Hirdetés
Aktív témák
-
bim
veterán
annyira nem érdekes egyelőre.

nem tudom ki hogy van vele de én miota beállitottam a gépet egy alapfeszes tuningra,semmi lényeges dolgot nem csinál a lap.
mégcsak ujabb biosokra se kell várnom hogy hátha jobb lesz valami.
a legizgalmasabb hogy vajon elrontom e a biosfrisst.de eddig még nem sikerült.
szoval teljesen egyhanguan teszi a dolgát.
jó lap és kész.
-
slett27
addikt
-
harkai
tag
Megoldódott a rejtélyem, végre 2800on megy a proci, már ezért is áldom a fentieket.

f6,f8,f10 bios alatt gáz volt.
A gépem folyamatosan fagyott f8 alatt, de ahogy bezártam nála az nvidia drivert megjavult és nem volt fagyás.Feltettem 81.98as drivert.Azzal már nem fagyott.Nem hiszem hogy sok köze van a dologhoz, de lényeg hogy már nem fagy.
Most f7es bios van fent 7 órát ment az orthos és eléggé stabilnak tűnik
Igaz, ma a tesóm bekapcsolta a gépet és egy kékhalál volt, súlyos hiba után éállt helyre a rendszer...de ha én nyomom a power gombot akkor nincs gáz
Nos... akkorhát üdv

És köszönöm gornekcnek a törődést
-
bim
veterán
-
Gorneck
legenda
-
Lipton
őstag
Giga lapoknál van valami olyasmi, hogy a + feszek öszeadva nem haladhatnak meg egy bizonyos értéket. Lehet, hogy ezért nem tudtok többet adni a ramnak.
-
slett27
addikt
-
AtG
aktív tag
Hát nekem az F8-as bios baromira nem jött be az S3-as laphoz. Majd megőrültem, hogy frissítettem rá, és nem ment 3400-at a proci holott az F6-tal lazán ment. Utána vissza F6, az sem vitte utána a 3400-at. Na, mondom, ekkora szívást. Szerencsére az F7-es biosszal minden frankó megint.
-
Gorneck
legenda
Én is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
F7 és F10zel is ugyanazt tudja a ramom...sőt picivel jobb az F10. Furcsálom, hogy F8at ajánlják DS3hoz, mert cold bug-os a bios.
Nekem Ultrával az volt...
Amúgy nem az adható fesszel van a gond...egyszerűen nem szereti a ram a több feszt...mint azt írtam bizonyos fesz/órajel/időzítésre lehet belőve.
800-on bombázom meg +0,5-tel akkor is kékhalál van...tegnap ezekkel ki is nyírtam az XP-m. Szal reinstall lesz...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Ezt most nem értem...mármint a hsz-od....nem ez a baj...lentebb bővebben.
Túlfeszre a ram hibázni kezd...így akkor minek adjak több feszt...értelmetlen.
Ha beállítom +0,3-nak a stabil 2.1-gyel nekem sincs gondom, de +0,4 +0,5...stb mind 2.1-nek látszódik a progikban, de reagál a ram...szal ad feszt a lap...innentől kezdve meg nem érdekel mit ír ki az everest/speedfan.
Úgy gondolom 2.1V és ~1000/5-5-5-5-15-auto-ra van belőve a ram gyárilag...D9 GTC chipre tippelek...de ebből a típusból ami nekem van még nem láttam sehol a neten szal lehet nem is D9 van rajta. 800+-ból ha jól nézelődtem 5-6 típusból 1-et szerelnek GMH chippel. Ma du elkezdem 1:1ben keresni a végét.
Szerdán, ha nem jön közbe semmi, akkor megnézzük Ultrára mit reagál...inkább a progi monitorozása érdekel...
ui: Sztem ez a ram nagyon jó választás bárkinek. Kényelmes feszen viszi egy egész jó időzítést és mindezt olcsón teszi. Nem bántam meg...max annyiból, hogy kevéske a procim kihajtásához... -
rob210
nagyúr
-
Gorneck
legenda
Nálam igen, de everest szerint 2.1-et kapott. Szal sztem kap feszt, de valszeg a több fesz miatt kapok kékhalált...próbáltam 800-on is a dolgot...uaz. Ha így van belőve a ram, akkor ez van. Találkoztam ilyennel...de nam baj nem zavar...533-as ramtól nem várj sokat...2.1 még sok is lehet neki....
[Szerkesztve] -
-
Muréna
őstag
Szép jóestét!

Hogy tudok ennek a xar ramnak adni 2.1V nál többet ebbe a @ alaplapba mindjárt ki@-om ezt a ... kezd telljesen felb@szni

khm.
-
Lipton
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Alapvetően a mostani 2x512 mellé akart venni még 2x512-t, ha jól értettem. Akkor meg megy rendesen a dual channel.
[Szerkesztve] -
Robi_73
őstag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
AMD
-
Stalker-2572
veterán
Hülye kérdés: 1T / 2T hol lehet(?) állítani?
-
Gorneck
legenda
''Úgy néz ki vmi oknál fogva 2.1V a plafon ami adható ennél a ramnál vagy nemtom...állíthatok +0,6-ot, akkor is 2.1V-ot mutat a speedfan és everest...
Elfogyott mára a türelmem...fsb 424, 2.5x, 1060, 5-5-5-18-auto, 2.1V, +0,1V MCH. 15 perce stabil...a ram se meleg , hogy van rajta venti. Egy picit többet vártam...bár nemtom mi pluszt fog jelenteni ez a plusz 0,1V.'' Holnap folyt köv. vagyis 1000-1040 a ram vége ilyen 5-5-5-15-auto időzítésekkel...és ez már biztos...most dobott pár hibát az orthos. -
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
thx

-
Gorneck
legenda
Van aki 2.2 (+0.4V)-ot ad a ramjának vagy meg tudná nekem nézni?! Mit írnak ki a monitorozó progik fesznek?
5-5-5-15-Auto 1040ig stabil...''több'' fesz estén rosszabb lett a helyzet... -
Stalker-2572
veterán
Mikor kerülök fel a listára?

-
7Heads Drago
veterán

Ez igy van.
Szerintem aki C2D procit vesz, az huzni is fogja, legalább 50%-kal. És nem lesz neki mindegy, hogy a 2x512 mb ram mellé berakott 1gb ram miatt nem fut neki dual channebe. Akkor az egyik oldalon amit nyersz, a másikon meg buksz. Én akkor inkább várok 1-2 hónapot és veszek 2x1 gb. De ez én vagyokl -
Gorneck
legenda
Memset, setfsb mennyire használható a lapomnál?!
-
harkai
tag
TV tuner
Talán másik pci slot segít, nekem szerencsére nincs ilyen problémám, mert monitorba van építve a tv tuner
Kristálytiszta
Ezzel legalább szerencsém van ! 
-
harkai
tag
Szerintem tuti nem a user
Mert már annyi embert végigkérdeztem.Még abeszélgetést is kinyomtattam és pöttyről pöttyre bemásoltam biosba.De el sem indul.Csak villog a monitor zöld le-e és semmi több.Elkeserítő a heJJzet
Ma megpróbálkozok f7es biossal, sokan dícsérik.Amúgy xcbiker, nemis kételkedem, hogy nálad jól ment.Az aggaszt hogy nálam nem jó vmi.

-
Qru
MODERÁTOR
Vasárnap meglesz a XP120-am. Kíváncsi vok mennyit fog hűlni a cucc. Ez a gyári vagy nagyon sz@r, vagy az én procim is homorú...
Remélem csak az előbbi, nincs kedvem csiszolgatni a kupakot. Ráadásul akkor garnál problémáznának. 
-
Taky69
csendes tag
El is felejtettem, hogy van eladó RAM-om ha érdekel esetleg vkit. 2x512 Corsair XMS2 675Mhz CL4. Tudom nem épp idevág bocsi csak most jutott eszembe.
-
fasyrt
őstag
Őhh...
Nekem is van tunerem, de nem alaplapi hangkeltőt használok, hanem egy Audigy 2 ZS-t. Nekem a tuneremmel semmi gond, ellenben Richard Burns Rally-ba belépek, játszok, kilépek, és innentől egy árva hang sem jön ki a gépből. Csak a restart segít. F.E.A.R. Combatnál rosszabb a helyzet, ott már játék alatt (játékig nem jutottam el, menüben néztem) sincs hang.
Erre varrjatok gombot.
Megpróbálom másik PCI slotba áttenni a hangkareszt, hátha. Egyelőre nincs jobb ötletem, de ha nektek van, ne tartsátok vissza, ki vele. 
-
Gorneck
legenda
Én is ezt mondom neki...a DS3 sem rosszabb semmivel...szal kétlem ezt a ''lapod nem bírja'' dolgot...amúgy osztom a véleményed...ott ülnék előtte biztos menne. Azt viszont nem értem, hogy mindent beállít amit kell és azt ahogy kéri a gép vagyis a konfig alapján megkívánja és ezt csinálja...MSN-en már több beállítást is tanácsoltam és még mindig nem akarja...vmi nagyon nem kóser és nem biztos, hogy a user, de akkor mi?!

-
xcbiker
addikt
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i7-3GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Úgy néz ki rájöttem hogy a vga-val van baj...rájöttem gorneck eszével