-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Megérkezett az első szösszenet a Maiden-koncert után. A lead és a ritmus is saját.
Hallatszik is.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Még mindig Maiden.
Adrian nagyrészt egy Lado-val nyomta a koncertet, ami, ha nem arany szerelékes lett volna, állat jól néz ki. Én sose hallottam erről a gitárról.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #64734 üzenetére
Na, Halford tenyleg mehetne mar. Szerintem bohóc, amit csinal. Menni alig tud, szarul nez ki, igy csinal mintha 40 eves lenne. O mar tenyleg csak arnyeka onmaganak.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én nem szeretnék így énekelni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #64721 üzenetére
Én is azt gondolom, hogy semmi szégyellnivalója sincs, sőt! De persze ha neki nem tetszik, szíve joga hozzá. Én egyáltalán nem érzem gyenge láncszemnek Bruce-t.
Olyanokat rivallott első este is, hogy csak néztem nagyot.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
fattyu #64717 üzenetére
A kínostól azért ez még fényévekre van. Axl az kínos sokszor.
Pont azért, amiért leírod. Előadó, művész, élvezi, adrenalin, azt csinálja, amit szeret és még jól is keres vele. Amúgy nyilatkozták is, hogy méltósággal szeretnék abbahagyni.
Nincs az már olyan messze szerintem. Mind a 70 felé menetel, Nicko kiszállt, ugye ő EÜ gondok miatt. Lenyomják ezt a turnét, még egy nagylemez szerintem, és elköszönnek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
fattyu #64714 üzenetére
Érdekes, én meg jobbnak hallottam a hangját, mint például az utolsó Groupamas koncerten.
Én most valahogy Steve-et nem láttam eléggé Steve-nek, máskor mintha nagyobb elánnal tolná. De persze ez is szubjektív.
Irreális elvárás egy 66 éves embertől azt várni, amit 30 évesen tudott. Amúgy az a félperces hangkitartás, amit letolt, na, azt sok 30 éves szeretné tudni.
Nem hasonlítgatni kell, hogy 30 éve milyen volt, hanem azt nézni, hogy még mindig messze magasan felette vannak a zenei szcéna döntő többségének, és élőben látni őket még mindig roppant szórakoztató. Szerintem.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tegnap Maidenesek hol vannak?
El kellett mennem 10 Maiden koncertre 30 év alatt, hogy egyszer lássam Harrist bakizni.
Tegnap a Rhyme-ban sikerült neki, itt egy ütemmel hamarabb kezdte a témáját, de egyből korrigált is.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Richard Fortus gitárja. Szaúd-Arábiában olyan meleg volt, hogy a hangszedőkben megolvadt a viasz.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tegnap este Maiden-koncert pipa! Király volt, ez volt eddig a best stage visual, amit valaha láttam koncerten. Simon jól csapkodta a dobokat, eléggé ki is volt szerintem emelve a mixben (nem tudom mi erre a pontos szakkifejezés), mondjuk úgy, hogy enhanced drumming experience.
Bruce-nak vadállat volt a hangja, elképesztő jól énekelt, két órát letolták, a setlist a neten, én elégedetten töröltem meg a szám utána. Egy csomó inspirációt kaptam, lehet majd tanulni a rffeket, szólókat, számokat.
Best band ever, always will be. Up the Irons!
Ma este repeta.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Bobrooney #64663 üzenetére
A válasz egyszerű: irigység.
Most persze majd habzó szájjal mondja, hogy nem, ő senkitől nem irigyli. Dehogynem. Ha nem tenné, nem így nyilvánulna meg.
Ha valaki bedobná itt, hogy vett egy 2 millás Suhr-t, akkor gratulálnék neki, és azt mondanám, hogy használja egészséggel, tök jó! Én annyit nem szánnék egy gitárra, ettől függetlenül nem kezdenék el pitiáner megjegyzéseket tenni, hogy hamis-e, amit nyújt. Ezzel csak magát minősíti.
Itt van. A videóin látszik, hogy elég komoly cuccai vannak, nekem sose lesznek olyanok, szép arzenál, mégis annyit mondtam neki, hogy állat jól gitározik szerintem, nagyon faszán tolja és jó cuccai vannak. Nem pedig azt, hogy minek annyi gitár, fej, akármi.
Hát, ez a különbség.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
bigrob #64664 üzenetére
Már bocs. de te kezdted ezúttal is. Én annyit írtam, megvettem a jegyet a koncertre. Erre te jöttél a szokásos paraszt stílusoddal, hogy mit is várunk attól, te kezdtél el személyeskedni egyből, úgyhogy nyugodtan húzd be füled- farkad, és lépj tovább.
Keresve se találom, hogy hol mondtam ebben a témában azt, hogy aki nem vesz jegyet, az lúzer, vagy azt, hogy az a menő, aki Metallica koncertre megy.
A probléma a stílusával van, minden szar ami nem drága vagy ő nem használja.
Ezt megint csak beképzeled, soha nem mondtam ilyet, hogy ami olcsó, az szar, nekem is van olcsó cuccom, mindig azt mondtam, hogy szívesen költök drágább, minőségibb cuccokra, mert jó érzés, ez az egyik hobbim, és aki megteheti, az tegye meg.Az más kérdés, hogy kognitív torzítasz, mert neked savanyú a szőlő, mert te nem veszel annyi pénzért gitárt, cuccot - gondolom ha tehetnéd, nyüszítve vennéd - és mindezt te magadban így fordítod le, tévesen.
Úgyhogy kímélj meg a jövőben a hülyeségeidtől.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
chaosmonger #64661 üzenetére
Nekem itt van a 97-es Maiden Pecsa jegy, papír alapon, 2500 forint volt.
De úgy látom én nyertem mert láttam élőben ingyen Deák Billt.
Igen, szomorú, hogy itt tart a világ, hogy 50 ezer egy koncertjegy, de most kezdjünk bele abba, hogy én ettem még 50 fillér per gombóc fagyit, most meg 600? Semmi értelme.
Ez van, mindenki saját belátása szerint néz meg akárkit, annyiért, amennyiért kedve van.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
bigrob #64653 üzenetére
Attól meg pláne nem, aki állandóan csak pofázik, de még egy C-dúrt nem láttunk/hallottunk lefogva tőle.
Ha hamis hát hamis, egyszer majd jó lesz, büszke vagyok rá! Te három év gitározás után még ilyen hamisat sem nyújtottal, hapsikám!
Ne zaklasd nagyon fel magad, de még lesz egyéb gitár is, ahogy az idő telik.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #64649 üzenetére
Igen, ez tipik magyar hozzáállás, ha valakinek valamire nincs pénze, akkor valahol ki kell köpködnie a frusztrációját. Ők rohadjanak meg, mert neked nincs pénzed rá. Értem.
Én is ott voltam az MTK stadionban anno, de hát a kultúrsznobság akkor is ilyen volt, meg most is.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #64646 üzenetére
107 ezer (két napra), de szerintem ma az már nem egy nagy dörgés. Egy korrekt színházjegy 20 ezer forint.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
chaosmonger #64644 üzenetére
Igen. Úgy voltam vele, hogy nem rizikózom, hogy majd júliusban próbáljak trógerolni egy napra, szerintem káosz lesz, ismerve/most látva a LiveNation-t meg a TicketPro-t.
Így úgy voltam vele, ha viszonylag normális áron lesz, megveszem a no-repeat-et.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na behúztam a jövő évi Metallicára a jegyet.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Hadeska22 #64601 üzenetére
Szerintem nem kell bedőlni mindennek, amit olvasol. Kinek milye van, meg ugye mióta, mire használja.
Per pillanat azt hiszem nyolc gitárom van, és egyik sem igásló. Mindegyiket használom, szeretem, másért és másra, mindegyiket sajnálom, nagyon vigyázok rá, takarítom, karbantartom. Hülyét kapnék, ha megkarcolódna.
Még amelyikkel a tanárhoz járok, arra is vigyázok, hogy veszem ki ott a tokból, hogy teszem vissza.
Mitől igásló az igásló? Hogy ütheted-vághatod? Én nem így bánok a dolgaimmal.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Készülök a kedd-szerdai Maiden-bulikra.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
cappa72 #64567 üzenetére
"Az FRFR (Full Range Flat Response) hangszórók egy olyan típusú hangszórók, amelyek célja, hogy a teljes frekvencia tartományban (mély és magas hangok egyaránt) szinte teljesen egyenletes hangzást nyújtsanak. Ez azt jelenti, hogy a hangszóró nem színezgeti, nem befolyásolja a hangot a frekvencia tartományban, hanem az eredeti hangot reprodukálja, ami különösen fontos digitális erősítőmodellezők és multieffekt eszközök esetében. "
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #64538 üzenetére
Az árából ítélve ez nem az ESP. Egy ESP az inkább 2 milla és felette, ez ahhoz túl olcsó.
Szerintem ez az ESP és az LTD között lévő kategória, amit lefokozott, és már nem ESP-nek hív.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #64492 üzenetére
Én eleve hamisan nyújtok, by default.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Köszi, alakul tényleg, de még mindig suta. :-D
Meg tudod tanulni te is, hidd el. Ha nekem megy, bárkinek megy. Amikor először kezdtem el vele foglalkozni, kb. másfél éve gitározhattam. Aztán időnként elővettem, javítottam a hibákat benne. A legnehezebben az utolsó részt, a "futamot" tudtam megtanulni, az istennek nem ment tempóban, mert totál rosszkor indítottam el.
Még mindig millió dolgot javítanék rajta.
Szóval ha szeretnéd, kezdj neki, először a nyújtásokkal indítsd, mással ne is foglalkozz, és szépen haladj ütemről ütemre.
Én tényleg nem tudom megunni, pedig szó szerint már több százszor játszottam el a mostani állapotig.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na ebben a rossz időben ismét elővettem ezt.
Nem tudom megunni.
A nyújtások már sokkal stabilabbak, mint korábban, amikor ezzel foglalkoztam, meg az egész már egy kicsivel fluidabb, a nem olyan rossz kategóriát már meglépi.
Egyszer kipolírozom rendesen, az tuti.
Telefonos felvétel, olyan a hang amilyen. Nem volt kedvem most tökölni vele, hogy rendesen felvegyem.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
cappa72 #64189 üzenetére
Itt tartok vele. Jó kis picking exercise. A fő riffet direkt felhúztam, hogy hallatszódjanak a hibák. Koszos mint a kacsa segge egyelőre.
Legalább a bevezető részben a nyújtások nem hamisak. Remélem.
Meghallgattam most fülessel is, ahhh jó szar a fő riff.
Nehéz a 3XP-s gitárosok élete.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mi a különbség, ha Fractalban a signal chain-be teszem be a tube screamert, vagy pedig az erősítő pre-amp részében kapcsolom be?
Hallani nem nagyon hallok különbséget, hogy itt vagy ott kapcsolom be. Nyilván van valami oka, hogy két helyen is van, de nem értem, hogy miért.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
higher33 #64403 üzenetére
Dude! Te aztán tudsz gitározni velünk ellentétben! Velem biztosan!
Úgy látom gear terén is jól vagy eleresztve, és nagyon jó a muzsika is! Klassz az ESP!
Most már elárulhatod az együttesed nevét is, amiben játszol.
Nagyon jó kis videó volt, és aktuális is itt a csöves vs digit háború apropóján! Én nagyon minimális különbséget hallok a kettő között, és nem is mindig ugyanaz tetszik. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64340 üzenetére
Meg egy csomó ingyenes, de szerintem a Spark ebben fényévekkel veri a katanát.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Szerintem ez semmit nem bizonyít. Az, hogy cuccokról, gitárokról, gitározásokról beszélgettünk, sose volt titok (bár szerintem továbbra sem elegáns a privát beszélgetések résztvevőit sem megosztani publikusan, nemhogy a tartalmát).
De ha ez megnyugtat, van olyan aktív tagja a fórumnak, akivel sokkal többet beszélgettem itt gitárokról, cuccokról, zenéről, azóta más felületen, mégsem dobja be ide, hogy hú, mi milyen sokat beszélgetünk és mennyit segít.
Utoljára a Gibson-könyvvel kapcsolatban: ha adsz egy foxpost automata címet hozzá az adatokkal, azonnal feladom a könyvet. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Gondolom feltűnt már, hogy tavaly december óta egyetlen nekem címzett hozzászólásodra sem válaszoltam, teljes mértékben ignorálom őket, és a jövőben se fogok, itt most kivételt teszek.
Persze a Gibsonos könyvet amit kölcsönadtam azóta se adtad vissza
Szerintem a faszkodásod és a személyeskedésed egyszer és mindenkorra befejezheted. A Gibson könyved azért nem adtam vissza, mert te nem adtál hozzá címet, ahova visszaküldhetem, pedig kértem tavaly decemberben. Keresd vissza itt a topikban, nyilvános hozzászólásban írtam le a neked címzett utolsó hozzászólásodban.Tehát a Gibson könyved mindaddig nem is fogod visszakapni, amíg te nem adsz egy Foxpost automata címet a hozzá szükséges adatokkal, amint ezt megteszed, azonnal feladom a könyved.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64292 üzenetére
To be frank, nem fogod úgy hallani a Sparkból, ahogy a zenét hallottad, maximum egész hasonlóan. Más kérdés, hogy a csövesből se fogod tudni ugyanúgy hallani, ahogy a lemezen hallottad.
De tényleg erre jó a Spark, hogy ha egyik nap Comfortably numb szolót akarsz, a másik nap a sandmant, harmadik nap meg Steve Vait, akkor puff, már ott is van! Ugyanaz az eszköz, tekergetés nélkül, pedálok meg minden más hardver nélkül.
Szerintem ebben rejlik a Spark sikere.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64277 üzenetére
Ez a leghosszabb hozzászólásod, amit olvastam tőled eddig, de jól mondod, báttya!
Ugye, hogy otthon rockstarkodni klassz a Spark? Kényelmes, egy csomó hangzást megnyit, azt tudja, amit tud, de erre a célra azt kiválóan.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ez a csöves nem csöves téma pont olyan, mint a van diplomája, nincs diplomája. Ez mindig csak azokat zavart, akiknek nincs. Én még sose hallottam olyat, hogy akinek van, az azt mondta, hogy ejj, de szarul érzem magam attól, hogy nekem van neki meg nincs. Fordítva viszont annál inkább.
Aki digitális cuccal nyomja otthon, sose mondta, hogy a csöves szarul szól, ilyen vagy olyan okoknál fogva örömmel használta a digitális cuccát. A csöves párti meg úton útfélen hangoztatja, hogy az nem olyan, sose lesz olyan, 0,7%-kal jobban szól a csöves. Ha kérdezik, ha nem.
Úgy, hogy itt a csöves pártinak, ugyanúgy mint a digitálisnak igazából lóf@asz tapasztalata van, az, hogy valamikor három haverjával hetente lejártak próbálni a sufniba, vagy egy terembe, és párszor felléptek mondjuk a falunapon maximum, az fasorban sincs a profi szinttől, az arénák megtöltésétől.
Ha ezt figyelembe vesszük, akkor még inkább bűzlik ez a nagy okoskodás. Kvázi zéró tapasztalattal.
Ez így van, mindannyian kutyaütő hobbigitárosok vagyunk at the end of the day, én a sor legvégén kullogva.
Szóval baromi unalmas, pont olyan, hogy fejben mindenki kurva nagy focista meg politikus.
Inkább azt pakolgassátok fel, hogy ki mit zenél, milyen gyakorlatokat csinál, épp mit tanul, mert itt egy-két ember kivételével mindenki csak fejben kurva nagy gitáros, de amikor arról lenne szó, hogy ezt megossza, akkor hallgat, mint aki beszart.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
arnyekxxx #64264 üzenetére
Nagy különbség van aközött, hogy te viszed is, más meg csak fejben okoskodik, hogy mit hogy csinálna.
Amikor forma 1-et nézek, én is marha okos vagyok, hogy mit hogy csinálnék, a valóság meg az, még sosem indultam futamon.Aztán pár koncert, cipekedés meg macera után lehet, hogy az elméletben okosak se hallanának semmi különbséget már a multi meg a csöves között.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nálam az két dolgon vérzik el, és emiatt nincs a fasorban sem.
Melódiában rém gyenge, mondjuk azt, hogy nem létezik benne, másrészt a szavalás az soha nem volt éneklés.
Márpedig nálam a metál zene az a ritmus+melódia és ének szentháromsága, itt a háromból kettő erősen vérzik.
A zsizsizsizsgrügrügrü az teljesen rendben van, feszesség, keménység szepontból. De nálam ez kevés.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ezt minden Maidenes gitáros le akarja pötyögni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy kis zsíros riff, csak nehogy megülje a gyomrotokat. Egyelőre lassítva, szépen építem fel.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64076 üzenetére
Ő a tettes!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy kis gyakorlat a ket kez szinkronizalasara.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
cappa72 #64042 üzenetére
Azt hittem úgy kell kisütni, hogy rövidre kell zárni egy szigetelt csavarhúzóval.
Most meg kiderült, pont úgy tilos, és ellenállást kell közé kötni.
Mondjuk ha egy akármiben van 50 kondenzátor, egyesével mind az ötvenre ellenállást kell kötni?
Na, ezért nem csinálnék én semmi ilyet, irány a szakember!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #64031 üzenetére
Egy kondi gondolom nem tartja a végtelenségig a feszkót. Elég nagy baj lenne, ha így lenne, mert akkor mindig ki kéne sütögetni egy szakembernek is.
Otthoni használat mellett a csöves erősítő örök élet gondolom. Mivel nem is nagy hangerőn tolod, játszol rajta heti 5-15 órát max, örök élet és egy nap. Ha újonnan veszed, nem valószínű, hogy valah csövet kéne cserélned ilyen terhelés mellett.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
freelanced #64025 üzenetére
Olvastam, hogy fennall az aramutes veszelye stb. de gondolom ez abban az esetben csak, ha az ember megbontja az erositot, nem?
Amikor hálózatra van kötve és be is kapcsolva. -
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ha ők digitálist használnak, annyira szar nem lehet.
Azzal meg úgy látszik valahogy csak együtt tudnak élni, hogy valami utánzattal tarolják le a világ deszkáit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Napelem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- i9 -10 gen MSI GS75 Stealth gamer laptop (HIBÁS)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest