Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
consono
üzenetére
Nekem van gigboard-om és nagyon szeretem a hangját. Sajna rövid volt a támogatása.
Re: Moleman - ASIO
Nekem nforce2-es alaplapi vezérlő óta nem volt sosem probléma az asio4all használata. Általában 5-10ms körüli latency azokott lenni. Talan a mostani konfiggal volt szar valami, de nem emlékszem ugyanis nem vont rá szükség, ugyanis időközben teljesen mas okból kifolyólag nekem is lett usb-s külső hangkártya. most egy Zoom teljesít szolgálatot. Habár mióta van gyerek azóta tök feleslegesen. Kéthavonta veszem kézbe a gitárt és hetente egyszer kapcsolom be a pc-t.
Leget valami beállítási gond volt vagy a hardverek rossz együttállása. -
válasz
Kroni1
üzenetére
Olyat vegyél ami inspirál, ami hív, hogy játssz vele, amit meg akarsz fogni. Szóval az esztétika igenis fontos.
Cort-ok is vannak nagyon jók. A csak ilyen csak olyan csak ez csak az jó hozzászólásokat engedd el. Nincs ilyen hogy csak ez vagy csak az.
PRS-ek is ajánlottak, csak ugye nem tudjuk mi az az ár amennyit rászánnál.
Vékonyabb húrral érdemes kezdeni. 9-42 az egy bevállt dolog, de lehet akár vékonyabbal is. Arra kell figyelni, hogy ha egy gitár 10-es húrra van beállítva akkor egy 8-as húr már lehet lötyögni fog rajta azaz a nyeregnél zavaró rezonanciák fognak keletkezni.
HB-k általában jóak, de nagy a szórás, vagy kifogsz egy szart vagy tök jó és mivel kezdő vagy, lehet nem fogod tudni hogy szart vettél.
Ha van időd akkor menj hangszerboltba és próbálj végig egy párat.
Tremolós gityót is vehetsz, de akkor le kell ültetni és talán ki is ékelni. Nekem vagy egy Squier bullet-em addíg szívtam a hangolással, míg kiékeltem a picsába és azóta csodásan tartják a húrok a hangolást. Olcsó gityókon nem fogod tudni jól használni úgysem.
Ha veszel egy gitárt érdemes hangszerésszel (boltban ebben tudnak segíteni) beállíttatni. Vadi új gitárokat is meg kell nézetni és adni neki alapos beállítást.
Sok sikert! -
válasz
xandrush0831
üzenetére
Van olyan rossz minőségű gitár sajna. Vagy használtan, vagy ennél jóval többért érdemes.
Ugorj el egy hangszerboltba ha teheted és nézd meg őket. -
Spinal Tap II -t látta már valaki?
-
Szokott itt valaki looper-el bohóckodni?
Honnan merítetek ötleteket akkordokra? Ha már unjátok a sok kvintet?
Hogy valami dzsúzosabban szóljon, jazzesebben? -
Milyen jó hogy a gitárosoknak nem csakfelvételről kell gitárt hallgatniuk, tehát nekik lehet fontos a faanyag

Felvételen még a színét se halljuk és mégis mennyire fontos? Naugye?szerk: De amúgy igen is hallhatod bizonyos esetekben. Ha nem is közvetlenül, hiszen ha a költőt nem inspirálta volna maga a hangszer úgy ahogy van, akkor lehet mást komponált volna persze mikor épp a hangszer hozott inspirációt
re: #67828 X2N
Már lehet, amúgy is lehetett, csak bonyolult volt az engedélyeztetés, meg útlevél kellett a hangszer utaztatására meg a beszerzés. De hangszereken újra van és újra könnyebb a beszerzése. -
A G&L-nek reszeltek. Megvette a Fender. Bedőlt az egész bolt.
-
Az meg milyen híd? Gibsonon még nem láttam ilyet:

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Honnan veszed, hogy én bérből élek és nem drog dealer vagyok vagy a befektetéseim hozzák a pénzt? Kikérem magamnak.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Termék volt említve nem gitár.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
93-ra tippelném
-
Ez körbe járta a youtubereket az utóbbi 1 évben. Meglepően jónak tűnik. Ha olcsóban akarsz utazni akkor tök jó. Csak akkor honnan van lóvé erre a beárazásra? Mondjuk ha veled utazik akkor legalább nem törik össze a csomag pakolók.
Tetszik a koncepció de valószínűleg sosem lesz/lenne ilyen gitárom. Mint a hátulról cserélhető pickupos gitár. -
Vótmá? Magyar rock dokumentumfilm.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kell alá plugin hogy az m4a-t játssza. Én foobar 2000-rel tolom az meg szokta az ilyesmit kajálni. Szerintem arra is van plugin lassításra.
Dehát ez nem is Winamp hanem VLC.
-
Ízlés ről nem vitázni!
Amúgy én is pont azt mondtam hogy a fehér műanyagok elrondítják az összképet.
Négyzet alakú berakás? Én sem vagyok oda érte straton, de valahogy ezzel a szín kombóval bejön. Telén aminek van bindingja azon is tök jó. Meg a meteora-n is tetszett nagyon. -
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ez kellemes. John Williams egész jól nyomja. Vivaldi nekem a komolyzene easy listeningje.
Ctrl+alt–del
Neked amúgy hol van az álom gitár ár maximuma? Mármint mi az amiért eddig a legtöbbet adtál , vagy mi lenne azaz ár amit kiadnál egy gitárra amive beleszeretsz?Blindmouse_
Kékkel is jó ar arany szerelék.
De pirossal is állat (bordóval mielőtt valami szín náci beszólna)

Kár hogy a fehér műanyagok elrontják az össz képet, vaj színűvel jobban mutatna.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Beatles és Django, egyik sem klasszikus, max örök klasszikusok. De itt is inkább a maguk nemében, nem összevetve egymással. Szóval szerintem elbeszélünk egymás mellett, de gyanús, hogy direkt értetlenkedsz. És igen, pont ezt mondtam, hogy mikor Django kijött a stílusával akkor az egy modern dolog volt. Most már nem az.
Igen, a 90es évek nekem is már a modern korszakba tartoznak a fejemben, a kétezrestől pedig szuper modern korszak. Pl a 2001-es Ford modellek az én fejemben már a ngyon modern kocsik. Azt már több mint 20 évesek, szép lassan OT rendszám kerül azokra is.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
A klasszikus kifejezés, nem az, hogy a szívedben milyen helyet foglal el valami, hanem hogy mihez kötődnek nagy klasszikus darabok, amikre akár a mai zenék is épülnek. Pl a rock zene, a metál, mind blues alapokra épül. A nagy klasszikus darabok egy jó részét ezen játszották. Ez volt elérhető. Ezért vállt klasszikus formává, mint ahogy pl a Les Paul is egy klasszikus darab lett. Szép lassan az idő előrehaladtával persze minden egybe fog folyni, néz meg mit hívunk ma klasszikus zenének, de pár száz éve még lehet nem volt az klasszikus zenei mű ami mára azzá vált. Lehet valami modern volt, pl Debussy vagy Satie mikor megírták modern műveiket, nem tudom mondták-e rájuk hogy klasszikus. Ma biztosan azt mondjuk rá. Ahogy telik az idő úgy sűrűsödik össze a múlt és tolódnak össze a dolgok. Pl ma a 50-es 60-as 70-es 80-as évek zenéje még egész jól elkülönülnek, de pár száz év múlva (ha még lesz civilizált élet a földön) ezeket nagy valószínűséggel egy tető alá fogják hozni mint időszak. Műfaj már nem biztos, de pl ott a pop zene, Beatles és Justin Timberlake is pop, aztán közük nincs túl sok egymáshoz.
Re TV
Én még láttam az első Szomszédok adást, azt hiszem még fekete fehér Orion készülékünk volt. Talán első tv emlékeim között ez szerepelhet, meg a tv maci. Azóta néztem TV-t kb 2002-2004ig max. Onnan az internet átvette a szerepet. -
Azért a legtöbbet másolt gitár mert a nagy klasszikusokat straton játszották, elérhető dömping gitár volt a nyugati országokban a 60as évektől.
Ikonikus hangja van. Hendrix, Hank Marvin, Buddy Holly, es sok másik ős rock ezen íródott.
Nézd meg a modern blues scenet, szinte mindenki straton játszik. Eric Gales-től kezdve Matt Scofieldig.
De értem amit akarsz mondani. Olyan ez mikor a gyereknek mondja a tanár hogy klasszikus gitáron kell megtanulni.
De a sok custom shop meg amerikai hangszereket nem kezdők veszik.Nem a g&l gyárt sokat hanem a gitár ipar úgy án blokk.
-
válasz
Moleman
üzenetére
Meg ugye ez relikelt.
Sajnos nekem Fender kattanásom van amit eddig nem sok minden tudott át ütni. A g&l-eket is néztem annó, de sajna a Fender az ami legjobban tetszik.Blindmouse_
Azt megértem hogy nem csigáz fel, ízlésen nem lehet vitatkozni. Mindenkit más csigáz fel.Goose-T
Itt kint márkára gondoltam, hogy Fender jovban tartja az árát, nem konkrétan stratóra gondoltam.
Tényleg nem a legszebb. pl a matrica nem segít rajta de egy juhar nyakkal szép lenne.X2N
Elég sok nem kezdő is vesz ám stratot. Még mindig.
Mark Speer-nek is azért van stratja mert kezdő. Annyira hogy már saját signature modellje van a Fendernél, de ahogy mondták masik is van vagy 1000000 másik strat játékos.
De lehet vicceltél és csak nevetnem kellett volna?!
Valószínűleg azért gyárt annyi stratot a fender a g&l meg a többi gyártó mert sok a kezdő manapság. Vagy a videó amit az előbb linkekeltem Leon Todd-tól ő is kezdő azért kell neki ez a modell. -
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Újnak új, első ránézésre semmi, de hátsó ránézésre annál több.
Szerintem ez is használható ezért az árért. Az már más kérdés, megéri-e.Amúgy ha 4-5-ször ennyit keresnék mint most lehet vennék is egy ilyet, vagy várnék egy évet és használtan. Bár az ilyeneknek használtan sincs jobb áruk

-
Van új Fender vonal.
Teszt. -
Közületek nyomtat valaki magának pengetőt? Ha igen akkor milyet és milyen anyagból?
-
válasz
GalaHU
üzenetére
Akkor itt láttam és ilyen árban van az tényleg az SG meg a tele.
Azon az Ibanezek eléggé sport gitárnak tűnnek egy Slashhez.
Ezen a listán látsz üreges Ibanezt is, vagy a B.B. King Lucille, azok tűnnek meg érdekesnek.
Vagy Explorer forma a Jacksontól esetleg epiphonetól.
En sg-t biztos nem vennék de csak mert nem azeretem a látványát. Magamnak vagy Explorer vagy a 335 forma lenne a befutó. Ha a métál a befutó akkor valamelyik hegyes Ibanez, esetleg Jackson. Haeg valami tök mást szeretnél kipróbálni akkor ott vannak a Sterlingek.
Lehet érdemes kipróbálni a parat ha van készleten hogy melyiknek áll jobban a kezedre a nyaka. Vagy meghallgatni melyik hagja tetszik jobban. -
válasz
Goose-T
üzenetére
Zajlik az élet te feléd. Rezonátoros érdekes cucc lehetett, sosem fogtam még olyat.
Húr vastagságról ennyit. Meg ennyit. És utoljára még ennyit.
Az tök oké, hogy rossz húrok voltak rajta rosszul beállítva, csak a félreértés elkerülése érdekében linkeltem ezeket az anyagokat, mert ahogy kifejezted magad, könnyen azt hiheti az ember, hogy a vékony húrok rosszak, pedig ez így van. A baj nem ott van, hogy vékony a húr hanem hogy pl a nyereg más húrra van belőve. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na. Ha úgy vesszük minden gitár akusztikus hiszen hallod még az elektronikust is anélkül hogy bedugnád.
De amúgy, elég hangos, hogy akár a család előtt gitározz, nem halk, csak halkabb mint egy hagyományos.
Próbáld ki egyszer, érdemes.Nem neked, teljesen más téma.
Aki szereti a hülyeséget annak tudom ajánlani.
Spinal Tap 2 trailer -
válasz
consono
üzenetére
Nagyon fasza. jó hangja volt, kellemes érzés a domborulat a fogólapon, könnyen lehet rajta játszani, na nem mint egy elektromos de ég és föld egy hagyományos klasszik vagy spanyol gitár. Bedugva nem próbáltam.
Ezt nem tudom hogy Tim Henson min játszik. A vékony test is nagyon kényelmessé teszi. Ezerszer ez mint pl a Fender acousticasonic vagy mi a rosseb. Persze másra is van kitalálva.
Halkabb ezért gyakorolni is jobb, játszva rajta mégsem tűnik halknak meg a hanglyuk az arcod felé néz . -
Nem gondoltam volna, hogy country muzsika lehet ennyire szórakoztató. Wheeler Walker Jr.
Jó a videó anyag is, meg a stúdió is ott van nagyon. -
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Szerinted képes leszel még elengedni ezt a témát az életed folyamán? Esetleg utolsó leheleteddel is ezt fogod emlegetni?

Lépjünk már túl ezen!Re: "mindig onnan veszem el, oda teszem vissza"
Ez a baj, ha mindenütt lenne egy pengetőd, a táskád zsebében, pénztárcában, a könyves polcon, a konyhában, a számítógépes asztalon, a hangládán. Ez megoldja a problémát, de persze át is állhatsz kézzel pengetésre. -
Ezt valaki ismeri hogy mit tud?
https://alphajams.com/ -
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Dádá, tessék kérem követni a topikot és akkor nem lesz ilyen sátáni problémája az embernek.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Nem. Évekig szoptam az intonációval. Vettem Dániában húrt, vettem otthon valami random pesti boltban, vettem itt Cambridge-ben is a PMT-ben, és a hangszerész is mondta, hogy Strat-on volt neki is gondja vele, aztán többet soha. Ez a sima super slinky volt, semmi extra húr. Akkor még zöldfülűként nem gondoltam volna hogy a húr csinálhat ilyet, mert mindenki mondta hogy EB EB EB ezért DD-t nem is próbáltam. Ma már tudom, hogy ilyen nincs. Amúgy vicces mert általában kiröhögnek ezzel, pedig nem vagyok vele egyedül, csak nagyon kevesen szívnak vele. Amúgy vicces valamelyik EB string theory videóban is volt valami nagy sztár aki EB-re esküdött és intonációs problémái voltak. Szerintem a fülem ki van hegyezve az ilyesmire, mert pl az első hangszerész azt mondta, hogy minden oké, nincs itt semmi látnivaló ez egy ilyen hangszer (nem temporált, true tempered) csak hozzá kell szokni. Aztán a második mondta, hogy csak ennyire lehetett beállítani a harmadik meg mondta, hogy kivágta a húrjaimat és rakott rá DD-t, láss csodát marant nem temporált a hangszer de sokkal pontosabb lett, azóta nincs ilyesmi gondom.
Általában szekptikus ezzel mindenki, volt hogy kiröhögtek a Cambridge-i hangszerboltban azzal, hogy ha jó x-y-nak akkor a random hangszerésznek (aki mint mondtam, pont Gary Moore-nak jó volt) pont nem jó. Amúgy olyan hangszerész aki nulláról épít hangszert, nem csak beállítgat.
Amúgy úgy tánt hogy fix hídon ilyen probléma nem volt vele, csak a Squier-eimen. De azóta nem foglalkozom inkább a témával, nem próbálgatok, DD megy rá azt kész. Azaz perpill a Fender Straton Thomastik-Infeld flatwound van a 3 vastagon, a többi meg valami DD húr. -
válasz
Goose-T
üzenetére
Mikor a straton szenvedtem a szar Ernie Ball húrokkal akkor voltak ilyen fura pozícióban a babák, mondjuk ennyire nem voltak elmászva de nagyon, 3 hangszerés se tudta beállítani, a harmadik (nála járt már Gary Moore is mikor Cambridge környékén volt turná koncerten) kibaszta őket és mondta hogy Daddario-t tesz fel és azzal helyreálltak a gondok.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nem hinném, nincs még elseje, de amúgy 3milliomodik gitárt ünneplik.
-
válasz
Zoli133
üzenetére
Erről van szó. Ha olyan gitárod van ami jó amit szeretnél az inspirálni fog, előveszed és játszol rajta! Hajrá

re: M@trixfan
Van a maximalizmus, és van a realitás. El lehet mondani hogy minek mi az előnye mit miért érdemes. De olyat állítani, hogy valamit mindenképpen kerülni kellene valamit? Életem folyamán mennyit downmixeltem. Arra, hogy később vissza hallgassam mit játszottam, ötleteket felvegyek, tök mindegy. Amíg nincs pattogás vagy ritmus romlás addig kb tök mindegy. Nem ideális, de a kérdés mi a célod vele.
Emlékeszem mikor valamelyik win verzió default 48khz-et erőltette én meg szívtam az SBLive!-al mert az meg csak 44,1-et tudott, ott volt minden, sistergés meg minden szar. Ma már nagyon nem ez van. Mondjuk tényleg nem értem miért van valamilyen modern szoftver (elmúlt 18-19 év) 44,1-re limitálva.re: cappa72
Lifehack kimaxolva
-
válasz
egyedülülő
üzenetére
Ha van még egy kis égetni való kp-d akkor szerintem állíttasd be. Termoló miatt is megéri, intonáció miatt is megéri. Ha magasak a húrok akkor nehezebb játszani is rajta. Szóval mindenképpen kezdésnek az lenne az első, aztán ahogy tanulod a dolgokat megtanulsz egyre több mindent, először húr csere, aztán intonáció aztán minden szart később.
9-42 húr egy kezdőnek tökéletes, de lehet vékonyabb is. Én valami bevállt gyártótól vásárolnék először mikor tapasztaltabb leszel akkor lehet váltogatni próbálgatni a különböző húrokat. Kezdésnek DDario teljesen jó. Évekig szívtam az ErnieBall-al amit egy hangszerész is megerősített végül. Mióta megint Ddario van azóta nincs gond. Elixir is jó állítólag, de vastagon fogott a toll az árcédulán.
Fenderrel sincs baj. Az is daddario tulképpen.A csak a vastag húr a jó az egy mítosz.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én nem élek ott. Pöcs mobilos automata szövegjavító. Bocs.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ezt most nem értettem.
Természetesen legitároznám de sajnos nem éltek az országban.
-
Sidi ott hagyja a tankerhajót. Egyelőre nem tiszta mi az ok.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ja. Sokan megjegyzik hogy "rosszul" tartja a pengetőt.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha delay van akkor van valami beállítás probléma, ne hdmi hangot használj hanem az analóg hang kimenetet.
Igaz én pc-n és Playstation-ön játszottam , mikor be van állítva a pc akkor nincs csúszás.
Illetve be lehet állítani a nehézségi szintet. szóval ahelyett hogy erőltetett módon valamit játszol azt játszd amit kér es minden jó lesz. úgy érzem megint hiányzik belőled a türelem és izomból mentél neki a dolognak az úgyis szar mentalitással karöltve.
Ez nem segít. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ki kell próbálni, tök más a kettő.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mind jó, de nem szeretem a Brian May hangzást így mind szar

Talán a Fender tetszett a legjobban.De miért nincs ott ez mint referencia?

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A viselkedésétől függetlenül érthet dolgokhoz.
Bernth pl engem kikerget a világból, modoros, mintha el lenne szállvaq magától csak eljátszaná azt az szerénységet. (egyáltalán nem tudom mennyire szerény, csak mint érzet, sokszor úgy jön át amit csinál mintha okoskodna/hencegne és úgy adná elő, hogy pedig nem). Ola zenéje is közelebb áll hozzám, de ez csak ízlés kérdése. Nomeg, Solar is a kezében van. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Letölti a feliratot azt elemzi gondolom.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
2x es tempón csak fele annyi én úgy szoktam, a hang részeknél persze vissza veszem normális tempóra.
Bocs nem nyitottam meg a múltkori linket lévén nem volt linkesítve, meg így elég kevés infó volt benne hogy mi lehet a tartalom.
Én sem értem/érzem a dolgot nekem biztos nincs szükségem erre, de elhiszem hogy van egy vékony közönsége a dolognak. nekem pl az 5 állású kapcsoló minősége se jött át. Aztán az ára azért elég húzós. Hiába EQzták a hangot ide meg oda, végig lehetett hallani benne a sztrató hangzást. -
Erről a pickup rendszerről nektek mi a véleményetek? Bognar, magyar kivitelezés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Blue Coat AV510 A - Network Security Appliance - tűzfal
- Albis ULAF+ Acceed 1104 DT 4WP- SHDSL Carrier Ethernet CPE
- BIG-IP Single AC PSU for i2X00 (250W)(F5-UPG-AC-I2XXX) - új bontott dobozos
- Black Box ServSwitch Wizard DXS Digital ACR101A DVI - IP Gateway
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest