- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
Aktív témák
-
feka007
veterán
Hello!
A CPU Ventijét az F3-as BIOS-ban hol tudom beállítani magasabb fordulatszámra? (légyszi lépésekben, mert nincsen túlnagy szakértelmem)
THX
[Szerkesztve] -
Lipton
őstag
válasz
Gorneck #1862 üzenetére
Tuning van, de lehet, hogy alapon is csinálja, engem nem zavar ezért annyira nem is próbáltam megszűntetni ezt a ''hibát''.
A gyakorlatban csak annyi van, hogy megnyomom a bekapcsoló gombot, kigyullad a power led, kb egy másodpercig világít, elalszik, és szintén egy másodperc múlva kigyullad, és indul a gép.
Áramszünet?
én biztos nem nyugodnék bele...
ezek még rev1-es lapok?
Mivel naponta csak egyszer indítom el a gépet, ezért nem is nagyon foglalkoztat ez a dolog.
Rev 1-es lap.
Az is lehet, hogy másik BIOS-szal nem csinálja, vagy elég egy load default, de ezeket nem próbáltam. -
DeadMeat
nagyúr
Megvan a cumo
Rev.3.3-as a lap,a cpu FPO szama meg Q640A301Mar csak a blokk hianyzik,h osszetudjam rakni.
-
Nippon
őstag
Srácok kéne nekem egy gyári southbridge borda nincs valakinek? Olyan ami mostanában a legtöbb 965-ös lapon van. Nem akarok hullarablónak tűnni, de egy halott lapról megvenném.
-
kugli81
aktív tag
Koszi / gornecck/ akkor megnyugodtam
.Jo az oldalad
-
kugli81
aktív tag
Huha elértettel pont abban van valami amitol jo azaz az ment fel nekem amit nem ertettem en se..es a mai napig nem ertek masik sima sp1 pl mioert nem megy fel..
-
-
kugli81
aktív tag
Az jo mar tobb xp is toltottem le ami sp3 al van cimezve meg telepitesnel is neha kirja
Jo nem tudom milyen javitasokat tartalmaz
Utana neztek google ban is van talalat es sg.hu...oldalak akkor most ki ir hulyeseget..
-
kugli81
aktív tag
Nem ertem az sp3 ra min csodalkozom ?
Vista is megy rendesen..
-
laceeek
aktív tag
szeretném kérdezni hogy egy ds3 meddig birja a tuningot?
fsb-re gondoltam
d915
a-data 2*512 1066mhz-es rammal?
csak kb értéket szewetnék kérni -
kugli81
aktív tag
ok.koszi
A lappal kapcsolatban kérdeznem nem volt senkinek gondja xp telepitessel?Regi blade-es verziom nem akart feltelepulni mielott eljutott volna a particioig mindig kekhalal lett.Pedig ata-s winyo nem sata igy nincs driver lemez hozza 300gb os..Végul sp3 as ment fel rendesen..A tobbi nem latta a particiokat rendesen ill. kekhalal.. -
kugli81
aktív tag
Ja a memoria kingmax
-
kugli81
aktív tag
Sziasztok csatlakoztam a core duo taborba.Alaplapom egy Gigabyte GA-965G- DS3 (CORE 2 DUO)integralt videokaris.Eddig 2x512 ddr2 667 el es 6400es procival 2.8ghzig /700 ig jutottam.Meddig probalkozhatok szerintetek /huto zalmann/.
-
Zsoo21
aktív tag
Még nem próbáltam hogy igy jó lessz-e.
-
Zsoo21
aktív tag
válasz
péter007 #1830 üzenetére
Ezt irták rá.
Köszönjük kedves leveled és érdeklődésed. A témával kapcsolatban, melyet említettél, számtalan lehetőség lehet a probléma oka, mint rossz memória, alaplap vagy más egyéb. Javasoljuk, először végezz el egy egyszerű tesztet, hogy kizárhassuk, nincs rövidzárlat a rendszerben:
Vegyél ki mindent az alaplapból (kártyák, eszközök stb.), majd távolítsd el az alaplapon található elemet, hogy töröld a CMOS-t az alábbiak szerint:
1. Kapcsold ki a gépet
2. Húzd le a tápot az alaplapról
3. Finoman vedd ki az elemet, s tedd félre 10 perce vagy még tovább. (Vagy egy fém tárggyal zárdd rövidre a két érintkezőt az elemtartóban)
4. Tedd vissza az elemet
5. Rakd vissza a tápkábelt az alaplapra, és kapcsold be.
6. F1-gyel lépj be a biosba, és töltsd vissza a fail-safe default-ot. (Load fail safe default)
7. Mentsd el, s bootolj újra.
Ezután, ha a bios post-ol, töltsd be a bios fail-safe beállításokat {mégegyszer? elég furcsán hangzik...} és teszteld egyszerű környezeteben, csak a CPU, memória, videókártya, táp összeállítást használva. Ha így semmi probléma nem jelentkezik, próbáld meg a többi kártyát is egysével behelyezni, újra meg újra figyeld az eredményt.
Ha valami hibát tapasztalsz, az alaplappal lehet valami, tehát vidd vissza, ahol vásároltad. A garanciát és a csereszavatosságot az értékesítő intézi. A garanciális feltételek attól függnek, milyen feltételekkel adták el neked. Vedd fel a kapcsolatot az értékesítővel, aki egy standard eljárást követve, visszaküldi a nagykernek cserére. -
Muréna
őstag
válasz
Stalker-2572 #1821 üzenetére
Hát ezt rendesen szétkaptad
hőfokok változtak pasztázás után? -
Vakegérke
félisten
Üdvözlet minden fórumos társamnak!
Gorneck23 javaslata volt, hogy milyen lapok közül válogassak. Illő tisztelettel köszönöm szépen. Mivel extrákra nincs szükségem, három alaplap maradt a rostán. Először mondanám, mihez kell.
Proci E6400
VGA Galaxy 7600GT 256 DDR3 Zalman
RAM Samsung DDR2 667MHz 2*512MB
Winyó 2*80GB és 1*200GB SATA2 Samsung
Mondom az ajánlatokat.
Abit AB9
Asus P5B (Deluxe)
Gigabyte GA-965P-DS3
Nos, kellő áhítattal olvasgattam a megfelelő rovatokat. Az Asus ezért-azért kiesett. Az Abit viszont igencsak szimpatikus.
Térdre rogyva, könyörögve kérek minden fórumos társamat a következőre. Győzzön meg valaki arról, hogy a DS3 lap megérdemli a bizalmam.
Félreértés ne essék, nem feltétlen szándékom megvenni ezt a lapot. Azt szeretném megtudni, hogy mennyivel tutibb, mint a másik kettő. Jobb választás? Ha igen, akkor miért?
Majdnem átolvastam a közel másfél ezer bejegyzést. A közepéről kihagytam párszázat. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem megfelelő BIOS beállításoknál elszáll minden, és macerás, mondhatnám kockázatos megoldással lehet észhez téríteni a lapot. Nem túl bíztató.
Sokan küszködnek azzal, hogy ez a BIOS frissítés nem jó, az nem jó, pedig mások megelégedéssel használják.
Nem kötözködöm, nem a lap ócsárolása a célom. Egy olyan alaplapot szeretnék, amely megfelelő módon szolgál jópár évig. Tudom, a RAM-ok nem tuning barátak, de ha úri passzióm úgy tartja, a procit megrángatnám, legfeljebb visszaveszem a RAM-ok teljesítményét.
Kedves társaim, véleményeket kérek.
Hisztis a lap, vagy a kezemből eszik?
Valóban ez a jó választás, vagy inkább az Abit AB9?
Elfogulatlan véleményeket kérek.
Köszönöm. -
bim
veterán
uj driverek mai keltel.
[link]
-
imisz
tag
Hali! Ne haragudjatok, de tudna valaki egy linket ahol bios frissítés le van írva pontosan ds3-hoz? jelenleg F7-es van rajta, érdemes F10-esre váltani? KÖSZÖNETTEL
-
Siriusb
veterán
Kiváló kollégánk - Zsoo21 - már meg is kapta válaszát a Gigától.
Nem a magyar mentalitás, hogy majd jövőre válaszolunk...
[Szerkesztve] -
nos van az IDE kábel, s az egyik vége megy az alaplapba, a másik vége a MASTER a ehez közelebbi /ill a középsö/ a SLAVE
nos fogod az ODD-t /írót/ s ahova be kell dugni a kábeleket ott kell hogy legyen egy kis írásnak hogy melyik állás a slave, master ... /valszeg csak dombornyomott kép lesz/
s az egyiket ragd master-re a másikat slave-re /érdemes azt master-re rakni ebben az esetbe amelyiket sürübben használod majd, de amúgy ''lényegtelen''/
na s akkor e szerint az IDE kábel túlvégét a master-re állított íróba dugod, s a középsö kábel részt pedig a slave-be
s ha így nem akarja felismerni ... -
-
Nortid
aktív tag
Hi
Ma vettem egy asus dvd írót, betettem, de csak ráamot kap, se a bios, se a win nem ismeri fel, ugyhogy biztos h elkötöttem vmit...
van rajta egy ide csati és egy 4 tűs másik, abba bekötöttem a tápot, ez gondolom jó. Van még egy íróm, az is ide-s, az működik, és annak a kábelén van még egy hely ahova be lehet dugni, oda tettem ezt a újat... Vmit be kéne még álltanom, vagy rosszul tettem össze? (a lapom ds4 rev2) -
Muréna
őstag
válasz
Stalker-2572 #1816 üzenetére
Hali!
good work, gyári pasztázásrol van képed? -
Stalker-2572
veterán
-
Siriusb
veterán
Írj meg mindent priviben, lefordítom neked. Legalább okosodunk, ha válaszolnak.
Én a Scythe eu-i központjával leveleztem, nagyon rendesek voltak! Simán elintézték, hogy az itteni partnercégük küldjön egy új fémkeresztet a Ninja felfogatásához.
Bár azt nem tudom, férfi volt-e, vagy nő, mert japán névvel rendelkezett! -
Zsoo21
aktív tag
Azért én nem fogok venni uj ramot most vettem őket.Igy marad akkor.
-
bim
veterán
vegyetek DS4-et .az rendese indul.
pár ezret ne sajnáljatok rá pluszban.
Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest