Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
válasz Thrawnad #41799 üzenetére
Igen, azt a win megcsinálta. Ugyanilyen beállítások mellet ide módban nincs probléma. Vagy esetleg a gigabyte vezérlős sata portra kellene kötni a hdd-t?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Thrawnad
senior tag
válasz zolee0307 #41798 üzenetére
A 100 mb-s részt hagytad neki megcsinálni?
Thrawnad.
UI: Még mindíg küzdök a kisértetekkel. Direkt beállítottam az órát 3 előtt 5 percel felkeljek. 3x semmi nem történt, de 4. alkalomra simán elindult a gép. teljesen magától, és semmit nem akart csinálni csak felbootolt és ott ált a win7.
Tipp valakinek?
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
zolee0307
őstag
válasz Pancsermeste #41797 üzenetére
1 hdd-m van, majd ezt megnézem, de szerintem az is jól van beállítva.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
A biosban a hdd van az első helyen, a telepítőt az F12 boot menüből indítottam. Annyi van még, hogy a dvd le van tiltva a bootban, csak a hdd van engedélyezve. Ide módban rendesen megy a telepítés.
-
zolee0307
őstag
Ki akartam próbálni ahci módban a w7
telepítését, be is állítottam mindent,
ahogy a logoutos cikkben le van írva. A telepítés le
is zajlik, de mikor újraindul a gép akkor a
telepítő megint elkezd előröl indulni,
olyan mintha nem látná a wint. Viszont
minden indításnál írja zölden a dvd
írómat, ami ide-s. A dvd író kavarhat be?
Vagy más a gond?///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Thrawnad
senior tag
válasz Pancsermeste #41792 üzenetére
Nincs billentyűzet indítás beállítva, se egér.
Mondjuk az egyik szokta fénymásolni a hátsóját
Thrawnad
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Ha a wint ahci módban akarom telepíteni, akkor kell hozzá külön driver, meg a biosban mit kell beállítani? Olvastam egy cikket a logouton ezzel kapcsolatban, csak már belekavarodtam, mert ott inkább ssd-ről van szó.
És a 100 mb-os rejtett partíciót hagyjam ahogy van, vagy lehet formázni? Azt nem szeretném, hogy a d-re kerüljenek az indító fájlok, vagy hogy a d-ről eltűnjenek dolgok.
-
Thrawnad
senior tag
válasz Pancsermeste #41788 üzenetére
Igen pontban hajnali 3 kor.
Hibernálva van. Olyankor nem megy a gép, csak ha én elindítom.A macskák is felébredtek az éjjel is hamarabb mint ahogy elindult a masina. Lehet ördögűző papot kell hívnom.
Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
Következő a problémám:
Van egy GA EP-35 ös deszkám, egy E7400 proccal, 4 GB ram.
A kis édes időnként hajnalban 3 órakkor elindul.
Átnéztem a Biost, és semmi hogy induljon ekkor, vagy ha nincs áram utánna induljon, semmi az ég adta egy világon.
Kisérteteim vannak?Thrawnad
-
zolee0307
őstag
válasz raubisoda #41783 üzenetére
Kössz, értem. Találtam a logouton egy cikket ezzel kapcsolatban, aszerint a sebességre, meg az energiagazdálkodásra van hatással, ha jól értelmeztem. Azt is olvastam, hogy telepített op rendszernél is át lehet váltani.
KMT: SSd-k már csaka ahci módben mennek?
[ Szerkesztve ]
-
-
zolee0307
őstag
Valamelyik topicban olvastam ezt az ide ahci mode-ot, ott valami olyasmit írtak, hogy satánál az ahci mode a jó.
Megnéztem a biosom ott a sata raid/ahci mode disable, az onboard sata/ide ctrl mode ide-re van állítva. Kipróbáltam, hogy átállítom a ctrl mode-t ahci, elindult a win, meg vmi drivereket is telepített, de két illesztőprogramot nem tudott felrakni (vmi ide atap talán), így visszaállítottam ide-re. Ahci-nál indulásnál, meg leállásnál vmit írt, zölddel írva a vinyót.
Különbséget nem vettem észre. De nem tudom melyik a jobb, vagy van a két mód között különbség egyáltalán? Hogy érdemes beállítani? Maradhat ide módban, legalábbis eddig így használtam.
