- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz
zgospel #4087 üzenetére
Akkor neked a DJI Osmo Action 3 kell, ami szintén holnap fog megjelenni.
Ott annyi a rumor hogy 4K 120 fps, lesz ott is ultranagylátó, kiemelkedő üzemidő télen nyáron, nagyobb kijelző, elöl hátul touchscreen. Illetve itt is bejön a horizont lock.
Illetve ahhoz nem kell speckó mikrofon adapter. -
-
DNReNTi
őstag
válasz
zgospel #3170 üzenetére
Igen, epp ezert kerdeztem. Nekem egy SJ5000X van most es az is kihagy egy 0.3-0.5 mp-et korulbelul. Mondjuk eddig osszesen talan 2x-3x okozott gondot, de akkor tenyleg bena. Ne is emlitsuk a 20 dollaros aliexpresses csodakat.
Egyre inkabb hajlok erre az 'akcios' Hero 7-re.Hogy adjam ezt be az asszonynak hazvasarlas elott?
-
bb.bocs
őstag
válasz
zgospel #2873 üzenetére
a cél menetrögzítés elsősorban. ne rázkódjon,legyen jó hang szép kép. mi a pró és a kontra? akksiban jó lenne persze ha nagyobb lenne, de ahogy néztem a hero 9 be simán lehet dugni töltőt kérdés töltés közben használható e. hero 8 nál trükközni kell kicsit. hero 9 nél a + kijelző tök jó ötlet, viszont hogyha a gps nem sokmindenre jó... és macerás rátenni az nem hangzik biztatóan.
-
Tuninger
addikt
válasz
zgospel #2792 üzenetére
Elég jól körbebástyázták a dolgot
Egyébként sok mindent kapsz azért az előfizuért, szóval nem a semmire fizetsz. Más kérdés hogy nekem pl teljesen haszontalan, báár a kérdezés nélküli csere 100 euroért az még jól jöhet. Eddig már majdnem mindegyik gopromat érte baleset... -
Tuninger
addikt
válasz
zgospel #2766 üzenetére
A szumma kerül 140k-ba, az egy év előfizuval.
Az apróbetűst viszont sokféleképpen lehet értelmezni. Ha lemondod az előfizut a következő 1 évben, akkor a gopro "kifizetteti" a gopro teljes árát veled.A rendelés folyamán egyébként már él a 30-50% kedvezmény a kiegészítőkre így én is berendeltem +1 aksit 13 Eur-ért.
Én úgy járok el, hogy nem mondom le az előfizut, úgyis ki van fizetve egyben, egy év múlva mikor terhelni akarja a kártyát a következő évre, akkor nem fogja tudni mert revolutos virtuális kártya.
-
Greg Vinous
tag
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
zgospel #2699 üzenetére
Igen pont ezt akartam írni én is.
A Hero 8 frissítésébe webcam funkció kerül, a 9-be meg elől is színes kijelző lesz csak azért, hogy szelfizni lehessen vele? Komolyan mondom ez a világ hová tart...
Sajnos az a baj van rá igény és ezt a gyártók is látják.
Az üzemidő helyett ilyen baromságokkal szórakoznak....
4K 60FPS 1 órát sem bír ki, beleteszi az 5K-t (hol a 8K?) gondolom az csak 30FPS lesz, de mivel a felbontás nagyobb így az sem fog többet bírni és egyébként is minek az 5K? Ugyan már emberek.
Ez olyan mint a minden évben megjelenő új VGA-k, hogy csak egy 20-30%-ot adjon hozzá az előző szériához meg olyan fícsőröket (RTX) ami egy az egybe el is tünteti azt a 30%-os előrelépést úgy, hogy effektíve nem lesz tőle sokkal szebb a game.
De amíg mi emberek megvesszük ezeket a termékeket évről évre addig a világ ilyen is marad.
Kajak mi 500k egy S20 Ultrába? Mi?? Fél millió Ft emberek.
A munkatársam nem rég vett 350k-ért autót és örül neki, hogy végre nem busszal kell járnia dolgozni. -
arn
félisten
válasz
zgospel #2603 üzenetére
egyszerusitek, nem ertem mi olyan bonyolult ezen:
gopro 7 elfogadhato szelzaj ugyanolyan korulmenyek kozott
gopro 8 csak a zajt hallodha az egyiknel mukodott, a masiknal miert nem? pontosan tudom hogy kellene mukodnie, es milyen szinten. nem tulzott elvarasaim vannak - az elfogadhato es a shit kozott van par arnyalat meg.
amugy a windsockot epp a gopro oldalan ajanlottak.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
zgospel #2603 üzenetére
A probléma azzal van, hogy a csávó nem tud olyan dolgokat elfogadni amik tök természetesek.
Melegedés:
Mi nem melegszik manapság gyerekek?
Telefon, VGA, CPU, fényképezőgép (videó felvétel közbe), kézi kamera, menetrögzítő kamera, gimbal motor mind melegszik miközben "dolgoznak".
Az, hogy ő személy szerint unatkozik és méregeti a melegedést rajta az egyéni problémája.
Anno jelent meg olyan ATI VGA aminek 85-95 fok volt az üzemi hője még is sokan megvették és használták naponta. Azt tönkre ment? Nem. Mai napig mennek.
Üzemi hőmérsékletekről beszélünk emberek... üzemi. Mit kell ezen méregetni?
Felrobban hát persze felrobban.... mintha csak erről szólna az internet hogy a GoPro-k felrobbannak sorozatosan a nyáron.
Az az igazság, hogy nektek nem való semmi.
Ha sapkám van az a baj, ha nincs sapkám az a baj.Szélzaj:
Még jó, hogy van szélzaj hisz a mikrofonokon nincsen semmiféle szélzaj védő.
Továbbá én eddig minden mikrofonnal rendelkező eszközömön tapasztaltam szélzajt ha kint használtam. Most mindet küldjem vissza mert szélzaj van? A DJI Action-nak is lesz szélzaja elhihetitek.Pixel hiba:
Egyértelműen gariztatni kell aztán el kell adni és venni más gyártótól egy akció kamerát.Amikor megjelent a Hero 8 nekem is az volt az első, hogy videókat néztem róla Hero 7 vs Hero 8.
Mindenben jobb a Hero 8 még a hangminőségben is.És akkor a hab a tortán, hogy ezeket az akciókamerákat a többség nem azért veszi, hogy a hangot hallgassák rajta.
Benne van a nevében, hogy akciókamera nem a hang a lényege.
Ha rendes hang kell csatolj rá külső mikrofont vagy vegyél olyan eszközt amit arra találtak fel, hogy pro videókat vegyél fel vele profi hangminőségben, szélzaj mentesen.Csak azt ne mondjátok, hogy víz alatt is van szélzaj mert akkor itt kapok agyfa.zt...
-
arn
félisten
válasz
zgospel #2598 üzenetére
a szelzaj szures a gopro7ben eleg jol mukodott - miert kellett ezt elrontani a 8assal (ugy mukodik, hogy gyk nincs is)? elvileg upgrade vagy mi a szosz... ez elvileg a szelzajszures. [link]
vettem hozza szivacsot, az eddig 50 fokos gopro 60 fok fole melegedett (keszulekhazon merve) - konkretan egetett kikapcsolas utan is. mindezt 23 fok mellett, mi van, ha mongy 35 fokban, napon hasznalom? felrobban az akku a mellkasomon?
-
Ano
senior tag
válasz
zgospel #2576 üzenetére
Azért tök jó hogy kitalálod/megmondod hogy mire van szükségem
Leírtam konkrétan a kérdésemet ... menetrögzítés, de néha azért szeretném akciókamerának is használni anélkül. hogy kapcsolgatnom kéne ki-be, meg figyelgetni az aksi időt és cserélgetni az aksit ...
Minek vegyek 2 külön kamerát, ha esetleg létezik olyan (nem tudom hogy létezik-e, hiszen ezért kérdezek) ami tudja egyben a 2 funkciót?
Nem hiszem, hogy én lennék az első aki ilyet szeretne ...
-
Ano
senior tag
válasz
zgospel #2574 üzenetére
Mert ne aszfaltban vagy legalábbis ne csak aszfaltban gondolkozz!
Elsősorban montizok, de néha szükségszerűen aszfalton is kell közlekedni.
A minél jobb képminőség és stabilizált kép meg a montizás miatt kell, mivel ha akkor történik valami baleset amikor éppen zúzok lefelé valami rázós terepen, akkor szart sem ér a felvétel, ha nem látszik, hogy honnan is jött a baj.
Ajánlott video: https://youtu.be/RtXjoYw3iKg 1 perc 45s környékén van az a teszt videó, ahol csak bámultam a monitort lefagyva, hogy ez ilyet is tud!!!???
A nagy üzemidő meg azért kell, mert simán 6-8 órás (vagy több) is lehet egy túra ...
