Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Gamepad
Aktív témák
-
Myst
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég Vettem az adataimnál látható konfigot és most volt időm foglalkozni a tuninggal is
Ezeket állitottam:
szorzó: 7
Fsb: 400
Multiplier: 2.00
Ram: 800
Pci-e: 100
Ram fesz:+0.2
cpu fesz: normal
Nos, ha elinditom a cpu-z-t akkor 2800mhz, az orthos 3200mhz-et mutat és 10 perc mulva hibát jelez.
Az everest is 2.8-nak látja de viszont az easytune5 és aSiSoftware Sandra is 3.2-nek
Akkor most melyiknek higgyek?
Mit kellene még állitanom hogy az orthos ne hibázzon?
Előre is köszi! -
péter007
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
ok köszi
asszem most megyek tuningolni
eddig 3.5-ön stabil -
-
Muréna
őstag
nekemis ilyenek ahőfokok mint neked léggel csak az a külömbség h nekem egy 7900GT még rávan kötve amin van egy 1.55V os vmodd és az kicsit fűt ám

proci blokkomba 1-2 járat biztos hogy el van tömödve. mert egy ilyen ''csikokba van marva''
meg arrol ne is beszéljünk hogy full nikkel az egész blokk még az alja is és a talpa se valami fényes... látni lehet rajta a marót.. majd valamelyik nap nekiállok megcsinálni, kiváncsi leszek rá hogy mi sül ki belőle, addig is nemrossz ez az eredmény szerintem, full halk a gép
-
péter007
senior tag
hello mindenkinek
szeretnék egy kis segítséget kérni
már biztos volt szó a problémáról de sajna nincs időm átolvasni az egész topicot
a probléma az volna hogyha bekapcsolom a gépet akkor előszőr csak a közvetlenül a tápra kötött venti indul a hdd meg a dvd író
a lap és a rá kötött ventik csak később indulnak de először elindul az összes cucc majd 1-2 másodpercre lefullad és csak utána startol rendesen a gép
annyira nem nagy gond de kezd baromira idegesíteni és nem tom miért van
F8-as bios van fent ha ez segít
köszi a segítséget
-
bim
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
azt nem értem miért ekkora a szórás.
anno az ic7 lap fölémért,de mindenkinél.a P4C800 meg alá de egységesen.
-
bim
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ennyit a hőfokok pontosságárol.
-
Lipton
őstag
Én még sose vettem úgy hardware-t, hogy majd mennyiért fogom tudni eladni. Úgyis csak az eredeti ár töredékéért veszik majd meg mire oda kerül a sor.
-
Attila_26
aktív tag
Braaagh,máris kellett egy bios reset. A biosom 965ds4 F6 10/12/2006 ez az F6 mit takar? rev hányas? thx.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Attila_26
aktív tag
Na sziasztok! Én is DS4 tulaj lettem.Konfigom most már DS4+e6400+Asus X1950XT,3d mark05:7000pont (ABIT AA8(925x)+Intel 640 3.2ghz/2M) helyett ----- 11000pont.Nagy áttörés számomra.P5B helyett választottam ezt a lapot.De csak azért mert ez drágább.Viszont van egy gondom vele.A gyári CPU hűtő hol kikapcsol pár mp-re hol meg pl most is tökéletesen megy.Egyszer megy egyszer nem.Intelligens kis okoska vagy mi a fene?Idáig ezt egyik alaplapomnál sem tapasztaltam.Memóriám 2*1gb 667kingmax.Hogy húzzam fel 2133mhz(8*266) ről a procimat?

[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
Hello mindenkinek!
Ma reggel felraktam a freezer 7 pro-t vmi titan nano grease szürke hűtőtrutyival és most a d805 alapon 38 fok terhelve orthossal meg még 54 fölé nem ment
(3.4 ghz 1.4 volt)
a gyári hűtővel is 38-40 fok volt alapon de terhelve elérte a 67 fokot is és baromi hangos volt
nagyon jó ez a freezer csendben teszi a dolgát és hatékonyan
mindenkinek csak ajánlani tudom
[Szerkesztve] -
bim
veterán
ugyanezekaz eredmények vannak nálam is.ugyanezen az orajelen.

gorni:semmi istencsodája nincs a vizben.egyszerűen csak annyi hogy én az 58 fokos maxot orthos alatt ugy értem el hogy 1000 rpm alatt ment a radiátoron a venti.ha azt veszzük hogy nekem nemcsak ez van bekötve a rendszerbe hanem feszstab-NB-GPU-VGAmemo-SB-vinyó,és mindezt az egészet hűti full terhelésen 2x~800rpm totálisan halkan akkor azért nem rossz eredmény.
tegnap probaképpen elinditottam a TAT-ot és játszottam 1 órát.utána visszanézve a proci nem ment feljebb 54 foknál.ezt az értéket is 1x láttam regisztrálva.az esetek 98%-ban 51-52°volt a magok hője.
-
Muréna
őstag
-
érdekes nekem az abit is7 lapon a wines frissítés többször is elrontotta az írást s utána megmaradt a régi bios

-
Zsoo21
aktív tag
Bocsi 2 szer irtam be.
-
Muréna
őstag
Nah gyerekek!
felraktam a procira a vizet
(egyböl 20 fokkal hidegebb :p) -
ati2
őstag
válasz
detroitrw
üzenetére
A bios az egy eprom ic, amit írás előtt csontra ki kell törölni (minden bit beáll 1-re), majd az írás során a másik állapotú bitek állítódnak csak be (0-k).
És csak akkor lesz jó az eprom tartalma, ha a törlés és az írás is jó volt!!!
Ráadásul vissza rakni se lehet normálisan a régi biost, ha az új nem ment bele rendesen (pl instabil gép miatt).
Ha a húzott gép 100%-ig stabil volt, akkor valószínű a bios frissítés is jó lesz.
De jobb félni, mint megilyedni alapon, ajánlott alap beállítások mellet biost frissíteni (főleg, ha csak 1 biosod van) -
Zsoo21
aktív tag
Ma rendeltem egy Thermaltake Extreme Spirit 2-ő chipsethűtőt a Ds3-ra.
Gorneck olyan kérdésem lenne hogy neked kb mennyi volt a pk mert tudom te is neten rendelted blcomputer.
-
Lipton
őstag
Én is emelt órajel mellett frissítettem a BIOS-t, nem volt sok kedvem bootolgatni.

-
figy a bios frissítés is olyan mint amikor egy fájlt áthelyezel
szal ameddig meg nem bizonyosul a progi hogy jó csinálta e meg addig megörzi a régit s sikertelen próbálkozás után visszaállítja a régit
ezért van az is kihangsúlyozva hogy lehetöleg a bios update-lés közbe ne induljon újra /vagy hasonló/ a gép
mert akkor gebasz... -
BPFeri
senior tag
válasz
slayer006
üzenetére
Szerencsés ember !!!
Most melyik veriós BIOS van Nálad ?!?
Nos a GIGA honlapján is kiemelik hogy alapbeállítások mellet kell elvégezni a BIOS frissítést sőt ott még azt sem ajánlják hogy nagy lépésekben hanem step by step...
Én döntöttem tanácsotok megfogadva délután feltolom a F2 -re az F7 -et .. lesz ami lesz !!
F. -
Pipiripi
senior tag
-
Fori23
őstag
válasz
Pipiripi
üzenetére
Hopp, bocs hogy kéretlenül belepofázok

Ezt valszeg a HDD limitálta. Ha ezt egy winyón belül tömörítetted ki, akkor egyszerre kell neki irni, és olvasni, ami sokkal lassabb, mintha két külön HDD-n teszed. És még azon belül is a lemez elején sokkal gyorsabb mint a belső részén
-
Pipiripi
senior tag
Én nem alap beállításról beszélek.
proci 3,2ghz, ram 800mhz
proci 3,36 ghz, ram 1050mhz
Ezt a két beállítást néztem, de nem éreztem gyorsabbnak a rendszert a gyorsabb ramtól. Konkrétan csak winrart néztem. Egy 4GB-s cuccot tömörítettem ki, és tök ugyanaz az eredmény jött ki mindkét beállításnál. Lehet van olyan eset, hogy látványos javulást hozhat, de ez alatt a röpke két hét alatt én nem tapasztaltam ilyet.

-
bim
veterán
válasz
Pipiripi
üzenetére
azért azt ne felejtsük el hogy ez egy alaporajeles teszt,ahol a procik alapon ballagtak.gondolom egy 7x500 nyargalo procit is bebiggyesztettek volna akkor ''picit'' más lett volna a helyzet.

és megbocsájtsd,de ki az az őrült aki 1000+-os memot vesz és alapon nyomja a gépet.
vagy te iyen voltál?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Túl sokat olvasgattam mostanában a 800+-ról szal szinte biztos, hog 480-490 környékén van a vége 1:1-ben...persze ettől még lehet a lapom bír ennyit, de ezt azé kétlem...
Szoktam én is
Pláne ma mikor olyan gépeket selejtezek le ami 66mhzes...jahh és a poén benne, hogy meg is kell magyarázni, hogy méééé..
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Ez most miért olyan fontos?! Neten se mennek ezek a ramok jobban se ájemdébe se intelbe illetve csak az ami GMH-val van szerelve ez GTC ennek az a plafon kb, ha esetleg másnak jobban menne az max a szórás miatt.
ui: Ilyennel szemezel akkor sztem tökéletes...ennél jobb ram nem kell hidd el.
-
-
BPFeri
senior tag
Köszi !
Igen olvastam itt a fórumon is és a GIGA honlapján hogy CSAK alapbeállításokkal szabad végezni a fríssítést. Köszönöm a segítséget de bevallom fosok mint egy galamb attól ne hogy elkeféljem a fríssítést.
A DS3 saját, BIOS alól indítható ( asszem QBios a neve ) programjával szeretném csinálni !!
F. -
rob210
nagyúr
Cserélheted nyugodtan.
A sok bios csere sokkal többet árt mint a nagy ugrás ahogy te fogalmaztál.
Mivel epromból ki epromba be égeti a biost.
Az tök mindegy mi volt benne előtte.
Egy jótanács csak és kizárólag alapon menő gépet biosflashelj.
Láttam már olyat, hogy a biosfrissítés után megmaradtak a beállítások és nem indulta gép.
CSak miután mindent újra megcsináltunk.
Beleértve itt a biosozást is.
Ennyi szvsz nem nehéz nem veszélyes.De csak és kizárólag stabil gép melett, fájlból nem online. -
BPFeri
senior tag
Sziasztok !
Kérdés.. lehetséges F2 –ből F7 –re (v. F10 –re) a BIOS frissítés vagy gond lehet ez a ''nagy lépés'' és célszerűbb kis lépésekben megtenni ?!?!
Tapasztalat ezügyben ?!?! esetleg vélemény ,
tanács nekem egy kezdő „BIOS buherátornak” !!
Köszi és üdv,
F. -
Gorneck
legenda
Hááát nemtom...igazából minden kapott kellő feszt, de nem lett jobb a rendszer. 500-on tudok netezni, letölteni...stb. Terheléskor hibázik a ram és proci is...de nincs restart sem fagyás...
Ahogy vittem lefele az FSB-t annál stabilabb lett a cucc...ramnak 1000-1040 között van felszorozva a vége...szal tippem a ram, mert általában 1:1-ben kevesebbet szoktak vinni, mint felszorozva. -
Gorneck
legenda
Beálltam stabil 450-re, mert az jó, mert az kerek szám, mert ez is megy alapfesz mellett simán és ramnak is elég a 2.0V. Nincs melegedés...piszok gyors a rendszer. Lehet még gyilkolom az időzítéseket picit...
500+-os fsb-hez meg nagyon jól összeválogatott cuccok kellenek...bár ezt eddig is tudtam...
ui: Most jobban foglalkoztat a chello ellenlépése ezekre a nagy sávszél emelésekre... -
Gorneck
legenda
Sajna morálisan ingoványos lett a talaj így...485-490-en környékén stabilnak mondható a masina...
Ez úgy néz ki pontosan, hogy...
FSB: 490
x2
5-5-5-15-Auto.
Cpu fesz: 1.4V
FSB fesz: +0.2V
Mod: 490-en jelenleg bukdácsol a dög...lehet emelni kéne az MHC-n is...de nem hinném, hogy kéne...
Majd még vmikor próbálok egy szorzó visszavételt esetleg egy SB hűtéssel együtt is...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Adjon már vki egy rendes ramot...

-
Gorneck
legenda
Hulladék...[link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)