- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Milyen egeret válasszak?
- Célegyenesben a Yettel TV
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Beatles és Django, egyik sem klasszikus, max örök klasszikusok. De itt is inkább a maguk nemében, nem összevetve egymással. Szóval szerintem elbeszélünk egymás mellett, de gyanús, hogy direkt értetlenkedsz. És igen, pont ezt mondtam, hogy mikor Django kijött a stílusával akkor az egy modern dolog volt. Most már nem az.
Igen, a 90es évek nekem is már a modern korszakba tartoznak a fejemben, a kétezrestől pedig szuper modern korszak. Pl a 2001-es Ford modellek az én fejemben már a ngyon modern kocsik. Azt már több mint 20 évesek, szép lassan OT rendszám kerül azokra is.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Pedig direkt ezért írtam így hogy SZÁMOMRA.
De végülis akkor Randy '81 környékén tervezgetett "Concorde" modellje, akkor modernszar nem klasszikus..
De ha így vesszük akkor Django Rheinhardt klasszikus, és minden más már modern izé még a Beatles is.
Szóval ez erősen relatív.. a mai kistaknyoknak már a spice girls is klasszikus zene
De fura ez az idő-telésének érzete, számomra tök természetes környezet része a 94-es gitárom, a 89-91 közti autóparkom, ha nem kezdem el kiszámolni hány évesek, akkor én ezeket nem érzem öregnek, csak ha eszembejut hogy jesszumpepi 30+os cumókkal vagyok körbevéve.

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Moleman
üzenetére
Óteszegény, akkor tényleg sokmindenről maradtál le.
1992-ben az MTV napi rotációba már be volt nyomva napi 5x a youcouldbemine, az enter sandman, meg a symphonyofdestruction.. aztán felfedeztem a headbanger's ball-műsort, talán vasárnap éjjelente?
Mondjuk ott is azt néztem kinek van dögös gitárja kinek nem.

2000 körül a VH1 csatin volt talán pénteki rockműsor.. sokmindent fedeztem fel ott is.
1997 óta netezek, de akkoriban a TV még jobb info forrás volt.. -
válasz
Blindmouse_
üzenetére
A klasszikus kifejezés, nem az, hogy a szívedben milyen helyet foglal el valami, hanem hogy mihez kötődnek nagy klasszikus darabok, amikre akár a mai zenék is épülnek. Pl a rock zene, a metál, mind blues alapokra épül. A nagy klasszikus darabok egy jó részét ezen játszották. Ez volt elérhető. Ezért vállt klasszikus formává, mint ahogy pl a Les Paul is egy klasszikus darab lett. Szép lassan az idő előrehaladtával persze minden egybe fog folyni, néz meg mit hívunk ma klasszikus zenének, de pár száz éve még lehet nem volt az klasszikus zenei mű ami mára azzá vált. Lehet valami modern volt, pl Debussy vagy Satie mikor megírták modern műveiket, nem tudom mondták-e rájuk hogy klasszikus. Ma biztosan azt mondjuk rá. Ahogy telik az idő úgy sűrűsödik össze a múlt és tolódnak össze a dolgok. Pl ma a 50-es 60-as 70-es 80-as évek zenéje még egész jól elkülönülnek, de pár száz év múlva (ha még lesz civilizált élet a földön) ezeket nagy valószínűséggel egy tető alá fogják hozni mint időszak. Műfaj már nem biztos, de pl ott a pop zene, Beatles és Justin Timberlake is pop, aztán közük nincs túl sok egymáshoz.
Re TV
Én még láttam az első Szomszédok adást, azt hiszem még fekete fehér Orion készülékünk volt. Talán első tv emlékeim között ez szerepelhet, meg a tv maci. Azóta néztem TV-t kb 2002-2004ig max. Onnan az internet átvette a szerepet. -
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Láttam tévét messziről, de csak a szüleimnek volt, én nem nagyon nézhettem.
A Csillagkaput megnéztem minden szombaton, azon kívül nem láttam semmit. 
Aztán 2005-ben lett a konyhában is egy tévé, azon már néztem német MTV-t, meg talán VH1-t is, emlékszem a Live 8 koncertre.Saját tévém csak 2008-tól lett, miután elköltöztem, de akkor meg már minek, az internet jobb forrása volt mindennek.

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Moleman
üzenetére
Melyik évben láttál TV-t először ha 2002-ben még nem?
A legjobb világról maradtál le.
1993 körül már áradt be durván a nyugati métely a parabolán, meg amilyen baltákat a gyorsan megszaporodó zenészhaveroknál láttam, meg a hangszerbolti készletek próbálgatása, hát elég hamar becsípődött a látottak alapján, mi az a világ ami tetszik nekem formailag.
És tényleg az van, lehet akármilyen jó, kényelmes egy balta ha valamelyik részlete ronda, mint legtöbbször a fejük, akkor semmi esélye nálam.
-
Moleman
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Amúgy átérzem, én is nagyon szeretem a Fendereket, de eddig úgy alakult, hogy egyet se vettem.
Viszont van egy-egy időpillanat, amikor legalább nominálisan jól tartják az árukat, 2016-ban terveztem venni egy HSS American Specialt, emlékszem 323k volt újonnan. Pont ma raktak fel GS-re egy feketét 470-ért.

#65884 Blindmouse_
Nekem nem volt tévém, de 2002-ben kaptam egy Fender Frontline katalógust, amit rongyosra olvastam, ezért nekem az abban szereplő gitárok váltak klasszikussá.
-
Goose-T
veterán
Tegnap megshimeltem a floydot a Solaron, most már nagyon szuper, végre egyenletesek a húrmagasságok. Igazán pöpec kis gitár lett így, tegnap végigjátszottam vele a zenekarom repertoárját, és tökre élveztem. Kezdek a pickupjaival is megbarátkozni. Nagyon paraszt hangzású pickupok kegyetlen pick attackkal, sok magassal. Ritmusozásnál elég zsizsi, de legalább kiszól rendesen. Szólónál üvölt a magasabb fekvésekben. Brutálisan átszól mindenen.

-
GalaHU
addikt
Köszi srácok mindenkinek a tippeket, sikerült kipróbálnom az összes kinézett gitárt (még a csudazöldet is!
) a végén némi biztonsági játékkal és konzervatívizmussal a mexikói Telét választani. Jól fognak kinézni a Les Paul-al és az akusztikkal a falon. 
A szélesebb frethez szokott kezemnek is jó volt, a hangja is okès, remélem a beállítás után is rendben lesz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Meg nem is tud. Ahogy megrendeled, 2-5 nap várakozási időnél fizetned is kell, egyből leszedik a kártyád.
Egyébként meg nem trógerek, betartják a jogszabályokat, ha leütöd a hirdetett árért, akkor azt annyiért adják akkor is, ha időközben változik az ára. Én fél évet vártam a Snakebyte-ra, amikorra megérkezett, már magasabb volt az ára, mégis azt fizettem ki, amennyiért lerendeltem.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Van is, pl. a Fender, de nem ilyen elbaltázott az illesztése.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Kinek mi a "nagy klasszikus".. én ilyen modern gyerek vagyok.. az első éles, képpel társított "találkozásom a rockzenével a TV-ben" eseménynek egy piros Mockingbird volt a sztárja, meg lespaul. kicsit később látottakban meg Explorer, King V, Kelly, szóval elég hamar beleégtek a memóriába ezek a stratora távolról sem emlékeztető darabok, és formák.
Nekem ezek lettek a klasszikusok.. Aztán amikor már gitároltam is, és elkezdtem MINDENT kipróbálni, akkor jöttem rá arra hogy ez is olyan mint anno a repülőgépek, ahol az volt a tapasztalat hogy ha valami jól néz ki, akkor jól is "repülhető".. ergo a dögös gitáron jó, és kényelmes lesz játszani is..
-
Azért a legtöbbet másolt gitár mert a nagy klasszikusokat straton játszották, elérhető dömping gitár volt a nyugati országokban a 60as évektől.
Ikonikus hangja van. Hendrix, Hank Marvin, Buddy Holly, es sok másik ős rock ezen íródott.
Nézd meg a modern blues scenet, szinte mindenki straton játszik. Eric Gales-től kezdve Matt Scofieldig.
De értem amit akarsz mondani. Olyan ez mikor a gyereknek mondja a tanár hogy klasszikus gitáron kell megtanulni.
De a sok custom shop meg amerikai hangszereket nem kezdők veszik.Nem a g&l gyárt sokat hanem a gitár ipar úgy án blokk.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
jmarcell
üzenetére
Nincs nyaki hangszedő benne, az már önmagában kizáró nekem.
Igazából ez felel meg neki:
[Harley Benton SC-Special TV Yellow] .De kimondottan Epiphone-t szeretnék.
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ugyanez mondjuk Harley Benton-ban? Én vettem tavaly egy HB DC Juniort, egészen korrekt gitár, nem azt mondom, hogy kiváló, de korrektre ki lehetett hozni, cserében majdnem felébe kerül, mint egy Epi. A különbözetet meg tudod épp hangszedőre vagy egy másik hídra költeni. (Persze, új gitárt nem barkácsolunk át...
)
Mindenesetre lehet, hogy ebben a kategóriában minőségben nem igazán térnek el, cserében a HB jelentősen olcsóbb tud lenni. -
X2N
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Nem vicceltem, tényleg kezdők szokták venni, tipikusan első gitárnak, amikor még nincs kifejezetten preferált márka/típus/forma/zenei stílus. Nem véletlen a legtöbbet másolt gitár. Van rajta:
-3 hangszedő
-tremoló
-váltó kapcsoló
-több potméter
-olcsó
Ettől komolyabbnak néz ki mint más egyszerűbb gitárok.
Így akik arra spekulálnak kezdőként hogy ezzel mindent is lehet jól gondolják -
válasz
Moleman
üzenetére
Meg ugye ez relikelt.
Sajnos nekem Fender kattanásom van amit eddig nem sok minden tudott át ütni. A g&l-eket is néztem annó, de sajna a Fender az ami legjobban tetszik.Blindmouse_
Azt megértem hogy nem csigáz fel, ízlésen nem lehet vitatkozni. Mindenkit más csigáz fel.Goose-T
Itt kint márkára gondoltam, hogy Fender jovban tartja az árát, nem konkrétan stratóra gondoltam.
Tényleg nem a legszebb. pl a matrica nem segít rajta de egy juhar nyakkal szép lenne.X2N
Elég sok nem kezdő is vesz ám stratot. Még mindig.
Mark Speer-nek is azért van stratja mert kezdő. Annyira hogy már saját signature modellje van a Fendernél, de ahogy mondták masik is van vagy 1000000 másik strat játékos.
De lehet vicceltél és csak nevetnem kellett volna?!
Valószínűleg azért gyárt annyi stratot a fender a g&l meg a többi gyártó mert sok a kezdő manapság. Vagy a videó amit az előbb linkekeltem Leon Todd-tól ő is kezdő azért kell neki ez a modell. -
X2N
őstag
Ez elég jónak tűnik.
-
X2N
őstag
A kolbász koptatóval biztos jobban elment volna, ja nem

Blindmouse_-Sportgitáron kezdtem, nem bántam meg, a régebbi nagy márkákból is a modernebb típusok tetszenek.
Amennyibe kerül egy jobb strato/tele, abból már inkább Gibson-t vennék, de azt is csak használtat, régit.
De egy 24 bundos Epiphone Prophecy SG-se lenne rossz. -
Moleman
addikt
válasz
consono
üzenetére
Squier strat volt az első elektromos gitárom, egy időben azt gondoltam, hogy egy életre kiszerettem belőle, de azóta már bőven van elég más gitárom, van sok sportgitárom, lesz is még, lett több SSS strat-jellegű gitárom, ennek ellenére egy újabb SSS stratnak is lenne hely, ha épp szembejön egy szimpatikus. Mondjuk egy koreai Lite Ash 120-140 ezerért, amennyiért 10 éve mentek.