-
adise
őstag
sziasztok! abba a hibába? futottam a p35-ds3r lapommal, hogy nem megy a tuning. e6750 procim van még régebben érdeklődtem is itt a tuning kapcsán. Rossz driver miatt kaptam egy kékhalált és újra indult a gép. Máskor is volt mar hogy ilyenkor biosban visszaállt minden beállítás alapra! most is lattam a gép bekapcsolása után, hogy a procim az alap 2.66ghz órajelen "pörög". Ellenben a biosba belépve minden tuning beállítás be van kapcsolva. Az fsb-től elkezdve mindenen át. Ki is irja, hogy mennyin fog menni a proci, de mikor ramegyek, hogy "save & exit" és újraindul a gép megint csak azt irja ki, hogy 2.66Ghz-en megy. Ilyenkor biosba belépve mégis az én általam beállított értékek vannak nem az alap. Ez mitől lehet?
-
Pancsermeste
őstag
Nem értettem félre, csak rögtön ki is egészítettem azzal, hogy még VID alatti beállítás esetén se fogja magától visszavenni.
Tehát igen, ha azt szeretnéd, hogy vegye vissza a feszt, akkor a legmagasabb fesz. a VID érték, amit még kaphat a proci, (és itt ismét megjegyzem, hogy nem manuálisan beírva, hanem "normal"-ra állítva)
-= Pancsermeste® =-
-
KMT
addikt
válasz Pancsermeste #41776 üzenetére
Félreérted.
"ekkor max. terheléskor a VID értéket adja neki, Idle pedig visszaveszi"
Tehát így VID-ig lehet tuningolni, nagyobb feszt nem lehet elérni.
-
Pancsermeste
őstag
VID alatti "tuning" esetén se fogja visszavenni.
Sőt, ha pont azt az értéket írod be manuálisan, mint a proci alapfesze, akkor se nem fogja visszavenni a feszültséget, mindig azon tartja, amit beállítottál.
Csak, ha normalt választod ki, akkor fog működni. (ekkor max. terheléskor a VID értéket adja neki, Idle pedig visszaveszi)-= Pancsermeste® =-
-
KMT
addikt
válasz Pancsermeste #41771 üzenetére
Áhá, tényleg van manual a procinál is. Csak eddig 2,5 V-ig fel se mertem görgetni. Bár lehet, hogy ez nem megoldás, hiszen az auto beállításnak hatnia kellene az összesre.
Szóval akkor VID feletti tuning esetén nem megoldható az automatikus fesz csökkentés?
-
zolee0307
őstag
válasz Pancsermeste #41773 üzenetére
A vinyómmal nincs gond, jól kezeli a win.
A tuninggal kapcsolatban így már érthető, majd megnézem az északi hidat. Mondjuk ez a tuning nekem egyenkőre elég. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz zolee0307 #41772 üzenetére
Az még szinte nem is tuning!
A "Normal"-on való automatikus túlfeszelést legegyszerűbben az északi hídra helyezett mancsokkal (óvatosan!!! ) lehet detektálni, de természetesen multiméterrel mértem ki, így tudom, hogy a gyakorlatban tényleg tuning arányosan állítgatja a feszt. Nekem az a tapasztalatom (ez nem 100% biztos, hogy így is van), hogy az FSB emelést figyeli, és ahhoz képest állít automatikusan. Ha a tuningod nem jár jelentős FSB emeléssel, akkor ez elhanyagolható, az amúgy is forró északi híd hőmérséklete nem fog jelentősen emelkedni.
Viszont nálam pl.: FSB 333MHz helyett 500MHz, ami már 50% overclock, így az MCH feszt jelentősen megnyomja, ha normalon hagynám. Manuálisban (már nem emlékszem pontosan) de talán a második legkisebb +feszt választottam, így még a hőmérsékleten is lehet érezni, hogy nem perzsel már messziről az északi híd.Sata2 driver sztem felesleges, jó a win szabványos driver-e is. Ha nincs gondod, akkor nem kell piszkálgatni, ha maximalista vagy, és pl. SSD-ből akarod kihozni a maximumot, akkor meg lehet próbálni. (de ebben az esetben is érdemes inkább a giga oldaláról leszedni a legfrissebbet.
-= Pancsermeste® =-
-
zolee0307
őstag
válasz Pancsermeste #41771 üzenetére
Én is a feszeket biosban manualra és normalra tettem, a proci 2,88-ra van húzva. Én nem tapasztaltam, hogy a lap túlfeszelné a dolgokat, ezt a felplusszolgatást, hogy érted, illetve mivel lehet látni, hogy túlfeszel a lap?
A másik. Tegnap lomoltam a lemezeim között és látom, hogy a laphoz kapott cd-n van sata 2 driver. Eddig én ilyet nem használtam, win fel azt jó van. Kell az a driver? A vinyó a 0. sata csatiba van kötve.
-
Pancsermeste
őstag
Ha a system voltage control "Auto"-ról "Manual"-ra állítod, akkor elvileg mindenhol "Normal" jelenik meg.
A CPU voltage maradhat ezen (így működik Idle-ben a fesz visszavétel) és extra tuning esetén is csak a proci VID-jének megfelelő értéket állítja be maximum. A többinél viszont "Normal"-on is túlfeszelhet a tuning mértékétől függően, így azokat érdemes a szükséges mértékben "felplusszolgatni".-= Pancsermeste® =-
-
KMT
addikt
válasz Pancsermeste #41768 üzenetére
DS3P-ről van szó, nem vagyok benne biztos, hogy van itt olyan, hogy "normal". De még megnézem.
A többit a lehetséges legkisebb pluszosra teszem. Ha auto-n lenne, azokat is húzná magától, nem?
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Egy olyan gonddal fordulnék hozzátok, hogy van egy P35-DS-4-es deszkám, és nem tudom miért ,de nagyon lassan akar felkúszni rá a win7. Mármint az SSD-re. bebootol a DVD meg a pendrive is, majd bejön a win7 kékes háttere és kb. 10 perc várakozás után bejön a nyelv választás, stb, majd újabb 10 perc múlva kérdi, hogy hova akarom telepíteni. Sztem ez így nem normális. Egy ennél gyengébb gép(ez35-DS4+E8400+6 giga ram+apróságok, a másik egy G31-es MSI lap+E2180+2 giga ram) pikk-pakk felszórja a win7-et, nem kell várni 10 perceket sehol, patentul megy az egész. Én meg itt szüttyögök ezzel a régi vassal és nem tudom felfogni, hogy mi történik a gépben amíg nem csinál semmit. Mert nem csinál semmit, az ziher. Kb 10 percig sem a DVD író led-je, sem a pendrive led-je fel sem villan. Mintha azt mondanám neki, hogy számolj el kb 600-ig és folytasd a telepítést. Nem tudjátok, hogy esetleg nem e BIOS beállítás lehet a gond?
Ha jól tudom talán a "legújabb" F14-es bios van fent, de nem 10000%
Előre is köszi a segítságetWords like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
zolee0307
őstag
válasz Pancsermeste #41764 üzenetére
Köszönöm!
Akkor visszaállítom, pedig azt hittem, hogy ezek akkor is működnek, ha én állítom be a feszt.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
A proci vcore-t beállítottam a biosban írt normál értékre 1,31250 V-ra, de azóta nem veszi vissza az alaplap a feszültséget, csak a proci órajelét, pedig a c1e, meg az eist be van kapcsolva. Ez csak akkor működik, ha a bios maga állítja be feszt?
-
Attesz
aktív tag
válasz Pancsermeste #41760 üzenetére
Megnézem még egyszer, de szerintem nem volt ott.
Még egy kérdés.
Ha beteszek egy másik hangkártyát, akkor az alaplapit hol lehet letiltani, mert a BIOSban sehol nem találom.Üdv
-
Attesz
aktív tag
válasz Pancsermeste #41758 üzenetére
Szia!
Köszönöm, de a letiltott eszközök között nincs.
Lehet gyártok egy kábelt és bedugom a line-in-be egy sima jack dugóval.Kicsi idegesít a dolog.
Üdv
-
Pancsermeste
őstag
válasz Attesz #41757 üzenetére
Nekem ugyan tapasztalatom nincs, de próbáld meg a következőt:
A Taskbar hangszóró ikonon jobb egér-> rögzítőeszközök
-ha itt nincs CD Audió, akkor engedélyezni kell: Jobb egér klatty az eszközök közé valahova üres helyre -> letiltott eszközök megjelenítése.
-ha a CD Audio megjelenik, de le van tiltva, akkor már csak engedélyezni kell: Jobb egér a CD Audióra -> engedélyezés. - ezután akár a tulajdonságoknál tovább lehet konfigurálni, vagy a Realtek audio manager-ben is megjelenik az eszköz, ott is lehet állítgatni.-= Pancsermeste® =-
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Egy Gigabyte GA-P35-DS4(rev.2.0) alaplap és egy Leadtek WinFast TV2000 XP Expert tuner kártyát nem sikerül összehoznom.
Illetve a kártya működik, de a hangot nem tudom megcsinálni.
Az alaplap CD_IN részére rádugtam a kábelt ami a TV kártyából jön.
Win 7 van a gépemen és nem találom, hogy hol kell állítani, vagy engedélyezni a CD_IN-t.
Vagy kell egyáltalán?
Van valakinek tapasztalata?Üdv
Attesz
-
zolee0307
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Azt tudom, ha túl sok neki a tuning akkor hogy áll vissza alapra, most ilyesmit nem tapasztaltam, a mostani beállítások elméletileg stabilak, mind az ibt, mind linx hiba nélkül lefutott többször is. Hibaüzenet, furcsa újraindulás nem volt, csak egyszer volt egy áramtalanítás, de akkor utánna nem néztem mennyin ment a gép, csak nemrég vettem észre. Ami még furcsa, hogy a win7 rendszer lapján nem írja, hogy jelenleg mennyin megy a proci, csak az eredeti órajelet írja.
Most rendesen megy, nem vettem észre semmi problémát a gépen, lehet, hogy ez az áramtalanítás játszott be.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz zolee0307 #41752 üzenetére
Előfordul, ha kicsit többet akarsz kihozni, mint amit elbírna a gép.... ilyenkor 2szer újraindul és alap beállításokkal indul el a gép.
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Pancsermeste
őstag
Persze, előfordul. Ha instabil a gép (pl. tuning próbálkozásoknál) akkor gyakran alapon indul újra, de még stabilnak tűnő beállítások esetén is előfordulhat, ami az áramtalanítás utáni indításkor fokozottan igaz. Az alapra állításról nem ad hiba üzenetet, általában arról lehet észrevenni, hogy bekapcs után pár mp után magától kikapcsol majd vissza, de már alapon indul.
-= Pancsermeste® =-
-
nagyúr
Ha tuning alatt bedől a rendszer, akkor emlékeim szerint default beállításokat tölt be a lap. Bár rég volt P35-ösöm, így nem emlékszem, hogy ad-e figyelmeztetést, hogy pl. overclock failed, vagy iesmi.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Olyan előfordult már valakinek, hogy a bios - M.I.T-ben lévő dolgok csak - egyszeűen visszaáll alap beállításokra? Húztam egy kicsit a procit, meg a memóriát és most vettem észrre, hogy visszaálltak alapra. Attól lehet, hogy a gép volt áramtalanítva egyszer? A bios F14-es.
-
Bernyó84
aktív tag
-
-KP-
addikt
tegnap érdekes jelenséget produkált a p35c lapom. egyszer megfagyott a win7. resetelem a gépet.
utána disk boot failure hibát dob ki. reset belépek biosba. nem látja semelyik ide és semelyik sata eszközt. mérgesen előveszem a házat. kábeleket lehúzom. beindít. kikapcsol. kábelek vissza. ismét disk boot failure.
kábelek ismét lehúz. gép áramtalanít. 5-10 perc után visszakapcs. ismét disk boot failure, nem lát egy eszközt sem. végső elkeseredettségemben csináltam egy cmos resetet. utána egyből látott minden eszközt.van valakinek ötlete mi a franctól lehetett ez? pillanatnyi elmebaj?
-
freddirty
senior tag
zorry, rossz helyre post
[ Szerkesztve ]
fred
-
hamazsa
csendes tag
válasz Pancsermeste #41747 üzenetére
Értem... akkor azt hiszem bizton kijelenthető, hogy semmivel sincs probléma, csak a Ramok nem szeretik egymást... remélem a 2 eredeti kingmax és a harmadik 2gb-os modul már összeférnek... ha nem, akkor rendelek még egy ugyanolyan 2gb-os kingmaxot... úgy már csak jó lesz...
-
Pancsermeste
őstag
válasz hamazsa #41746 üzenetére
Az, hogy Kimgmax matrica van rajta, az nem olyan furcsa, az már inkább, hogy a memória Chip-eken is Kingmax van.
De erre is megvan a magyarázat.
"A gyártó a RAM chipeket a Nanya Technologytól szerzi be, ám a darabolástól a tesztelésen át a tokozásig és a modul összeállításáig az összes többi műveletet saját technológiájával és gyártósorain végzi."
Tehát szó szerint csak a Chip Nanya, de mivel Kingmax tokozza, így a felirat is Kingmax rajta.-= Pancsermeste® =-
-
hamazsa
csendes tag
válasz Bernyó84 #41745 üzenetére
Köszönöm a segítséget és a tanácsadást, de inkább nem bajlódom ezzel... bármit csinálok, ez a 2 márka nem fog összeférni... én is csak azért voltam értetlen, mert megtévesztett a KingMax matrica a Nanya ramokon... fölösleges vele többet foglalkoznom és titeket sem túráztatlak legalább Szerzek rendes ramokat és remélhetőleg nem lesz ilyen gondom.
Még egyszer köszönöm szépen a segítséget!
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz hamazsa #41743 üzenetére
Hát, a sztógépnek a RAM a legkényesebb pontja. A legtöbb nem indulás, vagy instabilitás erre vezethető vissza.
Ezért szoktam mindig azt ajánlani, hogy egyforma modulok legyenek a gépben. Sokszor azonos gyártó különböző moduljai se mennek rendesen együtt. Aztán léteznek sajnos dzsunkán hegesztett hamisítványok is...
Az a Nanya chipses RAM is elég furi, mert bár az előfordul, hogy egy nagy gyártó más gyártótól is vesz chipet, mert így olcsóbb lehet a cucc, de ha ezek valóban Nanya RAM-ok, akkor miért Kingmax van ráírva?
Hmmm... érdekes....-= Pancsermeste® =-
-
hamazsa
csendes tag
válasz Bernyó84 #41742 üzenetére
Elmesélem akkor a ramok történetét, mert lehet szerepük lehet a problémámban...
Nekem ez a 2db Nanya ram van a gépemben már 2008 óta amikor meglett a gép és igazából mai napig teljesen jól teljesít... sokat játszok tehát tudom, hogy nincs probléma velük. Múlthéten rendeltem magamnak egy KingMax DDR2 2GB 800mhz-es Ramot, amit betettem a Nanyák közé és azok voltak a szituációk amik most is. Nem indul a gép, csak fekete kép és restart 10mp-ként... vagy elindul de 4GB-ből csak 2-t kezel... azonban kivettem az egyik 1gb-os modult és bent hagytam a 2gb-osat és a másik 1gb-osat... volt olyan hogy 3gb de csak 2-t használ, akkor változtattam a sorrenden és utána 3gb volt és annyit is használt... gyanakvó lettem, hogy nem-e a ramnak van baja és kicseréltem az egyik 1gb-osat a másikkal ami nem volt benne a gépben és ugyanúgy elindult 3gb-al és annyit is kezelt...
Eszembe jutott, hogy egyik haveromnak a gépében ugyancsak 2db 1gb-os DDR2 Kingmax ram van elmentem hozzá, kicseréltem a 2gb-os modult a 2db 1gb-osra, gondolván hogy így már biztosan szinkronban lesznek, ha esetleg az lett volna a probléma... megint csattantam egy nagyot mert így sem tudom kihasználni őket. A következő tervem az lesz, hogy a Nanya márkájú ramokat elviszem neki, hazahozom a 2GB-os modulomat amit múlthéten rendeltem és beteszem a 2 valódi kingmax mellé... ha az sem lesz jó...... jön a fejsze
-
Bernyó84
aktív tag
válasz hamazsa #41741 üzenetére
Nekem volt valami hasonló problémám a DDR1-es korszakból. Az volt a gond, hogy az egyik modul hibázott. Nem votl teljesen rossz, mert amikor a gépet elindítottam, akkor látta a rendszer, de egy idő után leállt. Egy idő után már a gép bekapcsolása után sem ismerte fel a gép... szépen lassan a kilehelte lelkét.
Próbáld meg azt, hogy először beteszed az egyik pár memót, futtatsz egy memóriatesztet, majd a másik pár ram és azzal is memteszt.Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
hamazsa
csendes tag
válasz Pancsermeste #41740 üzenetére
Erre mindig nagyon figyeltem, hogy rendesen benne legyenek a ramok
Kipróbáltam a tanácsot és a helyzet a következő:
Ha az azonos fajtájú ramokat az azonos színűekbe teszem, akkor az van ami eddig, 4GB-ot lát, de csak 2GB-ot használ... Kép
Ha pedig sárgából a pirosba, pirosból a sárgába, felcserélem mind a 2 párt akkor pedig a gép indításnál nem hajlandó bejönni semmiféle kép, csak a nagy feketeség van a monitoron... a gép pörög, majd kb 10 másodpercenként újraindul... ez akkor van ha a Nanya márkájúak vannak a sárga slotban (1-3) a KingMaxok pedig a pirosban (2-4). Ha fordítva a KingMaxok vannak a sárgában, a Nanyák pedig a pirosban akkor van az amit a képen láttok... nem értem komolyan... egyesével kipróbáltam már mindegyik slotot, mindegyik rammal... mindig működtek és elindult a rendszer... a feszültséget is próbáltam már mindenhogyan DDR2 overvoltage-nál 0.1v-tól 0.4v pluszig de semmi változás. Na erre mondjatok valamit mert tényleg nem értem már mi lehet a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz hamazsa #41734 üzenetére
Szerintem mindent jól csináltál, memória behelyezésnél nincs nagyon mit elrontani 4 modul esetén, hiszen mindegyikbe kell raknod.
Amire nagyon kell figyelni, hogy a RAM biztosan bepattanjon a foglalatban a helyére. Ha kicsit ferdén áll, akkor gond lehet. A rögzítő füleknek könnyedén rá kell menniük.
Mivel ha jól látom 2 féle RAM-od van, így azt javaslom, hogy az egyformákat tedd az azonos színű foglalatokba. Elvileg mindegyik CL5-ös, és 1.8V a feszültségük, tehát nem lehet probléma.
Azért, ha a RAM fesz +0.2V sem javított a helyzeten, akkor vegyél vissza 1 tizedet, 1.9V-nak elégnek kell lenni.
64bit-es win-nél nem kell trükközni semmit a speciális beállításoknál. Nekem is megy a 8GB mindenféle windows mókolás nélkül.
Azt próbáltad már, hogy egy modullal egyesével kipróbálod mind a 4 RAM Slotot?-= Pancsermeste® =-
-
hamazsa
csendes tag
válasz Bernyó84 #41738 üzenetére
Értem, de szerintem kibújt a szög a zsákból... ugyan az időzítések ugyanazok, de a márka koránt sem... pedig a kingmaxos matrica rajta virít, de az Everest kimutatta, hogy valójában valami "Nanya" márkájú Ramok vannak a birtokomban, a másik 2 viszont valóban KingMax...
Van egy 2GB-os DDR2 KingMaxom is... úgy szerinted összeférnének, hogy belerakok 2x1gb KingMax és egy 1x2GB KingMax ramot? Tehát nem 4 modul hanem csak 3..?
[ Szerkesztve ]
-
Bernyó84
aktív tag
válasz hamazsa #41737 üzenetére
Én béta driver-rel nem igazán próbálkoznék... Szrintem régebbi BIOS-szal sem kell foglalkoznod...
Nálam a memória időzíítését igy lehet állítani: [link]
A kép alsó részeGigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
hamazsa
csendes tag
válasz Bernyó84 #41736 üzenetére
Nem igazán tudom mit jelent az "időzítés" a ramoknál, de ha elmondod akkor utánanézek!
F7 volt rajta, de amikor vettem "új" procit akkor kellett az F9 az E0-stepping miatt... látom van fent egy F10a béta bios is. Próbálkozzak vele? Vagy tegyek fel egy régebbi F4 / F5-öt?
Amúgy ennek az adatlapnak a 4GB-ot mindenképp kezelnie kell szóval nem értem mi lehet a gond...
[ Szerkesztve ]
-
Bernyó84
aktív tag
válasz hamazsa #41735 üzenetére
A ramok ugyanolyan időzítésűek?
Milyen BIOS van az alaplapon?
Ha jól látom, akkor van az F4 és F5-ben valami DDR2 ram kompatibilitási javítás... [link]
Én is most frissítettem BIOS-t.... kínlódtam vele vagy 2 estét, de most már végre helyreállt a rend[ Szerkesztve ]
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
hamazsa
csendes tag
válasz hamazsa #41734 üzenetére
Beraktam a ramokat és mind a 4gb-ot látja, de csak 2-t kezel és nem értem miért...
x64 rendszer - pipa
msconfig \ rendszerindítás \ speciális beállítások \ max. memória 4096 - pipa
BIOS-ban DDR2 OverVoltage és MCH-nak +0.2v - pipaNem értem... [Sajátgép]
Érdekesség viszont, hogy akárhányszor msconfig-ban beállítom a maximális memóriát 4096-ra, az újraindítás után megint beáll ilyenre: [link]
Mellesleg próbáltam már úgy is, hogy egy KingMax DDR2 800mhz 2GB-os modult tettem be és még 2x1gb ramot ugyanazzal a márkával és akkor is ugyanez... nem értem már tényleg... MIT CSINÁLOK ROSSZUL?
-
hamazsa
csendes tag
válasz Pancsermeste #41733 üzenetére
KingMax DDR2 800mhz ramok és mind a négy 1gb-os... Így néznek ki:
És megmondom őszintén azzal sem vagyok teljesen tisztában, hogy jól rakom-e be őket a gépbe. Igazából már sokféle alternatívát kipróbáltam. Volt olyan is, hogy mind a 4 benne volt és elindult a rendszer, aztán kiírta, hogy 4gb van a gépben, de csak 2GB-ot kezel... utána megint csereberéltem őket ide-oda és akkor meg nem indult el a gép. Utána kivettem egyet és kiírta, hogy 3GB... feladatkezelőben is megnéztem, valóban mind a 3gb ram működött és használta a gép. Utána kicseréltem az egyiket azzal ami nem volt betéve és ugyanúgy elindult 3GB rammal működve. Tehát itt egy kép a foglalatokról is és légyszíves adj tanácsot. Melyiket Hova?
[Alaplap] -
Pancsermeste
őstag
válasz hamazsa #41732 üzenetére
DDR2 over voltage: Alapból 1.8V-ot ad a ramoknak. Normal-ról állítasz 1-2 tized plusz feszt. Milyen RAM-jaid vannak pontosan?
Ott van a képen a (G) MCH is, annak is adhatsz egy kicsit, mert itt normál esetén lehet, hogy inkább túl sok feszt ad neki automatikusan.-= Pancsermeste® =-
-
hamazsa
csendes tag
válasz Pancsermeste #41730 üzenetére
Pontosan mennyit kéne adnom és hol? Mi az az MCH?
-
hamazsa
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy amikor beleteszem a 4. GB ramot a gépbe és elindítom, éppen hogy eljut a töltő képernyőig amikor egy kék halál szerű ablak jön be... ami biztos, hogy a ramok mind jó állapotban vannak mert volt alkalmam kipróbálni másik számítógépbe. Az alaplap foglalatai is jók, mert ha pl csak 3GB ram van belerakva, akkor gond nélkül elindul és működik a számítógép.
4db 1gb-os DDR2 800mhz ramról van szó és egy Gigabyte GA-P31-DS3L alaplapról. BIOS-ban is ügyködtem már amennyire tudtam, de semmire sem mentem... töltő képernyőnél mindig megállt és bevillant a kék cuccos... nagyon jó lenne ha tudnátok segíteni...
-
Pancsermeste
őstag
válasz Bernyó84 #41727 üzenetére
Próbáld meg csak 1 db DDR2 modullal abban a két slot valamelyikében (vagy egymás után mindkettőben), ahol most a nem működő 1GB-os memók vannak.
Ha így sem indul, akkor tartok tőle, hogy MOBO hiba lesz. Elég egy rossz vagy KH-s forrasztási kötés a CPU foglalat - északi hid - memoria foglalat között.
Az is lehet, hogy megfeszül a lap (ami ugye valamennyire természetes is) de ez is elősegíti az ilyen hiba kialakulását. Érdemes ilyenkor kivenni a lapot a házból, és asztalon összerakva kipróbálni.
Persze nem akarlak ezzel ijesztgetni, lehet más is a baj, pl. BIOS beállítások... de reset után elvileg jónak kellene lennie, szóval nekem nincs más ötletem.-= Pancsermeste® =-
-
Bernyó84
aktív tag
válasz Pancsermeste #41726 üzenetére
Elindult a gép miután a BIOS-t frissítettem a legújabb F12-re és frissítés után kihúztam a pendrive-ot.... Már csak az a baj, hogy a 6GB ddr2-ből csak 4GB-ot lát, DDR3-mal viszont nem indul el.... Ötlet?
-
Bernyó84
aktív tag
válasz Pancsermeste #41724 üzenetére
Nem a pendriveról próbál bootolni. Már csak 1 db vinyó van bekötve master-nak és úgy sem működik.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz Pancsermeste #41722 üzenetére
2 Db vinyó van a gépben.
A pendrive-ot nem húztam ki. Mikor kellett volna kihúzni?
CMOS clear nem segített... Bois-t még most is tudok rá rakni...Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Pancsermeste
őstag
válasz Bernyó84 #41721 üzenetére
Több winchester is van a gépben?
Pendrive-ot ugye kihúztad?
Ha több vinyó is van a gépben, akkor nem csak a boot sorrend a lényeg, hanem a vinyóknál is meg kell határozni az elsődlegest.
Ha most IDE módban van, akkor az nem lehet, hogy anno AHCI módban lett telepítve? Mert akkor most is AHCI-be kell kapcsolni.Nekem úgy rémlik, hogy P35C-DS3R -nél is van DES talán 2.1 revíziótól. (de ebben nem vagyok biztos)
De nézd meg, mi van a lapra írva.Ja bocs, látom a lapra is ez van írva. Akkor pedig tuti P35C-DS3R.
[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
Bernyó84
aktív tag
Valahol itt áll meg: (nem saját kép, csak a neten ezt találtam) [link] a képernyő felső részében a bekereteszett résznél
... amikor a "DDR2 SDRAM at Bank : 0 1 2 3 4 5" írja ki... függően attól, hogy mennyi és melyik ram slotban van(nak) a memóriák.
Próbáltam már DDR2 és DDR3 ramokkal is.... Egy és két modullal is, de semmi.
Még azt tudom kipróbálni, hogy a Q8300 helyett visszateszem az E4500-as processzort.Az én lapomon vannak DES (Dynamic Energy Saver) ledek... Elképzelhető, hogy az én lapom nem P35C-DS3R, hanem EP35C-DS3R? Bár a lapra és a dobozra is az van írva, hogy P35C-DS3R. Vagy ezek a ledek a nem E jelzéssel ellátott lapokon is rajta voltak már?
[ Szerkesztve ]
-
Bernyó84
aktív tag
-
Bernyó84
aktív tag
válasz Pancsermeste #41717 üzenetére
Default Settings-en van, boot sorrend:
1 Floppy
2 CD
3 HDD
Sata mode szerintem disabled-en van alapból.Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Bernyó84
aktív tag
Ezeket próbáltam:
rev 2.1 - F12, F10, F9
rev 2.0 - F12, F8
rev 1.x - F8
Egyikkel sem megy....
Eredetileg F8-as BIOS volt rajta.....
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond?Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Bernyó84
aktív tag
A lapomra az van ráírva, hogy ver2.1
Esetleg próbálkozzak nem ver2.1-es bios-szal, hanem ver2.0-val?Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Bernyó84
aktív tag
válasz Bernyó84 #41713 üzenetére
Találtam egy 3. 4GB-os pendrive-ot.... azzal sikerült feltennem az F12-es bios-t... windows nem töltődik... az F10-essel és F9-es bois-szal szintén ez a helyzet.... Valakinek ötlet?
-
Bernyó84
aktív tag
válasz pmheros #41712 üzenetére
Az úgy van. Végigdugdostam mind a 8 db USB portot, ami a lapon van, de nem akarja az igazat....
-
Bernyó84
aktív tag
válasz Pancsermeste #41708 üzenetére
2 különböző pendrive-al is próbáltam, de nálam nem látszanak a pendrive-ok.... :S
Mindkettő 4GB-os volt.... lehet túl nagy a pendrive? Sajnos kisebb most nincs nálam... :S
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz Bernyó84 #41707 üzenetére
Itt van sz.j írása.
Sztem így a legegyszerűbb és biztonságosabb.-= Pancsermeste® =-
-
Bernyó84
aktív tag
Frissítenék BIOS-t F12-re, de nem tudom elindítani Windows7 (64-bit) alól... Írjam ki CD-re és úgy csináljam? Vagy van valami ötletetek?
-
Bernyó84
aktív tag
válasz pmheros #41705 üzenetére
Beszereztem egy Q8300-at. Az alacsony szorzó miatt nem egy tuningbarát darab, de egyenlőre számomra elég teljesítményt nyújt...
-
pmheros
őstag
válasz Bernyó84 #41702 üzenetére
nekem e4400 -es volt anno, annak 302*10=3020MHz volt a vége (egészséges fesz mellett). Ez mellett a legmagasabb osztóval max 1280 -at ment volna ddr3 ram, ha akkoriban lett volna olyanom.
Én a ddr3 -nak az előnyét az olcsóbbságában látom, nem a teljesítmény előnyében, mert ez utóbbi nem igazán észlelhető.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
Bernyó84
aktív tag
válasz ricky731 #41701 üzenetére
GA-P35-DS3R - nem combo lap és csak DDR2-őt lehet beletenni
GA-P35C-DS3R - combo lap és lehet DDR2 és DDR3 ramokat is beletenniGigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Bernyó84
aktív tag
válasz pmheros #41700 üzenetére
Köszi
Ráadásul pont nekem írtad korábban
Mennyi az esély rá, hogy a 800-as alap FSB-s processzor megy 1333-as FSB-vel?Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
Új hozzászólás Aktív témák
- Csak nekem ilyen lassú a PH?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- 7 gen i5 félkonfig ASUS PRIME B250M-A+i5-7400+8gb DDR4
- GIGABYTE P55M-UD2/i5-750/8 gb ddr3 ajándék vga karival
- DDR4 2666-3200MHz laptop ramok - 8GB / 16GB
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR4-as 4, 8, 16 GB -os RAM-ok AkciÓÓ!