-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
GalaHU #65797 üzenetére
Szia!
Pedig X2N által linkelt Ibanez tényleg eléggé jó. Persze a szine az olyan amilyen, de nem rossz gitár.
Én ezeken gondolkodnék -> ár szerint növekvő:
Cort KX 500 fishman pickupokkal és eléggé jó ár / értékkel 300k alatt
a nyaki joint az eléggé bumszli (Ibanezhez képest), de ez leginkább akkor fontos ha sokat akarsz 16-17 fölé menni. Amúgy meg jó hangszer, volt szerencsém kipróbálni.X2N által ajánlott Ibanez - 311k
Ibanezzel nem lehet annyira félrenyúlni és jó hangszedő is van benne. Ibanezeknek általában vékony a nyaka.Cort X500 - 314k
Szerintem az egész kollekcióban ez a legjobb value gitár amit kapsz. SD sentient és Nazgul hangszedők jók (tapasztalatból irom), Floyd Rose 1000 széria van benne (nem original ahogy irják az Ő oldalukon.., de az is mérföldekkel jobb mint akármelyik Special), átmenő nyakas és reverse headstock. Ez személyen vélemény, de a Cort reverse headstockja jobban néz ki mint az Ibanezé.Jackson "Explorer" signature gitár
fix hid, jó EMG hangszedők, átmenő nyak és tradicionális forma. Nem csak azért mondom a következőt mert Jackson fanboy vagyok, de ezt venném 10/10 a kinai epiphone helyett. Értelemszerűen ez minimálisan többe kerül mint a Te 350k-s határod, de szvsz. egy menő kis gitárt kapsz ezért a pénzért. Mármint ez a forma a jackson headstockkal - chef's kiss. (és később pedig kicserélheted locking tunerre + az EMG 60-t 85-re)Nagyon szivesen javasolnám még a Soloisteket Jacksontól, de hát látom, hogy az emlitett boltnál csak FRS-szel szerelteket kapni, annak meg nincs értelme.
Ha kezdő lennék akkor vagy a KX 500-ba vagy az utolsó Jackson Explorer-be invesztálnék. Szerintem a Jackson jobb befektetés, mert átmenő nyakas és habár ezek az explorer / kelly shape-k is dundorodnak jóval élhetőbb lesz ez hosszútávon. KX 500 egy szerethető gitár, de a helyén kell kezelni (ne várd el, hogy 17+ részen Te szólózni fogsz könnyedén / at all). Az X500-at csak akkor javasolnám, ha tudod, hogy fogsz tremolóval foglalkozni.
Persze nem vagyunk hasonlóak, de kezdőként az ember, ahogy felfedez dolgokat, ki akar próbálni számokat úgy lehet, hogy szeretnél váltani hangolást, etc. Na erre a Floyd Rose overkill, mert nem elég hogy csak zenélni akarsz, de még egy tremolóval is bajlódnod kell. Éppen ezért fix hid lesz a barátod. Mindemellett tartom magam hozzá, hogy az X500 a legjobb value gitár messze.
Én a 367k-s Jackson Explorer-t venném a helyedben. Azzal mellé nem nyúlhatsz
szerk: elnézést a hosszú szövegért
..
szerk2: most látom, hogy ezek csak rendelésre vannak. Az is működhet? @GalaHu -
X2N
őstag
válasz
GalaHU #65797 üzenetére
Csak a színnel van bajod? Én tudnák kifogásolni rajta mást is, régen az ilyen kaliberű gitároknál az Ibanez logó króm berakás volt, nem csak úgy oda lett festve.
Az a baj hogy ennyi pénzért manapság újonnan igazán jó "egyszerű" gitárt nem lehet kapni, csak sokkal olcsóbban
, mint pl. a Squier Classic Vibe 50's Tele, az meg jobb lesz mint ezek a Fender Playerek, csak az árát nem tartja, viszont azoknál jobb ár/értékbe, de szerintem minőségbe is, vagy még ennél olcsóbban HB-ok is vannak. Kóródiék csináltak ezekről videókat. Ha meg komoly gitárt akarsz jó tremolóval akkor meg nem sok választásod van, a fent említett RG550-esnél kezdődik a buli, de ott meg hangszedőket lehetne cserélni kapásból. Vagy olcsóbban HB Fusion III, az volt nekem is.
