- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
KDavid17
aktív tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zsúrficsúr #35895 üzenetére
Most ezt nem vágom, amióta feltetted az új BIOS-t, azóta nem szabályozza a ventit?
Sk8erPeter
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy új win telepítésnél P35-ös laphoz milyen drivert kell feltelepíteni?Elég az, amit a lapom honlapjáról húzok le, vagy érdemes a legújabbat feltenni?Előre is THANX![ Szerkesztve ]
-
zsúrficsúr
tag
válasz Sk8erPeter #35891 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
Felállt a rendszer, mindent elfelejtett (de én nem ), viszont már nem is szabályozza a cpu-ventit, szal az most olyan hangos, mint anno a celeron ref hűtőm
Asszem downgrade lesz, és hagyom a projektet a francba.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Érdekes problémajelenség áll fenn nálam, miszerint: A procimat két állapotban használom. Egy alulfeszelt 0,85V@ 2100 mhz-s értéken és egy túlhúzott 1,25@4ghz-s értéken. Mikor biosban a profilok közt váltok, a gép ugye újraindul, de nem akar bebootolni, hanem újra és újra újraindul. Ez mindig csak akkor van, ha az alulfeszelt értékből akarok feljebb állítani. A jelenség akkor is fennáll, ha az alulfeszelt érték utánl az alap bios beállításokkal akarom indítani a gépet . Ilyenkor vagy a gombelem kivétele, vagy a táp kikapcsolása segít, aztán újra be kell nyomnom a gépet.
Az adott órajelek feszültségeivel sem lehet probléma, hiszen prime-vel, ibt-vel teszteltem a rendszert, meg sokat használom, és semmi instabilitást nem vettem észre, már ha ugye elindul persze..Észrevételeiteket előre is köszönöm.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Oxy.kiraly
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy P35-DS3 lapot. Beállítom a BIOS-ban az FSB a Cpu stb.stb....Kikapcs- bekapcs, majd feláll a rendszer az adott beállításokkal. Amikor újraindítom, viszont már nincsenek meg az FSB beállítások! Mit kell kikapcsoni, hogy megmaradjanak a beállítások???
Köszi!Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zsúrficsúr #35888 üzenetére
Itt van, hogy kell csinálni CMOS Resetet: [link]
"jumperelni nem tudok" Mi az, hogy nem tudsz jumperelni?? Ha úgy érted, hogy nincs kéznél jumper, akkor jó valami fémdarab is, amivel a két tüskét rövidre tudod zárni.
Sk8erPeter
-
butch1
csendes tag
Milyen memóriát javasoltok EP35-DS3-hoz ? Mert amit láttam memory support listet ott pl. nem láttam 2gb-osat. Vagy mehet bele olyan ?
A lényeg hogy 2gb legyen 10k ft alatt, köszi -
zsúrficsúr
tag
válasz Sk8erPeter #35887 üzenetére
Igen, sikeres volt.
Elemet vettem ki, és tettem vissza, ez volt az össz "reset". Mármint, hogy jumperelni nem tudok. (Ki volt húzva a táp)
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zsúrficsúr #35886 üzenetére
Maga a BIOS-frissítés egyébként sikeresen lezajlott?
CMOS Reset-et próbáltál már? (a táp addig legyen kihúzva!)Sk8erPeter
-
zsúrficsúr
tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám! Ma valami hülye ötlettől vezérelve le akartam halkítani a gépem, és a méghülyébb ötlettől vezérelve a Gigabyte saját i-cool szoftverét akartam ehhez használni. Ajánlotta, hogy a legfrissebb BIOS legyen a lapon, így izgulva bár, de megpróbáltam. Hát beszoptam a gigabrokit, mert nem bootol a gép, beindítom, semmi nem jelenik meg, a monitor be sem kapcsol. Na ilyenkor mi van? Mit tudok tenni? Előtte lementettem a korábbi BIOS-t, de ha nincs boot, nincs honnan back upolni. Segítsetek légyszi!!!
[ Szerkesztve ]
-
KDavid17
aktív tag
Sziasztok!
Lehet egy kicsit hülye kérdés, de hogy lehet uninstalálni a chipset drivert ?
Lehet, hogy csak vak vagyok.....
Előre is kösz! -
őstag
Vettem a gépembe még egy dvd írót (pioneer 216D) és a sataII 2-be kötöttem. SataII 0-ba vinyóm, SataII 3-ba pedig a régi, pioneer 212D-m van. Biosban: IDE Channel 0 master-> Hard disk, Ide channel 0 slave-> valamelyik író(nem írja ki végig, nem tudom melyik), Ide channel 1 master-> a másik író. Azt akarom, hogy az új írom legyen az elsődleges (mert azt raktam felülre a gépemben), egyáltalán van -e jelentősége a master/slave-nek. Hogyan kéne csináljam, hogy jó legyen?
-
cor
őstag
válasz roro27 #35880 üzenetére
hi
itt már leirtam mikkel megy a gépem
ugytudom vannak már ennél ujabbak is, de még igy is frissebbeknek tünnek mint a giga honlapján lévöksorrend? felteszem mind 1 ujrainditáson belül ( nem állitom h teljesen szakszerü igy, de eddig még mindig bevált ) +vga driver, s elvileg kész
Raidet nem használok, igy passzolom
a megfelelö OP rendszerre valot keress, xpre xpst, vistara vistast, ill 64 bites op-ra 64bites telepitö dukál[ Szerkesztve ]
...gyenge kezdés után erős visszaesés... - Sokkal több repülőgép van az óceánban, mint ahány tengeralattjáró az égen.
-
roro27
tag
Köszönöm a válaszokat! A driverek feltelepítésének a sorrendje számít? Vagy legelőször a chipset-et kell felrakni? Azonban itt:[link] bizonyos driverekből több is található és ezek közül melyiket kell használni? Gondolom audio drivernél az újabbat chipset értelemszerű na és LAN és a SATA RAID vezérlők közül melyiket?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
fagy53
nagyúr
válasz Sk8erPeter #35877 üzenetére
Hát igen, közöttünk csak egy R betű különbség van csak és ezért nem tudok segíteni Neked.
-
fagy53
nagyúr
válasz Sk8erPeter #35875 üzenetére
EP-k az újabb, energiatakarékos lapok. Más a BIOS hiába teljesen azonos az utána következő betű-szám halmaz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz BemAnyó #35865 üzenetére
Hmm, nem igazán tudom mi a különbség a két lap között, mit jelöl az az "E" betű...
Viszont akkor még mégse tolom fel, végül is nem létszükséglet (még nem is volt vele időm foglalkozni).Tehát akkor még egyszer:
Valakinek van tapasztalata GA-P35C-DS3R (rev. 2.1)-hez az F12e BIOS-sal?Sk8erPeter
-
Vasinger!
nagyúr
Hogy menne egy GA-P35C-DS3R lapban egy 4 magos proci? Mint Q9xxx mind Q6xxx-es szériával.
-
BPFeri
senior tag
válasz tboy34 #35868 üzenetére
Szia,
ezt a kis segédletet ajánlom figyelmedbe ( különösen a baloldali beugrómenűben a Bios áttekintőt )
Üdv, F.
....
-
tboy34
csendes tag
Hali, P35C DS3R lapom van
bele raktam 2x2Gb Kingmax 1066-os Ramot,
a gép csak 800-asnak látja.
Mit kellene állítani? Köszi -
BemAnyó
senior tag
válasz Sk8erPeter #35864 üzenetére
bocsi nekem ep35c ds3r rev 2.1 em van, arra f4a a legujabb beta
-
csapoka
csendes tag
Sziasztok
Segítsetek, nem tudom a kingmax DDRII. 2X1Gb 1066-os ramok nem, mennek csak max 966-on
Ez lehet kompatibilitási hiba?P35 DS3P + Q6600
[ Szerkesztve ]
-
YSOFIP
csendes tag
-
BemAnyó
senior tag
válasz Sk8erPeter #35849 üzenetére
én ma raktam fel, nincs vele gondom, de a problémámat se oldotta meg...
-
XaraX
addikt
válasz Sk8erPeter #35849 üzenetére
Ezt nem tudom,sajnos,ds4-em van,ahhoz is beta a legfrissebb,nincs vele semmi gondom.
Biztos lesz valaki,aki kipróbálta már a Te lapodhoz való betat is. -
XaraX
addikt
-
XaraX
addikt
válasz Sk8erPeter #35841 üzenetére
Ok,bocs,nem voltam elég figyelmes ,
-
XaraX
addikt
válasz YSOFIP #35844 üzenetére
Én mindenesetre frissiteném a bios-t,ha a helyedben lennék.
Ha nincs húzva a gép,akkor elöször így próbálnám:
M.I.T memu
Robust Graphics Booster---------auto
CPU Clock Ratio---------------------8
CPU Host Clock Control-----------disabled
CPU Host Frequency---------------266
PCIe Frequency----------------------101
CIA 2--------------------------------------disabled
System Memory Multiplier--------2
Performance Enhance------------- Standard
Dram Timing Selectable------------manual
Cas Latency Time--------------------auto
Dram Ras to Cas---------------------auto
Ras Precharge-------------------------auto
Precharge Delay----------------------auto
Act to Act Delay----------------------auto
Rank Write to Read Delay--------auto
Write to Precharge Delay---------auto
Refresh to Act Delay----------------auto
Read to Precharge-------------------auto
trd------------------------------------------auto
trd Phase Adjustment--------------auto
System Voltage Control-----------manual
DDR2 Overvoltage Control--------+0,2V
PCIe Overvoltage Control----------normal
FSB Overvoltage Control-----------normal
GMCH Overvoltage Control--------normal
Loadine Calibration-------------------disabled
V Core------------------------------------normal
2 rammal indítanám,beállítanám így,aztán bele a másik 2.
2 sima rammal és egy HiperX-el megy,és ha beleteszed a másik HiperX-et,akkor nem akar,ha jól látom?Biosfrissités egyszerüen:[link]
[ Szerkesztve ]
-
YSOFIP
csendes tag
Még egy hülye kérés.Tudnál nekem küldeni egy optimális Bios beállítást.Mert valamit nagyon el rontottam. Írnám mi van a gépben.
Alaplap neve Gigabyte GA-EP35-DS3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E6400
CPU órajel 1500.0 MHz (eredeti: 2133 MHz)
CPU FSB 250.0 MHz (eredeti: 266 MHz)
Videokártya ATI Radeon HD 3850 512MB GDDR3
DIMM1: Kingston 99U5315-039.A00LF 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: Kingston 99U5315-039.A00LF 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM4: Kingston 9905316-106.A01LF 1 GB DDR2-1100 DDR2 SDRAM (7-8-8-25 @ 555 MHz) (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz)Ha negyedik memoria modult beteszem nem indul el a gép..Szóval nem értek hozzá.
-
YSOFIP
csendes tag
Jó reggelt. a M.I.T. menü megvan de halvány dugóm nincs melyiket kell át állítani hogy CL 7 legyen. F1-es Bios van rajta.
Ha jól látom ezt az Everestből másoltam ki.
DMI BIOS verzió F1
Award BIOS üzenet EP35-DS3 F1És megmondom őszintén nem tudom hogy kell biost módosítani.
-
T 1000
aktív tag
Köszi a segítséget, végül Xarax hozzászólása adta meg a választ, nekem is Kingston HiperX memóriám van, most utánna néztem a honlapjukon, az 1066 Mhz-hez 2,2 v-ot kell adni a memóriának, most 266-os FSB-n és 210 szeres cpu szorzóval simán megy a gép, stabíl, minden program fut, eddig sajnos a plusz 0,2 volt nélkül fagyott a memória. Egyébként E5200-es procim van, finoman kitapasztalom a határait. Esetleg tudja itt valaki mennyin szoktak menni ezek a procik? Mégegyszer köszönöm a segítséged!
-
XaraX
addikt
válasz Sk8erPeter #35838 üzenetére
Linkelte neked feljebb sz.j már:[link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz semetka #35836 üzenetére
Ne Feladatkezelőből nézd, hanem valami folyamatfigyelővel (Process Explorer).
Ez hogy jön az alaplaphoz? Ez szoftveres eredetű gond, nem az alaplap hibája. Javaslom ezt a topicot: Windows XP kérdések és válaszok.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #35819 üzenetére
Szóval melyik BIOS-frissítési módot ajánljátok?
Mert akkor megcsinálnám valamelyikkel, de a legutolsó alaplap, aminek a BIOS-át frissítettem, az egy Abit SA6 volt, még floppy-val. Floppy azóta nincs.Sk8erPeter
-
semetka
őstag
válasz semetka #35836 üzenetére
Ez már egy vicc, gépet újraindítottam, hátha jó lesz.
De ez történt :WTF?
Bitcomet hülyül vmit. Az fogja a procit is, és azt is kiírta h out of memory. Ilyet még nem láttam. Légyszi segítsetek.szerk: ahogy kiléptem a cmetből minden jó. Ahogy elindítom pár mp és megdöglik a rendszer. Mit csinál a cometem??
Mellesleg töltök egy 12GB-os HD-t, de máskor se csinált ilyet.[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
semetka
őstag
Kellene egy kis segítség és nagyon fontos lenne.
Az a gondom hogy minden program eszi a memóriámat.
Eddig sp2-m volt és amióta sp3 at használok azóta vettem észre.
Először bitcometen vettem észre azt hittem csak azzal van a gond, de nem.
A bitcomet volt amikor 1gb-ot használt.
Az ie7 200MB-ot.
A total commander 300mb-ot.
gyorsan megzabálja a memet aztán fogja magát és visszaugrik rendes szintre, utánna kezdi előlről. Kérdésem az lenne mi a fene van a géppel és ez lehet-e az sp3-tól?==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
XaraX
addikt
válasz YSOFIP #35832 üzenetére
"Honnan tudom melyikre mit kell állítani?"
Amit biosban állítasz,az mindegyik modulra érvényes,nem tudod külön-külön állítani a feszültséget.
Amit még megpróbálnék a helyedben,hogy CL 7-re állítanám őket esetleg,mivel a sima
ValueRAM's 128M x 64-bit 1GB (1024MB) DDR2-1066 CL7 -
XaraX
addikt
-
XaraX
addikt
válasz YSOFIP #35827 üzenetére
"2 GB/1066 DDR2 Kingston ez is 2x 1 gb"
Ez is HyperX feltételezem.
"HyperX 1066-MHz DDR2 Tulajdonságok:* Tested at 1066-MHz Vizsgálni 1066-MHz-es
* 2.2 Volts operation 2,2 V működése
* Latency Timings: 5-5-5-15-1 Lappangási időt: 5-5-5-15-1 "
Elvielg 2,2 v kell neki a kingston szerint,ha jól látom......
Tehát a + 0,2 kevés lehet,mivel akkor 2 v-ot kap csak.
[link][ Szerkesztve ]
-
-
-
XaraX
addikt
Nekem mindegyikkel megközelítőleg egyformán ment a tuning,nem volt számottevő a különbség F8 óta.
F13 alá nem tudok visszamenni,mert szükséges,hogy tudjon "aludni" rendesen.
Visszaraktam az elöbb az F13-at az F 14 béta helyett,ugyanott vagyok,mint eddig.
Vagyis majdnem,1.1 volt helyett 1,104-et mutat a cpu-z 7x500-hoz.[ Szerkesztve ]
-
roro27
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségetek. Ezt az alaplapot [link] és ezt a procit [link] szeretném megvenni a többi dolgot azért nem írom le mert az úgy érzem nem okoz gondot. Szóval kérdésem az lenne, hogy összerakásnál különösen oda kell-e valamire figyelnem mi okozhat galibát. Valamint ha fizikailag már össze van rakva a gép akkor már egyből indíthatom is? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek például a chipset driver-ét azt ugye már az oprendszer telepítése után kell csak felrakni? Ha jól gondolom előtte nem is igen lehet és akkor valószínű ezen linken: [link] segéd - és tesztelő programok is csak az operációs rendszer után kerülnek fel a gépre?Segítségetek előre is köszönöm!
-
fagy53
nagyúr
válasz YSOFIP #35817 üzenetére
Az MCH-nak / memóriavezérlő / adjál +0.2V-ot, legalább +0.1-gyel növelheted a RAM feszt is. Mindenképpen a névleges órajelen használd a RAM-okat és ha nem egyforma a memóriamodulok CL-je, akkor a nagyobbat állítsd be manuálisan. 4 modult nehezebben kezel általában a lap, én két egyforma kittet tettem bele és mégis szükségem volt ezekre a fogásokra.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
No, így már más, köszi!
Te melyik BIOS-frissítési módot tartod a legjobbnak? Kell parázni a Windows alatti frissítéstől, és inkább válasszam a Gorneck oldalán leírt módon a DOS-os CD-s frissítést? Vagy előbbi?Sk8erPeter
-
sz.j
nagyúr
Volt egy kis időm és felraktam az F14C BIOS-t, kiváncsi leszek, hogy milyen lesz.
Ha ezzel se megy rendesen a tuning, akkor megy vissza a jólbevált F12-es.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
YSOFIP
csendes tag
Sziasztok
ha valaki tud segítsen már nekem,mert: Gigabyte GA-EP35-DS3 Rev 2.1 ilyen alaplapom van.Volt benne 2x 1 GB memória.Vettem még hozzá 2x 1 GB.Négy memória foglalat van benne.2 piros 2 sárga.Ha beteszem mind a négybe.Nem indul el csak pár másodpercre.MAjd újra indítja magát.Ha kiveszem mondjuk a 2 sárgából elindul.Valamit be kellene állítanom a Biosba hogy mindet tudja használni??Ha valakiért hozzá segítsen.Zs
-
tlac
nagyúr
válasz Sk8erPeter #35815 üzenetére
konstruktív volt, csak te nem vetted adnak
egy biosfrissítés és egy gyors ellenőrzés, hogy minden rendben van-e, pillanatok alatt meg vanúj biost hibajavítás, új proci, ram, stb támogatása vagy esetleg új feature hozzáadása miatt adnak ki
ha most nincs problémád valószínűleg semmi változást nem fogsz tapasztalni, míg vkinek meg lehet segítene, mivel más konfiguráció, beállítás
viszont a hibajavítások miatt érdemes felrakni (ritkán bekerül új hiba is) -
tlac
nagyúr
válasz Sk8erPeter #35813 üzenetére
ennyi idő alatt már rég kipróbálhattad volna
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sk8erPeter
-
smokk.
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám,h indításkor valamikor 50szer ujraindul a gép,főleg ha állítok valamit a biosban.De mondjuk valami sima egyszerű dolgot,pl +0.2volt a memónak...Egy memóriával elindul,aztán jó minden.Utána megy rendesen kettővel is...aztán pár nap múlva bekapcsolom sípol kettőt azt ennyi...utána reset,semmi,3szoros áramtalanítás után elindul,persze alapbeállítással,és megint jó...Mit lehet ezzel tenni?Gondoltam rá,h a rocovery biosban hibás dolgok lehetnek stb...lehet azt frissíteni valahogy?Amúgy jól működik az alaplap mikor nicsnenek ezek a problémák.Ja és hozzáteszem,nincs memória gond!
Üdv. -
sz.j
nagyúr
Akkor kénytelen leszek felrakni az F14 beta-t, bár a beta BIOS-tól óckodom...
"Meg akadtak kisebb-nagyobb nehézségeim ..... ezzel még foglalkoznom kell mielött biost akarok cserélni. (floppy nincs és nem is lesz)"
Nem kell floppy a frissítéshez, nekem tökéletesen pendrive-ról is a bios-frissítés.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
emre
veterán
Nem valószínű, hogy lecserélem a biost. Tulajdonképpen elgedett vagyok vele.
Meg akadtak kisebb-nagyobb nehézségeim az USB-HDD boot kezeléssel, ezzel még foglalkoznom kell mielött biost akarok cserélni. (floppy nincs és nem is lesz)
De a procim egy P35-DS3-ban is hasonlóan teljesített, persze nem egészen ezekkel a fesz értékekkel.
Viszont a polcomon porosodik egy P35-DQ6 Rev1.0-es, no abban még meghajtom a kicsikét.
De már belustultam kicsit, néha jáccani is akarok, nem csak szerelni, telepíteni, meg kisérletezni a driverekkel.[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
sz.j
nagyúr
Ha esetleg van kedved és türelmed, rakd fel az F12-t (C0-ás procihoz jó), és hasonlítsd össze ua. a beállításakon a tuningot.
Szvsz ez lenne a "vízválasztó".Nálam sokkal jobbnak tünik F12-vel a tuning.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Mint írtam csak ezzel a biossal ment a gép.
Sárpac eccer írta, hogy szerinte a legjobb eddigi bios a 14CSajnos nem túl tuningos procit fogtam ki. E8500 C0, 1,184V 3,6Ghz 9x400 (bios:1,2V)
1,232Volt 3,8Ghz 9,5x400 (bios:1,275V)
Az itt megadott értékek idle állapotban természetesen kicsit magasabbak, viszont nincs durva drop, mint a DS3 lapomban volt. Az értékek nagyjából megfelelnek a biosban megadottaknak.
Feljebb egyelőre nem megy. Fsb-vel el sem jutottam az 500-ig, olyan 460 volt eddig a max.
Így is csak small teszteket tudtam futtatni. A blend 47-49 perc környékén hibázik. Remélem a ramok miatt.
A feszeket nagyon nem piszkáltam, de amit egyszer írtál, hogy ha az usb. pci-e feszeket kicsit megtoljuk akkor kevesebb Vcore--ral is stabil nem tudom egyértelműen megerősíteni. Mert :
1,: nekem nem stabilabb
2,: ennek ellenére kevesebb Vcore-al hozza ua. teljesítményt
Csak nemrég óta van nálam a DS4. még próbálkozok"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
emre
veterán
válasz T 1000 #35800 üzenetére
Értem, semmi gond.
Én is arrogáns vagyok néha, de szerintem látható, hogy általános okosságot mindegyik konfigra nem lehet mondani.
És a BIOS-okról még nem is beszéltünk, hogy melyikkel hogy megy a tuning.Én kb 1,5-2 hónapja léptem át a sötét oldalra, az előző cuccomat 2006-óta hajtottam.
Szóval megértem a problémádat, de általában véve több infó kell a hathatós segítséghez.Én nálad ezzel kezdeném
Robust Graphics Booster--------auto
CPU Clock Ratio--------------------10
CPU Host Clock Control---------enabled
CPU Host Frequency--------------333
PCIe Frequency---------------------100
CIA 2-------------------------------------disabled
System Memory Multiplier------Talán 2,5-2,8
Performance Enhance-------------autoAz összes többi auto, ha így nem megy akkor GMCH +0,1V
Ha ezután sem akkor Vcore +0,1-0,2 volt apránkéntA ramok működési sebessége nem csak az fsb-től függ
Van egy olyan opció hogy System Memory Multiplier
Ezt próbáld meg állítgatni, asszem a 2-es az auto"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
sz.j
nagyúr
P35-DS4 rev2.0 laphoz használ valaki F14c (beta) BIOS-t?
Ha igen, akkor mik a tapasztalatok? Föleg a tuning érdekel.
(Sajna az F13 bios-al elég "halvány" a tuning ... )
[ Szerkesztve ]
-
furzsi
tag
kösz a segitséget emre!
A helyzet az,hogy simán megy 4ghz-et sőt de csak 9x450-en ha 8x500-ra állitom akkor álltalában be sem bútol most,hogy adtam az MCH-nak 0.1voltot igy már 8x500 bebútol de nem stabil és 8x510-en megint elő jön a bútolási hiba.
Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!
-
T 1000
aktív tag
Köszi, köszi, már írták a vga-s topicban, de mégegyszer köszi. Átfutottam a tuningolós topicot, kérlek 1 szóban igazoljátok vissza, hogy kezdem-e sejteni a dolgot:
Tehát a lapom Ep35-DS3, a cpu egy E5200-es, ramom Kingston HiperX 1066, 2x1 Gb kit.
Alapból a cpu szorzó 12,5 FSB 200 ebből jön ugye, hogy 2,5 Gigán megy a cpu. Dram szorzó 4, 4x200= 800 mhz-en megy a ram. Namost én azt nem értem, hogy akkor az fsb emelése nélkül nem tudom 1066 mhz-en járatni a ramot? Mert ugye ha a szorzót leveszem mondjuk 10-re az fsb-t meg 266-ra, akkor ha jól gondolom a proci megy 2,66 Ghz-en, a ram meg 4x266: 1064 mhz-en? Vagy inkább kezdjem el előről olvasni a topicot ???? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 3D nyomtatás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR4-as 4, 8, 16 GB -os RAM-ok AkciÓÓ!
- HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 2x8 GB
- Samsung 8GB DDR4 2666MHZ M471A1K43DB1-CTD. Több darab!