Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Molk #1711 üzenetére

    Üdv!

    A RAW partíció eleve szívás és Windows alatt kb. semmit nem lehet vele kezdeni, mármint pl. helyreállítás / javítás terén. Ilyenkor a szokásos menetrend az adatmentés külső programmal —► lemez törlése és újrapartícionálása —► adatok visszamásolása. Illetve esetleg egy live Linux alatt rá lehet nézni, de az sem minden esetben tud vele mit kezdeni.

    Valamint nálad eleve szektorhibás a lemez, ami tovább rontja az esélyeket... Ha még nem vészes az állapota, akkor saját felelősségre esetleg lehet próbálkozni otthon az adatmentéssel. Ilyenkor célszerű a forrásmeghajtóról lemezképet készíteni, amit máshol aztán tovább lehet boncolgatni. Illetve ez csak 1x megy végig a lemez felületén, míg pl. egy GDB 2x (scan + tényleges mentés). Egy szektorhibás meghajtónál nyilván előbbi a szerencsésebb.

    Viszont, ha már eleve kritikus a drive állapota, akkor nem érdemes otthon nyúzni, mert tovább romolhat és ezáltal a mentési esélyek is tovább csökkennek. Ha fontos és pótolhatatlan adatok vannak rajta, akkor ilyenkor el kell vinni adatmentő szakemberhez, az a biztos!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák