- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz
Gigabyteman #40398 üzenetére
Kicsit érthetetlen, ahogy írsz.
Akkor most sikerült? Úgy látom igen. Ezt így jól írja ki, mivel a memória valós sebességét írja ki, nem az effektívet. Mivel DDR, ezért lesz az 533 mhz-ből 1066 mhz effektív. -
Gigabyteman
csendes tag
Remélem nem mert egy uj proci földhözvágna!!!
esetleg biosz fissités?Nem tudom. auto 12x enabled 380 100 disable standard 2,5 950 option 1 nincs meg manual nincs meg utobbi 2-t nem is találom megy az a 12x aggaszt ezzel a beálitással 4,5 Ghz en ketyeg.? http://www.vatera.hu/2gb_ddr2_1066mhz_kingmax_memoria_elado_1438413382.html ezt vettem meg.
-
polonic
félisten
válasz
Gigabyteman #40395 üzenetére
Hoppá! Lehet, hogy a 800 mhz-es fsb miatt van ez? Én nem tudom, csak egy tipp. Majd megerősíti vagy cáfolja ezt valaki.
-
Gigabyteman
csendes tag
Intel pentium d 935 3.2/4mb/800 kingmax klee88f-b8k06 2gb /db 1066Mhz f10 bios
-
polonic
félisten
válasz
Gigabyteman #40392 üzenetére
Nekem is 2x2 giga kingmax 1066 mhz-es ramom van, kétoldalas, ugyanilyen alaplap, csak rev 1.0-ás. Én beraktam a ramokat és egyből úgy indult a gép, hogy 2.0 volttal 1066 mhz-en üzemelt, csak az időzítés magasabb volt picit. Aztán a feszültséget visszaállítva alapra, időzítést csökkentve is megy.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gigabyteman #40390 üzenetére
Milyen procid, ill. memóid vannak?
-
Faterkam
addikt
válasz
Gigabyteman #40388 üzenetére
Szia nekem ugyan ez volt a gondom, nálam régebbi direkt Gigabyte alaplaphoz ajánlott 2 oldalas Kingmax 1066Mhz-es ramokat látta 800Mhz-esnek akármit is állítottam be. Most nemrég vettem 1 oldalas Kingmaxot, ezt beletéve rögtön 1066Mhz-esnek látta. Semmit nem kellett beállítanom.
-
Gigabyteman
csendes tag
ÁÁÁ Kösz de CPU Clock Ratio -------------------------------- 8 x[ erre csak a 12-t engedi min
Ma memo igy se megy .Másvalami vélemény?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gigabyteman #40388 üzenetére
A memó frekije attól függ, hogy mit állítasz be a BIOS MIT Menu-jében.
Például a lenti beidézett BIOS részlet beállításai szerint:
CPU Host Frequency × System Memory Multiplier (SPD)=Memory Frequency (MHz)
Azaz a lenti beállításban 380 × 2,5 = 950MHzRobust Graphics Booster ---------------------auto
CPU Clock Ratio -------------------------------- 8 x[
CPU Host Clock Control --------------------- enabled
CPU Host Frequency ----------------------380
PCIe Frequency ----------------------------------100
CIA 2 ------------------------------------------------- disabled
Performance Enhance ------------------------- standard
System Memory Multiplier (SPD)--------2,5
Memory Frequency (MHz) 950
High Speed Dram DLL Settings ----------- option 1
Dram Timing Selectable ------------------------manual
......................... -
Gigabyteman
csendes tag
Sziasztok!uj vagyok de belevágok a közepébe!!Remélem valamelyik kedves társam vagy akár többen is tudnak segiteni!
gigabyte ga-p35-ds4 rev 2.1 vettem hozzá 2 X 2 gb ddr 2 1066Mhz-es kingmax memókat.
De nekem a bioszban 800-at ir.Valaki tudna valamit a biosz beállitásról?Mit, hogy kellene átállitanom vagy beállitanom.Tippeket ötleteket nagyon köszönöm elöre is! -
proci985
MODERÁTOR
p35-ds4 és p35-dq6 tud, alatta ezek szerint egyik sem.
mondjuk szerintem nincs értelme használni őket: LLC nélkül biztos, hogy a proci nem fog adott fesz fölött kapni, LLCvel fenetudja (és ez egy veszélyes fenetudja). áramellátást is jobban terheli.
másik meg: jó lap alacsony fesznél nem droppol sokat, magasnál meg egy tüske degradálhatja/kinyírhatja a procit. előbbire láttam példát itt fórumon.
-
polonic
félisten
válasz
dokee78 #40383 üzenetére
Advanced Host Controller Interface. A SATA egy funkciója, ezt bekapcsolva érhető el az NCQ és a hot-swap. HDD-nél nem igazán van különbség, nálam be van kapcsolva. Most külön bekapcsolni nem érdemes, majd akkor ha újratelepíted a windowst, előtte tedd meg.
FSB voltage = FSB feszültség. MCH = tulajdonképpen az északi híd. Ezeket tuningnál kell állítani.
-
dokee78
félisten
válasz
próbakocka #40382 üzenetére
Mi az az AHCI és érdemes sima HDD-nél bekapcsolni?
-
próbakocka
senior tag
GA-P35-DS3 alaplapra pluszba rátettem egy SSD-d, ami miatt szükségessé vált az AHCI mód.
sikeresen megoldottam, hogy AHCI módban ne fagyjon szénné az XP, egy +AHCI reg fileal, valamint az SSD leírásban található intel drivert is hozzáadtam.
frissítettem az alaplapi (Gigabyteos) vezérlőt
frissítettem az inteles ICR9 vagymiarák vezértlőtennek ellenére az Eszközkezelő, az IDE ATA/ATAPI vezérlők fül alatt egy PCI DEVICE-t még mindig nem tud telepíteni.
milyen driver kéne még hogy ne sírjon az XP (SP3 x86) ???
amúgy ettől még a gép megy, csak ez idegesít!
-
dokee78
félisten
válasz
jaffa 2843 #40380 üzenetére
Mire jók a FSB voltage,MCH voltage me van még 2 de nem ugrik be.
Mikor kell ezeket állítgatni,vagy maradjanak normalon? -
Sziasztok!
van egy gigabyte P35-DS3L alaplapom F8-as biossal, és az vele a probléma -de ha jól olvastam eléggé általános probléma a ds3-aknál-, hogy a DPC Latency az egeket veri, és képtelen vagyok ASIO-n keresztül hiba nélkül audiot streamelni.
ezen segítene egy bios frissítés (F9), vagy esetleg le is mondhatok az asio-rol ezzel a lappal? :S -
dokee78
félisten
Van a P35 lapoknál olyasmi,hogy "Load Line calibration"?
Ha van akkor hol találom,mert nem láttam. -
laccczka
tag
A manualban le van írva mit jelent ez a hibakód.
Ha megakadtál nyugodtan másold be ide és lehet, hogy kiokoskodunk valamit.
Amúgy mi a pontos probléma? Milyen proci, milyen feszültségen, milyen beállításokon megy a lapban?
Próbáld ki a BIOS-ban a safe beállításokat betölteni, ha úgy megy akkor már komoly a probléma.
-
Finwe
őstag
Hali!
Van rá esély, hogy ha 2*4gb ddr3-at rakok a p35c-ds3r-be akkor az menni fog? Hivatalosan csak 4gb-ot kezel a lap ebből de ha csak a felét látná, engem nem zavarna
Finwe
-
dokee78
félisten
Miért van az,hogy a Gigabyte DES (Dynamic Energy Shaver) be van állítva,hogy induljon a rendszerrel,indul is,de nekem kell behapcsolni rajta mindent.
-
freddirty
senior tag
válasz
balintka #40358 üzenetére
Volt gond az alvó móddal nálam is /jó régen/. Ha jól emlékszem végül arra a következtetésre jutottam, hogy összefüggés van egy rádugott külső HDD és a BIOS USB legacy paraméterével.
Ha van külső USB HDD akkor húzd le és/vagy állítsd át a BIOS-t.
Ha nem oldja meg akkor sorry. -
balintka
addikt
Sziasztok, az alábbi gondom van a profilomnál látható géppel. Op rendszer Win 7 x64 Pro, majd most Ultimate.
A Start menüből sokszor leállítom a gépet alvó állapotba. Viszont néha előfordul, hogy a már a monitor elsötétül, nincs kép rajta, viszont a gép nem áll, úgy megy mint normál esetben, pörög a venti meg minden. A reset gombra se reagál. Kikapcsolás után vagy megpróbálja visszatölteni a munkamenetet (kivárhatatlan) vagy szimplán mint hideg indításkor, újra betölti a win-t.
Mitől lehet ez h nem kapcsol le a gép az alvó módba? Hardver v sw hiba? Kösz
-
lama_lamm
aktív tag
hellóka
megjött végre a ddr3 ramom(2x2GB geil 1333-as) a p35c-ds3r lapomba, de valamiért nem dualban írja az everest?
ötletek?
thx előre is
szerk: nehéz úgy dualban mennie, ha az egyik modul nincs benne, sorry a hsz-ért, késő van
-
CoolFish
csendes tag
Sziasztok!
Abben kérnék egy kis segítséget, hogy van egy P35-DS4-es lapom, és mi a max. proci amit elbír ez a lap?
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
polonic #40353 üzenetére
a giga lapok nem szeretik a geil memóriákat. Csak van benne valami igazság.
Lehet benne valami. Eddig csak Asus lapokban voltak Geil ramok a közvetlen környezetemben, de ott hibátlanül működött minden.
Végül visszaraktam bele a DDR2-es ramokat és egyből gyönyörűen fut minden alkalmazás. Részemről jóidőre hanyagolom a P35C + DDR3 öszzeállítást, jelenleg semmivel nem jobb a DDR2-es variációnál; az a néhány Watt fogyasztásbeli különbség pedig elhanyagolható.
-
polonic
félisten
válasz
Dr_Syrex #40352 üzenetére
Igaz, hogy ddr2-vel próbáltam én, de ugyanígy geil value ramok voltak. A lap meg egy p35-ds4. A memóriáknak semmi bajuk nem volt, akinek eladtam, használja hibátlanul. Be volt téve 2x1 giga, ráadásul a QVL listában is szerepelt, pontosan ugyanazokkal a modellszámokkal. Mégis kékhalálozott véletlenszerűen windows alatt, játék alatt, bárhol, bármikor, amikor a memória úgy gondolta. Mástól is hallottam már azt, hogy a giga lapok nem szeretik a geil memóriákat. Csak van benne valami igazság. Erre tudok gondolni én is az esetedben, persze ha a memóriahibát kizártad.
-
Dr_Syrex
senior tag
sziasztok
Az egyik otthoni gépemben régóta tesz jó szolgálatot egy P35C-DS3R lap (F12E bios). Nemrég úgy alakult, hogy a DDR2-es ramok helyett DDR3-asok kerültek bele (ezekről lenne szó).
cpu: Pentium DC E5300
Eddig sajnos nem sikerült úgy beállítani, hogy hiba nélkül menjen. Kékhalál, leálló böngészők, egyéb programok. > Tipikus memóriahiba.
Abban kérnék segítséget, hogy milyen beállításokkal érdemes próbálkozni (FSB - szorzók - időzítések - feszültségek)??
ui.: Megnéztem a memory support listát, ahol nem szerepel ez a memória. Az is igaz, hogy viszonylag régi listáról van szó és az, hogy nincs rajta, még nem jelenti, hogy ne műkedhetne rendesen. Mindesetre, ha nincs mit tenni, akkor vagy visszatérek a DDR2-höz, vagy beszerzek egy használhatóbb DDR3 párost.
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok!
Ep35-ds3 alaplapom van. Nemrégen vettem egy házimozi erősítőt. A számítógépből a hangot az optikai kimeneten keresztül küldöm az erősítőbe, azonban csak 2.0-ban szól a hang. A sima analóg kimeneten lehet állítani 5.1-et, a digital output résznél még csak választási lehetőség sincs a realtek hd audio managerben.
Elő tudom valahogy csalogatni valahogy az 5.1-es hangot vagy egyáltalán ki tudja küldeni az alaplap hangkártyája az optikai kimenetén az 5.1-es hangot?
Köszi a segítséget.
-
laccczka
tag
Elakadtam
Adott egy P35C-DS3R 2.0 (F10 bios) illetve egy E6400. A probléma a következő:
a proci bírja 6-os szorzóval a 450-es FSB-t alapfeszen, de 8-as szorzóval még 1,48-on is kékhalálba fut.
A memók: 2x1Gb 1066 DDR2 Kingmax ilyenkor természetesen 900-on hajtva
Már feszt is emeltem náluk de semmi.Merre induljak tovább?
ui.: 3200-on, 400 FSB-vel, alapfeszen atomstabil.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Jelnleg EP35-DS3 lapom van 2x1Gb Kingmax 1066 Rammal.
Szeretnék még szintén 2x1Gb Kingmax 1066 Ramot venni mellé.
Ugye az alaplap letudja kezelni?
Kétoldalas ramokról van szó és halottam már olyat, hogy egyes lapok nem bírtak vele.
Az user manual szerint akkor is használhatok kétoldalas modulokat ha mind a 4 slotban van memória.
Esetleg valakinek személyes tapasztalat?
Visszaolvastam és láttam, hogy többen is használnak 4 modult, csak nem tudom, hogy az övék kétoldaleas-e.Szerkesztés:
Most láttam Xarax eredményét, szóval akkor mennek a Kingmaxok a lapban.
-
freddirty
senior tag
Szerintetek mehetnek egy DS4-es lapban különböző feszültséget igénylő RAM-ok?
Van most 2x2GB 1.8V de találtam a kacatjaim között 2x1GB 2.2V-2.3V tuningramot.
Mindkét szett 1066-os de fél volt különbség van köztük!
/Nemrég váltottam 64bitre és a rendszer video és raw fotószerkesztéskor ki is használná a 6GB-ot./ -
Adamka3kerék
tag
Ez túl durva alap kingmaxokkal...száz készletből ha egy...kemény.
ds3-nak nem gyengébb a feszháztartása?
Igazából én se a ramot érzem leggyengébbnek...nagyon pici hibákkal megy és már sokat vettem vissza, pl: 1040 cl5-ön megy már minden, bebootol, de még 1010-en is behibázik 10 perc everest stability teszt után.
és ami a legérdekesebb, a stress cache-re hibázik, pedig a proci ettől sokkal többön is stabil volt 2 modullal. -
XaraX
addikt
válasz
Adamka3kerék #40335 üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Adamka3kerék #40339 üzenetére
akkor elvileg jól kell együtt menniük.
azokat szerintem nem piszkáltam.
segítenek/számítanak valamit?
-
Adamka3kerék
tag
válasz
proci985 #40338 üzenetére
Az új pár is GX22GB6400UDC sorozatjelű és az időzítése se lehet rosszabb az enyémnél (5-5-5-18 az SPD, de ugye 4-4-4-12nek adják el, mondjuk viszi is 1.8v-on 800on), 2.1V kell a mostani 1040 cl5höz.
Más: No-Executive Memory Protectiont és a Virtualization Technology-t disabled-re rakod tuningnál? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Adamka3kerék #40337 üzenetére
1000mhz cl5, 800cl5ösök a ramok. geil bdk meg amúgy se szeretik a cl4et (800as kiteknek is 2.0-2.1V kellett gyárilag). azért az se rossz, ismerős 2x1es xms2i meghaltak 960on cl5ben, és azok 800cl4esek voltak. és majdnem annyiba került belőlük a 2x1gb, mint amennyiért én 2x2őt kaptam
szóval meg kell próbálni. tartja magát, hogy 4 stickel meg két gigás stickekkel nem lehet annyira tuningolni, ami valamennyire lehet igaz (1200as 2x2es ddr2es kitet még nem láttam), de korántsem annyira vészes a helyzet.
szerk: viszont próbálj lehetőleg egyforma ramokat beszerezni második kitnek is. enyémek se teljesen egyformák (05 és 07, egy év eltéréssel vettem őket, második már 5-18asnak írja magát, de 5-15öt ugyanúgy bírja), viszont az jó, ha egyforma fesz/egyforma időzítéseik vannak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Adamka3kerék #40335 üzenetére
fsb adott fesz mellett, illetve magas FSB mellett. nem elég utánna visszavenni.
nálam semennyivel, de a modulokat nem teszteltem 1000 fölött. az is úgy lett, hogy FSBt emeltem, mem ratiot meg elfelejtettem állítani, aztán legnagyobb megdöbbenésemre stabil volt (abban az időben a 800cl4es 2x1es tuningkitek jórésze nem tudta ezt ilyen alacsony feszen). beraktam a második párt, az is stabil volt 1000en. szóval nálam semmit nem kellett állítani.
memek kapnak +0.050et (1.89 everest/bios szerint), de mégiscsak 4 darab 2 gigás modult hajtok. GMCH és FSB szintén.
memek nem igazán melegednek, mondjuk ház elég rendesen szellőzik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Adamka3kerék #40333 üzenetére
sok egymásutáni állításkor ha a határán vana lap, akkor megesik ez.
cmos reset szokott segíteni, velem is megesett már
-
Adamka3kerék
tag
Úgy néz ki BIOS-reset megoldotta(még sose kellett, pedig nem most kedtem tuningolni és most se instabilitás miatt)
Megtelhetett a tuningconfig tárolókavagy nemtommi, de mindenesetre ilyesztő volt..
Újra 3.44Ghz..áhh, így már jobb
-
Adamka3kerék
tag
Segítség, őrület határán vagyok!!!
Lassan 4. éve nyúzom kedves P35-DS3 lapomat, aki ma nagyon ki akar cseszni velem: 3éve ugyanaz az e6400 van benne 2*1gb Geil ultrával, mentek már 3.2Ghz @960Mhz Cl4 től egészen 3.64Ghz(1.35V)@1100Mhz Cl5 ig menten meállításban, mindig tuningban, évszak és használatfüggő átállításban. Sose volt gondom vele....eddig
pár napja ramvételre szántam el magam, így megkerestem a Ctrl+F1 hotkey kombót a ram időzítés állításához (amit mindig elfelejtek), megnéztem most hogy áll majd beléptem a relatíve újonan húzott Win7-64-embe (előtte 2.5 évig Vista 32 volt, problémamentesen). Nézelődök, everestben, Cpuid-ban, win számítógép tulajdonságaiban és megdöbbenve látom:
Mindenhol 2.13 Ghz a procim. Gyorsan Biosba, állítgatás...semmi.
A ramot leosztja, timing állítható, feszemelés is látszik, de az órajel fix.(minden okos cpu-tulajdonság disabled a biosban, de terhelve is néztem...)Vajon az órajelgenerátor meghalt? Vagy mi a nyavaja???
Sűrű Help, please!kösz
Ádám -
lama_lamm
aktív tag
válasz
proci985 #40328 üzenetére
bocs, 1,18V
de most úgy tűnik, hogy megoldódott a probléma-koppkoppkopp- (manuálisan 1,23V-ra raktam a cpu feszt, így 1,2 körül mozog everestben), de az még érdekes, hogy a ddr2 fesz az 2,0000V bios-ban, 1,8 helyett, és lefele nem tudom állítani, csak az overvoltage-ot
nem fog elsülni a mem? -
lama_lamm
aktív tag
következő a konfig
Gigabyte p35c-ds3r
C2D E8500
8600GTS 512mb
2gb ddr2 kingmax
410W táp chieftecszal eleinte azt csinálta, hogy windows ment idle-n simán, de ha elkezdem valamit csinálni,játék, akár csak böngészés akkor restart kb 30 msp után, most már odáig eljutott, hogy a win bootolás közben restartol. amikor még futott, everestben a stabilitás teszt ment rendesen, akár 20 percig is, de a Vcore 1,1V idle-n és 1,8V terhelés alatt. biosban pedig 1,21V-t ír. az órajel meg biosban 9,5x333 de everestben csak 6x333
remélem van valami megoldás
köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
helló
GA-P35C-DS3R alaplapomba milyen ramot vegyek?
köszi előre is
-
LK
addikt
Köszi gyerekek
-
-
LK
addikt
P35 DS3L lapom van. 2éve vettem,amikor még olcsó volt a ddr2 ram. Sajna akkora marha voltam,hogy csak ( Kingmax 1066) 2Gb-ot vettem (2x1)
Probléma a köv: kaptam kölcsön 2x1 Gb 1066 Corsair-t ,és nem futnak együtt. Most akkor ha akarok Ramot venni az a szerencsén fog csak múlni,hogy futnak-e együtt? Ha eladom a 2Gb Kingmaxot, akkor horribilis összegért tudnék Ramot venni. Mert ugye a ddr2 drágább mint a 3....Valami okosságot mondjatok nekem,előre is thx. -
sz.j
nagyúr
BÚÉK minden P35 lap tulajának!
-
Joker94
aktív tag
Szerintem CM Hyper TX2.
-
Joker94
aktív tag
Na 3,56Ghz ha valakit érdekel
Biosba 1,5 V mellet,fél óra GTA4 után(100%on hajtja) 72 fok gyári hűtővel.
Egy jobb hűtővel tuti 60 fok körüli lenne.(Jövő héten rendelek is jobb hűtőt).
Kép:[link] -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Killerlaca #40296 üzenetére
nem igazán vagyok otthon a (használt)piacban már, de bármelyiket meg tudja hajtani. mire használnád a procid?
Joker94: északi híd. kézrátétellel ellenőrizd a nagyobb bordát a lapon a memóriák és a gpu között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- GTA V
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest