- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz elfelejtette #35399 üzenetére
Az se rossz Nekem is fel kéne húznom legalább 3 GHz-ig az E2180-at (Na jó, először csak szép fokozatosan...)
Már csak az a kérdés merült fel bennem, hogy vajon a bootidőt mennyivel javítja a procihúzás? Nálam eltart 1 kerek percig a boot, ez sok.
Tulajdonképpen most még gyorsabb is, mint amikor a régi IDE-s Maxtoromat használtam rendszernek, azóta átköltöztettem a rendszer az új TB-os Hitachi-ra.
A lényeg, hogy bootnál a proci mennyire lehet szűk keresztmetszet?Sk8erPeter
-
elfelejtette
veterán
válasz Sk8erPeter #35398 üzenetére
Hy!
Jó lap a P35C-DS3R. Havernál ilyen lapban megy az E8200-as proci 4GHz-en (500-as FSB).
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azt hiszem, kellőképpen meggyőztél Ennél jobban már nem is járhattuk volna körbe a témát. Köszi
Fontos adatok mentése után majd ha időm engedi, kicsit megrángatom a procit, így is "szégyen" (), hogy az E2180-at alapjáraton működtetem (2 GHz), SŐT, még az energiakímélő funkció is be van kapcsolva a BIOS-ban, így 1,2 GHz-en megy, amikor nem használom ki a procit. Tulajdonképpen nem is nagyon volt eddig szükségem a tuningra, mivel nem használtam ki még azt az 1,2 GHz-et sem (nem játszottam komolyabb igényű játékokkal, csak neteztem, stb.).
Amúgy a tuningolhatóság szempontjából mi a véleményed a GA-P35C-DS3R-ről? Amikor vettem, még azt olvastam, elég jól "bírja".Sk8erPeter
-
CarrGomm
aktív tag
na ennek utánanézek, mert igazad van, szoktak röpködni a kék-halálok is (van úgy, h naponta többször is, de van hogy hetekig semmmi), és eddig nem jöttem rá, h mitől (mindenféle teszt hiba nélkül futott le)...
Csakhogy, amikor az első DS3p-s lapomat villám szétvágta és amíg "szervizelték" (kicseréltettem egy újabbra), akkor egy asrock lapot használtam, amíg nem kaptam meg az új gigát, és annál is voltak kék-halálok, bár ott az "ntldr..." hiba nem jelentkezett, igaz egy hónapig használtam csak. -
priti
addikt
válasz Sk8erPeter #35389 üzenetére
Nekem megvan az a "rossz" szokásom, hogy általában próbálok tuningosabb alaplapokra építkezni és nem a legolcsóbbat veszem, lehet hogy emiatt nem találkoztam a dologgal. Érteni vélem hogy vannak olyan lapok, amiknél nem fix a 33MHz-es clock a sata pci bus-ára OC-nél, de szerintem közepes árfekvéstől erre már figyelnek attól függetlenül, hogy a BIOS-ban milyen menüpontokat látsz. Abból indulok ki, hogy ha ez igaz lenne nálam akkor találkoznék vele. Épp most konvertáltam át egy 4GB-os nrg-t iso-ba, nem létezik hogy ezt megúsznám crc hiba nélkül, ha vinné a sata órajelét is arányosan arra való tekintettel, hogy esetemben 2000 az FSB. Ha meg létezik, akkor meg hagy vigye, mértéke engem spec akkor már nem zavar, ha még ilyenkor se bukik ki az R/W hiba.
Persze én lottót se veszek, pedig tény, hogy azt is mindig megnyeri valaki. Innen ez már szubjektív.
Szerintem ahhoz, hogy ezt objektíven el lehessen dönteni nagyon kéne vágni a vonatkozó lap BIOS-át, hogy ténylegesen hogy is néz ki attól függetlenül, hogy milyen menüpontokban tudsz belenyúlni, a linkelt fórumnál jobban csak specifikusan adott alaplapra vonatkozóan lehet kivesézni a témát szerintem. Én ezt egyszerű tapasztalati úton eldöntöttem magamban.
Attól hogy felrántod nem fognak elveszni az adataid ez tuti. Ne misztifikáljuk túl. Húzd meg, aztán tömöríts, konvertálj, próbáld tesztelni hogy hibázik e. Ettől nem fog sérülni a HDD, a tesztadatok meg megsérülhetnek, most ha készítesz egy CRC hibás tömörítést akkor mi van? Letörlöd utána aztán kész. Én ezt tenném a helyedben, de te tudod, mindenki maga dönti el milyen kockázatokat vállal.Hardverlesen
-
Pyzoo
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nagynehezen találtam egy linket a 2.16-os realtek driverhez, mert a realtek oldaláról sehogy nem sikerült letölteni. Próbálkozom összehozni a DD Live-ot, remélem ezzel már sikerül...
a 889-es realtek chip ugyan az mint a 889A ?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
t0m_
tag
szevasztok, van egy kis gondom:
3ghz-ra volt húzva a 6320as c2d-m 1,8-ról. Elvittem máshová a gépet, friss szilikonzsírt raktam a hűtő alá, ami jól sikerült mert azóta jóval hűvösebb a lap meg a mag. Azonban azóta nem bírja a tuningot, kb 2,1 ghz után feladja és visszaáll az alapra. Pedig minden más érték ugyanaz. A ramok +0,2 v-ot kapnak, a gmch +0,1-et. Azelőtt másfél évig vitte a 3ghz-t. Mit b@szhattam el?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát nyilván az adataim is fontosak...
És azért nem imádok kétpercenként kimentegetni, leveleket a vinyóra hívom le (Outlook Express), RAID nincs (nem is lesz), tehát azért nem igazán örülnék bármiféle adatvesztésnek, annak ellenére, hogy a legfontosabbakat egy már használaton kívüli, de működő HDD-n tárolom.
Az általad linkelt fórumon sem mondták meg a frankót, mindenki mást mondott, ebből igen nehéz volt eldönteni, kinek van igaza, de talán még az alábbi hsz. mutatja az arany középutat:
"You might want to research this a bit. Most motherboards now have locks on them, but some of the lower end motherboards, at least those a year ago, the locks did not work as advertised, and you would still experience data corruption. So, the answer is yes and no. If you have working locks, where you can lock the PCI-E and PCI-X buses, you will not have a problem, but if the locks are no in bios, or the locks do not work..... your done."Bevallom, számomra az sem tiszta, mi köze a PCI-E-nek ebben az esetben a SATA-portokhoz.
Sk8erPeter
-
priti
addikt
válasz bod101 #35385 üzenetére
Mondjuk az egésztől függetlenül azt én sem értem, hogy miért jó az ezekben a BIOS-okban, hogy le lehet tiltani az USB-s cuccot, hogy ezt miért kellett külön menüpontba betenni. Én is mindig anyázok, amikor leülök egy gép elé, benyomok egy cd-t, aztán szomorúan konstatálom, hogy a bootolási sorrend persze rittig nem dvd-n van, újraindítom, bemegyek a bios-ba ahol persze gond nélkül turkálok USB-s billről, beállítom elsőnek a cd-met, ez nem jut eszembe, mert közben oltanak valamivel a telefonban, aztán amikor jön, hogy a cd-ről induláshoz tunkoljál enikejt elkezdem maszírozni, aztán anyázok ezerrel, hogy indíthatom újra emiatt megint... mert default-ba rittig le van tiltva, mert az az alapértelmezett, mi más. Én gyakorlati hasznát nem látom ennek a menüpontnak, csak szivat, de nagyon idegesítő.
Hardverlesen
-
-
priti
addikt
válasz plaszy #35377 üzenetére
Szerintem első körben azt nézd meg, hogy BIOS alapbeállításokon csinálja e a P5Q, vagy az OC miatt. Ha alapon is csinálja akkor kezdj csak foglalkozni a dologgal, csak ne itt, mert ez itt off ezerrel
szerk.: lsc-vel egyetértek, inkább tápegységgyanús
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
bod101
aktív tag
Persze már minden variációt kipróbáltam, beállítottam kézzel az időzítést, elem kivétel volt, default visszatöltés. CPU-z-n is 5-5-5-18 volt. Ha visszaolvasol (#35284) egy kicsit leirtam hogyan kezdődött az egész próblémám a lappal.
[ Szerkesztve ]
1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
-
plaszy
őstag
Idegesítő dologgal találkozok mostanában...újraindításkor állandóan csippan 1 hosszút és 2 rövidet egymás után, gyorsan. (Valami olyasmit, hogy tűűű, tü, tü.)
Leírás szerint VGA gondja van. Próbáltam már mind2 kimenetbe bedugni a monitor kábelt, kivettem a VGA-t megtöröltem az alját, visszatettem de még mindig csinálja.
BIOS-ban is a PEG-et állítottam be, PCI-e 100-on fixálva. Esetleg ötlet?
(Eddig csak az áramtalanítás segített rajta.)[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
priti
addikt
válasz Sk8erPeter #35365 üzenetére
Olvasnivaló. Amúgy max R/W hibát okozhat józan paraszti ésszel, nem hiszem, hogy emiatt károsodhatna a merevlemez és ha jól vettem ki te a HDD-t félted elsősorban, nem a rajta lévő cuccot. Nem pontosan egyforma a lapunk, de nekem is 1TB-os hitachim van, húzom a vasat rendesen és nem tegnap óta, de nem tapasztaltam semmit, szal szerintem semmi pánik. Riadó! Linksoft a szó jóindulatú értelmében szakmai ártalomtól szenved. Szerintem fél szeme még álmában is az adatokon van Nyugodtan húzhatod, ha igazán fontos adat van azt mindentől függetlenül egyébként is le kell menteni független adathordozóra, a szakma egyetértésében egy másik HDD-re, mert még mindig a HDD a legbiztonságosabb archiválásra. A témát amúgy a linkelt fórumban kivesézik.Hardverlesen
-
sz.j
nagyúr
válasz Sk8erPeter #35374 üzenetére
Furcsa ...., hogy öszinte legyek nem igen hiszem, de ki tudja ....
Nekem "csak" 350GB vinyóim vannak, azoknál ilyen nem volt.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sk8erPeter
-
-
plaszy
őstag
4x1 GB Kingmax CL5 1066@1200
Mondjuk az időzítéseken javítani kéne, de azért szép tőlük.
(Sorry, mire belinkeltem volna a képet az előző lejárt.)Köszi sz.j olvasom.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
plaszy
őstag
Köszi a jótanácsokat!
Hmm...viszont azt nem értem, hogy miért állítja át a BIOS a gyári 5-5-5-18-as időzítéseket 5-8-8-28-ra?
Lehet, hogy 1200-on már "csak" ezt tudja?
Vagy érdemes manuálisan visszarakni 5-5-518-ra?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
sz.j
nagyúr
válasz stigma #35368 üzenetére
Ha szabad javasolnom, amig "ismerkedsz" a lapod tuningolhatóságával, a szorzót tedd 2×, ezáltal könnyebben megtalálhatod a lapod és a procid "határait".
Természetesen ha a memók határait keresed, akkor nagyobb szorzó a jó.Ha egy-egy beállításnál meg van stabilan a max, akkor nem árt más szorzóval is megnézni, mert könnyen lehet, hogy vagy alacsonyabb core fesszel viszi az eddigi maxot, vagy ua. a feszen nagyobb frekit/fsb-t tudsz elérni.
Sok síkert a lapodhoz.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
stigma
addikt
válasz plaszy #35367 üzenetére
Hát reméljük sikerül elnérned a 4.1-4.2Ghz-t.E8500 ból ha jól tudom csak E0-s széria létezik ami eléggé tuningbajnok, értem ez alatt a 4ghz@1.2xx vagy 4.x Ghz@ 1.3V.
Reméljük sikerül, ami azonban szép teljesítmény az az hogy 1066os kingmax-ból sikerült kihozni 1200at stabil, már ha sikerült.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz balintka #35366 üzenetére
PCI-E -t 100ra fixáld, ha a ram időzítését akarod belőni akkor nem kell, csak a DDR2 Voltage az amin kell állítani mert szorítasz a gyári időzítéseken ami több feszt igényel.
Másrészről lehet hogy csak kisebb javulást fogsz látni pár mp-nyi előrelépést, de lehet hogy többet.Erre pontos százalékot, választ nem tudok adni.
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
plaszy
őstag
Üdv. ismét!
Most jutottam el odáig az EP35-DS4-el, hogy 8x500-as CPU frekivel @ 1,296V és 4x1 GB 1066@1200 Kingmax rammal fut a Prime Blend.
Hogy meddig, az még kérdéses.
(Ez már jóval alacsonyabb fesz., mint amit a P5Q-ban ment 9,5x433-on.)
Az én procim eddig sajna nem egy tuningbajnoknak néz ki, de nekem már sokat jelent ez az eredmény is, látván hogy P5Q-ban mi volt a helyzet.
Bízom viszont abban, hogy egy 4,1-4,2 GHz-es eredményt még eltudok érni 1,3V alatt, és akkor az már jó lenne 24/7-re.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hello!
GA-P35C-DS3R (rev. 2.1) lapom van, és egy Hitachi 1 TB-os vinyóm, utóbbi állítólag érzékeny a tuningra, pedig épp azon törtem a fejem, hogy adni kéne egy kis kakaót az E2180-nak, ha már úgyis bírja a proci.
liksoft a HDD-topicban azt írta, hogy nem ajánlja a tuningot, "Ha viszi a SATA órajelét is", és ajánlotta, hogy ennek kérdezzek utána a lap topicjában.Ez mondjuk meglepett, nem tudtam, hogy a SATA-órajelet is felviheti. Eme lap esetén mi a helyzet, itt felmerülhet hasonló?
Előre is köszi!
Sk8erPeter
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Meglett az EP35-DS4-em.
Egy gyors kérdésem lenne mielőtt nekilátok a tuningolásnak:
Advanced BIOS-ban a C1E, TM2, EIST triót érdemes Disabledelni?
Köszi.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
priti
addikt
Na jahh, szerintem is a RAM. Ez a Giga lap még mindig a legjobb P35 ami volt nálam. Át kéne állni valahol DDR3-ra, mert a DDR2-ben már csak a lehúzás megy, csak nincs értelme a gyors memóknak esetemben. 1:1-ben a DDR2 is pörög 10000 pötty körül az meg elég, még sok is. Inkább Q9550-re váltanék szívesebben, de az is annyi pénz, áá nincs most értelme hozzányúlni semmihez ilyen ojró mellett. Inkább ülök a kis popómon.
Hardverlesen
-
bod101
aktív tag
Teljesen igazad van a szerviz témában, csak kicsit szomorú voltam, hogy nekem kell harcolnom, hogy rossz az a lap és még hülyének is néznek mert teljesen úgy nézett ki, hogy szerintük nekem hobbim szétszedni a gépet és szervizbe rohangálni a jó alkatrészekkel . Plusz elmondom mi a hiba és teljesen más irnak a szervizlapra
1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
-
HIJ
őstag
Üdv!
Bár nem ebbe a topicba vág, de kérdés általános. Van egy s478as giga lapom, ami random esetekben csinál olyat, hogy BIOS cheksum error és a kislemezen keresne valamit. Mitől lehet ilyen? Újraindítgatáskor megjavul, igaz valamikor 3-4x -re... Bios frissítésre gondoltam, de ha meg a bios rommal van valami és nem megy fel rá az új bios akkor ennyire sem fog menni.
-
priti
addikt
Ki megy el szervizesnek azok közül akik tényleg értenek hozzá? Max ha megszorul és éppen nincs más. Egyértelmű hogy hálózatokat tartok üzemben és ha van meló ha nincs elkérem a havi fixet mindenhonnan, nem fogok egy lúzernél poshadni napi 10 órát, hogy belőlem éljen, amikor elég kicserélni pár RAM-ot havonta, tök egyértelmű, hogy aki ott szív, az mindent mond, csak dolgozni ne kelljen még akkor is ha pontosan tudja, hogy szar, hátha beveszi, hogy jóóóó az, most mit vársz? Hogy majd megfizetik a szervizeseket, amikor az az általános tényállás, hogy a vonatkozó eszközöket nem lehet javítani, csak cserélni? Itt már mindenki gépeket rak össze mondván, hogy ezt ő is be tudja dugni, ráadásul odamegy eladónak akárki zseléfejű csinifiú, aki soha nem látott még gépet belülről, de 2 hét múlva már okoskodik, aztán ha lelép rá egy hónapra a szervizes akitől jó esetben tanulhatott valamit már ő áll neki megmondani a tutit és ha elég igénytelen a hely még rá is bízzák aztán íme a tapasztalt szakember.
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz CarrGomm #35343 üzenetére
Ilyen probléma nem létezik. Ha a BIOS "elfelejt" adatot akkor minden visszaáll default-ra. Olyan viszont létezik (jellemzően a narancssárga fekete csatis satakábeleknél) hogy szarul érintkezik a kábel és emiatt eldobja a HDD-t, ez viszont okoz kékhalált is, mert ezt menet közben is megcsinálja. Valszeg ugyanazt a kábelt használtad a vonatkozó lapoknál és csak így jött ki, vagy kékhalál is volt, csak nem tudtad , hogy ettől, vagy lovkosztos gigákat vettél amikhez mindig ezt a szarabb kábelt kaptad a dobozba csomagolva és a házad/HDD-d úgy rezonál, hogy bekaptad ugyanazt a cumit. Használj olyan sata kábelt, aminek a csatiján van egy ilyen pici pöcök fémből, ami bepattan, amikor bedugod.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
Nekem ez van, szerintem ez az 1066-os Reaper szarabb, mint az 1000-res Crucial-om volt, de megeszi rendesen a giga deszka, nekem spec annyi furcsaság volt, hogy a crucial-lal nem, ezzel viszont adni kell az FSB-nek egy picurka + feszt, a BIOS menü első pontja elég is. Fura de ugynúgy stabil enélkül is, 30 percet ment az orthos hiba nélkül, mint crucial-lal, ha viszont melegen újraindítom a gépet, vagy telepítés miatt újraindul, akkor a BIOS-nál nem áll föl és visszatesz mindent alapra, annak ellenére hogy winben meg nem hibázik, elég érdekes, ha viszont adok egy pici + feszt az FSB-nek akkor nem csinálja ezt se, szóval elmegy végülis, de tény hogy +fesz nélkül auto-n is vitte ugyanezt a crucial-lal, lehet hogy az kavar be, hogy az 2V-os volt, ez meg 2,2V. Másra nemtok gondolni, mert ugyanazzal a chip-pel van szerelve mindkét ram a lista szerint.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
Nemtom, nálam 1:1-ben 8x500-nál, azaz 2000-res FSB-nél ennyi igaz a DS4-en picit nagyobb a heatpipe a lapon, de azért ez nem kevés. Én spec rátettem a híd fölé egy AC Alpine CPU hűtő ventijét, a CPU-n vizesblokk van, így a venti csatija szabadon volt a lapon, alulról tartja a GX2, a blokk csövei meg megtartják, hogy ne dőljön el eredmény 2000-nél 30 fok. Éljen a sufni tuning behehh, végülis enni nem kér és így nyugodtabb a kis lelkem.
Hardverlesen
-
stigma
addikt
-
balintka
addikt
sziasztok! Van 2x2 GB Geil Black Dragon CL4-es DDR2-800-as RAM-om. Típusa: GB24GB6400C4DC
Jelenleg a lapom, az EP35-DS3 (konfig a profilomnál) 5-5-5-15-ön hajtja, 1,9 V-on.
Pontosan mit kéne állítanom, hogy a gyári 4-4-4-12-es értéken menjen? Azt láttam, hogy 2,0 V kellene ehhez.
Teljesen láma vagyok ehhez, kérlek írja meg valami pontosan, a BIOS-ban milyen sorokat mire kéne átállítanom, hogy cl4-en menjen a RAM.
Nem tuningolok, a jövőben sincsenek ilyen terveim, nincs szükségem rá.
Ezer köszi!!
[ Szerkesztve ]
-
Tökione
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám. P35C-DS3R alaplapom van. Tegnap a gépem be kellett vinni a cégemhez. Miután bevittem összeraktuk, de a bios nem ismerte fel a 2 vinyót és a dvd meghajtót sem. Útközben nem ütődött a ház semminek de valószínű hogy mégiscsak az utaztatás miatt keletkezett a baj. Hazahoztam a gépet de a gond itthon is fenn áll. Csináltam CMOS resetet kivettem az elemet is de semmi. Kérdésem az lenne hogy behalt az alaplapom vagy gyanakodjak esetleg a tápra?
A vinyók öcsém gépébe mennek teháet nem a meghajtókkal van a gond.
Valaki tapasztalt már ilyet ennél a lapnál? Segitségeteket előre is köszönöm.Tokione
-
CarrGomm
aktív tag
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam a topic utolsó pár oldalát, és végül úgy döntöttem, hogy beruházok egy EP35-DS4 lapra.
(Reményeim szerint majd átmenetet képez az UD3R-hez, de az most elég drága számomra.)
Remélem a héten még megérkezik és tudom kicsit gyötörni.
Igyekszem majd a topic aktív tagja lenni.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
stigma
addikt
válasz Pepe78 #35334 üzenetére
Ne izgulj az tökéletesen jó, átlagos, nem kell megijedned, volt akinek 60 sőt 80 is volt, utóbbi értéket (60) már sikerült elérnem nekem is.
Nálam megoldást az oldotta hogy ha minden igaz, de eddig csak az én feltételezéseim, hogy a PCI-E slot környékén méri a az alaplapi hőfokot, ahova fujattam egy kis levegőt anno és mindjárt 35-40 lett.
Onnan sejtettem hogy merre fele mérhet, hogy 8800 (G80as) GTs-320as VGA-m nem kicsit fűtött, és ha PCI slotos vgaval próbálkoztam akkor röpke 15-20 fokkal hűvösebb volt az alaplapi hűfok.nekem DS3R em volt és nem EP-s de felépítésen szinte ugyanaz.[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
fagy53
nagyúr
válasz bod101 #35332 üzenetére
Nem, ez kifejezetten nem jó érték feltehetően valami nem stimmel a beállításoknál.
Egyébként az Everest különböző verziói nem mérnek egyformán, de az utolsók általában a Te procid és a RAM adataival kb 6-7000 körül hoznának, ha nem tuningolod a lapodban a RAM időzítéseit. ill. a hozzákapcsolódó késleltetéseket. -
PPSH
őstag
hy emberek.OCZ Reaper DDR2 1066-ot hogy fogja szeretni a lapom?(adatoknal)
default az 1066 lessz?Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
GA-EP35-DS3 lapom van.
Valaki tudja hogy az Evereset "Alalplap hőmérséklet" az egészen pontosan minek a hőfokát méri? Mármint a chipset hőmérséklete? Vagy valahol a lapon van egy hőmérő szenzor?
Alapban nálam 39-40 fok.Game 44 fok. Ez jó?
-
CarrGomm
aktív tag
Hello!
EP35 DS3P (vagy sima p35) tulajoktól kérdezném, hogy elő szokott-e náluk fordulni, hogy a bios "elfelejti" a boot sorrendet és néha hiányzó NTLDR üzenetet kapnak rendszerindításkor?
Mert elég random időközönként, de nálam előfordul. Más rev. számú P35-ösömmel is volt ilyen gond. Ez vmi szériahiba lenne? -
kissd01
tag
sorry nem ide
[ Szerkesztve ]
-
kissd01
tag
sorry nem ide
[ Szerkesztve ]
-
-
IreN!CuS
őstag
válasz stigma #35323 üzenetére
ahogy audi100td is írta sajna már nincs gari rá
tényleg jól lehetett vele tuningolni 3.9et kihoztam a 6750-böl,ami számomra nagy dolog
_Ak_ a q6600ból meg 3.6-t ugyan ilyen lappalSmoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
sz.j
nagyúr
válasz OldFish #35317 üzenetére
Jó lenne ha kitöltenéd az adataidnál a cuccok rovatot, úgy talán könnyebb lenne válaszolni.
De addig is, ha pl E8xxx procid van ...
Én tuningnál így állítom be a biosban a MIT menut.De talán innen is meríthetsz ötletet.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
IreN!CuS
őstag
köszönöm mindenkinek a help-et amint lesz pénzem veszek egy másik lapot mert nem akarok rizikózni h a lap elcsesz más dolgot is
(ma pl elsőre indult 1 gb ram-al VICC)
még egy olyan dolog merült fel bennem,h a lap nem birja ha 2 ram van bent,kérdésem az h ha veszek 1 2gb-os modult azzal vajon h viselkedne,valami tipp?Gaben01:ja ja lehet ez ilyen giga speckó.
Deviance:néztem de nem láttam semmit sem.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
BPFeri
senior tag
válasz OldFish #35317 üzenetére
Szia !
Egy kis tuning (BIOS beállítás) segítség..... elsőre , aztán ha lesz , jöhet a többi kérdés(is).
Az XP ( 32bit ) CSAK 4gb tud kezelni ebbe beleszámít a VGA ram is
Ha több RAM kell akkor bizony 64bit xp v. vista !!Üdv, F.
....
-
OldFish
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud nekem valaki segíteni, a problémám a következő:
Van egy Gigabyte GA-P35-DS4 alaplapom, benn 2x2GB 1066MHz DDR-II RAM Geil Ultra (2 X 1024GB) Cas5 , és az lenne a kérdésem, hogy milyen feszültséget adhatok neki max, mennyin fusson? Milyen beállításokat használjak a Biosba? És az XP miért látja csak 3,5GB-nak a 4-et?
Köszi,Norbi" A feltételezés a kudarc szülőanyja!"
-
Gaben01
őstag
válasz IreN!CuS #35310 üzenetére
Sajna az lap lesz,nekem múlt hét hétfő óta van gariban a p35-dq6-om.Először randomban kékhalálok voltak,aztán egyik reggel folyamatos újraindulgatás.Kiderült,hogy a 3-as és 4-es ramfoglalat döglött meg,de az 1-esés 2-es se volt már a helyzet magaslatán,igaz nekem sípolt ram nélkül indításnál.
A munkahelyi gépemben van egy gigabyte k8nmf-9 (s939) lap,az is kékhalálozott össze-vissza,mostanra pedig ugyanazt a tünetet produkálja,mint a te lapod is,nincs sípolás ram nélkül,ventik pörögnek,de nincs kép,nem indul semmi.Ez egy 2,5 éves lap.
Ez lehet,hogy valami gigabyte specialitás.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
XaraX
addikt
válasz IreN!CuS #35310 üzenetére
Pontosan ez volt azzal is,hogy csak leállítás után jelentkezett a probléma.
Próbáld meg másik rammal szerintem,hátha csak azt nem szereti.
Valamikor a 965-ös lapoknál ezt azzal magyarázták,hogy nem szereti az adott ramokat,sima "mezei" rammal viszont ment,elvileg újabb bios megoldotta sok esetben a gondot.
Esetleg próbáld nem leállítani,ha megy,hanem "altatni".
Habár esetleges áramszünet esetén ez sem megoldás. -
IreN!CuS
őstag
persze rendesen megy akkor,egy egész napot is ha kell,meg ha pl restartolni kell utána is rendbe van,csak az indulás megy nehezen
sajna már nincs garim a lapra.[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
XaraX
addikt
válasz IreN!CuS #35308 üzenetére
"elindul leáll,elindul,leáll...aztán olyan 2-3perc után elindul jobb esetben.(2gb ram-al,régebben 1gb-vel mindig elindult)"
És ilyenkor működik is rendesen,amig le nem állítod?
Meg kellene próbálni másik rammal,de anno nekem 965-ös lappal volt ilyen gondom,garis csere lett a vége. -
IreN!CuS
őstag
2 szituáció van.egyik:elindul leáll,elindul,leáll...aztán olyan 2-3perc után elindul jobb esetben.(2gb ram-al,régebben 1gb-vel mindig elindult)
másik:ami ma volt,folyamatosan ment de kép nem volt nem indult újra azaz nem csinált semmit sem.(probáltuk nagyon sok mindent )[ Szerkesztve ]
-
-
IreN!CuS
őstag
válasz Deviance #35303 üzenetére
nem probáltuk másik ram-al,ezt az USB-s dolog nem értem miért fontos.
XaraX:a vga bent volt,csak a tápcsati volt leszedve róla.
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
Üdv!
Akadt némi problémám egy dq6os lappal, de nem igazán tudom, h mi lehet a baja. A gépet bekapcsolva felpörögnek a ventik (cpu, vga, ház), de a monitor és az usb-s egér pl már nem kapcsol be. Próbáltam egy cmos cleart, de továbbra sem történt változás. Ami érdekesebb, h ha ram nélkül indítom el, akkor sem sípol az alaplap, holott azért nem ártana neki. vga nélkül van sípolás, de nem tudom, h az alaplapé-e vagy a vgaba is van vmi zajkeltő.
Nektek van vmi tippetek, h mi lehet a gondja?
Let's begin, de gozaimasu!
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nintendo Switch
- Google Pixel topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...