A Squier strat meg végülis joggal lett mellőzve, tényleg mellékvágányra került, elraktam emlékbe egy dobozba, néha előveszem megsimogatni, mert szép emlék, de amúgy 10 éve nem játszottam rajta.
#65865 cucka
Ja, igazad van, tényleg nem túl szívderítő látvány. -
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Sokkal több strat van a használtpiacon, mint amennyi potenciális vevő. Volt ez a haverom, aki stratmániás volt, neki segítettem eladogatni a cuccait. Hát kínszenvedés volt. Még akkor is kevés érdeklődő volt, amikor még jobban pörgött a piac. Stratocasternél tán csak a basszusgitárokat nehezebb eladni.
Ez volt amúgy a hónapokig hirdetett USA strat. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Biztos van, én nem ismerek ilyet, szerintem az a réteg már régen begyűjtött 2 életre elég gitárt, és nagyon nincs szüksége új gitárra, már ott vannak náluk a jó kis vintage Fenderek. Akár építtetett magának jobbat.
El tudnák viselni egy ilyen stratot én is, akár full SSS szedőkkel, tennék bele EMG SAX pickupokat.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Stratot maximum a kezdők vesznek de ők se Fendert. GS-en van fent most 120 eladó Fender. Gibson 40db. Túl sok gitárt gyártanak aztán veszít az értékéből jelentősen, nem úgy mint Gibsonnál, ott akkor buksz eladáskor az árán akkor korán adtad el vagy nagyon réteg gitárt sikerült venned és nem kell senkinek.
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Volt nálam adósság fejében egy 2010-es American Deluxe Stratocaster, aminek a mostani megfelelője 1 millába kerül nagyjából. Hónapokig hirdettem, a vége felé már minden nap levittem egy kicsit az árát, 420 ezerért kelt el úgy, hogy 560-ról indultam. Legalább már abból a 420-ból nem alkudtak. Ráadásul az elejétől úgy hirdettem, hogy járt hozzá a Fender molded case is. Reverben is hirdettem, adhattak volna rá ajánlatokat, de az se nagyon jött rá. Talán egy vagy kettő, de olyan arcpirító ajánlatok, hogy minden levonás után még a 420 ezer sem lett volna meg belőle. Szerintem használtan a stratocasterek a legeladhatatlanabb gitárok, márkától függetlenül.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Újnak új, első ránézésre semmi, de hátsó ránézésre annál több.
Szerintem ez is használható ezért az árért. Az már más kérdés, megéri-e.Amúgy ha 4-5-ször ennyit keresnék mint most lehet vennék is egy ilyet, vagy várnék egy évet és használtan. Bár az ilyeneknek használtan sincs jobb áruk

-
Van új Fender vonal.
Teszt. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Rendeld ki, ha drágábban jön, ne vedd át.
Itthon szoktak olyat eljátszani hogy be van hirdetve a kettőt fizetsz 3-at kapsz pizza akció, aztán amikor rendeltünk volna így 6-ot 4 áráért, pont le volt betegedve a futár.. akkor bemegyünk érte.. de csak házhozszállítva érvényes.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az az érdekes, hogy nem csak a Thomannál van ez a különbség, hanem pl. az Andertons-on is. És persze egyik helyen sincs épp raktáron

-
Az miért van, hogy a LTD EC-256 FM LD jóval olcsóbb a BLK kiadásnál (meg a többi színűnél)?
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Volt már csavarozott nyakú gitárod?

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, de 1987-ben ez is nagy szám volt. Ne feledjük, ez reissue, szándékosan lett ilyen formában kiadva. Tudom, az RG565R '89-es, de az alapjául szolgáló RG550 '87-es.Ebben az időben a Jackson a Soloistokat csak megrendelésre gyártotta custom shopban, 1990-ben ment csak sorozatgyártásba.
-
Ba cy lus
addikt
Epiphone Les Paul Special TV Yellow
Lehet ez lesz a következő gitárom. Ezen nincs tremolo (
), de vannak benne P90 hangszedők. Van valakinek tapasztalata vele? Nem metálhoz kell. 
-
Amikor próbáltam az M1000 (black fade) azért érezhető volt a különbség a felsőbb bundokon ( az a dudor + magasabb kivágás miatt). Jacksonoknál ez a félhold kialakítás miatt jobban elérhetőek. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne hozzászokni vagy hogy használhatatlan lenne, mert egyértelmű, hogy az Ltd is nagyon kényelmes és jó gitarokat készít. Na majd remélem, hogy egyszer lesz lehetőségem egy solar gitárt is kipróbálni
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát azért egy 360 ezres gitárt állítottam szembe egy 500 ezressel, különösebben nem kell csodálkozni rajta, hogy megverte. Eleve utcahossznyi előnyt jelent az a tény, hogy az Ibanez a Fujigen gyárban készült.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Tippre mindkettő Jackson.
(elektronika üreg bemarás árulja el) Na ezt viszont még nem tudtam hogy ilyet is csináltak. Melyik Jackson a jobb oldali? -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az Ibanez egy dologban marad alul, a nyakillesztésben. Bár ugye egyrészt eleve csavarozott nyakú, így hátrányból indul, ráadásul reissue, így az akkori, ma már gagyinak ható nyakillesztést alkalmazták, ami nem a legkényelmesebb. Egy pont a Solarnak.
Kinézetben mindkét gitár abszolút ott van a szeren: rikító szín megvan, fordított fej megvan. Talán az Ibanez egy fokkal jobb a juhar fogólappal, a narancssárga berakásokkal és a HS kiosztással, valahogy vadabban néz ki. A HH túl koncencionális. Egy pont az Ibaneznek.
Tremolóban az Ibanez a király, az Original Edge a csúcs. Bár OFR-em még nem volt, de a FR1000-esek a nyomába sem érhetnek. Sajnos a Solaron lévő Special is szenved a gagyiságtól. A minőség nem rossz, tartja a hangolást meg minden, de a rádiusza 12"-es, érezhetően magasabban vannak a D és a G húrok, mert a fogólap rádiusza 15,75". Ha lesz kedvem, rakok shimet a négy szélső baba alá, hogy jobban szintben legyenek. Még egy pont az Ibaneznek.
Bundozás, fogólap minőségében ott van a Solar, teljesen jól le lehetett engedni a húrokat, pariban van az Ibanezzel. Egy-egy pont mindkét gitárnak.
Általános kidolgozási minőségben az Ibanez nyer, a Solaron azért vannak ronda részletek, a pickupok üregeiben és a tremoló alatti részen "szőrös" a fa, úgy festették le. Az elektronikát és a tremolórugókat takaró lapok nagyon szorulnak, az előző tulaj is szerintem ezért pattintotta le a festéket a hátulján. A festés ezektől eltekintve jó. Ez az utolsó pont is az Ibaneznek megy.
A meccset 4:2-re az Ibanez nyerte. Ettől függetlenül a Solar is nagyon jó, szerintem megtartom, a tremolóval majd kezdek valamit, más gitárnál is megoldottam. Érdekes, hogy a Jackson SL2M-en lévő FR1000 és a Sterlingen lévő Floyd Rose Pro licenszcucc szépen leköveti a rádiuszt, pedig azokon sem 12"-es ám. Az EVH Wolfgang standardon kellett még korrigálni, azon is Special van.
-
Goose-T
veterán
Volt ma időm foglalkozni a Solarral: políroztam a bundokat, megtakarítottam és beolajoztam a fogólapot, felhúroztam új 10-46-os húrokkal és beállítottam. Volt a fiókban egy 32-es sárgaréz tremolóblokk, ami 24 grammal nehezebb a gyári 34-es spiáternél, így azt is kicseréltem. Ehhez persze szét kell szedni darabokra a tremolót, aztán minden újra beállítani rajta. Nem azt mondom, hogy tapasztalt öreg róka vagyok, de szemre beállítottam az oktávot, amikor raktam össze a blokkcsere után, és 99%-osan oktávhelyes lett.
Nem is nyúlok hozzá, talán egy vagy két húr van, aminél van egy halvány rovátkányi eltérés oktávnál, a többi teljesen jó.
Nagyon pöpec kis gitár ez, a gyári hangszedői sem annyira rosszak. Egy kicsit túl zsizsi talán, sok a magas, ez is érezhetően a mélyebb hangolásokra van kitalálva. Lehet, hogy az elektronikáján kéne variálni kicsit, gyárilag 47-es kondi van benne és kisméretű potik. Lehet azokat majd kicserélem valami rendesre, ha lesz kedvem hozzá.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy sokkal nagyobb élmény hangszerekre bontani az eredeti dal-t aztán lehalkitani rajta az eredeti gitárt. Ezek a backing trackek általában annyira gagyi műanyag hangzást adnak...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Felvettek a Maidenbe.
Az alsó szólamot meg a ritmust tolom én. Sajnos nem a szólókat.
Az utolsó ritmus résznél valami a backing trackből beleszemetel. -
Közületek nyomtat valaki magának pengetőt? Ha igen akkor milyet és milyen anyagból?
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Kibontottam, lehet megvakulni!
A beállítása fos, de majd segítek rajta. Az állapota szuper, a fogólap kicsit száraz, de majd beolajozom. A bundokon is polírozok egyet rájuk fér. Amúgy teljesen makulátlan az állapota. Még kaptam hozzá egy ilyen bontatlan húrkészletet is. Az eladó három (3!) dobozban adta fel. Gyárilag dupla trapézdobozt adnak hozzá, de még ezt is berakta egy nagy Thomannos téglalap alakú vastag gitárdobozba.
-
Skacok, mi a helyzet a November Rain és "Itélet helyett"-tel? Az a szóló a november rain végén (ami amúgy nagyon frankó, nem is értem, hogy miért csak most fedeztem fel??) engem nagyon az itélet helyett-re emlékeztet. Mármint nem elsőre ugrott be, de az járt a fejemben, hogy hú ez a szóló valamire emlékeztet és úgy 5. nekifutásra beugrott.
Ott is van valami hasonló mint a Scorpions - White Dove (gyöngyhajú lány) -nál ? Mondjuk ha van is nem annyira szembetűnő mint a Scorpionsnál
.. -
Goose-T
veterán
Kicsit túl gyorsan jött a csomag Berlinből. A srác feladta szerda este, és már meg is érkezett. Nagy mákom volt, pont egyszerre értünk az UPS furgonjával a házunkhoz, mert mi most jöttünk haza a nyaralásból.
A Waze az elején 11:43-at írt érkezési időpontnak, de tök jól lehetett haladni az M7-esen, és végül 11:36-ra itthon voltunk. Ha kicsit nagyobb a forgalom, elkerültük volna egymást, de így most megérkezett a neonzöld Solar. Ha lesz időm, meg is nézem, de most ezer dolgom van. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy úgy sem bírnak megülni a valagukon, vagy szóló lemezek jönnek ki, vagy majd újra alakulnak mint csomó másik zenekar, aztán többet kaszálnak a búcsú turnéval meg az újra alakulós turnéval mint bármelyik másikkal.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A hagyatékuk meg olyan nagy, amit két élet is kevés lenne feldolgozni otthon a kanapén.
Azért nem Johann Sebastian Bach vonult vissza.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
consono
üzenetére
Amennyi tagcseréjük volt az elmúlt években, meg egyébként is. Szerintem ez egy méltóságteljes döntés.
Én csak egy olyan bő egy éve kezdtem el jobban hallgatni őket, olvastam Dave könyvét is, még mindig csomó anyaguk van, amit nem ismerek.
Tavaly elmentünk egy haverral a Barba Negrába a koncertjükre.
Mivel nem évtizedek óta hallgatom őket, nem hat meg a hír annyira, bár tény, hogy egy korszak zárul le velük (is), az meg szomorú.
A hagyatékuk meg olyan nagy, amit két élet is kevés lenne feldolgozni otthon a kanapén.

Ha jönnek hozzánk is, lehet elmegyek.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Hmm.
Ezek közül nekem a Cort KX 500-tetszik a legjobban, az X500 fej, test formájával engem a világból ki lehetne kergetni.
Az ibanezbe az a DiMarzio Fusion Edge-hangszedő nem biztos hogy annyira jó ám, elég felemás vélemények vannak róla. Nem is "igazi" dimarci, csak olyasmi mint a régi IBZ hangszedők. Ezt is figyelembe kell venni. Ennél vannak olcsóbb, hasonló Ibanezek is, szedőket meg mindig lehet cserélni.
Nekem ezek a klasszikusabb formák jönnek be, így az Epiphone Prophecy-t választanám a Jackson helyett. Szerintem drága a Jackson, -60eFt-al olcsóbban megérné az árát, de ennyi pénzért inkább a Fishman Fluence-hangszedős Epit próbálnám.
Jacksonok általánosságban túl vannak árazva. Egy sima EMG81/60 szett az bár standard metálra, nem egy komolyabb szett, vannak ennél ma már jobbak is, 89X,57/66, SAX a gitárosok baja hogy eddig ezeket nem fedezték fel/nem értik.Manapság hogy kínai már nem jelent semmit, mindenhol ugyanaz a CNC-gép van.
-
GalaHU
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nagyon köszönöm srácok mindenkinek a tippeket!
Természetesen mindegyik jelöltet ki fogom próbálni (márha lesz rá türelmük) aztán csak elkezd suttogni valamelyik hozzám…
A telefonban “készletes” gitárt mondtak, de majd rákérdezek a rendelésre is.
Attól azért tartok picit, hogy nehogy valamelyik túl keskeny/vékony legyen, mert már a Les Paul 59/60 között is markánsan érzem a különbséget, elég vastag ujjaim vannak. Persze, lehet hogy egyszerűbb még most az elején átszokni a véknyabb és elvileg jobb (?) nyakra. De a lényeg az, higy valami másfajta gitár is legyen otthon a LP mellett, ha már így alakult.
-
válasz
GalaHU
üzenetére
Szia!
Pedig X2N által linkelt Ibanez tényleg eléggé jó. Persze a szine az olyan amilyen, de nem rossz gitár.
Én ezeken gondolkodnék -> ár szerint növekvő:
Cort KX 500 fishman pickupokkal és eléggé jó ár / értékkel 300k alatt
a nyaki joint az eléggé bumszli (Ibanezhez képest), de ez leginkább akkor fontos ha sokat akarsz 16-17 fölé menni. Amúgy meg jó hangszer, volt szerencsém kipróbálni.X2N által ajánlott Ibanez - 311k
Ibanezzel nem lehet annyira félrenyúlni és jó hangszedő is van benne. Ibanezeknek általában vékony a nyaka.Cort X500 - 314k
Szerintem az egész kollekcióban ez a legjobb value gitár amit kapsz. SD sentient és Nazgul hangszedők jók (tapasztalatból irom), Floyd Rose 1000 széria van benne (nem original ahogy irják az Ő oldalukon.., de az is mérföldekkel jobb mint akármelyik Special), átmenő nyakas és reverse headstock. Ez személyen vélemény, de a Cort reverse headstockja jobban néz ki mint az Ibanezé.Jackson "Explorer" signature gitár
fix hid, jó EMG hangszedők, átmenő nyak és tradicionális forma. Nem csak azért mondom a következőt mert Jackson fanboy vagyok, de ezt venném 10/10 a kinai epiphone helyett. Értelemszerűen ez minimálisan többe kerül mint a Te 350k-s határod, de szvsz. egy menő kis gitárt kapsz ezért a pénzért. Mármint ez a forma a jackson headstockkal - chef's kiss. (és később pedig kicserélheted locking tunerre + az EMG 60-t 85-re)Nagyon szivesen javasolnám még a Soloisteket Jacksontól, de hát látom, hogy az emlitett boltnál csak FRS-szel szerelteket kapni, annak meg nincs értelme.
Ha kezdő lennék akkor vagy a KX 500-ba vagy az utolsó Jackson Explorer-be invesztálnék. Szerintem a Jackson jobb befektetés, mert átmenő nyakas és habár ezek az explorer / kelly shape-k is dundorodnak jóval élhetőbb lesz ez hosszútávon. KX 500 egy szerethető gitár, de a helyén kell kezelni (ne várd el, hogy 17+ részen Te szólózni fogsz könnyedén / at all). Az X500-at csak akkor javasolnám, ha tudod, hogy fogsz tremolóval foglalkozni.
Persze nem vagyunk hasonlóak, de kezdőként az ember, ahogy felfedez dolgokat, ki akar próbálni számokat úgy lehet, hogy szeretnél váltani hangolást, etc. Na erre a Floyd Rose overkill, mert nem elég hogy csak zenélni akarsz, de még egy tremolóval is bajlódnod kell. Éppen ezért fix hid lesz a barátod. Mindemellett tartom magam hozzá, hogy az X500 a legjobb value gitár messze.
Én a 367k-s Jackson Explorer-t venném a helyedben. Azzal mellé nem nyúlhatsz

szerk: elnézést a hosszú szövegért
..
szerk2: most látom, hogy ezek csak rendelésre vannak. Az is működhet? @GalaHu -
Ma is voltam sógornál egy kis meghívásos torzításon.
Egy LTD EC-256 volt az alany (+Katana 50, + Valeton GP-100), és hát a legutóbbi Gretsch ugye számomra nem volt nagy élmény.
Valahogy ez most jobban bejött. Egyensúlya rendben volt, még valamennyire játszani is tudtam rajta.(Nem megvásárolt, hanem csak megvásárolható gitár volt. Még mindig keresi sógi' a neki megfelelőt.)
@#65803 consono
Hát ennek is eljött az ideje. Ha úgy érzik, hogy már nem, akkor jó döntés.
Aztán ki tudja, lehet, hogy még egy kört mennek a világban, s csak aztán zárják be a "topikot". -
consono
nagyúr
Befejezi a Megadeth

-
X2N
őstag
válasz
GalaHU
üzenetére
Csak a színnel van bajod? Én tudnák kifogásolni rajta mást is, régen az ilyen kaliberű gitároknál az Ibanez logó króm berakás volt, nem csak úgy oda lett festve.
Az a baj hogy ennyi pénzért manapság újonnan igazán jó "egyszerű" gitárt nem lehet kapni, csak sokkal olcsóbban
, mint pl. a Squier Classic Vibe 50's Tele, az meg jobb lesz mint ezek a Fender Playerek, csak az árát nem tartja, viszont azoknál jobb ár/értékbe, de szerintem minőségbe is, vagy még ennél olcsóbban HB-ok is vannak. Kóródiék csináltak ezekről videókat. Ha meg komoly gitárt akarsz jó tremolóval akkor meg nem sok választásod van, a fent említett RG550-esnél kezdődik a buli, de ott meg hangszedőket lehetne cserélni kapásból. Vagy olcsóbban HB Fusion III, az volt nekem is.A telére meg azt mondani hogy nem metal gitár marhaság, Jim Root/John5 is Telecastert használ,
Jimmy Page is felvette vele a klasszikus Zeppelin lemezeket és eladta vele a legtöbb LP-t. 
Ha rám hallgatsz próbálgasd ki őket mert nagyon sokoldalú tud lenni egy tele is, méltatlanul alábecsült megbízható, strapabíró gitárok. A Stratohoz képest a híd hangszedő szebben szól egy Telénél, arra viszont figyelni kell milyen fából van a test, mert lehet kifogni belőle 3-5.2kg-os fegyvernek is használható gitárokat(igen
). -
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most már indonéz a Standard?? Ő amúgy nincs készleten.Amúgy egyetértek, nekem továbbra is a HSS strat/superstrat a szívem csücske. Egy középkategóriás Ibanez AZ, vagy egy mexikói Fender is szóba jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lexus, Toyota topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- JBL Quantum400 gamer fejhallgató
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
A modern nálam 2010-után van. Korábban öregszem? 

), de vannak benne P90 hangszedők. Van valakinek tapasztalata vele? Nem metálhoz kell.

Pedig ha sok a magasa amiatt szoktak .047-es kondit használni.