A telére meg azt mondani hogy nem metal gitár marhaság, Jim Root/John5 is Telecastert használ,
Jimmy Page is felvette vele a klasszikus Zeppelin lemezeket és eladta vele a legtöbb LP-t.
Ha rám hallgatsz próbálgasd ki őket mert nagyon sokoldalú tud lenni egy tele is, méltatlanul alábecsült megbízható, strapabíró gitárok. A Stratohoz képest a híd hangszedő szebben szól egy Telénél, arra viszont figyelni kell milyen fából van a test, mert lehet kifogni belőle 3-5.2kg-os fegyvernek is használható gitárokat(igen
).
-
válasz
GalaHU #65797 üzenetére
Akkor itt láttam és ilyen árban van az tényleg az SG meg a tele.
Azon az Ibanezek eléggé sport gitárnak tűnnek egy Slashhez.
Ezen a listán látsz üreges Ibanezt is, vagy a B.B. King Lucille, azok tűnnek meg érdekesnek.
Vagy Explorer forma a Jacksontól esetleg epiphonetól.
En sg-t biztos nem vennék de csak mert nem azeretem a látványát. Magamnak vagy Explorer vagy a 335 forma lenne a befutó. Ha a métál a befutó akkor valamelyik hegyes Ibanez, esetleg Jackson. Haeg valami tök mást szeretnél kipróbálni akkor ott vannak a Sterlingek.
Lehet érdemes kipróbálni a parat ha van készleten hogy melyiknek áll jobban a kezedre a nyaka. Vagy meghallgatni melyik hagja tetszik jobban. -
X2N
őstag
válasz
GalaHU #65790 üzenetére
Nálam ez a kettő játszana:
Epiphone Prophecy SG
Ibanez RGA42HP
Persze a Tele se rossz. -
X2N
őstag
válasz
GalaHU #65652 üzenetére
Nem kellett 20-30 évre visszamenőleg visszaemlékezni, voltak már könyvek régebben is. Mások fényképeztek, dokumentáltak mindent.
Dangerous Band in the World Mick Wall könyv '91-ben íródott
2004 The Band That Time Forgot: The Complete Unauthorised Biography of Guns N' Roses
2007 "Slash" by Slash with Anthony Bozza
2008 Watch You Bleed: The Saga of Guns N’ Roses
2010 Steven Adler My Appetite for Destruction: Sex & Drugs & Guns N’ Roses
2011 Duff McKagan It’s So Easy (and other lies)
Magyar könyv is több van, nekem is van 3db.
1993 Mark Putterford Guns n Roses Ahogy Ők látják
2008 Reckless Road Így született az Appetite For Desctruction,
és a 2007-es Slash könyv -
FockeWulf
tag
válasz
GalaHU #65652 üzenetére
A Slash könyvet én is olvastam, többször beleolvasgatok azóta is. Név szerint alig említ pár nőt, akiket említ, azok is hosszabb-rövidebb ideig a barátnői voltak (pl Traci Lords), de vannak konkrét esetek is, mikor említi, hogy nem emlékszik az adott csaj nevére, vagy adott eseménye pontosan. Jó példa erre egy reptéri eset, Japánból tartott haza a zenekar, akkor még az eredeti felállás, a japán koncertszervezőjüktől kaptak egy-egy márkás fényképező gépet a zenekar tagjai. Mivel nem jelentették be előre a vámon, és vámköteles volt, a reptéren elkezdtek szívózni velük. Slash úgy írja az esetet a könyvébe hogy Izzy földhöz vágta a vámosok előtt a gépet, Duff a saját könyvébe úgy írja le hogy ő volt aki földhöz vágta a saját gépét és hogy az esetet mái napig nem sikerült töröltetnie az aktáiból. Szóval nem mondanám hogy tűpontos emlékezések, de persze vannak benne "megszépített" dolgok is, hiszen az egész könyv tollba mondott.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
GalaHU #65652 üzenetére
Olvastam én is.
Ezen már sokat gondolkodtam, hogy hogy a viharba tud valaki 20-30 évre visszamenőleg ilyen részletekre emlékezni, mint ahogy ezek a sztorik szerepelnek ebben a könyvben. Ki volt ott, ki mit ivott, hánykor indultunk tovább, mit mondott pontosan, melyik koncerten történt, stb.
Ha nekem kéne visszaemlékeznem és írni tíz oldalt az utolsó általános iskolai évemről, gyakorlatilag egy konkrétumot se tudnék írni.
-
Moleman
addikt
válasz
GalaHU #63516 üzenetére
Rengeteget számít egy jó beállítás.
Én most egy hónapig úgy használtam a Sire-t, ahogy megérkezett, eddig is nagyon jó volt, de ma kíváncsiságból elkezdtem piszkálni a nyakpálcát. Kiderült, hogy ennyire sem kéne küzdeni vele, mert szinte elektromos gitáros húrmagassággal sem zörög, ha nem tépem nagyon.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
GalaHU #63198 üzenetére
Szuper, örülök, hogy bejött! Csak így tovább, jó úton haladsz! A lényeg, hogy már várod, hogy kezedbe vedd a gitárt, meg a következő leckét.
A ripacsoktól én is agyfaszt kapok, egy csomó kontentet azért szkippelek, mert nem bírom elviselni.
Mindig csak saját magadhoz mérd magad. A 30-45 bpm váltásra teljesen jó az elején, minél többet gyakorolsz, annál jobban felgyorsul majd. Csak magadhoz mérd a fejlődésed. Dokumentáld, ha tudod. Vedd fel, amit játszol, videóra, vagy csak a hangot. Egyrészt évek múlva nagyon jó érzés lesz visszanézni, hogy honnan hova jutottál, másrészt sokkal jobban meghallod-látod a hibákat, ha visszanézed utána.
Aztán majd megunod az akkordozást, és rájössz, sokkal izgalmasabb dolgokat is lehet a gitáron játszani.
Ha tartod a napi egy órát következetesen, garantáltan fejlődni fogsz. A tanárt te is fontold meg. -
bigrob
őstag
válasz
GalaHU #62865 üzenetére
Szerintem arra jó, hogy ha nincs kedved magadtól gyakorolni csak berakod azt a számot amihez kedved van, végig prüntyögöd és kész.
Addig is gyakorolsz, foglalkozol vele, úgyhogy szerintem megéri.
Illetve ha jól emlékszem lehet bizonyos szakaszt is gyakorolni, gyorsítani, lassítani. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
GalaHU #62684 üzenetére
Szia, üdv. a klubban, 3 éve én is pont így kezdtem.
Amit szerintem mindenképp érdemes megnézned, az a justinguitar.com
A kezdő szintek tök ingyenesek, szerintem a legjobb online lehetőség ez.
Applikációból én nem tudok tutit ajánlani, szerintem egyébként nincs is.
A YT az remek forrás, néhány ember, akit érdemes megnézned:
* Marty Schwarz
* GuitarZeroToHeroŐk jók, egész kezdő szintről oktatnak.
Én jó szívvel tudom ajánlani a guitarmasterymethod.com oldalt is, igaz, ez fizetős, de örök életre, nem havi- vagy éves díjas.
Illetve, általános tanács: a napi 20 perc gitározás minden áldott nap az hatékonyabb, mint a heti 140 perc egyben. Ha csak rövid időre is, de minden nap érdemes kézbe venni a hangszert.
A milyen gitárt vegyek kérdést ne tedd fel, mert felrobban a topik!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Gurulunk, WAZE?!
- Path of Exile 2
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M710S SFF i5 6500 + 16 Gb Samsung 2.133 Mhz + 256 Gb Samsung NVME
- Asztali PC , i5 9400F , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- i7 8700/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 250SSD + 750HDD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest