Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hello,
Arra esetleg van valakinek ötlete, hogy miért nem talál meg a GDB semmit?
Rokonnak sikerült olyan winyóra klónoznia egy OS-t, amin volt adat (nem kevés). Szerencsére a klónozás az elején megszakadt, így nagyon sok mindent nem írhatott felül.
- Ő nekiesett Easeus Dara Recovery-vel - csak ez nem felelt meg neki, mert nem voltak filenevek (kis naív) Jól sejtem, hogy ez amúgy egy Getdataback, átskinezve?
- Én Getdataback-el, de a 4.x -es nem talált rajta semmit - azaz egy üres filerendszert, default scan-el.Most megy egy 5.57-es Getdataback, de mivel lenne még érdemes megpróbálni? Meg mi okozhatja, hogy a GDB scan alatt látom, hogy rengeteg file-t talált, 5 NTFS réteget beazonosított, de mégsincs semmi menthető? Nem először használom a GDB-t működő és nem működő winyókon, de ez nagyon furcsa. Írva nem volt a winyóra, stb., ilyen amatőrség nem történt
Köszielőreis
-
King Unique
titán
válasz
Boeing737 #1756 üzenetére
Lásd egy hasonló esetnél leírtakat.
Az AOMEI esetében ha biztosan megfelelő célmeghajtó lett megadva, akkor normál esetben nyilván csak azt törli és formázza, másikat nem.Legközelebb meg inkább az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban javasolt kérdezni ilyen ügyben, hacsak nem kifejezetten GetDataBack specifikus a kérdés.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Boeing737 #1756 üzenetére
Szia!
Minden attól függ, mennyi adat és hol lett felülírva. Az sem mindegy, milyen rendszer volt előtte, és mi van most (NTFS vagy FAT32 esetleg exFAT). Vagyis csak egy vizsgálat után derül ki mi is maradt meg, milyen környezetben.
A GDB csak olvas a mentendő drive-ról, így nem változtat rajta. Viszont az OS adminisztrál, így ír is rá. Ezt elméletileg az automount kikapcsolásával tudod megszüntetni. Belső drive (SATA) esetén biztosan. Mivel a GDB a mentés során csak olvas és másol, a fizikailag is másik eszköz amire ír, elég akkora szabad hellyel, amennyit mentenél. Nem kötelező ugyanakkora drive mint a mentendő.Sok sikert!
-
Boeing737
tag
Sziasztok!
Nagy problémám lenne nekem is
Felraktam egy "Aomei backupper" nevű progit, amiben kiválasztottam a Create bootable usb funkciót, és kifejezetten figyeltem, hogy a bedugott pendrive I: meghajtójelét válasszam ki a varázslónál. Mikor kész lett, utána vettem észre, hogy a szintén bedugott 1 terrás külső HDD-met IS leformázta.
A külső HDD-ből csinált egy "Backupper" nevű meghajtót, leformázta /talán csak gyorsformázás/, és kb 3-4 mappát rakott rá, benne pár fájllal /méretileg nem nagy, ahogy emlékszem/.
Ennek a külső vinyónak az adatait szeretném visszanyerni. Az 1 terrából kb ~600 giga volt foglalt, ennek a fele nem fontos adat, de a másik fele ~300 giga fontos lenne /családi képek, videók/. Egy itteni céget felhívtam, 50-80ezer+áfáért csinálnák meg, előzetes bevizsgálás alapján. Bevizsg. után derülne ki nekik is mennyi adatot tudnak megmenteni, ill. rákérdeztem a mappa struktúrára is hogy menthető-e, arra is azt mondta a hölgy, hogy az is bevizsg. után derülne ki. /sok mappa volt, sok .jpg fájllal/
Neten az Eraseus és a Getdataback-et láttam eddig a legjobbnak, emiatt is írok most ide
Most arra gondoltam, hogy vennék egy új 1 terrás külső HDD-t és megpróbálnám kimenteni ami menthető. Vagy mit javasoltok?
A vinyó azóta nem volt használatban, egy reboot után kikapcsoltam, kihúztam.
Egy 500gigás hdd-t szereztem a bátyámtól, a kimentéshez (kb 3-400giga üres hellyel), esetleg arra is meg lehetne próbálni? Bár szerintem kevés lenne neki a tárhely.
1-1 ilyen getdatás lemásolás ronthatja-e az esélyeket? arra értem, hogy próbálkozzak-e egyből az új vinyóra másolással? /még nem vettem meg/
Mappa struktúra szerintetek mennyire szokott menthető lenni? Vagy örüljek ha összesítve megkapom a fájlokat?
Windowsnál érdemes-e valamit kikapcsolni, pl vírusírtót, hogy még véletlen se írjon a külső hdd-re pl csatlakoztatáskor?Bocsi a sok kérdésért, csak nem szeretnék hirtelen neki ugrani.
A két progit már próbálgattam egy próba usb-n. -
Balinov
titán
válasz
King Unique #1752 üzenetére
, neked is liksoft.
Vegul konzultaltam ismerossel is aki nagyobb kocka nalam is (cegvezeto egy SW fejleszto startupnal)
Oriasi makom lett, tavalyi thaifoldi kepeinek az adtatmentesehez (szintenzenesz fotos SD kartyaval, parja raformazott a kompaktban), neki. O a RecoverIT-et hasznalta, megvette, meg 1 honapig jo az 1 eves licensze, kolcsonadta, azzal 2200+ db ORF fajlt sikerult visszallitani (valamiert mindenbol dupla, de ezt mar meg tudom oldani)
Rohadt makom volt, kepeket atnezve legalabb 3 olyan csaladi esemeny nyers raw-jait vissza tudtam hozni, amiket meg nem dolgoztam fel.
udv
BPozitiv dolog az egeszben, ravilagitott, hogy rohadtul at kell gondolnom az archivalasi gyakorlatomat.
-
King Unique
titán
válasz
Balinov #1751 üzenetére
Ha csak partíciótörlés / gyorsformázás történt a memóriakártyánál, akkor utána jó esetben visszaállíthatók a fájlok adatmentő programmal. Viszont ha telepítési adathordozóként volt használva és az előbbin túl fájlok lettek írva rá +ban, vagyis a korábbiak felülírva, akkor max. részlegesen állíthatók vissza a korábbi fájlok.
Az adatmentő programot gondolom Windows alá kérdezed, mert a Runtime féle GetDataBack Pro szoftvernek tudtommal csak windowsos verziója van. Ha full ingyenes kell, akkor meg ott van a Recuva, TestDisk / PhotoRec.Az pedig korábban már le volt írva itt többször (példa), hogy hacsak nem kifejezetten GetDataBack specifikus az egész kérdés, akkor adatmentés ügyben eleve inkább az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni. Illetve a mostanit szükség esetén majd ott folytatni.
-
Balinov
titán
Sracok, gyanitom a valaszt, de azert megkerdezem.
Mac-en bootcamp-al feltettem a win10-et (x64), es pendrive hijjan a bootcamp managerrel egy usb kartyaolvasoba helyezett 32-es sandisk SDHC-t hasznaltam.
Nem vagyok 100%-ig benne biztos, de azt hiszem, nem voltak rajta nem feldolgozott, szelektalt kepek, de az ordog nem alszik, szoval azt kerdeznem, hogy van-e mod a fat32-re, fenykepezvel (OMD EM1MK1) formazott kartyarol visszaallitani az adatokat. Ugye a Bootcamp patricionalja a kartyat/usb eszkozt es a win telepito melle felrak 1-2 dolgot.
A kartya azota csak olvasva volt, irva nem.
GDB-al (az utolso ingyenes verzio) vissza lehet-e hozni a raw (ORF) kepfajlokat? Ha erre nem alkalmas, van-e valami ami bevalt program es lehetoleg ingyenes.
A Wondershare fele RecoverIT-tel probalkoztam eloszor, az kb 30 perc molyolas utan latja a kepfajlokat, ki is tudom valasztani az ORF kiterjesztesueket, hozza is a datumot es mukodik a preview is, szoval a kepfajlok nagy resze valszeg mentheto lenne, csak fizetos program reven nem allit vissza.
Barminemu tippknek, otletnek orulnek
Koszonettel
B -
peter889
őstag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy hol van leírva a Get Data Back program részletes használata lehetőleg magyar nyelven?
Olyasmi is érdekelne, mint pl. hogy az „Options” menüben a „Recovery” fülön pontosan mit jelentenek egyes beállítási lehetőségek?
Pl. hogyan lehet beállítani, hogy a véletlenül, de szabályos fájltörléssel letörölt fájlok visszaállítása is lehetővé váljon?
(Nekem még a 4.25-ös Get Data Back progim van.)Köszönettel várom a válaszotok.
-
rii
nagyúr
válasz
King Unique #1748 üzenetére
nagyon köszönöm!
annyit csak had kérdezzek mar meg még itt, hogy a simple esetében az analizasal utan alul be kell pipalni hogy "deleted",. hogy csak a törölt adatokat mutassa?
-
King Unique
titán
Nyilván kezeli, ez alap. Amúgy már GetDataBack Pro néven fut, a Simple megszűnt. Az viszont más dolog, hogy az adatmentésnél nem a mentendő lemezre, partícióra célszerű telepíteni a programot, sőt ilyenkor írni eleve nem javasolt arra, amiről maga a program is tájékoztat a telepítésnél. Meg ha rendszermeghajtóról, pl. a Windows C partíciójáról kell adatot menteni úgy, hogy közben aktívan használva volt és történhetett felülírás, akkor az már önmagában csökkentheti a későbbi adatmentés esélyét. Ha SSD-ről van szó és a fájlok törlése után lefutott a TRIM, akkor meg pláne.
Egyébként neked és másnak is: ha kifejezetten GetDataBack specifikus a kérdés, annak működésével kapcsolatos, akkor lehet opció ez a topik (is). De általános adatmentéses ügyekben, valamint mivel ez a topik már kevésbé pörög, inkább az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban javasolt érdeklődni, ami itt már korábban is említve volt.
-
rii
nagyúr
sziasztok
get data simple v5 kezeli azt a meghajtót is amin az OS van, vagy a rendszerHDD-t nem kezeli?
-
darkstar79
újonc
Sziasztok.
Akadt egy kis problémám.Egy 500 Gb-os hdd-n volt 1 win7 boot partíció(fat32),és 2 további partíció (ntfs).Windows 10 -et telepítettem utána rá,és később kiderült,hogy nem lett minden lementve róla.Tehát az előző partíciók törölve lettek.Getdataback NTFS-sel sikerült lementeni az adatokat.(Kb 15 db képfájl),de nem lehet őket megnyitni.Állítólag ilyen esetben a partíció kezdetét detektálja hibásan a program,legalábbis azt olvastam a korábbi hozzászólásokban.
Az jutott eszembe,hogy ha visszaállítom a régi partíciókat,akkor talán vissza tudom nyerni az adatokat.A fizikai szektor értékeket tudom,mert úgy volt partícionálva,hogy a win7 telepítő létrehozta a boot partíciót,a maradék lemez terület fele -fele volt a két további partíció.Vagy inkább próbáljam más programmal visszaállítani? Vagy adjam fel ?
-
bbchris
senior tag
Üdv mindenkinek !
Kérdésem nagy bajban vagyok . Adott egy 4TB-os vinyó ami 3 partícióra lett elosztva . Win 10 alól véletlenül deaktiváltam lemezkezelő alatt és utána már nem állt vissza online-ra . Hibásnak látja mindet és gyakorlatilag egyik meghajtót sem látja már
Melyik a legjobb program ami képes partíciókat visszaállítani ? -
Lalo_Titi
csendes tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok. A multkor véletlenül letöröltem az összes képet a winyómról.
A easeUs data recovery-vel sikerült vissza hozni mindet... Nos a baj azzal van, hogy ma próbátam megnyitni egyes képeket, de nem tölti be, azt mondja hogy rossz formátum... Elküldem magamnak a telefonomra, és ott sem tudtam megnyitni. Tudtok valami megoldást? sem kép, sem videó nem jó.Ezer hála, ha valaki mondana megoldást...
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, hogyan tudok fájltípus szerint keresni a programban?
Rar, jpg stb. -
madamEO
csendes tag
Az, hogy kiszedtem az usb-bol, az annyi, hogy a nagy panikomban kihuztam a gepbol par mp utan, ahogy rajottem, hogy nem jo lemezt kezdtem el formatalni. 25-30 eve vagyok gepes, soha ilyen baromsagot nem kovettem el.
egyszer mindent el kell kezdeniPersze a HDD-t nem bontogattam meg. tok ertelmetlen lenne.
GDB-t meg nem probaltam,de lehet, ahova beadtam, hogy metsenek rola le, ott ezzel kezdtek, nem tudom még. ahogy lesz infom, megkerdezem, hogy mikkel probalkoztak,de elmondas alapjan sok programmal, es semmi.
KÜRT-ék javasoltak a GDB-t, azert is erdeklodom ezen a helyen. sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy elvigyem hozzajuk es 1000€+ÁFA penzert veluk szedessem vissza a dolgokat, ha megtehetnem, nem itt irogatnek.
Ami a legnagyobb bajom,hogy az eredeti file-struktura kell nekem inkabb,mint maguk az adatok. (zenek, hangmintak, stb) mert a legnagyobb resze megtalalhato a neten, csak gozom sincsen, hogy mit is kellene keressek es ujra leszedjek.
pl. zenek kiadok szerint voltak, egy reszere emlexem, de van amit omlesztve tartottam mert meg nem volt levalogatva (kb 1 TB mp3)
Valaki azt mondta, hogyha sikerul is visszanyerni a dolgokat, akkor is leginkabb omlesztve lesznek, es eppen a file-struktura az, amit nem lehet csak ugy visszaszerzni.
OK, gondolom lehet majd datum szerint rendezni, es abbol molyolgatni.Azugyben erdeklodom, hogy egyaltalan GDB-vel alljak-e neki, vagy van erre jobb megoldas?
-
King Unique
titán
válasz
madamEO #1738 üzenetére
Itt egyrészt már ez a "kiszedtem az usb-bol" sem teljesen világos, mivel a 2,5"-os WD My Passport modelleknél jellemzően integrált USB-s megoldás szokott lenni, vagyis nem lehet normál módon SATA-n csatlakoztatni a bennük lévő merevlemezt. Azaz emiatt rendszerint felesleges és értelmetlen szétszedni őket, hacsak pl. így nem oldja meg valaki. Ha a 3,5"-os My Book sorozatról van szó, annál reálisabb ez, mivel ott külön egységet képez a SATA-USB átalakító panel és a HDD. Másrészt ezeknél általában hardveres titkosítás van, aminek pont az a lényege, hogy az eredeti adapter, USB-chip nélkül máshol nem lehet hozzáférni az adatokhoz. Tehát ilyenkor már csak emiatt sem indokolt szétszedni és a merevlemezt másik külső házban, vagy a gépben SATA-n csatlakoztatni.
Aztán attól, hogy az NTFS kötetből RAW lett, vagy éppen lefutott egy gyorsformázás, megint nem indokolt nekiállni csak úgy megbontani a külső merevlemezt. Ilyenkor ez eredeti külső házban olyan adatmentő programmal, mint pl. a GetDataBack, jó esetben lementhetők az adatok egy teljes keresés (deep scan) után. Nem világos miért kellett ehhez a GParted, amikor az eleve inkább particionáló program, még ha van is benne valamilyen adatmentési lehetőség. Ami nem feltétlen tud annyit, mint pl. a GDB, vagy éppen a windowsos particionáló programokban lévő megoldások, amelyek nem mellesleg particionálás térén is rendszerint többet tudnak.