És tudom hogy lehet pótaksit vinni magammal és cserélgetni, csak mi van ha abaj pont akkor jön amikor pont lemerül az aski ... akkor megint az lesz a kérdés, hogy minek költöttem egy rakás pénzt, ha nem tudja azt amire kellene nekem ?
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
zgospel #2544 üzenetére
Kipróbáltam és valóban a Natív beállítás túl fakó és szinte esélytelen normális színre hozni.
Így maradtam a 4500K-nál az még nagyjából hasonlít a valós színekre és azt még egy szimpla videóeditorban lehet csökkenteni. (hidegíteni)Most már csak a Shutter Speed az amit tesztelnem kéne nagy kontrasztú árnyékos/napos helyeken mi lenne a legjobb beállítás.
Tehát se túl sötét se túl világos ne legyen a videó. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
zgospel #2508 üzenetére
Így van.
Ami nekem van pl időben lehet állítani a méretet tehát, hogy 5 perces videókra vágja fel és mindig a legrégebbi 5 perces videó törlődik.
De ami extra van még az enyémben, hogy van biztonsági mappája ami azt jelenti hogy a G gyorsulásérzékelő túl nagy gyorsulást érzékel mondjuk egy ütközést akkor az adott felvétel átkerül oda és a kamera nem fogja soha felülírni.
Ez a mappa mindig üresen marad mivel be lehet állítani mennyi hely legyen a sima és a biztonsági mappa mérete a kártyán.Továbbá GPS-es ami méri és kijelzi az aktuál sebességedet és a megtett utat kompletten le tudja modellezni egy térképen amit utólag vissza tud nézni az ember egy PC-s programmal.
Ja és szól ha telepített VÉDA kapu van az úton és az aktuál max km/h-t is kiírja az adott kameráknál.
Szóval egy dashcam azért jóval többet tud mint sima videót rögzíteni.
Több menüje és beállítása van mint egy GoPro-nak. -
tanulo1
csendes tag
válasz
zgospel #2506 üzenetére
Köszönöm a választ. Amit írtál hogy " Tehát ha mondjuk 3 órányi anyag fér a kártyára akkor mindig a legutolsó 3 óra lesz elérhető rajta." Ezt úgy értsem hogy akkor ha betellik a 3 óra akkor folyamatosan percről percre írja újra a felvett videót? Pl 3 óra 1 percnél az legelső percet törli és annak a helyére veszi a következő percet? Ehhez a dashcamhoz volt szerencsém, de nem tudom hogy ez is úgy működik e ahogy te leírtad az elöbb. Azt viszont tudok hogy 720 p- ben használtam 32 gb memóriakártya volt benne és kb 3 órát tudott felvenni, de akkor nem mentem vele annyit. Bocsánat a sok kérdésért, de mostmár kezd tisztulni a kép a fejemben.😓
Remélem látszik majd a link.
https://www.ebay.de/itm/TOGUARD-3-Dash-cam-DVR-Kamera-GPS-1080P-FHD-Daschcam-Autokamera-G-Sensor-170/401749845751?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20170511121231%26meid%3D4fadb8ef225c432ca1abc6d0aae9a519%26pid%3D100675%26rk%3D1%26rkt%3D15%26mehot%3Dpp%26sd%3D401749845751%26itm%3D401749845751%26pmt%3D1%26noa%3D1%26pg%3D2380057&_trksid=p2380057.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3A38ab8cb2-bfaf-11ea-824b-74dbd180d2e1%7Cparentrq%3A253354b11730a9e8f33d6d3efff3eeac%7Ciid%3A1 -
krack
csendes tag
válasz
zgospel #2476 üzenetére
És szerinted "szimplán a pályaszabályzat szerint" miért van így? Azontúl/vagy mindamellett
, hogy potenciálisan szétszóródó alkatrész. Talán mert 270-nél olyan légellenállás van.. aztán vagy lehullik, vagy nem, vagy dobál összevissza, vagy dobál összevissza
Tök mindegy, hogy pálya vagy sem, sportmotoron én még nem láttam ilyet utcán sem (gagyi vs. komoly: I mean, bizonyos kategória/tempó/hasznalat etc. felett sztem nem túl előnyös, sőt
. A sisakokat sem véletlen fejlesztik úgy ahogy, letépi a fejed a szél, sőt már 130-160-tól egy sportnaked-en. Ilyen kategóriánál már kell egy rendes bukó, mert nagyon nem mindegy, s gagyi, mert: 1. nem azért veszek méregdrága könnyített kompozit bukót, hogy aztán visszarakjam azt a súlyt, amit nyer a nyakizom (ami számára ez nagy sebességnél hatványozódik - ha így vágod, biztos tudod, nem kell magyarázni), s 2. ugyanezen nagy sebességeknél ott lifegjen valami összevissza a légáramban, amikor amúgy is betonfalként dobálja a fejed a szél - áramvonal. No way! Tehát mind súly, mind áramvonal/légellenállás tekintetében, ezek összefüggnek ugye, sztem para bizonyos kategória felett. Sztem: mert én még nem próbáltam, de mondom nem is láttam sisakkamerát sportmotorokon, vagy "sport tempózóknál"
Az hogy valaki végigmegy egy pályán így, messze nem egyenlő az úgy kényelmes és jó-val, ergo a mindennapi használattal.
A rezonancia is rezgés, sztem, de ja, kérdés kinek mi az akciókamera (fogalma). A Hero 7 jó volt sokáig, de csak jórészt
, ezért még bízok, s ha nem lesz megoldás, csak akkor megyek másfelé, de már erre lett berendezkedve és annyi időm, pénzem el is ment rá, hogy próbálom megfejteni, aztán ha nem, nem.
Valami baja csak volt, ha cserélték az első Hero 8-at. Ez most a második. -
krack
csendes tag
válasz
zgospel #2470 üzenetére
Pontosan így van.
Ez a motor a CB1000R - azt is próbáltam párszor - többszöröse kormány rezonanciában. Épp ezen fentiek miatt gondolok én is erre. Azonban ahogy leírtam más rögzítési módok a motor elejére rögzítésen és/vagy gumi csillapító gyűrűkön kívűl nem igazán jatszik.
Nem volt most alkalmam próbálgatni, de majd feltehetem biciklire is meg bármire, ezer módot kipróbálni, csak épp nem erre van időm. Nyilván lehet erre a célra, így ebben a formában ez nem jó (az atomrobbanás, meg egy aqkciókamera funkciójának betöltése között hatalmas a diffiNem 3 kamera volt, kettő, az első egy Hero 7 volt, az csak néha volt szar, ütődés után meg nem néha
-
krack
csendes tag
válasz
zgospel #2463 üzenetére
Köszi a tippet, gondoltam rá amúgy. A sisak viszont zavaró és gagyi megoldás, komoly szinteken legalábbis ilyeneket senki sem csinál sportmotoron (pályahasználat, komoly sebességek, karbon bukót sem véletlen vesz az ember, stb.), tank ugyanaz, be kell hajoljak.. Gondoltam kirezgésre is, vagy akksi érintkezés kirezgésére is, DE: van, hogy bekapcsol és egyből ki (mostaninál nem), vagy be sem kapcsol (az első Hero 8 -nál ez volt, plusz felváltva minden hiba), vagy befagy menetközben a kép, de a hang megy tovább és a felvétel is. Szóval ezeket összevissza nem tudják sztem ilyenek okozni, mert akkor vagy megy, vagy nem, vagy egyfajta hibát produkál. Az első Hero 7-em csak néha állt le 1,5 év alatt. A második zsír újan, használat nélkül is volt, hogy be sem kapcsolt.
Akciókamera, újra: szóval akármilyen rezgés lehetNE.(rezgés alatt ne a downhill bringás csapatást, meg a sisakra rögzítést értsük, akár enduró motoron zúzva, akármin, az nem olyan rezgés, inkább összevissza kilengés, himbálódzás és igen, egyfajta rezgés is van nyilván -, de az teljesen más, mint a kormányon, vagy amikor egy ezres négyhengeres sportgép egy az egyben átviszi a kormányra... tudom, mindegyiket csináltam/-om.)
-
K53TA
tag
válasz
zgospel #2470 üzenetére
Ezért írtam, hogy készítsen arról egy videót, hogy hogyan használja, de akkor is kétlem, hogy mindegyik kamera hibás lenne. Az lehet, hogy a kamera nem felel meg az ő céljainak, felhasználásának, de ha ilyen rossz lenne a 8_as széria , akkor arról hallanánk mint a7_es esetében.
A hangvezérlést is azért kérdeztem, mert volt olyan, aki arra panaszkodott, hogy bizonyos háttér zajok leállították nála a felvételt. Persze lehet, hogy az még a 7_nél volt, lusta vagyok vissza keresni. -
togvau
senior tag
válasz
zgospel #2443 üzenetére
egy gyorstöltőnek meg kell beszélnie a fogadóval, hogy gyorsan töltsön, amúgy sima 5volt, max 2 amper, de az is csak akkor, ha a fogadó fogad annyit. 7,5 amperes, főleg 15 amperes gyorstöltő szerintem nincs, mert megolvadnának a kábelek, vagy olyan vastag kellene, hogy nagyobb lenne a kábel mint a normál usb csatlatkozó.
A gyorstöltők nagyobb feszültséggel töltenek (9, 12 volt), de hasonló áramerősséggel, megbeszélés alapján.Ha a fogadó nem ismeri a gyorstöltést, akkor a gyortöltő úgy viselkedik mint egy sima töltő.
-
Katc
friss újonc
válasz
zgospel #2338 üzenetére
Hello!
OhaKöszi a választ!!
1, Jóga videókat szeretnék készíteni , akár kültéren is, (nem tudom, mivel lehetne kiküszöbölni a szelet, tök nem értek az ilyen cuccokhoz, hogy mi kéne erre a célre). A beltéri fényviszonyok jók, azt tudom hozni.
2, Rögzíteni akarom egy helyben a goprot, hogy engem vegyen a kamera és lehessen is hallani , amit mondok
A lényeg, hogy minőségi videót szeretnék jó felbontással, a fenti körülmények függvényében. -
eddie1978
senior tag
válasz
zgospel #2264 üzenetére
Igen, ez a Bundle a GoPro oldalán ami aktuálisan legolcsóbb. Általában 130-140 körül mozog az aktuális csúcs GoPro ára az utóbbi években. Természetesen látom én is a különbséget a 4/5/6/7Black-hez viszonyítva. Nem emiatt, de mennie kell. Egy hete vettem, de nem jött be az én elvárásaimnak, pedig nagyon jó kis kamera. Országúti bringára szerintem világbajnok. Kevés mozgás. Oda nagyon tuti. Viszont nálam CX gépen az erdőben nagyon nem adja az állandó nézőpont változás miatt ahogyan tornászok a bringán. Oda nekem kell a stabilabb nézőpont. Most úgy vagyok, hogy megleszek nélküle. Megállok vagy nyugisabb részen nyeregből lövök telefonnal.
Amíg videóztam tavalyi év közepéig, próbáltam csak rövid snitteket lőni, pont úgy ahogyan te is írod. -
eddie1978
senior tag
válasz
zgospel #2250 üzenetére
Meg tudom erősíteni. Hero 7 Black nekem is fagyott. Érdekes módon a régebbi firmware-ekkel nem, amikor a legtöbben panaszkodtak fagyásra. Amikor kijött a fagyást javító új firmware, akkor az enyém kezdett el fagyogatni. Hero 4/5/6 Black-kel nem volt ilyen gondom.
Más:
Újra kedvet kaptam a bringás videó gyártáshoz. Hero 8 Black megvehető? Stabil a firmware? Most vettem egy használt Hero 5 session-t de nagyon nem adja stabi nélkül. Korábban gimbal-t használtam a 6-7 Black-hez és nagyon jó volt. Viszont nem akarok gimbal-t mert kényelmetlen. Ráadásul még a gari is macerás/nincs a kínai cuccokra vs Hero 2 év gari, amit használtam is egy beázás miatt. Szó nélkül cserélték. -
kellcucc
aktív tag
válasz
zgospel #2064 üzenetére
Köszi a választ. Gondolom, hogy a gyári bírja a legjobban, de 35 font-ért (kb 13e Ft) nem veszek új gyárit egy pöcök miatt. Ha már rendelek, akkor tartósabbat rendelnék, mintsem 2-3-mat cipeljek utazásokhoz.
Igen, bocsánat, alloy-ra gondoltam. [Ilyenre] . Hegesztetettem már lökhárítót, nem lett szép, pedig sokkal nagyobb felületeken kellett hegeszteni, erősen kétlem, hogy egy műanyag hegesztő pár mm-es műanyagot meg tud úgy hegeszteni, hogy hosszú távon is bírja. Jelenleg UK-ben lakok, otthon van a goprom, így ha hazamegyek innen (április) szerintem nem fogok azzal szórakozni, hogy normális műanyagost keressek. Nem leszólni akartam az ötletet, nagyon is köszönöm, ha otthon lennék, lehet keresnék hozzá hegesztőt, de így más alternatívához kell fordulni. Esetleg használ valaki ilyesmi keretet?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
zgospel #2067 üzenetére
Köszi erre mindenképpen rákeresek!
Dupla ragacs rétegtől tartok, hogy nagyon befog inogni esetleg ha nem tudom középre húzni csak sok köztes összekötő elemmel a kamerát.
Ő az "alany" egyébként ha megnézed az alsó áll vonalon túl sok a törés az oldalsó kis légbeömlők alatt és felett pedig megint megvan törve az ív rendesen.
Ezeket a gyurma ragasztókat le lehet szedni valahogy később? A fényezés / lakk réteg megsértése nélkül.
-
-
K53TA
tag
válasz
zgospel #2042 üzenetére
Csak ne basszál el, úgy, hogy ennek a használata (aktiválása) is bizonyos telefontípusokhoz lesz kötve. (Lásd 360One X, Osmo Action)
https://www.insta360.com/support/supportcourse?post_id=9375 -
togvau
senior tag
válasz
zgospel #2035 üzenetére
de nem ennyire akkuigényesek. Mint mondtam, máskor kibírja egy hétig is. Bár a azt, hogy kikapcsolás után mennyi ideig marad bekapcsolható hangvezérléssel, vagy wifin, azt senki sem tudja, még a dzsunka gyártó sem... mert ez is véletlenszerű. Néha 1 óra után már mélyalvásba kerül, néha még 6 órával később is bekapcsolható hanggal, vagy wifin.
Mindenesetre ezek sem szívnak le ennyi akksit, ilyen rövid idő alatt.Tudom, hogy nem a felbontás a lényeg, nem is az a baj, hanem a részlettelenség, a tömörítési artifaktok főleg ha sok az avar a képen, sötét kép ha nem állítom manuálisan nagyobb EV-re.
Ha nincs tökéletes megvilágítás, akkor már több sebből vérzik.Nem a youtube-os összehasonlító videokat nézem (eleve vicc, ha valaki a youtube fossá tömörített videoi alapján akar összehasonlítani), hanem a kameráim által felvett, érintetlen videokat... van a 6000 forintos kínaival pár száz órányi, bár goproval csak pár órányi eddig
-
togvau
senior tag
válasz
zgospel #2027 üzenetére
nem nagyon marad el. Nem sj4000-et kéne a gopro 8-hoz hasonlítani, és nem is az sj9000-et (hamisítvány 640*400-as elektronikával a 15+ évvel ezelőtti "okostelefon" raktárkészletből, mert csak sj9 van).
Egyébként a gopro maga is egy kínai utánzat
Tényleg user error? Milyen error, ha elvileg ki van kapcsolva (mivel egy bugos hulladék, lehet hogy elvileg kikapcsolod, de gyakorlatilag nem...), nem világít egyik ledje sem, semelyik kijelző nem aktív, egy 24 fokos szobában van, és be van állítva, hogy 5 perc tétlenség után lekapcsoljon, még is 0-ra lemerül, mindezt véletlenszerűen?
Mert van amikor nem merül le egy hét után sem.
Tudsz ilyen esetet előidézni, hogy nem világít semelyik led, ki van kapcsolva a hátsó, és előlapi kijelző, még is be van kapcsolva a gép?És nem csak én tapasztaltam ilyet.
Na meg a fagyások.
A 6000 forintos kínai is (H9R) miért van el hónapokig is? (aminek képminőségéhez képest egyébként nem olyan egetrengető előrelépésnek érzem a gopro 7 blacket, csak a közepes képstabilizátor(ami már kezdődő szürkületben is már több kárt okoz mint hasznot), és szélzaj csökkentés az ami igen érezhető).A gps miatt vettem goprot sj9 helyett, de megbántam, nem éri meg, főleg úgy hogy a katasztrofális szoftveres támogatás miatt a gps képessége nagyon nehézkesen használható. Ha én programoztam volt a Quik nevű förmedvényt windowsra, akkor szégyenemben harakirit követnék el...2019-ben HW video dekódolás hiánya, amikor már a legalja free videolejátszó is tuda 10 éve.
-
Márton
nagyúr
válasz
zgospel #2027 üzenetére
+1
Főleg optika terén van különbség köztük. Gagyi, becsillanó, szélen homályos, svenknél furcsán torzító optika = fele ár. Hero 3,4 óta mondjuk a többi sem tetszik, mert alapból vízálló, így plusz optikai elem kell.. és ma már gyakran fagynak a goprok is pl. menüben mászkáláskor, ami ugye nem lehet kártyahiba.. -
-
goldfather
újonc
válasz
zgospel #1836 üzenetére
Lehetséges, de mint tudjuk annak ellenére hogy jelenleg a 8-as az egyik legjobb akciókamera a piacon egy kissé túl van árazva. Gopro kupon nélkül pedig (amit - visszaolvasva a topikot - már nem nagyon osztogatnak) nem lehet sehol olcsóbban beszerezni. Legaláb a kiegészítők lennének reális áron, ha már az alapgép ilyen drága. Pl. egy egyszerű dupla töltő + akku komboért a mai gyártástechnológia mellett van arcuk elkérni 50 eurót, egy távirányítóért pedig 100 ejrót.
-
Khaosz55
addikt
válasz
zgospel #1731 üzenetére
Igen a tutorila sokat segít meg is nézem, de a tuorial nélkül is sikerült már valamit össze dobni. Nagyon jó ez a progi.
A mocis videóimba sok eseteben csak gyors vágások vannak 6-8mp-ek. Na még azt kell megnéznem hogy a tudom ebben a progiban legegyeszerűbben azt hogy egy pl 10 perces videóból több 6-8 másodperces részt kivágni. azt hiszem a pengés darabolás lesz a legjobb rá. Kis gyakorlás menni fog. -
Márton
nagyúr
válasz
zgospel #1720 üzenetére
Igen, GPU használat, amit az ingyenes nem tud.
Neked van tapasztalatod arról, a proxy nélküli 4k videókat hogy viszi timeline-on a Resolve? Mert szerintem csak cpu-val akadni fog. Én Vegasozok, de ilyeneket olvasok.
A Premiere pont, hogy a Mercury engine-nel támogatja már elég régóta a gpu-s lejátszást.Khaosz55: klassz! az ingyenes vagy fizetős verzióval? Proxy vagy anélkül? Mi a 4k fájl kodekje?
-
Márton
nagyúr
válasz
zgospel #1716 üzenetére
Resolve ingyenes, de az a verzió ami itt segítene (hardveres gyorsítás), az már nem!
Lényeges különbség van egy videófájl mediaplayerben vagy videószerkesztőben való lejátszása között. Nem lehet csak úgy összehasonlítani, hogy ha mediaplayerben jó, akkor a szerkesztőben is folyamatosnak kell lenni.."túl bonyolult szerkesztőkhöz nincs idegzetem."
akkor messziről kerüld a Resolve-ot! -
Derron
aktív tag
válasz
zgospel #1699 üzenetére
Valószínű, hogy az én hibám. Sose volt még akció kamerám, így nem nagyon értek a beállításokhoz. ISO Min 100 ISO max 1600 alap beállításon használom. Tegnap nap közben használtam a kamerát, itt kapott rendesen fényt, így szépek lettek a felvételek, de még van hova fejlődnöm.
-
Khaosz55
addikt
válasz
zgospel #1678 üzenetére
Arra ha nagy esemény mozgás van sok pixel mozgás történik pl vízesés stb akkor szokott bepixelesedni bekásásodni a kép ha kevés a bitrate.
Az kérdés hogy 60mbit kiszolgálja-e a 4k felbontást.
Most updateltem 1.2-re mert nem értettem, hogy a menüben miért nem látom HS 2.0-őt.
Azt látom, hogy 4K esetében nincs boost 2,7K nál van. Bár nekem talán a boost nem is kell de kipróbálom.Viszont nem értem hogy ugyan arra állítottam a két videó beállítást.
2,7K 50Frame low bitrate, wide = 8 Óra 3 perc a felvétel
4K 50Frame low bitrate, wide = 8 Óra 25 perc a felvétel
Nem értem miért több a felvétel időm 4K esetében.
Ugyan az a beállítás csak 2,7-et 4K-ra változtattam. -
Khaosz55
addikt
válasz
zgospel #1652 üzenetére
Ez annyit jelent hogy NTSC-re kell állítani ? Az az amcsi szabvány.
Igen a gondoltam az 230V 50 HZ miatt van, de gondolom ezen kell hagyni, 60-on eszméletlenül vibrál nekem amit megvilágít az is.Ugyan annyi helyet foglal, akkor megpróbáljuk a 4K-t is igaz ott ha jól tudom nincs superwide.
-
Khaosz55
addikt
válasz
zgospel #1589 üzenetére
Azért kérdem, mert ha túrázunk vagy síelünk akkor jó lenne ha egy napot tudnák rögzíteni. Valamikor 6-8 óra is volt. Motorozás esetében meg az egész túrát. Úgy érezem a 128-as kártya nagyon kevés lesz ide.
Legalább 256-os kell lehet 2 db is. 512-es kártyákat a lista szerint nem eszi. -
-
titetoyz
tag
válasz
zgospel #1540 üzenetére
nálam a H6 alig alig bírta 1 óráig official akkuval, 1080P-ben úgy, h semmi nem volt bekapcsolva. Kíváncsi leszek ha megjön a H8, az mit fog produkálni.. mondjuk abba most nem igen raknék még kipróbálásra sem kínait.. rendeltem hozzá +2 akksit, biztos ami biztos, 10EURért a hülyének is..
-
Khaosz55
addikt
válasz
zgospel #1511 üzenetére
Hát akkor kb maradhatok a mostani kamerámnál, abban nincs stabilizátor. Engem pont a stabilizálás érdekel, mert sajnos amikor rossz minőségű úton megyünk vagy gyorsítok akkor beremeg a kamera és a tájat is remegve veszi. Sokkal jobb lenne ha a táj nem remegne össze vissza és látványosabb lenne a videó mert nem gyenge helyeken járunk.
-
kovsol
titán
válasz
zgospel #1482 üzenetére
Nekem hetes van, de a kevés szerencsések egyike vagyok akinek sikerült kifogni egy jó példányt.
Vagy lehet vagyunk még páran, csak a rossz hír jobban terjed.
Egyébként szerintem most, hogy a képletben megjelent a DJI is, így én arra leszek kíváncsi ők mit lépnek majd a DJI Osmo Pocket2 és a DJI Osmo Action2 -el vagy ki tudja mik lesz a nevük. -
kovsol
titán
válasz
zgospel #1479 üzenetére
Ilyen külső házat tudtak volna már a régiekhez is csinálni amibe bele van építve mikrofon, de a kijelzős verziós is mehetett volna, mert hdmi volt eddig is rajta.
A chip is maradt a régi benne, szóval valószínűleg az új szoftveres dolgokat eddig is tudta volna a hét is. -
Márton
nagyúr
válasz
zgospel #1438 üzenetére
Pedig, úgy harangozták be.
Wide az a szenzor 16:9 crop-jából a legnagyobb, de ha ennél is nagyobb kell, akkor egyefene picit eltorzítva, de belepasszírozzuk a 4:3-as szenzor képét a 16:9-es videódba.De akkor máshogy kérdezem: nincs olyan 16:9-es videómódja a H7-nek, ami a szenzor maximális vízszintes területét használja és nem torzít sehol a kép? (az alap halszemen kivül persze).
-
Márton
nagyúr
válasz
zgospel #1436 üzenetére
Az a baj, hogy elbeszélünk egymás mellett. Én sem ma kezdtem, tisztában vagyok az optika és a szenzor jellemzőivel, csak egy kérdés volt, hogy miért így oldották meg H7-nél, eltérően pl. a 3-tól. És látod, még a gopro is azt írja, hogy fennt és lennt lát nagyobbat a superview. Ha be van kapcsolva a stabi, akkor megértem, hogy levág, hisz ez a lényege, de itt most nincs. Ez így inkább egy bug, vagy valami technikai, szenzorkiolvasási oka van, ami korábban nem volt.
Ennyi. -
Márton
nagyúr
válasz
zgospel #1434 üzenetére
A lineár mód más, ne keverd ide, ott muszáj hogy csípjen mindenhonnan, ha nem akarunk görbeséget látni.
"Mert ha a wide ugyanannyit látna mint a superview, akkor nem lenne külön superview mód"
Téves, nem állítottam ilyet. Függőlegesen lásson többet, ahogy a szenzorból adódik, ahogy a 3+ is dolgozik és és amit direkt be is idéztem. Úgy látom hiába. -
Dyrtyho
őstag
válasz
zgospel #1387 üzenetére
Kövezzetek meg, de nekem tetszik, már csak a vakupapucsos kialakitás miatt is, eddig ilyet csak egy fémkerettel lehetett rárakni, pedig szerintem hasznos lett volna korábban ha már 3+ vagy 4 széria kap valami hasonló kiegészitő hely kialakitást, mert hányszor forgattam az éjszakában vlogot, és mindig olyan helyre kellet mennem ahol legalább erősebb volt a fény mint az utcai világitás. De ezzel a vaksötét utcában is tudok pofázni a nézőimhez
A mikrofon se annyira zavaró méretben, mert az ebayes puskamikrofon meg hamarabb tönkremegy, mint amennyit vártam rá.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Háztartási gépek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Vicces képek
- Eredeti játékok OFF topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged