- Milyen egeret válasszak?
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- BIOS topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Gaming notebook topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
És végülis sikerült beüzemelni... bár az egyik oldallal továbbra is gond van, azt kizártam, a másik oldal működik. Kicsit brummos, de hát 30+ éves, régi kondenzátorok vannak benne.
Ilyesmi:
Volt még a padláson régi Vidi hangfal (2003A talán), 8-Ohm, de csak 30W. Az egyik úgy szól mint egy overdive (torzít), a másik jó.
Elég hangos azért a 30W is.
(teljes hangerőn azért nem próbáltam, lévén az erősítő 100W-os ; oldalanként) -
Redchucky
aktív tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Lehet állítani, mindegyik presetnél.
-
Tibizzz
tag
Azért rendeltem én is a Temuról, egy M-VAVE TANK-G-t. Utánvéttel jön. Van egy Cube baby is, de ez még elfér a polcon.

-
lacibattya
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy dolog zavar nagyon,a hangerőt miért nem lehet a telóról állítani?Ugye vezeték nuku,szoba egyik végén én,másikban a spark,presetváltás és vagy halk vagy bömböl.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Durva hogy mennyivel jobb egy mai program.
-
-
arnyekxxx
veterán
Ha vége lesz a win10 supportnak, és már nagyon itt van a vége
nálam ez 2029, annyira nincs ez közel,
winen próbálgaton idönként a C1, lightroom alternativákat de kinszenvedés mindegyik. Nekem a C1 vált be leginkább, de ez persze megszokás kérdése is, jóideig lightroomoztam. Viszont a rawtherapee más többi alternativ progi brrrr
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Azért volt fotós standard mert megelőztek mindenkit anno. 2025-ben ez már nem igazán állja meg a helyét, főleg ha azt is figyelembe veszem hogy milyen áron kínálják mindezt. Közben a vetélytársak is sokkal jobbak lettek, és ma már mindegy mit használsz.
Ha egy Tony Northrup tud dolgozni egy DxO Photolab-al és jobbnak tartja mint a Lightroomot, akkor nem gondolom hogy más programmal(Capture One, ON1 Photo RAW, Luminar Neo) nem lehetne ugyanezt megcsinálni. Nagyon jó már mindegyik program, nincs igazán rossz választás kezdőknek/amatőröknek ahogy a DAW-oknál is teljesen értelmetlen ez ma már hogy melyik jobb. A UI csak megszokás kérdése, nekem jó a Rawtherapee is még ha az egy Lightroomhoz szokott usernek elsőre sok, amúgy se mondaná meg senki hogy melyik programmal szerkesztettem a képet. El tudom képzelni hogy az újabb programok még jobbak is mint a Lightroom mert később jöttek, így a fejlesztéskor már tanultak a Lightroom hibáiból, több magos processzorokra lett tervezve, gpu-t is kihasználja stb.Ahol meg az kell hogy flexibilis legyen a dolog ott ezek felejtősek, jobb node alapú non-destruktív 2D képszerkesztő szerkesztőt használni, Gimel Studio, Bloom Image Editor, Blender – Photo Editing Nodes, hasonlóan ahogy a filmesek a Nuke/Blackmagic Fusion/Natron-t használják.
cappa72-Jó lehet végerősítőnek, de mért kell egy 1970-es évek végén bemutatott, klasszikus brit végerősítőt használni 2025-ben ami arról híres hogy alkatrész temető, és nincs jól megtervezve? Volt pár tovább tervezett Quad 606, 606SE, 909, 909SE, Artera.
Ezeknél manapság sokkal jobb végfok ic-ket lehet venni 2-3eFt-ért, amikhez minimális alkatrész, vagy semmi nem kell és védelem is van benne. -
Jut eszembe... (Épített) Quad405 jó lehet gitárerősítőnek?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ezzel egyetértek, de nem erről van szó. Azt hiszem a PG-nél az update kötelező.
Szerintem is gáz, hogy egy ilyen frissítés gyakorlatilag ellehetetleníti a működést, de szerencsére ez orvosolható. Csodát nem szabad ezektől várni, 100-150 ezer forintos kínai termék.
A PG tipikusan olyan cég, hogy sorra dobja piacra az újabb termékét, ahelyett, hogy a régit finomítgatná. Nem tudom már hány éves a Spark, 4 körül, de a GUI még mindig tök ugyanaz, és még mindig alap dolgokat nem enged, pl, hogy sorba rendezzem a preseteimet. Csak az elmentés sorrendjében tudod őket használni. De ha mondjuk előadó szerint rendeznéd, azt nem lehet.
Én amúgy sosem chattel beszéltem a supporton, bármi kérdésem volt.
-
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nem a SideFX Houdini-t kell megtanulnod egy Blender után úgyhogy nem értem a problémádat. Ezek csak 2D képretusáló programok, még csak nem is PS/Gimp szintűek. UI-ban sincs különösebb eltérés bármelyiket nézem. Mindegyik megtanulható egy délután alatt.
Hasonlóan mint egy DAW-ot. Abból is használtam már FL Studio/Reason/Bandlab-ot, most a Luna-t fogom majd megtanulni. Mindegyiknek van előnye/hátránya. De még itt is nagyobb különbségek vannak mint egy képretusáló programban. -
Ba cy lus
addikt
Egyik sem jó alternatíva. Darktable-lel egy örökkévalóságot rá lehet szánni egyetlen képre, az eredmény akkor is kérdéses, Rawtherapee majdnem ugyanez. A Lightroom egyszerű, hatékony és villámgyors. Számomra csak a DxO Photolab ér fel hozzá, bizonyos esetekben még jobb is. Szóval nincs használható alternatívája.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Van Darktable/Rawtherapee az utóbbit használom. Annyi hátránya van h lokálisan nem lehet kijelöléssel szórakozni, abban jobb a Darktable/Gimp. Gimpet használok erre.
Ha a Lightroomhoz vagy szokva és hasonló kell a Darktable-t próbáld ki első körben.
Adaptálódni kell nem rinyálni.
2025-van, Chatgpt megtanítja neked gyorsan bármelyik használatát, és akár scriptelhetőek ezek ha sok képet kell kidolgozni. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amikor kijön egy új fw és te rohansz lefrissíteni az nem early adopterkedés?
Tudod egyáltalán mit frissítettek? Volt eddig problémád ezzel? Ha nem, minek frissíteni, főleg úgy, hogy utána nem nézel hogy másnak jól működik-e hogy ne neked kelljen szívni? Főleg úgy hogy eddig "tökéletesen működött".Gondolom semmi komolyat nem tettek bele mint új erősítő/effekt ami miatt érdekes lenne rohanni feltenni.
De nem értem ha te is tudod hogy elk*urtak valamit akkor mit reklámozod itt ezeket a Pozitive Grid terméketet? Fizetnek neked?
Ha a Line6/Fractal-nál ilyen dolgok megtörténnének másnap a közösségi média tele lenne vele. A Quad Cortex-nél is ki lett verve a balhé a kamu marketing meg az elmarad frissítések miatt, gyakorlatilag bétatesztelők voltak ott is a userek.Senki nem mondta hogy dobd ki. Ésszel kell frissíteni. Mert egy ilyen elk*urt frissítés az nem garis javítás és ha nem tudod az előző verziót vissza flashelni csak a szívás van meg a várakozás. Mért nem lehet az előző verziót visszaflashelni rá?
Minden ilyen processzoros sz@r egyre bonyolultabb már. Nem győzik a gyártók se normálisan letesztelni és az sincs rendesen megfizetve már aki ezeket a dolgokat fejleszti. Mit várunk, mire számítsunk ennyi pénzért? Nem véletlen kerülnek annyiba amennyibe a Line6/Fractal. Nem vagyok optimista a jövőt illetően. Főleg ha a win11 körüli szerencsétlenkedést nézem, k*va nagy gondok lesznek itt pár éven belül, a repülők lepotyognak az égből, nem lesz majd internet/áram se egy jól indított túlterheléses támadás után mert minden sz*rt az internetre kell már kötni, vannak rá esetek, nem is egy, pár hónapja is volt.
Sose fogom megérteni hogy mért imádnak( itt Prohardveren) az emberek állandóan alaplap bios-t meg videokártya bios-t flashelgetni. Ezek nem olyan dolgok hogy átlag usernek csinálnia kellene főleg alaplap/videokártya esetében ahol előbbi esetben már a frissítések mennyisége miatt se vállalnám be. Egy félreflashelt vga bios-al meg simán használhatatlan kártyád lesz, láttam már rá példát itt a fórumon. 250eFt+-os kártyánál. Mert a fórumtag "értett" hozzá. A hozzáértés az nem ott kezdődik hogy az útmutató alapján felteszed a programot és letudod flashelni könyörgöm...
Akkor értesz hozzá és flashethetsz biztonságosan vga bios-t ha van i2c programozód, le tudod forrasztani a chip-et, ki tudod olvasni, majd meg tudsz programozni egy másik ic-t és azt visszaforrasztva is működik a kártyád. Ha ez nem megy, akkor felesleges kísérletezni, főleg akkor ha nem dual biosos kártyád/alaplapod van mert simán brickelheted a kártyát. Kedvencem az amikor nekiállnak egy más kártya vbios-át ráflashelni egy adott kártyára. Mert hogy az kitolt power limites. Akkor már mért nem mented le a saját kártyád vbios-át és írod át HEX editorba az értéket???
Már nem az van mint régen hogy 1 alaplaphoz van 1-2 bios mint régen, simán 20+ bios van egy 4-5 éves alaplaphoz is főleg AMD-nél. Az én alaplapomhoz is már 25+ bios frissítés van. Van értelme feltenni? Semmi.
Általában ez van bele írva: Enhanced system performance, stability, device compatibility, and overclocking support.
Nem lesz tőle se stabilabb a gép se gyorsabb. Be lett állítva manuálisan minden a biosban, évek óta nincs 1db crash se, stabil a gép. Minden program működik. Ahogy a Windows 10 is, mert nem engedem hogy frissítsen...
A win 11-et meg el lehet felejteni ahogy az OSX-et is. Minden olyan rendszert ahol nem te döntöd el hogy frissítesz-e vagy nem. Ha vége lesz a win10 supportnak, és már nagyon itt van a vége megyek linuxra, elég volt a windowsból... -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk általánosságban, ha nincs valaki rákényszeritve, akkor nem érdemes a legfrissebb szoftverre frissiteni. Fejlesztésnél is habár követjük a változtatásokat, de ilyenekben inkább kivárunk. A javaslat az az, hogy 5-6 hónappal release után már szabad frissiteni.
Viszont ez teljes mértékig a PG hibája. Azért mert manapság az "Industry"-ban jobbra-balra gányolnak és dobálnak ki kuka minőségű szoftvert, az nem azt jelenti, hogy nekik is ezt kell kötelezően követniük. Persze értem én, hogy vannak deadline-ok, stb, de ahol a szoftver szerves részét képezi a működésnek, ott nem engedhetnek meg ilyeneket és agyatlanul release-elni minimális teszteléssel.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Ez szoftveres hiba, nem hardver. Egy éve már a piacon van, így early adopterkedésről szó sincs. Minden elektronikai kütyünek frissül a firmware, ennek semmi köze ahhoz, hogy mi van kész meg mi nincs. A hardver attól azt tudja, amit.
Lehet két nap múlva jön a patch, és helyre teszi. Vagy nem kell lefrissíteni az újra.
A Mac OS utolsó frissítiése is elrontotta a Time Machine NAS-okra történő archiválását, mégse kezdte el senki kidobálni a Macbookjait, vagy azt mondani, hogy nem vesz.
A Spark új szoftverénél is elkúrtak valamit, nem működött az AI mód egy ideig, attól még nem dobtam ki a hardvert.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, minden hangszórót be lehet járatni. De nem muszáj így tervszerűen, ha használod, akkor is be fog járatódni, és szép lassan még jobb lesz.
#67967nap
Ez a csávó fenomenálisan jól játszik, érdemes meghallgatni tőlük a többi "full album" végigjátszást. Főleg ahol nem warwick-on nyomja, valahogy nekem ez a sound sose jött be. -
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Sose értettem mért kell ezeket frissítgetni. Nincs kész amikor kiadták?
25 napja fent van az eset redditen is, azóta sincs megoldás, maximum beszélgethetsz a chatbot supportal.
Pro tipp, sose legyél early adopter...se hardvernél, se szoftvernél, ezt előbb utóbb mindenki megtanulja a saját kárán. Legyen backup, három is, ha fontos.
-
benvolio
őstag
Azt hiszem elhalasztom a Spark Edge vásárlását: [link] (a facén is olvastam a hibáról)
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen. A membránperem anyagát megtöri egy kicsit, ami nyilván normál használatnál is megtörténik, csak később. Utána könnyebben fog mozogni a membrán, lineárisabban fog mozogni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Járasd be, utána még szebben fog szólni. Annyit kell csinálnod, hogy órákon keresztül jó hangosan játszol le rajta basszusban gazdag zenét. Mondjuk valami ilyesmit. Nyugi, nem kell hallgatnod, csak tedd le valahova.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Feltettem az előbb az első Sabbath lemezt, baromó szépen szól benne Geezer basszusgitárja, semmi bajom a mélyekkel benne. Szép, természetes, nem túltolt, Sparkos.
Elég határozott a közepe, a magasai meg szerintem kifejezetten szépek, szóval egyelőre úgy fest, zenehallgatásra is remek lesz. Nagyon szépen elkülönülnek benne a hangszerek. Mindjárt kipróbálom gitárral is.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó cucc. A mély miatt meg cseppet sem kell aggódni, mennyiségre lineáris, és a dinamikája eléggé ott van: én a nyitott testvérén, a DT900 Pro X-en lepődtem meg nagyon, épp Metallica 2. és 3. albuma volt a tesztlemez.
Pedig planáros mélyeket is hallottam már, illetve van is itthon, szóval a Beyernek ezek az újabb fejhallgatói elég jól sikerültek (ellenben a korábban kijött, 100k feletti fejhallgatóikat túlárazottnak tartom, mondjuk ott más gyártóknál is jellemző). -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
és a videoban egy bevágott állókép amit gondolom a másik video alapján csináltattak AI-al. Jobbszélen a gitárfej egy mikrofonállványra került az eredeti gitárnyak helyett, az asztalon levő laptop kijelzőjének jobb széle vagy 8 centivel hamarabb véget ér mint a balszélén, a gitár előtt levő mikrofon kicsit érdekesen ér véget és a belőle kijövő vezeték eltűnik a levegőben stb
-
Szokott itt valaki looper-el bohóckodni?
Honnan merítetek ötleteket akkordokra? Ha már unjátok a sok kvintet?
Hogy valami dzsúzosabban szóljon, jazzesebben? -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Elmentem HitSpace-be, fülelni. 5 darabot próbáltam ki, egy Senheiser (60k körül) el is vérzett rögtön, nagyon túl volt tolva a basszusa. A srác ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte megér egy misét. Kipróbáltam 3 BD-t, abból egyértelműen a 700 Pro X volt a legjobb, szép, kiegyensúlyozott a hangképe, tény, hogy a mélyek nem olyan erősek benne, de a közepek és magasak nagyon tetszettek, szép clarity-je van, ropogós hangokkal.
Próbáltam még az Audio-Technicát is, az is kényelmes, jól szólt nagyon, de eléggé színezett, komoly basszus alappal. Döngetős techno zenére biztos kiváló. Egyértelműen a 700 Pro X tetszett a legjobban, kényelmes, nem nyom, nem nehéz. Le is ütöttem 93.900-ért. A kocsiban láttam, hogy Thomannon pont most akciózzák, ott 4 ezerrel olcsóbb, a +1 év gari miatt megérte volna, de nem bánom, rendesek voltak nagyon az üzletben, ezt a dealt vigyék most el ők.
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ügyesek! Összeugorhatnánk eljátszani mi is. Ja, most jut eszembe, hogy nem tudok gitározni!
Bosszant, hogy, amikor tízenévesen belekóstoltam a gitározásba, abbahagytam. Nem is értem, hogy miért... Hülye voltam. Ennyi... -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
az AI olyan képet csinál amilyet kérsz
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kicsit tovább kellett volna nézni a videót és megtaláltad volna.
Az ott a sarokban bizony egy krémszínű Mesa Boogie 50/100W Dual Rectifier Tube Combo
Aki tudja mi a többi dolog ne tartsa magában, SM7B-t és a Scarletet én is látom. A rackes dolgok, stúdió monitor/fejhallgató is érdekelnének. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ezt meghallgatnám élőben, marha jó lehet!
Kár, hogy nem tudtam bondolni az akusztikus gitárral, még a villanyossal se tudok bánni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Papa Het home studio. Lássuk mit is használ. Az ott egy Focusrite vélhetően, középen fent az valami előfok? Van ott egy MacBook, valami keverőpult, stúdió monitor.
Na de hol a csöves?
-
X2N
őstag
-
Goose-T
veterán
Úgy látom, elkezdtek szállingózni az előrendelőkhöz a Helix Stadiumok. Két hete szinte egyáltalán nem volt a használtpiacon Quad Cortex, most viszont szinte dömping van.
Persze az ára még mehet egy kicsit lejjebb, de jó lesz ez.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Na jutott egy kis csemege mára is.
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt a k..., ez gyönyörű gitár!
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Már csak vót! Mert lett rajta változtatva

-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lefekvés előtt kerüld a fórumot...

Amúgy milyen PRS?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Durva volt olvasni.
Szerencsére felébredtél. Leellenőrizted aztán reggel, hogy milyen állapotban van?
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem ilyen szar PRS - t kell venni és nem lennének rémálmaid!
Inkább add nekem!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Azt álmodtam, hogy itthon kipróbáltam egy BD fülest, miközben a kezembe vettem a PRS-t. Az első benyomásom az volt, hogy milyen nehéz ez a füles, viszont tetszett, ahogy szól a gitár, pedig még meg se pengettem.
Amikor megpengettem volna a gitárt, akkor annak a nyaka szétcsúszott darabokra, mint a Jenga.
Szinte kifolyt a kezemből. Lekonyult, mint Harry Potter keze, amikor eltűnt az alkarjából a csont. Nem tudtam mitől van, mert nem ejtettem le, szőnyegre fektettem le. Arra gondoltam, hogy vajon hangszerész meg tudná-e ezt csinálni, vagy akkor adjam el a francba a gitárt nyak nélkül, vagy vegyek-e rá egy új nyakat. Ami azért lenne érdekes amúgy, mert ragasztott a gitár nyaka.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
NEm, egyszerűen az agybadugós fülest 10-15 percnél tovább nem bírom, de a fejessel is max fél-egy órákat tudok eltölteni. Legtovább még az Apple fülesével bírom, de azt sem szeretem.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Mondjon bárki bármit, az egyik leg badass-ebb ever album cover az garantáltan ez.
-
X2N
őstag
Harman curve gang here.

Ha legközelebb fejhallgatót vennék csak HD600/650/660-lehet, de nem tervezek ilyet, cserélhető a kábele az AKG-nek, ahogy párnája is, zenehallgatásra ez is jó, könnyű, kényelmes, ami a fejhallgatók jelentős részéről nem mondható el.Helyette stúdió monitorokba invesztáltam, zenehallgatásra/gitározásra/filmezésre lecserélve a régi hangfalakat, hogy ne kelljen állandóan fejhallgatót használni napközbe.
Eddig nagyon tetszik. -
Ctrl+Alt~Del
őstag

Köszi az infokat, szombaton elmegyek a HitSpace-be.
(Szép pár lennétek!
) -
Ba cy lus
addikt
Apám majd 67, ő aztán tényleg egész életében fülhallgatózott (agybadugóssal is), még most is napi 10 órát a fülében van. Ennek ellenére mikor néhány éve teszteltem, és már 60 felett volt, meglepődtem, hogy 15 kHz-et még kényelmesen hall. Ezzel szemben anyám, aki életében nem fej/fülhallgatózott, 10 kHz felett már nem hallott semmit. Abszolút alkati kérdés.
-
Moleman
addikt
Nem tudom, hogy orvosilag valid-e, de szerintem a "túl nagy hangerő" fejhallgatónál, főleg agybadugós fülesnél jóval kisebb hangnyomással jár, mint egy igazán hangos koncert/próbaterem.
Én kifejezetten hangosan hallgatom a fej/fülhallgatót, mikor itthon zenélek, utána kicsit cseng is a fülem néha, de közel sem annyira, mint élő zenélésnél, vagy egy koncert után.
Nem zenéltem sokat bandában, egész életemben összesen legfeljebb 3 éven át jártam próbaterembe heti 1-2 alkalommal, de így is látszik a hallásvizsgálatom eredményén, hogy a gitárláda felőli fülem érzéketlenebb, pont a gitárhang tartományában. -
cucka
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Én igyekszem kerülni, de nem a hallás károsítása miatt. Közel a fülhöz a hangszóró, nem zavarsz vele senkit, észre sem veszed, és túl nagy hangerőn hallgatod, ez tényleg halláskárosító.
Ami miatt nem annyira szeretem, hogy az agybadugós füles irritálja a fülemet (viszket-begyullad a hallójárat), a zárt fejhallagtó alatt meg beizzad bepállik a fülem.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pusztán felvételre (és gyakorlásra) ezt használom.
Mostanában a másik setupnál pedig ezt.
Viszont mindkettő eléggé flat, szóval a legjobb élményem ezzel van, bár ez nem kimondottan "gitározásra való" viszont alapvetően jó vele zenét halllgatni és gyakorlásra ez is bőven elég. A párnája nagyon kényelmes és marha jól szól. 1+1 hátránya van, hogy1. vezetékes és nem cserélhető benne a kábel. Szóval ha megtörik (nekem még nem tört meg közel négy év alatt mondjuk) akkor az gáz.
2. Pont most kellett cserélnem a párnát benne viszont ebben ilyen "breathing leather" párna van amit csak aliexpresszről vagy az Ő honlapjukról tudsz berendelni (már ha szempont, hogy ugyanaz a jó minőségű és kényelmes párna legyen).Amúgy mind a három működik Sparkkal és Scarlet 2i2-vel is. Nincs gond a hangerővel sem.
szerk. Ahogy látom lehet most kapni "Custom One Pro plus"-t, csak gitározásra nagy valószinűséggel ezt venném, zenehallgatásra és gitárra pedig a HF 580-t, vagy valami hasonlót

-
Óvatosan a fej/fülhallgató használatával.
Én akkor vettem vissza a használatból (nem szoktam le róla), amikor tanítóbácsi azt mondta, hogy nem tesz jót a fülnek. Nagyon nem. Tanoncainak (konzervatóriumban) megtiltotta, nekünk (óraadó volt nálunk) ellenjavallta.
Azt mondta, gondoljanak bele kollégák, a fülünk egy csőtápvonal (vagy üregrezonátor; már nem pontosan emlékszem). Illesztetlenül lezárt csőtápvonal tulajdonságait tanulták, ugye? Akkor jusson eszükbe...
Persze azóta már biztos változott a technika, esetleg ilyesmiket is figyelembe vesznek a tervezéskor), de a teljesen zárt, vagy agybadugós szerintem báncsa' a fület hosszú távon.
És persze függ a használat intenzitásától.
Nem vitakeltés, csak valami haloványan felderengett még siheder koromból. -
-
cucka
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Én nem próbáltam végig tucatnyi fülest, ezért nem tűnik fel a dt770-nél a v karakter. De simán elhiszem, az ilyen hifi purizmus az nem az én világom. Átlag júzerként átlag füllel a dt770 szerintem elég lineáris.
Az biztos, hogy egy Beats féle szintetikus basszusfrekvencia-túltengés az nagyon nem tetszik, idegesítő és fárasztó.
Bose-ból van rádió és füles is, mindkettőre igaz, hogy szintetikus a hangkép, keményen dolgozik a dsp, itt-ott ki vannak emelve frekvenciák, de mindez úgy, hogy hosszú távon is kellemesen hallgatható, nem fárasztó. Nyilván a füles bluetooth, gitározásra nem alkalmas. Lehet kábelen is használni, de akkor zajszűrés és dsp nélkül, úgy pusztítóan szarul szól. -
Ba cy lus
addikt
Ebből is látszik, mennyire szubjektív ez. A DT770 sokak számára enyhe V-karakter, a DT990 közepes V-karakter, de mindig felbukkannak olyanok, akik még a DT990 mélyére is azt mondják: "nincs neki basszusa". Mérés nincs, ami azt alátámasztja, de ha valakinek a hallása búgó, gatyaszár lobogtató mélyekhez szokott, az csakugyan úgy fogja hallani.
A fejhallgató hiányossága, hogy csak a fülünkbe megy a mély, a testünkkel nem érzékeljük, mint hangfalnál, valódi hangszereknél, tehát egy fejhallgató mindenképp csal a mélyekkel. Ha túltolja - a testtel nem érzékelés kompenzálandó -, akkor azért (a közép háttérbe szorul), ha meg nem, lineárisan adja vissza, akkor meg azért.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet zenét hallgatni a dt770-esen is, az egy jó füles, minőségi cucc, jól szól.
Annyit érdemes tudni előre, hogy ne számíts agyrepesztő basszusokra, ha ez felmerülne mint igény.
Ez arra van kihegyezve, hogy ne színezze a hangot, hanem minél pontosabban azt halld, ami a felvételen van.Egyéni preferencia, én jobban kedvelem a picit kiszínezett, loudness-es hangzást, hangszórónak zenehallgatásra pl. nem vennék stúdió monitort. De van aki meg kifejezetten azt keresi/szereti, ha minél lineárisabb, amit hall, minél kevésbé van színezve a hang.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezt úgy kell érteni, hogy nincs mesterségesen túltolva benne a basszus. Ilyen száraz, lineáris hangja van. Ha gitározásra kell, akkor szerintem jó választás.
Zenehallgatáshoz én jobban szeretem a Bose Quietcomfort hangját. Ami egy zajkiszűrős bluetooth füles, hifisták kb. le se köpik. Amiben a Bose általában jó, hogy nagyon ügyesen használják a dsp-t, és ezért olcsó hardverből is ki tudnak hozni átlagember számára jól szóló, kellemes hangzást.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
AV Online szeret butaságokat írni, a ph-s fejhallgatós topik törzstagjai közül senki sem veszi komolyan az ott írtakat. Nekem a volt hangfalamra homlokegyenest az ellenkezőjét írták, mint amit tapasztaltam vele. Fejhallgató pedig sokkal szubjektívabb műfaj.
-
cucka
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Az enyém így néz ki, asszem ezt még gyártják: [link]. Arra tippelek, hogy a premium edition csak a dizájnban és a párnák anyagában tér el a sima nem-prémiumhoz képest.
Amikor vettem, ebből is volt 250 és 600 ohmos verzió, a már említett 32ohm-os mellett. 10+ éve volt, nem tudom, gyártják-e még mindhárom változatot.
A lényeg - a 32 ohm-os az jó füles, jól szól, nem lesz gond vele ha laptopba vagy alaplapi hangkártyába dugod be.
-
Ba cy lus
addikt
Az nem ugyanaz, mint a már rég nem gyártott Premium Edition verzió. Ebből volt 32, 250, 600 Ohmos verzió, az előbb linkelt a 32-es. Ugyanúgy, ahogy ma DT880, DT990 esetén van Premium Edition is, volt DT770-ből is.
-
cucka
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nekem van egy 32 ohmos dt770pro fülesem. Eddig soha semmilyen gondom nem volt az érzékenységgel, laptopok, asztali gépek alaplapi hangkártyái simán meg tudják hajtani. (Direkt ezért választottam annak idején a 32 ohmos verziót ebből)
Amúgy egy minőségi, nagyon jól megépített cucc, hangzásban ezt a száraz, kiegyenlített hangképet tudja.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vannak ilyen oldalak, ahol az adatokat beírva lehet kalkulálni.
Ez alapján a DT770 Pro (32 ohmos, de mérve csak 31 a diyaudioheaven szerint):

A DT700 Pro X:
Tehát hiába kisebb az impedanciája, a DT770 Pro (32 ohm) több feszültséget is kér, áramot meg jó 2x annyit. Persze ez igazán akkor számít, ha a forrás gyenge. De nem győzöm hangsúlyozni, legjobb személyesen kipróbálni, melyik mennyire tetszik, mennyire kényelmes (vagy kényelmetlen), megéri-e a többletkiadást egyik-másik, mert fejhallgatóknál sok helyen nincs elállás egészségügyi okokra hivatkozva.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A marketingesek mindig az impedanciára hivatkoznak, közben meg a másik fejhallgatójuk, a DT770 Edition 32 ohmos verzió (már nem gyártják vagy 10-15 éve) sem volt mobileszközök számára egy könnyen hajtható darab, mert az érzékenysége nem volt elég nagy, plusz a frekvenciamenet sem teljesen mindegy, ami miatt szubjektíve halkabbnak/hangosabbnak érzékelhetjük.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
A DT 700 Pro X-szel a Beyerdynamic a professzionális stúdió fejhallgatók minőségét ötvözi a korunkra jellemző rugalmas multimédiás lehallgatási helyzetek igényeivel. Mivel alacsony az impedanciája, szinte bármilyen laptop, telefon vagy tablet fejhallgató erősítője is meg tudja hajtani kielégítő hangerővel, harmonikus torzításoktól mentesen.
Itt is az impire hivatkoznak. Ha meg egy telefon meghajtja, akkor egy 50W-os cuccnak meg kéne vele birkózni. A Fractalon tuti nem lenne vele gond. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az érzékenység számít leginkább hangerő tekintetében, az impedancia azt mutatja, hogy a teljesítmény felvétele áramban vagy feszültségben történik, pl. 300-600 ohmos fejhallgatóknál nagy feszültség, kis áram, kis impedanciás fejhallgatóknál kis feszültség, nagy áram relatíve. Pl. egy Hifiman HE6 alacsony impedanciás, de olyan érzéketlen, hogy feszültségből is rengeteget kér (mint egy 300-600 ohmos), áramból meg temérdeket. Ezért írtam, hogy relatíve, hogy konkrétan mennyit kér, az az érzékenységtől függ. A Beyer DT700 Pro X-et nagyon érzékenyre csinálták, azzal nemigen lehet gond. Persze a legjobb kipróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Automata kávégépek
- Bestbuy játékok
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- BIOS topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LENOVO LEGION 5 15AHP10 (83M0001MHV)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS + Cellular - 98%, full dobz - Apple garancia (202)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 8/256GB - Makulátlan állapot! - A szállítást állom!
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 zsanér törött LAPTOP 1
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyetértek. Én is csak akkor frissítek bármit, ha már nagyon kell.
2025-van, Chatgpt megtanítja neked gyorsan bármelyik használatát, és akár scriptelhetőek ezek ha sok képet kell kidolgozni.

Inkább add nekem!