Hirdetés
Aktív témák
-
rob5
aktív tag
Na megjött a cucc a régi xp re ráküldtem (amd driver stb le) intel driverek fel minden mükszik egyenlőre de majd holnap új win lesz.
Hogy tudom meg milyen rev a lap, nincs ráírva semmi csak a neve ds4 és utánna semmi vagy csak nem jó helyen kerestem? köszi -
kkf
aktív tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy a 667mhz-es Kingmax Mars ramokkal kompatibilis-e a 965P D3, tehát akinek van ilyen irányú tapasztalata (legfőképpen egy 2x1GB-os modul párral), az légyszi nagyon gyorsan ossza meg velem priviben.
Köszi előre is! -
péter007
senior tag
hello mindenkinek
a héten vp-be voltam és végigjártam az összes számtechboltot északi híd hűtés után
az egyiik boltba mutattak egy ilyet [link] és aszonták hogy ez királyan hűt meg minden.
ekkor én rákérdeztem erre: [link]
ekkor nekem a csávó aszonta h. ez se rossz de ez drágább és szarabbul hűt mint az másik
akkor most melyiket vegyem? vagy egyiket se? -
Battleaxe
tag
válasz
Csipisz
üzenetére
Nekem is ezt játtsza a lap, de csak ha ujra akarom inditani egyébként megy 422X8-on (e6400)és mindig elindul mondjuk én csak 2x512 800-as A -data ramot használok.én az ujrainditást nem is használom már inkább kikapcs és vissza.ja és a tuningnál minden auton és a pci frek fix100.
[Szerkesztve] -
Csipisz
tag
Érdeklődnék, hogy másnak volt-e ilyen gondja, mint nekem.
Lap DS3, E 6300 és 2x1Gb Geil Value. Felraktam az f10 biost és azóta átlagban a 3-4 bekapcsolás után a gép nem akar beindulni.
Újraindítás után pedig defaultra teszi a biosban az fsb-t és a PCI-e frekit, de semmi máshoz nem nyúl. Tuning szinte semmi 400-as fsb, 1:1, memóriának +0,1 volt. Mi lehet a gond, tanácsokat várnék a tapasztaltabb kollegáktól. -
iC
tag
A figyelmeztetés be van kapcsolva.
Na ezt nem tudtam, hogy manapság már etikus megállítani is a ventit, nem csak lassítani.
Van egy állapot amikor csak rángatózik a venti... Ez nem árt neki?
Tehát kezdetben semmi, aztán rángás, majd elindul. Rángás állapotban ha kézzel megpörgetem megy egy darabig, gondolom kicsi a fesz. -
iC
tag
Sziasztok!
Nemrégiben összeraktam egy gépet S3-as lappal. Gondom van vele és nem találom a megoldást.
Amikor bekapcsolom a gépet nem indul el a processzorhűtő. Egy-két perc elteltével, ahogy a proci melegszik, egyszer csak elindul. De eddig a pontig folyamatosan sipol.
Arra gondolok, talán a hideg procinál túl kicsi feszt kap a ventillátor és azért nem indul.
Van erre vmi megoldás? Ötlet? -
1face
senior tag
Nekem a ''jó öreg'' SB Live teszi a dolgát!
MOD: érdemes volt ennyi baromságot leírnom, ''fanatikus'' lettem!
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Sziasztok.
Nem pont de a lap miatt ide is tartozhat...szal ki milyen hangkarit használ? Vmi Creative cuccot szeretnék...audigy2, audigy4 esetleg xfi. Kinek mi müxik zökkenőmentesen a lapjába? -
harkai
tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Igaz főnök
Lassan belőled áll csak a ds3 rész
További tesztelgetést 
-
Robi_73
őstag
Próbáld ki mind a 4 memória slotban! Mikor még nem jöttek meg az A-Data memóriák, a kölcsön 533-as memóriával a négyes slotban nem indult az alaplap.
A molex csatit rádugtad a lapra? Vegyél ki mindent az alaplapból, húzd le az összes tápcsatit, ezután vedd ki az elemet és így csinálj egy cmos clear-t.
A proci venti forog mikor bekapcsolod? -
helkis
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
sajna egy van csak mindenből, még jóhogy a másik gép tápja kompatibilis ezzel..
viszont egy 256Mb-os DDR2.es 533-as rammal próbáltam a trükköt.. az a dúrva, hogy gyakorlatilag annyi történt, hogy táp-levesz majd rádug, F6-os bios van benne ezzel nem volt gond.. a backup biosban még a gyári F2-es van, ha jól tudom pár sikertelen indítás után (10?) át kellene írnia a primaryba.. juteszembe volt már ilyenem mikor elállítottam a ramot, párszor shutdownolt, aztán elindult, még billt sem kellett nyomnom, mikor előjött a kép akkor láttam hogy F2.. -
helkis
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
végigcsináltam a varázslatot az oldaladról, annyival kiegészítve, hogy nem jumpert dugdostam, hanem egy régi gép reset gombját köröttem rá a c-mos clear-re, így könnyebben tudtam nyomkodni, ha kellett, de sajna nem akar menni a dolog....

ha még lesz erőm (38fokos lázzal vagyok itthon táppénzen) akkor szétszedem az egészet és megpróbálom az asztalon összerakni újra..
-
T.Jones
tag
Sziasztok,vistához honnan tok normális audio drivert leszedni mert ami gigabyte oldalán van az nem igazán működik,előre is köszi és bocs ha már volt szó róla
-
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
Ma beruháztam egy coolermaster hyperTX-re. Hát mitnemondjak ^_^
kb -20 fok mind idle, mind orthossal terhelve (már megy vagy 20 perce, de 46 környékéről el se mozdul
Jó valószínűleg nem volt valami rendben a gyári hűtővel (pedig az osszes lába a helyére volt pattintva).
nagyon köszönöm az eddigi segítséget! (nem ér fellélegezni, még fogok ám kérdezni
-
helkis
veterán
help kellene srácok!
adataimnál szereplő konfig régóta stabilan megy 3200-on azaz 400.as FSB-vel fél éve, legnagyobb megelégedésemre, de az idő múlásával egyre hangosabb lett a venti a tápban, gondoltam és a csúszócsapágyas ventiket kicseréltam tegnap golyóscsapágyasokra 1db 12cm-es és egy 8cm-es van benne, nos a műtét sikerült is, de azóta a gépem nem indul el!
amiket eddig próbáltam: c-mos clear, elemet kivettem 20percre, semmi. másik gépből átraktam a tápot azzal sem indul el (FSP BS 350W), illetve mindegyik esetben beindul aztán shutdown, és így megy örökké, mint mikor nem megfelelő tuningra van állítva a cucc. a másik gépembe beraktam a venticserélt tápot, semmi gond nincs vele, most is arról írok.. akinek esetleg van még a tarsolyában valamilyen mágia, ne tartsa magában!!
előre is köszi! -
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
Eist: szorzó/órajel felelős.
C1E: fesz felelős.
Ha ezek be vannak kapcsolva, akkor a lap/win szabályozza a proci fogyasztását+órajelét. Tehát Idle állapot bőven az alapfesz alá megy. Így nekem, ha nem csal az emlékezetem 460-ig tökéletes és stabil a gépem.
TT ES2 ventije rá volt kötve a lapra...de már nincs semmi. -
skippper
senior tag
válasz
shouryuken
üzenetére
Szerény fizikai tanulmányaimra ha jól emlékszem, akkor a delta az a változás.. És szerintem itt azt jelenti, hogy az Idle és a Load hőmérséklete között max 26 fok lehet a különbség... De ez nem bizti.. csak így első olvasásra nekem ez jön le.
-
shouryuken
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Nagyon köszi a hőképet ;)!
De én úgy látom mintha nőne a fesz
Azt, hogy az én ventim mennyin pörgött nem tudom pontosan, de tuti nem 4-ezren, mert az feltünt volna. (nagyon halk volt, sztem max 2k-n ha pörgött). Sajna most melóhely, szal nemtom csekkolni :/
//azt jól látom, hogy a szorzóingadozás nálad be van kapcsolva? -
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
-
shouryuken
senior tag
Azt hiszem megvan a ludas :đ
auto voltageon volt a bios és 1.325-öt adott a procinak.. CPU-Z / everest szerint 1.280v járna neki. -
shouryuken
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
olvasom én olvasom
már ''rég'' kedvencek között van
a hőmésékletről ennyit ír:
Delta of Idle-Load reported by Core Temp should not exceed by 26°C
ez azt jelenti hogy a két mag átlaghőmérséklete, mondjuk 53, 55 (nagyjából 54) osztva 2-vel nem haladhatja meg idle állapotban a 26 fokot? Akkor gáz van mert nekem alapban 27 ez a változó, tuning nélkül :<
mind1 sztem holnap kiugrom egy hűtőért :> //egy két ember azért írhatna idle/terhelt maghőmérsékletet normál/tuning állapotban
THX az eddigi helpet is
-
ati2
őstag
Ezt a frissítést próbálta valaki?
''A frissítés telepítésével kijavíthatja azt a hibát, ami miatt előfordulhat, hogy a processzor-energiagazdálkodási szolgáltatásokat támogató, több processzort tartalmazó Windows alapú rendszer teljesítménye csökken.''
[link] -
ati2
őstag
válasz
shouryuken
üzenetére
Sok!
A gyári hűtővel 3200@1.40V környékén van ilyen hőfok (10 perc orthos után 70, idle 55). -
Gorneck
legenda
DS4-nél nemtom, hogy minkét biost frissíti e win alatt a progi...
F8-as bios miután feldobtad sztem pendrive-ról is tudod már frissíteni qflash-sel a biost. Szal ha nem tette meg, akkor ott pótolni tudod (biosba F8, majd main/backup aszhem és a backupot köll).
De ezt inkább egy DS4 tulaj majd jól elmondja...
[Szerkesztve] -
bim
veterán
válasz
shouryuken
üzenetére
vegyél egy jobb hütőt.ne rakd off.-ba hisz témába vág.

majd megirják milyet érdemes venni.
-
shouryuken
senior tag
Leszedtem a ház oldalát, most max 62-63 fok terhelés alatt a mag, úgy látszik nem úszom meg, hogy bekapcsoljam a ház hűtését. Amúgy auto/auto-n van a fan speed control method, gyári hűtésnél mire kéne rakni? (amugy lehet holnap veszek egy jobb hűtőt, javaslat?

-
shouryuken
senior tag
Azt gyanítom valami gáz van a hűtéssel.Tuning nélkül 10perc után everest maghőmérséklet 68°
alapban talán olyan 55° körül volt. Ez soknak hangzik nem?
-
rob5
aktív tag
Hát úgy néz ki nem lesz ds3 , nem tudnak szerezni csak ds4 -t (egy kis felárért) remélem nem kell csalódnom benne, elfogadtam az ajánlatot.
[Szerkesztve] -
Nortid
aktív tag
Hogyan tudom lemérni a pc-m terhelés alatti komlpett fogyasztását? Ha lehet, jó lenne az alkatrészeket külön-külön, meg egyben is!
-
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
Itt elolvashatod hogy köll: [link]
-
shouryuken
senior tag
windows alól bátorkodjak biost flashelni?
évekkel ezelőtt msi lapka szépen csinálta.
amugymeg floppymeghajtóm nincs, cd-t lusta vagyok írni
-
bali0000
csendes tag
Bocs lehet egy kicsit nem ide illek de godoltam vki hatha tud segiteni....
Van egy GA945GM-S2 -es alaplapom amin van S/PDIF in/out csatlakozo amit egy opcionalis kabel segitsegevel ki lehet vezetni a haz hatuljahoz hogy csatlakoztatni is tudjunk ra (optikai, RCA) vmit ne csak az alaplapon figylejenek a S/PDIF labak.A Gigabyte honlapjan latam hogy letezik ilyen , kivezeti mint a 8 csatornat.. tud vki vmit hogy hol lehet kapni ezt az alaktreszt mert ahol vettem az alaplapot semmit nem tudnak rola ! elore is koszi a segitseget barkitol !!!! -
Gorneck
legenda
DS3-ba használ vki ilyet? ''Creative SB X-Fi mX Xtreme Audio'' Érdemes rá kiszórni 13-14k-t?
Audigy SE-t néztem, de átolvasva a teszteket elég sok minden kimaradt belőle... -
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
Nem vok két kari híve...sztem felesleges...
A tapasztalat azt mutatja S3/DS3/DS4 fronton, hogy igen...de sztem egy kis tuning után el tudod dönteni te magad is...szal ha nincs igazán gond a gyár bios-szal, akkor maradhat. Igazából Te vagy az első ilyen lap tulaj szal Te játszod a próba baba szerepét.
[Szerkesztve] -
-
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
Bahhh...király, mert még nem láttam sehol.
Hogyé vetted?
Mondjuk semmi előnyöd nincs belőle...
Akkor az a bios amit linkeltem nem jó...
Ez: [link]?!
DeepDish: Bocsi...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
DS3P-d van? Még sehol nem láttam...
Sztem sima rev2-es DS3-ad van ott meg F10-ig van bios: [link]
Gyári hűtővel sztem addig míg nem hangos a hűtő kellőképp és míg nem emelsz feszt 2.8-3.0.
[Szerkesztve] -
shouryuken
senior tag
Hi!
Napokban vettem új konfigot, GA-965P-DS3P rev2.0 alaplappal .
A gyártó oldalán csak 1 biosfrissítést láttam GA-965P-DS3P de rev3.3-hoz.
Ezt használhatom a laphoz?
Még 1 dolog.
Gyári hűtővel kb. meddig stabil általában egy e6300?
thx! -
Gorneck
legenda
Stalker-2572 az örök elégedetlen...jobb eredményeket közlök oszt itten elégedetlenkedik...
Természetes az egyeztetés folyik bőszen... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Oldal frissítve Deepdish új procijával...[link]
bim: Írtam pü-t. Kollégámmal ledumálva szal lesz 1-1,5 óránk tesztelni...persze, ehhez az is kell hogy legyen műszak... -
Stalker-2572
veterán
PÜ Gorneck23!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3832, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Újraindítás után pedig defaultra teszi a biosban az fsb-t és a PCI-e frekit, de semmi máshoz nem nyúl. Tuning szinte semmi 400-as fsb, 1:1, memóriának +0,1 volt. Mi lehet a gond, tanácsokat várnék a tapasztaltabb kollegáktól.

A molex csatit rádugtad a lapra? Vegyél ki mindent az alaplapból, húzd le az összes tápcsatit, ezután vedd ki az elemet és így csinálj egy cmos clear-t.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)