Aztán az meg a másik, hogy a kérdésed eleve inkább általános adatmentést érint, mintsem kifejezetten a GetDataBack program használatát. Vagyis ez esetben eleve inkább az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellett volna érdeklődni, meg amúgy is az a látogatottabb a témában, nem ez. Ez ebben a topikban is le volt írva, sőt linkelve is mostanában többször...
-
madamEO
csendes tag
Egy WD passport 4TB.os HDD-t sikerult gyorsformazzak.
'Panic-mode on 'miatt kiszedtem az usb-bol, majd mivel nem latta semmi vegig futtattam a gyorsformatot rendesen (ahelyett, hogy hagytam volna RAW-van)
Probaltam mindenfele programmal visszaallittani, de csak a recycle bin es a system volume information látszódott.
Egyik program megallapitotta, hogy egymasra csuszott (overlapping) particiok vannak rajta.
Valaki ajanlotta a Gparted live-ot, ami 2 nap (Attempting Data Rescue) mukalat utan a 4 eves gyermekem áldásos tevékenysege utan befejezte a munkálatait.
Semmi adatot nem látni rajta azota, csak az emlitett konyvtárakat pedig vagy 15 programot raeresztettunk mar.Barmilyen segitseg nagyon jol jonne.
-
robi191
csendes tag
válasz
liksoft #1733 üzenetére
Igen, pontosan gdb-re kérdeztem rá, mert a köztudatban csak annyi van, hogy keresse meg a fájlokat és azokat mentsék le.
Lassan kiderült, hogy image fájlt is tud menteni, kérdés, hogy abból is tud-e keresni, és ha igen, milyen image fájlokat kezel. Mert ahogy kiderült, a raw copy és a macrium is más formátumot csinál, azokat tudja kezelni?
Nekem még talán a legrégebbi verzió van meg, ami még win95 alatt is megy, most véletlenül megtaláltam a benne lévő faq-t, jól el van dugva, és ugye, ez az a program, amit akkor használ az ember(fia), amikor nagy baj van, és akkor csak a képernyő közepén lévő opciókra koncentrál, amik csak a "next-next-save" sémára épülnek.
Nagy mehezen annyit hámoztam ki belőle, hogy img és imc fájlokat tud kezelni, kérdés, hogy mennyiben különböznek a másik két - vagy többi - program image fájljaitól.Ha valainek van ebben tapasztalata, örülnék egy gyors válasznak, mert sikeresen elinditottam a raw copy mentést, remélhetően holnapra végez vele.
-
liksoft
nagyúr
válasz
robi191 #1732 üzenetére
Tévedsz. Az adatmentéses téma általános. Hiszen nem csak logikai mentés létezik, és arra sem csak ez a program használható. Viszont ennek a programnak a használatát itt lehetne legjobban kivesézni, hiszen így (HA HAJLANDÓ LENNE ELOLVASNI) a kérdezőnek nem kéne kérdezni, elég lenne olvasni.....
-
robi191
csendes tag
válasz
King Unique #1731 üzenetére
Rendben, akkor a GDB fórumnak annyi, zárható.
-
King Unique
titán
válasz
robi191 #1730 üzenetére
Attól, hogy odabiggyesztesz a végére egy smiley-t, még az előtte leírtak ugyanúgy ott vannak. Lehet neked ez humoros, de másnak már nem feltétlen...
Egyébként meg teljesen jogos volt a megjegyzés, mivel ez a topik egy ideje már inaktív és nem véletlenül volt említve a másik, az adatmentéses. Meg gondolom nem véletlenül írtad be oda is, miután észrevetted a korábbi hozzászólásban linkelve. Az adatmentéses topikban pedig ugyanúgy elfér a GDB-vel kapcsolatos kérdés. Nincs miről beszélni.
-
robi191
csendes tag
válasz
King Unique #1729 üzenetére
Látom, nincs humorérzéked és a kacsintós jelet se ismered.
Ide a gdb-vel kapcsolatban akarok írogatni, hogy pl. az image fájl-ját melyik másik porgram tudja olvasni, stb.
Amúgy most hirtelen megtaláltam, hat éve csináltam egy 2 gb-os pendrájvról mentést, valóban szövegfájl, de nem raw, hanem imgc a kiterjesztése, de még mindig nem jöttem rá, melyik progival csináltam.
-
King Unique
titán
válasz
robi191 #1728 üzenetére
Nem értem a kirohanásodat... Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy mások itt feltettek itt az elmúlt pár évben 1-1 kérdést, amire azért nem kaptak választ, mert mondhatni kihalt ez a topik. Ráadásul az #1722-es hozzászólásban is linkelve van az adatmentéssel foglalkozó, ahova érdekes módon utólag szintén beírtad a kérdést, szóval pláne nincs miről beszélni... Úgy meg megint nincsen, hogy ott kaptál választ, ami itt is említve volt.
-
robi191
csendes tag
válasz
King Unique #1727 üzenetére
Igenis, köszönöm, pontosan ilyen kioktatás hiányzott a vasárnapi unalmas semmittevésemből.
Akarod, hogy nyüszítsek is, miközben idejössz és seprűvel versz?
Keresek kukoricát is és egy csendes sarkot, ha nagyon akarod, hogy teljes legyen a vasárnapi örömöd.Visszaolvastam és láttam, hogy ez a fórum évekig halott volt, de erre kerestem rá, ezért ide írtam.
Később megtaláltam a másikat, ami a neve alapján egyszemélyes vállalkozás reklámfórumának túnt, de ha azt kedveled, menjünk oda.Úgy emlékeztem, volt egy kis program jó néhány évvel ezelőtt, amivel lehetett fájlba menteni, raw kiterjesztésű szövegfájlt csinált, amiben szépen lehetett keresgélni, csak elfelejtettem, melyik program volt.
A gdb image fájlt csinál, nem vagyok biztos benne, hogy más program is tudja olvasni, olyan mentést akarom, amivel először abból tudnám visszaállítani a fájlokat, és ha nem megy, akkor birizgálnám a hdd-t.
Tudom, hogy van még pár hasonló program, de azokat nem próbáltam, a testdisk-hez meg csak akkor akarok nyúlni, ha már van biztonsági másolat, mert az emlékeim szerint irogat is sajna.
-
King Unique
titán
válasz
robi191 #1726 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, akkor egy korábbi hozzászólásban le volt írva, hogy inkább az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni, az az aktívabb. Mivel közben ott is feltetted a kérdést, ezért majd választ is ott kapsz. De legközelebb lehetőleg előtte kellene eldönteni, hogy melyik topikba való inkább a kérdés, hol érdemesebb megkérdezni és csak ott feltenni!
-
robi191
csendes tag
Üdvözlet, remélem, aktív még ez a fórum.
Egy 3TB-os (2,72-nek irja a gdb) hdd RAW-vá vált kontakthiba miatt.
gdb-vel volt egy teszt korábban, két napig molyolt, és elvileg minden fájlt megtalált, de a végén ismeretlen hibával leállt és a gépet is azonnal lekapcsolta, újraindításnál pedig nulláról indult volna újra.Első lépésben szeretnék egy biztonsági mentést csinálni, erre keresek programot.
Egy 6TB-os hdd van (5,45), amin van 1,5 TB adat és egy 4TB-os szabad partíció.
A hdd raw copy tool viszont nem hajlandó a szabad partícióra menteni, csak a teljes hdd-re.
Milyen más megoldást ajánlotok rá, ahol fájlba tudom menteni a particiót?Előre is köszönöm a vasárnapi gyors válaszokat.
-
Mcyou
újonc
Szia! A GDB 5.01 -t használva visszanyertem az adtaimat a gyorsformázott SSD-ről. Az adatokat kiírtam egy másik SSD-re. A lementett fotót vagy videót nem tudom megnyitni. " A Fájformátum valószínűleg nem támogatott" lilletve "Azonosítatlan kodek: A VLC nem tudta azonosítani a hang- vagy videokodeket" hibajelzést kapok. Tud valaki segíteni?
-
mg105
senior tag
Sziasztok! Van egy külső vinyóm, amit kölcsön adtam valakinek, majd úgy került vissza hozzám, hogy egy teljesen üres NTFS partíció van rajta. Végigfuttattam a GetDataBack for NTFS systematic scanjét, és talált is pár fájlrendszert, de a fájl nézetben már nem találtam semmit, csak rendszerfájlokat [link]. Szerintetek érdemes lenne letörölni a rajta lévő partíciót, és úgy futtatni újra a scannelést, esetleg a sustained scant futtatni, netalán másik programot tudtok ajánlani? Minden segítő szándékot előre köszönök!
-
kisbub
újonc
válasz
King Unique #1722 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a gyors választ!
A formázásról közelebbit sajnos nem tudok mondani, ugyanis egy 8 éves törpe követte el. Win7 fut a gépen ennyit tudok. Nagy valószínűséggel avval formázta meg. Az általad leírtakból következtetve teljes formázást csinált.Ugyan zéró tapasztalatom van ilyen esetekről, de nekem is az volt a furcsa, elég sok hozzászólás elolvasása után, hogy semmit nem találtak a programok azokon a könyvtárakon kívúl amiket említettem.
Az általad javasolt topikot csak azután találtam meg, hogy ide írtam. Köszönöm szépen hogy felhívtad rá a figyelmem, Írok oda is egy kérdést, bár lehet hogy ezek után nincs mit tenni már.A legjobbakat!
-
King Unique
titán
Üdv!
Itt az a kérdés, hogy pontosan milyen formázás történt?
Ha csak sima gyorsformázás, akkor a GDB és más hasonló programoknak rendszerint (simán) meg kellene találnia a korábbi fájlokat, partíciókat stb. Előbbinél pl. a Simple verziónak egy Level 4-es kereséssel meg aztán pláne.
Ha teljes formázás és ezáltal lényegében a korábbi tartalom is felül lett írva, akkor az szívás...Ez esetben rendszerint nem szoktak találni az adatmentő programot semmit, még teljes kereséssel sem. Max. a formázás során újonnan létrehozott üres partíció rejtett mappáit stb. listázzák ki. Tehát ilyenkor az otthoni adatmentés már nem igazán opció és eleve adatmentő cégnél, illetve szakembernél kellene ez ügyben érdeklődni! Aztán, hogy ott tudnak-e vele mit kezdeni, vagy sem, az megint más dolog. De egy próbát nyilván megérhet!
Egyébként az Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik a látogatottabb és célszerűbb lett volna ott feltenni a kérdést. Valamint ez ügyben lehetne érdeklődni akár pl. náluk is.
-
kisbub
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ismerősöm kislánya sikeresen leformatálta a család WD My passport 750 Gb-os külső winchesterét,bő 300 Gb adattal. Elvileg azóta nem történt rá írás, sem más egyéb. Megpróbáltam a GDB-vel visszahozni az elveszett adatokat, de csak a Recycle.bin, a System Volume Information és egy Extend mappát talált meg, az elveszett adatokból semmit. A GDB legerősebb beállítása mellett. Próbáltam Raw recoveryt hasonló eredménnyel... Van esetleg valami javaslatotok még, amit itthon meg lehet tenni, vagy ez az adatmennyiség végleg elveszett?
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
King Unique #1719 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A GDB féle lemezkép készítés lesz a befutó. Remélem így sikerül minél több adatot 100%-osan visszakapnom.
-
King Unique
titán
válasz
Janoo_07 #1718 üzenetére
Üdv!
Adatmentő programokat általában akkor szoktak ráereszteni, ha már nem lehet közvetlenül hozzáférni a partícióhoz és a rajta lévő fájlokhoz, mert pl. RAW lett. Ellenkező esetben nyilván akár a manuális átmásolás is opció lehet.
Az adatmentő programok eleve 2x (keresés + mentés) mennek végig a lemez felületén. Ez egy hibátlan HDD-nél nem gond, de egy problémás állapotúnál már nem feltétlen a legjobb, mivel közben tovább romolhat az állapota. Ezért utóbbiaknál elsődlegesen olyan módszerek javasoltak, amelyek csak 1x olvassák végig a felületet. Ilyen például a lemezkép / fizikai másolat készítése. Előbbit tudja a GDB is, utóbbira pedig használható Windows alatt pl. a HDD RAW Copy Tool. Viszont ez esetben értelemszerűen kell + 1 db ugyanakkora, vagy nagyobb tárolókapacitású HDD, amelyre a másolat készítése történik. A legbiztosabb módszer viszont nyilván az adatmentő szakember lenne.
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok,
2 WD Caviar Greenem haldoklik jelenleg, az egyik meg is adta magát, Easeus Data Recovery fut éppen rajta, ott is a mélyanalízis ami 2 óra után már lát 4 fontos fő mappát, és 120k fájlt, a többi is reméljük előkerül.
A másik 1,5 terás pedig egyik napról a másikra lement 100%-ról 11%-ra... ViccSzóval mi a legbiztonságosabb módja annak hogy egy új HDD-re átmásoljam róluk az adatot. Az elsőnél értelemszerűen Easeusszal, de a második esetben mit javasolnátok? Gondolom felejtős a sima TC-es másolás...
Előre is köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
Windows alatt a
diskpart
+lemezkezelő
kombinálását szoktam ilyenkor használni. Ehhez pedig az alábbiakat tudnám hozzáfűzni—►
[link], [link].Amúgy RAW partíciónál én is jártam úgy, hogy ugyan megtalált az adatmentő program minden fájlt és a teljes mappaszerkezet + fájlnevek is stimmeltek, viszont némelyik 0 KB-os volt mentés után...Ezeknek nyilván annyi, de szerencsére csak egy kis részt érintett és az adatok nagy többsége sértetlenül megvolt a célmeghajtón.
-
Molk
tag
válasz
King Unique #1714 üzenetére
Update:
Vettem egy 1TB-os WD My Passport Ultra-t (miután átolvastam a "Milyen merevlemezt v." topikban a hozzászólásaidat.)
A fájlokat sikeresen átmásoltam és úgy tűnik, hogy csak néhány képem sérült meg - de mivel hanyag voltam ezért nem rendeztem őket így több példány is volt a lemezen belőlük. (lehet, hogy zene/film/játék-fájlok is sérültek, de ezek pótolhatóak. Majd kiderül.)
Már csak egy kérdésem lenne, hogy melyik programmal érdemes a "lemez törlése és újraparticionálása" folyamatot megcsinálni?
Egyébként lehet, hogy egy kis törődésre vágyott, mivel az állapota "javul". (
)
40 Bad sector, 55 weak sectorból > lett 38 Bad, 55 Weak sectorIlyen volt a meghibásodott hdd:
WDC WD10EARS-00Y5B1
Power on time: 876 nap
Total Start/Stop 1025 -
SpG
csendes tag
Évekkel ezelőtt egy USB-rackbe helyezett 2TB-os Samsung lett RAW.
Az akkor éppen topon levő lemez árak miatt kb. egy évig vártam a pillanatra. Vettem egy másikat és a DiskInternals Partition Recovery segítségével belekaptam. Kb. két napig molyolt a lemezen, aztán szólt hogy elkészült.Szerencsésen leképezte a belső lemezre a lemezstruktúrát és utána több mint egy teljes napon át másolta a cuccot a másik diszkre USB2-vel (szerencsére nem volt fullon). (Az akkori XP-s gépem kb. 10 éves lehetett - nem is tudom hogyan mertem belevágni... volt cidri!)
Gyanúm szerint táphiba volt, dobálta a késleltetett írás nem sikerült üzeneteket a lemezműveletek után, egyszer aztán végleg elakadt. Akkor kukáztam azt a házat (DeLOCK vagy mi volt).
Gyanítom egyszeri alkalom lehetett a szerencsés végkifejlet!
-
King Unique
titán
Az ilyen adatmentő programokban mindig a deep scan futtatása a célszerű. Igaz, időigényes, de akkor találnak meg minden mappát és fájlt.
Továbbá egy ilyen szektorhibás meghajtónál eleve benne van a pakliban, hogy emiatt az adatmentő program sem tud végigfutni rajta és kifagy. A nyüstölés miatt pedig még tovább romolhat a meghajtó állapota. Ezért is intettelek óvatosságra, de ezek szerint még mondhatni szerencséd volt.Bár majd miután lefutott a tényleges adatmentés és minden ~ ok, utána lehet csak megnyugodni.
Nekem is volt már pár alkalommal külső HDD-nél RAW partíció. Próbálkoztam az elején mindenféle visszaállítással, de nem sikerült egyik esetben sem. Illetve az említett program sem boldogult vele. Sőt, azzal legutóbb elég kellemetlen tapasztalatom volt. Szóval RAW esetén otthon jobbára csak az a 3 lépéses megoldás / live Linux marad, amiket fentebb említettem. Előbbi lehet elég időigényes - múltkor egy 2,5" | 1 TB külső merevlemeznél ráment kb. bő 1 napom - , de ugyanakkor egy biztosabb módszer, mint a visszaállítással orosz rulettezni.
-
Molk
tag
válasz
King Unique #1712 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a gyors és részletes válaszodat.
Most fejeződött be a deep scan és néztem végig, hogy miket is talált.
!Úgy tűnik, hogy minden mappát és fájlt megtalált! - Tegnap valószínűleg deep scan nélkül is ugyanígy megtalálta ezeket, csak annyira ideges voltam, hogy csak a "legfelső" mappát nyitottam meg és azt elfelejtettem, hogy jobb oldalt (a program) a benne lévő mappákat nem csak a fájlokat jeleníti meg - és itt csak egy darab fájl volt...Most elkezdtem a lementést - bár elég helyem nincs az egészhez egyelőre - és úgy tűnik, hogy a veszteség csak néhány %-os (egyelőre) a fontosabb dolgoknál. (Majd kiderül, hogy a 80GB képemből hány %-lesz kuka...)
A tanulságokat levontam (bár érteni nem értem, hogyan történhet ilyen).
"Ami el tud romlani, az el is romlik.
3. Ha többféle dolog is elromolhat, biztos, hogy az romlik el közülük, amelyik a legnagyobb kárt okozza."A RAW partíció eleve szívás és Windows alatt kb. semmit nem lehet vele kezdeni, mármint pl. helyreállítás / javítás terén.
Pedig találtam néhány tutorialt (1,2), ezzel kapcsolatban. De igazad lehet.
Ilyenkor a szokásos menetrend az adatmentés külső programmal —► lemez törlése és újrapartícionálása —► adatok visszamásolása.
Ez a merevlemez kuka lesz. ("egyik napról a másikra" kb. -60%-ot esett az állapota + RAW-vá vált) Esetleg pendrive-ként még szolgálhat...Viszont, ha már eleve kritikus a drive állapota, akkor nem érdemes otthon nyúzni, mert tovább romolhat és ezáltal a mentési esélyek is tovább csökkennek. Ha fontos és pótolhatatlan adatok vannak rajta, akkor ilyenkor el kell vinni adatmentő szakemberhez, az a biztos!
Már majdnem ezen gondolkoztam, de úgy tűnik, hogy ezt egyelőre megúszom. Már jól kezdődik a napom, hogy spóroltam 130k-t (kb 20k lesz egy új)Még egyszer köszönöm.
-
King Unique
titán
Üdv!
A RAW partíció eleve szívás és Windows alatt kb. semmit nem lehet vele kezdeni, mármint pl. helyreállítás / javítás terén. Ilyenkor a szokásos menetrend az adatmentés külső programmal
—►
lemez törlése és újrapartícionálása—►
adatok visszamásolása. Illetve esetleg egy live Linux alatt rá lehet nézni, de az sem minden esetben tud vele mit kezdeni.Valamint nálad eleve szektorhibás a lemez, ami tovább rontja az esélyeket... Ha még nem vészes az állapota, akkor saját felelősségre esetleg lehet próbálkozni otthon az adatmentéssel. Ilyenkor célszerű a forrásmeghajtóról lemezképet készíteni, amit máshol aztán tovább lehet boncolgatni. Illetve ez csak 1x megy végig a lemez felületén, míg pl. egy GDB 2x (scan + tényleges mentés). Egy szektorhibás meghajtónál nyilván előbbi a szerencsésebb.
Viszont, ha már eleve kritikus a drive állapota, akkor nem érdemes otthon nyúzni, mert tovább romolhat és ezáltal a mentési esélyek is tovább csökkennek. Ha fontos és pótolhatatlan adatok vannak rajta, akkor ilyenkor el kell vinni adatmentő szakemberhez, az a biztos!
-
Molk
tag
Üdv!
Szeretném a segítségeteket kérni az alábbi esetben.
Egy-két nappal ezelőtt az 1TB-os külső merevlemezem nem mount-olta magát (HD sentinel szerint még 90% fölött volt). Később rájöttem, hogy valami nagyon "félre ment" (MBR?, boot sector?) mivel az egész lemezt - a programok amikkel próbálkoztam- RAW-nak mutatták (NTFS helyett).
A merevlemezt semmilyen külső behatás nem érte - egyik nap még jó volt, másnap meg már nem. Vírusirtóm volt, vírust nem talált (valószínűleg nem is volt).Ezeket csináltam:
chkdsk - nem futott le
M3 Data recovery - nem tudta a RAW drive recovery-t lefutatni - az összes fájlt és mappát látta
TestDisk - nem tudta a boot sectort újraírni - az összes fájlt és mappát látta
HD sentinel - szerint 40%-os a merevlemez (40 Bad sector, 55 weak sector)
- Ekkor adtam fel, hogy meg tudom "javítani". > Következő lépés a menthető mentése (lett volna) -
Ma reggel még láttam a fájlokat, de most amikor ezt írom már csak a mappák voltak meg, a fájlok "eltűntek". Most fut egy deep scan (M3) - 12 órát ír ki.A merevlemezen filmek, képek, zenék és egyéb dokumentumok voltak. A fontos dolgokat a laptopomon tároltam. Egy héttel ezelőtt a laptopomon a Windowst újratelepítettem > mindent lementettem a külső merevlemezemre.
Most... All gone...Nagyon hálás lennék ha bárminemű ötletet, segítséget tudnátok(-nál) adni, hogy mi tévő legyek.
Köszönettel,
M -
liksoft
nagyúr
Szia!
A partíció elejét detektálta rosszul a program, vagy saját tulajdonban voltak. Az első esetben meg kell adni a programnak a pontos kezdést (vagy a listából azt kiválasztani), míg a második esetben a régi OS-ben kell a titkosítási kulcsot megkeresni, és később azzal kibontani az adatokat.
-
Sziasztok!
SSD vásárlás után az SSD-n lévő Windowssal próbáltam a fájlokat az eredetileg a számítógépben lévő 3 partícióra bontott merevlemez egyik partíciójáról a másik partíciójára másolni. Ekkor úgy tűnt, hogy sikerült is. C partícióról a D-re mentettem az összes adatomat, majd a C-t (egy újbóli SSD-re való win telepítéskor) leformáztam.
Sajnos telepítés után a lementett adatok nem voltak ott a D partíción. Kérdés, hogy elő tudom-e valahogy hozni az eredeti C-t?
Tehát összegezve:
SSD 1 db partíció
HDD 3 db partíció <-- innen szeretnék 1 leformázott partícióból adatot kinyerni.
Hogyan, milyen módszerrel kell ezt csinálni? -
Rocko66
aktív tag
válasz
scrtaft #1706 üzenetére
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni:
Azt akarom kérdezni hogy a külső vinyót akartam bitlocker-el titkosítani és közbe ki lett kapcsolva és mostmár nem megy a meghajtó és néha bekapcsol de akkor azt kéri hogy formázzam meg az egészet. Meglehet menteni róla dolgokat vagy formázzam le és ami rajta volt annak annyi?Van olyan program amivel vissza lehet hozni az eredeti állapotba,és megmenteni az adatokat?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
scrtaft
tag
válasz
Hasyinto #1703 üzenetére
Szia.
Én is ebben a cipőben járok azaz kollégám. Neki egy új windows lett felrakva csak aki rakta a képeket nem mentette le.
Szóval most nálam a winyó és próbálom visszaszedni az adatokat. (500GB laptop winyó)
GetDataBack a 4 órás felderítés után a fa struktúrát ki is csomagolja de rengeteg mappa van (00332C ilyesmik.
Nehéz megtalálni amit akarok de azért meglett.Recovery után a file-ok megvannak de nem nyithatóak meg.
Ugyan ez a tapasztalat a DiskGetor-ral, a Panda Recovery-vel és az R-Studio-val is.
Nem értem mindegyikkel megtalálja az adatokat és le is menti de nem nyitható.
Nem tudom előtte egy partíció volt e de most ketté van szedve a winyó.Valakinek ilyen tapasztalat, hogy megvan az adat csak nem nyitható?
Tanácstalan vagyok. -
Hasyinto
csendes tag
Annyit még hozzátennék, hogy az adatvisszanyerés közben : A program első fele 4 óra alatt lefutott, majd a második felében (ahol csomagol, vagy könyvtárszerkezeteket hoz létre...) a program 23 óra kellett ahoz, hogy befejezze a műveletet, s másolni lehessen az adatokat.
-
Hasyinto
csendes tag
Sziasztok. Pár napja úgy döntöttem megérett a windows a frissítésre. 500 GB kettéosztva (100 / 400) . Telepítésnél óvatlan módon letöröltem a partíciókat, és a végeredmény egy üres szűz windows.
Nekiszaladtam , és az adatvisszanyerés eredményeként minden adat visszajött látszólag. Mert egyiket sem lehet megnyitni. sem képet, sem videót , sem dokumentumot.... a programot default módon futtattam... (természetesen NTFS-es verziót). Segítséget kérnék, hogy merre tovább? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest