Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothl
addikt
Hoztak ennél a lapnál valami fejlesztést az Új BIOS -ok ?
Enyém elég régi..
Van benne egy e8400 -as a kezdetektől, tudom elavult már a lap, de a teljesítmény még mindig jó, nem érzem szükségét a váltásnak. -
válasz
Atimester #40194 üzenetére
M.I.T. menu
Robust Graphic Booster [Auto]
CPU Clock Ratio [ 9x]
CPU Frequency 4.05GHz [450x9]
CPU Host Clock Control [Enabled]
CPU Host Frequency(Mhz) [450]
PCI Express Frequency(Mhz) [100]
C.I.A.2 [Disabled]
Performance Enhance [Standard]
System Memory Multiplier (SPD) [2.00]
Memory Frequency(Mhz) 800 900
DRAM Timing Selectable (SPD) [Manual]* Standard Timing Control *
CAS Latency Time [5]
DRAM RAS# to CAS# Delay [5]
DRAM RAS# Precharge [5]
Precharge delay(tRAS) [18]* Advenced Timing Control *
Minden érték [Auto]System Voltage Control [Manual]
DDR OverVoltage Control [+0.40V]
PCI-E OverVoltage Control [Normal]
FSB OverVoltage Control [+0.20V]
(G)MCH OverVoltage Control [+0.25V]
Loadline Calibration [Enabled]
CPU Voltage Control [1.35V]
Normal CPU Vcore 1.3000VA BIOS-ban beállított 1.35V-s VCore-ból terhelés alatt 1.3V marad.
EIST, C1E aktív, így amikor nincs terhelés alatt, 2.7GHz-en ketyeg a gép. -
Źşë'
addikt
igazándiból csak arra voltam kíváncsi h mit megy benne, de ez a 4 ghz elég meggyőző! ráadásul 1,3v-al! ilyen deszkám van nekem is, és jól jönne majd egy quad bele, csak érdekelt volna h mennyire jó választás még ez a proci ebbe a lapba, mert ha nem akkor sold és egy új plati.
-
Atimester
aktív tag
-
Źşë'
addikt
valakinek van ilyen csipszetes deszkában yorkfield cpuja? konkrétan q9550re lennék kíváncsi mit megy benne?
-
Atimester
aktív tag
válasz
Lacika25 #40185 üzenetére
Everest Ultimate Edition
"Magyar nyelvű hardver- és szoftverdiagnosztizáló, optimalizáló, melynek segítségével általános képet kaphatunk gépünkről, az operációs rendszerről és a hardverelemekről. A teszt- és diagnosztizáló menü segítségével ellenőrizhetjük a teljes számítógépet. "
Például innen tudod letölteni:
-
M1k133
tag
Üdvözletem!
A napokban járt Nálam 3db P35-ös alaplap , mindhárom kb egykorú , és mindegyik a gyári Intel hűtő leszedése majd visszatétele után megadta magát.Mindharom hibajelensége hogy beindul 3 mp-re majd leáll. Ha lehúzom a Proci +4-es tápját akkor megy tovább , ugye nem történik semmi , de leglább nem áll le.
Az egyiket sikerült úgy helyrehozni , hogy rájöttem kicsit vastag a hűtőpaszta , letakarítottam , majd beindult.A másik kettőt mindenhogy próbáltam már , kivéve a házból , RAM , Winyó kivéve ,másik táp , másik proci ,elemkivétel,hűtő nélkül , másik hűtővel , borda nélkül (hátha nem áll le )minden ami eszembejutott , de semmi. Mit lehetett ennyire elrontani , mit tudtak elrontani? Esetleg rosszul rakták fel a bordát ? Mindhárom gép egymástól függetlenül , más helyszíneken ment...Ha valakinek van valami ötlete kérem jelezze ,vagy egyszerűen rossz szériások , meghibásodósak...
Várom válaszotok....
Üdv,
Miklós -
Lacika25
tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy a déli híd a lapotokon milyen meleg? Az enyém olyan 55-60°C-os. Csak tipp, mert kézzel mértem, megtudom fogni, tartani is a kezem rajta de azért süt.Nagyobb hűtőt nem tudok rátenni, mert a videókártya hűtő elfoglalja a helyet. Ez nem túl magas érték?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
s.s.j.goku #40181 üzenetére
MCH-ra gondolsz? Az MCH (Memory Control Hub) az NB-ben (North Bridge -Északi híd) helyezkedik el, így, ha az NB-t szeretnéd feszelni, akkor az MCH feszt kell módosítanod BIOS-ban.
-
s.s.j.goku
tag
Na ugy tünik +0,2-vel már stabilan megy a ram 4-4-4-12-be.
Próbáltam procit alulfeszelni,igaz prime 95 alatt 1 hibát csinált de stabilan megy minden.
Régebben 1,2 vagy alatta volt a fesz a procin,de ma már több kell neki.Azért igy se rossz.
Főleg kicsit huzva is van.
Az nb-re nem adtam pluszt igy is stabil.( amugy ez az FSB overvoltage control vagy az MCM overvoltage control??????????????)amire raknom kellene a biosban. -
emre
veterán
válasz
s.s.j.goku #40178 üzenetére
-
lsc
nagyúr
válasz
s.s.j.goku #40178 üzenetére
[link], a bioszban lehet neki plusz feszt adni.
-
s.s.j.goku
tag
Baráti körből nem biztos hogy meg tudom oldani a ram cserét.
Haver váltott és azt mondta win kicsit gyorsabb lett tőle.
Remélem nálam is menni fog 2,0-n a 4 ram CL4-be és nem fűtik fel egymást nagyon.
Valóban kevés a hely, 2x2 jobb lenne, hőmérséklet info ram felől nem érkezik,max kézzel tudom megnézni milyen meleg,remélem nem vágom haza őket.
Amugy meg köszi a segitséget,de még mindig nem tudom mi az az "nb" amire plusz egyet kell raknom,ezt még kifejtenéd?????? -
lsc
nagyúr
válasz
s.s.j.goku #40175 üzenetére
A gyerek gépében 2x1 giga geil value megy már egy éve 2.0 V 800 cl 4-en, ezeknek ennyi kell.
-
Atimester
aktív tag
válasz
s.s.j.goku #40175 üzenetére
Ne érts félre, nem akarlak a tuningról sem lebeszélni.
Sőt kíváncsi lennék az eredményre is!Persze ahogy írtam, szerintem a memória sebesség növekedés nem fog érezhető változást eredményezni, de a tudat és az érzés, hogy gyorsabb RAM-jaid vannak, üdítően fog hatni! Esetleg kölcsön kéne kérni egy pár DDR3-ast a baráti körből valakitől egy próba erejéig, ha van rá módod!?
Amúgy meg rosszabb biztos nem lesz az új DDR3-okkal. Ha pár ezer forintból megtudod oldani a cserét, akkor rajta!
Ha kevesebb modul van egymás mellett, akkor jobb a szellőzése is és egy kicsit kevesebb is az összfogyasztása a ram-oknak. (4*1 helyett 2*2)
-
s.s.j.goku
tag
válasz
Atimester #40173 üzenetére
Ez a ram van a gépbe,asszem ez value és 1,9-2,1 között megy gyárilag.
http://www.argep.hu/product_980299.html
Gyári hűtőborda van rajta,kezemnek meleg,de ez nem jelent semmit.
most 1,9-en megy stabil de 5-5-5-18-on.
Hazamegyek kipróbálom 2,0 feszen hátha megy az alacsonyabb időzitésen is.
Amugy ha jók értelmezem hiába veszek gyorsabb ddr3-as ramot az időzitése miatt (átlagban CL9 a többi drága) nem sokra megyek vele,hiába az 1333 MHZ.
Akkor ez igy felejtős. Kicsit félek tőle de akkor már inkább egy SSD,de ez már egy másik totyik. -
s.s.j.goku
tag
Egy ideje nem turkáltam a BIOS-ban az
"nb feszen /ált egy érték pluszban elég" minek a röviditése az nb fesz,ez most nincs előttem,bocsi ha láma dolgot kérdezek.
Amikor ment nekem a ram 4-4-4-12 bootoláskor érezhető volt a különbség,sokkal gyorsabban bejön minden. 100MHz+ viszont nem nagyon hozott gyorsulást.
Jobban nem kinoztam. -
Atimester
aktív tag
válasz
s.s.j.goku #40170 üzenetére
A 4X1 GB Geil 800 Mhz-es ramoknak mennyi az alapfesze?
Value vagy Ultra?
Az előbbi általában 1,9V-os, az utóbbi 2,2 - 2,4V -os gyárilag.
+/- irányba is érdemes kitesztelni!
(És ha Value, akkor 1,8V helyett 2,0-2,1V sem árt neki, ha nem melegszik tőle!)Nekem mentek párban is: 2 Db Value (1,9V-os) és 2 Db Ultra (2,2V-os)
Együtt 2,0V-on stabilan futottak.
Most meg 2*2 GB GeIL Ultrát használok 1,9V-on stabilan, pedig 2,2V-os lenne.[ Szerkesztve ]
-
Atimester
aktív tag
válasz
s.s.j.goku #40168 üzenetére
Csatlakozom az előttem hozzászólóhoz!
Én a napokban teszteltem végig az alaplap-proci-memória hármas szinkronizálását. Az FSB, a szorzók és az időzítések különböző kombinációi mellett futtattam a 3DMark06 nevű progit, ami a teszt végén egy össz-pontszámot ad.
Azt tapasztaltam, hogy az időzítés csökkentése minimális ponttöbbletet jelent, a RAM órajel növelése is csak 10%-ban eredményezi a pontok növekedését. Egyedül a proci órajel növelése volt arányos hatással a pontok növekedésére! -
lsc
nagyúr
válasz
s.s.j.goku #40170 üzenetére
2.0 V-ot minden ram kibír, annyit adhatsz nekik, illetve emelj az nb feszen /ált egy érték pluszban elég/, 4x1-nél nem egyszer az szokott a gond lenni .
-
s.s.j.goku
tag
Rosszul irtam 4X1 Gb ram. Először volt 2*1,majd 2 év mulva megint 2*1 ugyanaz a ram.
A bajom az vele hogy 4-4-4-12 be nem nagyon megy.3-1 szer kifagy és csak alapon hajlandó menni 5-5-5-18-ban. +0,1 fesz adtam neki,VGA 100 fixen, QUAD 6600 9*333-on(stabil) szoval nem tudom mit kellene állitanom hogy jó legyen.
Ötlet? -
lsc
nagyúr
válasz
s.s.j.goku #40168 üzenetére
Semmivel nem lennél előrébb ddr3-mal abban a lapban, ha a 800-sa ramjaid cl4-en mennek akkor én nem bolygatnám.
-
s.s.j.goku
tag
Hali
Mivel leestek a memória árak gondoltam cserélném a 2X2 Geil 800 Mhz-es ramokat.
Gigabyte P35C-DS3R lapom van,van 2 hely DDR3-as memóriának.
A giga oldalán 1333 Mhz a legnagyobb amit beletehetek,esetleg BIOS frissitéssel ez nem tornászható fel 1600-asra???
Amugy Kingmax ramot néztem 6-7K az 1333-as, 7-8 az 1600-as darabja.
Valakinek tapasztalat ezekkel a memóriákkal ebben a lapban????????
Régen tesztben olvastam hogy elég válogatós a lap ha DDR3-ról van szó. -
veber
tag
Hi
Mitől lehet hogy ma reggel nem indult el a gépem ilyen alaplappal,az alaplap indulo képernyőnél megállt aztán átállítótam honnan bootoljon azóta megy, ötlet valaki?
-
Atimester
aktív tag
Oké, rendben.....
Én a Benjamin problémáját akartam orvosolni, aki 2*2 GB ram-ról 4*2 GB-ra tért át, és azóta nem stabil a gépe.
Ezért érdekelt, hogy milyen alap paraméterekkel indult a gépe, illetve milyen volt és milyen most. (Erre kérdeztem rá, csak azóta még nem válaszolt.)
Nekem (hozzá hasonlóan) szintén 2 GB-os GeIL 1066-os DDR2 ramjaim vannak, és én is játszottam egy csomót az optimalizálásukkal.A te beállításaid meg teljesen jók. Más is örülne hasonló értékeknek!
Szerintem félre értettük egymást....[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz
Atimester #40163 üzenetére
"...Te már az első indítás előtt belemész a Bios-ba és mindent be is lösz rajta?"
A fenti esetben nem "első indításról" volt szó.
Amúgy meg az első indításkor nem megyek a biosba, csak elindítom a gépet, hogy egyáltalán működik-e, ha igen csak ezt követően állítok be mindent a biosban."... Akkor induljunk ki abból, hogy milyen értékeken megy most?
Illetve milyen értékeken ment korábban 2*2 GB RAM-mal?"Már mint mi, a proci vagy a memó, vagy mindkettő?
Mivel most épp nem tuningolok a mindennapos használati beállítások egyikén megy a gép, azaz
- 425×9= 3825MHz
- core fesz: 1,136V
- memók 1 : 1 -ben, 1,85V feszen
És stabil.Ja, és csak 2×1GB-os Crucial memóim vannak, de nekem ez xp-hez elég.
[ Szerkesztve ]
-
spirit007
senior tag
Sziasztok!
Most szembesültem az 1TB vs. 33MB problémával.
Lap.: p35-ds3 rev 1.0
Bios a legfrissebb -F14- de mégsem működik a vinyó (Samsung HD103UI)
Help!ui: nálam (?) nem műxik a gyorskeresés
-
Atimester
aktív tag
válasz
benjamin #40158 üzenetére
Ha mindent Auto-ra állítasz, akkor milyen értékekkel indul el a gép?
(Nekem P35-DS3 lapom van. 500-as FSB-vel is elmegy, de gyárilag 400 a csúcsa.)
Az 1,56V viszont már nem egészséges!
A fesz értékét az órajel emelésével arányosan emelni kell, hogy stabil maradjon.
Arra kell ügyelni, hogy ne nagyon menjen 1,45V fölé, és IBT teszt alatt is 75-80 C-fok alatt maradjon a proci!!!(olvastam már, hogy 1,6V-on és 100 C-fok felett is járattak C2D procikat, de nem igazán egészséges. Ott előbb-utóbb meghal!)
-
benjamin
tag
Sziasztok
Miért van az, P35-DS4 manuálisan állítom be a proci feszt 1,45V nem indul el 8 GB rammal, de ha autora állítom elindul és 1,56V állít be a bios az e6420 procinak 2,66 Ghz-hez 333 FSB-val (gyári 266)
Nem értem, gyárilag 0,85-1,5V ír neki és 1,35V állítbe alapon gyárilag a procinak. Hogy lehet ez???
Lehet hogy ez a proci egy ilyen széria valaki aki tapasztal ilyet írjon köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
Amugy van a P35-DS3-hoz 15D BIOS, ami javitja az SSD hibauzenetet es a SATA vinyokat is mar kijelzi a BIOS masodik menujeben akkor is ha azok AHCI modban vannak.
Raadasul gyorsabb lett a boot.A tobbi P35-hoz is kiadott a Gigabyte az SSD hibauzenetet javito BIOS-okat, igaz az o honlapjukon meg nem elerhetoek mivel betakent vannak feltuntetve,
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
""Nem megy fel a lapomra az Intel RST 9.6 achi driver win7 alatt. Azt írja nem támogatott chipset. Igaz ez?""
Igaz, mert nem mindegy milyen a chipset.
DS3 pl sima ICH9 chipsetes, a DS4 pedig ICH9RAz R betu jelenti a RAID-et, a sima chipsetre az RST driver nem megy fel csak a sima.
[ Szerkesztve ]
-
Atimester
aktív tag
válasz
proci985 #40150 üzenetére
Megerősítem az előttem szólót!
Nekem most 2*2 GB PC2-8500 DDR2-1066 CL=5-5-5-15 GeIL RAM-ok futnak a lapomban. (GA-P35-DS3)
Ez a RAM gyárilag 2,2-2,4V értékű. Próba képen mellé tettem még 2*2 GB Kingston HiperX-et, amik csak 1,85 Voltosak. Így visszavettem a feszt 1,9V-ra (+0,1 beállítás.) Gyönyörűen mentek együtt is, majd miután kivettem, hagytam a beállítást. Most is 1,9V-on mennek a GeIL-ek. És stabil! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
benjamin #40149 üzenetére
biztos kell annyi fesz a ramoknak? nekem mezei black dragonból van 4x2giga 800cl5, 1000cl5ön mennek lazán 1.89es feszen. felesleges a ramokat szétfeszelni, ha nem muszáj.
gépet teszteltem 400as FSBn is (960as ramokkal), oda is elég volt +0.2 GMCHnak és FSBnek. szóval szerintem valamiből sokat is adtál neki, ennél kevesebbel is stabilnak kéne lennie.
-
benjamin
tag
Sziasztok
Tuningos fórumban kiderült, hogy a 8gb-tal igen le van terhelve a lap, ezért ha stabilan akarom tuningolni vagy meg kell elégednem a 2x2gb vagy addig kísérletezni, míg nem találok egy stabilabb beállítást, ami akár hetekbe is telhet, mivel csak délutánonként érek rá na meg hétvégén.
Köszi a segítséget.
-
benjamin
tag
Szia köszi
Mint már írtam az MCH +0,3V van ami már majdnem a max és épp a biztonságos határ.
A P35 NB nem hinném hogy bír többet mint +0,4V, ha szerencsém van még nem hal meg, ha beállítom a max +0,375V-ot.A 965P-nél nálam elég volt a +0,45V el is füstölt a NB, mert kicsit több ment mint kellett volna, ott még nem szabályozták le biztonságosan, állítás ott +0,75V mehet.
Most a szobám díszíti, na ez volt anno a tanulópénz.Ez sem segített sokat, azért köszönöm, talán van valami amire én sem gondoltam, várom a további ötletek.
-
emre
veterán
válasz
benjamin #40143 üzenetére
Nézd meg hogy a 2Gb-os ramoknak mennyi fesz kell
Gyanítom hogy olyan 2,1-2,3 volt körül.
Mivel a lap csak 1,8-at ad alapból a +0,3 volt a minimum a normális működéshez.
De esetleg hagyhatnál minden beállítást auto vagy normal üzemmódban, hogy meglesd, a bios milyen értékeket állít be. azután ezeket lehet finomítani. -
benjamin
tag
Sziasztok
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, P35-DS4 rev 1.0 most cseréltem le 4x1gb Geil 1066 5-5-5-15 memeket 4x2gb Geil 1066 5-5-5-15 memekre.
A régi konfig esetében 4x1 Gb-nál az E6420 proci FSB 375x8 azaz 3000 MHz (Bios 1,45V (gyári1,35V)) memek 1125 Mhz 5-5-5-15 2.1V stabil IBT-vel.A cserét követően, 4x2gb egyszerűen nem tudok stabil beállítást találni, még alap beállításoknál is gondok vannak, kb 2 óra után megfagy miután az IBT-vel stabil teszt lefut. A memeket már különböző sorrendbe rakosgattam a DIMM portokban. Jelenleg nem igazán tudok stabil beállításokat találni. Ha viszont 2x2gb kiveszek, akkor gond nélkül megy, akár a 400x8 FSB-n is.
Jelenleg 370x8 2960 Mhz (1,475V) memek 1110Mhz 5-5-5-18 2,2V, MCH +0,3V, FSB +0,2V, így megy elfogadhatóan, néha megfagy heti 1,2 alkalommal. Az MCH feszt kicsit soknak tartom, de e nélkül el se akar indulni a Win 7.
A kérdésem az lenne előfordulhat hogy a lap 8 GB memnél már nem tud elegendő feszültséget biztosítani a Dimm portoknak. Valahol feljebb olvastam a fórumban, igaz az másik lap DS3 esetén, hogy 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory.
Előfordulhat, hogy itt is ez a probléma, vagy próbáljam magasabb FSB kisebb szorzóval a proci esetén. Lehet talán úgy van stabilabb beállítás. Vagy cseréljem le a lapot egy másik revízióra. Igazából nekem megfelel nem nagyon akarok gépet mostanság cserélni.
Segítsetek, szükség lenne arra a 8Gb-ra stabil beállításokkal, mert ez a mocsok tervező program amit használok zabálja a memeket és sokszor emiatt lassul be.
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Csak az előbb nem nyilt meg a link, és nem tudtam hova tenni.
De most már látom. Lefordítottam, és értelmezem. Akkor ezek szerint nekem most 500*4=2000 FSB-n fut a gépem. Ez már tényleg jócskát több a dobozon található 1600-nál.
Akkor emiatt akad ki néha egy-egy kékhalállal. -
bpx
őstag
válasz
Atimester #40140 üzenetére
sehol, az csak egy kis magyarázat volt
a "kulcsszó" a quad-pumped fsb, amit linkeltem
van az fsb, és van az effektív, vagy quad-pumped (vagy rated, CPU-Z-ben) fsb, ami ennek a négyszerese
(mint ahogy a memóriáknál is van valós, és effektív órajel)te az alap fsb-t állítod, de a dobozra ennek a négyszerese van írva, kb. ennyi dióhéjban
egyébként kár ezen aggódnod (az alaplap miatt, tudja ő azt), inkább azt próbáld meg, amit előbb írtak (kisebb FSB, nagyobb szorzó) -
Atimester
aktív tag
Továbbra is kérdés, hogy érdemesebb nagyobb órajelû asszinkron mûködést beállítani a tört értékű szorzókkal, vagy a szinkron mûködés hoz kedvezõbb teljesítményt?
-
Stirbi
addikt
válasz
belaazallat #40135 üzenetére
jaja dangerzone kolléga
mondjuk én elvittem volna suliba prax orára és kiforraszottam volna a lapbol a csatit és beleforrasztottam volna másikat[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz
belaazallat #40135 üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
Hauptmann #40131 üzenetére
Emlékeim szerint valaki kísérletezett DS3 lapban Q9-es procit tuningolni, eredménye az lett, hogy összeolvadt az alaplap P4 4tűs 12V-os csatija a tápéval. Képpel illusztrálta.
(#40133) Atimester
Kérlek használd a szerkesztés gombot! 5percen belül tudod szerkeszteni a hozzászólásaidat. Köszi! -
Atimester
aktív tag
Valahol olvastam, hogy bár a procinak és a ramnak is a tört szorzókkal belehet állítani a lehető legnagyobb értékeket, amin még elmennek, de összehangolva kisebb órajeleken is nagyobb összteljesítményt nyújtanak.
Ezt nem tudom milyen progival lenne érdemes tesztelni. Van, ami valamilyen pontot ad egy-egy beállítás mellett, és így tesztelhető, hogy melyik beállítás a hatékonyabb!!??
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Gigabyte P35-DS3-Q9300-OCZ Reaper 1066 MHz cuccok mellett milyen beállítások javasoltak (feszültség, ilyesmi)? 3 GHz körül gondolkodom, ezt kellene üzembiztosan elérni.
-
-
Atimester
aktív tag
-
Atimester
aktív tag
GA-P35-Ds3 alaplap, E7200, 2*2 GB GeIL Ultra DDR2-1066 CL=5-5-5-15
500*2=1000 MHz-en fut a memória és 500*7=3500 MHz-en a proci. Intenzív használat közben időnként kékhalál.
A RAMokat járattam már 370*3=1110 MHz-en is, a proci 3,8 GHz-en is stabil.
Az 500-as FSB sok az alaplapnak??? -
-
emre
veterán
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A Gigabyte P35-DS3L (rev. 1.0) támogatja a BOOT from PCI-t? Jó lenne befektetni egy OCZ RevoDrive-ba, ami ugye PCI-n (4X) keresztül csatlakozik az alaplaphoz és írják az OCZ oldalán, hogy ez követelmény, viszont se a Gigabyte honlapján se máshol nem találtam erre vonatkozó infót. Gondoltam írok a technical supportnak, csak 25 féle dolgot kéne kitölteni hozzá (serial, stb.), aminek most per pillanat nem tudok utánanézni.
Köszi,
J.
-
emre
veterán
válasz
Atimester #40117 üzenetére
Volt ilyen oldal, méghozzá Gorneck23 (mester) P35 tuning oldala, de sajnos egy ideje nem elérhető. Így hát a hozzád hasonló tudásra szomjazók kénytelenek a meglévő, ömlesztett anyagot mazsolázni, szemezgetni. Lehet elég lenne csak az Ő hsz-eit olvasgatni
-
Atimester
aktív tag
Köszönöm a linkeket!
Gondoltam, hogy az elmúlt 40 ezer hozzászólásban már többször felvetődött hasonló kérdés. Pont ezért fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy összegezni kéne a tapasztalatokat. Hogy ne keljen átolvasni több ezer és ezer hozzászólást, mire egy átfogó képet kap az ember.
Időnként pár száz hozzászólás után, egy-egy tapasztalt tag kiegészítené a korábbi összefoglalókat. Így valóban értékes és használható tudásanyagok keletkeznének, és a hozzám hasonló újoncok nem vetnék fel az ismétlődő kérdéseket, mert találnának megfelelő, részletes és érthető infót. -
emre
veterán
válasz
Atimester #40115 üzenetére
1, Ez egy kifutó alaplap, kifutó platform, ne akard most a köztudatba vezetni
2, A topik 40116 hsz-ének közel fele azért született mert az általad vázolt problémát feszegette.Ne találd már fel a spanyolviaszt, mert menten lefosom a bokámat
Használd a keresőt, és olvass szorgalmasan
Hidd el itt már legalább kétszer minden lényeges információ le lett írva (a lényegtelen többször is)
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Alapban csak az érdekelt volna, hogy kb mit mire érdemes állítani, anélkül, hogy komolyabban beleásnám magam a témába. De most már látom, hogy összetettebb a feladat. Így viszont arra gondoltam, hogy a fórumtársak segítségével írhatnánk egy összefoglalót, hogy milyen eljárással, és hogyan érdemes letesztelni az alaplapot, a memóriát és a processzort a teljesítményüket illetően. Hogy hangoljuk össz a leggyengébb láncszemhez a többit. Majd ezek ismeretében mindenki könnyebben betudja lőni a saját hasonló konfigurációját az optimális értékekre.
Most ott tartok, hogy beállítjuk a szükséges feszt a RAM-nak. 1,8-ról indulva felemeljük a gyárilag kívánt értékre. (Az enyém +0,3V) Majd emelem az órajelet, amíg stabil marad.
Milyen progival érdemes tesztelni? (Ramot, procit, alaplapot)
Mit jelent az (OC) ?
Support for DDR2 1200(OC)/1066/800/667MHz és a
FSB 1600(OC)/1333/1066/800MHz -
-
emre
veterán
válasz
Atimester #40111 üzenetére
az oldal elején DS3-as beállítások vannak egy E8400-es procival
keresgéltem a topikban a "V dimm" kifejezésre, vannak itt hasznos dolgok[ Szerkesztve ]
-
Atimester
aktív tag
Először is köszönöm a témához fűződő hozzászólásokat!
A végén írok majd egy összefoglalót, hogy a később csatlakozók gyorsan egy átfogó képet kapjanak a GA-P35-DS3 beállításával kapcsolatban.
Az első kékhalál oka a RAM-ok alulfeszelése volt. Normál beállítás mellett futottak. Ez a sima GeIL DDR2-eseknek elég volt, mert azok 1,8V-osak. Ez azonban lelett cserélve GeIL Ultrára, ami már 2,1V-os. (Elindult alapbeállításokon, de egy internetes online videó pl: YouTube már kiütötte=kékhalál.)
Nem is tudom hirtelen, hogy mennyi az alap feszültsége az alaplapnak. Gondolom 1,8V. (Akinek azon fut, nézze már meg és írja ide!)
Most kapott +0,3V-ot, így Everest szerint 2,13V-on ketyeg. Stabil !!! -
BPFeri
senior tag
válasz
Atimester #40106 üzenetére
Ez korrekt igy, még talán az MCH -nak adnék egy kis feszt a stabilitás végett. Aztán újra próbálnám(tesztelném) azokkal a progikkal ahol korábban "kékhalálozott" !
Egy kis összefoglaló a lehetséges tuning beállításokról:
Robust Graphics Booster--------------------------auto
CPU Clock Ratio--------------------------------------9 (6-9 között)
CPU Host Clock Control---------------------------enabled
CPU Host Frequency--------------------------------450 (tuningtól függően 400-560 között)
PCIe Frequency---------------------------------------100
CIA 2------------------------------------------------------disabled
System Memory Multiplier------------------------2×
Performance Enhance------------------------------standard
Dram Timing Selectable----------------------------manual
Cas Latency Time------------------------------------5
Dram Ras to Cas-------------------------------------5
Ras Precharge-----------------------------------------5
Precharge Delay--------------------------------------18
Act to Act Delay--------------------------------------auto
Rank Write to Read Delay------------------------auto
Write to Precharge Delay-------------------------auto
Refresh to Act Delay--------------------------------auto
Read to Precharge-----------------------------------auto
trd----------------------------------------------------------auto
trd Phase Adjustment------------------------------auto
System Voltage Control---------------------------manual
DDR2 Overvoltage Control------------------------+0,025 (tuningnál +0,1-0,2)
PCIe Overvoltage Control--------------------------normal
FSB Overvoltage Control--------------------------normal (tuning mértékétől függ. +0,1-0,2)
GMCH Overvoltage Control-----------------------normal ( -II- +0,025-0,15(0,2)V)
Load Line Calibration ..............................disable
V Core--------------------------------------------------- Ezt csak óvatosan, az ajánlott max 1,35V !!!Semmilyen fesz ne legyen Auto-n !!
-
BPFeri
senior tag
válasz
Atimester #40101 üzenetére
Milyen feszeket állítottál ?
- CPU Voltage
- FSB OverVoltage Control
-MCH (Northbridge) Voltage
- DDR2 OverVoltage Control
- PCI-E OverVoltage ControlIlletve PCI Express Freq.(Mhz) fixáld 100 -ra !!!
Nekem DS4 & DS3P van .. mindkettő tudja a 500 (és bőven feletti) FSB -t stabilan !!
-
Atimester
aktív tag
Köszönöm!
Fussunk neki még egyszer. (Nem volt sok időm végigolvasni több száz vagy több ezer fórum hozzászólást, míg megvilágosodom, ezért írtam ide.)
GA-P35-Ds3 alaplapom van. A dobozán az áll, hogy FSB1333 support. DDR2 1066
Az FSB a Front Side Bus rövidítése, ami ugye a processzor belső órajelét határozza meg.
A szorzókkal a proci órajelét állítom be.
Elméletileg akkor a leggyorsabb az adatáramlás, ha a CPU és a DDR azonos belső órajelen üzemel. Ezt mondják úgy, hogy „szinkronban van”.
Be is állítottam 533-ra. 2-es szorzóvam a memória megkapta az 1066-ot. A procinak meg 533*7=3731MHz órajelet adtam. Futott, de időnként kékhalál.
Lejjebb vettem a proci szorzóját 533*6=3198-ra, de továbbra is fagyogatott. Aztán visszavettem az FSB-t 500-ra, mert itt olvastam, hogy az alaplap nem szereti az 500-feletti értékeket.
Most 500*2=1000 fut a memória és 500*7=3500 MHZ-en a proci.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Volvo és Polestar kulcsok is menthetők lesznek Samsung telefonba
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Háromszorosan összehajtható és 3500 euró
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...