- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Apple notebookok
- Projektor topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz szpeti40 #4502 üzenetére
Ha gyorsan megyek a drónnal és részletgazdag a kép (learatott búzatábla pl.), akkor a drón alatti rész, ahogy elsuhan, nem folyamatos, hanem darabos. Sajnos még 50fps-nél is látni. Tegnap voltam kint vihar előtt, este, felhős időben, abszolút nem volt sok a fény, és így is látni. 25fps-nél nagyon, nem is rögzítek drónnal 25-ben.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
olivera88
veterán
válasz szpeti40 #4462 üzenetére
Köszi. Szóval mert túl jók a videók? Pfff. A GoPro felhőböl osztottam meg a nyers videókat Youtubera, már keztdem azt hinni h ez lehet a baj. A GoPro felhőbe ott nem volt ilyen pixeles, se Quikben. Ezért is furcsa volt h Youtuber feltöltve mitől lesz olyan rossz.
Milyen programmal érdemes renderelni? Nekem a Handbrake van csak ha jól rémlik,LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
olivera88
veterán
válasz szpeti40 #4432 üzenetére
Köszi. Lehet megkopott azért csúszik össze felé?Mountanbikes videokra kellene főleg ami bringás dolgokat illeti, domb alján gondoltam lerakni pl, vagy közepén, h felvegye hogy száguldok lefelé, vagy pl ugratás közbe is, vagy farolós fékezés.
Pl gondolok arra h szél nem löki e fel?
Nem bringás dolgokra meg pl felhőtimelapse, valami látványos zivatar érkezésekor.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
veterán
válasz szpeti40 #4097 üzenetére
Ha a méretet is nézzük, akkor a 7-es volt az utolsó normális gopro szerintem. Talán még a 8 is, de inkább a 7. Ezektől fölfele számomra már nem minősülnek igazi akciókamerának. Aki pl kocsiba stb helyeken rögzíti annak mindegy, hogy mekkora stb, de bármilyen más intenzív sportnál ahol a testedre van rögzítve ott már nem. Persze ez csak azén véleményem.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
atees
őstag
válasz szpeti40 #4100 üzenetére
Sokat használom off-road autoba is, oda kevés a stabilizálás. Meg a színek 4K-s tv fakónak tűnnek nekem egy újabb goprohoz képest. Egyébként egy nagyon jó kamera.
a másik meg az, hogy most a goproról rendelve lényegesen olcsóbb a 11es, mint itthon.Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
-
twine
veterán
válasz szpeti40 #4079 üzenetére
"ha ki van húzva akkor a kamera súlya alatt összemegy lassan."
Na ezt ki fogom próbálni...
Én is "extra bundle pack"-ben vettem a 10black-et, és nyáron egészen sokat használtam a kis tripodot, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam.(Ezzel nem ellentmondva annak, hogy nálad pedig összemegy lassan ) de kíváncsivá tettél, mert az úgy nem túl jó, ha kirakom egy powerbankkal timelapse-ezni vagy ilyesmi, és lassan összecsúszikÉn pont azt mondtam a feleségemnek, hogy mennyire f@sza, mert nyaralás alatt én (és a fiam is ) elég sokat ugráltam vele (kihúzva) vízbe, néha 4-5m magasról, és mindig arra számítottam hogy eltörik mert olyan sz@r kis műanyag...És nem...állta a "szadizást" rendesen..semmi baja nem lett...
Egyszóval engem meglepett, mert azt gondoltam "egy nyaras" kiegészítő lesz, és végül nem...Szerk:
Ezt az egész írást azért kezeljük a helyén...azért ez még valóban az, ami...egy műanyag "sz@r"[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szpeti40 #4079 üzenetére
Repülés. Régóta csinálom, de most új típus kapcsán vagyok tanfolyam+vizsga dologban, és szeretném az első perctől rögzíteni jó minőségben, hanggal (ami a rádióforgalmazást jelenti kb, ezért kell a hangbemenet). Elsődleges szempont azért a tanulás (hibák visszanézése), másodlagos az emlékek archiválása.
[ Szerkesztve ]
-
nightzone
aktív tag
-
Márton
nagyúr
válasz szpeti40 #3468 üzenetére
Szuper snittek, bár őszintén nekem ugyanekkorát ütött anno a 3+ bejelentése is. Vettem is 3-at
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
Márton
nagyúr
-
DNReNTi
őstag
válasz szpeti40 #3151 üzenetére
Airsoft jatekokon akarom hasznalni, a tok azert kell, hogy ne a kamera menjen szet ha veletlen eltalaljak. Biztam benne hogy lapul egy a dobozban.
Koszi a valaszt!#3152 Tuninger
Igen, neztem hasznaltan, de mivel netto 78-ert el tudnam hozni a zsir ujat, garival a MM-bol, igy nekem a 75-80k-s hasznalt ar annyira nem vonzo. De legalabb latszik, hogy eleg ertekallo a cucc.[ Szerkesztve ]
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
AuraSync
őstag
válasz szpeti40 #3080 üzenetére
Ez nem csak ebben a topikban módi, tipikus Magyarság és egy eszközt akar mindenre használni. Jó példa erre a telefonok.
Amikor meghallom, hogy telefonon konvertál valaki 4K videót csak röhögni tudok.
Igen egy okosteló mi másra jó mint videó vágásra...
Sokszor egy képet vagy zenét nem tud értelmesen lementeni/konvertálni egy teló nem hogy videót.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
MrRL19
senior tag
válasz szpeti40 #3000 üzenetére
Akkor már értem , esetleg valami hasonló cuccos gépre?
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
Cyberslider
őstag
-
Cyberslider
őstag
válasz szpeti40 #2900 üzenetére
Koszonom a tippeket :)
Igazad van a 4k-val kapcsolatban, csak ugye a gyerek miatt mondom legyen minnél jobb, de a max 4k 30fps eleg lesz másnál meg valóban elég az 1080, max 1440..
Eddig tetszik a cucc, máris nézem a kieg. dolgokat... Kell hozzá mese nincs. Tipikushttps://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
AuraSync
őstag
válasz szpeti40 #2867 üzenetére
Nagyon jó a minősége, rengeteg hely van benne és vagányul is néz ki bárhol meg lehet vele jelenni, használtam már pár rendezvényen úgy, hogy rajta volt Hero 8. (Media Mod-al együtt)
Meg én teleaggattam mindenféle lelógó GoPro-s meg DJI-os nyakpánttal.
Én mondjuk special drónt meg fényképezőgépet szállítottam benne legtöbbször.
A Mavic Air 2 minden tartozékával +3 akkuval simán belefért.
Megvetem hozzá ezt is, azt is ráraktam.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
AuraSync
őstag
válasz szpeti40 #2817 üzenetére
"Attól hogy nála nemjó valami, akkor már nálad se lesz?"
Egyetértek!
Nekem is volt anno Hero 4-em és most van Hero 8-am és SOHA nem volt vele gondom.
Kifogott egy sz@rt vagy több sz@rt és ezért lehúzza, de az nem jelenti azt, hogy mindegyik sz@r vagy maga a GoPro mint márka sz@r.
Én csak az árazása miatt utálom a GoPro-t de az az én gondom.VANESSZA1:
Amúgy meg nagyon egyszerű, venni kell online egy GoPro-t és van rá 14 napod, hogy agyon használd, ha valami nem tetszik 14 napon belül visszaküldöd.
Mindenki boldog.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Tuninger
addikt
válasz szpeti40 #2811 üzenetére
Bonyolultabb a kérdésed mint gondolod.
Ha Protune Native Flat-ben filmezel low sharpnessel és Davinci Resolveot használsz rendes zajszűréssel, akkor sokkal szebb eredményt lehet elérni utólagos expó emeléssel.Ha Premiereben felhúzod az expo slidert egy GoPro coloros high sharpnesses felvételen akkor igen, ugyanazt az eredményt kapod.
-
veterán
-
-
Ano
senior tag
válasz szpeti40 #2572 üzenetére
Pontosan! Köszönöm hogy figyel is valaki
Biciklis esemény rögzítő + akció kamera kombó kellene nekem ...Szóval ilyen mi van a piacon ami tud akár 6-8 órát is rögzíteni, de olyan (vagy legalábbis nagyon hasonló) stabilizált képe (elegendő Full HD nekem 60 FPS-el) van mint a GoPro 8 Black-nek?
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
AuraSync
őstag
válasz szpeti40 #2554 üzenetére
Most így gyorsan kipróbáltam ezeket a beállításokat, de igazából ahogy fentebb is írták ez csak egy adott fény szituációban működik jól.
De azóta néztem több videót is erről a dologról és hát... ez egy akció kamera és kész el kell fogadni hogy tökéletes felvétel soha nem lesz, én filtereket meg nem fogok rápakolni.
A poén az egészben vannak olyan videók fent, hogy best settings meg best Cinematic settings meg ilyenek és a röhej, hogy van olyan csávó aki szinte mindent automatán hagyott megmagyarázva, hogy az a legjobb beállítás.
Tehát ez megint olyan dolog, hogy számodra mi a legjobb beállítás az adott szituációban.
Ha túl kevés az ISO akkor akár elmosódott is lehet a felvétel stb.
Én pl játékokban alapból kikapcsolom a Motion Blur-t ha lehet.
Most megyek letesztelem mi a különbség a Media Mod Wind ON/OFF között.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
AuraSync
őstag
válasz szpeti40 #2419 üzenetére
Akkor ennyi év könyörgés után végre hallgattak a felhasználókra és sikerült nekik megoldani azt amit már a Cyberlink PowerDirector 5+ éve tud.
Mind1, már nem térek vissza rá az biztos.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
ssgt1981
senior tag
válasz szpeti40 #2362 üzenetére
Köszi szépen, én is így gondoltam! Ez lenne az első gopro kamerám. Szerintem a Hero 7 Black bőven elég lenne nekem. Utazások során szeretnék autón kívüli, illetve egyéb kapcsolódó videókat csinálni. Sok olyan bejegyzést olvastam itt is és máshol is, hogy ez a típus gyakran lefagy, ezt a problémát firmware frissítéssel sikerült már megoldani?
A 7-es a gopro.com-on 250€ ingyenes szállítással szerintem ennyit bőven megér. Egyébként ez EU-s szállítás, azaz nincs vám és áfa? -
Rica
senior tag
válasz szpeti40 #2330 üzenetére
Talaltam egyet itt a HardverApron 49 ezerert.
A gyarto a 7-est is akcioban arulja, atszamitva ~ 85 ezerert. Nem talalom egyelore naluk a reszletfizetest (a UK-ban nagyjabol mindent meg lehet venni kamat mentes reszletre ebben az arban). Ha sikerulne, akkor talan meg a 8-as is belefer ami most ~110 ezer.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
-
AuraSync
őstag
válasz szpeti40 #2218 üzenetére
Fejpánt járt a Bundle-be a masik meg nem kell.
Amúgy teszteltem 4K 30FPS, Hypersmooth On, 100Mbps, Linear lens és a kijelző mindig aktív egy 20 fokos szobában 1 óra 15 perc felvételt bírt az akku.
Azért ment a kijelző mert rendezvény (pl autós tali) felvételhez látni kell hová néz a kamera kézben cipelve shorty-val. Meglátjuk mennyi lesz majd ez a nyáron a 35 fokban.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
K53TA
tag
válasz szpeti40 #1979 üzenetére
Kirohantam a kertbe, van sok fa meg bokor és elrohanva mellettük készítettem Low és High bitrátával is felvételt.
Leheletnyi javulást láttam a két felvétel között. Szóval annyi javulást nem hozott.
A youtube (súgó táblázat) 1080p-nél 10 -15 Mb/s használ, így tényleg maradhat a low beállítás.
Kösz az értékes tanácsokat. -
K53TA
tag
-
K53TA
tag
válasz szpeti40 #1975 üzenetére
Az elmúlt hétben ezek megismerésével foglalkoztam, persze ettől még nem lettem szakértő, csak kicsit jobban megismertem, hogy mik ezek a beállítások
Összességében mégis azt gondolom, hogy önmagában a gyári beállítások (profilok) is tökéletesen használhatóak egy átlag felhasználónak.
Egy ami még nem tiszta, az a kép egyes részeinek a kásásodása, mondjuk ha sok a falevél egy erdőben és mozgás közben rögzítjük azt.
Ezt az alacsony bitráta okozza, vagy van lehet ennek más oka is?[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz szpeti40 #1921 üzenetére
Akkor ezt még egyszer magyarul lécci
A 120p is elég jó már lassításra, főleg ha még rátesznek egy kis twixtort/egyéb optical flow-t.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
titetoyz
tag
válasz szpeti40 #1632 üzenetére
közben Adobe Premiere Pro CC lett, egész jó program, sokrétű, viszont itt is a renderelés az ami érdekes szitu. Bármiben mentem le, brutálisan romlik a képminősége... Hero6nál ez annyira nem volt jellemző, bár lehet, hogy csak annyira nem volt feltűnő mint most?!
Bárkinek bármi ötlete milyen formátumban rendereljek?
-
-
kk831228
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest