- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Everest / AIDA64 topik
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Csak az előbb nem nyilt meg a link, és nem tudtam hova tenni.
De most már látom. Lefordítottam, és értelmezem. Akkor ezek szerint nekem most 500*4=2000 FSB-n fut a gépem. Ez már tényleg jócskát több a dobozon található 1600-nál.
Akkor emiatt akad ki néha egy-egy kékhalállal. -
Atimester
aktív tag
Köszönöm!
Fussunk neki még egyszer. (Nem volt sok időm végigolvasni több száz vagy több ezer fórum hozzászólást, míg megvilágosodom, ezért írtam ide.)
GA-P35-Ds3 alaplapom van. A dobozán az áll, hogy FSB1333 support. DDR2 1066
Az FSB a Front Side Bus rövidítése, ami ugye a processzor belső órajelét határozza meg.
A szorzókkal a proci órajelét állítom be.
Elméletileg akkor a leggyorsabb az adatáramlás, ha a CPU és a DDR azonos belső órajelen üzemel. Ezt mondják úgy, hogy „szinkronban van”.
Be is állítottam 533-ra. 2-es szorzóvam a memória megkapta az 1066-ot. A procinak meg 533*7=3731MHz órajelet adtam. Futott, de időnként kékhalál.
Lejjebb vettem a proci szorzóját 533*6=3198-ra, de továbbra is fagyogatott. Aztán visszavettem az FSB-t 500-ra, mert itt olvastam, hogy az alaplap nem szereti az 500-feletti értékeket.
Most 500*2=1000 fut a memória és 500*7=3500 MHZ-en a proci. -
hülyegyerek
addikt
Kipróbáltam,hogy a netkábelt közvetlenül a gépbe dugtam,de nem működött...a laptop tudott vele csatlakozni.Aztán összedugtam a pc-t,és a laptopot lankábellel,de úgy sem tudtak csatlakozni.
Egyre inkább azt gondolom,hogy elszállt az alaplapi hálókártya.Volt már esetleg valakinek ilyen?Köv kérdés: vajon egy 1000ft-os tp-link hálókártya tud-e annyit,mint az alaplapi (teszem azt:átengedi-e a 20/10-es netemet) ,és vajon működni fog-e win7 alatt.
Válaszokat előre is köszi.
-
Tyrel
őstag
fagy53: írtam hogy: "A másik vinyó még nem ért ide"
Nem 1 vinyóval akartam RAID tömböt építeni, csak informálódni szerettem volna amíg a futár meghozta a párját...Zeratul: Azért ennyire nem vagyok kezdő, van rajta RAID vezérlő (bár nem intel mint a drágább lapokon, hanem JMicron), ami időközben már dolgozik is, mivel megjött a másik vinyó és sikerrel össze is raktam belőlük a RAID0 tömböt...
Egyébként piros pont a Gigabyte-nak mert nem úgy kellett beállítani ahogy a kézikönyv írta, bár szerencsémre bonyolult sem volt...
Eredmény:
1 x Hitachi 320GB
http://www.tyrel.atw.hu/old_hdd.png2 x Hitachi 320GB - (nem egyformák mivel előbbi 3 évvel öregebb, de ez látványosan nem zavarja őket)
http://www.tyrel.atw.hu/raid_hdd.pngKérdés: Miért nem jelenik meg a kép a fórumon?...
[ Szerkesztve ]
-
kenwood3
addikt
Na beállítgattam a cuccost ugy ahogy irtad , de igy bootolás előt feljön 1 csomó minden és urtánna jön fel a win ! Ez így normális ? Az everest így most ezt irja : Lemezes meghajtó SATA SAMSUNG SCSI Disk Device (465 GB) ! Ez így jó akkor?? 1 link az everestről : http://kepfeltoltes.hu/view/100121/520440221N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg !
És még a kérdésem win7 64 bit van rajta és az élményindex 5.9-et ad rá ez előtt a vinyó előtt 1 sata 2 16gigás samsung volt benne 7200 rpm 8mb ez meg 5000 giga sata2 7200 rpm 16mb és az élményindex min2őre 5.9-et adott ez a legalacsonyabb pontszám amit ad és ezért csak 5.9re értékeli a gépem ! A másik kérdésem erre a vinyóra nem kelett volna több pontot adnia ? Vagy még mindig a biosba kell piszkálni valamit?
Válaszokat köszi![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Mi Band karkötő
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Ukrajnai háború
- Viszlát, iPhone SE!
- Robot fűnyírók
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...