- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- BIOS topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blindmouse_
senior tag
Gyors tesztvideó.. nem vacakoltam, feljátszottam egyszer, elsőre, aztán annyi.. csak a teszt kedvéért..
-
Goose-T
veterán
válasz
V.Milán
üzenetére
Ha van 200K-d csak gitárra, akkor vedd meg ezt. Kezdésnek jó, és nagyon jól lehet később tuningolni. Ha nincs, akkor inkább a használtak között kell nézegetni, de ott is leginkább a 100K fölöttieket.
Erősítő nem szükséges, elég, ha van valami aktív hangfalad vagy hifid. Arra rá lehet kötni egy modellezős multit, amiből már 20-30K körül is tök jókat lehet kapni, például ezt.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Keveset, de nem akarok spórolni.
Mármint nem tudom, mennyire lesz hosszútávú a lelkesedésem, mennyire fog bejönni (gondolom ezeknek is van azért használtpiaca, később fogok tudni váltogatni, ha van igényem).
Szóval nem tudom mi számít kevésnek elektromos gitárból, de ami kell, nyilván kifizetem (bár az sem tiszta, hogy mi kell, mert tényleg csak valami közepesen gagyi erősítő van (szerintem nem is gitáros, de csak össze lehet dugni
), se kábel, se semmi) -
Sziasztok! Itt se jártam még

Remélem jó helyre sikerült tévednem, választási tanácstalanságban szenvedek, de úgy érzem, gitár kéne. Hogy milyen is, abban nem vagyok biztos.
Tízenpár éve aktívan tanulom a klasszikus gitárt (főleg etűdök és latam.); még pengető soha nem járt a kezemben, de a klasszikuson kívül más gitár sem igen. Viszont a metált iszonyúan szeretem, és ha már van tapasztalatom a gitárral, mindenképp szeretnék egy elektromosat, hogy megnézhessem, milyen az.
Kérdésem, hogy belépő szintnek mit javasoltok, ami leginkább szokható klasszikus gitár után? Erősítő van, azt nem vennék még egyet, de minden más kell, viszont arról elképzelésem nincs, mire kell figyelni (tudás nulláról, de azért finomműszerészetben van kis tapasztalatom)
Nagyon köszi a segítséget

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Tehát h mondjuk két centírsúlyt ráragasztasz a sima tönkre, akkor ugyanott vagy vele?
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
a tönk anyaga igen, más fajsúly, máshogy viselkedik..
A karomé nemannyira számít. -
Goose-T
veterán
Volt ma a postás, kapott egy kis színesfém tuningot a Solar.
A 32-es sárgaréz blokk helyett kapott 34-eset, ami a gyári mérete. A rugótartó karmot is kicseréltem egy CNC-zett sárgaréz darabra.
-
Goose-T
veterán
Próbáltam én mindenhogy, akkor is vékony maradt a hangja. Pedig mahagóniból készült annak az RG420FBZ-nek a teste, a többi pickuppal testesebb volt a hangja. Nem volt használhatatlanul vékony, de át kellett volna állítanom a presetjeimet, hogy jól szóljon, azt meg nem akartam.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nehéz és baromi nagy a neck dive-ja, 7 centis hevederrel próbáltam, annál ritkán van szélesebb. Úgy húzta le, hogy öröm volt nézni. 3,4 kiló, hazajöttem, megfogtam az SG-t, lényegesen könnyebb volt.
Lehet, hogy ez 8 dekával könnyebb, de mivel ÷ ez is, bukni fog a feje, mint állat.
Meg vágod, mi a f*-ért venne SG-t, amikor Ibanezt akar.- Jó napot, jamón serranot szeretnék!
- Nagyon finom a párizsink, vegyen inkább azt.
-
Goose-T
veterán
A vintage voice csak simán furán szólt, a split pedig a szokásos herélt hangzás, amilyen szokott lenne a felezett humbuckereknél. A modern voice-nak jó nagy volt a jele, de alja nem volt. Az EMG 81-nek is eléggé meg van vágva az alja, hogy feszes legyen, de azért standard hangoláshoz még pont jó. A Fishman alja sokkal durvábban van vágva.
-
X2N
őstag
Fölraktam a Libamezt apróra, ha valaki lecsap rá akkor kipróbálom azt a piros SG-t.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Goose-T-Mindhárom módban használhatatlannak tartottad?
-
-
Redchucky
aktív tag
Ha már szóba került, mi a véleménye az uraknak a Fishman Fluence Modern hangszedőkről, mondjuk az EMG 81/60-hoz képest? Szerintem ejtem az explorer vonalat, egy Cort kx500-at néztem ki magamnak.
-
-
Goose-T
veterán
Szerintem pont egy ilyenre írta Ctrl+Alt+Del, hogy baromi nagy neck dive-ja van és nehéz is.
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
A Nitro Wizard nyak is lényegében Wizard III, csak valami másféle festés van rajta. Nekem olyan open pore stílusú lakkozásnak tűnik most, ahogy a kezembe vettem.
Aktív pickuphoz nem kell feltétlenül elemtartót marni, én csak be szoktam dobni az elemet az elektronika üregébe és kész. Az Ibanezeknek mondjuk elég szűk az ürege, de egyszer már azt is megoldottam, egy Fishman Fluence szettet tettem egy RG420-ba, elfért a két push-pull poti és a 9V-os elem is.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Van RGAT62 140k-ért (kék) ami majdnem az általad emlitett 421, de jobb szeretnék egy olyant ami már alapvetően aktiv hangszedős (csináltam már üreget a testen passziv gitáron, de inkább kihagynám most) és ében fogólapost. Na meg kiváncsi vagyok a nitro nyakra

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na ez is egy jó ötlet. Persze akkor még lőni kell hozzá egy EMG szettet, ami használtan 50 ezer körül van, és akkor már ott van pénzben, mintha az RGIT20FE-t venné. Viszont új a gitár.
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ha mindenképpen átmenő nyakas kell, akkor minek kérdezed? Egyébként az RGIT20FE-ből is van kék:

Kérdés az, hogy találsz-e. Három évig gyártották, nem biztos, hogy túl sok van belőle. Én februárban vettem egy RGIT20FE-NTF-et 200 ezerért, az elég jó ár volt, főleg hogy egy minőségi keménytokot is kaptam hozzá. Más kérdés, hogy használhatatlan állapotban került hozzám: a pickupok nem szóltak, a bundokat síkolni kellett, a felsőnyerget bereszelni. Ha nem értenék ezekhez, akkor biztos ott kellett volna hagyni 20-30 ezret ezekért egy hangszerésznél. Viszont miután használható állapotba hoztam, lett egy ultrakirály gitárom. Szóval gitárként abszolút ajánlott modell.

Mondanám még az RGAT62-t alternatívának, de azt sem gyártották túl sokáig, ritkán bukkan fel a használtpiacon. Amúgy abból is van hasonló kék.

-
Üdv, véleményetekre lennék kiváncsi. Adott két Ibanez:
1. Ibanez RGIX20FEQM sbs (az a kék top, arany HT bridge-el) - 195k
2. Ibanez rgit20fe - 270kSzerintetek ezek jó árak? Az a kék nagyon tetszik, de félek a nyaktól, mig ugye az rgit20fe pedig neck thru. Inkább a kérdés, hogy megéri a felárat az rgit20fe? (mindkettő EMG-s)
Szeretnék egy Ibanezt de mindenképp Neck thru + HT-nak kell lennie.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ja. E' a'. Metál. A javából. Szerintem.
(Halál előtt még a Tornado of souls szólóját kéne megtanulni...)
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az nem is annyira metálpickup, inkább olyan mindenes, bár elég jó metálra is. Definíció szerint hot-rodded PAF. A TB6/SH6 a metálosabb verziója a kerámiamágnessel. Itt van amúgy egy kis Blackouts és SH6 összehasonítás.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Olyan ez is, csak még nagyobb jelű, még kisebb zajú. Abszolút nem olyan, mint egy EMG, sokkal dinamikusabb, karakteresebb. Kb. mint egy JB vagy Duncan Distortion metálos szintre boostolva. Nem hiányolnád belőle a tipikus Seymour Duncan hangzást, sőt, igazából még fel is erősíti a karakterét az aktív elektronikája.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Játszottál-e már palettán?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem tudom, hogy mi a bajod, az én warlockom több mint 4kg
..Nyaka mennyire volt vastag?
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Amúgy itt egy Blackouts szett vicces áron, és még alkudni is lehet belőle. Ha nem lenne már egy szettem belőle, akkor megvenném magamnak. Lényegében félár alatt van, 122 ezer újonnan.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ma elmentem a vintage 52-be. Kipróbáltam egy dupla oktávos SG-t, Epiphone. Basszus, nagyon komoly neck dive-ja volt, 3400 grammos gitár, 300 grammal több, mint az én gibi SG-m.
Amúgy nagyon jó hangja volt, ébenfa fogólap, push-pull hangszedők, patika állapot. De bakker, na. Az a súly...
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Jó a TB6 tökjó ezekbe, nem kell upgradelni, csak az emberek mégis megpróbálják..

Kicsit buflákabb a nyaka mint a többi Jacksonomnak, de azért mert az SL2 nyaka végig egy profil kb.. nem változik mint a régi professionalok nyaka.. De még mindig jobb ez így, még mindig kényelmesebb mint az 1.65 millás USA SL2 nyaka volt. össze fogunk szokni úgy érzem.. meghát annak külön örülök hogy 300eurot emeltem az értékén csak azzal hogy piszmogtam rajta egy délutánt

Az még picit fura hogy a piranhafog berakás megzavar a cápauszonyhoz képest, meg ő most fél hanggal magasabbra van csavarva mint a többi balta.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Gyárilag is TB6/SH6n szett van bennük, legalábbis az enyémben is az volt, ami ugyanaz a sorozat, mint a tiéd (Pro Series Soloist). Mivel volt itthon egy fölösleges Blackouts szettem, ezért belepattintottam azt. Ettől még a TB6 is fasza pickup, olyat is használok az EVH Wolfgangomban. Nagyon pöpec kis hangszerek ezek a Pro SL2-k, X2N-nek is ez tetszett a legjobban, amikor kipróbálta a gityóimat.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Megcseréltem, érezhetően jobb lett, nyilván nem olyan mintha beletettem volna egy TB4-et vagy TB6-ot, de így el lehet úgymond indulni vele.. ugyanoda forrasztottam vissza a pipukat a kapcsolóra, így meg lehetett 180 fokban fordítani... kezdem úgy érezni hogy nem volt ez olyan rossz bolt.
Pláne hogy eddig semmit nem kellett venni hozzá, csak egy kicsit barkácsolni..
-
Goose-T
veterán
Komolyabb lehangolásokhoz szokták szeretni, nem véletlenül érkezett Blindmouse gitárja hajókötél-húrokkal. Standard vagy aközeli hangolásban vékony, gyenge, főleg ilyen hosszúskálás gitárban. Les Paulban még elmegy, mert ott a rövidebb skála és a böszme test miatt sok a mély, az kompenzálja a kisebb jelet.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Csak azért nagyobb a jele, mert nyaknál van, ott mindig nagyobb a jel a húrok nagyobb kilengése miatt. Egyébként a 8,5 kOhmmal az a Gibson is csak egy PAF jellegű pickup, sokat ne várj tőle bridge pozícióban.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Igen úgy lenne az igazi.
-
Blindmouse_
senior tag
Nah.. a Gibbon 490 ami a nyaknál van az elvileg egy bridge pickup. mondjuk nagyobb jele is van érezhetően mint a másiknak, szerintem meg kéne őket cserélnem.

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Killswitch nem mozgat meg, ismerem az intézményét, ne legyen nekem ott semmi.
Meg kellett toldanom a kampóslemezre menő testkábelt, próbálok itthon túrni normálisabb állapotú csavart hozzá, aztán rakom is össze a jószágot, ideiglenesen meg fogja tenni.. a nyakpickupot lentebb kéne még varázsolnom, de szerintem túl magasak a "lábai" valszeg nem direct mounthoz való.
-
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Simán lehet, én végül nem léptem meg, de mikor 10+ éve mini humbuckert terveztem tenni a Squier stratom hídjához, a tesztek alapján nyaki Little '59-re esett a választásom.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Egy ötlet, pont most csináltam egy ilyen tuningot az egyik barátomnak, aki szintén úgy szereti a potikat, ahogy te: a volume poti régi helyére betettem egy killswitchet. A legolcsóbb gitáreffekt.

Amúgy ez egy Vorson gitár, ami flokkolva lett, nagyon vicces így. Csak gyakorlásra használja, tettem bele Fleor pickupokat és pont volt itthon egy fölösleges satus kulcskészletem, azt is rádobtam. A killswitchet később kicseréltem egy laposabb fazonú feketére, mert azt mondta, így is zavarja a pengetésben, de arról nem készült már kép.

-
Blindmouse_
senior tag
-
X2N
őstag
Nem is tettem fel képet a múltkor megcsinált Ibanez elektronikáról:

Ezeket a fém sodronyos hangszedő vezetékeket a potméter házakra szokás ráforrasztani, úgy a legstabilabb.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Akkor mostantól szólnia kell rendesen. Azt próbáld még meg, hogy beledugsz egy kábelt a gitárba, és a kábel másik végén leméred a dugó két pólusa közti ellenállást. Feltekert hangerőpoti mellett a két szélső állásban a bridge és a neck pickupok ellenállását kell mérned, középen pedig 3-4 kOhm körülit. Ha így van, akkor megjavult. Vagy rögtön rákötheted cuccra is, ha nem akarsz mérni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Szerintem nem kell ezen semmit forrasztani ránézésre. Az lehet a baj, hogy a kapcsoló el van fordulva, és az érintkezői hozzáérnek a vezetőképes árnyékoló festékkel kifestett üreg falához, így letestelnek. Kicsit lazítsd meg kívülről a kapcsoló anyáját, fordítsd el 90 fokkal, és simán lehet, hogy megjavul.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Teljesen jó, Gibson potméterek, csak újra kellene vezetékezni normálisan és legalább a Jack felől árnyékolt vezetéket használni

Igen ott többet kellene mérjél mint 0.84Kohm, forraszt ki azt a pickupot és mérd meg úgy is.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az is lehet, akkor az még nem négy vezetékes, hanem oldschool, nem felezhető. A "harisnya" és a belső szál között kell akkor mérni, túl sok variáció nincs.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
már ha látnék ezen bármilyen színű szálat.

Nem tudom mi ez, de mindkét pipu malacfarkából mindösszesen 1-1 fekete szál jön ki, és az árnyékolóharisnyákra van egy másik szál forrasztva.

Nem tudom milyen kókler ügyeskedett benne.
De hát ettől projectgitár a projectgitár, ilyenekben nem lepődünk meg semmin.
Mindjárt lövök valami képet.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére

Norht Start és a South Start vezetéket kell megkeresni, ezek között lesz a legnagyobb ellenállás.Goose-T-Ja akkor cserélve volt mindkettő hangszedő
Érdekes választás JB Jazz-t hídba tenni. -
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
A fekete és a zöld szálat kell mérned. A fehér és a piros szál valószínűleg össze van forrasztva és le van ragasztva, azzal lehetne felezni, de nem hiszem, hogy bekötötték.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ha van multimétered megmérheted a híd hangszedőt, 16.9kOhm-nak kellene lennie ha az eredeti.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Hozd el hozzám, seperc alatt dobok bele új elektronikát.
Szerk.: gondolom akkor ilyen akar lenni.
-
Blindmouse_
senior tag
Ja, csak az elektronika nekem szürkületi zóna, ahhoz kelleni fog majd külső segítség valszeg.. aztán lehet ki kéne bontani minden drótot belőle, aztán rajt alapján nulláról újrahúzni..
Google azt mondja a JNL-re hogy régi SH2Neck, Lidia Daniel, mármint ő volt aki tekercselte.. nincs rajta kívül Seymour Duncan felirat ergo valszeg 80's évek.. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Igen. Egyébként is érdemes lenne meghallgatni, nem rögtön lecserélni
-
Blindmouse_
senior tag
Kihalásztam a pipukat, a hídál lévőnek az alján egy JNL bilétás régi Seymour duncan van, a nyaknál valami Gibbonból való.. Lehet tényleg csak újra kéne kábelezni, meg adni neki egy rendes hangerőpotit?
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ez gyárilag ilyen hogy a hangolókulcs fekete a tremoló meg króm?
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Csillámfaxlámaszínű.
Amúgy igazából kék, egy halvány zöld árnyalattal, csak ezeket a színeket nehéz színhelyesen dokumentálni, pláne ha több más színű van egymás mellett.. asszem Midnight Blue az officiál neve.. nem erre a színre vágytam, de van az az ár amiért együtt tudok élni vele akkor is ha rendberakás után megmarad.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
A középső zöld, mert az egy SL2, és olyanod még nem volt. Ilyen színben mondjuk még nem láttam, a régi PS4-eket festették ilyen színre is.
-
Blindmouse_
senior tag
Nah.. bedugtam, elektronika erősen javítós, lehet kompletten kukázós, istentudja milyen kukázott pipuk vannak benne, alig van jele, de amúgy mechanikailag a balta jó lesz, még némi finomhangolgatás után, 17 bund körül az egyik bundon kéne picit csiszolni, mert van venne egy hajszálnyi sérülés amit vibrátónál, nyújtásnál érzek. legrosszabb esetben lőni kell a használtpiacról valami pipukat bele, és fel lehet éleszteni.
Lehet találgatni melyik az új jövevény.

-
Ba cy lus
addikt
Mikor élőben láttam ilyen festést - berakás nélkül - Ibanezen, még gagyibb hatású volt. Ráadásul nem is illik a középen lévő berakáshoz. Manapság a dizájnerek majd megfeszülnek, hogy "valami új, valami más legyen", még az se baj, ha esztétikailag ratyi. Akkor már inkább a jól bejáratott festések. Nem értem, miért gondolják, hogy évről évre fel kell találni a spanyol viaszt.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
-
Blindmouse_
senior tag
Nekem meg egy órája megjött az új projectgitárom.
már el is kezdtem kicsit szétszedni, megpróbálni beállítgatni ilyenek.

-
X2N
őstag

Új Ibanez.
A fa berakás a szélén kifejezetten tetszik. Középen a fa csík viszont túl széles, elég lett volna ha csak annyira széles mint a nyak.
Ja meg ennyi pénzért legyem már átmenő nyakas. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nagyon király

Hozok én is akkor egy duót. -
jmarcell
csendes tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Legalább ez már HD felvétel, mondhatni "egyszerű"...
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nekem ez jut eszembe az ilyenekről, gyanítom ez alapján sem tanulta meg senki a számot
-
Blindmouse_
senior tag
RENGETEG.
Ez volt a "kedvenc". ül a csávó fapofával, és rrrrrr... nem látod ahogy mozog az ujja..
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Megnézném a hangszerész fejét ha beállítanál hozzá hétfő reggel, hogy akkor erre a Harley Benton gitárra faragjon egy LTD fejet, de fordítottat mert neked az tetszik

Amit linkeltem LTD-t az se fordított és működik, nekem most hogy van egy fordított fejes Ibanezem furcsa, eddig ilyenem nem volt soha, a kulcsokat fent szoktam meg. -
X2N
őstag
Ez zseniális
Mennyi ilyen régi DVD/VHS gitár oktató videó lehetett anno.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Hobby rádiós topik
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Balesetben elhunyt Vince Zampella
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Synology NAS
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- További aktív témák...
- LENOVO LEGION 5 15AHP10 (83M0001MHV)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS + Cellular - 98%, full dobz - Apple garancia (202)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 8/256GB - Makulátlan állapot! - A szállítást állom!
- Thermalright Assassin X 120 V2
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
), se kábel, se semmi)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)