy adott típusból.
-
Ati.Inc
tag
Sziasztok,
Ha a GoPro 5-öt usb-c kábellel csatlakoztatom a pchez,akkor azzal miért nem jeleníti meg a memóriakártyán levő videókat?
-
PartyNewl
tag
válasz
kk831228 #752 üzenetére
Ja én is azt néztem meg az acer predatort abban van 17” kivitel az lehet jobban tetszene ugyanabban az árkategóriában, ugyanolyan felszereltséggel.
Kb olyan 350-400 között. I7hq, 16 vagy 8gb ram, hdd+ssd, 1050ti.
Bár régóta nem figyelgettem már a hardveres fejlődést kicsit levagyok maradva mi a jó mostanában.
Nem tudom azt sem laptopban melyik számit jó márkának acer, dell, lenovo? Szerintetek? -
Vikunya
tag
Sziasztok. Egy kérdés: a 4 black akksija kompatibilis az 5 black kamerával?
-
PartyNewl
tag
Én is tervezem a 7es gopro vételétmeg is fogom hamarosan meg a fentebb leírt 128gb kártyát is hozzá.
De kell vennem egy laptopot is a régit lecserélni.
Milyen hardverrel szereltet vegyek mire figyeljek? Olyan 300 körül nézegettem az alatt nem úszom meg. -
kk831228
addikt
Jaja...
De mint írtam nekem az fhd - t se nagyon szereti már... elvagdosni éppen bírja, de ha már komolyabban szerkeszteni akarom, besokall...
WaterWave: 4k - hoz azért nem sok a 64-es az a minimum... Nekem is extreme pro van 64 - es, nincs vele gond, de le kell szedegetni a videókat... Fhd 60 fps is elég sokat foglal...
-
WaterWave
veterán
Sziasztok...
Most tervezek majd Hero7-est venni, kérdéseim, hogy 64 gb-os microsd kártya elég bele, vagy kell a 4k-hoz a 128?
Ez a csinálok pár videot, és utána ráteszem gépre tipusu ember vagyok, nem tudom a 4k mennyit eszik GB-ban.Másik kérdés, hogy sokan panaszkodnak, hogy nem mindegy milyen microsd kártyát vesznek, de mindenki dicséri a sandisk extreme pro-t... mindenképp extreme pro kell bele, hogy ne fagyjon?
köSZI előre a választ...
-
Zolom89
senior tag
válasz
kk831228 #738 üzenetére
Hát a 4k 60fps egy kurva drága mulatság.. és nem is a kamera volt sokba, hanem a noti
Hiába is cseréled le a 2. generációs i7 egy 3.-ra... azért az elég karcsú. 7ig generációs i-s procik támogatják elsőnek hardveresen, szinte 0 proci használat mellett lejátszák a 4k videót, videovágásnál is segít. -
zsero
aktív tag
Használtam egy hétig a Hero 2018 kamerát, semmi baja nem volt. Most tettem fel az 5 Black firmware-t, most így tökéletesen 5 Black lett, GPS, 4K, 12 MP, minden van.
Az egyetlen dolog amire figyeljetek, hogy az update után _nagyon_ sokáig hagyjátok békén, kb. 10 percig, mert sokszor újraindul. És a végén majd ki kell venni az akkut és kártya nélkül bekapcsolni először, aztán format card + factory reset.
-
kk831228
addikt
válasz
PartyNewl #736 üzenetére
Ilyen gondban vagyok én is, szép és jó a 4k 60 fps, de fhd 60 fps - t is ha bedobom a premiere pro-ba és próbálom szerkesztgetni vége is van a notinak...
Vettem SSD - t meg ram - ot, meg egy masodik generaációs i7 procit de nem sokat hozott... szóval...
Igaz 2012 - es a noti azt hiszem...jó ebből a nagyobb kiadás az ssd, ami átrakható, és az hozott legtöbbet a rendszerszebességen, maga a progiban nem sok különbség van...
Ami talán használható lenne erre is az 250 alatt nincs...
-
PartyNewl
tag
[Gopro7]
Eddig leírtak alapján ő lesz az ami kell. De nem is ez a nagyobb kiadás hanem az erőmű amivel megvágnám az anyagot... -
33as
senior tag
Sziasztok, csináltam egy kis összehasonlítást a normál vs ninja féle alternáló mozgásról gimbal használata során!
A felvétel ebben az esetben egy GoPro 6 + Feiyu Tech G5 Gimbal használatával készült! (kicsi,kezes,könnyű gimbal)
Szerintetek megéri "hülyén menni" szerintem meg!
-
gyerecske
senior tag
válasz
gyerecske #733 üzenetére
Közben megnéztem , ugyanazt az akkumulátort kapta ,mint a hero5.
Nem tűnik rossznak -
-szabi-
addikt
Nem tudom volt már: milyen új kamerákkal készül a GoPro?
-
zsero
aktív tag
Ma vagy holnap veszek egy kamerát és azonnal kipróbálom! Ebben a threadben van command line script is meg elkészített zip is, ugyanaz a tartalmuk.
https://www.reddit.com/r/goprohack/comments/8wpe49/gopro_hero_1080p_2018_to_hero_5_black_firmware/ -
Teasüti
nagyúr
Hero 2018-ason próbált már vki Hero 5 upgrade rom-ot?
-
d3tox1c
senior tag
Pinnacle studio-nal meg lehet valahogy oldani, hogy a 4K videokat is be tudjam szurni, vagy mindenkepp at kell konvertalni?
Vagy inkabb hasznaljak mas szerkesztot? Ha igen, milyet? Kinel mi valt be?
Mar kezdek bele tanulni a pinnacle-ba,de igy, hogy a 4K videokat nem ismeri, valtas lesz a vege :/ -
encory
tag
Hello,
Szeretnek venni egy belepo kategorias HERO keszuleket (4K nem erdekel) es vennek hozza egy extra akksit is.
Az lenne a gondom, hogy nem birom eldonteni, hogy kompatibilisek-e a magyar boltokban kaphato re-chargable battery-k. A Hivatalos oldalon azt irja, hogy mind a 3 uj keszulekhez jo:
https://shop.gopro.com/EMEA/accessories-2/rechargeable-battery-for-hero6-blackhero5-blackhero-2018/AABAT-001-EU.html
viszont a magyar oldalakon ki van emelve, hogy kizarolag a Hero Black 5-hoz jo.
https://sportkamera-kiegeszito.arukereso.hu/gopro/hero5-rechargeable-battery-aabat-001-p348937628/#termek-leiras
Most akkor van minden egyes eszkozhoz kulon ilyen battery vagy ez a gyari cucc mind a 3 ujabb-hoz jo? (HERO6 Black/HERO5 Black/HERO 2018 )
Koszi elore is,
enc -
d900t
senior tag
Hosszabb kihagyás után megpróbáltam beüzelmelni a kamerámat (Hero4 Black) és nem rögzít hangot. Más is járt már így?
-
nababika
aktív tag
Az a durva hogy az eBay en 800mAh írnak. A gyári meg 1200. Stornó, valamit félre néztem. Bocs. De azt hiszem mindenképpen maradok a gyárinál.
-
dbius
veterán
Ha HEVC-ben menti a kamera, akkor azt körülményes szerkeszteni, mert először át kell konvertálni x264-re vagy más, általad választott kodekre, és utána tudod szerkeszteni. - Legalábbis nekem a Pinnacle Video Studio 21.5 esetében így kellett csinálnom
Itt a lista, hogy mely esetekben ment HEVC kódolással: [link]
Itt pedig egy leírás arról, hogyan konvertáld át x264-be az ingyenes HandBrake használatával: [link]
-
zzola
titán
Üdv!
Eljátszottam a gondolattal, hogy vennék egy akciókamerát. A Hero 5 mennyire életképes még?
1080p/120FPS és a 1440p/60FPS módok érdekelnek.
MM-ban most 100k ajándék 32GB-os Sandisk Extreme SD-vel.
Kösz. -
gekkoXT
senior tag
Semmi baja nem lesz az égvilágon a vízálló tokban. Van aki biztonsági kamera házban kirakja 1 évre napra egy oszlopra és akkor sem lesz baja a 60 fokban sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest